Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Peat;) #544 üzenetére

"Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot."

Tekintve, hogy ez tényleg tény.

Egy ilyen készülék bekerülési költsége nagyjából annyi, mint amennyit az Apple fizet az iPad 2 gyártásáért, viszont az Androidos gyártónak nincs akkora költsége a szoftveren, mivel nem ők fejlesztik, a hardverhez illesztés meg töredék költség egy OS kifejlesztéséhez és a kapcsolódó ökoszisztéma létrehozásához, fenntartásához képest. Vagyis még azonos áron is több a haszna egy Androidos gyártónak egy készülékre levetítve, mint az Apple-nek, viszont ennek ellenére mégis drágábban adják.

"Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak"

Ezt inkább veled kapcsolatban érzem egyre inkább :)

"Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket."

Vagy ebben, vagy a Samsungos topicban én is ezt írtam (fél-1 év elévülési időről beszélve). Szóval ebben egyetértünk.

"Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat?"

Az Apple felöl nem biztos, hogy sok változik, a Motorolával szemben eddig is voltak perei (lásd ezen topicot is), az, hogy a Motorola most másik tulajdonoshoz került, nem 100%, hogy bármit is jelent. (Maximum úgy, hogy a Google elkezdi zsarolni az Apple-t bizonyos licencdíjak megemelésével, de ez, ha jól tudom törvénytelen.) Szóval tényleg nem tudom, hogy pl. egy Apple - HTC per esetén, ahol nem érintett közvetlenül a Google, miként tudna törvényes keretek között beavatkozni.
    Az erőviszonyok felbomlása viszont meglesz, csak éppen az Androidos gyártók között. A Google, mint partner, hirtelen konkurense lesz az összes gyártónak a saját piacán, ami okozhat akkora galibát, ami szépen a Microsoft felé terelheti azokat. Ha nem óvatos a Google, akkor nagyon könnyen saját maga pukkaszthatja ki az Android lufit.

• Everman

addikt

válasz Peat;) #490 üzenetére

"Én először is a bíróságot bíráltam leginkább aztán az Applét."

Ha olvastad amiket írtam, akkor tudnád, hogy a bíróság döntését én is bírálom, nekem sem tetszik. Viszont azzal, hogy az Apple fellépett a Samsung pofátlan magatartása ellen, azzal egyet tudok érteni.

"az hogy a jövőben te is és én is drágább és szűkebb kínálatból tudunk választani, az meg olyan dolog amire én felemeltem a szavam hogy kár érte. "

A jövőben, ha a bíróság igazat ad az Apple-nek, akkor adott gyártók megfizetik a licencdíjat, vagy igyekeznek egyedi terméket készíteni, a vásárlót ez sehol nem fogja érinteni.
    A licencdíj nem fogja drágítani a készülékeket, mert a mostani árba bőven bele van építve a lehetséges perek költsége, nem véletlen, hogy ezek a készülékek ilyen drágák.
    Attól, hogy most 1 hónapra lekerült egy típus a polcokról nem fog összedőlni a világ, de talán elgondolkodik a Samsung, hogy ideje a mobil üzletágában is néhány önállóbban gondolkodó designert alkalmazni.

A többiről amit írtál már rég elmondtam az álláspontom, ezért inkább hagyjuk a felesleges köröket.

• Everman

addikt

válasz Peat;) #483 üzenetére

"Komolyan azt hiszed hogy a világon a cégek nem a konkurens termékhez viszonyítva terveznek? "

Nem figyelsz már megint.

A verseny arról szól, hogy jobbat alkossunk, mint amit a konkurens felmutat.
    NEM ARRÓL, HOGY LEMÁSOLJUK!

Ha a Samsung egy jobb terméket hozott volna össze, ami különbözik a piacvezető terméktől, akkor lett volna fejlesztés és verseny, de ők másoltak és kész. Mindezt a sajtó előtt elismerve. Innentől nem egészen értem mi ez a szemellenzős szöveg itt.

Bár értem, útáááljuuk az Apple-t, mert ez a divat. Ha őket perelik, akkor mocskos tolvajok, ha ők perelnek, akkor hogy képzelik, hogy megvédik magukat. Tessék előnyhöz engedni szegény másik óriáscéget, hisz mi innen a konyha sarkából pontosan tudjuk mi az igazság és szó nem lehet arról, hogy másnak lehet igaza. Ha meg valaki esetleg kicsit is józanul látja a dolgot, az meg trollkodik.

"Nyilván nem egy béna ember vagy, de ez az írás alapján vannak területek ahol nem vagy mindentudó, pedig középiskolákból is úgy kéne kikerülnie az embernek, hogy nem ír ilyet mint te.."

Nem bántásból, de előbb tanulj meg fogalmazni, aztán bírálni...

• joey04

titán

válasz Peat;) #390 üzenetére

itt a teljes véleményem akkor a perekkel kapcsolatban:

Az iPhone előtti időkben is léteztek érintőképernyős telefonok, létezett a multitouch és kapacitív technológia. Mégsem terjedt el a telefonokban, mert a gyártók vagy nem láttak benne fantáziát, vagy nem merték bevállalni az esetleges bukást. Jött az iPhone, és innentől a sztori ismerős, hatalmas sikerek. Azóta a legtöbb nagy gyártó (pl.: HTC, Samsung, Nokia, Sony Ericsson, Motorola) kínálata tele van nagy kijelzős, cp és mt technológiákat használó készülékekkel. Nem egy céget egyenesen az ilyen készülékek, és az új rendszer, az Android mentett meg (pl.: SE vagy Motorola). Az Apple ölte bele a kutatásba, fejlesztésbe a pénzét, ő vállalta a rizikót, mondhatni ő kaparta ki a gesztenyét. A többiek csak élvezik az Apple munkájának gyümölcsét. Ezt látva nem is csodálom, hogy az Apple minden létező megoldást bevet, hogy valami pénzt kapjon a rengeteg SE, HTC, Motorola, Samsung stb eladások után. És ebben benne vannak bizony a jogi eszközök is. Én is ezt tenném a helyükben. Aztán ott vannak a táblagépek. iPad előtt is léteztek, de lényegében senki nem vette, semmire nem volt jó igazán, pár speciális terület kivételével. A sztori hasonló, mint a telefonok esetében, az Apple beleölte a pénzt a fejlesztésekbe, kihozta, és sikerre vitte a táblát. Azóta egyre-másra jönnek ki a többiek is a táblagépekkel. Itt még nagyobb előnye van az Applenek, mert a telefonoknál is több évre volt szüksége a többieknek, mire legalább megközelítették az iPhone felhasználói élményét. Táblagépeknél ehhez még kell egy kis idő. Szóval ezért nem értek egyet a gyűlölködő kommentekkel, hiszen az Applenél egyszerűen csak betelt a pohár, amit meg is értek...

Egyébként itt szépen le van írva, hogy mi lenne a megoldás, és akkor nem kéne betiltani. Ellenkező esetben ezzel is számolni kell, ami senkinek nem jó, azoknak sem, akik most fújnak az Applere."

• Everman

addikt

válasz Peat;) #390 üzenetére

" Fenti egyénünk logikája alapján az összes gyártónak perkálni kéne egy prémium márka felé"

Perkál is. Vannak alap szabadalmak, amik miatt ezek a gyártók is fizetnek egymásnak, mint a mobilgyártók is.

"a józan ész egyszerűen kiírtódik a mai világban, nem véletlen hogy ott vagyunk ahol"

Hát igen, ez a józan magyar mentalitás. Ha valaki sikeres, akkor rugdossuk meg, lopjuk meg és akkor talán mi is sikeresek leszünk. Az, hogy ezért meg kéne dolgozni, az büdös és "versenyellenes".

Már írtam, bármelyik cégnek lehetősége lett volna piacra dobni egy használható tabletet, kockáztatni a pénzét, hogy nem lesz sikeres és akár le is védhették volna. Nem tették.
    Az Apple megtette és most az ő sikerén próbálnak élősködni. Megtehetnék, hogy eltérő designt választanak, a Sonynak sikerült, a HTC-nek sikerült. Megtehetnék, hogy kifizetik a licencdíjakat, de nem, másolni, lopni, egyszerűbb. A plebs meg még tapsolna is nekik.
    Remélem egyszer a te fejlesztésedből, kockázatodból, munkádból is más fog profitálni, majd akkor rájössz, hogy az nem verseny, ha más ötleteit lenyúljuk.

A konkurens gyártók még arra sem veszik a fáradtságot, hogy komolyabb fejlesztéseket eszközöljenek, összelegóznak egy hasonló vasat és ráfércelik a Google rendszerét, aztán várják a csodát. Nos ha ez neked a verseny és a fejlődés, akkor nagyon sajnállak.

"Dizájn elemek koppintása ennyire irritálja? "

Ember, azért beperelnek, ha egy fotót engedély nélkül felhasználsz, nemhogy egy ipari designt. Nem tudom hol élsz, de nagyon el vagy tévedve.

• joey04

titán

válasz Peat;) #376 üzenetére

Akkor viszont ne dobálózzunk azzal, hogy ez tény. Mert szerintem meg nem az. Én is tudok köré mesét fabrikálni ha gondolod, hogy miért nem. de csak max püben.

378: mondom, tudok én is érvelni, hogy miért nem tény. de nekem 8, élj ebben a hitben.

• joey04

titán

válasz Peat;) #364 üzenetére

korlátozzák a szabad termékválasztásodat és a versenyt egy monopol helyzetű vállalat javára. Bárhonnan nézem ez is tény.
    Ha ez tény lenne, akkor nem születhetett volna meg a bíróságon a döntés... Szóval nem tény.

366: akkor ezt vázold a vitapartnerének is, ha már ő hozta szóba. ;)

• Everman

addikt

válasz Peat;) #364 üzenetére

" ami alapjaiban mást nyújt mint az aplple gépe"

Már kérdeztem, mitől nyújt mást? Ugyanaz a termékcsoport, ugyanazok a szolgáltatások, ugyanaz a piac.

"Azonban ha egy kész terméket nem tudok megvenni mert betiltják mert másolat, miközben én azért venném mert totálisan más, akkor ott a döntéssel problémák vannak, én csak ennyit írtam és nem látom ez hol nem igaz."

A probléma ott van, hogy nem totálisan más, sőt maga a gyártója ismerte el, hogy a konkurens termék alapján készítette. Ezek után nem tudom mi alapján írod amit írsz.

" ha hiszed ha nem elég sokat eladtak volna a samu tabletből, úgy hogy utólag nem vitték volna vissza hogy hé azon nem iOS van "

Te el vagy tévedve. A vád nem a fogyasztók megtévesztése, hanem az Apple szellemi tulajdonának jogtalan felhasználása.

---

Ha olvastad amit írtam, akkor már láttad, hogy a betiltás mint olyan számomra sem szimpatikus döntés, de ezt a döntést nem az Apple, hanem az EU hozta! Az Apple csupán a saját védelmében jogi lépéseket tett, miután az egyeztetések a két cég között nem vezettek eredményre. A másolás mint olyan nem kérdéses, mert a Samsung ezt nyíltan már a készülék megjelenése előtt egy sajtótájékoztatón elismerte. Szóval szerintem az Apple lépése teljesen jogos volt, a bíróság ilyen szintű, szigorú döntése viszont valóban megkérdőjelezhető.

Érted a lényeget?

• Everman

addikt

válasz Peat;) #360 üzenetére

Tényleg, ezzel még nem találkoztam. Bár sok mindenre nem használható az az 1.6-os x86-os Android, de ok, elfogadva :D

• Everman

addikt

válasz Peat;) #358 üzenetére

"a két termék a fizikai hasonlóságon (mert nem egyezik így nem másolat) kívül teljesen más szolgáltatást kínál. "

Ez miben nyilvánul meg szerinted?

"Engem az érdekel hogy akik részt vettek ebben a döntésben azok miben fognak részesülni. A fórum összes hozzászólójának jogait megsértették."

Jézusom...... Ezt te mos tényleg komolyan gondolod????

"Ez inkább azt mutatja hogy egy vállalat érdeke többet számít mint sok tíz millió állampolgár joga és ezt intézményi keretek között erősítették meg."

Értem, szóval szerinted ezek szerint jogod van felülbírálni a törvényeket és egy jogsértő magatartást támogatni.

Sok magyar állampolgár elismeri Stohl színészi képességét, ezek szerint fel kell menteni, mert a népnek joga van látni őt a színházban és a TV-ben.

[ Módosította: 7 ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés