Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
biowizards
tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Én reggel vettem le a töltőröl a telefont.Egész nap nyomkodtam. Használtam:gps,wi-fi,2xhívtam kb10 perc és 1x hívtak kb30mp.Nézegettem,felfedeztem dolgokat rajta.Most 80%-os az akkum.Én azt javaslom,hogy vidd vissza és cseréljék ki.Valószínűleg valami gyártási hibás darab.
Ja!!Egyfolytában van adatforgalmam,mert 3 hóig ingyé van a Klikk szolgáltatás.Szóval frissíti 30 percenként az időjárást meg csekkolja a mailt
-
cefre00
tag
válasz
mkRoland
üzenetére
Na ez az: a restart segít. De ez gáz szerintem...

Mindegy igazából, mert amióta Go Launcheres dolgok mennek, azóta minden okés...
Egy másik érdekes probléma: néha megesik, hogy hiába dugom be az USB kábelt a plug'n'play funkció nem megy, azaz nem jelenik meg automatikusan, hogy csatlakoztathatom a telefon USB Mass Storage-ként a laptopomhoz...
Erre valami megoldás?

-
válasz
eladogeppc
üzenetére
Valami zűrös app lehet fent.
Watchdog app-pal le tudod csekkolni.
Ez lenneMűködés közben, van valós idejű rendszer figyelő benne.
Megmutatja, mi mennyit eszik. -
Tomaaasz
aktív tag
Nos, örömmel jelentem, hogy életre keltettem!

Tegnap berúgtam, ma kellemes másnapossággal felvértezve nekivágtam.
Ha valakit érdekel, majd egyszer leírom. Annyi a lényeg, hogy ADB-n keresztül felraktam a recovery-t, és onnantól már felkúszott a gyári rom. Köszönöm a segítséget, mármint, hogy ötletet adtatok, hogy hogy kezdjem el.Kellemes hétvégét!

-
0xmilan
addikt
válasz
Braddock
üzenetére
Szia!
Olyannyira érdemes, hogy én frissítés közben öltem meg a telefont..Elvileg nem hoz semmi szembetűnő változást, de nem akarok senkit lebeszélni.
Titanium Backup-al tudod az alkalmazásokat menteni azok adataival együtt. (root jog kell hozzá) -
istvan47
senior tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Bocs hogy segiteni akarnak neked az ''''' értetlen emberek''''

de akkor van más megoldás Szerviz

-
matepalfi
aktív tag
Recoveryt hogyan kell telepíteni? csak valamit letöltök marketről vagy mi? légyszi segítsetek.
-
válasz
eladogeppc
üzenetére
Nincs adat forgalma?
Háttérben esetleg folyamatosan túl sokat frissít? -
Sziasztok!
Érdemes a telefon szoftverét frissíteni?
Mi fog változni?És mielőtt telepítem, gondolom érdemes menteni a telón lévő adatokat, appokat?
Ha igen, mivel készítsek biztonsági másolatot?
Nem rootolt telefon.Köszi!
-
eladogeppc
veterán
válasz
eladogeppc
üzenetére
Battery Calibrationhoz Root jog kell ????? Nem ???

-
eladogeppc
veterán
válasz
biowizards
üzenetére
BASSZUS !
Asszony telefonja, NEM NYOMKODJA, hát nem értem a sok értetlen embert.
NEM HASZNÁL SEMMIT !
Telefonálni sem telefonál , ma 2 hívás volt 2 percig.
ENNYI !
54%-->12%kb reggeltől -
vidocq
csendes tag
Másnak is csinál olyat a telefon, hogy magától újraindul? Most például mellettem van az asztalon, nyugalmi állapotban volt már legalább húsz perce, amikor megtörtént a dolog.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Ajánlom a battery calibration-t.
-
biowizards
tag
Én a task killert alapból nem használom.Az előző telómon"t mobile puls mini"használtam task killert és bizony sokszor kilőtt olyan alkalmazásokat amit nem kellet volna.Pl:ébresztő,névjegyek és csodálkoztam,hogy reggel nem ébresztett és nem volt a névjegyeknél semmi sem pedig átmásoltam a sim-ről a telefonba.
Én azt mondom,hogy csak óvatosan a task killerekkel.
Nekem pl semmi gondom az akksival.Sztem nálad valami gebasz lehet vagy sokat nyomkodod
-
mkRoland
senior tag
válasz
cefre00
üzenetére
Ebben az esetben viszont lehet hibás a készülék. Tehát a telefon nem volt csatlakoztatva akkor éppen sem számítógéphez, sem semmihez USB-kábellel, és így csinálja, hogy a widget-eket kilövi? Van esély rá, hogy csak szoftveres gond lesz. Próbáld meg frissíteni, esetleg egy factory reset, talán szimplán egy restart is segít.
-
eladogeppc
veterán
Srácok !
Árulja már el valaki, még mindíg küszködök a merülős problémával.
Este 10 kor 54%-on volt az akksi. Reggel 8-9 körül szintén 54%-on volt.
Délelőtt 11-re lemerült. Nem hívott senkit, wifit nem használ, adatkapcsolat
kikapcsolva, térerő rendben.Mi a lótúró van vele ?
Próbáltam már Task killert, de az sem segített.
-
eladogeppc
veterán
Srácok !
Árulja már el valaki, még mindíg küszködök a merülős problémával.
Este 10 kor 54%-on volt az akksi. Reggel 8-9 körül szintén 54%-on volt.
Délelőtt 11-re lemerült. Nem hívott senkit, wifit nem használ, adatkapcsolat
kikapcsolva, térerő rendben.Mi a lótúró van vele ?
Próbáltam már Task killert, de az sem segített.
-
Danesz94
senior tag
Hali.
AZt, hogy lehet megoldani, hogy mikor rádugom hangfalra akkor nem érzékeli a teló.
Már olvastam erről a fórumon csak nem tudom, hogy valami segít rajta?
Köszi -
ShiShaPRO
csendes tag
hali vki segítsen már nincs google fiókkal szinkronizálva és nem tudja tesóm a bill zárat (mintás) hogy oldjam fel neki ?
-
kurion
senior tag
Gtalkban miért nem tudok videóhívni?
-
mjocika
aktív tag
válasz
nonolada1
üzenetére
Próbáld ki a QQplayert [link], s el fogsz felejteni minden ilyen gondot. A Moboplayerrel nekem is volt ilyen gondom, de miután váltottam, simán visz minden filmet, avit, mkv-t, flv... stb..
A másik felvetésedre meg az a válasz, hogy a szolgáltatás előfizetés függő, ez 100%, nincs a telefonnal összefüggésben. Tehát ha előfizetsz arra a SIM-re a Telenornál, hogy az elmulasztott hívásokra figyelmeztessen ha ismét elérhető vagy, akkor természetesen az OT990 is ki fogja jelezni.
-
cefre00
tag
Srácok szerintetek miért van az, hogy ha bíbelődök az SD kártyával: pl alkalmazásokat teszek át rá, stb... Akkor néhány futó widget kikapcsol, eltűnik, stb...??? :S
Amúgy azóta úgy tudtam megoldani, hogy leszedtem a Go Launchert és annak a widgetjei rendesen indulnak újra ilyenkor, és amúgy is mindegyik kártyáról megy már.
Pusztán érdekel a probléma oka! 
-
jopont
senior tag
Jó lenne, ha kijönne rá a 2.3-as rom és már benne lenne az Alcatel saját fejlesztésű launchere. Képek alapján elég szépnek tűnik.
-
Petyka3
aktív tag
Szóval megérkezett a készülék. Összeszerelése, fogása szerintem nagyon jó. Első androidos kütyüm, ehhez már tényleg pilóta vizsga kell.
Ennyi pénzért, amennyiért megvettem, nagyon megérte. /kártyás csomagban 23700 valamennyi/ 
-
handrash
őstag
Voip-ol itt valaki?????
-
handrash
őstag
Viszont én nagyon ki vagyok bukva!
A Voip alkalmazások se működnek nálam korrektül se a skype se a viber. Ha én kezdeményezem a hívást akkor nem hallom a hívott felet, ha én fogadom akkor általában jó. SUX
-
nonolada1
senior tag
A másik meg valószínűleg android baromság,ha ki van kapcsolva a készülék,bekapcsolást követően nem jelez semmilyen értesítést,magyarán,ha volt nem fogadott hívásod,vagy egy adott időpontra elmentettél egy értesítést magadnak.Múltkor egyik haverom hívott,mikor ki volt kapcsolva a vas és mikor bekapcsoltam,nem jelezte a nem fogadott hívást ,én meg csak néztem rá hülyén,hogy nem is tudtam róla,hogy hívott.

-
nonolada1
senior tag
Volna egy kis problémám a MoboPlayerrel. Egyik fórumtárs írta itt,hogy milyen jó kis videólejátszó progiról is van szó,hát gondoltam letöltöm és kipróbálom.Mikor letöltöttem és először kipróbáltam,valóban nagyon jónak tűnt,de most egy olyan gondom van vele,hogy elindítok egy videót,a hang teljesen jó,a kép viszont sokkal lassabban fut és így fullra el van csúszva a hanghoz képest.Mi lehet vele a gond?
-
handrash
őstag
Korábban emlegettetek itt valami apk-t ami lezárt állapotban fénnyel jelzi az üzeneteket stb. Nem emlékszetek a nevére?
-
loosht
senior tag
válasz
biowizards
üzenetére
Az mpeg4 egy tömörítő eljárás, nem a file kiterjesztése. Az avi sem avival van tömörítve, hanem pl. xviddel. Attól még, hogy 3gp a kiterjesztés mpeg4-gyel van tömörítve. Mellesleg a H.264 a legfejlettebb mpeg4 tömörítő eljárás, ergo ezzel jársz legjobban.
-
biowizards
tag
Ha most akar valaki egy ilyen telót venni kártyásan az megteheti most "karácsonyi akció"révén csak 22 a telefon.Persze mint mindennek ennek is van "apró betűs része"csak akkor 22 ha töltesz fel mellé a vásárláskor 3 illetve 5 ezer forintot.Így a végösszeg akkor is 28 ezerre jön ki,de abból legalább nem csak 900 ft-ot beszélhetsz le hanem mind az 3-5 ezret.
Én is így vettem tegnap és ma reggel jött az sms,hogy 2500 ft kedvezményt is feltöltöttek a Telenortól.Így szerintem elég reális a dolog.
Aki pedig gondolkozik,hogy vegyen-e ilyen telót,annak üzenem,hogy vegye meg!!!Jó kis gép ez!!

-
biowizards
tag
Reggelt.
Tudja valaki,hogy ennél a telónál van-e olyan lehetőség,hogy task gyilok nélkül bezárod a programot?Vagy ez a rendszer már automatikusan bezárja,ha a vissza gombra nyomsz a programból?Köszönet a válaszokért előre is.
-
KyeX
csendes tag
Na, csatlakozom én is
Már egy hete megvan, x8-ról váltottam. Ég és föld a különbség, pedig az x8-on is volt már 2.2 és 2.3. Ahhoz képest, hogy ugyan az a hardver, az alcatel köröket ver rá (nagyrészt a dupla ram és a 2.2 miatt) Súlya, mérete és az összeszerelési minőség miatt is komolyabbnak érződik. Egyedül a képfrissítéssel barátkozom meg nehezen, meg mintha az x8 szebben szólna fülessel. Audio technica ath sj3-al ez is jó hangosan szól, de hiányzik a dsp manager, extreme mélyhangkiemeléssel durva volt az x8
Root nélkül 3 napig bírtam, bele kellett nyúlni a kevés tárhely miatt. Xp 32bit alatt super one click 1.9.5-el elsőre sikerült a megfelelő driverekkel. A recovery-vel is csak annyi gond van, hogy fr után újra kell tenni. A backup-olt romot visszaállítva viszont visszakerül minden app, amit x8-on az xrecovery nem tett vissza. Remélem tényleg lesz 2.3 decemberre, kellene a dsp manager. Gondolom ezért nem fejlesztenek még custom romot rá. Remélem azért lassan beindulnak a fejlesztések 
-
mjocika
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
Akkor annyit tudok mondani, hogy Gmail. csinálj egy reget, s nézd át, kapásból van olyan lehetőség, hogy az Inviteles fiókodból 1-az 1-be áttölti az összes beérkező levelet+ ha jól emlékszem van olyan lehetőség, is hogy alias küldési címet (esetedben ugye az Inviteles cím) állíts be. Érdemes, mert ugye az Androidot is a Google készítette. Vagy pedig Rakd fel a telódra nyugodtan az Invitel smtp szerver beállítását, s próbálj meg a titkosításon állítani. Az én szolgáltatómnál anno úgy lett működő smtp mobilra, hogy a hitelesítést ki kellett kapcsolnom, annak ellenére, hogy a TLS hitelesítés volt megadva mindenhol, s működött is. Igaz azok symbianos telcsik voltak, Ennyi dióhéjban, a többit rád bízom, sok sikert hozzá!
-
handrash
őstag
válasz
mjocika
üzenetére
Évek óta van okos-telefonom, tehát már kitapasztaltam, hogy nem tudok kapcsolódni az invitel szerveréhez, ha mobil hálózaton keresztül érem el a netet, csak akkor ha keresztül megyek a Telenor SMTP-jén. Ma délelőtt ugyanezen beállításokkal a másik telefonommal még tudtam levelezni. Még egy érdekes jelenséget tapasztaltam: Viber programon keresztül az én hangomat hallják, de én nem hallom a másik felet. Erre van ötletetek?
-
0xmilan
addikt
válasz
biowizards
üzenetére
Videominőségnél (legutsó. menüpont) válaszd a személyre szabott lehetőséget, utána szintén videominőségnél (most legelső menüpont) válasz a WVGA-t. (ez a max, 800*480)

-
mjocika
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
Invitelnek pedig kell lennie hitelesített SMTP szerverének (esetleg megnézni a szolgáltató honlapján a levelező programok beállítását?), de ne haragudj ez nekem nagyon zagyva, hogy 3G Telenor, WIFI-n pedig a szolgáltató SMTP-jét állítod be, pld akkor Telenoros mail fiókot használsz, vagy Inviteleset?
A net kapcsolatodnak semmi köze nincs a mail fiók konfigurációjához. A Gmail-t meg légyszíves nézd meg, szép magyar nyelven le van írva minden, nem hinném, hogy ezt itt a fórumon el lehetne magyarázni, a Google és a Gmail rendszere sztem egy kissé összetettebb ennél. A többit lásd alább 
-
biowizards
tag
Melyik a legjobb beállítás videó felvételhez,mert nekem egy kicsit értelmetlennek tűnik a beállítások lehetősége.Melyik beállításon adja a legnagyobb felbontást?
Köszönöm. -
biowizards
tag
Van már frissítés?Mert a telenor honlapján még az van írva,hogy jelenleg még nem érhető el.
-
korcsi
veterán
válasz
eladogeppc
üzenetére
Ha sokat nyomkodod a kijelző is meríti erősen.
-
eladogeppc
veterán
Hali !
Frissítés után lesz már végre 2.3 ??
Illetve azt kérdezném még, hogy 2G-n minden kikapcsolva, standby állapotban miért
merül 1 nap alatt le a telefon ?
Nagyon minimális 1-2 hívás van benne ? -
biowizards
tag
Üdvözlet.
Ma megvettem én is a kis drágát
Tart bennem még az öröm,hogy kiismerjem a telót.Elsőre jobb és szebb mint a t mobile mini puls-om.
Szerintem nem bánom meg,hogy megvettem.

-
-
0xmilan
addikt
Új Market ...elvileg sokkal gyorsabb

-
handrash
őstag
Én is márkatárs lettem!
Nem tudom beállítani viszont a saját e-mail kliens kimenő részét. (SMTP) nektek megy?
-
-
0xmilan
addikt
Nekem is fr-t csinált de akkor bekapcsolt állapotból sem működött. Mikor halott volt a telefonom, akkor működött kikapcsolt állapotból..
ui: mindenkinek: felelősséget nem vállalok esetleges hibákért, fr-ért
és NEM szükséges ezt az egészet megcsinálni, csak ha biztonságban akarod tudni a telefont, így lehet stock rom-ot felrakni halott telóra(ami nem indul), feltéve ha előtte raktunk fel recoveryt.. -
círmi
csendes tag
jaaaaaaaaaaaaaaa...akkor nem is nekem kell gyökérkedni...

-
Davee.
tag
Köszi! milangfx
Mindent a leírtak szerint csináltam, működött is a ClockworkMod Recovery Recovery Managerből, viszont kikapcsolt állapotból FR-t csinált.
-
0xmilan
addikt
A fenti leírás bekerülhetne 1. hsz-be, mert eddig elég sok különböző megoldás elhangzott, köztük olyan is ami, nem jó, szóval remélem ezzel leegyszerűsítem a dolgokat.
recovery indítás 2. módszerért köszönet istvan47-nek, ötletért köszönet Lordusnak, minden másért xda-s emberkéknek!!! -
0xmilan
addikt
LEÍRÁS RECOVERY-RŐL, STOCK ROM TELEPÍTÉSRŐL...
ClockworkMod Recovery felrakása (ROOT szükségeltetik hozzá) :
- Töltsd le ezt az .img filet.
- Másold az SD kártya gyökerébe.
- Töltsd le a "Recovery Managert" INNEN vagy az Android Marketből (ez rom manager, de recovery-t is fel tud rakni).
- Telepítsd, majd nyisd meg a "Recovery Managert". Superusernek engedélyezd a root hozzáférést.
- Válaszd a "Recovery" fület, ott az "Install Recovery" menüpontot és ott a "recovery-clockwork-4.0.1.5-ot990.img" fájlt. (Automatikusan fel fogja ajánlani)
- Indítsd újra a telefont.ClockworkMod Recovery (CWM) indítása:
1. módszer - bekapcsolt állapotból:
- Nyisd meg a "Recovery Manager"-t.
- Válaszd a "Recovery" fület.
- Válaszd a "Reboot into Recovery" menüpontot. (erősítsd meg, mikor kéri)2. módszer - kikapcsolt állapotból (pl. halott telefon):
- Tartsd lenyomva a "Hangerő FEL", ill. a "Kereső" (középső kapacitív) gombot, majd nyomd le a "Bekapcsoló gombot", ezt a három gombot tartsd lenyomva, amíg a képernyő el nem kezd világítani. (Rezegni fog csakúgy, mint bekapcsoláskor)
- Amint megjelenik a "Dobozból-kifele-Android-figurára-mutató-nyíl" nyomd meg Röviden a "Bekapcsoló gombot".
- Ha sikerült felrakni, akkor bejön a ClockworkMod Recovery, ha nem, akkor csinál egy Factory Reset-et (Gyári beállítások visszaállítása), vagyis töröl minden felhasználói adatot, appot. Ezért is fontos, hogy előtte bekapcsolt állapotból teszteljük, indítsuk el az 1. módszerrel.Stock ROM felrakása CWM Recovery segítségével (pl. halott telefonra):
- Töltsd le a Stock ROM-ot INNEN.
- Másold az SD kártya gyökerébe.
- Indítsd el a "Recovery"-t. (halott telefon esetében 2. módszerrel) (Hangerő gombokkal navigálsz, Home gombbal választasz menüpontot)
- Itt válaszd az "install zip from sdcard" , utána a "choose zip from sdcard" menüpontot.
- Keresd meg-, válaszd ki a korábban átmásolt "FRG83G.v53B-0-update_signed.zip" .zip-et.
- Utána erősítsd meg: Yes - Install FRG83G.v53B-0-update_signed.zip.
- Lépkedj vissza a "Recovery" főmenüjébe (visszanyíllal), és választd a "Reboot system now" menüpontot.
- Első boot elég hosszú lesz, hiszen egy teljesen új, gyári rom került fel.Ha bármi hiba van a leírásban, vagy kérdésed van küldj PM-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest