Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peat;)

veterán

válasz Everman #495 üzenetére

"A licencdíj nem fogja drágítani a készülékeket, mert a mostani árba bőven bele van építve a lehetséges perek költsége, nem véletlen, hogy ezek a készülékek ilyen drágák." Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot. Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak, addig eljutottunk hogy a bíróság, illetve inkább a keretrendszer egyikőnknek sem szimpatikus. Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket. Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat? A rengeteg jogász, idő amíg a két hülye civakodni fog(így kihasználatlan gyártói kapacitás), kötöttségek kijelölése a tervezők felé, kivárás a döntésekre, a megegyezésekre, pénzügyi likviditás menedzselése amikor fizetni kell, ez mind hatással van a fizikai termékre? Szerintem igen, van ami közvetlenül van ami közvetetten és csak a töredékét mondtam, egy profi nyilván sorolná tovább. Ezeket hidd el nem számítják bele centre pontosan a termékhez kapcsolódó költségtervezetbe illetve a tervezés időperiódusainak kevésbé kiszámíthatóságát sem tudják előre megtervezni. Logikusan, paraszti ésszel gondolkozz, az már bőven elég lenne. Most már biztos hogy hátráltatva lesz a fejlődés a két amcsi jóarc által, ez egy lehetőség a nokiának/microsoftnak, illetve a fejlődés így is annyira gyors hogy e miatt nem fogjuk érzékenyen megélni a dolgot remélhetőleg.

• Peat;)

veterán

válasz Everman #486 üzenetére

Mikor nyilatkozta azt hogy lemásolják? Amit írtál az alapján nem ezt nyilatkozta, hanem azt hogy versenyképesebbé teszik, pl. a tableteknél a súlynak tényleg van értelme. A szóban forgó samsung és motorola fizikai termék másolat szerinted? Másolat számodra mit jelent? Én azt látom hogy mindkét androidos cuccon android van, fizikailag nem olyan a méretük, a logó, márkamegjelölős nem i-vel kezdődik és még alma kép sincs, hanem a saját márka név szerepel. Fogalmazd meg légy szíves mi az a másolat, mint írod neked az megy. Szerintem nem tudod, mivel valószínű sok száz oldal írott paragrafus lehet erről a témáról. A fórumban kizárólag személyes vélemények vannak ütköztetve részedről, nincs tény infód. (jogász lennél már rég bebizonyítottad volna az igazad egy magamfajtának, mert nem értek a joghoz és nem olvasgatnék belinkelt paragrafusokat pl.) A döntés a tény hogy kitiltották, de a másolat nem tény ameddig nem hallgatják meg a másik felet és ismét elmondom: a bíróság és a való élet sokszor elég távol kerül egymástól. Számomra nem másolat még a samsung terméke sem, egy software felületi hasonlóság egy normális világban max annyi reakciót válthatna ki az én értékítéletemben a bíróságon, hogy módosítsa, egyébként a rendszer már alapjáraton kizárja a másolatot nálam a gyakorlatban, főleg hogy az fel van tüntetve hogy nem iOS. Ahogy a márka is fel van tüntetve.
    Másrészt egy kész termékről beszélünk amit a megjelenése előtt, a kifejlesztés után lőnek le, ez megint érdekes dolog. Abban egyetérthetünk hogy a Samsung is megizzadt, hogy elérjék ezt a vékonyságot és súlyt. A másolat alatt én olyan dolgokra gondolok ahol nincs saját szellemi termékmegjelenés.

Én először is a bíróságot bíráltam leginkább aztán az Applét. Nekem már a Nokia féle megoldás sem tetszett, de ott azért tudtuk miről van szó és egyelőre megalapozottabbnak tűnt az a fajta dolog...ettől függetlenül szánalmasnak tartottam már azt is. Lehet még le is írtam. Ennyit az Apple utálatomról. Samsung termékem nincs jelenleg, sem Motorola ennyit a másik elfogultságról.

"Ha a Samsung egy jobb terméket hozott volna össze, ami különbözik a piacvezető terméktől, akkor lett volna fejlesztés és verseny, de ők másoltak és kész. Mindezt a sajtó előtt elismerve." De nem azt ismerték el. Miért írod le újra és újra, attól nem lesz igaz.. :F Szöveget érteni azt tudsz, az már lejött. Szándékosan féle, van hogy kiforgatva, a lényeg hogy a magad véleményére formáld. Mivel ezt sorozatban teszed, ezért nem is vesződöm tovább. Gondolom téged sem érint a döntés, engem sem érint a döntés jelenleg, az hogy a jövőben te is és én is drágább és szűkebb kínálatból tudunk választani, az meg olyan dolog amire én felemeltem a szavam hogy kár érte. Te is hogy így lesz korrekt az Apple felé.

• Peat;)

veterán

válasz Everman #475 üzenetére

"Az újra kell tervezni a konkurens termék alapján, mert a jelenlegi nem versenyképes, az viszont sajna az." Szerinted az apple mobiltelefonjában végbement változásoknak (pl. kamera) semmi közük nem volt ahhoz hogy a többi termékhez képest az volt a leggyengébb láncszem? Komolyan azt hiszed hogy a világon a cégek nem a konkurens termékhez viszonyítva terveznek? Ha valaki belerakta a hd videot mi is belerakjuk, ha valaki meg tudja osztani a netet telefonnal mi is megcsináljuk, ha valaki várhatóan magas felbontással dobja a készüléket a piacra mi is megcsináljuk, vagy akár még "retina" kijelzőt is rendelünk hogy még jobban reagáljunk a versenytársakra. Gazdaságilag ennyire analfabéta ne legyél már. Most már kezdem érteni miért harcolsz ennyire lehúzott redőnnyel: egyszerűen nincs meg benned ez a fajta ismeret, de akkor mi a fenének ebbe beleszólnod ilyen szélsőségesen elfogultan, hogy még másoknak beszólsz pont emiatt? Nyilván nem egy béna ember vagy, de ez az írás alapján vannak területek ahol nem vagy mindentudó, pedig középiskolákból is úgy kéne kikerülnie az embernek, hogy nem ír ilyet mint te...ezzel nincs baj, én is megbuknék egy csomó dologból. Csak én oda nem írok mindenkinek hogy én vagyok a helikopter.

A samsung már versenyzett egyébként dizájnban, éppenséggel vékonyságban. Ez valahogy szívügyük, legvékonyabb slim, legvékonyabb nem slim minden ilyen "díjat" megnyertek nem is olyan régen. Szóval ameddig nem egy az egyben másolat, ahogy a kínaiak az apple logóval és gombbal, más a fizikai méret, más az arány, addig egyszerűen totál hülyeség erről beszélni. Ilyen alapon a hitelkártya társaságok is beperelhetnék egymást, mocskos avagy Mastercard beperli VISA-t, mert hogy milyen köcsög már hogy gömbölyű sarok téglalappal. :D Groteszk, abszurd arrogancia az ami megy már a külalakra. Szerintem is más lehetett a háttérben mint fő ok a betiltásra, ha meg csak ez akkor lehet nekem ugrani de a bíró igen hamar meggazdagodott. Ehhez nem kell jogásznak lenni, nap mint nap meg tudjuk ítélni akár itthon is a furcsa bírói döntéseket, van egy pár nálunk is. Fura mód híres embereknél speciálisan sűrűek az ilyen döntések. :D

• Peat;)

veterán

válasz baluka26 #385 üzenetére

Álomvilágban él. Ez a jó szó ezekre az emberekre. Nagyon megnézném hogy ugyanígy bólogatna ha ugyanez a politika érvényesülne a termékek minden területén.
    Akármit mondhatnék de pl. hűtő. Kitalálta valaki, egy nagy doboz, amely ki tud nyílni és hideg. Ennyi. Fenti egyénünk logikája alapján az összes gyártónak perkálni kéne egy prémium márka felé, így lenne a drága prémium márka és a többi, licenc ki tudja milyen költség miatt ugyancsak drágább termék. A prémium márka magasabb árat tud megengedni magának, mivel a többinek a licenc egy fix költség amit kénytelenek beleépíteni az árba, amit a prémium márkának nem kell, tehát nagyobb haszonréssel tud értékesíteni. Ezek tetejébe még a licenc díjat is megkapja, gyártóként, vagy termékenként, megállapodástól függően. Tehát a többi márka szenvedne, a másikat meg bebetonoznák a monopol helyzetbe.
    Amikor leírom hogy az ilyen döntés versenyellenes akkor meg még kicsit zokon is veszi. Leírjuk neki hogy 1=1, abba is belekötnének az ilyen emberek, a józan ész egyszerűen kiírtódik a mai világban, nem véletlen hogy ott vagyunk ahol. Mi a fenének jó ez? Nekik jó? Nem. Nekünk jó? Nem. Kinek jó? Egy darab cégnek, nem kettőnek, egyetlen darab cégnek. Most komolyan ez mellett valaki kiáll akkor hogy helyes döntés?! Mi alapján? Mi a pozitívuma? Milyen értéket óv meg számára? Vagy az a cél hogy csak és kizárólag egy márka egy terméke legyen kapható jó drágán és akinek nincs azt lehet lenézni? Ez kell az ilyen embereknek? Komolyan nem értem. Dizájn elemek koppintása ennyire irritálja? Könyörgöm, hűtő, autó, notebook és sorolhatnám. Ez a verseny természetes velejárója. Ott a formula egy, ha nem lenne bizonyos fokú másolás akkor egy helyben toporognának, mégis minden évben igen komoly szabályozások ellenőrzések vannak, mégsem szüntetik be a sorozatot, deklarálják egy darab indulóra.

• Peat;)

veterán

válasz joey04 #377 üzenetére

A tény fogalmát ismered? Kevesebb termék van a piacon a döntés következményében? Kevesebb termék közül választhatsz? Ha a válaszok igenek, akkor tény.

• Peat;)

veterán

válasz joey04 #375 üzenetére

Az hogy mi történik a jogban és mi az életben az két különböző dolog. A gyakorlati életben áll amit írtam. Nem jogász vagyok, hanem egy ember aki nem a jog világában próbál nagyokat mondani, szimplán elírja a fizikai világunk fizikai történéseit. Ha nincs annyi termék a piacon, az versenykorlátozás. Tök mindegy milyen alapon, még a másolat betiltása is az, de az ésszerű, én ezt nem találtam annak ti annak találtátok, ezzel nincs semmi baj, attól még a verseny visszaszorul. Másrészt szerintem elég egyértelmű hogy ennek következtében kevesebb termék közül választhat a fogyasztó. Komolyan, kb mint oviban pistikének, aki megkérdezi mire való a ragasztó, úgy kell itt fogalmazni. Vagy mindenki nagyon fasza jogásznak képzeli magát és nagyot akar mondani, miközben ott van előtte ami történik. Tipikus, ha piros a lámpa át lehet menni rajta? Átlagember: nem, bár van hogy megszegem. Jogász: 66 oldalnyi apróbetűs szedet, ami semmire nem ad konkrét választ. :)

• Peat;)

veterán

válasz Everman #362 üzenetére

No arra büszke vagyok hogy eddig formailag tartottad magad de most elborult a bili és jön a smiley rengeteg meg stohl ügy :DDD

Figy, én látom hogy van valami közöd az applehoz, hogy személyes preferencia vagy anyagi az nem érdekel, de "szóval szerinted ezek szerint jogod van felülbírálni a törvényeket" ez színtiszta hazugság és az írás nem vész el. ;) Én azt írtam hogy én, te, bármely EU állampolgár nem tud megvenni egy olyan terméket a döntés alapján, ami alapjaiban mást nyújt mint az aplple gépe. Ez egy tény. Majd lehet hogy két terméket sem. Erre én azt írtam hogy korlátozzák a szabad termékválasztásodat és a versenyt egy monopol helyzetű vállalat javára. Bárhonnan nézem ez is tény. Nem írtam hogy nem jogszerű, hiszen meghozták a döntést, de egy jogszerű döntés is van hogy felelősséget von maga után a későbbiekben.
    Az hogy dizájnjegyek részlegesen megjelennek egy terméken(ennyiről van szó), gőzöm nincs mivel járhatna normális tárgyalás útján és lényegtelen mert nem is arról született határozat.
    "Ez inkább azt mutatja hogy egy vállalat érdeke többet számít mint sok tíz millió állampolgár joga és ezt intézményi keretek között erősítették meg." abszolút áll a tények alapján. Ismét leírom: aki ilyen terméket venne az azért venné mert MÁS mint az ipad. Én jogokról írtam, Stohl ügynél személyes preferenciádat írtad le. Azonban ha egy kész terméket nem tudok megvenni mert betiltják mert másolat, miközben én azért venném mert totálisan más, akkor ott a döntéssel problémák vannak, én csak ennyit írtam és nem látom ez hol nem igaz.

Én itt befejeztem, ha nem érzékeled hogy a döntés a fogyasztókra is hatással van akkor ott súlyos problémák vannak, ha hiszed ha nem elég sokat eladtak volna a samu tabletből, úgy hogy utólag nem vitték volna vissza hogy hé azon nem iOS van :D. Most ezen emberek nem tudják megvásárolni, mi ez ha nem korlátozás. ;)

• Peat;)

veterán

válasz cqr #359 üzenetére

Nekem rémlik talán viewsonic vagy valami kínai nagyobb márkától, 1.6-os android + win7 kombó. Nem tudom végül megjelent-e. Itt is van [link], szerintem eléggé fizikai és létező.

• Peat;)

veterán

Nem unalmas? Fórum felénél abbahagytam, most vagy egy marketingessel hadakoztok akinek pontosan az a dolga, hogy beszéljenek egy márkáról (és nagyon sikeresen teszi), vagy egy elfogult emberrel. Egyikkel sincs baj, el kéne fogadni és hátradőlni.

A hírhez: Előbb utóbb vissza fog ütni ez a politika, lehet 1 lehet 100 év múlva. A fogyasztónak viszont már most üt vissza, mivel lehet hogy tiltottak valamit és tiltani akarnak xoomot is de: - ezzel korlátozzák a szabad termékválasztást
    - korlátozzák a piaci versenyt egy monopolhelyzetű vállalatot tovább támogatva.

A bírósági döntés egyszerű törvénysértésé alakulhat amint meghallgatják a samsung/ki egy más szövegét arról, hogy a két termék a fizikai hasonlóságon (mert nem egyezik így nem másolat) kívül teljesen más szolgáltatást kínál. Engem az érdekel hogy akik részt vettek ebben a döntésben azok miben fognak részesülni. A fórum összes hozzászólójának jogait megsértették. Ez tény, lehet hogy nem érint senkit sem, de attól még sértő, nem veheted meg egy gyártó kész termékét, amit ha valaki megvenne azért venné: mert más mint az ipad. Nem olcsóbbak az android tabletek, sőt. Mégis, önmagukban nézve szépen fogynak azok is, mert más szolgáltatást adnak. Bárhogy is nézem a tiltás is jogellenes dolog, de ha máskor nem akkor a másik éfl meghallgatása után az lesz és nem érdekel hogy az apple vagy a bíróságnak kéne elvinnie a balhét, mert senki sem fogja. Ez inkább azt mutatja hogy egy vállalat érdeke többet számít mint sok tíz millió állampolgár joga és ezt intézményi keretek között erősítették meg. EU-ban, aminek a közös piaccal kéne törődnie. No ez a kemény.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés