Új hozzászólás Aktív témák
-
cqr
aktív tag
Igazából az az érdekes, hogy nem sokkal az után, hogy a mydevice lehozta, nem egy olyan közleményt adtak ki, hogy a bíró természetesen a készülékeket is látta, ez csak egy apróság, ami nem befolyásolt semmit stb.. hanem hogy egy hét után "rájöttek", hogy nekik lehet mégsincs hatáskörük arra az intézkedésre amit hoztak... egy ilyen volumerű döntésnél.. annyira vicces. : DDD
-
erdoke
titán
Ha tényleg a fotosoppolt képek alapján hozta a bíró a döntést, akkor gyakorlatilag én is osztom az előttem anyázók véleményét. Mindazonáltal 4-500 eurós termékeknél egyáltalán nem lenne nem irreális elvárás, ha látni akarná a két tabletet élőben, egymás mellett.
Engem csak az zavar (és nem egyedi eset), hogy lehozza a mydeviceisbest.com (jelen esetben egy androidos oldal) a hírt, ezután mindenki kopipészteli, bármennyi józan kétkedés nélkül. -
dabadab
titán
-
imisomogyi
aktív tag
De régen volt ennyi hsz!
És most még egy, pedig ennek tényleg semmi értelme sincs. -
Drachoo
senior tag
Köszönöm a gratulációd! Taníts mester kérlek.
Egyébként csak a hírre akartam utalni, nem kötelező elolvasnod amennyiben sérti személyedet az alábbi két weboldal. Mindazonáltal a weblap alján ott a külföldi weblap hivatkozása, ha elfáradtál volna és nem jutsz le addig az olvasásban én belinkelem neked, hogy egyszerűbb legyen neked: [link] És kérlek ne fáraszd magad reagálással részemről ennyi.
-
havenger
tag
Ahogy írtad is, a hamisítványokkal foglalkozó bíróság. Pont azért dönt ilyen gyorsan, hogy a hamisítványoknak ne legyen ideje elterjedni. De még a holland tárgyalásra sem vitt az apple két valódi tabletet, hogy össze lehessen hasonlítani ( persze azt nehezebb átépíteni, hogy pont ugyan olyan legyen, nem úgy mint a képeket photoshoppolni
).
-
Gengi
senior tag
Igen valódi, csak iszonyatosan nehéz elhinni , hogy ilyen létezik, de eddig a kitiltott kis cégek nem kavartak ekkora port. Ezért is emeltem ki eddig ,hogy egy kicsit csalfaság van a dologban és megtalálták azt a jogi kiskaput az apple-nél a gyors győzelemre. Pusztán csak "Kopie"-nak állítják be és vezetik végig a német hamisítványokkal és szabadalomsértésekkel foglalkozó Düsseldorfi bíróságán, így levédik azt ,hogy értesítsék a "vádlottat". Akadnak mellékletek még hozzá egyes pontoknál ,de azokat még nem találtam meg. Ilyen melléklet volt az a 3 oldalas skicc is ami már korábban kikerült.
De tényleg elég belegondolni abba ,hogy 1 hét alatt átvitték és döntést hoztak. Milyen bíróság dönt ilyen gyorsan ?
-
Ez valódi?
Csak mert a fotók nyilvánvalóan nem egy időben készültek és nem ugyanazokkal a beállításokkal. Akármennyire is jogi megfogalmazás a szöveg, így a képek semmit nem bizonyítanak szerintem.
Ráadásul egy ilyen eset elbírálásához nem fotók, hanem a termékek kellenek - és nem csak úgy ránézésre.
viszont a bíró kiskapujára legyen mondva, ha le van védve, amit vitatnak és az álláspont védhető, akkor hozhat ilyen döntést. Ettől függetlenül én még mindig tartom magam a
NokiásiPhone-os dobozos verzióhoz. -
Youri
veterán
Érdekes, bekapocsolom a PC-t és ott is színesek az ikonok
(a) a white, rectangular box,
(b) economical graphic elements and a silver writing on the packaging,
(c) a large picture of the Galaxy Tab 10.1 on the top of the box preset white background in a side view,
(d) and if the box is opened, then visible for the Galaxy Tab 10.1 immediately visible to the costumer, while leaving all the accessories and other documents relating to the viewer initially hidden, and
(e) of the lifting mechanism, which is used to obtain the Galaxy Tab 10.1 to gain access to the equipment and the instructions, etc..Tehát, hogy kinyitod, és ott van, és alóla kell kivenni a tartozékokat, meg a papírokat, az is jogsértő...
Persze Evermannak nyílvánvaló, hogy ez is csak egy hamisítvány, meg blogger műve, mert neki olyan infók vannak a kezében - amiről csak ő tud - ami ezt megcáfolja.
-
Gengi
senior tag
Youri# Megelőztél
Az az egyetlen kép aminél a két készülék egymás mellé van rakva és normálisan fényképezve. ARC-ARC mellett. Az összes többi képen trükköznek és hol megdöntik egy kicsit ,hogy nyúlottabbnak tűnjön ,hol pedig csak magában vannak.
A vitatott képpel szemlélteti ,hogy a kijelző pont középen van.. A káva mindenhol ugyan akkora és ráadásul hazudik is egyet ,mert azt állítja ,hogy miután bekapcsoltad a készüléket a látható kép fogad. (színes ikonok a kijelzőn!!!)
-
Youri
veterán
A több tucattól pedig messze van, egyszerűen van néhány egymás mellett, különböző szögekből, de így premier plánban csak ez van, és itt erőteljes a hasonlóság a torzítás miatt
Ahogy valaki korábban már írta:
(i) a rectangular product with four evenly rounded corners,
(ii) a flat, clear surface that covers the front of the product,
(iii) the view of a metallic bezel around the flat, clear surface,
(iv) a display which centered on the clear surface,
(v) under the clear surface is clear, neutral limitations are held on all sides of the display, and if the product is turned on, colored icons within the display. -
Youri
veterán
-
Gengi
senior tag
Parancsolj megtaláltam a teljes vádiratot
:
-
Gengi
senior tag
Gengi:
A hamisítványokat már rég óta ellenőrzik a vámosok mindenhol és büntetnek érte.Azok valamivel egyszerűbb figurák. Mi van ráítva .. Ahha szóvel ez..Van-e cimke-->van-e zárjegy/minden papír megfelelően igazolja az eredetiséget-->Nincs--> tűz..
De minél többet olvas az ember erről a témáról annál inkább konspirációszagú az egész. 1 hónap múlva szerintem úgyis pont kerül az ügyre és szerintem valaki hatalmasat fog koppanni.
Barthezz# Itt a forrás hír. és ne felejtsük. Rendkívül gyorsan lezajlott az ügy!
-
Hopp
http://www.pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/atverte-a-nemet-birosagot-az-apple.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+pcpult+%28%3A%3A+PC+Pult+-+Online+%3A%3A%29 -
De mit tudna leszűrni belőle? Hogy mindkettő tablet?
Ilyet általában a "szakértők" végzik. Megnéznek minden papírt és magát a cuccot, aztán mondanak valamit - annak fényében, hogy ki fizeti őket.
Gengi:
A hamisítványokat már rég óta ellenőrzik a vámosok mindenhol és büntetnek érte. -
Everman
addikt
válasz
Depression #553 üzenetére
Igen, a bíróságok általában pár oldalas pdf-ek alapján hoznak döntéseket, ahol eltorzított fotók és kézzel rajzolt skiccek vannak.
Mindig tanul az ember valami újat.
-
erdoke
titán
válasz
Depression #553 üzenetére
Tele van a net ezzel, de senki nem hoz forrást arra, hogy a bíró nem nézett meg 1-1 darabot a két tabletből élőben. Erre simán volt lehetősége, miért ne tette volna meg?
-
Gengi
senior tag
Fúúú de ..... .
Te nem fogsz fel semmit. Sőőt.... Egyedi formai jegyek alapján az európai hamisítvány ellenes bíróságon nyújtottak be keresetet... De még most se fogod fel.
""és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors"
A Samsung nem igazán kínai cég."
Anno az EU-ba rengeteg vacak érkezett főként kínából. Erre döntöttek úgy ,hogy létrehoznak egy szervet ami (Nem célzottan csak Kínából) ,hanem a világ minden részéről érkező hamisítványokat ellenőrzi. Ez pedig evidens ,hogy egy ilyen termék nem lehet a polcokon.
"Ergo nem valószínű, hogy egy kétes ügyben ilyen drasztikus intézkedést hoztak volna."
Egy hamisítvány nem lehet a piacon az EU-ban!!!!!! Nem a döntés drasztikus ,hanem maga a per tárgya és az érvek egy vadbaromság ,ami alapján a hamisítást kimondják!
"Mondod te, mint itt páran, készpénznek véve egy blogger feltételezését, "
Egy blogger feltételezései ? Rengeteg információ sokszor blogokról és egyéb helyekről jön. Elég csak Eldar Murtazinra gondolni ,aki olyan insider infókat szokott megtudni ,hogy mindenki csak pislog... Rengeteg fejlesztőmérnök cimborám van az ország minden táján. Sok olyan infót tudok én is ami igen keményen Insider. Az értesülései pedig nagy valószínűséggel jók. Mert olyan dolgokat sorolt fel ,ami valóban szabadalom valóban hasonlóság és valóban ,ha csak azokra hivatkozik és nem nézünk tovább semmin elfogadható az ítélet.
-
Everman
addikt
válasz
Depression #547 üzenetére
Persze, hisz a bérgyártás az Apple-nek biztos olcsóbb, mint amikor pl. a Samsung saját hardvert, saját gyáregységben rak össze. És ezt te el is hiszed?
-
erdoke
titán
válasz
Depression #547 üzenetére
Közben dollár milliárdokat fizet a komponens gyártóknak fejlesztésre, mennyiségi lekötésekre, exkluzivitásra, stb. Nem az alkatrész árak összegét kell figyelembe venni, bár sok IQ70 elemző is ezt teszi.
-
Everman
addikt
"Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot."
Tekintve, hogy ez tényleg tény.
Egy ilyen készülék bekerülési költsége nagyjából annyi, mint amennyit az Apple fizet az iPad 2 gyártásáért, viszont az Androidos gyártónak nincs akkora költsége a szoftveren, mivel nem ők fejlesztik, a hardverhez illesztés meg töredék költség egy OS kifejlesztéséhez és a kapcsolódó ökoszisztéma létrehozásához, fenntartásához képest. Vagyis még azonos áron is több a haszna egy Androidos gyártónak egy készülékre levetítve, mint az Apple-nek, viszont ennek ellenére mégis drágábban adják.
"Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak"
Ezt inkább veled kapcsolatban érzem egyre inkább
"Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket."
Vagy ebben, vagy a Samsungos topicban én is ezt írtam (fél-1 év elévülési időről beszélve). Szóval ebben egyetértünk.
"Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat?"
Az Apple felöl nem biztos, hogy sok változik, a Motorolával szemben eddig is voltak perei (lásd ezen topicot is), az, hogy a Motorola most másik tulajdonoshoz került, nem 100%, hogy bármit is jelent. (Maximum úgy, hogy a Google elkezdi zsarolni az Apple-t bizonyos licencdíjak megemelésével, de ez, ha jól tudom törvénytelen.) Szóval tényleg nem tudom, hogy pl. egy Apple - HTC per esetén, ahol nem érintett közvetlenül a Google, miként tudna törvényes keretek között beavatkozni.
Az erőviszonyok felbomlása viszont meglesz, csak éppen az Androidos gyártók között. A Google, mint partner, hirtelen konkurense lesz az összes gyártónak a saját piacán, ami okozhat akkora galibát, ami szépen a Microsoft felé terelheti azokat. Ha nem óvatos a Google, akkor nagyon könnyen saját maga pukkaszthatja ki az Android lufit. -
Peat;)
veterán
"A licencdíj nem fogja drágítani a készülékeket, mert a mostani árba bőven bele van építve a lehetséges perek költsége, nem véletlen, hogy ezek a készülékek ilyen drágák." Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot. Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak, addig eljutottunk hogy a bíróság, illetve inkább a keretrendszer egyikőnknek sem szimpatikus. Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket. Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat? A rengeteg jogász, idő amíg a két hülye civakodni fog(így kihasználatlan gyártói kapacitás), kötöttségek kijelölése a tervezők felé, kivárás a döntésekre, a megegyezésekre, pénzügyi likviditás menedzselése amikor fizetni kell, ez mind hatással van a fizikai termékre? Szerintem igen, van ami közvetlenül van ami közvetetten és csak a töredékét mondtam, egy profi nyilván sorolná tovább. Ezeket hidd el nem számítják bele centre pontosan a termékhez kapcsolódó költségtervezetbe illetve a tervezés időperiódusainak kevésbé kiszámíthatóságát sem tudják előre megtervezni. Logikusan, paraszti ésszel gondolkozz, az már bőven elég lenne. Most már biztos hogy hátráltatva lesz a fejlődés a két amcsi jóarc által, ez egy lehetőség a nokiának/microsoftnak, illetve a fejlődés így is annyira gyors hogy e miatt nem fogjuk érzékenyen megélni a dolgot remélhetőleg.
-
cqr
aktív tag
Igen, ez remekül mutatja az inkonzisztenciát az érvelésedben. Sőt, hogy teljes legyen:
Everman:
Hát azért a Motorolának, HTC-nek és a többi gyártónak sikerült úgy megoldania ezt komoly feladatot, hogy ne hasonlítson az iPadre.Everman később (a motoroláról):
Véletlenül került a felsorolásba, főként annak az okán véletlen, hogy én akkor már tudtam errőlEhhez képest (időben a kettő között) (természetesen Everman):
Elsősorban a Samsungra gondoltam, feljebb írtam, meg a cikk is írta, hogy a Motorola csesztetése csak stratégiai lépés.: )
-
cqr
aktív tag
Értelemszerűen nem fogok belemenni, csak úgy a vicc kedvéért:
Én, ha visszaolvasol csupán azt hangoztattam, hogy az Apple jogosan lépett fel
kutkut:
Mond már el, miben hasonlít a xoom az ipad-re, amiért be lehetne perelni!
A Galaxy S (1) és a touchwiz még oké, arra én is azt mondom, hogy hasonló... de ez?!Everman:
Elsősorban a Samsungra gondoltam, feljebb írtam, meg a cikk is írta, hogy a Motorola csesztetése csak stratégiai lépés.Lehet megspóroltál volna 400 hsz-t ha ezt a "jogosságot" nem hangoztatod ennyire?
: )
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
"Hanem a bejegyzett szabadalmaikat ráhúzták az Ipad-re 1:1-ben."
Persze, hisz már volt nekik tablet szabadalmuk, ami éppen jó volt az iPadhez
"A szabadalmakkal , mint a lekerekített élek pedig próbálták alátámasztani az érvelésüket."
Mondod te, mint itt páran, készpénznek véve egy blogger feltételezését, aki előhalászta azt a 3 oldalas skiccet. Erre mondtam, hogy nincsenek konkrétumok az ügyben, mindenki csak feltételez dolgokat, amíg nincs vége az ügynek, addig én tartom magam ahhoz, hogy a bíróság nem ez alapján hozott döntést.
"és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors"
A Samsung nem igazán kínai cég.
"Márpedig a Düsseldorfi szinte csak ezekkel foglalkozik ."
Ergo nem valószínű, hogy egy kétes ügyben ilyen drasztikus intézkedést hoztak volna.
-
Továbbra is várnám a magyarázatot arra, hogy, ha azt mondod, hogy mi hülyék vagyunk, ha azt állítjuk, hogy csak a design miatt perel, mert jóval többről van szó, és senki ne mondja ezt, mert nem láttuk sem a vádiratot, sem ott nem voltunk, hogy akkor te honnan tudod, és állítod azt ilyen biztosan, hogy jóval többről van szó? Meg akkor mi is az a több? Egy hivatalos forrásból származó link-el kiokosíthatnál minket, tudatlanokat is..
Ha pedig nincs tuti forrásod, ami mást állít, akkor részedről is spekuláció az egész, így nincs miről beszélni.. -
Gengi
senior tag
Nem a lincenszet védték meg
... Hanem a bejegyzett szabadalmaikat ráhúzták az Ipad-re 1:1-ben. Majd a Düsseldorfi bírósághoz fordultak ,hogy egy névtelen (samsung) gyártó bizony hamisította az ő csodamasinájukat.
A szabadalmakkal , mint a lekerekített élek pedig próbálták alátámasztani az érvelésüket. 5 ponton támadták őket és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors. Laza 1 hét alatt elintéztékaz ügyet.
-téglalap alakú kialakítás, lekerekített sarkokkal
-lapos, mintázat nélküli, átlátszó felület, amely a készülék előlapját takarja
-az előlap alatt középre igazított kijelző és a kijelző körül található, minden irányban egyenlő vastagságú káva
-a sarkain lekerekített hátlap, amely egybeolvad az előlappal
-a készülék bekapcsolásakor előbukkanó színes ikonok a képernyőnEzért írják ,hogy ritka hülye az a bíróság aki hamisítványnak mondja. Illetve pont olyan dolgokért ,ami ráhúzható mindenre. Márpedig a Düsseldorfi szinte csak ezekkel foglalkozik
.
-
Everman
addikt
"Hmm, egy érdekes alternatív valóságként éled meg a dolgokat. : )"
Hmm.. Lehet, hogy elsiklottam valami felett, de ez a topic (és a Samsungos) itt arról szólt, hogy az Apple-nek ehhez nincs joga, meg biztos korrupt volt a bíró, meg a licenc befogadója. Mert az itt fórumozók ezt igen jól látják, hisz mindenhez jobban értenek.
Én, ha visszaolvasol csupán azt hangoztattam, hogy az Apple jogosan lépett fel (jogosan, hisz van egy létező, levédett licencük, amit jogukban áll megvédeni) és a bíróság döntése számomra is visszatetsző, de ettől még nem törvénytelen, mint ahogy itt páran próbálták beállítani.
-
Depression
veterán
Az összes legyet egy csapásra!
Nem csak, hogy ezzel kb. keresztbe tesz minden patent őrületnek, de végre a motorola tulajok is megkapják a garantált supportot.
A gugli megigérte, hogy megvédi az androidos készülékek gyártóit, de hogy ilyen ügyesen, azt szinte senki sem gondolta.
És a legpofásabb az egészben, hogy a guglit egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mennyire veszteséges a motorola, sem az, hogy mennyibe fog fájni neki a magyar, és a többi androidos országban lévő képviselete. -
cqr
aktív tag
Mert ugyebár te olyan sokat értesz a jogi témához...
A második bekezdés nem erre a topikra vonatkozott. ; D Nem mellesleg nem is nagyon van jogi témával kapcsolatos hozzászólásom ebben a topikban.
Én legalább meghagyom ezt a profiknak és elismerem, hogy Ők ehhez jobban értenek, míg ti a végletekig próbáljátok az Ő álláspontjukat vitatni.
Hmm, egy érdekes alternatív valóságként éled meg a dolgokat. : )
-
Youri
veterán
Ha felszámolja a Motorola gyártását és csak a licencpakk kell nekik, az szintén érdekes lenne.
Gondolom leányvállalatként fog üzemelni tovább, lesz motorola készülêk, mint eddig, de a google nem fog az android gyártókkal szemben bármilyen licensz pereskedésbe menni, így nem fognak mások átpártolni. Ez persze mind spekuláció, de ismerve az eddigieket, a google az eddigi támadók ellen lép fel a szabadalom pakkal -
Everman
addikt
Mert ugyebár te olyan sokat értesz a jogi témához... Én legalább meghagyom ezt a profiknak és elismerem, hogy Ők ehhez jobban értenek, míg ti a végletekig próbáljátok az Ő álláspontjukat vitatni.
(Igazából nem velem vitáztatok, hanem az Apple jogi osztályával és az EU törvénykezésével, én ugyanis az Ő álláspontjukat tartottam.) -
Everman
addikt
"Nem hiszem, hogy a google komolyan pályázik a gyátók babérjaira."
Ha felszámolja a Motorola gyártását és csak a licencpakk kell nekik, az szintén érdekes lenne.
"most már a nexus házon belül készül"
Apple után szabadon, évente 1 készülék, de az az utolsó csavarig optimalizálva?
Ok, engem megvettek egy próbakörre. -
Youri
veterán
Nem hiszem, hogy a google komolyan pályázik a gyátók babérjaira. Ahogy eddig is, ezutân is lesz motorola, csak most már a nexus házon belül készül, illetve a liszenszek jól lesznek menedzselve az OHA-on belül, kifelé pedig jó adu a trollkodókkal szemben.
Sőt szerintem az OHA-on kívüli gyártók sem fognak rosszabbul járni, a googlenak ugyanis a szoftver terjedése a célja, nem pedig saját hardverének az elterjedése.
-
cqr
aktív tag
A topik ha másra nem is, arra "jó" volt, hogy legalább most sokan felfedezhették az Everman-nel való "vitatkozás" izgalmait és szépségeit..
(Igazából ennél talán már csak az lehet mégizgalmasabb ha egy neked szakmába vágó témában vezeti le, hogy butus vagy és nem értesz hozzá..
)
-
havenger
tag
Az is lehet, hogy sokat rugdosták a google-t a partnerei, mert mégsem annyira ingyenes az android. És erre válaszolt úgy a Google, hogy a szabadalompakkal valóban ingyenessé teszi az androidot keresztlicenszelésekkel. Persze ez a gazdag nagybácsi kép sem illik a cégre, hülye lenne ingyen adni azt ami ennyit ér. Persze érdeke is, hogy minél több androidos telefon fogyjon. Lehet több neki a reklám meg egyéb bevétel egy telefon után, annak életciklusa alatt, mint amennyi haszna lenne egy tényleges eladáson.
-
Everman
addikt
-
havenger
tag
-
bok92
addikt
Google buying Motorola Mobility for $12.5 billion
Csak, hogy valami konkrétum is legyen...
-
Everman
addikt
-
dabadab
titán
Az gondolom egy kicsi fennakadást sem okoz az okfejtésedben, hogy amikor még nem tudtad, hogy az Apple be fogja perelni a Motorolat, akkor még bőszen állítottad, hogy a Xoom nem hasonlít az iPadre, csak a Galaxy Tablet.
-
Robertoq
őstag
"Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."
Te mit tennél egy ilyen kiélezett versenyben? Megtartanád a nem versenyképes termékedet vagy mihamarabb kijössz egy újjal? Szóval a visszavonás teljesen érthető akinek nem, az ne nyisson boltot. Nem az alapján, hanem a miatt tervezték újra, nagy különbség!
És hidd el ez a hasonlóság meg lenne, ha pl LG csinálna egy laposabb tv-t és a Samsung újratervezné az övét, 100%, hogy hasonlítana formai korlátok miatt!"Mondjuk mert eltérő a méret, és eltérő a design?"
Ja, hogy csak a 10 colos tablet van levédetve? Eltérő design? Akkor újra egy montázs:Melyik a 7 colos és melyik a 10.1? (Csak annyit csináltam, hogy méretarányosan nagyítottam / kicsinyítettem)
"Valamiért a többi gyártó megpróbált eltérő megoldást alkalmazni:"
Legtöbb esetben a keret színe változik. -
DanielK
addikt
válasz
PowerBuldog #506 üzenetére
Nem kell szögmérővel lemérni, de látszik, hogy ez: "Négyzet lekerekített szélekkel." általánosítás. Nézd meg a többit, teljesen más szögű az a lekerekítés, míg a Samsungé megegyezik az iPaddel.
Nem az ezüst csík számít. -
Depression
veterán
Az első hardver hibás volt. A második gyanús, de legyen az is hardver hiba, harmadikkal boldog volt, míg ki nem jött rá az új szoftver.
Innentől csak az új touchwiz fikázását láttam, bár a felétől már csak átfutottam, mert értelmetlen dolgokba köt bele.Mit nem láttam meg?
-
"Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."Nem hinném, hogy gond lenne az újratervezés (mondjuk nem szoktak motort visszavonni), hacsak nem egyedi és védett technológiát másolnak jogtalanul abból a motorból. Egyébként pont ez megy mindenhol, de én ebbe a vitába még egyszer nem megyek bele.
Ez a másolás itt a fórumon már-már paranoia szintjén mozog néha.
Érdekes, hogy szinte csak a Samsung van kikiáltva másolónak, holott mint írtam már egyszer, elég megnézni a termékpalettáját - nem csak a telefonokét. Igencsak elüt a többiektől általában és nem tudok olyan hűtőperről, amiben a téglatest alakú, enyhén lekerekített sarkokkal rendelkező hűtőkialakítást betiltották volna valahol.
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #504 üzenetére
"Egy hasonlat, hogy értsd: ha pl a Ford Focus hamarabb gyorsul százra mint az Opel Astra és az Opel kijön egy új motorral, ami még a Fordnál is jobb, akkor ők másoltak?"
Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."Az miért nem koppintás, míg utóbbi igen?"
Mondjuk mert eltérő a méret, és eltérő a design?
A 10.1-nél meg igencsak érdekes a hasonlóság:
Valamiért a többi gyártó megpróbált eltérő megoldást alkalmazni:
Vajon a Samsung miért nem?
Ezen a téren biza a Motorola sem nagyon erőltette meg magát:
-
Robertoq
őstag
"Mi másra? Végül is így nem az iPad 2 volt az újabb Tab alapja és nem arról vették a mintát ahhoz, mert csupán a vékonyság volt a cél. Ha te ezt teljesen komolyan gondolod, akkor igencsak naiv egy fickó vagy "
Egy hasonlat, hogy értsd: ha pl a Ford Focus hamarabb gyorsul százra mint az Opel Astra és az Opel kijön egy új motorral, ami még a Fordnál is jobb, akkor ők másoltak? Azért mert vékonyabbat akartak abból miért következik - véleményed szerint - hogy másolás történt?"Bizonyíték rá a Galaxy Tab és a Tab 10.1v"
Legvékonyabb csúszka mobilok:
Az SGH-D900 volt a világ legvékonyabb slider telefonja, az SGH-U600 2007-es érkezéséig (a Samsung U600 10.9 mm vékony, a D900 és a D900i 12.9 mm).Legvékonyabb okostelefon:
alig 8 és fél milliméteres vastagságával pedig a legvékonyabb okostelefon a piaconLegvékonyabb blue-ray lejátszó:
a világ jelenlegi legvékonyabb Blu-ray készülékeként mutat beLegvékonyabb TV:
Ultra vékony formatervezés áll egyedül, mint a legvékonyabb HDTV a piacon maLegvékonyabb laptop:
Hölgyeim és uraim, mától a világ legvékonyabb noteszgépe hivatalosan is a Samsung 9 Series, ami 1 milliméterrel kisebb a MacBook Air-nél.Legvékonyabb tablet:
legvékonyabb táblagépek jelenleg a piacon
(A bejelentés pillanatában az előd számított a legvékonyabbnak)"Sorry, de hol olvastál tőlem ilyet? Én csak megjegyeztem, hogy a 7"-os jószágnál csak a csatlakozót koppintották le, ez tény, viszont semmilyen következtetést nem vontam le belőle, ez csupán a te elképzelésed."
Sehol, de ismerve Téged erre is van elméleted. Belemagyarázod minden alkatrészbe a másolást, a következő az lesz, hogy a csavar is hasonlít."Ismét nem figyelés.. Az az újságírói marhaság, hogy a 10.1-est azon 3 oldalas skicc alapján tiltották ki amit pár újságíró vadászott elő a netről. Innen jön a legtöbb okoska, hogy téglalap és kijelző, meg lekerekített sarkok miatt vélik azonosnak, pedig ennél jóval többről van szó."
Már ne haragudj, de a rajta futó rendszer teljesen más, másképp néz ki a hátulja, előröl hasonló a korlátok miatt. Miről tudna szólni még a per?Ne képekkel gyere, írd le miben különbözik miben tér el a 7 colos meg a 10.1? Mert ha előbbit felnagyítjuk kb ugyanazt kapjuk. Az miért nem koppintás, míg utóbbi igen?
-
erdoke
titán
válasz
Depression #493 üzenetére
Azt hiszem, nem olvastad el az egészet alaposan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged