- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
JázminCsenge
tag
válasz
matepalfi #12192 üzenetére
Én találtam két custom ROM-ot.
Ha valakit érdekel, akkor be is linkelem, nem a 4PDA szerverén vannak tárolvca, hanem egy orosz fájlmegosztó szerverén. Abban is tudok segíteni, hogyan lehet onnan letölteni őket, ha kellene.
Gondoltam, valaki hozzáértő talán tudna velük mit kezdeni.
-
JázminCsenge
tag
válasz
matepalfi #12175 üzenetére
Arra való elsősorban igen, de ugyanúgy törli is a gyári appok 99%-át. A Root Uninstaller annyival jobb ennél, hogy az mentést is tud csinálni az adott apk-ról, amit gáz esetén rögtön vissza is lehet telepíteni.
#12173 szaszapi (s akinek regelés után a 4PDA fóruma 404-es hibát ír ki letöltéskor) Nem elég csak regelni, hanem kapsz a megadott mail címedre egy aktivációs linket is, arra kell ráklikkelni s csak azután tudsz letölteni. Amíg ezt nem csinálod meg, addig kvázi nincs jogosultságod a letöltési link eléréséhez.
-
handrash
őstag
válasz
matepalfi #11810 üzenetére
Te tehát egy Factory Resetet (FR) csináltál. Korábban már íródott, hogy ez törli a batterystats.bin fájlt. Tehát ugyan azt kellett volna tenned, mint ha kalibráltad volna az akkut.
Szerintem csinálj egy új kalibrációt. (A hogyan-ja le van írva a keresőben
), ha végképp nem megy, írj privátot.
-
Aucor
senior tag
válasz
matepalfi #11817 üzenetére
Launcher:
Stabilnak stabil általában mind, nagyon nagyon ritka az az eset amikor nem... Energiafelhasználásról nem tudok nyilatkozni, nem nagyon figyelgetem melyikkel mennyit bír.
Sebesség alapján a LauncherPro a legjobb főképernyőnél, de az appdrawerje siralmas. Ott van még a Nemus launcher, annál az appdrawer tökéletes, de ha telepakolod a főképernyőt néha-néha megakad. Esetleg ha spec igényeid vannak akkor ott a Launcher 7 (Windows Phone 7 style... Egyáltalán nem akad meg a telón sem appdrawerje sem a főképernyője.).
Ha sorrendet kellene felállítanom: Nemus-Launcher7-LauncherPro. Szerintem próbáld ki mind 3-at. Esetleg még van az SPB Shell 3D, de ugyebár az fizetős app, s annyira nem is gyors.
Sokan istenítik a Zeam-et, hát nálam akárhogyan állítottam (minden animációt kikapcsoltam...) eléggé akadt az appdrawer. (talán ennél a legjobban kb 10 közül, de ha ez nem zavar, akkor a Zeam is jó neked, mert elvileg ez elég alacsony energiafelhasználású.)
-
SkyLine3000
addikt
válasz
matepalfi #11311 üzenetére
Majd holnap átugrok a helyi telenorba és megnézem, milyen szoft fut rajta. Mivel haver a srác, ha megvennénk és gond lenne vele, nem hiszem, h ne tudnék boldogulni. Viszont azért ahhoz elég régen kijött, h a kezdeti gyermekbetegségek eltűnhessenek. Legalábbis régen így volt. Azért ha elmenne 3 napot, gondolom, az asszony sem rinyálna. Neki is csak napi 10-15 perc beszélgetésre kéne, meg kis fészbuk (mi más), oszt csóklom. Sztem még fényképet sem csinált egy darabot sem telóval. Gps meg minek? Úgysincs jogsija.
-
-
jopont
senior tag
válasz
matepalfi #10851 üzenetére
Kell hozzá egy forráskód, meg valaki, aki megcsinálja. Mivel 2.3-ra még nincs, így erre senki nem fog tudni válaszolni neked. 2.2-nél volt forráskód, de mégse csinálta meg senki, gondolom a 2.3 kivárás miatt. Meg valószínűleg nem olyan egyszerű megcsinálni és ez a telefon a nagy android mágusoknak nem túl vonzó kihívás lehet. Úgyhogy lehet, sose lesz rá De gondold el, sok embernek így is gondja van az akkuval, húzott procival lehet, kicsit gyorsabb lenne, de hamarabb merülne, az tuti
-
Aucor
senior tag
válasz
matepalfi #9932 üzenetére
Ööö... Nem, nem lehet visszarakni úgy sem a 2.2-t...
Másik:
a 2.2 kernel forrása kint van, ám a 2.3-é nincs, így max 2.2-es custom romot lehet gyártani...(#9933) szaszapi:
A minimum frekvenciát leveszed 122-re, a módot pedig beállítod "conservative"-ra... Esetleg a "Profiles"-ben berakod az Enabled-hez a pipát, majd kreálsz egy Screen Off profile-t min 122 max 245(?) órajellel, és kb kész is vagy...(#9935) maroskah:
[link] -
-
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #7988 üzenetére
Nem állítottam, hogy 2.3.4 jön, de ez a valószínű, ha figyelembe vesszük, hogy az oroszoknál is ez a verzió látott napvilágot...
Bár lehet, hogy most egy újabb verzió portolásán fáradoznak, vagy el nem tudom képzelni mi tart ennyi ideig.
4.0-t Blade-re is rá akarják hegeszteni, nem? abban meg ugyanez a proci van... -
attilav2
őstag
válasz
matepalfi #6198 üzenetére
A második levélben az van, hogy már ELÉRHETŐ a 2.3 Az OT 990-re , de ki kell próbálni hogy a frissítő program engedélyezi-e frissíteni, mert szolgáltatótól függ.
Aki írt hogy svájcból vette a telóját az próbálkozhatna hátha ráfrissülne, aztán kelzsocát megkérni hogy operálja le róla a 2.3-at recoveryvel felrakható változat formájában.
-
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #6211 üzenetére
Nem.
A kernel az kernel. Nyilván ők is google fordítót használtak(ami sztem elég gáz) , te meg azzal ellenőrizted... Telón az offline szótárom is kernelre adja, hogy dióbél, bél, gyökér, magva/veleje vminek, kernalra semmi.
Írd be googleba, hogy kernal, wikipedia: "Kernal is also a common
misspelling of kernel." hopsz.erről ennyit. -
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #6198 üzenetére
Nem akarok elszomorítani senkit, de mindkettő sablonüzenet, legalábbis már mindkettőt olvastam vagy itt vagy xda-n (vagy mind2 helyen). A másodikból kiszedték azt, hogy nov. vége/ dec. elején kész lesz, mert elég vicces lett volna így dec. végén. Szóval nem mai cucc, és így nem is értelmes, de eszerint már 2.3-t rakna fel az upgrade(ami ugye nem így van) vagy ha nem megy, akkor nem is lesz (szolgáltató miatt?).. talán majd custom ha lesz kernel..., de miért nem adják ki ha már kész van?? Sebastiannak szó szerint ezt írták dec. 2.-án... (mármint a kerneles levelet) és hogy egy-két hónap míg kiadják (azt ami már rég kész van?!?) szóval február eleje legkésőbb.. én már nem hiszek nekik.
...most nézem egy az egyben copy-paste, "kernal" megint 'a' betűvel
vicc ez a cég..
-
Dyrg
aktív tag
válasz
matepalfi #6089 üzenetére
Szia! Először is grat az összegyűjtésért,
már nagyon rég terveztem ezt! Csak hát az idő...
Csak az lenne a kérdésem, hogy a root--nál az XDA két kicsomagolós összemásolós részét azt nem tudnád megcsinálni? Szóval az talán pár mega a honlap is talán elbírja.Én még hozzátenném a leírásba ezt a jack-csatlakozós dolgot is, mert ezt nagyon sokan szokták itt megkérdezni, (Toggle headset2...)
Meg talán azt a listát is érdemes lenne. hogy mit lehet belőle kigyomlálni.
Meg ha gondolod leírhatom a link2Sd-s második particiós dolgot a dalvik-törléssel a helyfelszabadítás végett. Ez se egyértelmű mindig...
Ja és a telefonkönyv problémát is ide lehetne rakni (a bepipálás,,,)
Meg lehetne írni a gyári launcher hibájáról is, hogyan orvosolható...
Meg az állandó akku problémát is ki lehetne fejteni, biztos hasznos lenne egy két embernek, hogyan lehet a teló akkuját meghosszabbítani stb...Egyenlőre ennyi, ha kell ilyen írkálás akkor csak privi aztán megcsinálom. Most talán lesz egy kis időm 2 ünnep között, Roland kolléga is biztos segít
-
vigyori78
őstag
válasz
matepalfi #6082 üzenetére
Ilyesmire gondoltál?
-Mentsd le az SD kártya tartalmát (kártyaolvasóval, mert formázni kell, ez kvázi biztonsági mentés)
-Recoveryben indítsd a telefont.
-Válaszd a “Partition sd card” lehetőséget (mozgás az iránygomb nyomkodásával)
Igy nézzen ki:
-> “Partition sd card”
-> swap-size = 0 MB (lapozó fájl méret, class 6os sdkártyáknál van értelme, figyelembe kell venni, hogy lényegesen rövidíti a kártya élettartamát!)
-> Ext2-size = xyz ext (xyz=itt adhatod meg az apps2sd által felhasználható tárhelyet megabájtban 64-128-256-512 stb.)
-> FAT32-size = Remainder (a fennmaradó területet partícionálja akkora méretre, amekkora maximálisan lehet)
-> Erősítsd meg a változtatásokat az iránygombbal (20 sec van rá)
-> SD:ext2 to ext3 (adb shell alól van lehetőséged ext4-re való konvertálásra)
-> Erősítsd meg az EXT frissítést az iránygombbal (5 sec van rá)
-> Hangerő gomb le, hogy visszalépj a főmenübe
-> Válaszd: Power off -
attilav2
őstag
válasz
matepalfi #6036 üzenetére
Hát valahogy biztos ellehet indítani ezt a telót is fastboot módban (amikor megáll a logónál vagy homokóránál) ilyenkor egy single adb device-t fog felismerni a gép, ekkor adb-s fastboot parancsokkal beflashelhetjük a recovery-t, még rootolás és recovery manager sem kell hozzá.
A fastboot módban indítás leírása kellene még, az hogy fastbootal hogy kell recovery-t flashelni azt a 2. módszer alatt leírod, de olyan telónál ahol normál módban nem áll fel a rendszer a recovery flashelése csak fastboot módban bootolva valósítható meg.
-
jakovlev
csendes tag
válasz
matepalfi #5992 üzenetére
Neeem, semmiképp sem az X10 mini-re gondoltam hanem az Xperia mini pro-ra.
Tudom, hogy vmivel drágább, de még nem tudom h a kis kijelző mennyire hátrány... Gondolkozom rajta.
Mert úgy vagyok vele, ha egy olcsóbb teló is tudja az én igényeimnek megfelelő dolgokat -és nekem nem olyan fontos a 8 megapixel meg a hd videó- akkor azzal is megelégednék.
Menjen a rendszer akadás mentesen, ne fagyjon be, néha azért filmet is elnézegetnék rajta, szóval legyen faszán összerakva és kész.
Ha mernék áldozni egy telóra biztos h Defy pluszt vennék, de 70ezret tuti nem fogok kiadni mostanság. -
Lasy
veterán
válasz
matepalfi #5992 üzenetére
Látod a kérdésedre a választ?
xperia mini pro
és
x10 mini provan különbség...
Én elfogult vagyok a moddinggal kapcsolatban, és fontos a root számomra.
Az hogy egy ember kifogott egy rossz LG P500-at az még nem jelenti azt, hogy rossz az egész.
Én azt választanám, hiába vagyok SE mániás. -
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #5953 üzenetére
Szerintem egy normális 1.hsz. bőven elég lenne. Egy külön fórumba semmit újat nem tudnánk írni, akkor meg minek egy második oldalra irányítani az embereket? Játék, app linkek, stb. már nem a telefonra tartozik, arra ott van kismillió külön androidb.zi oldal. imho.
...Így karácsony közeledtével... szerintem sokan találnak majd a fa alatt ot990-et, Tessék felkészülni a hol-tudok-saját-csengőhangot-beállítani típusú kérdésekre!@ csillagkomp Van
-
-
Foose
addikt
válasz
matepalfi #5885 üzenetére
ööö... Először bekapcsoltan kell fullra tölteni? És mi az a SDK-s dolog (parancssorba kell írni) amit máshol olvastam? Kikapcsolásig merítsem? Normál használat mellett,vagy lehet aktívan használni(folyamatos zene,játék stb) is?
batterystats.bin-t nem kell törölni? Jah,és a kalibráció után gondolom lehet törölni a progit...?
-
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #4774 üzenetére
Ha Stock Rom-ra azt mondanák, hogy nem szervizelik miután bevitted, akkor rádugnám upgraderre és miközben írja a dolgokat a telora lehúznám a gépről. Így a hivatalos upgraddel halt volna meg a telo, szoval javítaniuk kéne.
Ha meg csak hardveres gonddal vinned be, akkor szoftvert nem néznék szerintem.
-
mkRoland
senior tag
válasz
matepalfi #4774 üzenetére
A többi androidos topicban szokták írni, hogy garancia miatt vissza kell állítani a gyári állapotot. Nem tudom, hogy a Telenor OneTouch szervize melyik, de nem szívesen vinném vissza valamelyik átvevőpontba nem gyári állapotban, hátha kisütik, hogy bizony a sw-módosítás miatt fizessek sokezer forintot, ha azt akarom, hogy megjavítsák! A tabletemmel is megvártam, amíg megjelenik a hivatalos frissítés, mert egy hivatalos bejelentés előtti ROM volt rajta.
Ha valaki veszi a bátorságot, próbálja meg, írja meg a tapasztalatait, hogy eloszlathassuk a kételyeket, de én ilyen mindenemet túlbiztosítós fajta vagyok! -
steveboy86
tag
válasz
matepalfi #4651 üzenetére
Hát nem vagyok még teljesen profi android meg a frissítések terén, de a hozzászólások alapján fel kell tenni ugye a drivereket,ami alapján felismeri a telefont a gép, meg az alcatel honlapjáról upgrader progit is. De ahogy olvasgattam akadtak most problémák,meg korábban is a frissítéssel, lassan jön le a szerverről a cucc stb.. Szóval oda kell figyelni közben sok mindenre, de majd mások is biztos helyeselnek vagy épp megcáfolnak abban amit írtam, rem nem mondtam baromságokat.
-
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #4529 üzenetére
Telenoros ROM-ról nincs .zip (ha jól tudom) és jól raktad fel... az restore-al egy korábbi biztonsági mentést lehet visszaállítani.
Akksis gondokra, szerintem az a megoldás, hogy, ha amúgy nincs semmi baj vele, akkor ne rakjon fel senki semmi CPU szabályzó progit (setcpu stb..).. most full friss stock rom-al nekem nem merül szinte semmit..persze a megfelelő beállításokkal.. De amint feltolja az ember setcpu-t annak az alapértelmezett módja a performance (meg a többinek is), vagyis a lehető legnagyobb órajelen nyúzza a procit... és ha még conservative-ot állít be valaki az is pluszba szívja ezerrel az akksit, mert állítgatnia kell a használathoz képest az órajelet.... folyamatosan..talán még akkor jól jövünk ki az egészből jól, ha csinálunk egy olyan profilt, ami kikapcsolt képernyős állapotban leveszi a max órajelet..de mondom ezt is folyton szabályoznia kell..meg mindent.. szóval ez a sok sz.r szabályzó mindig fut a háttérben.. és nem csak úgy, hogy benn van a memóriában, hanem fogyasztja az akksit ezerrel, mert ezt az android megcsinálná (tuti szabályoz, különben nem az lenne, hogy ilyen prog nélkül 2 napot lazán elmegy vele meg egy nap alatt leszopódik az akksi), de az ilyen szoftver ezt felülírja és maxon, vagy minimumon tartja vagy folyton állítgatja és csak rosszul jön ki belőle az ember. imho. im out.
-
mjocika
aktív tag
válasz
matepalfi #4529 üzenetére
Erre gondoltál? [link]
Ha a romot az update from sd card --> choose zip from sd card menüvel telepíted. akor ugye az új ROM megy fel, tehát az addigi beállításaid elvesznek. Ha a restore/backuppal telepítesz, akkor ha van mentésed, azt állítja vissza elvileg.
Tehát szerintgem milangfx kollega is itt hülyítette meg a telót, mivel a kvázi mentés nem az ő ROM-járól készült. Simán fel kellett volna tolni az új ROM-ot. -
matepalfi
aktív tag
válasz
matepalfi #4099 üzenetére
Na most már lehet hogy jó lesz
Recoveryn keresztül felraktam azt a stock romot amit egyszer Milangfx belinkelt és most már nem indul ójra 30 percenként. Remélem nem lesz gond vele, csak egy baj van.
ÚJRA BE KELL ÁLLÍTNI MINDENT.
Légyszi írjátok le az alapvető beállításokat:
3g kikapcs, adatforgalom ki csak mms maradjon, stb.
Köszi -
mjocika
aktív tag
válasz
matepalfi #4096 üzenetére
Biztos a tömegpszichózis. Nos kérem, nélam eddig minden móka el volt követve, kb 15-20 ROM csere, frissítések, rootok sora stb... Napi szinten agyonhasználom, olajos, poros kézzel agyontaperolom. A navigáció is napi szinten megy rajta, minden extra kiegészítő nélkül. S megint csak azt kell mondjam, hogy lekopogom.... semmi baja a telónak. S egy jó tanács, akinek 1 napot kibír a telója intenzív használat mellett, az ne akarja tovább kínozni, mert lehetetlent akar cselekedni. Tessék rádugni este a töltőre (220V-ra s nem USB-re!) s kész, ennyit bír egy ilyen kapacitású aksi, ekkora kijelző mellett.
-
biowizards
tag
válasz
matepalfi #4096 üzenetére
Ezt én nem értem.Az enyém nem csinál ilyeneket,hogy lefagy,újraindul stb,stb...
Ennyi gyári hibás készülék lenne forgalomban?
Az enyém hála istennek tökéletesen teszi a dolgát,csinálja amire tervezték.Bár az enyémen eredeti ROM van annyit csináltam csak,hogy root-oltam. -
mjocika
aktív tag
válasz
matepalfi #4083 üzenetére
Nekem már rég óta át van állítva a CPU kezelése, csak az elébb a fórumtárs kedvéért eltávolítottam az őt vezérlő appot s újraindítottam a telcsit, s újból visszaraktam az appot.
Egy nagyon egyszerű s ingyenes progival [link] Ezzel is fél pillanat alatt át lehet állítani az értékeket.Ezzel a progival, meg szinte mindent lehet skálázni ingyért: [link]
-
Petyka3
aktív tag
válasz
matepalfi #3991 üzenetére
Szia! Ha egyáltalán gondnak nevezhető, én úgy kétnaponta kikapcsolom. Érezni, h egy idő után nem annyira pattogós. Vannak néha ikonok, pl nem fogadott hívás amik nem akarnak eltűnni. De úgy vagyok vele, h ez a kütyü már közelebb áll a számítástechnikához, mint a hétköznapi telefonokhoz.
-
-
0xmilan
addikt
válasz
matepalfi #3506 üzenetére
Támogatom,de előtte az 1. hsz-t is át lehetne írni (nem kicsit), mert ami most ott van, az fölöslegesen ilyen hosszú.. Tele van olyan dolgokkal, ami minden android készülékre jellemző, vagy elavult..
..Én egy weboldalon gondolkodtam...a design részében tudnék segíteni, de html-hez is konyítok.
amúgy ott van az xda forum --- mindent kigyűjtöttek egy helyre, és nincs tele olyan dolgokkal, h hogy lehet pl csengőhangot beállítani (mert az nem (csak) az ot990-re vonatkozik és fölösleges egy telefonspecifikus fórumra) <<erről kéne vmi magyar copyt csinálni -
válasz
matepalfi #3508 üzenetére
Rendben. Akkor összeszedsz mindent egy PDF-be, majd azt feltöltöd egy oldalra, amikor pedig valaki idejön, akkor belinkeled neki azt az oldalt.
Ez miben különbözik attól, hogy az 1. hsz-t linkeled be, amit könnyebben lehet módosítani, mint egy elkészített és feltöltött PDF dokumentumot?Csináld meg nyugodtan, de semmivel sem győztél meg arról, hogy a meglevő megoldás helyett egy újat készíts. Ettől függetlenül ha szeretnéd, senki nem fog meggátolni az elkészítésben - de nem hiszem, hogy inkább azt fogják használni.
Várd meg mások véleményét is, ne csak az enyémet hallgasd meg.
-
Dzsano
tag
válasz
matepalfi #3506 üzenetére
Jó ötlet, támogatom!
Már megvan is a neve a projektnek:
http://mobilarena.hu/temak/okostelefon avagy:
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_990_erintsd_meg_a_droidot
Tréfát félre, a kezdeményezés jó, ahogy nézem az itteni fórum oldalain is próbálják a segítőkész emberek a készülékekhez tartozó téma első oldalára gyűjteni az okosságokat.
Ezt megfejelve mindegyikről egy komplett PDF-es leírással, csatolt fájlokkal, ZIP formában, egyszerűen letölthetőként, szép munka volna.
És nagyon hasznos.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest