- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyúrma
tag
Háj!
Akinek ilyen telója van megtudná mondani, h wifin hány méterig fogja a jelet épületben?
-
Storms
őstag
Most kellene egy másik ext particiót létrehozni? Mostantól ha programot teszek fel azt mindjárt a memória kártyára is tehetem vagy mindig át kell helyezni az app2Sd-vel?
-
mkRoland
senior tag
Gari akkor lesz, ha visszacsinálod a root-ot, ugyanúgy ahogy a root-jogokat elérted, csak UnRoot-re kell kattintani.
RootUninstaller => csinálj biztonsági másolatokat a programokról!
Aztán Recovery Manager-rel telepíts fel egy Recovery Menüt, majd ott is csinálj biztonsági mentést!
Ezt követően másold le a memóriakártyádat biztonságos helyre (merevlemez, DVD, gmail-tárhely, dropbox)!Valaki nézte már az új frissítéssel csinál-e valamit a telefon?
Q1.5 az Alcatel OneTouch oldalán!Szerkesztés: 11:57-kor:
Storms@2299: app2sd helyett használj link2sd-t! Ha elakadsz, az itteni fórum keresőjében az összes eddigi kérdésedre megtalálod a választ! -
Storms
őstag
És most? KÉP
Mivel tudok törölni programokat meg ilyesmit? Gari megmaradt ugye? -
mkRoland
senior tag
válasz
novoszath #2295 üzenetére
Van egy facebook-oldal, ahol szavazni lehet rájuk.
Mobile Choice-on is mutogatnak 2-t.
De megvenni nem tudom, hogy hol lehetne! -
novoszath
senior tag
azt nem tudjatok hogy hatlapot honnan lehet rendelni?
mert le szeretnem cserelni
-
mkRoland
senior tag
Alcatel OT-990 Silicone Case a helyes keresés.
Storms@2290: 1. hsz-ben van egy megjegyzésem a ROOT résznél. Az segíthet!
"A rootolás előtt a telefonon a Beállítások -> Alkalmazások -> Fejlesztés -> USB-s hibakeresés elől a pipát vegyük ki, majd pipa újra! ( Elkerülve bizonyos komplikációkat)
SzinténamkRoland tapasztalata:
Első próba (mind a 4 driver rendben, Android SDK telepítve, SuperOneClick 2.1.1 rendszergazdaként indítva, előzetesen lecsekkoltam, a telefonon a Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés-en belül pipa van a USB Hibaelhárítás mellett):
lefut, FAILED.... no probleme, gondoltam... telefon újraindítása: SIM kártyát nem érzékeli (ősrégi piros Pannon GSM-es SIM-kártya) => majd csak megjavul (bíztam benne), DE NEEEEM!
Még pár restart után megpróbáltam Root-olni, UnRoot-olni... Sikertelenül, és a SIM továbbra sem érzékelhető.
Gondoltam, kipróbálom a kikapcsolt állapotban a gyári állapot visszaállítását (Hangerő FEL + kapacitív menügombok egyike => ezesetben a Keresés-t nyomtam + bekapcs gomb). Szerencsére a telefon tudta, hogy mit szeretnék, 1-2 perc alatt visszaállította a gyári állapotot, SIM-kártya már kúszott is volna fel 3G-re... Gyorsan ennek örömére Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés/USB Hibaelhárítás pipa ellenőrzése (meglepetésemre a gyári készüléken alapból aktív!!!) => kivettem a pipát mellőle, majd visszaraktam (biztos, ami biztos, hátha ilyen telenoros-kínais hülye-biztos megoldás, nehogy elrontsa a júzer a telefont), SuperOneClick indít, Root-ra rámegyek, megvárom, amíg kiírja, hogy "Killing ADB", ekkor dugtam fel a telefont, amit egyből el is kezdett root-olni. Tehát végül sikerült." -
Storms
őstag
Root-olásnál ezt irja ki: KÉP
Mi a gond? -
mkRoland
senior tag
Launcher körkép.
Nekem is a Go! Tetszik, ha majd lesz magyar QQ és működő lock-screen-je, akkor azt fogom használni. -
mkRoland
senior tag
Akksi.
Miért root-oljam a telefonomat/tabletemet?
Mit ne csináljak a droiddal?
ClockWorkMod RecoveryNem sok segítség, inkább csak olvasnivaló, de alapozónak jó!
-
Storms
őstag
válasz
mkRoland #2274 üzenetére
Köszi, inkább hagyom ez még nekem magas, még root-ot sem csináltam meg.
Másik kérdésem, az akksit meddig kell tölteni hogy jól bírja? Mármint ennél is egyhuzamba kell 12 órát tölteni vagy ennél elég ha felmegy 95%-ig? Ezt azért kérdem mert a régi telefonoknál le kellett meriteni teljesen majd egyhuzamba 12 órát tölteni és utána bírta jól.
Elég hamar lemerült az előző is estére már 20%-on volt pedig nem sokat nyomkodtam. -
jopont
senior tag
Nem tudom kipróbálni, mert nincs itt netem, de a videót érdemes megnézni, nem semmi ez a Regina 3D launcher.
-
mkRoland
senior tag
válasz
imorbiusz #2269 üzenetére
Ahogy mjocika írta már: egy jobb launcher-rel meg lehet oldani, hogy ne legyen scrollozható a wallpaper (ha esetleg angol nyelvű a launcher).
Storms@2272: Elvileg ugrik a garancia. Viszont ha vissza tudod állítani a gyári állapotot, akkor talán nem tudják kideríteni, hogy változtattál valamit... Ennek a legjobb módja: root + Recovery menü => backup az origi rendszerről, majd ezt elmented magadnak, hogy később meglegyen. Ezt követően mehet rá a másik ROM, ha pedig vissza kell állítani, akkor Recovery menüben Restore...
-
mjocika
aktív tag
Ha jól emlékszem valaki a képnézegető progi miatt mérgelődött régebben, hogy minden mappát kilistáz. Talán erre lehet megoldás : [link]
-
Storms
őstag
Na meghozta a futár a csere készüléket, ez most nem volt felbontva, és nincs rajt eddig egy darab pixelhiba sem
Olvastam hogy a stock rom jobb mint a telenor-os. Abban is van magyar nyelv? gari ugrik ha azt teszem fel? Ezt találtam: LINK
-
imorbiusz
csendes tag
Hogyan lehet beállítani egy normális háttérképet úgy hogy minden oldalon rendesen lehessen látni? Tehát nem úgy hogy van egy hátterem és jobbra balra lapozva látom csak a szélét.
-
istvan47
senior tag
szia!
amint irtad is ""A stock rom-ot használva arra jöttem rá, hogy az automata fényerőszabályzás szerintem jobb, és az akksi is sokkal jobban bírja..."" ezzel egyet értek
Az ékezetes betűkről csak anyit szeretnék mondani,hogy a balra dőlő ékezetek-et a felolvasó motor nem ismei és mikor érketik egy ilyen sms elég furán hangzik
PL:a nemfogadót hívásod volt így olvassa hávésod elég furcsa és érthetetlen szövegek jönnek így létre!
-
Nara19
aktív tag
A fóliáról azt tudom mondani, hogy minél nagyobb a mérete, annál nagyobb a valószínűsége a buborékok megjelenésének, mindenféle előtisztítása ellenére. (lehet hogy tisztaszoba kellene, túlnyomással
)
a Huwi slimre feltett fóliám még 5 bubival rendelkezik, nagyítóval a parányi szöszt is látom, ami a buborékot okozza. Így marad a következő fóliáig.
A One Touch gyári fóliája nagyon stabil és jó minőségűnek tűnik sztem nem kellene lecserélni, csak ha nagyon karcos.
Billentyű, magyar, qwertz: kinek a pap, (én a papnét választanám): AnySoftKeyboard + Hungarian kiegészítés, a tableten és a OT is ezt használom.
-
Dyrg
aktív tag
A stock rom-ot használva arra jöttem rá, hogy az automata fényerőszabályzás szerintem jobb, és az akksi is sokkal jobban bírja...
Visszatérve a billentyűzetre az a bajom ezekkel a más fajtákkal, hogy az sms-t csak olyan ékezetes betűkkel lehet írni 160 karaktert amik balra állnak pl: è à ì ừ , de ha magyarra váltok akkor csak jobbra tartó ékezet van: é á í ú ó, ezek viszont már csak kb 60 karakter/sms re jók! Ezért szeretem az eredeti android billentyűzetet, és tök jó lenne valahogy megfordítani az y-z... de eddig nem sikerült. A többi letöltött app nekem túl van bonyolítva... -
orimilan
tag
meg vigyázzál ne maradjon levegő alatta
-
0xmilan
addikt
-
dltpwnz
aktív tag
http://foliashop.aruhaz.info/gyorskereses.html?gyorskereses_szoveg=alcatel vélemény?
-
-
Danesz94
senior tag
Hali.
na ha minden igaz holnap már nekem is meglesz a telóm -
mjocika
aktív tag
-
nonolada1
senior tag
Így se ártana rámár egy frissebb szoftver,mert ennek már vannak hülyeségei.Pl. a fényérzékelője egy darabig működik,aztán már nem állít semmit sem,majd ha kikapcsolom és újra elindítom,akkor egy darabig megint működik,majd megint nem.Ez tuttira szoftverikus hiba.
-
joelke HU
őstag
válasz
istvan47 #2222 üzenetére
Nos kipróbáltam ezt a smartkeyboardpro.v3.11.0-t és az jó is benne, hogy a z és az y megcserélődött csak egy valami zavar de nagyon és amire nem tudok rájönni vele kapcsolatban és ez pedig a T9 kikapcsolása. Mert ugye a touchpalon ott van egy gomb amivel ki lehet lőni de ennél nincs.
-
jopont
senior tag
válasz
dltpwnz #2235 üzenetére
Az tuti, hogy az új fóliát nem fogod tudni olyan szépen feltenni, mint a gyári volt. És igen, könnyen marad alatta buborék és akár milyen alaposan megtisztítod, észre se veszed, de felrakás után mégis van alatta kis szöszmösz. Ajánlott gumikesztyű és szemüvegtörlőkendő használata. És olyan fóliák jók tapasztalatom szerint, amelyek három rétegűek. Először leszeded a belső réteget, ekkor kicsit nedves hatású a felület, így könnyebb a telefonra buborékmentesen feltenni. Óvatosan egyik irányból megkezdve felteszed a telefonra mondjuk egy bankkártya segítségével. Aztán ha kész, akkor le lehet húzni a külső, fedő réteget is és így nem lesz karc rajta a bankkártya miatt. Igaz, nem tudom, van-e ilyen 3 rétegű erre.
-
mjocika
aktív tag
válasz
nonolada1 #2238 üzenetére
Ahogy te csinálod, az teljesen szabályos. Ahogy nézegettem azzal van a gond, hogy sokan nekiállnak a telefon vagy az SD system mappákban másolgatni, felülírni stb, s utána nem választják le szabályosan a telót. S hogy mi hal be? Erre egy szakmai idézettel had válaszoljak: "Fontos, ha befejeztük a munkát, akkor mindig leválasszuk (Hardver biztonságos eltávolítása...) a PC operációs rendszerében az SD-kártyához társított meghajtót. Ha ezt elmulasztjuk, akkor könnyedén írási/olvasási problémákkal, sőt ezen keresztül hibás rom frissítéssel találkozhatunk! A biztonságos eltávolítás azért fontos, mivel a rendszer írási gyorsítótárakat használ az általános rendszerteljesítmény (válasz idők) optimalizálásához: azaz, nem íródnak rögtön a fizikai lemezre a módosítások: előfordulhat, hogy az SD-kártyára ténylegesen sok adat az eltávolítási engedélyt megelőző néhány másodpercben kerül!"
-
dltpwnz
aktív tag
Leszedtem az alap fóliát mostmeg csak ugytudom visszatenni hogy tiszta buborék..Letisztitottam meg minden de nem akar sikerülni..
Amit ujonan veszek foliát azzal járhatok igy hogy buborékos lesz?
-
mjocika
aktív tag
válasz
nonolada1 #2233 üzenetére
Ha nem telepítetted fel a drivereket, akkor nem is látja, hanem ismeretlen usb eszköznek értékeli s csatolja az SD-t. Ha viszont felraktad valami okból a teló drivereit, igenis le lehet szabályosan választani, hiába csak "tölt" az ember. De a behalásos probléma nem töltéskor jelentkezik, hanem amikor um. írunk valamit az SD-re, s főleg a telefonba, majd frankón lehúzzuk a madzagot.
-
nonolada1
senior tag
-
Dyrg
aktív tag
válasz
nonolada1 #2227 üzenetére
Ha SD-kártya olvasónak használod, akkor a telón rámész, hogy kikapcsolás, és a számítógépen jobbra lent (az óra mellett a tálcán, rámész a hardver biztonságos eltávolítása ikonra, jobb egér aztán katt a mezőre, ennyi.
Ha nem sd-re használod akkor csak az utóbbit kell természetesen, én amúgy sose szoktam ezt csinálni semmi USB-s eszközzel.... -
Storms
őstag
na már reggel 9 kor hivtak holnap itt a csere telefon
nagyon kíváncsi leszek...
-
jopont
senior tag
Pedig ha megszokod, iszonat jó ez a Touchpal. Érdemes végignézni az oktató részét, miket tud! Sokkal gyorsabban gépelek vele, mint bármi mással.
-
BotaN
senior tag
válasz
Goatman #2220 üzenetére
Amúgy ha az alap Androidost akarod használni akkor menj bele mondjuk az email klinesbe, vagy bárhova ahol van szövegbeviteli rész, és hosszan tappincs rá a szöveg mezőre, pár másodperc után előjön egy kis dialógus, ott van benne hogy Input Method, rámész és kiválasztod amit akarsz.
-
istvan47
senior tag
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Tegnap lettem tulajdonosa egy Telenor One Touch készüléknek. Túlnyomórészt elégedett vagyok vele, arra volnék kiváncsi, hogy hogyan lehet előcsalni és alapértelmezetté tenni a normál Android billentyűzetet, mert ez a Touchpal számomra igencsak fájdalmas..
-
istvan47
senior tag
sziasztok jó reggelt!
-
imorbiusz
csendes tag
A Fókusz hangot megtalálta már valaki ?
-
mjocika
aktív tag
-
mkRoland
senior tag
Érdemes még kipróbálni a File Expert nevű progit is.
Ennek nem kell egyedi program a számítógépen, egyetlen feltétele, hogy azonos hálózaton legyen a telefon és az az eszköz, aminek a segítségével akarod kezelni a fájlokat.
Ezt követően rámész a File Expert-en belül a "Share" (magyar változat esetében: "Megosztás") és kiválasztod a szimpatikust:
FTP => ebben az esetben pl. Total Commander-rel tudsz könnyen-gyorsan oda-vissza másolni
WEB => ez a nagyobb poén: egy tökegyszerű böngészőbe (Chrome/FireFox/bármi) bepötyögöd a telefonod kijelzőjén megjelenő adatokat (IP, port) majd kérni fogja a felhasználónevet és jelszót (szintén jelzi a telefon a kijelzőn) és már mehet is a móka! Próbáltam asztali gépről, sőt androidos készülék beépített böngészőjével is egy másik androidos telefon fájljai között így turkálni... Jó poén, látványos kis hülyeség!Dyrg@2207: ezekre már válaszoltam a 2198. hsz-ben (igaz, utólag szerkesztettem bele ezt a részt, gondolom, emiatt nem került elolvasásra). Bocsi, nem személyeskedni akartam, csak az adatlapod kapásból azzal fogadott, hogy Győr. Mivel itt vagyok 50 km-re tőle és gyakran járok arrafelé ezért gondoltam, hogy megemlítem a személyes átvétel lehetőségét.
-
jopont
senior tag
válasz
istvan47 #2210 üzenetére
Tényleg, viszont a memoria kártyán lehet vele törölni is és sokkal átláthatóbb. Iszonyat jó ez a program. Régen eriggysonon használtam, de azzal nem volt ennyi lehetőség, persze az nem okostelefon volt.
Egyébként végre sikerült minden zavaró dolgot kiiktatnom telefonálással kapcsolatban
Jó ez az advanced telephon program hívás fogadásra és mindenkinek ajánlom a Dialer One ingyenes programot. Úgy tárcsáz, mint az új nokiák, tehát, mintha t9-et használna névjegyzék kereséshez, és be lehet állítani, hogy hívás végén egyből a kezdőképre dob. -
mjocika
aktív tag
Lehet, hogy ez érdekel 1-2 embert. Ma körbenéztem több androidos fórum hozzászólásai között, melyek telefonhalálhoz kapcsolódnak. A számomra levont s másutt is leírt tanulság, hogy a telefont, bármilyen PC-vel elvégzett művelet után szabályosan kell leválasztani s nem egyszerűen csak lehúzni az USB portról!
-
jopont
senior tag
Feltettem ezt a MyPhoneExplorer-t, és az az érdekes, hogy a telefon fájljait is látja. Olyan, mintha a rootexplorerrel nézegetném. Szerintem tudnék is benne cserélgetni dolgokat vele, de persze nem vesztem meg
-
Dyrg
aktív tag
válasz
mkRoland #2201 üzenetére
Roland! Még azt akartam kérdezni, hogy ezen van csiptető, mikrofon és gomb is? A gomb az jól megyen? És azt nem tudod, hogy amikor csak ezt csupaszon bedugod (füles nélkül) akkor a teló már érzékeli, hogy bedugtál fülest? Szóval menne a hangfal vezetéken is vonal kimeneti szinten?
(Amúgy meg itt ne személyeskedjünk, hogy én győri vagyok, jó, hogy nem írod hogy Sirgely Csabának hívnak...
)
-
istvan47
senior tag
Végre megkéne érteni hogy a wifi müködik még sim kártya nélkül is !!!
De mobil nett nem megy -
Dyrg
aktív tag
Ez dúrva! Ez a turbo SIM. Én ném mindig nem hiszem el, nagy gógyi volt aki kitalálta...
Roland! Megbeszéltük! Írj ha van valami!
-
mkRoland
senior tag
Magyarországon csak a Telenor OneTouch kapható egyelőre. Szerintem erre gondolt istvan47 is...
Dyrg! Győrben laksz én meg hetente utazgatok Pápa és Pest között vonattal (most speckó éppen kocsival fogok menni pár nap múlva, de Veszprém felé, mert arra lesz dolgom)! Ha a vasútállomás jó neked, és ráér 1-2 héten belül, akkor személyesen odaadom/megkérem egy ismerősömet, hogy vigyen el magával egyet és tőle megkapod (a vonat ilyen 10-15 perceket szokott állni)! Írj Privátot, ha érdekel, de természetesen ajánlottan is feladom, ha nem jönne össze!
Persze ennek előfeltéte, hogy holnap találjak ebből a fajtából és tökéletesen működjön!
Azért nem mindegyik telefonnal működik megfelelően a TurboSIM! A Nokiák jellemzően nem okésak. kaller1 vagy kelzsoca elég profi a témában, és itt is biztosan vannak hasznos hozzászólások!Norb0@2204: A Blade-et lehet rábírni egy független firmware-rel, hogy más szolgáltató kártyáival is működjön! Erre az Alcatelre nem hiszem, hogy lenne ilyen megoldás, de nem bánnám, ha ezegyszer tévednék!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest