Új hozzászólás Aktív témák
-
Gengi
senior tag
Youri# Megelőztél
Az az egyetlen kép aminél a két készülék egymás mellé van rakva és normálisan fényképezve. ARC-ARC mellett. Az összes többi képen trükköznek és hol megdöntik egy kicsit ,hogy nyúlottabbnak tűnjön ,hol pedig csak magában vannak.
A vitatott képpel szemlélteti ,hogy a kijelző pont középen van.. A káva mindenhol ugyan akkora és ráadásul hazudik is egyet ,mert azt állítja ,hogy miután bekapcsoltad a készüléket a látható kép fogad. (színes ikonok a kijelzőn!!!)
-
Youri
veterán
A több tucattól pedig messze van, egyszerűen van néhány egymás mellett, különböző szögekből, de így premier plánban csak ez van, és itt erőteljes a hasonlóság a torzítás miatt
Ahogy valaki korábban már írta:
(i) a rectangular product with four evenly rounded corners,
(ii) a flat, clear surface that covers the front of the product,
(iii) the view of a metallic bezel around the flat, clear surface,
(iv) a display which centered on the clear surface,
(v) under the clear surface is clear, neutral limitations are held on all sides of the display, and if the product is turned on, colored icons within the display. -
Youri
veterán
-
Gengi
senior tag
Parancsolj megtaláltam a teljes vádiratot
:
-
Gengi
senior tag
Fúúú de ..... .
Te nem fogsz fel semmit. Sőőt.... Egyedi formai jegyek alapján az európai hamisítvány ellenes bíróságon nyújtottak be keresetet... De még most se fogod fel.
""és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors"
A Samsung nem igazán kínai cég."
Anno az EU-ba rengeteg vacak érkezett főként kínából. Erre döntöttek úgy ,hogy létrehoznak egy szervet ami (Nem célzottan csak Kínából) ,hanem a világ minden részéről érkező hamisítványokat ellenőrzi. Ez pedig evidens ,hogy egy ilyen termék nem lehet a polcokon.
"Ergo nem valószínű, hogy egy kétes ügyben ilyen drasztikus intézkedést hoztak volna."
Egy hamisítvány nem lehet a piacon az EU-ban!!!!!! Nem a döntés drasztikus ,hanem maga a per tárgya és az érvek egy vadbaromság ,ami alapján a hamisítást kimondják!
"Mondod te, mint itt páran, készpénznek véve egy blogger feltételezését, "
Egy blogger feltételezései ? Rengeteg információ sokszor blogokról és egyéb helyekről jön. Elég csak Eldar Murtazinra gondolni ,aki olyan insider infókat szokott megtudni ,hogy mindenki csak pislog... Rengeteg fejlesztőmérnök cimborám van az ország minden táján. Sok olyan infót tudok én is ami igen keményen Insider. Az értesülései pedig nagy valószínűséggel jók. Mert olyan dolgokat sorolt fel ,ami valóban szabadalom valóban hasonlóság és valóban ,ha csak azokra hivatkozik és nem nézünk tovább semmin elfogadható az ítélet.
-
Peat;)
veterán
"A licencdíj nem fogja drágítani a készülékeket, mert a mostani árba bőven bele van építve a lehetséges perek költsége, nem véletlen, hogy ezek a készülékek ilyen drágák." Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot. Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak, addig eljutottunk hogy a bíróság, illetve inkább a keretrendszer egyikőnknek sem szimpatikus. Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket. Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat? A rengeteg jogász, idő amíg a két hülye civakodni fog(így kihasználatlan gyártói kapacitás), kötöttségek kijelölése a tervezők felé, kivárás a döntésekre, a megegyezésekre, pénzügyi likviditás menedzselése amikor fizetni kell, ez mind hatással van a fizikai termékre? Szerintem igen, van ami közvetlenül van ami közvetetten és csak a töredékét mondtam, egy profi nyilván sorolná tovább. Ezeket hidd el nem számítják bele centre pontosan a termékhez kapcsolódó költségtervezetbe illetve a tervezés időperiódusainak kevésbé kiszámíthatóságát sem tudják előre megtervezni. Logikusan, paraszti ésszel gondolkozz, az már bőven elég lenne. Most már biztos hogy hátráltatva lesz a fejlődés a két amcsi jóarc által, ez egy lehetőség a nokiának/microsoftnak, illetve a fejlődés így is annyira gyors hogy e miatt nem fogjuk érzékenyen megélni a dolgot remélhetőleg.
-
cqr
aktív tag
Igen, ez remekül mutatja az inkonzisztenciát az érvelésedben. Sőt, hogy teljes legyen:
Everman:
Hát azért a Motorolának, HTC-nek és a többi gyártónak sikerült úgy megoldania ezt komoly feladatot, hogy ne hasonlítson az iPadre.Everman később (a motoroláról):
Véletlenül került a felsorolásba, főként annak az okán véletlen, hogy én akkor már tudtam errőlEhhez képest (időben a kettő között) (természetesen Everman):
Elsősorban a Samsungra gondoltam, feljebb írtam, meg a cikk is írta, hogy a Motorola csesztetése csak stratégiai lépés.: )
-
cqr
aktív tag
Értelemszerűen nem fogok belemenni, csak úgy a vicc kedvéért:
Én, ha visszaolvasol csupán azt hangoztattam, hogy az Apple jogosan lépett fel
kutkut:
Mond már el, miben hasonlít a xoom az ipad-re, amiért be lehetne perelni!
A Galaxy S (1) és a touchwiz még oké, arra én is azt mondom, hogy hasonló... de ez?!Everman:
Elsősorban a Samsungra gondoltam, feljebb írtam, meg a cikk is írta, hogy a Motorola csesztetése csak stratégiai lépés.Lehet megspóroltál volna 400 hsz-t ha ezt a "jogosságot" nem hangoztatod ennyire?
: )
-
Továbbra is várnám a magyarázatot arra, hogy, ha azt mondod, hogy mi hülyék vagyunk, ha azt állítjuk, hogy csak a design miatt perel, mert jóval többről van szó, és senki ne mondja ezt, mert nem láttuk sem a vádiratot, sem ott nem voltunk, hogy akkor te honnan tudod, és állítod azt ilyen biztosan, hogy jóval többről van szó? Meg akkor mi is az a több? Egy hivatalos forrásból származó link-el kiokosíthatnál minket, tudatlanokat is..
Ha pedig nincs tuti forrásod, ami mást állít, akkor részedről is spekuláció az egész, így nincs miről beszélni.. -
Gengi
senior tag
Nem a lincenszet védték meg
... Hanem a bejegyzett szabadalmaikat ráhúzták az Ipad-re 1:1-ben. Majd a Düsseldorfi bírósághoz fordultak ,hogy egy névtelen (samsung) gyártó bizony hamisította az ő csodamasinájukat.
A szabadalmakkal , mint a lekerekített élek pedig próbálták alátámasztani az érvelésüket. 5 ponton támadták őket és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors. Laza 1 hét alatt elintéztékaz ügyet.
-téglalap alakú kialakítás, lekerekített sarkokkal
-lapos, mintázat nélküli, átlátszó felület, amely a készülék előlapját takarja
-az előlap alatt középre igazított kijelző és a kijelző körül található, minden irányban egyenlő vastagságú káva
-a sarkain lekerekített hátlap, amely egybeolvad az előlappal
-a készülék bekapcsolásakor előbukkanó színes ikonok a képernyőnEzért írják ,hogy ritka hülye az a bíróság aki hamisítványnak mondja. Illetve pont olyan dolgokért ,ami ráhúzható mindenre. Márpedig a Düsseldorfi szinte csak ezekkel foglalkozik
.
-
cqr
aktív tag
Mert ugyebár te olyan sokat értesz a jogi témához...
A második bekezdés nem erre a topikra vonatkozott. ; D Nem mellesleg nem is nagyon van jogi témával kapcsolatos hozzászólásom ebben a topikban.
Én legalább meghagyom ezt a profiknak és elismerem, hogy Ők ehhez jobban értenek, míg ti a végletekig próbáljátok az Ő álláspontjukat vitatni.
Hmm, egy érdekes alternatív valóságként éled meg a dolgokat. : )
-
Youri
veterán
Ha felszámolja a Motorola gyártását és csak a licencpakk kell nekik, az szintén érdekes lenne.
Gondolom leányvállalatként fog üzemelni tovább, lesz motorola készülêk, mint eddig, de a google nem fog az android gyártókkal szemben bármilyen licensz pereskedésbe menni, így nem fognak mások átpártolni. Ez persze mind spekuláció, de ismerve az eddigieket, a google az eddigi támadók ellen lép fel a szabadalom pakkal -
Youri
veterán
Nem hiszem, hogy a google komolyan pályázik a gyátók babérjaira. Ahogy eddig is, ezutân is lesz motorola, csak most már a nexus házon belül készül, illetve a liszenszek jól lesznek menedzselve az OHA-on belül, kifelé pedig jó adu a trollkodókkal szemben.
Sőt szerintem az OHA-on kívüli gyártók sem fognak rosszabbul járni, a googlenak ugyanis a szoftver terjedése a célja, nem pedig saját hardverének az elterjedése.
-
havenger
tag
Az is lehet, hogy sokat rugdosták a google-t a partnerei, mert mégsem annyira ingyenes az android. És erre válaszolt úgy a Google, hogy a szabadalompakkal valóban ingyenessé teszi az androidot keresztlicenszelésekkel. Persze ez a gazdag nagybácsi kép sem illik a cégre, hülye lenne ingyen adni azt ami ennyit ér. Persze érdeke is, hogy minél több androidos telefon fogyjon. Lehet több neki a reklám meg egyéb bevétel egy telefon után, annak életciklusa alatt, mint amennyi haszna lenne egy tényleges eladáson.
-
dabadab
titán
Az gondolom egy kicsi fennakadást sem okoz az okfejtésedben, hogy amikor még nem tudtad, hogy az Apple be fogja perelni a Motorolat, akkor még bőszen állítottad, hogy a Xoom nem hasonlít az iPadre, csak a Galaxy Tablet.
-
Robertoq
őstag
"Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."
Te mit tennél egy ilyen kiélezett versenyben? Megtartanád a nem versenyképes termékedet vagy mihamarabb kijössz egy újjal? Szóval a visszavonás teljesen érthető akinek nem, az ne nyisson boltot. Nem az alapján, hanem a miatt tervezték újra, nagy különbség!
És hidd el ez a hasonlóság meg lenne, ha pl LG csinálna egy laposabb tv-t és a Samsung újratervezné az övét, 100%, hogy hasonlítana formai korlátok miatt!"Mondjuk mert eltérő a méret, és eltérő a design?"
Ja, hogy csak a 10 colos tablet van levédetve? Eltérő design? Akkor újra egy montázs:Melyik a 7 colos és melyik a 10.1? (Csak annyit csináltam, hogy méretarányosan nagyítottam / kicsinyítettem)
"Valamiért a többi gyártó megpróbált eltérő megoldást alkalmazni:"
Legtöbb esetben a keret színe változik. -
"Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."Nem hinném, hogy gond lenne az újratervezés (mondjuk nem szoktak motort visszavonni), hacsak nem egyedi és védett technológiát másolnak jogtalanul abból a motorból. Egyébként pont ez megy mindenhol, de én ebbe a vitába még egyszer nem megyek bele.
Ez a másolás itt a fórumon már-már paranoia szintjén mozog néha.
Érdekes, hogy szinte csak a Samsung van kikiáltva másolónak, holott mint írtam már egyszer, elég megnézni a termékpalettáját - nem csak a telefonokét. Igencsak elüt a többiektől általában és nem tudok olyan hűtőperről, amiben a téglatest alakú, enyhén lekerekített sarkokkal rendelkező hűtőkialakítást betiltották volna valahol.
-
Robertoq
őstag
"Mi másra? Végül is így nem az iPad 2 volt az újabb Tab alapja és nem arról vették a mintát ahhoz, mert csupán a vékonyság volt a cél. Ha te ezt teljesen komolyan gondolod, akkor igencsak naiv egy fickó vagy "
Egy hasonlat, hogy értsd: ha pl a Ford Focus hamarabb gyorsul százra mint az Opel Astra és az Opel kijön egy új motorral, ami még a Fordnál is jobb, akkor ők másoltak? Azért mert vékonyabbat akartak abból miért következik - véleményed szerint - hogy másolás történt?"Bizonyíték rá a Galaxy Tab és a Tab 10.1v"
Legvékonyabb csúszka mobilok:
Az SGH-D900 volt a világ legvékonyabb slider telefonja, az SGH-U600 2007-es érkezéséig (a Samsung U600 10.9 mm vékony, a D900 és a D900i 12.9 mm).Legvékonyabb okostelefon:
alig 8 és fél milliméteres vastagságával pedig a legvékonyabb okostelefon a piaconLegvékonyabb blue-ray lejátszó:
a világ jelenlegi legvékonyabb Blu-ray készülékeként mutat beLegvékonyabb TV:
Ultra vékony formatervezés áll egyedül, mint a legvékonyabb HDTV a piacon maLegvékonyabb laptop:
Hölgyeim és uraim, mától a világ legvékonyabb noteszgépe hivatalosan is a Samsung 9 Series, ami 1 milliméterrel kisebb a MacBook Air-nél.Legvékonyabb tablet:
legvékonyabb táblagépek jelenleg a piacon
(A bejelentés pillanatában az előd számított a legvékonyabbnak)"Sorry, de hol olvastál tőlem ilyet? Én csak megjegyeztem, hogy a 7"-os jószágnál csak a csatlakozót koppintották le, ez tény, viszont semmilyen következtetést nem vontam le belőle, ez csupán a te elképzelésed."
Sehol, de ismerve Téged erre is van elméleted. Belemagyarázod minden alkatrészbe a másolást, a következő az lesz, hogy a csavar is hasonlít."Ismét nem figyelés.. Az az újságírói marhaság, hogy a 10.1-est azon 3 oldalas skicc alapján tiltották ki amit pár újságíró vadászott elő a netről. Innen jön a legtöbb okoska, hogy téglalap és kijelző, meg lekerekített sarkok miatt vélik azonosnak, pedig ennél jóval többről van szó."
Már ne haragudj, de a rajta futó rendszer teljesen más, másképp néz ki a hátulja, előröl hasonló a korlátok miatt. Miről tudna szólni még a per?Ne képekkel gyere, írd le miben különbözik miben tér el a 7 colos meg a 10.1? Mert ha előbbit felnagyítjuk kb ugyanazt kapjuk. Az miért nem koppintás, míg utóbbi igen?
-
Robertoq
őstag
"Olvasd az oldalt, ahol fórumozol, itt is volt róla cikk."
Arra gondolsz, amikor úgy döntött a Samsung, hogy újratervezi a tabot az iPad 2 után? Mert ha az Neked bizonyíték erejű, akkor nincs is több mondanivalóm. Ha olvasnád a fórumot, akkor tudnád, hogy a Samsung mindig is vékonyságra megy rá és miután a korábbi tabletet is így hirdették be, nem hagyták magukat, hogy ne így legyen, ezért tervezték újra."A beteges az, hogy tudás nélkül vagdalkozol. Legalább a Goolge-t használnád, mielőtt írsz:"
Én nem azt mondtam, hogy nem hasonlít, csak azt, hogy már beteges ebbe is belekötni! Csak 1 értelmes ötletet mondj, hogy ennek mi értelme? Hogy valaki csak azért venné meg mert a csatlakozó alapján azt gondolná, hogy iPad?
Egyébként a Samsung mindig is a lapos, széles csatlakozót használta. Szóval ez csak arányosan megnagyobbodott a mérethez arányosan."A 7"-os más volt kinézetre is, ezért nem is csesztette őket érte senki. Már megint ez a marhaság amit egy újságíró kezdett..."
Ja, hogy ez egy újságírói marhaság, Akkor tessék egy montázs, mondd meg melyik melyik:Persze annyira nem bonyolult, de szeretném ha elmagyaráznád miben is van más kinézete.
-
Peat;)
veterán
Mikor nyilatkozta azt hogy lemásolják? Amit írtál az alapján nem ezt nyilatkozta, hanem azt hogy versenyképesebbé teszik, pl. a tableteknél a súlynak tényleg van értelme. A szóban forgó samsung és motorola fizikai termék másolat szerinted? Másolat számodra mit jelent? Én azt látom hogy mindkét androidos cuccon android van, fizikailag nem olyan a méretük, a logó, márkamegjelölős nem i-vel kezdődik és még alma kép sincs, hanem a saját márka név szerepel. Fogalmazd meg légy szíves mi az a másolat, mint írod neked az megy. Szerintem nem tudod, mivel valószínű sok száz oldal írott paragrafus lehet erről a témáról. A fórumban kizárólag személyes vélemények vannak ütköztetve részedről, nincs tény infód. (jogász lennél már rég bebizonyítottad volna az igazad egy magamfajtának, mert nem értek a joghoz és nem olvasgatnék belinkelt paragrafusokat pl.) A döntés a tény hogy kitiltották, de a másolat nem tény ameddig nem hallgatják meg a másik felet és ismét elmondom: a bíróság és a való élet sokszor elég távol kerül egymástól. Számomra nem másolat még a samsung terméke sem, egy software felületi hasonlóság egy normális világban max annyi reakciót válthatna ki az én értékítéletemben a bíróságon, hogy módosítsa, egyébként a rendszer már alapjáraton kizárja a másolatot nálam a gyakorlatban, főleg hogy az fel van tüntetve hogy nem iOS. Ahogy a márka is fel van tüntetve.
Másrészt egy kész termékről beszélünk amit a megjelenése előtt, a kifejlesztés után lőnek le, ez megint érdekes dolog. Abban egyetérthetünk hogy a Samsung is megizzadt, hogy elérjék ezt a vékonyságot és súlyt. A másolat alatt én olyan dolgokra gondolok ahol nincs saját szellemi termékmegjelenés.Én először is a bíróságot bíráltam leginkább aztán az Applét. Nekem már a Nokia féle megoldás sem tetszett, de ott azért tudtuk miről van szó és egyelőre megalapozottabbnak tűnt az a fajta dolog...ettől függetlenül szánalmasnak tartottam már azt is. Lehet még le is írtam. Ennyit az Apple utálatomról. Samsung termékem nincs jelenleg, sem Motorola ennyit a másik elfogultságról.
"Ha a Samsung egy jobb terméket hozott volna össze, ami különbözik a piacvezető terméktől, akkor lett volna fejlesztés és verseny, de ők másoltak és kész. Mindezt a sajtó előtt elismerve." De nem azt ismerték el. Miért írod le újra és újra, attól nem lesz igaz..
Szöveget érteni azt tudsz, az már lejött. Szándékosan féle, van hogy kiforgatva, a lényeg hogy a magad véleményére formáld. Mivel ezt sorozatban teszed, ezért nem is vesződöm tovább. Gondolom téged sem érint a döntés, engem sem érint a döntés jelenleg, az hogy a jövőben te is és én is drágább és szűkebb kínálatból tudunk választani, az meg olyan dolog amire én felemeltem a szavam hogy kár érte. Te is hogy így lesz korrekt az Apple felé.
-
Peat;)
veterán
"Az újra kell tervezni a konkurens termék alapján, mert a jelenlegi nem versenyképes, az viszont sajna az." Szerinted az apple mobiltelefonjában végbement változásoknak (pl. kamera) semmi közük nem volt ahhoz hogy a többi termékhez képest az volt a leggyengébb láncszem? Komolyan azt hiszed hogy a világon a cégek nem a konkurens termékhez viszonyítva terveznek? Ha valaki belerakta a hd videot mi is belerakjuk, ha valaki meg tudja osztani a netet telefonnal mi is megcsináljuk, ha valaki várhatóan magas felbontással dobja a készüléket a piacra mi is megcsináljuk, vagy akár még "retina" kijelzőt is rendelünk hogy még jobban reagáljunk a versenytársakra. Gazdaságilag ennyire analfabéta ne legyél már. Most már kezdem érteni miért harcolsz ennyire lehúzott redőnnyel: egyszerűen nincs meg benned ez a fajta ismeret, de akkor mi a fenének ebbe beleszólnod ilyen szélsőségesen elfogultan, hogy még másoknak beszólsz pont emiatt? Nyilván nem egy béna ember vagy, de ez az írás alapján vannak területek ahol nem vagy mindentudó, pedig középiskolákból is úgy kéne kikerülnie az embernek, hogy nem ír ilyet mint te...ezzel nincs baj, én is megbuknék egy csomó dologból. Csak én oda nem írok mindenkinek hogy én vagyok a helikopter.
A samsung már versenyzett egyébként dizájnban, éppenséggel vékonyságban. Ez valahogy szívügyük, legvékonyabb slim, legvékonyabb nem slim minden ilyen "díjat" megnyertek nem is olyan régen. Szóval ameddig nem egy az egyben másolat, ahogy a kínaiak az apple logóval és gombbal, más a fizikai méret, más az arány, addig egyszerűen totál hülyeség erről beszélni. Ilyen alapon a hitelkártya társaságok is beperelhetnék egymást, mocskos avagy Mastercard beperli VISA-t, mert hogy milyen köcsög már hogy gömbölyű sarok téglalappal.
Groteszk, abszurd arrogancia az ami megy már a külalakra. Szerintem is más lehetett a háttérben mint fő ok a betiltásra, ha meg csak ez akkor lehet nekem ugrani de a bíró igen hamar meggazdagodott. Ehhez nem kell jogásznak lenni, nap mint nap meg tudjuk ítélni akár itthon is a furcsa bírói döntéseket, van egy pár nálunk is. Fura mód híres embereknél speciálisan sűrűek az ilyen döntések.
-
Robertoq
őstag
"Onnan, hogy a CEO-juk egy sajtótájékoztatón ezt elismerte"
Linkelj bizonyítékot."Kapaszkodj meg, a letiltott készülék előtt már volt tabletjük, meglepő módon ott csak a csatlakozókat koppintották az iPadről, a kinézetet nem. Tudom, mert van a családban Tab is, meg iPad is."
Ez már beteges, hogy azt hiszed a csatolót koppintották. Annak mi értelme is lenne? Hogy megtévesszék az embereket?
Eddig 2 tablet volt a 7 colos, meg ami a Vodánál jelent meg, de mindháromban közös, hogy egy kijelző lekerekített kerettel, szóval örülök, ha úgy látod, hogy nem koppintás, így magad ismerted el."Egy az alperes által nyíltan elismert vétség alapján hozott döntést én nem neveznék igazságtalannak, de hát nem vagyunk egyformák..."
Mikor ismerte el? Bizonyítsd az állításod!"Nem a Samsung, vagy az Apple tilt be terméket, hanem a bíróság.
A Samsung már megpróbálkozott ezzel az USA-ban, de nem sikerült neki, erre volt ez a válaszlépés."
Látom már ott tartasz, hogy a szavakba is belekötszA samsung betiltási pere - amivel szintén nem értek egyet - volt már az első válaszlépés az Apple ellen.
"Rengeteg dologban nem vagy képben, de mégis nagyon sommás véleményed van "
Még jó, hogy itt vagy Te aki mindenben képben van, szerencsések vagyunk Veled. -
Úgy látom az én hsz-eim valahogy figyelmen kívül hagyod, pedig roppant kíváncsi volnék a reakcióidra. Vagy ezekre már nem tudsz mit mondani?
De csak egy valamit mondj meg nekem akkor légyszives. Miért gondolod magad mindenki másnál okosabbnak, hogy bárkinek, aki mást állít/mond, mint te, rögtön nekiesel, hogy se nem ügyvéd, se nem semmi, hogy belelásson a dolgokba, ennek ellenére amit te mondasz, azt meg vegye mindenki készpénznek, mert az tutira úgy van? Ja persze mert ha nem, akkor rögtön hülye, vagy tudatlan az illető, és véletlenül sem lehet, hogy a te spekulációid tévednek ugye..
Szerintem meg te sem tudsz az ügyről semmivel sem többet, mint bárki más itt, úgy hogy te se tégy úgy, mintha így lenne.. -
Depression
veterán
Na, és a motorola, ha már a xoom topicjában vagyunk?
Mert szerintem a touchwiz tényleg egy ratyi ios copy, de mint látod, az aláírásomból is kiderül, hogy nem a kedvenceim a samu termékek.
Na de a xoom? Fogadni mernék, hogy az apple-nek kedvező döntés esetén végig megy egy lopott formatervvel az összes gyártón.Leginkább azért, mert maga a patentben szereplő rajzra is csak hasonlít az ipad, de nem olyan.
Valójában meg ha teljesen szemből nézed meg a sony s1-et, az is teljes mértékben belefér. -
törölt tag
na jól van kedves imamalom, hajtogasd továbbra is a dolgaidat, ennek így semim értelme, és nem is éppen szórakoztató
meggyőznöd nem sikerült, és remélem a bíróság is képes lesz józanul dönteni a kérdésben, és helyére teszik ezt a mizériát. elég vacak az EU ilyen kirakatperek nélkül is, nem kell az ilyesmi ide. -
Robertoq
őstag
Azt, hogy egy bíró hozhat ilyen döntést, innen:
Az eltiltó végzések kiadásában rendkívül gyorsak a német bíróságok - nyilatkozta az [origo]-nak dr. Halász Bálint, a Simándi Bird & Bird Ügyvédi Irodával együttműködő, szellemi tulajdonnal foglalkozó ügyvéd. A végzést akár egy délután alatt is meg lehet szerezni, ha a sértett meg tudja győzni a bírót a bitorlás valószínűségéről. A bíró általában a másik fél meghallgatása nélkül dönt, az iparjogvédelmi jogok bitorlásával vádolt fél csak ez után kérheti a végzés megváltoztatását.
Gondolom egy ügyvédi iroda csak tudja hogy működik ez az egész.
Igyekszem nem lealacsonyodni, de Te honnan a ******* tudod olyan biztosan, hogy a Samsung másol? Honnan tudod, hogy nem voltak korábban tablet terveik csak még az okostelefonokra koncentráltak? Ott voltál? Annak ellenére, hogy nincs ítélet állítod, hogy a Samsung másol, míg én a bírót húztam le, mert aki arra esküszik fel, hogy igazságot szolgáltat ilyen igazságtalanul hoz döntést. (Ettől a pertől függetlenül is, általában undorító)
Joey nem válaszolt, akkor megkérdezem Tőled:
Fordított helyzetbe mi lenne? Ha a Sasmung betiltatná az iPhone 4-et, mert valamelyik szabványukat használja. Ami súlyosabb esett mint hogy valami hasonlít valamire. -
törölt tag
igen, csak a helyzet az, hogy nem minden olyan fekete-fehér, mint a a piroson áthajtás. a közúti szabályok általában üdítő kivételt képeznek, mert nem jogászok írták őket, hanem értelmes emberi lények
egyébként továbbra sem tudok azonosulni a dologgal, hogy egy olyasmit le lehessen védeni, amit kb egy perces nézegetés után tökéletesen le lehet másolni. mondjuk egy Lamborghini az tényleg formaterv, és tényleg elhiszem óla, hogy milliókat öltek a fejlesztésébe, szélcsatornában tesztelték a formát, stb. egy ilyen tableet, akármennyire is fáj ez az almának, 5 perc alatt összehoz bárki, aki nem tökéletesen ügyetlen. ennyi erővel húzok egy egyenes vonalat, és levédetem, mint formatervezési eljárás, így innentől mindenki perkálhat, aki alkalmazza. -
törölt tag
ja, ezért kell őket egyesével beperelni, mert szerencsére nem lehet általánosítani egy perből még. mondjuk felőlem már betilthatják, megvettem a sajátom, csak nem fogják elvenni
egyébként nem tudom hogyan tudsz bólogatni az ilyesmihez... teljesen nyilvánvaló, hogy ha találna rá valamilyen lehetőséget, akkor betiltaná az összes konkurens céget, mert neki nyilván úgy érné meg. azért kellenek értelmes törvények, meg gazdasági felügyelőszervek, hogy ilyen ne fordulhasson elő. jelen eseben az EU jogrendszere is éppen azt bizonygatja, hogy mennyire szarul van megalkotva, eddig szerencsére az csak amcsikon röhögtünk, hogy micsoda hülyeségeket meg lehet ott tenni. -
Depression
veterán
Kerüljük itt a forró kását, de a lényeg az, hogy:
1, az apple nem tudta levédeni a tablet-et, mint termékcsoportot.
2, ezért a desing szabadalmával akarja kiiktatni a versenytársakat.Egyrészt abban is egyetértesz, hogy egy tablet nem nézhet ki másképp, mint az a szabadalomban van. Másrészt meg te is folyton a belső tulajdonságaival és a szoftverével véded az almát.
És itt jön a pláne: az alma egy másolt kinézetet védetett le, mégpedig az átlagos tabletPC‑jét.Bocs, de ezt nevezik patent trollkodásnak, legyen az az alma, a rambus, vagy akármelyik nagy cég, ezt értelmes ember nem nézi jó szemmel.
-
Te tévedsz. Én azzal nem értek egyet, hogy ilyen alamuszi módon akar az apple egyeduralmat. Az más kérdés, higy az idióta jogrendszer még segíti is..
A másik hsz-edre: Aha, persze, akkor szerinted mégis hogy a náthás rosebbe nézzen ki egy tapis telefon? Véletlenül sem azért olyan amilyen, mert így logikus, hanem mert az istenáldotta apple csilliárdokért kifejlesztette(továbbra sincs egy álltala fejlesztett komponens sem a cuccaiban), hogy hogyan kell kinéznie, a tobbiek meg csak másolják.
Kérlek mond, hogy te sem hiszed el amit írsz -
fatal`
titán
Sajnálatos, hogy egy tégla, ami le van kerekítve designnak számít és le lehet védetni.
Amerikai Egyesült
ÁllatságokÁllamok szabadalmi rendszer fail."Az Apple megtette és most az ő sikerén próbálnak élősködni."
Persze az Apple meg a többi mobilgyártó sikerén élősködött, amikor kijött az első iphoneal? Hisz mobiltelefonok voltak korábban is..
-
alamuszi
senior tag
"Hát igen, ez a józan magyar mentalitás. Ha valaki sikeres, akkor rugdossuk meg, lopjuk meg és akkor talán mi is sikeresek leszünk. Az, hogy ezért meg kéne dolgozni, az büdös és "versenyellenes"."
Nahát ebben egyetértünk. Nem gondoltad volna, én sem.
Persze ez az apple-re sokszor nem igaz.
-
törölt tag
lehet, hogy ezt is meg tudják 15 oldalban fogalmazni, de minél pontosabban határozák meg, hogy mit védenek le, annál kevesebb esély van rá, hogy például a Xoom beleessen a hasonmások körébe.
egyébként te sem veheted azt biztosra, hogy egy ilyen döntés teljesen tárgyilagosan született. nyilván nem véletlenül pont erre a bíróságra vitték az esetet, ahogy arra utaltak valamelyik ezzel kapcsolatos cikkben is. -
törölt tag
tehát tfh Kis János bejegyeztet egy új sportágat, mondjuk a távolfingást, és egyetlen versenyzőként királynak érzi magát. aztán megjelenik még néhány srác a porondon, akik szeretnének vele versenyezni, erre KJ felháborodik és bírósághoz fordul, hogy mit képzelnek ezek, rontják az ő nyerési esélyeit, mert versenyezni mernek vele, és mindezt ugyanolyan formájú fenékkel teszik!!
egyébként pedig az ilyen esetekre kellene egy józan ítélőképességű szervezet, mondjuk a piaci versenyt felügyelő hatóság, akik megtiltanák, hogy olyan általános dolgokat le lehessen védetni, amivel ellehetetlenítik a versenyt, vagy ha valahogy véletlenül átcsúszott a szabadalmi bizottságon, akkor semmisítsék meg az ilyen védjegyeket.
-
Peat;)
veterán
No arra büszke vagyok hogy eddig formailag tartottad magad de most elborult a bili és jön a smiley rengeteg meg stohl ügy
Figy, én látom hogy van valami közöd az applehoz, hogy személyes preferencia vagy anyagi az nem érdekel, de "szóval szerinted ezek szerint jogod van felülbírálni a törvényeket" ez színtiszta hazugság és az írás nem vész el.
Én azt írtam hogy én, te, bármely EU állampolgár nem tud megvenni egy olyan terméket a döntés alapján, ami alapjaiban mást nyújt mint az aplple gépe. Ez egy tény. Majd lehet hogy két terméket sem. Erre én azt írtam hogy korlátozzák a szabad termékválasztásodat és a versenyt egy monopol helyzetű vállalat javára. Bárhonnan nézem ez is tény. Nem írtam hogy nem jogszerű, hiszen meghozták a döntést, de egy jogszerű döntés is van hogy felelősséget von maga után a későbbiekben.
Az hogy dizájnjegyek részlegesen megjelennek egy terméken(ennyiről van szó), gőzöm nincs mivel járhatna normális tárgyalás útján és lényegtelen mert nem is arról született határozat.
"Ez inkább azt mutatja hogy egy vállalat érdeke többet számít mint sok tíz millió állampolgár joga és ezt intézményi keretek között erősítették meg." abszolút áll a tények alapján. Ismét leírom: aki ilyen terméket venne az azért venné mert MÁS mint az ipad. Én jogokról írtam, Stohl ügynél személyes preferenciádat írtad le. Azonban ha egy kész terméket nem tudok megvenni mert betiltják mert másolat, miközben én azért venném mert totálisan más, akkor ott a döntéssel problémák vannak, én csak ennyit írtam és nem látom ez hol nem igaz.Én itt befejeztem, ha nem érzékeled hogy a döntés a fogyasztókra is hatással van akkor ott súlyos problémák vannak, ha hiszed ha nem elég sokat eladtak volna a samu tabletből, úgy hogy utólag nem vitték volna vissza hogy hé azon nem iOS van
. Most ezen emberek nem tudják megvásárolni, mi ez ha nem korlátozás.
-
cqr
aktív tag
"ha kiadnak egy x86 alapú atommal egy androidos "tabletet" akkor az tablet PC-vé válik?"
Nem, de ilyen készülék még nem készült eddig.Ezzel tulajdonképpen "megválaszoltad": nem attól tablet pc a tablet pc, mert x86 alapú, de a legtöbb jelenlegi tablet pc-nek ez a "tulajdonsága" is megvan. Tehát a "definíciónak" nem része az x86, ez nem egy szükségszerű kritérium, ez csak egy extra tulajdonság ami jelenleg a legtöbbre teljesül. A definíciónak tehát része a "desktop os", de az architektúra nem.
-
cqr
aktív tag
Persze, hogy az architektúra határozza meg, hisz annak alapján lehet besorolni, de eddig is ezt írtam, max nem értettél meg.
x86 - tabletPC - desktop/notebook PC
ARM - tablet - ARM alapokra építkező PCLehet, hogy ezt már 100 hsz-el ezelőtt is kérdezték, de honnan kerül bele a definícióba az arch? Még wiki-n sem említik meg.
desktop OS - tabletPC - desktop/notebook
Mobile OS - tablet - ilyenkevésvan
Mindegy, hogy arm vagy x86 van alatta, a tablet pc a "running standard PC operating system" miatt "tabletPC".. Pl. ha kiadnak egy x86 alapú atommal egy androidos "tabletet" akkor az tablet PC-vé válik?
Nem mintha ez az egész túl sokat számítana, de ha nem így van, akkor mutathatnál rá forrást, mert a "szerinted" természetesen nem túl releváns.
-
Rickazoid
addikt
Magyarul abban egyetérthetünk, hogy nem a tabletes Windows nem kompatibilis a PC-s Windows-zal, hanem az ARM verzió az x86/x86_64 verzióval.
Mint ahogy írtam, amint lesz ARM-os PC (2013-tól várhatóak az első processzorok), már ilyen akadály sem lesz architektúrán belül, de addig is egy x86-os tabletes Win8 (nincs kizárva, hogy lesznek, kb. 10 év múlva úgyis eldől, hogy mi hol terjed el és mennyire) kompatibilis marad egy PC-s Windows-zal, feltéve hogy nem csak 64 bites egy adott program. Tehát nem az eszköz határozza meg, hanem az architektúra, amiből mindkét példány elérhető lesz pár éven belül mindkét piacon. -
Rickazoid
addikt
Dehogy. Beszélsz itt hülyeségeket. A Windows az Windows, mindegy min fut. Csak a felület fog eltérni, alatta teljesen ugyanaz a rendszer lesz, minden szempontból. Ezekből lesz két verzió, egy ARM és egy x86/x86_64. De még e kettő is ugyanúgy Windows, csak nem kompatibilisek egymással, de egy ARM-os tableten futó Win8 kompatibilis lesz egy ARM-os PC-n futó Win8-cal és fordítva, illetve ez igaz x86-os tablet és x86_64-es PC esetén is (leszámítva a 64 bites programokat, de idővel lehet lesz x86_64 processzor tabletbe is... persze biztos nem a közeljövőben, de amire megérkezik a 64 bites ARM, az is elkészül).
-
Depression
veterán
Most már világos, értem:
Az android ios copy, a wp8 meg x86-ra való, ergo:Tablet az, amit az apple gyárt, és minden olyan eszköz, amit az apple beperel(t).
Ha meg vetted volna csak picit is a fáradtságot, hogy egyáltalán megnézd, hogy mi is az az arm, és a mobilokon kívűl hol használják, akkor szerintem az utolsó 200 hsz-t megspórolhattad volna magadnak.
-
tDr1v3r
veterán
"Téves, ne zavarjon össze, hogy a desktopon be lehet majd kapcsolni a Metro UI-t, a két rendszer nem lesz azonos."
Mégis, itt úgy látszik hogy az architektúrai eltéréseken kívül ugyanaz* a rendszer szinte teljes egészében mint PC-n.
* - az eddig elénktolt kontentok alapján.
-
Gengi
senior tag
Jajj nem láttam ,hogy utólag rájöttél inkompetenciádra és szerkesztetted a vad marhaságot. Mert ugye most se az igazi
. Mert most meg a desktopból nem lehet sehogyan se mobile OS-t csinálni. (Tehát a Windows 8 ergo bukás lesz ,mert azt alapból nem oda szánták és utólag bekerül az ARM támogatás
. )
-
Youri
veterán
Nem érdekel az, hogy te miket irkálsz. Írkálni én is tudok bármit. Az sem érdekel, hogy a marketinges hype-gőzhenger mit erőltet a birkaagyba. Állításod szerint a jogban a handheld computer megfogalmazásba nem fér bele az x86 és a windows/linux. Bizonyítsd! Különben nem leszel több egy piaci kofárnál. Az meg, hogy mikor éltem, meg mikor nem, nem bizonyíték arra amit mondasz, az pedig, hogy egy teljesen irreleváns wikipedia cikkel jössz elő, nem engem minősít.
-
Gengi
senior tag
"Mert példa egy fogalom (mobil OS) meghatározására neked már megfekszi a gyomrod?"
A Példa FOGALOM ? ?????
Hát ez durva volt. Már ha általánosban is példát mondtam valamire és nem tudtam eldönteni ,hogy az miért az ami.. Azt mondták : "Jól van ülj le egyes". Vagy te érzésből nyomod ?
"Ha nem definiáljuk a kijelző méretét (amit kihagytam), akkor a Galaxy Tabból kiindulva egy kis tablet is lehetne
"
Jhaaa ,hogy te nem mondtad ki... Tudod ,hogy miért felejtetted el ? Azért mert csak idejöttél trollkodni és magadnak gyártod a fogalmakat.. Vagyis gyártanád ,de neked ezek megállnak egy példánál. Így nem csodálkozik az ember ,ha fenomenális butaságokat irkálsz posztról posztra.. Ezért lesz mindig mindenben az első nállad az apple
, mert magadnak szépen értelmezed a kategóriát APPLE-re igazítod és kész is van..
X86+Ubunut :
Italian Ekoore ET10TAFrissíteni kell csak a legújabb verzióra. Ezt meg tudja mindenki tenni maga.
-
cqr
aktív tag
valami tudás alap
Hát gondoltam idevág, úgy is olyan gyakran említed meg nekem hogy mennyire nem értek ahhoz, amiről éppen tudósítasz egy alternatív valóságból.. : D
De akármikor megkérdezem, hogy mire föl ez a fajta hozzáállás, valahogy soha sem válaszolsz.. Például múltkor is abbamaradt a "beszélgetés" ott, hogy milyen egyetemeket végeztél.. pedig hát gondoltam valami nagyon durva lehet, ha nekem azt mondod, hogy semmi közöm a matekhoz/fizikához ; D
-
Youri
veterán
-
Youri
veterán
Jéé, Ubuntu ARM és van érintős UI.... Explain it.
-
Gengi
senior tag
Alapból mobil hardverre fejlesztett OS, lásd iOS, Android, WP7, WebOS, Symbian, PalmOs stb. soroljam még?
Nha látod.. Ezek példák és nem fogalom
. Itt vannak a nagy bajok
.... Te már a "Fogalom" fogalmával sem tusz mit kezdeni..
"Az Ubuntu egy x86-os tabletPC-n nem más, mint egy desktop Linux megfelelő layerrel a kézzel való használathoz."
UBUNTU képes ARM-en is futni...
De ismét megkérdezem.
Az SGS-em már táblaPC ? Mobile OS,... Mobile Hardware..
-
A tablet PC/tablet fogalmába miért tetted bele azt, hogy X86 vagy ARM?
Ettől függetlenül szerintem is van különbség:
a tablet PC egy tablet méretű és funkcionalitású PC (Windows például), míg a tablet egy érintőképernyős inputtal rendelkező számítógép (nem PC). Az, hogy az egyikben jellemzően ARM van, egy dolog. -
Gengi
senior tag
""Egy X86-os gép UBUNTU-val..."
Az Ubuntu fenemód mobil OS...
"
Ami legújabb UNITY felületével támogatja az újbegyeket..
De definiálhatod a MOBIL OS fogalmát is
.
De kérdeztem valamit : Az én SGS-em már tábla PC ? ARM archi.. Mobile OS...
Csűröd csavarod a szavakat ,de értelmesen már te magad nem tudsz érvelni. Próbálsz kitalálni valamit és abba kapaszkodsz ,de semmilyen mód nem állja meg a helyét. -
Youri
veterán
Te végtelenül korlátolt vagy. Mindenfajta alap nélkül, marketing-bullshit alapján próbálod behatárolni a szabadalmijog alkotást, amikor pedig ezt megcáfolják, tovább csavarod a marketing-bullshitet. Gratulálok, igazi fogyasztói végtermék vagy, aki mindent elhisz, amit egy csilivili show bemutat az aktuális iparmágnás. Sátrat vertél már apple store előtt?
-
Nem azt írtam, hogy az első okos, hanem általánosságban.
Bármelyiket olvasom a keresésből, az Apple sehol nem szerepel úgy, mint a PDA kitalálója. Bármennyire is akarsz, nem zavarsz össze a handheld és a PDA szavak összemosásával.
Az kétségtelen, hogy az első almás PDA nagy hatással volt a piacra, de akkor már létezett a PDA.
-
Gengi
senior tag
Ember elég a félremagyarázásból. Mutass forrást!
Mert akkor minek nevezed ,ha : MobilOS X86 hardware ?
Vagy minek nevezed a desktop OS-t Tablet UI-val és mobile hardwarrel ?Vagy hogy van ez ? Kitalász valamit és szarod tele a fórumot ? Ez kb olyan ,mint mikor egy társaságban 10-en nem ismerik a viccet te meg elkezdesz magadba röhögni rajta...
Jha igen:
Tablet : Mobile OS, ARM archi..
Ezzel kb megölöd a smartphone fogalmát... Az is Mobile OS, ARM archi. Szóval akkor az SGS is már tablet ? -
Youri
veterán
Ne erre reagálj, bár nyilvánvaló, hogy bullshit, hogy olyanra hivatkozol, amiben a tablet nem is szerepel...
Wikipedia nem forrás.
Amugy valóban, magyarázd meg a MeeGo netbook edition változatât, meg az x86-os Androidot. Vagy erre is kitalálsz valami megkülönböztető megnevezést? Handheld computer but not mobile?
-
Youri
veterán
-
-
fatal`
titán
"Ha az Apple perel, akkor gátlástalan, ha az Apple-t perelik, akkor hazug, tolvaj. Pár frusztrált egyednek teljesen mindegy, hogy mi a történet, csak kifröcsöghesse magát."
Mondod ezt te, aki képtelen vagy levenni a szemellenzőt és istenként véded az Applet.
(#294) stevve:
"A PDA elvét, működését, alapjait az első Psion fektette le. Továbbra sem értem, miért fáj ez."
Azért fáj, mert micsoda dolog, hogy nem az Apple találta fel a spanyolviaszt...
-
"Egyébként ha ragaszkodunk a te elképzelésedhez, hogy a PDA-t az adott eszköz funkciója alapján soroljuk, akkor a Psion előtt jócskán voltak ilyen eszközök, pl. a Casio és Sharp gyártásában"
Nem ragaszkodok hozzá, ez van mindenhol. Ilyen alapon a tranzisztorig vissza lehetne menni. De előre is, mert az okostelefonok gyakorlatilag a PDA-kból alakultak ki. A PDA elvét, működését, alapjait az első Psion fektette le. Továbbra sem értem, miért fáj ez.
-
Depression
veterán
Még mindig a fogalmakon vessződsz, de akkor íme egy hasonlat:
Fogom magam, csinálok egy BMW kinézetű elektromos autót, levédetem, és sikeres leszek vele. Majd amikor meg a BMW akar csinálni egy elektromos autót, akkor beperelhetem, mert külsőre hasonlít az enyémre?Miért harcolsz teljesen egyforma szavakon, lásd pl. a PDA? A PDA kifejezést egy újságíró használta előszőr, és elterjedt. Bocs, de ezeknek a szavaknak semmi, de semmi éles határuk nincs, az eszközök meg mind ugyanúgy néznek ki, és ugyanarra valóak, és ugyanolyan a felépítésük.
De akkor most kontrázok: Ha az androidos kütyükre a gugli azt mondaná, hogy ezek nem tabletek, hanem multimédiás kijelzők, és ez lenne az új kategóriájuk, akkor szépen elhallgatnál, és elfogadnád, hogy ezek más eszközök?
-
"És nehogy a PDA szó szerinti fordításával gyere"
Nem jövök, de bárhol írnak a PDA-ról, nem az Apple termékét jelölik meg elsőként pusztán a név miatt, hanem azt, ami magát a vonalat elindította. Sőt, úgy említik, hogy a Psion sikerén felbuzdulva jött az Apple. Nem tudom, ez miért zavar ennyire. Övék az első ceruzás PDA.
"Jobb helyeken fel sem merül, hogy a bíróság egy 3 oldalas skicc alapján kitilt egy készüléket egy teljes kontinensről."
Egyel feljebb. ez valami kiskapu eredménye lehet, mert sem a szabadalom, sem a védjegyoltalom per nem végződik így ilyen rövid idő és a másik fél véleményének mellőzése után.
"Nem, akkor ugyanez volna. Gonosz Apple, most megkapta. Lásd Nokia per végét."
Nálam biztosan nem. Az MS perek és az Oracle is hasonlóan gusztustalan dolgok.
"Pár frusztrált egyednek teljesen mindegy, hogy mi a történet, csak kifröcsöghesse magát."
Hol?
-
"The term PDA was first used on January 7, 1992 by Apple Computer CEO"
Ez csak a kifejezés első használata... vajon a kereket minek hívták először? Grmpfh? Attól még az kerék volt. Tudom, hogy te a csomón is csomót keresel, de nem muszáj.
"- Az EU szabadalmi jogrendje alapján tudta a szabadalmát levédeni az Apple, vagy nem?
- Az EU bírósága hagyta helyben a kitiltást, vagy nem?"Jobb helyeken a bíróság meghallgatja a feleket, mielőtt ítéletet hoz. Jobb helyeken egy lekerekített sarkú téglatest formáját nem is engednék levédetni... ennyit a jogrendről. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy a bíró és a "kirendelt szakértő" is új kocsit/házat/nyaralót fog venni hamarosan.
Nem is értem, miért védtek egy olyan céget többen foggal-körömmel, ahol azt sem tudják, hogy léteztek a világon.
bigand77:
"hűha, látom itt is megy, illetve folytatódik ezerrel a fröcsögés, most aztán az almagyűlölők kiélhetik magukat, találtak egy vélt, vagy valós okot a köpködésre."Ha a Samu nyert volna, akkor mi lenne itt? Gonosz Samu. Most mi van, hogy vesztett? Gonosz Samu és mindenki más. Nem kell gyűlölni egyik vállalatot sem ahhoz, hogy egy ilyen hírt megítéljek.
Inkább a fanatikusok fene nagy másolási mániája az, ami már kezd unalmas lenni. Azért, mert valaki azt mondja: másolás, nem kell birkamódra utána is menni.
-
Gengi
senior tag
Tablet: mobil OS, mobil hardver
TabletPC: desktop OS, x86-os hardverA nagy fatyt! Ez a fogalom most jött be... Most visszamenőleg mondod így ki ,hogy az első tablet melyik volt és most melyik az első Tábla PC ? Ennyi erővel csinálhatnál még 10 kategóriát és 10 további győztest hírdethetnél... Azért mert 2010-ben ez lett kikiáltva....
-
Gengi
senior tag
Vagy te...
1993 - World's first pen based "Tablet PC"
Mivel ez is a már ismert kialakításban futott joggal nevezhető tabletnek... A Tablet mai trendi név csak.. Hogy az emberek megkülönböztessék a normális gépeket a csakis kizárólag "Médiafogyasztásra" tehát tartalom előállítására képtelen eszközöktől.
De igazából veled nem azért nem lehet vitatkozni ,mert rossz vitapartner vagy ,hanem más fogalmakat használsz. Kicsit izzadságszagúan próbálod csűrni csavarni ezeket.
-
Gengi
senior tag
"Mióta bukik meg valami, amit 10 évig gyártanak?
"
Jha tényleg a messagePad széria. Én magára az első fecskére gondoltam és nem az egész szériára.
"Kicsit több ideje foglalkoztak a tablet kérdésével és bár viccnek szántad, de sok mindent vettek át a Newtonból az iOS-hez."
Szerintem meg a Toshiba tett többet ezért a piacért. Az első tablet az ő nevükhöz is kötődik.
1992-93-ban bemutatták a Toshiba dinapad T100X tabletet. -
mrhitoshi
veterán
"DE nem az Apple tiltotta ki a készülékeket az EU-ból, hanem a bíróság, szóval nem az Apple-t kéne csesztetni ezért a lépésért, hanem az unió jogrendjét, hogy ezt lehetővé teszi. Érdekes módon ezt még az USA bíróságai sem teszik meg, pedig az Apple ott otthon van."
Ha eddig nem tűnt fel, nem csak az apple-t szidták sokan, hanem azt az elmeháborodott Jogrendszert, ami lehetővé tette az apple-nek, hogy egy ilyen idióta dolgot levédjen. És többek között ez is probléma, csak nem tudod kivenni, mert mindig eltereled a témát más irányba.
-
Persze-persze. Még ha azt írtad volna, hogy az első PDA, ami érintős, aláírom. Azért is volt Digital Assistant a neve a Psionnak és MessagePad az Apple cuccnak, mert az előbbinek nincs köze a PDA-hoz, ugye? A kereket nem az Apple találta fel véletlenül?
"Demagóg vagy sem, ez a tény!"
de hülye vagyok, hogy az ártatlan keresettel élő, saját munkájának gyümölcsét védő Apple elmegy az EU bíróságához, hogy tiltsák be a konkurenciát és a mocsok bíróság ördögi módon - természetesen nem befolyásolva kicsit sem, megsajnálja a hős lovagot és elűzi a gonosz sárkányt. Én meg leszólom.
elnézést, de erre már csak cinikusan lehet reagálni.
DanielK:
Gratulálok. a felső kép miben is tár el egy tablet formájától? A per tárgyától? A sarka máshogy van lekerekítve. értem. Ha most jól belegondolsz, ez megállná a helyét egy értelmes perben? Szerintem nem. -
A munka gyümölcsénél elment a kedvem a válaszolástól.
"DE nem az Apple tiltotta ki a készülékeket az EU-ból, hanem a bíróság, szóval nem az Apple-t kéne csesztetni ezért a lépésért, hanem az unió jogrendjét, hogy ezt lehetővé teszi. Érdekes módon ezt még az USA bíróságai sem teszik meg, pedig az Apple ott otthon van."
Aha.
Ilyen demagóg dumára tőled nem számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv gar
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest