- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #479 üzenetére
"Miért gondolod magad mindenki másnál okosabbnak"
Megkérdezném, hogy TE mitől gondolod okosabbnak magad, mint ez EU egyik bíróságának döntőbírája, vagy mint egy óriáscég jogásza? Tudod én legalább feltételezem, hogy Ők értenek a munkájukhoz, te meg csak köpködsz és ostoba kis érzelmi alapú megnyilvánulásokat teszel, aminek a jogban és az üzletben semmi helye.
-
Gengi
senior tag
válasz
Barthezz2 #479 üzenetére
Szívemből szólsz
. Borzasztóan fárasztó így bárminemű vitába is beleesni.
Valaki mond valamit és egyből az jön ,hogy ez nem úgy van... Ha meg már nem tud mit mondani annyit mond ,hogy "Te nem vagy ügyvéd.." .. "Te ezt nem is tudhatod ,mert senki nem tudja..." Ezt mind egy grafikustól hallani meg már már morbid. -
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #423 üzenetére
Már írtam, odarakom neked az alkatrészeket az asztalra, csinálj belőle eszközt. Fejlessz hozzá szoftvert, hozzál létre hozzá egy komplex ökoszisztémát, vezesd be a piacra és gazdagodj meg. Nem nehéz, hisz mint írtad, az alkatrészeket nem neked kell kifejlesztened (bár nem árt, ha van egy SOC tervező csapatod, aki azt is megtervezi neked)
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez csak úgy pikk-pakk megvan és nem kerül dollármilliókba?
--
Tényleg milyen érdekes, az iPhone előtt már 10 évvel is volt érintőképernyős telefon (tudom, mert az első smartphone-om is ilyen volt), a bökkenő az, hogy mégsem volt igazán használható, csak kompromisszumokkal, cerkával, lassan és bonyolultan.
Valamit azért csak kitaláltak ott Cupertinoban, mert azóta, a többi cég nem az iPhone előtti készülékekre hasonlító modelleket gyártanak és nem cerkás, vakulj paraszt UI-val szenvednek, hanem valamiért az iPhone által megmutatott úton haladnak. Lehet, hogy tévedsz? -
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #407 üzenetére
"De azért nehogy már pénzt fizessenek a többiek, mert nekik is úgy néz ki egy érintős telefonjuk, ahogy egy érintős telefon ki tud nézni. Mert erre az apple se költött milliókat, és nem is töltött éveket a kifejlesztésével.."
Vagy lehet, hogy mégis, hisz az iPhone előtt ez valahogy nem nagyon jött össze a gyártóknak.
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #416 üzenetére
"Ahogy látom, veled az élen."
Téves.
Nem én vitatom egy mamutcég és az EU bíróságának döntéseit, hanem ti.Én kifogásolom a készülék kitiltását, de elfogadom, hogy az Apple jogi lépéseket kezdeményezett.
Ha átmegyek a piroson és elkap a rendőr, akkor nem fog tetszeni a bírság, de elfogadom a jogosságát és nem próbálom megmagyarázni, hogy a piros lámpa késleltette az áthaladásomat. Csupán ennyi a különbség. -
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #398 üzenetére
"De áruljátok már el nekem, hogy az iPhone, vagy az iPad melyik összetevőjét is gyártja az Apple, aminek a kifejlesztésébe dollármilliókat ölt? Tényleg érdekel.."
Nagyon szívesen eléd borítom egy asztalra az iPad alkatrészeit, csinálj belőle tabletet. Majd rájössz a válaszra igen hamar.
"akkor neked(nektek) az volna a legjobb, ha évente jönne egy iPhone, meg egy iPad, és semmi más hasonló telefon nem létezne, hanem a többi gyártó még mindig csak butafonokat gyártana? Mert a megnyilvánulásodból ez jön le.."
Nem olvasol, nem figyelsz.
Amikor a Nokia beperelte az Apple-t, akkor érdekes módon senki nem mondta, hogy ez milyen dolog, hisz hátráltatja a szabad versenyt, akkor evidens volt, hogy az Apple a hunyó.
Ha az Apple-től alapból elvárja mindenki, hogy fizessen a felhasznált szabadalmak után, akkor miért olyan nehéz ezt a konkurens gyártóktól is elvárni? Kettős mérce? -
joey04
titán
válasz
Barthezz2 #404 üzenetére
ott van a megoldás az első kommentemben továbbra is. Eeverman írta. egy darabig csak nekik dőlhet a pénz, utána a többinek is.
nem, le lehet tiltani a hozzászólást, én is ezt tettem. ennek ellenére azt mondták, szerencsésebb ha a puskaporos topikba bemásolom. Ők tudják... de ha lehetne is kommentelni, a saját vélemény leírása egy saját blogban soha nem felesleges.
405: akkor minek kérdezted?
407: ez egyrészt nem igaz (samu sgs vagy lg igen nagy koppintás, míg egy tetszőleges moto, vagy se netán egy n8 nagyon nem) másrészt ahogy írtam, én is bevetnék mindent a helyükben, hogy fizessenek. az indok lényegtelen. Felpörgették és újra feltalálták ezt a 2 piacot, a többiek meg csak élvezik. ez nem fair.
409: mindegy, hogy szerinted hányan tartják ellenszenvesnek, és milyen érvekkel, (vagy sem). Az a nem mindegy, hogy a Tab lekerült a polcokról, egy ideig biztosan. Ez azért mutatja, hogy nem olyan könnyen cáfolható hülyeség az érvek többsége.
Akinek ennyiből nem jött le a lényeg, annak többől sem fog. Akinek meg igen, de csak kötekedni tud, annak meg mindegy.
-
máyköl
veterán
válasz
Barthezz2 #404 üzenetére
"Egy szót nem szólnék, ha azért perelne, mert valaki lemásolta a rendszerüket."
Mikor múltkor egy Galaxy Tab -ot nyomogattam baromira az jött le, hogy ez egy nagy iOS kopp. Pár dolgot szinte nevetségesen lemásoltak az iPhone -ból.
A többivel nagyon is egyetértek, nem lehet mindent levédetni. -
joey04
titán
válasz
Barthezz2 #398 üzenetére
jah az egyik moderátor azt mondta, hogy ne bejegyzés legyen (kommentek lehetősége, így flame lehetősége nélkül) hanem inkább írjam kommentbe az egyébként is flametopikba. A saját blog pedig ugye azért van, hogy az ember a saját gondolatait, véleményét "papírra" vesse. Az már csak hab a tortán, hogy elég figyelmetlen vagy, mert a szöveg bizony más...
-
joey04
titán
válasz
Barthezz2 #398 üzenetére
pontosan azokra célzok, amiket itt mindenki csak kinevet. Baromi fontos, hogy egy nyamvadt csúszka hogy oldja fel a képernyőt, baromi fontos, hogy ikonok milyen méretűek, hol és hogyan helyezkednek el, stb stb. Arról nem is beszélve, hogy a mai készülékek nagy része sem kezeli le úgy a mai napig a többujjas mozdulatokat mint az iPhone, Ezen kívül nyilván nem csak hasráütésszerűen adták ki az iPhonet úgy ahogy, ez sem 2 fillér volt. Egyébként magának az iPhonenak a kifejlesztése és piacra dobása már önmagában is sok pénz és rizikó, amit a többi cég megúszott.
A mobilkommunikációs szabványok nagy részét a Nokia, és a Motorola fejlesztette ki
Fizet is érte a többi cég ha nem, akkor meg beperelik azokat. (apple)Mostanra ezen túlléptünk, a technika adott volt, mégsem tudtak vele mit kezdeni sok esetben. Ezt mutatta meg az Apple, hogy hogyan kell. És azért, mert ez talán kicsit megfoghatatlanabb tudás, attól még bizony fizessenek érte a többiek az Applenek. Rz van tábláknál is. Francnak se kellett az iPad előtti formában. Az apple megmutatta hogy kell megcsinálni, a rendelkezésre álló technikák felhasználásával.
És ezen lehet vitázni, hogy de xy már megcsinálta, stb. lehet, de nem így. És bizony ez a tudás is nagyon sok pénzt ér. Fizessék is meg.
szerk2re: nem, fizessen érte. Ahogy a motonak és a nokiának is fizet kb mindenki. De ezt inkább terelésnek, vagy kötekedésnek veszem, hiszen erre ott van a válasz a kommentem utolsó bekezdésében. Nem, nem kéne betiltani, de akkor fizessenek. És ne is ferdíts, másítsd meg a szavam, meg magyarázz bele olyat, ami rossz fényben tüntet fel, kösz. Gondolok itt erre: Ha szerinted mind a mai okostelefonok, mind a táblák, egytől egyik azért vannak, mert van az apple Ilyet nem mondtam. Éppen ellenkezőleg, pont azt mondtam, hogy addig is voltak, de nem ilyen megvalósítással. Mondjuk pont te idézted azt, ami ezt alátámasztja: Az iPhone előtti időkben is léteztek érintőképernyős telefonok ahogy a táblékról is ezt írtam: iPad előtt is léteztek, de lényegében senki nem vette, semmire nem volt jó igazán, pár speciális terület kivételével.
-
havenger
tag
válasz
Barthezz2 #209 üzenetére
Lehet így tűnik magabiztosnak
De félretéve ezt. Látva azt, hogy itt és más külföldi fórumokon a hozzászólásokat olvasva mennyien szidják az apple-t a pereskedései miatt. El lehetne gondolkodni azon, hogy a design lopás okoz nagyobb kárt (szerintem nem igazán kimutatható ez), vagy az hogy a sok apple-t megutáló ember elvből nem fog apple terméket venni? Mert szerintem 100 semleges emberből kb 10 fogadja pozitívan az apple patent trollkodását (vagy még annyi sem), a többi 90 embert meg pont az android felé taszítja ezekkel. Mert arról nem szólnak sosem a hírek, hogy az apple pereskedés előtt megpróbált volna megegyezni másokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest