- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hopp
http://www.pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/atverte-a-nemet-birosagot-az-apple.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+pcpult+%28%3A%3A+PC+Pult+-+Online+%3A%3A%29 -
Továbbra is várnám a magyarázatot arra, hogy, ha azt mondod, hogy mi hülyék vagyunk, ha azt állítjuk, hogy csak a design miatt perel, mert jóval többről van szó, és senki ne mondja ezt, mert nem láttuk sem a vádiratot, sem ott nem voltunk, hogy akkor te honnan tudod, és állítod azt ilyen biztosan, hogy jóval többről van szó? Meg akkor mi is az a több? Egy hivatalos forrásból származó link-el kiokosíthatnál minket, tudatlanokat is..
Ha pedig nincs tuti forrásod, ami mást állít, akkor részedről is spekuláció az egész, így nincs miről beszélni.. -
Úgy látom az én hsz-eim valahogy figyelmen kívül hagyod, pedig roppant kíváncsi volnék a reakcióidra. Vagy ezekre már nem tudsz mit mondani?
De csak egy valamit mondj meg nekem akkor légyszives. Miért gondolod magad mindenki másnál okosabbnak, hogy bárkinek, aki mást állít/mond, mint te, rögtön nekiesel, hogy se nem ügyvéd, se nem semmi, hogy belelásson a dolgokba, ennek ellenére amit te mondasz, azt meg vegye mindenki készpénznek, mert az tutira úgy van? Ja persze mert ha nem, akkor rögtön hülye, vagy tudatlan az illető, és véletlenül sem lehet, hogy a te spekulációid tévednek ugye..
Szerintem meg te sem tudsz az ügyről semmivel sem többet, mint bárki más itt, úgy hogy te se tégy úgy, mintha így lenne.. -
válasz
Depression #425 üzenetére
Ennyi
-
Te tévedsz. Én azzal nem értek egyet, hogy ilyen alamuszi módon akar az apple egyeduralmat. Az más kérdés, higy az idióta jogrendszer még segíti is..
A másik hsz-edre: Aha, persze, akkor szerinted mégis hogy a náthás rosebbe nézzen ki egy tapis telefon? Véletlenül sem azért olyan amilyen, mert így logikus, hanem mert az istenáldotta apple csilliárdokért kifejlesztette(továbbra sincs egy álltala fejlesztett komponens sem a cuccaiban), hogy hogyan kell kinéznie, a tobbiek meg csak másolják.
Kérlek mond, hogy te sem hiszed el amit írsz -
Rendben, ezt írta más is, én meg személyesen még nem próbáltam, így elhiszem, de a hírek szerint nem azért megy a per, hanem a külcsín miatt..
(#399) joey20:
Az utólag szerkesztett részhez. Majd ha az apple kitalálja a jövő kijelzőjét, vagy kifejleszti a 3 hétig életképes akksikat, vagy akármilyen vezeték nélküli szabványt, akkor igen, a többiek fizessenek érte. De azért nehogy már pénzt fizessenek a többiek, mert nekik is úgy néz ki egy érintős telefonjuk, ahogy egy érintős telefon ki tud nézni. Mert erre az apple se költött milliókat, és nem is töltött éveket a kifejlesztésével.. -
Na látod, most azt mondom, hogy egyetértek. Bár személy szerint nem szeretem az iOs-t, de megalkottak vele egy olyan rendszert, amit azóta se nagyon sikerül másnak(bár azért a wp7 sebességben ott van). Rendszer alatt pedig a szoftveres dolgokat, azok hw-hez viszonyított működését értem. Egy szót nem szólnék, ha azért perelne, mert valaki lemásolta a rendszerüket.
De könyörgöm, míg a Nokia azért perelt, mert az Apple nem fizetett nekik azért, mert ők fejlesztették ki a gsm vevőt(hasraütöttem, nem emlékszem, mért ment a per, visszakeresni meg nincs kedvem most), nem azért, mert úgy néz ki az iPhone hangerőszabályzója, mint a 3310-en volt, vagy mert a kameraoptika körül az ezüst keret olyan mint az övék. Azért szerintem nem mindegy.
Minden terméket egyszer valakinek ki kell találni, és utána jönnek a többiek. A világ így működik(ha nem így lenne, 5 cég gyártana a csavartól a vadászgépekig mindent), de ha levédték volna a mosógép, vagy a hűtő, vagy a szekrény, vagy a bicikli formatervét, akkor most baromi érdekes eszközökkel lenne tele az emberek lakása, és ha elmész vendégségbe, a WC helyett a hűtőbe nyitnál be, mert nálad az olyan..
(#401) joey20:
Nem olvastam el az ittenit, mert láttam, hogy javarészt ugyan az. Akkor elnézést, ha más, de szerintem a lényeg mégiscsak az volt mindkettőben nem?
Tudom, hogy személyes a blog, de hozzá lehet szólni, és bármelyik "tábor" írja meg most ott a véleményét, az csak megnyitná a harmadik frontott. Ezért írtam, hogy felesleges volt.. -
Semmi kötekedés, vagy valami, de saját magad cáfolod meg..
Az iPhone előtti időkben is léteztek érintőképernyős telefonok, létezett a multitouch és kapacitív technológia.
Az Apple ölte bele a kutatásba, fejlesztésbe a pénzét
Akkor hogy is van?
Az, hogy ők vállalták a rizikót, az rendben van, bukhattak volna, de ez nem tántorította el őket. De áruljátok már el nekem, hogy az iPhone, vagy az iPad melyik összetevőjét is gyártja az Apple, aminek a kifejlesztésébe dollármilliókat ölt? Tényleg érdekel..
A mobilkommunikációs szabványok nagy részét a Nokia, és a Motorola fejlesztette ki, a kijelzőket sem ők gyártják és fejlesztik, de mégcsak a GorillaGlass üveget sem tudtommal..
Az iPad esetén már fentebb kérdeztem, de akkor újra kérdezném, mert az előzőre sem jött válasz. Azon kívül, hogy megláttak egy piaci rést, és bedobták oda a táblákat, amivel azt kockáztatták, hogy sok pénzért legyártatták és összeszereltették, ami esetleg nem térül meg, mert nem kell kutyának sem, mi az a komponens, vagy akármi, aminek a kifejlesztése(!) milliókba került nekik?
Szerk.: Egyébként pár hsz-el feljebb ugyan ezt linkelte valaki, amit most idekopiztál. Tök felesleges volt. Mint ahogy a bejegyzés is, mert az sem jó másra, csak flame keltésre, amire meg szerintem bőven elég az utóbbi két topic. És most tökmindegy, hogy apple ellenes, vagy mellettük álló bejegyzést írtál volna..
Szerk2.: És még egy tök komoly kérdés. Ha szerinted mind a mai okostelefonok, mind a táblák, egytől egyik azért vannak, mert van az apple, és ezért szarszemetek, mert kihasználják amit az apple kitalált, akkor neked(nektek) az volna a legjobb, ha évente jönne egy iPhone, meg egy iPad, és semmi más hasonló telefon nem létezne, hanem a többi gyártó még mindig csak butafonokat gyártana? Mert a megnyilvánulásodból ez jön le..
-
válasz
Depression #394 üzenetére
Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy a samsungos topicban még a motorolát is sorolásba vette, itt már kimaradt, aztán majd jön a következő, meg a következő, és szép lassan kiderül, hogy az apple kivételével senki sem tud semmit
-
válasz
Depression #382 üzenetére
Tökéletesen egyetértek.
Egyébként ott borul az egész bili, hogy volt ember, aki engedte levédetni az iPad formai világát. Könyörgöm, egy nyomorult kijelző, meg egy hátlap. Ennyi.
Igen, itt nem lehet az Apple-t hibáztatni, mert nem ők engedélyezték a dolgot. Az megint más kérdés, hogy mi miatt akarták egyáltalán levédetni...
Most legyünk őszinték, szerény véleményem szerint, ami az Apple tényleges érdeme ebben az egészben, hogy észrevett egy piaci rést. Hasznos, vagy sem az ide pozicionált eszköz, az most lényegtelen, ők észrevették, kihasználták.
De mi a tablet? Lényegében egy nagyra nőtt mobiltelefon. Fogtak egy nagy kijelzőt, itt-ott megnyirbálták a funkcionalitását, vagy épp hozzáadtak ezt azt, megmagyarázták okosan, hogy ezzel mit lehet csinálni, és miért jó nekem, aztán vitték mint a cukrot.De ők találták fel bele a kijelzőt, a SoC-ot, az internetezést, a WiFi-t, a HSDPA/GSM modult, a kamerát, vagy akármi egyebet? Nagyon nem, és még csak nem is ők gyártják.
Tehát, lényegében annyi történt, hogy észrevettek egy piaci rést, és mertek lépni egyet(ez érdem, ezt nem firtatom), fogtak egy telefonos belsőt, kicsit meghizlalták, adtak rá egy burkolatot(ami jelenleg a per tárgya), és mehet a boltba.Ugye a borítás. Adott egy nagy kijelző, ami téglalap alakú, tehát a legnagyobb helyet foglalta. Innentől logikus lépés, hogy e mögé bepakolnak mindent, majd egy szintén téglalap alakú eszköz születik. Éleket nem praktikus hagyni, ezért lekerekítették. Nagyvonalakban készen is vagyunk.
Ha valaki azt mondja nekem, hogy az, hogy hány mm vastag legyen, mekkora lekerekítést alkalmazzanak, vagy mekkora legyen a keret, több évnyi iszonyatos munka, és dollármilliárdok árán sikerült kieszközölni, akkor komolyan mondom, leborulok előtte.Namost, ők ezt a formatervet levédették, és most emiatt megy a per, mert a többi gyártó ugyan ilyet mert kiadni. Könyörgöm, miben lehetne olyan nagyon eltérőt alkotni? Csinálják 60cm vastagra, vagy legyen a kijelző körül 20cm keret, netán kerek, vagy gömbölyű? Egyik sem túl reális, lássuk be.
És akkor most kanyarodjunk vissza oda, hogy miért is védethették le(tiszta spekuláció részemről, de logikus, nem?) a formatervet? Hát pont ezért, ami most megy. Valahogy ez az undorító. Attól meg, hogy "megtehették, miért ne" nem válik szimpatikusabbá. A kutyaszart is meg lehet enni, mégsem tesszük, mert undorító. Pedig van elég, megoldaná az éhezést nem?
Már sokszor, sokan hozták példaként, de nézzünk egy szög egyszerű dolgot, akkor már maradva itt: szög. Ha ezt annak idején a kitalálója formavilág szempontjából levédeti, akkor most mi a frászkarikával akasztanánk a képet a falra? Kanyarfúróval, meg háromszög dróttal? Pedig kb annyiba telik kitalálni egy tablet formavilágát, mint a szögét, mert egész egyszerűen azért néz ki úgy, mert így praktikus.
-
Apple részvényes vagy-e?
Végigolvasva a topic-ot, úgy látom, te vagy itt a fórumon a legokosabb ember. Pontosan tisztában vagy vele, hogy az Apple mennyi pénzt költött az iPad "feltalálására", pontosan tisztában vagy azzal is, hogy a Samsung-ot az Apple tartja fent a megrendeléseivel, mert nélkülük lehúzhatják a rolót.
Azt már meg sem említem, hogy arról is tuti információid vannak, hogy mi történt volna abban az esetben, ha nem az alma szarja a spanyolviaszt. Gondolom párhuzamos univerzumokban utazol, és innen a tuti infók.
Nyilván, ha ők nem találják fel az érintőképernyős mobiltelefont, akkor a mai napig 3210-el rohangálna mindenki. Az sem jutott volna eszébe a világon senkinek, hogy az érintőkijelzőt PC-hez is használni lehet, és ha ez még hordozható méret is kész is a tablet.
Ne haragudj, de kicsit erős már, amit művelsz. Senki nem azt firtatja, hogy az iPhone, vagy az iPad szar volna. Viszont levédetni egy olyan dolgot, ami gyakorlatilag olyan, mintha azt védetném le, hogy hogyan kell levegőt venni, majd emiatt támadni az összes konkurenciát, ha már jobb dolgom nincs, és betiltatni a termékeiket, az egy undorító dolog. Igen, a dolog ott kezdődik, hogy már engedélyezni se kellett volna a szabadalom levédését. De attól ami undorító, az az is marad..
Ha mindenki ugyan így viselkedne, mint az Apple, akkor egy TV/hűtő/PC/mosógép/íróasztal/óra/bicigli/stb.. gyártó volna a világon. Az aztán qva jó lenne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest