- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gengi
senior tag
Igen valódi, csak iszonyatosan nehéz elhinni , hogy ilyen létezik, de eddig a kitiltott kis cégek nem kavartak ekkora port. Ezért is emeltem ki eddig ,hogy egy kicsit csalfaság van a dologban és megtalálták azt a jogi kiskaput az apple-nél a gyors győzelemre. Pusztán csak "Kopie"-nak állítják be és vezetik végig a német hamisítványokkal és szabadalomsértésekkel foglalkozó Düsseldorfi bíróságán, így levédik azt ,hogy értesítsék a "vádlottat". Akadnak mellékletek még hozzá egyes pontoknál ,de azokat még nem találtam meg. Ilyen melléklet volt az a 3 oldalas skicc is ami már korábban kikerült.
De tényleg elég belegondolni abba ,hogy 1 hét alatt átvitték és döntést hoztak. Milyen bíróság dönt ilyen gyorsan ?
-
Gengi
senior tag
Gengi:
A hamisítványokat már rég óta ellenőrzik a vámosok mindenhol és büntetnek érte.Azok valamivel egyszerűbb figurák. Mi van ráítva .. Ahha szóvel ez..Van-e cimke-->van-e zárjegy/minden papír megfelelően igazolja az eredetiséget-->Nincs--> tűz..
De minél többet olvas az ember erről a témáról annál inkább konspirációszagú az egész. 1 hónap múlva szerintem úgyis pont kerül az ügyre és szerintem valaki hatalmasat fog koppanni.
Barthezz# Itt a forrás hír. és ne felejtsük. Rendkívül gyorsan lezajlott az ügy!
-
cqr
aktív tag
Ilyen demagóg dumára tőled nem számítottam.
: dddd (Hadd találjam ki, ezelőtt még nem vitatkoztál vele. : D )
@Gengi:
"A Tudásalapú társadalmat megette reggelire Everman"
Annyi a flém hogy túlmelegszik a laptop amíg végiggörgetem, az mondjuk más kérdés, hogy Ever hszeit meg felismeri a vírusírtó..
-
Everman
addikt
Még mindig nem érted
"De előre is, mert az okostelefonok gyakorlatilag a PDA-kból alakultak ki."
Ezt így nem merném kijelenteni. Az elsőnek tartott smartphone nem igazán felel meg ennek a kitételnek, mert nem volt fejleszthető szoftverekkel, egyfajta okos featurephone volt.
Az áttörést a Nokia hozta meg a Communicator családdal, az meg szintén érdekes jószág, mert desktop rendszere (GEOS) volt és x86-os hardvere (Intel 386)."A PDA elvét, működését, alapjait az első Psion fektette le. "
Ez meg végképp nem igaz. A Series3-tól számít handheldnek, az előtte lévő eszközök programozható adatgyűjtők voltak (a mai napig használják ezeket, mint adatrögzítő és számlázó/pénztárgép).
-
Everman
addikt
"Sőt, úgy említik, hogy a Psion sikerén felbuzdulva jött az Apple. Nem tudom, ez miért zavar ennyire."
Engem nem zavar, de mint írtam, a Psion soha nem gyártott PDA-t. Handheldeket gyártott, ami más történet. Még a Microsoft is rendszer elnevezés szinten is megkülönböztette ezt a két eszköztípust (WindowsCE, PocketPC).
Egyébként ha ragaszkodunk a te elképzelésedhez, hogy a PDA-t az adott eszköz funkciója alapján soroljuk, akkor a Psion előtt jócskán voltak ilyen eszközök, pl. a Casio és Sharp gyártásában, csak akkor ezeket még Manager Calculator-nak hívták (pedig programokkal fejleszthető eszközök, sőt saját OS-el és BASIC értelmezővel voltak ellátva), egy még van is itt a polcomon belőlük(Akkoriban még tudták, mi az az energiatakarékos működés, ebben a jószágban még az eredeti elemei vannak, pedig közel 20 éves.)
-
Everman
addikt
"Ez csak a kifejezés első használata... "
Vagyis mint fogalmat először erre az eszközre használták. De mint írtam, a billentyűzetes gépeket később sem PDA-nak nevezték, az más termékkör lett.
És nehogy a PDA szó szerinti fordításával gyere, mert akkor még az i7-es desktop munkaállomásom is a személyes digitális asszisztensem, pedig az életbe nem fogod bepasszírozni szegényt a PDA körbe."Jobb helyeken egy lekerekített sarkú téglatest formáját nem is engednék levédetni... "
Jobb helyeken fel sem merül, hogy a bíróság egy 3 oldalas skicc alapján kitilt egy készüléket egy teljes kontinensről. Az, hogy te a neten csak ennyit láttál, az nem jelenti azt, hogy ez a konkrét vád alapja. Mivel még folyamatban lévő ügyről van szó, így gyanítható, hogy nem publikálnak mindent, ezt a pdf-et is a netről vadászta össze pár újságíró.
"Ha a Samu nyert volna, akkor mi lenne itt? Gonosz Samu."
Nem, akkor ugyanez volna. Gonosz Apple, most megkapta. Lásd Nokia per végét.
Ha az Apple perel, akkor gátlástalan, ha az Apple-t perelik, akkor hazug, tolvaj. Pár frusztrált egyednek teljesen mindegy, hogy mi a történet, csak kifröcsöghesse magát. -
Gengi
senior tag
Ha jól tudom. Az occó kínaiai árúk elleni másolásvédelmi és rögtön ítélő bírósághoz nem kell meghallgatni a másik felet. Viszont a fellebezés joga ott van és ahogy Endzsi is írta ott már nem így játszanak, ha ott veszít az apple (márpedig nagyobb az esélye ,minthogy nyer) nem picit bukik.
-
Enjoy
addikt
Én ugyan nem kívánlak téged a pokolba, azért Te sem most kezdted itt a "fórum életet", szóval respect!
Csupán az a helyzet, hogy ha az Apple-ről van szó, akkor hajlamosak az emberek vagy csupán támadni, vagy feltétel nélkül imádni. Nem ilyen fekete-fehér dologról van szó, ahogy egyik MATV-s adásban mondták Bog-ék az android pereskedések kapcsán..
Várjuk meg, mi lesz a vége.. Főleg, hogy nem is tudunk konkrétabb infókat az esetről.
Kár bármelyik gyártót is támadni valamivel, főleg ennyi információval a zsebünkben. -
utomi
senior tag
Hát már nem azért de mégis, hogyan pattant ki a kicsiny agyadból, hogy a bíró nem jogszerűen járt el hanem csak úgy pusztipajtás alapon?!! Nemzetközi jogász vagy, esetleg bíró? NEM. Akkor meg ha lövésed sincs a dologról ne fröcsögj légy olyan jó. Ez egyébként is csak egy előzetes döntés. Nincs lezárva az ügy.
Egyesek túl sokat engednek meg maguknak mert az internet anonim ugye? -
Enjoy
addikt
Tudomásom szerint ezt a pert még nem nyerte meg az Apple, de javíts ki, ha tévedek.
A Samsung vetette le a polcokról a Tab-okat, mert félt (jogosan?
), ha elveszíti a pert, akkor minden egyes eladott darab után jól elporolják a D-Koreai popsijukat..
Ha viszont nyer a Samsung, akkor meg az Apple-nek kell kifizetni a kiesett bevételt..Én így tudom.
-
DanielK
addikt
"DanielK:
Gratulálok. a felső kép miben is tár el egy tablet formájától? A per tárgyától? A sarka máshogy van lekerekítve. értem. Ha most jól belegondolsz, ez megállná a helyét egy értelmes perben? Szerintem nem."Nem egy tablet forma a per tárgya. A per tárgya az iPad és iPad 2 formája.
Ha egy kicsit jobban megnézed a képet, rákeresel a Google-ban is és el is olvasod, amit írtam, akkor nem csak a sarka más. A hátlapja fentről lefele vékonyodik el. Fent vastagabb, lent meg vékonyabb. Tudtommal (kézben is volt) iPad és iPad 2 sem ilyen. Bár lehet, hogy én egy ócska kínait fogtam... -
Everman
addikt
"Azért is volt Digital Assistant a neve a Psionnak"
Psion Organiser volt a neve, legalábbis ez volt ráírva
"és MessagePad az Apple cuccnak, mert az előbbinek nincs köze a PDA-hoz"
"The term PDA was first used on January 7, 1992 by Apple Computer CEO John Sculley at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, referring to the Apple Newton."
"az ártatlan keresettel élő, saját munkájának gyümölcsét védő Apple elmegy az EU bíróságához, hogy tiltsák be a konkurenciát és a mocsok bíróság ördögi módon - természetesen nem befolyásolva kicsit sem, megsajnálja a hős lovagot és elűzi a gonosz sárkányt."
- Az EU szabadalmi jogrendje alapján tudta a szabadalmát levédeni az Apple, vagy nem?
- Az EU bírósága hagyta helyben a kitiltást, vagy nem? -
Everman
addikt
"tehát a PDA-t is az Apple találta ki. Mocsok Psion."
A PSION készülékei Organizerek voltak. A PDA-t mint fogalmat a Newtonhoz kötik.
A két készülék egyébként eltér, a későbbiekben is a Psion féle billentyűzetes eszközöket Handheld PC-ként nevezik (gondolj itt pl. a HP Jornada sorozatára), a Newtonhoz hasonló jószágokat meg PDA-ként.
-
Everman
addikt
"Mert a sajtótájékoztatóban nem lehet reklámozni a termékedet?"
Hát ha neked reklámozás az, ha kijelented a tegnap bejelentett termékedről, hogy nem tartod immár versenyképesnek és visszarakod a tervezőasztalra, hogy a konkurens termék nyomán újratervezd, akkor teljesen igazad van.
"Ez hogy is jön ide egy olyan döntés kapcsán, ami absz. etikátlan?"
Tekintve, hogy miért is etikátlan? Mi az etikátlan abban, hogy megvéded azt, amiért megdolgoztál?
Már írtam, a Samsung is kijöhetett volna a Tab-al az iPad előtt, kockáztathatott volna egy új piac megnyitásával, le is védhette volna a terveket. DE NEM TETTE! Megvárta, míg más kikaparja a gesztenyét és most szeretné learatni azt amiért a másik dolgozott. No ez az etikátlan, nem az, hogy ezért seggbe rúgják.
Egyébként úgy jön ide, hogy az üzletben nincs barátság, meg előzékenység, mert abból nem lesz pénz, aztán a negyed év végén lehet magyarázkodni a részvényeseknek, hogy miért marad el az osztalék.
"Nem kell egyik céget sem ennyire védeni."
Egyébként te és itt még sokan egy apróságot képtelenek vagytok felfogni.
Az Apple beperelte a Samsungot és a Motorolát, mert úgy gondolja, hogy az ő munkájuk gyümölcsét szeretnék learatni, ez számomra nem meglepő és elfogadható.DE nem az Apple tiltotta ki a készülékeket az EU-ból, hanem a bíróság, szóval nem az Apple-t kéne csesztetni ezért a lépésért, hanem az unió jogrendjét, hogy ezt lehetővé teszi. Érdekes módon ezt még az USA bíróságai sem teszik meg, pedig az Apple ott otthon van.
Érted a lényeget????
-
Everman
addikt
"Talán mert még nem veszett ki belőlünk a jó érzés? "
Gondolom te osztalék helyett jóérzést adnál a részvényeseknek, gyanítom hó elején fizetés helyett te magad is beéred ennyivel... Vagy nem?
"Bármelyik reklám arról szól, hogy ők jobbak a konkurenciánál. Ez nem újdonság, de nem is érv semmire."
A Samsung nem reklámozott, hanem egy sajtótájékoztatón nyilatkozott. Sorry, de egy peres ügyben ez felér a beismeréssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest