Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
VerBert2526 #17699 üzenetére
Megnézed mennyi itt hardveraprón, annál csak kevesebbet fog érte egy mobilbolt adni, főleg, ha az akksit is cserélni kell. Családban, baráti körben nincs senki, akinek odaadnád?
-
VerBert2526
csendes újonc
Üdvözlök újra mindenkit!
Nálam az volt a helyzet, hogy végül nem vállaltam az akksi cserét, nekem nem férne bele az utánajárás, a várakozás, 80 km-re kéne mennem miatta, költségekben is aránytalanul soknak gondoltam az akksi csere árát, sufni helyre pedig nem akartam vinni. Tartottam volna tőle, hogy fél év után kuka lesz az egész telefon, vagy felpukkan a hátulja, mert megfő az akksi. Egyébként is folyamatosan a telefon cserén járt az agyam, az érzésnek pedig megadtam magam, így az utód, az iPhone 11 péntek óta van a birtokomban és szerelem első látásra, és tapasztalásra is
Tapasztalatok viszont érdekelnének azzal kapcsolatosan, hogy egy 2019 januárjában vásárolt rose gold 7-est, amely külsőleg patika állapotban van, egy karc nincs rajta, tokban volt tartva, üvegfóliával volt védve és elejtve sem volt egyszer sem, mennyit kóstálhat a használt piacon úgy, hogy beadom mobilboltba? Mennyit kérhetek, kaphatok érte és a bolt mekkora haszonnal adhatja ezt el? Egyáltalán van még kereslet erre a típusú készülékre? Annyi baja van, hogy akksit kell(ene) benne cserélni. Magam meghirdetni nem akarom, az 5-ösöm eladása is egy katasztrófa volt, egy kisvárosban élek, itt erre nincs piac, nekem meg se erőm, se időm, se ingerenciám nincs erre, az értetlenekhez és őrültekhez meg pláne nincs... gondolom nem kell részleteznem
A könnyebbik végét akarnám megfogni a dolgoknak, beadnám telefonos boltba, dobozzal, töltőkábellel, töltő fejjel, fülhallgatóval együtt. De persze nem akarok madárnak tűnni és azért azt sem szeretném, ha nagyon nyerészkedni próbálnának rajtam. Tudom, hogy így bukok rajta, de szerencsére nem kenyérre kell az ára, plusz tárolni sem szeretném, nincs szükségem pót telefonra sem, azt meg sajnálnám, ha a fiókom alján porosodna. Megköszönöm, ha valaki legalább egy körülbelüli iránymutatást tudna adni.
-
beer1
aktív tag
válasz
VerBert2526 #17664 üzenetére
Szia
nekem hasonlóan akksi csere érett a teló, viszont én azon dilemmázom hol cseréltessem? Nézegettem márka szerviz és egyébb iPhone szervizeket; utóbbi olcsóbb viszont több helyen is panaszkodnak hogy nem birja az új akksi fel év után kuka, felpuffad stb.. ez istlye szervizek esetében is előfordulhat, vagy ott gyári akksit kap? Kb 4-7k különbség van az árak között.
szerinted/szerintetek hol érdemes ? -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Holnap elméletileg veszek a gyerekeknek 1-1 topikbeli telefont. Már egyszer megnéztem a készülékeket, az eladó gyerekeié voltak. Telenoros, kérte a szolgáltatótól a függetlenítést, úgy tudta, hogy már elintézték, de nem fogadta a Telekomos kártyámat. Most hívott, hogy ma kapott e-mailt, hogy függetlenítették. Ez iPhone esetében hogyan megy? Mert ugye most nincsenek használatban a készülékek. Az Apple-nál kérik a függetlenítést, onnan fogja tudni a készülék, vagy valami kódot kellett volna kapnia.
Ahogy írtam, már megnéztem a készülékeket. Ujjlenyomatot tudtam felvenni, kamera működött, iCloud-ba be tudtam jelentkezni. Hangot nyilván ki fogom próbálni, de mit érdemes még megnézni rajtuk? -
fenyojoe
csendes tag
válasz
ledgeri #17689 üzenetére
Szia! Szerintem a csak szoftver alapú funkciók közül, ami talán számíthat a legtöbb embernek és a 7-esből kimarad, az egyik az élő kameraképen látható szövegek beolvasása például. iOS 15-ben ez a funkció iPhone 11 alatt úgy tudom, csak állóképen lesz használható. De hétköznapi funkciókat érintő egetrengető újdonságokról nem hiszem, hogy amiatt lemaradsz. amiért egy 7-esed van. Nekem 8-asom van iOS 14-gyel, kb. ugyanazokat a funkciókat használom iOS 11 óta, kivéve a widgeteket, mert abból van egy pár, ami bejött nekem is.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Lehet, hogy csurran egy topikteló...
A mai iOS feature-ok hány %-ára lehet számítanom? Mi az ami nem hardver alapú de már innen kimarad...? -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Akksit valamint tokot hol és milyet érdemes venni ?
-
Syd69
aktív tag
válasz
MikeWazowski #17683 üzenetére
Alap: Airpods
Én egy 10 USD Blitzwolf-ot hasznaltam.
-
fenyojoe
csendes tag
válasz
MikeWazowski #17683 üzenetére
Szia! Mi JBL Tune 225 (T225 TWS) fülest vettünk iPhone 7 Plus mellé ajándékba, kiválóan működik, minden alapfunkciót tud, amit kell.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv, ki milyen vezeték nélküli fülest használ/ajánl a telefonhoz? Galaxy buds kompatibilis?
-
csaba1203
addikt
Elköszönök a topik-tól asszony örökölte az i7-et és megvan az utód is....
-
bigdady
nagyúr
Hali
Vezeték nélküli toltore raknám a telót. Megoldható? Tok és a telefon köze lehet rakni ilyen vékony vevőt hogy menjen? Hol tudnék ilyet venni? Vagy tokba épített is jó lenne. Van ilyen valakinek? -
bigdady
nagyúr
válasz
balazs0726 #17670 üzenetére
Mert már Ios 15 van
-
válasz
balazs0726 #17670 üzenetére
Próbáld meg számítógépre dugva iTunes-szal.
-
csaba1203
addikt
Ekkora akkutól nem is lehet nagyon többet elvárni....
Egyébként az IOS 15 frissítés rendben van mindenkinél?
Személy szerint nem vettem észre eget verő különbségeket pár új funkción kívül.
Lassúbb nem lett de gyorsabbnak sem mondanám az egy napot nálam kibírja pedig 3 éves lesz januárban. -
kutga
nagyúr
válasz
VerBert2526 #17664 üzenetére
Én itt az aprón találtam egy szervizest aki kb 10 perc alatt megcsinálta. Nem pucoltam le róla semmit. Mondjuk az új akksival sem valami combos, nálam egy könnyebb napot éppen kibír.
-
VerBert2526
csendes újonc
Sziasztok!
Régen jártam már erre, viszont a 7-esem januárban lesz 3 éves és nagyon érik már az akksi csere, ami 83%-on van. Ha csak pihenget az asztalon egész nap a telefon, akkor semmi probléma nincs vele, simán kibírna másfél-két napot is így (főleg, hogy este mindig repülő módban van), de ha urambocsá' meglátogatom a közösségi oldalakat huzamosabb időre és többször, vagy ha napközben lezajlik pár fél órás, egy órás hívás, akkor úgy merül, mint a nyeletlen fejsze. Ergo, már nem tudok megbízni benne, a "forgalmasabb" napokon.
Annak még nem néztem utána, hogy hol, merre, pontosan mikor és mennyiért cseréltetnék akksit, de máris felmerült bennem két kérdés.
Először is, mielőtt beadom a szervízbe a telefont, készítek egy biztonsági mentést, ez tiszta sor. Node szükséges a telefon lepucolása is, tehát az "összes tartalom, beállítás törlése"? Anno ezt a funkciót használtam, mikor az 5S-t eladtam az új tulajának. Ezek után, ha visszakapom a telefont a szervízből, akkor bekapcsoláskor vissza állítok mindent biztonsági mentésből, mint anno, mikor ezt a 7-t megvettem? Minden ugyanúgy fog történni?
Másik kérdés az órára vonatkozik, egy Apple Watch SE-ről van szó. Meg kell szüntetni a két eszköz párosítását, mielőtt beadom a szervízbe? Bár gondolom a minden beállítást törlök, akkor ez is törlődik...?! Ha visszakapom az akksi csere után a telefont, és mindent visszatöltök a biztonsági mentésből, akkor az órát ugyanúgy párosítani kell, mint anno, mikor megvettem?Röviden: az akksi csere előtt egy nullára lepucolt telefont kell átadnom a szervíznek és a csere után lesz egy telefonom, amit úgy kell beállítanom, mintha új lenne? Ugyanígy kell eljárnom az órával is?
Előre is köszönöm a segítségeteket és a válaszokat.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Tegnap telepitettem 7+ ra az Alexát. Lementek a beállitások, beirtam a kapott kódot és azóta meg sem nyitja az appot. Ha rányomok bejön a logo és vissza kilép. Ez mitől van? Esetleg a 15 betátol?
üdv -
zorzy4
addikt
Sziasztok. Béna vagyok, de nem találom, hol lehet beállítani a volte-t. ?
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok . Avodátol vásárolt telefont (7+) vettem pár éve, függetleníteni másodtulajként tudom a vodánal ha megvan a vodás számlám?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Telekom (domino) kártyával mostanában szarakodik a teló és nem lehet hívni vele tök süket és hívásnál is azt mondja ki van kapcsolva a telefon. Mobilnet megy sms imessage is működik térerő is van. Találkozott már valaki ilyennel? A sim másik telefonban tökéletes. Hálózati reset után is.
-
Dzseno
tag
Sziasztok!
“A Kamera megnyitásához legyintsen balra az iPhone Zárolási képernyőjén” -> Ezt a funkciót ki lehet kapcsolni? ki tudja? -
btudos
nagyúr
válasz
gthomma #17612 üzenetére
Audio IC elhalálozása talán ami kiemelhető, mint hibalehetőség, az általános külső állapotfelmérésen kívül azt, illetve a töltőcsatlakozó működését mindenképp ellenőrizd. Apple készülékeknél a legfontosabb, hogy ne legyen aktiválási zár a készüléken, mindenképp kapcsold be és menj végig a setup lépésein, nehogy belefuss egy lopott telefonba, vagy hanyag tulaj miatti iCloud zárba.
-
gthomma
senior tag
Sziasztok. Mi lehet a reális ára egy 256-osnak most? Még akarok ismerkedni az álljfón világával kevés pénzből
Mire figyeljek ha megveszem? Az akksi 83% ez már hurkalé?
-
törölt tag
se 2020 akkuba jobb mint a 7 ? nekem a hardver nem fontos . nem játszok.
-
törölt tag
sziasztok!
Érdemes még 7 est venni ? Van olyan gyors mint a 8 ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- AliExpress tapasztalatok
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Autós topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- iPhone topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest