- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezmivolt
tag
válasz
Wolflaci #6853 üzenetére
Nekem van egy felesleges. Ugyanis a Mobilklinika szerviz úgy adta át a 8 ezres javítás után a készüléket, hogy vegyek új aksit, aztán tökéletes lesz. Rendeltem és nem lett az. Visszavittem, az új akksi itthon, a teló ott, hetek óta, most visszadja, de a 8 ezres javításnak csak a felét akarja, merthogy ő cserélt benne ezt azt. Csak éppen a telefon nem töltődik továbbra sem. Szerinte vizet kapott, szerintem meg nem. Valami indikátor szerinte elszíneződött, ami azt bizonyítja, hogy vizes lett. Sztem ő vizezte be, különben ezt már juliusban is láthatta volna! Szóval a Mobilklinikát a II. Lövőház utcában nagyon felejtsétek el! Az uj akksi így feleslegessé vált, ebből a telefonból már sosem lesz működő készülék. Az akksi 6 ezer volt egyébként, és az Aliexpressről rendeltem.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #6282 üzenetére
Ezt a nem akar bekapcsolni-dolgot nekem is szokta csinálni néha. Ha legközelebb ilyen lesz, próbáld meg azt, hogy egész hosszan (mondjuk 10 mp) tartod nyomva a ki-bekapcsoló gombot. Ha erre sem reagál, akkor engedd el, várj pár mp-et, és próbáld újra. Nekem ettől magához szokott térni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #6280 üzenetére
Ezt még én is ki fogom próbálni. Viszont, aki szokta kikapcsolt állapotban tölteni, annak esetleg nem tűnt fel, hogy sokkal lassabban töltődik úgy? Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nekem úgy tűnik, mintha ICS alatt normálisan működött volna, és a JB után bolondult meg. Szóval egyrészt nem kapcsolja ki a ledet 100%-nál, másrészt baromi lassan töltődik. Bekapcsolt állapotban 3 óra alatt felmegy 1-ről 100%-ra, kikapcsolva meg jó, ha 50-ig eljut ugyanennyi idő alatt. Nem igazán értem...
-
Logitech
aktív tag
válasz
Wolflaci #6216 üzenetére
Nekem még csak egyszer volt ilyen, akkor megoldotta az, hogy a preferált telepítési helyet megváltoztattam az sd kártyáról belső tárhelyre, majd program telepítés után vissza, és átraktam kártyára utólag.
Zizidor: az nem sok idő akkor, csak egy kis macera, majd kipróbálom.
-
zizidor
őstag
válasz
Wolflaci #6216 üzenetére
Én már jó néhányszor találkoztam ilyennel, de nem tudok rá általánosan jó megoldást. Sajnos semmi érdemi információt nem közöl a hiba okáról, így marad a sötétben tapogatózás.
Új alkalmazás telepítésénél volt amikor segített hogy kivettem az sd-kártyát, de nem minden esetben.
Frissítésnél néha elég volt sd-kártyáról visszamásolni az alkalmazást a telefonra, néha viszont csak úgy ment fel, hogy előtte teljesen el kellett távolítani a telepített példányt (backup!), de volt már olyan is, amikor ez sem segített.
Olyan is előfordult, hogy egy még újabb verzió simán felment.
-
zizidor
őstag
válasz
Wolflaci #6016 üzenetére
3 óránként 1%-ot? Most szivatsz? Ilyen fogyasztás mellett 12 napig is bírná töltés nélkül.
Amúgy azt figyeltem meg, hogy amikor számítógépről töltöm (max 0.5A), nem a saját töltőjével (2A), akkor nem bolondul meg annyira. Ma például 6 óra alatt 15%-ot csökkent, bekapcsolt mobilnet mellett, ami teljesen korrekt.
-
püki
aktív tag
válasz
Wolflaci #5873 üzenetére
Nekem rootolt mégis minden zökkenő mentesen frissült már nem is tudom hány alkalommal
Nem az okozza a legtöbb problémát, mert ha frissül a rendszer a root elszáll, ráadásul ahogy egy gombnyomással rootoltad, ugynazzal a gombbal lehet unrootolni is
Akkor van baj ha root után valaki neki esik a rendszernek és olyanokat töröl/ír felül amiket nem szerencsés -
Wolflaci
csendes tag
válasz
Wolflaci #5839 üzenetére
Lehet, hogy csak nekem újdonság, de most hogy felfedeztem a másodlagos mikrofont, a laptopon elkezdtem lejátszani egy zenét és felvettem videóra, úgy hogy közben forgattam a telefon, egyszer jobbra egyszer balra.
Aztán visszanéztem a felvételt füllhalgatóval és láss csodát sztereóban vesz fel
Hát ez tök jó, bár gondolom csak nekem új felfedezés -
püki
aktív tag
válasz
Wolflaci #5728 üzenetére
Igen rootolt. Viszont nézelődtem neten, és vannak alkalmazások amik egyesek szerint nyugodtan törölhetőek mások nem javasolják mert kinyírhatja a telefont. Pl Google+, Maps stb
Ha valakinek lenne kedve és leírna mik azok amiket 1000% hogy le lehet törölni, és hogy mivel,(Clean master esetleg?) akkor hálás lennék -
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5722 üzenetére
0. Ld. előbb.
1. Factory reset. Ha egyszer eljutok oda, hogy frissítsek, tuti, hogy csinálok egyet előtte és utána is.
2. Ha a Google böngésző (?) = Chrome, a rángatózást ICS alatt is csinálja, és nem csak ezen a telőn, ld. Play visszajelzések. Tele van ilyen panaszokkal. Én emiatt húztam le a wc-n a Chrome-ot, a root-tal ment a levesbe a Hangouts-szal meg a Google+-szal, meg az összes ilyen haszontalan sz*rsággal együtt. Dolphin Browsert használok helyette.
3. Ld. 2. -
püki
aktív tag
válasz
Wolflaci #5603 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy be van-e kapcsolva a automata forgatás mert nekem nem volt és csodálkoztam, meg idegeskedtem, hogy miért nem akar fordulni a kép, már azt hittem a giroszkóp adta meg magát, közben csak be kellett kapcsolni... Néha a legegyszerűbb megoldásra nem gondolunk
Kipróbáltam a cache törlést, úgysem talál semmit, ami furaJavaslom tedd fel a Nova launchert, a gyárival nem érdemes foglalkozni, elég korlátozott szegény
A Nova viszont baromi jó. Nem kell hozzá root, csak néhány funkcióhoz, ahogy azt Ocsy is írta. Nem fogja lassítani a telefont, sőt, ha akarod az összes animációt kilőheted vele, és akkor hasít rendesen
Az energiatakarékos processzorral én azt tapasztaltam, hogy tovább bírja az akksi. Lassulást nem vettem észre, pl. a RR3 ugyanúgy fut -
Logitech
aktív tag
válasz
Wolflaci #5603 üzenetére
Nekem be van kapcsolva, nem veszem észre hogy kevésbé merülne a telefon, játszani meg nem játszok, arról nem tudok nyilatkozni.
Majd nyáron kell megnézni, hogy töltés közben autóban navigálással így is túlmelegszik e a telefon. Mondjuk nekem csak egyszer írt ki ilyet, de akkor nem csak navi ment hanem videórögzítés is. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5600 üzenetére
Nem, csak néhány szolgáltatásához. Ilyen a widgetek gyári launcher-hez hasonló kezelése (root nélkül is tudja azért kezelni őket, csak nem jeleníti meg az appok között, egy listáról kiválasztva lehet közöttük válogatni), vagy az óra eltüntetése az értesítési sávból. Ez utóbbi nálam pl. használható, mert az elsődleges főképernyőmön van egy óra widget, így oda felesleges még egy. A többi képernyőn látszik a gyári óra. Szóval ilyen apróságokhoz igényli a root-ot, egyébként a funkcióinak 98%-ához nem kell.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5589 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat. Cserébe a gyárilag előtelepített pénznemváltó:
OANDA Currency ConverterAz elforgatásról annyit, hogy ICS alatt egy ideig nem működött, aztán állítólag az egyik frissítés után igen, de nálam akkor sem.
Aztán felraktam a Nova Launcher-t, ami el tudja forgatni az asztalt, de nálam ki van kapcsolva.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5384 üzenetére
Ha használt készülék, és az előző tulajnál még megtalálta a FOTA az azóta visszavont frissítést, akkor az mindaddig ott is marad, amíg a FOTA cache-ét/adatait nem törlik. Szóval az "Elérhető frissítés" felirat és a Letöltés gomb a csomag mellett látszódhat úgy is, hogy valójában a szerveren már nincs fent. Ki kell pucolni a FOTA-t, és lecsekkolni utána, hogy talál-e valamit. Egyébként ahogy Nálad nincs, úgy nálam sem, a verzió nálam is a vBF7.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5382 üzenetére
A telefon alapból 4.0.4-gyel jött ki 2012 őszén. Azóta három vagy négy 4.0.4-es frissítőcsomag jelent meg hozzá, a legutolsó a magyar készülékeknél a vB5Y, a németeknél a vBF7. verziószámú. Ezek azonban mindössze 45, illetve 25 megás frissítőcsomagok. 300 megás csak az első, OTA-n is elérhető JB (4.1.1) frissítés volt (utána jött egy sokkal kisebb második), ami mindkét korábbi 4.0.4-esre feltehető, legalábbis a német készülékeknél (értsd: a németeket nem kell vBF7-re frissíteni ahhoz, hogy a JB felmenjen rájuk). Tehát, ha 300 megás frissítést jelez ki a készülék, az csak JB lehet szerintem. Ami viszont nem lehet, mert visszavonták.
-
-
püki
aktív tag
válasz
Wolflaci #5340 üzenetére
A fórumozók közül az elsők között frissítettem a telót. Ennek kb egy hónapja, azóta sincs semmi gond a telefonnal, egyszer sem fagyott le ez idő alatt, én csak javulást tapasztaltam, az SRS pedig kiváltható egy jó EQ-val.
Maga a rendszer stabil,gyors meg minden, magával a frissítési procedúrával van a gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Autós topik
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- iPhone topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest