- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #350 üzenetére
"nem a tabletes Windows nem kompatibilis a PC-s Windows-zal, hanem az ARM verzió az x86/x86_64 verzióval."
Jess, de ezt eddig sem cáfolta senki (bár ez a nem kompatibilis dolog még változhat a megjelenéséig, ha az alkalmazások unibinek lesznek).
"Mint ahogy írtam, amint lesz ARM-os PC"
Sokan gondolják úgy, hogy ez a két világ össze fog érni. A Microsoft is ezen ügyködik és az Apple is (vannak pletykák ARM alapú Air-ről és azon futó ARM-os OSX-ről).
"Tehát nem az eszköz határozza meg, hanem az architektúra, amiből mindkét példány elérhető lesz pár éven belül mindkét piacon."
Persze, hogy az architektúra határozza meg, hisz annak alapján lehet besorolni, de eddig is ezt írtam, max nem értettél meg.
x86 - tabletPC - desktop/notebook PC
ARM - tablet - ARM alapokra építkező PC
Az, hogy ez a két terület külön fut-e, mert különböző alkalmazásokat készítenek az eltérő architectúra miatt, vagy az Apple-höz hasonlóan megoldják az unibint és az alkalmazás szempontjából teljesen mindegy lesz, hogy melyik hardver és OS van alatta, még elválik.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #346 üzenetére
"A Windows az Windows, mindegy min fut. Csak a felület fog eltérni, alatta teljesen ugyanaz a rendszer lesz, minden szempontból."
Ez persze nem igaz.
A felület éppen, hogy azonos lesz (legalábbis a desktopon is bekapcsolható lesz a Metro).
A felület alatt meg mint ahogy írtam:
"Nagyjából annyira lesznek hasonlóak az UI alatt, mint az OSX és az iOS."De te is ezt írod, csak más szavakkal:
"De még e kettő is ugyanúgy Windows, csak nem kompatibilisek egymással, de egy ARM-os tableten futó Win8 kompatibilis lesz egy ARM-os PC-n futó Win8-cal és fordítva, illetve ez igaz x86-os tablet és x86_64-es PC esetén is"
Ugyanis az iOS a Springboard alatt nem más, mint egy ARM-ra fordított OSX alaprendszer.
A Win8 is hasonló lesz, csak ott az UI is meg fog egyezni a két platformon.Ha meg megoldják az unibint, akkor adott alkalmazás bármelyik rendszerre telepíthető lesz, függetlenül az alatta lévő hardvertől.
-
DanielK
addikt
válasz
Rickazoid #143 üzenetére
"Az IT nem mindenkié. Mint írtam, amit ma eladnak a népnek, nem IT, hanem szórakoztatóelektronika."
ÉS???Erre vágyik a nép! Szórakozni akar! Egy-egy nehéz nap után nem akar mást csak szórakozni! És ehhez nem akarja megtanulni az egyéb IT dolgokat, csak azt, hogy power on és már csinálhatja azt amit szeretne. Ennyi.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #152 üzenetére
"egyrészt nincsenek windowsos alkalmazásaim, nagyon ritkán használom ugyanis."
Akkor mire is használod a 17"-os laptopodat?
Gondolom Linux user vagy akkor, de mit futtatsz rajta?"Másrészt az ARM gyártók idő közben terjeszkednek felfelé, az Intel lefelé, idővel valamelyik dominánssá válik mindkét piacon. Onnantól átjárhatóak lesznek a szoftverek is. 10 éven belül eldől."
Ez egyszer egyet értünk, de ez nem a Win8-al és nem a közeljövőben dől el.
Egyébként az Apple pont ezt akarja összehozni, a desktop OSX és mobil iOS összefésülésével. Ráadásul nekik már több éves tapasztalatuk van az unibin alkalmazásokkal.
-
válasz
Rickazoid #143 üzenetére
Láttam épp elég 17"-os notebookot, hogy tudjam, ezek nem karcsúak
A 4 kg-val főleg nem az, de mind1... A notid jó esélyes is LED megvilágítású, de TN paneles. Az újabb tabletek IPS panelesek, gondolom nem kell bemutatni a különbséget.
Rádugom én neked a lézeres egerem is a Transformerre, és lám, menni fog!
Szoftveres ellátottság egy dolog, hogy nyaraláshoz kinek mi kell. Valóban bajosabb egy programnyelvet írogatni tableten, mikor nem arra lett kitalálva, de közel se hiszem, hogy lehetetlen feladat
Miért mit ad a Win8 hogy onnantól lesz értelme a tabletnek? (Tényleg érdekel!) -
plus44
veterán
válasz
Rickazoid #134 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy nem tudsz objektív lenni és teljesen átcsapsz irrealitásba a saját szavad védelme érdekében. Inkább cipelsz magaddal egy 4 kilós eszközt egy fél kilós helyett. Ugyanúgy el tudsz lenni tableten is és mindent elvégzel rajta, de TE inkább viszel 4 kilót magaddal, mert ezt kívánja meg a mostani beszédhelyzet. Az hogy újabb előfizetés teljesen irreleváns, mert meg lehet venni a nélkül is. Itt alapvetően nem sznobizmusról és a fogyasztói társadalom újabb nagy behülyítéséről van szó, szimplán van akinek könyebbé teszi az életét egy tablet, olyan...3.5 kilóval...
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #143 üzenetére
"Nem nehéz és kényelmes a használata, ölben sem melegszik igazán"
4 Kg-os 17"-os gép nem nehéz és kényelmes ölben használni. Te tényleg elhiszed amit írsz? Most komolyan?
"Viszont a szoftveres ellátottságot soha semmi nem pótolhatja, sem egy Androidban, sem egy iOS-ben."
Mi az a szoftver, ami egy mobil eszköznél fontos és nincs meg tabletre?
(CAD/CAM/DTP felejtős, de arra a notebookot sem használnám út közben.)Mondjuk kocsiban, repülőn, vagy buszon megnézném, hogy mit kezdesz a monstrumoddal, míg én vígan elvagyok egy tablettel
"plusz nincs kényelmesebb navigációs eszköz, mint egy jóféle lézeres egér."
Meg ne sértődj, de mozgássérült vagy, hogy a kezedet nem tudod kényelmesen használni?
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #134 üzenetére
"Én a 4 kg-os 17"-os notebookomat vinnél magammal és az okostelefonomat. "
Ezért én nagyon nevetnék rajtad
nyaralásra cipeljen ilyen vackokat a halál, ahhoz, hogy reggel átlapozzam a híreket, pár e-mailt megválaszoljak, nem fogok egy batár dögöt magammal cipelni.
"Céleszközöknek nincs, egy fogyasztói társadalom pazarló megnyilvánulása."
Inkább vegyünk egy univerzális monstrumot, amire az emberek zömének nincs szüksége, de több nyersanyag kell hozzá, drágább az előállítása, több energiát pazarol. No ez a pazarló társadalmi megnyilvánulás.
A háztartások zömében az IT kimerül a böngészésben, pár e-mail megírásában, facebook, skype, msn használatában. Nos erre egy tablet bőven elegendő. Ha csak az évi villanyszámla megtakarítást nézzük, már az jelentős tétel."Alapvetően Apple ellenes vagyok, igen, mert a sznobizmus és a végtelen elbutulás felé próbálják terelgetni az IT világát, összemosva, de már lassan inkább helyettesítve a szórakoztatóelektronikával."
Mondja a kis kocka, aki szomorúan látja, hogy az IT immár mindenkié és nem az Ő kiváltsága. Tetszik vagy sem, de az emberek NEM AKARNAK számítástechnikát tanulni azért, hogy pár e-mailt megírjanak, vagy megtaláljanak adott információt, hírt a neten, vagy Skype-on keresztül kapcsolatot tartsanak a világ másik részén élő rokonukkal. Attól nem fog elbutulni egy orvos, vagy ügyvéd, vagy akár egy villanyszerelő, mert nem érdekli az IT és csak használni akarja. Vagy te akkor ugyanolyan buta vagy, mert nem értesz az Ő szakmájukhoz?
"igen. A sajátommal is."
4 Kg-os 17"-os monstrummal csak sétálj te
-
válasz
Rickazoid #134 üzenetére
Komolyan egy 4 kilós téglát cipelsz magaddal a nyaralásra??? Ami a medence mellett ráadásul röhejesen nagy, nehéz és csak 1-2 órát működik akkuról? Plusz a cuki fényes kijelzője (mert a matt nem DIVAT) miatt szart se látsz rajta? Ne akarj már meggyőzni egy elvetélt ötlettel
Amennyi játékra egy ember a nyaralása alatt vágyik, azt a tabletem simán kielégíti, ugyanúgy nézek rajta filmet, mint te, netezek vele, rádugom az usb-s vinyót, stb.
De hiába is győzködlek, makacsul kitartassz a hibás elveid mellett -
plus44
veterán
válasz
Rickazoid #123 üzenetére
Az a baj, hogy alapvetően Apple, de most jelen pillanatban inkább globálisan tablet ellenes vagy és nem is gondolkodsz a másik oldalról. Egy notebook kivált egy tabletet?? Könyörgöm, egy tablet jóval 1 kiló alatt van, egy notebook kis túlzással ennek a triplája, vagy több. 7-8-10 órás üzemidőt egy nagyobb 6-9 cellás akksival érnél el, az megint csak plusz súly, ormótlan kinézel, egyáltalán nem mobil eszköz. A tablet hordozható, könnyű, rengeteg helyen jó, ha esetleg e-mailt, vagy híreket akarsz nézni, de nem akarok bekapcsolni a gépet (pláne nem akarod cipelni...). Senki sem mondta hogy teljesen értékű gép, kiváltja a notebook-ot, nem helyette van, hanem mellette. Nyilván nem mindenki engedheti meg magának, de aki igen, annak kellemes társ lehet a mindennapokban és ha csak netezni kell, vagy e-mailezni, netalán filmezni egy kicsit, akkor arra egy idő után csak tabletet használ majd, mert gyorsabb, könnyebb. Persze e mellett megvan a notebook, ami minden másra elég, de ha nem akarom elcipelni magammal, mert tudom, hogy a hétvégén kell, hogy elolvassam az email-jeimet, meg kicsit híreket olvassak, hogy up to date legyen, akkor te mit vinnél magaddal? Egy tabletet, amin ezeket simán meg tudod oldani, vagy a nagy és nehéz gépedet? (jelzem, semmi mást nem kell a hétvégén csinálnod, csak híreket olvasni, meg emailt olvasni, és cél, hogy a könnyebb mozgás kedvéért ne legyen nálad feleslegesen plusz súly)
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #123 üzenetére
"Mire jó egy tablet?"
Netezésre, olvasásra, dokumentumok hordozására, bemutató levezénylésére, chatre stb.
"Minden szempontból ha gondolkodna az a sok ember, aki ilyesmiket megvesz, akkor egy belépőszintű notebookot venne."
Köszönöm, de egy ilyet cseréltem le az iPadre és elégedett vagyok a cserével. Az a notebook, ami egy iPad paramétereivel rendelkezne (kicsi, könnyű, villámgyors, 10 órát üzemel akkuról stb.) az nem belépőszintű és egyáltalán nem olcsó. Persze, ha veszel nekem helyette egy 10"-os Air-t, akkor meggyőzhetsz
"Egész egyszerűen nincs valóban hihető indok, hogy miért egy pici táblát cipelnek magukkal egyesek, amivel tényleg alig lehet kezdeni valamit egy notebook helyett."
Két ok:
- nem akarnak notebookot cipelni, mert a tablet elfér két magazin közt
- nincs szükségük egy desktop OS és egy notebook plusz tudására"Mesterségesen keltett igények. Erről van szó. Az emberek 99%-a nem azt veszi, amire szüksége van"
Ezzel magad ellen beszélsz. Nekem csak tartalomfogyasztásra kell egy kicsi könnyű eszköz. Ha notebookot vennék, akkor pont nem azt venném, amire szükségem van és ezzel rengeteg tablet vásárló lenne így. A notebook és a desktop PC a háztartások zömében az ágyúval verébre kategória, ahol bőven elég lenne egy tablet azokra az IT feladatokra, amikre egy energiazabáló szörnyet tartanak az íróasztal alatt.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #96 üzenetére
"Van különbség hasznos dolog és haszontalan közt. A tablet haszontalan, nagyon kevés embernek lenne rá szüksége és nekik is inkább csak munka szempontjából"
Ha így nézed, akkor igen kevés hasznos dolog van a világban
Az emberek zöme meglenne tablet, TV, autó, számítógép, mikrosütő stb. nélkül is.
Ha így nézzük akkor csak egy szép magas, kényelmes fa kell, ami megóv a vadállatoktól és az esőtől, naptól és ellát gyümölccsel. -
plus44
veterán
válasz
Rickazoid #96 üzenetére
Nyilván a több milliós eladások (és most nem ragadjunk le az Apple-nél, hanem beszéljünk globálisan a tabletekről) téged és a kijelentésedet igazolják. Nyilván ebben a számban benne van az is, aki csak heccből vesz, meg akinek már mindene megvan, meg mondjuk az is, aki ténylegesen hasznát is veszi és ezekből elég sok van, szóval alapból bukott az elméleted. Igaz a "mondás": az hogy neked valami nem kell, nem tudod mire használni, attól az a másik 10 milliárd embernek hasznos lehet.
-
plus44
veterán
válasz
Rickazoid #54 üzenetére
"És ahogy előtte sem, most sem hiányolná ezeket senki."
Mint ahogy a villanykörtét sem, vagy a gyufát, golyóstollat, TV-t, rádiót, és telefont. Ezek mind mind divatcikkek és mivel előtte sem hiányzott senkinek, lévén nem is léteztek, így teljesen felesleges divatcikkek. Ezek szerint te egy barlangban élsz akkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest