Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez valódi?
Csak mert a fotók nyilvánvalóan nem egy időben készültek és nem ugyanazokkal a beállításokkal. Akármennyire is jogi megfogalmazás a szöveg, így a képek semmit nem bizonyítanak szerintem.
Ráadásul egy ilyen eset elbírálásához nem fotók, hanem a termékek kellenek - és nem csak úgy ránézésre.
viszont a bíró kiskapujára legyen mondva, ha le van védve, amit vitatnak és az álláspont védhető, akkor hozhat ilyen döntést. Ettől függetlenül én még mindig tartom magam a
NokiásiPhone-os dobozos verzióhoz. -
De mit tudna leszűrni belőle? Hogy mindkettő tablet?
Ilyet általában a "szakértők" végzik. Megnéznek minden papírt és magát a cuccot, aztán mondanak valamit - annak fényében, hogy ki fizeti őket.
Gengi:
A hamisítványokat már rég óta ellenőrzik a vámosok mindenhol és büntetnek érte. -
"Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."Nem hinném, hogy gond lenne az újratervezés (mondjuk nem szoktak motort visszavonni), hacsak nem egyedi és védett technológiát másolnak jogtalanul abból a motorból. Egyébként pont ez megy mindenhol, de én ebbe a vitába még egyszer nem megyek bele.
Ez a másolás itt a fórumon már-már paranoia szintjén mozog néha.
Érdekes, hogy szinte csak a Samsung van kikiáltva másolónak, holott mint írtam már egyszer, elég megnézni a termékpalettáját - nem csak a telefonokét. Igencsak elüt a többiektől általában és nem tudok olyan hűtőperről, amiben a téglatest alakú, enyhén lekerekített sarkokkal rendelkező hűtőkialakítást betiltották volna valahol.
-
A tablet PC/tablet fogalmába miért tetted bele azt, hogy X86 vagy ARM?
Ettől függetlenül szerintem is van különbség:
a tablet PC egy tablet méretű és funkcionalitású PC (Windows például), míg a tablet egy érintőképernyős inputtal rendelkező számítógép (nem PC). Az, hogy az egyikben jellemzően ARM van, egy dolog. -
Nem azt írtam, hogy az első okos, hanem általánosságban.
Bármelyiket olvasom a keresésből, az Apple sehol nem szerepel úgy, mint a PDA kitalálója. Bármennyire is akarsz, nem zavarsz össze a handheld és a PDA szavak összemosásával.
Az kétségtelen, hogy az első almás PDA nagy hatással volt a piacra, de akkor már létezett a PDA.
-
"Egyébként ha ragaszkodunk a te elképzelésedhez, hogy a PDA-t az adott eszköz funkciója alapján soroljuk, akkor a Psion előtt jócskán voltak ilyen eszközök, pl. a Casio és Sharp gyártásában"
Nem ragaszkodok hozzá, ez van mindenhol. Ilyen alapon a tranzisztorig vissza lehetne menni. De előre is, mert az okostelefonok gyakorlatilag a PDA-kból alakultak ki. A PDA elvét, működését, alapjait az első Psion fektette le. Továbbra sem értem, miért fáj ez.
-
"És nehogy a PDA szó szerinti fordításával gyere"
Nem jövök, de bárhol írnak a PDA-ról, nem az Apple termékét jelölik meg elsőként pusztán a név miatt, hanem azt, ami magát a vonalat elindította. Sőt, úgy említik, hogy a Psion sikerén felbuzdulva jött az Apple. Nem tudom, ez miért zavar ennyire. Övék az első ceruzás PDA.
"Jobb helyeken fel sem merül, hogy a bíróság egy 3 oldalas skicc alapján kitilt egy készüléket egy teljes kontinensről."
Egyel feljebb. ez valami kiskapu eredménye lehet, mert sem a szabadalom, sem a védjegyoltalom per nem végződik így ilyen rövid idő és a másik fél véleményének mellőzése után.
"Nem, akkor ugyanez volna. Gonosz Apple, most megkapta. Lásd Nokia per végét."
Nálam biztosan nem. Az MS perek és az Oracle is hasonlóan gusztustalan dolgok.
"Pár frusztrált egyednek teljesen mindegy, hogy mi a történet, csak kifröcsöghesse magát."
Hol?
-
Most a Samsungról volt szó. Nem fröcsögés, ez van a cikkben:
"A dél-koreai gyártó jelezte: a döntés anélkül született, hogy a bíróság az álláspontjukat meghallgatta volna."ehhez nem kell jogásznak lenni szerintem. Egyébként sem látom, hol fröcsögtem. Bármelyik vállalatot elítélném, ez nem Apple utálat - bár ők most elég gyakran csinálják ezt.
Enjoy:
Igazad van. Értem, és rosszul fogalmaztam. mindenesetre azt tudjuk, hogy a befektetők, partnerek már az első fokú ítéletre is érzékenyen szoktak reagálni. Az is nyilvánvaló, hogy enm a forma zavarja az Apple jogászait, hanem mögöttes indokok miatt megy ez a dolog és mindenki perel már mindenkit lassan. Ami az almás hírekben más, az a másolási láz, ami mindig előjön - én meg mindig reagálok is rá, pedig kár. Elvekkel nem lehet vitázni. -
A Tab-ot már elsőre betiltották. Persze, fellebbezés van, nem nyert még senki - bár nem tudom, lehet-e ezek után más ítélet még. Ok, akkor rosszul fogalmaztam. Nyilván most mindenki jól meg fog ijedni az Apple-től és a világ ismét megmenekül.
Én meg megyek vissza a pokolba, ahová kívántok.
utomi:
lol, szerintem ezt ne erőltesd. Rám nem hat, a személyeskedést meg nem én szívom meg. a kicsiny agyamból úgy pattant ki, hogy kevés olyan tárgyalásról tudok, ahol csak az egyik fél beadványa alapján döntenek. Általában a másik felet is meg szokták hallgatni - legalább. Ezt pedig a cikk írta. Ha ott van elírás, ott kell reklamálni. -
"The term PDA was first used on January 7, 1992 by Apple Computer CEO"
Ez csak a kifejezés első használata... vajon a kereket minek hívták először? Grmpfh? Attól még az kerék volt. Tudom, hogy te a csomón is csomót keresel, de nem muszáj.
"- Az EU szabadalmi jogrendje alapján tudta a szabadalmát levédeni az Apple, vagy nem?
- Az EU bírósága hagyta helyben a kitiltást, vagy nem?"Jobb helyeken a bíróság meghallgatja a feleket, mielőtt ítéletet hoz. Jobb helyeken egy lekerekített sarkú téglatest formáját nem is engednék levédetni... ennyit a jogrendről. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy a bíró és a "kirendelt szakértő" is új kocsit/házat/nyaralót fog venni hamarosan.
Nem is értem, miért védtek egy olyan céget többen foggal-körömmel, ahol azt sem tudják, hogy léteztek a világon.
bigand77:
"hűha, látom itt is megy, illetve folytatódik ezerrel a fröcsögés, most aztán az almagyűlölők kiélhetik magukat, találtak egy vélt, vagy valós okot a köpködésre."Ha a Samu nyert volna, akkor mi lenne itt? Gonosz Samu. Most mi van, hogy vesztett? Gonosz Samu és mindenki más. Nem kell gyűlölni egyik vállalatot sem ahhoz, hogy egy ilyen hírt megítéljek.
Inkább a fanatikusok fene nagy másolási mániája az, ami már kezd unalmas lenni. Azért, mert valaki azt mondja: másolás, nem kell birkamódra utána is menni.
-
Persze-persze. Még ha azt írtad volna, hogy az első PDA, ami érintős, aláírom. Azért is volt Digital Assistant a neve a Psionnak és MessagePad az Apple cuccnak, mert az előbbinek nincs köze a PDA-hoz, ugye? A kereket nem az Apple találta fel véletlenül?
"Demagóg vagy sem, ez a tény!"
de hülye vagyok, hogy az ártatlan keresettel élő, saját munkájának gyümölcsét védő Apple elmegy az EU bíróságához, hogy tiltsák be a konkurenciát és a mocsok bíróság ördögi módon - természetesen nem befolyásolva kicsit sem, megsajnálja a hős lovagot és elűzi a gonosz sárkányt. Én meg leszólom.
elnézést, de erre már csak cinikusan lehet reagálni.
DanielK:
Gratulálok. a felső kép miben is tár el egy tablet formájától? A per tárgyától? A sarka máshogy van lekerekítve. értem. Ha most jól belegondolsz, ez megállná a helyét egy értelmes perben? Szerintem nem. -
A munka gyümölcsénél elment a kedvem a válaszolástól.
"DE nem az Apple tiltotta ki a készülékeket az EU-ból, hanem a bíróság, szóval nem az Apple-t kéne csesztetni ezért a lépésért, hanem az unió jogrendjét, hogy ezt lehetővé teszi. Érdekes módon ezt még az USA bíróságai sem teszik meg, pedig az Apple ott otthon van."
Aha.
Ilyen demagóg dumára tőled nem számítottam.
-
"Vannak gyártók (lásd Sony), akik vették a fáradságot és kinézetre/funkcionalitásban mást csináltak, mint az Apple. Ők jól fognak járni."
Mutasd azt a Sony-t, ami nem négyszögletes és lekerekített, nagy kijelzővel a közepén. Mert most kb. ezen megy a pereskedés. Értem én, hogy divat másolással vádolni cégeket (különösen a Smasungot) a fórumon...
Everman:
"Az más lapra tartozik, hogy abban igazad van, hogy a Newton nem tablet, hanem a PDA-k első fecskéje."tehát a PDA-t is az Apple találta ki. Mocsok Psion.
-
Mert a sajtótájékoztatóban nem lehet reklámozni a termékedet? Vagy azt kellene mondani, hogy igen, tudjuk, hogy nem olyan jó, de azért légysziiii....
"Gondolom te osztalék helyett jóérzést adnál a részvényeseknek, gyanítom hó elején fizetés helyett te magad is beéred ennyivel... Vagy nem?"
Ez hogy is jön ide egy olyan döntés kapcsán, ami absz. etikátlan? Simán csak elítélem, amikor valamely cég így szerez pozíciót. Ennek semmi köze az osztalékhoz - főleg nem az Apple kapcsán kellene ezt előhozni, mert nem hinném, hogy e lépés nélkül csődbe is mentek volna. Nem kell egyik céget sem ennyire védeni.
-
"Tisztességes? Igen mert törvényes keretek között zajlik."
A tisztesség és a törvényesség igen messze áll egymástól. Ha nem csukott szemmel jársz, ezt azért látnod kellene.
"Nem értem miért kell ezt érzelmi alapon megközelíteni."
Talán mert még nem veszett ki belőlünk a jó érzés?
"Van éppen elég nagy beszállító aki szívesen fogadná az Apple megrendelését. Nem mellesleg az Apple azért szeretne a Samsung helyett más partnert mert így talán a Samsung nem tudja olyan könnyen kilesni az Apple készülő de már gyártás alatt lévő termékeit."
Aha, hogyne.
"az iPad2 alapján és még ezt büszkén hirdették is. A Motorola is iPad killernek nevezte a Xoom-ot. Vagyis valahol mindkét cég elismerte, hogy az iPAD2 ihlette őket"
Bármelyik reklám arról szól, hogy ők jobbak a konkurenciánál. Ez nem újdonság, de nem is érv semmire. Főleg nem arra, hogy azt bizonyítsuk, lopták a dizájnt.
-
Vajon ugyanaz a bíró és szakértő dönt majd, mint a Samsung ügyében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest