Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
-
korcsi
veterán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nálam az adatforgalom be/ki widget az első telefonálás után mindig bekapcsolta a forgalmat.
-
nonolada1
senior tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Igen,a wifi-s kapcsolat független a mobilnettől.
Akkor így már értem,köszönöm

-
///Krisz\\\
senior tag
Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adat engedélyezve(felül, valami hasonló) pipa ki.
Kapcsolgatni is lehet, ha erre van szükség, ugyanis a telefon alapból rendelkezik ilyen szoftverrel/widgettel (Adatforgalom be/ki), érdemes valamelyik főképernyőre kirakni, és azon keresztül tiltani/engedélyezni a mobilinternet hozzáférést!Ezt meg is tettem, de ugye azzal, hogy ezt letiltottam attól Wifi-n keresztül még frissülnek majd a widgetek, meg minden más ami ezt használja?
(#4793) nonolada1: Mert nincs felrakva nálad a Windows Media Player plugin.

-
mkRoland
senior tag
válasz
Forestjo
üzenetére
Üdv!
Sajnos nem, sem a gyári Böngésző, sem az Opera Mobile nem képes erre. Végső elkeseredésemben feltelepítettem a SkyFire-t is, de ezzel sem sikerült érdemi működésre bírnom a beépített aktív tartalmat (gondolom ez érdekelt volna főképpen és nem a szöveges része a dolognak). A jobb felső sarokban található "Régi verzióra"-ra kattintva sem működik! -
Forestjo
senior tag
Bocsi, hogy közbeszólok, de meg szeretném kérdezni, hogy az alábbi meteorológiai oldalt le tudja-e játszani a gyári Android böngészője? Vagy másik böngésző kell hozzá?
http://www.eumet.hu/idojaras-tv/
Ez Aigner Szilárd eumet napi videója.
-
mjocika
aktív tag
válasz
bostone
üzenetére
Tökéletesen megy a navigáció, elég gyorsan talál jelet a H jelű build verzió óta, s stabilan tartja. Személyesen teszteltem vagy 5 navi programot rajta s mondhatnám kifogástalan. Viszont a teló aksiját tényleg nagyon húzza, töltés nélkül, lekapcsolt kijelzővel navigálva (már amelyik navi progi tudja ezt ugye
) kb. 4 óra alatt csutkóra lemerült. -
nonolada1
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Kifejezetten navigálásra egy navi készülék biztosan jobb,mint egy okoskészülék,mert az csak arra van kifejlesztve.Egy okoskészülék meg több mindenre használható,de tán nem annyira jól,mint egy adott témára kifejlesztett eszköz.Amúgy navigálni evvel is lehet természetsen a megfelelő szoftver segítségével,csak töltő legyen nálad

-
bostone
addikt
Valaki mesélne róla mennyire alkalmas a készülék navigálásra? Kifejezetten erre a célra használva érdemes-e egy ilyenre befektetni?
-
handrash
őstag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Lemerítést hogyan csináltad?
-
Danesz94
senior tag
sziasztok.
a jövőben nem lesz valami könnyebb megoldás rootolni a telefont? számomra túl bonyolúlt a mostani:-) -
jopont
senior tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Így van, az elején valahol ezt én is írtam, plusz még egy kis trükköt. Hogy feltöltéskor kikapcsolod. Mikor azt jelzi, hogy feltöltött, akkor akku ki-be és megint tölt egy kicsit, majd megint ki-be akku és még mindíg tölt egy kicsit. És utána törlöd az említett fájlt. Nekem 2-3 napokat elmegy ezután

-
eladogeppc
veterán
Hali !
2 napos teszt után jelentem szerintem megleltem a merülés megoldását !
Fentebb valamikor írtam a batterystats.bin fájl törlésének menetét.
Működik, és azóta 2 napot vígan elmegy a készülék !!Aki lusta visszatekerni !
1., Root
2., 100% akksi töltés
3., System mappában Batterystats.bin törlése
4., lemerítés
5., fullra töltés (100%)
6., Voila !!! Máris 2 napot megy a kicsike lazán.Emlékezzetek vissza mit össze szívtam, hogy hamar lemerül !!
Ez már a múlté, méghozzá úgy, hogy még a net is be van kapcsolva kb 8 órán keresztül ! -
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi
üzenetére
Ha Stock Rom-ra azt mondanák, hogy nem szervizelik miután bevitted, akkor rádugnám upgraderre és miközben írja a dolgokat a telora lehúznám a gépről. Így a hivatalos upgraddel halt volna meg a telo, szoval javítaniuk kéne.
Ha meg csak hardveres gonddal vinned be, akkor szoftvert nem néznék szerintem. -
mkRoland
senior tag
válasz
matepalfi
üzenetére
A többi androidos topicban szokták írni, hogy garancia miatt vissza kell állítani a gyári állapotot. Nem tudom, hogy a Telenor OneTouch szervize melyik, de nem szívesen vinném vissza valamelyik átvevőpontba nem gyári állapotban, hátha kisütik, hogy bizony a sw-módosítás miatt fizessek sokezer forintot, ha azt akarom, hogy megjavítsák! A tabletemmel is megvártam, amíg megjelenik a hivatalos frissítés, mert egy hivatalos bejelentés előtti ROM volt rajta.
Ha valaki veszi a bátorságot, próbálja meg, írja meg a tapasztalatait, hogy eloszlathassuk a kételyeket, de én ilyen mindenemet túlbiztosítós fajta vagyok! -
matepalfi
aktív tag
válasz
mkRoland
üzenetére
Ebben én is igazat adok Milangfxnek, erre van a szerkesztés gomb
De hagyjuk lehet mindenkinek egy-egy offja, de azért figyeljünk oda rá, hogy mit írunk, és ha leírtuk, olvassuk át még egyszer, egészítsük ki, ha kell.
És ezek után is ott van még a szerkesztés.
Ja és: stock rommal frissítik vagy garanciával megjavítják a telómat ha valami baja lesz?
köszönöm
-
Danesz94
senior tag
ha esetleg valakinek nincs fent és kíváncsi rá.
Modern combat.http://www.youtube.com/watch?v=hPgUjS1USW4
-
Krisz79
őstag
Üdv!
Elővettem a 8Gb-os kártyám.
Szeretném kicserélni a gyári 2Gb-ost.
De mivel kerültek rá a memókarira dolgok.
Ezt,hogy tudom megtartani?
Gondolom,vissza a teló memóriájára nem fog ráférni.
Újból rá kell varázsolni,telepiteni a tecsire?
K. -
Dyrg
aktív tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Hát az érdekes, mert nálam a 2gb-os nál is kérte a fájlrendszert aztán megadtam neki, ugyan úgy mint most a 8gb-osnál...
amúgy milyen fajtákkal próbáltad ki a 2. particiót? Fat, fat32, ext2, ext3, ext4...? mert ezeket elvileg mind támogatja a link2sd. Mikor megformázod a kártyád 2. particióját akkor kiválasztod gondolom hogy mivel legyen.
(nem tudom mi lehet a gond
)Újratelepítetted a link2sd-t? Az remélem a belső memóriában van

-
Bagira01
veterán
Megnéztem két különböző márkájú 16Gb-os class4 sdhc-val is, de egyikkel se megy
Formázás oké, két partíció megvan. Berakom a telóba, link2sd kéri a 2. partíció fájlrndszert aztán hibát ír mikor kiválasztom. 2Gb-os megformázás után berakom elindít nem kérdez semmit csak látom hogy felismerte. -
Dyrg
aktív tag
válasz
Gedeon31
üzenetére
Szia! Mint azt ahogy írtam, ez csak egy automatizáló parancs, hogy egyből az sd-re rakja (amúgy először a telóra telepít aztán automatán áttolja az SD-re)
Szóval amit nem tudsz átrakni manuálisan (ahogy leírtam) azt ezzel se fogod tudni megcsinálni.
Nem minden programot lehet sd-re rakni, még a telepített iGO-sem megy. (talán egy újabb verziója)
Csak virtuális particióval lehet "becsapni" a telót, mert akkor azt hiszi, hogy a teló memóriájában vannak a cuccok, tulajdon képen a link-elés csak egy parancsikont csinál a belső memóba aztán az sd 2. partíciójára irányít... -
Dyrg
aktív tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Milyen kártyával küzdessz?
A legfrisebb link2sd-t használod?
Melyik progival formázod?Próbáld meg így:
1. Letörlöd az összes partíciót
2. Csinálsz egy Primery partíciót fat32-vel, de akkorára állítsd be hogy maradjon a 2. partíciónak kb 400 mega (több fölösleges) tehát ha pl. 8gb a kártya akkor 7,5 körül
3. A megmaradt üres partícióra ugyan úgy csinálsz egy Primery partíciót fat32-el.
Ha megvan akkor apply!
Elkészíti és ha jó, akkor berakod a telóba, link2sd-t elindítod és akkor ki kell jönni egy kis ablaknak, hogy érzékeli a 2. partíciót, ezután indítsd újra a telót, ha nincs ablakocska akkor telepítsd újra a link2sd.
Ha így nem megy akkor valami geb@sz van... lehet, hogy nem szereti azt a típusu kártyát.
Ez egy új kártya vagy az eredeti? (mert nekem az eredetivel is ment így) -
Dyrg
aktív tag
válasz
Gedeon31
üzenetére
Szia!
Ezzel csak automatizálod az átrakást SD-re. E nélkül is át tudod rakni SD-re, mert a 2.2 android eleve támogatja. De csak az apk-t, (ez maga a program) de telepítés után más fájlok is keletkeznek (dalvik, data, library file-ok...) ezeket már csak root-olt telóval link2sd progi segítségével lehet egy virtuális 2.partícióra rakni...Ja amúgy progi nélkül az átrakás manuálisan:
beállítások/alkalmazások/alkalmazások kezelése/ ott rámész valamelyikre aztán Áthehyezés az SD kártyára és voilá! -
Gedeon31
addikt
Ezt valaki probálta már?
-
Gedeon31
addikt
Ezt valaki probálta már?
-
mkRoland
senior tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Nekem is eltartott egy ideig, mire sikerült.
Én úgy csináltam, hogy először egyetlen partícióm volt, ezt formáztam telefonban, fényképeztem párat, stb. csak hogy legyen valami fájlszerkezetem, kicsit be legyen lakva a kártya.
Ezt követően külső kártyaolvasóval (de SD-adapterrel is jó biztosan, a kérdés, hogy mit használsz kártyaolvasóként) MiniTools-szal particionáltam úgy, hogy megmaradjon a memóriakártya 1. partíciója is, minden fájllal. Ezt követően már elsőre felismerte a telefon link2sd-je. FAT-re vagy FAT32-re formáztam a 2. partíciót. -
Bagira01
veterán
Szereztem egy sd adapter, de ebbe a rohadt Lin2sd-be nem lehet 2. partíciót csatolni. Ext2-t nem támogatja és fat32-nél se tudja létrehozni

-
Storms
őstag
Én csak azt nem értem , hogy :
-felteszem a legfrisebb szoftvert: belső szabad mem: 104MB
-utána kiirja a market hogy új frissitések vannak, ok frissítsd...
-átlinkelem az ext2-re a belső mem-ből ami nem kell megnézem és szabad hely 76MB
Hogy lett a 104-ből 76 ha fel se tettem semmit csak frissitést csináltam? Miket szabad átlinkelni? Market-et gondolom nem szabd meg a gmail-t? -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
mkRoland
üzenetére
Értem, hát ez szívás. (Mondjuk így nem tudom, hogy fog felférni az IGO.
) Még maradt azért helyem, csak attól féltem, hogy ha túl kevés tárhelyet hagyok esetleg belassul a gép. Ez lehetséges?
A rootolást még nem szeretném megcsinálni, egyenlőre még nekem nagyon új a telefon, még ismerkedem vele + a rootolásnak sem olvastam még utána. De ha nem fognak elférni a programjaim akkor mindenképp meg kell csináljam.+(#4737) adorjant:
Köszi srácok az infót!
-
adorjant
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nekem úgy,hogy sok felesleges program és játék van fent,illetve a fontosabb gyári progik mindig frissítve vannak (Opera,maps,stb),továbbá amit a gyári android át tud helyezni SD-re,azt átmozgattam,így van 24-30mb hely.
-
mkRoland
senior tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Még ha az SD-kártyára is mozgatod az alkalmazásokat, akkor is foglalnak helyet a belső memóriában, ezért fogy ennyire ez a kevéske hely. Ha root-olod, majd Root Uninstaller-rel eltávolítasz pár felesleges gyári progit (előtte biztonsági mentés készüljön), aztán Link2SD-vel (1.hsz segít) a rendszer alkalmazások, widgetek, launcher kivételével mindent átpakolsz a 2. partícióra, akkor több helyed lesz!
-
///Krisz\\\
senior tag
Próbáltam olvasgatni a témában, hogy ne tegyek fel fölösleges kérdést, de még mindig nem értem a dolgot.
Alíg telepítettem fel pár kis játékot (alap angry birds, bow man) és ezeket is az SD-re illetve lefrissítettem a telefonon (alapból) lévô programokat, máris 24MB szabad ROM-nál járok a gyári száz akármennyibôl.
Ez normális?
Vagy csak én csinálok valamit rosszul? -
jopont
senior tag
Egyébként szerintem 250-300 megánál nagyobb második partíciót fölösleges csinálni a memória kártyán. Én már nem hinnétek mennyi programot és játékot tettem rá, de csak 150 mega van a második partíción.
-
morbi04
csendes tag
Töröltem azokat az alkalmazásokat amiket előre telepített a telenor és mégsem lett több helyem, erre van valami megoldás ?
-
matepalfi
aktív tag
Most ha én szervízbe kényszerülök egyszer ezzel a telefonnal akkor a stock rommal is megcsinálják ingyen a garancia miatt a telefont vagy nem?
-
tibi206
tag
Sziasztok! Elindul ezen a telefonon a modern combat, modern combat 2 vagy más hasonló fps?
-
Krisz79
őstag
Üdv.
Már 2 napja "Kevés tárhely" ikonnal rendelkezik a telfonom.
Milyen megoldással tudom ezt a hibát kiküszöbölni?
Tudom,töröljem le a telefonomról a felesleget.
Fent van a telefonomon a: App 2 SD Fr-progi.
Igy amit tudtam áttettem a memó karira.Köszönöm.
-
Foose
addikt
válasz
Danesz94
üzenetére
Ne haragudj,most nem emlékszem már,késő este találtam,miközben melóztam
Elég sok helyet megnéztem,a fene sem emlékszik rá,honnan van... Majd ha lesz időm,akkor feltöltöm valahová. Ha van időd keresgélni,akkor kereken 6Mb a telepítő,és 3.1.5 a verziószám...Hang meg zene az van,megy akadás mentesen,a küldetések megkezdése előtt kicsit késik a küldetés leírása a szöveges elmondáshoz képest,de ez nem gond,megvárom amíg betölt. Szóval a game megy,csak effekt hang nics. 
-
dltpwnz
aktív tag
Egyébként tudja valaki hogy nagyonsok játék miért nem kompatibilitis a telefonnal marketről ? Pedig simán vinné a telefon de ez a fos nem engedi letölteni ..

-
Danesz94
senior tag
Valaki segítsen légyszi.
Bekapcsoltam a telón a pányvázást wifin. A teló aksija 100% volt úgy fél óra múlva lement 46% és kb 15-20 perc múlva már csak 9% volt.
Na most a teló olyan szinten forró volt már, hogy tojást lehetett volna rajta sütni szal kikapcsoltam, hogy had hűljön.
Mikor vissza kapcsoltam már 46% volt.
Az én telóm a szar vagy másnál is így szívja az aksit a pányvázás?
köszi előre is.
Üdv
Dani
-
mjocika
aktív tag
Megpróbálnám egy önálló fórumocskába összeszedni az OT990-ről eddig közösen szerzett információkat. Azért gondoltam erre, mert rettentően széttagolt ebben a topicban az információs anyag. Arra kérnék minden kedves tagot, akit érdekelne egy ilyen megoldás, hogy PM-ben küldje el számomra, azt, hogy mit gondolna az oldal nevének s ha van kedve, akkor azt is, hogy segítene-e a fórumépítésben.
pld: alcatel_ot_990.try.hu ; vagy: ot990.try.hu stb... (a try.hu végződés az adott lesz)
Köszi előre is mindenkinek!
-
Danesz94
senior tag
Ne is próbálkoz vele mert nem fog menni....én már ezt végig vittem és nagyon sok helyről szedtem le de semmi.
Volt olyan, hogy az sdre nem raktam fel a szükséges fájlokat, hogy töltse le magának de 30 perc után meguntam. bár a netem is ramaty volt.Kár vele elcseszni az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Használ valaki egyáltalán 16Gb-os kártyát? Lehet, hogy ez a droid nem érinti meg a 16Gb-os kártyákat
Na mind1 veszek egy 8Gb-osat hátha azzal nem szarakodik 

)