- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
maroskah
aktív tag
A RAM-ot úgymond tudsz hozzátenni SD-ről. Öcsémnek is Y200-a van és remekül megoldottam neki a RAM problémát + a procija 1ghz felett pörög stabilan.
RAM növeléshez a RAM Expander nevű programot használjuk. Remekül működik!
Bár én az Alcatelt "nyúzom"(kicsit túlzás, mert csak telefonálok már vele), de az Y200 nagyon jó kis összerakott cucc..
Simán lecserélném rá, de nekem a tabletem mellett mindegy mivel telefonálok(ősszel ígyis-úgyis lecserélem). -
0xmilan
addikt
A linkelt alcateles oldalt nekem nem tölti be, kb. ez is olyan hatékonysággal működik , mint a frissítős szerverük..
A lényeg, hogy ebben MSM7227 van "A" nélkül, vagyis gyárilag ARMv6 600Mhz, ezt kb 800-ig lehet húzni. Tehát ARMv7 és a gyári +200MHz az Y200 mellett szól.
Emlékszem ilyen rohamos merülésekre másoktól is, az asszem szervizes téma volt, nem szoftveres hiba, de az is lehet, hogy beragad valami rosszul megírt app és az szívja. Minimum 1 napot bírnia kell normál használattal.
Fotózni annyival jobb, hogy van AF, a sok MP nem számít. Leginkább közelre ad értékelhető képet, ha messzire kell fókuszálni, akkor hajlamos elmosni a részleteket.
Ha 1-1-be tudod cserélni, akkor szerintem megérheti... -
mkRoland
senior tag
Nem csak a Market létezik a világon, ami androidos programok legális letöltését teszi lehetővé!
Van egyrészt az Amazon AppStore (igaz, ehhez trükközni kell proxy szerverrel, de ez pár kattintással megoldható pl.. Orbot-tal)
és másik kedvencem, amit napi szinten használok: GetJar
Mindkettőhöz kell kliens program, AppStore-hoz regisztráció is, de megéri vesződni vele, mert naponta egy fizetős progit ingyenesen elérhetővé tesznek 24 órára (így szereztem meg legálisan az OfficeSuite PRO 5-öt például). A "Daily Free App"-ok listája itt követhető: appstore@twitter. -
Borosz
őstag
Akkor nem tudom...
Én még csak most próbálom root-olni a 2.2-őt. A 2.3 nekem sem megy fel továbbra sem. Egyszer futott le a 2.2 frissítés úgy, hogy észre sem vettem (nem hagytam jóvá semmit csak elkezdtem gyanútlanul futtatni az Upgradet és az meg megcsinálta, mire a gép elé értem.
) Hihetetlen mennyire nem működik jól ezeknek a fejlesztési és support részlegük.
-
Lordus
senior tag
hello,
én sose teszem repülőbe, és az utóbbi 1-2 hónapban már így is esténként sokszor semmit sem merült, vagy max 2%-ot.
csajszi mindig repülőre teszi, bár ő nem repülőben is alig használja, neki ált. 4-5 napot elmegy, nekem 2-3.
De azt, hogy miért kapcsolt vissza normál módba, azt nem tudom!!! neki még nem volt ilyen, pedig mint mondtam, minden este átrakja...
2.2.2 r van fent...
-
lacix76
őstag
Szerintem jó lett.Vannak ebben is pár felesleges program,de vannak benne jó dolgok is.Elég gyors is.Ja meg a processzor már nem egyfolytában 600 Mhz-en pörög hanem szabályozva van.Egyedül az lassítja le ha be van kapcsolva a kijelző beállításokban a minden ablak animáció.
-
mkRoland
senior tag
Esetleg a Market autostart-ját blokkolni?
Pl.: Autorun Manager programmal, ennek a fizetős változatában még Chuck Norris-mód is van! Az azért durva lehet.... -
mkRoland
senior tag
122-re levenni lehet, hogy nem jó ötlet. Vodafone845-ön (Android 2.1 Eclair, alapból 528MHz CPU, 240x320 display) előfordult 122MHz-es Stand-By esetében, hogy bejövő híváskor elfelejtette aktiválni a kijelzőt vagy az érintőpanelt. Lehet, hogy ezt sem célszerű levenni 245MHz alá, főleg, mivel itt még fizikai híváskezelő gombok sincsenek.
-
Sima root utáni program törlésekkel, nekem sem lett több helyem.
Ezért a rootolás-törlések után átraktam egy csomó mindent az SD-re, így 16 helyett lett 33 MB helyem.Sima app2sd-vel pakoltam át őket. (root miatt többet engedett, mint előtte)
Ennél van a fentebb említett cache törlés is, manuális és automatán felugró ablakkal. -
Kari915
tag
Azért van, hogy nem szabadul fel annyi hely, mert bizonyos programok a rendszer rom-ban voltak. Tedd fel a TitaniumBackup-ot az mutatja a rendszer rom méreteket is, és tudsz vele programokat a rendszer rom-ba, rendszer alkalmazássá tenni.
Én most frissítettem R-s FW-re, kipucoltam ami nekem nem kellett és így indultam 119MB üres memória hellyel, és 25 MB üres lett a rendszer rom-ban, ide is pakolok a Titanium-mal számomra alap alkalmazásokat és ezeket FR-nél sem kell újra rakni.
A másik cache törlést csináld rendszeresen, mert a programok használat közben rengeteg szemetet hagynak maguk után a memóriában( tapasztalatom néha 4-5 MB is törlésre kerül), erre van progi ami automatikusan el is elvégzi ezt helyetted pld.: Ccleaner, stb... -
-
kj0
tag
bár lenne...mondjuk az általam linkelt orosz fórumon van valami,de nehéz kihámozni.google fordítóval próbálom angolra fordíttatni(magyarra nagyon gáz a fordítás) és úgy végigbogarászni,de regelni kell a letöltéshez.Ha lesz vmi értelmes,szólok.Bár most,hogy már a 2.3-at várjuk,nem hiszem hogy érdemes 2.2-es főzött ROM-okat vadászni.
-
tpeti78
senior tag
Persze, kalibrálás után értendő!
Ilyenkor gyakorlatilag újra " nulláról " indulsz...
jakovlev:
Nem akarlak elkeseríteni, de ha ezt a telefont is használod, tehát nem csak egy-két telefon naponta, hanem akár böngészés, navigálás, játék, stb., akkor azért esténként érdemes megetetni. Legalábbis ha nem szeretnéd, hogy másnap délután kettőkor lemerüljön.
De ez sajnos minden hasonló kvalitású okos telefonnal így van. Valamit valamiért. Az én tapasztalatom az, hogy ez sem bír igazán többet, mint bármelyik másik. De ez ERŐSEN használatfüggő persze.Egyébként ha rám hallgatsz, nyomkodj meg egy xperia minit élőben. Én tegnap nyomogattam, nézegettem egyet pár órát, simán használható a kisebb kijelző ellenére is!
Rengeteg minden szól mellette a többivel szemben. Sokkal jobb hardver, HD videó, Bravia, stb. Nagyon kellemes, gyors telefon, nem fogy el félóra alatt a belső tárhely, nem kell hekkeléssel jobbá tenni, mert gyári állapotában is teljesen jól működik. Arról nem beszélve, hogy tavasszal megkapja a hivatalos ICS frissítést is.... De ha kicsit nagyobb kijelző kellene, akkor nézz meg egy SE Live with walkman-t. Azt hiszem annak nagyobb a kijelzője, mint a mininek.Nem akartam reklámot csinálni a SE-nek, de ha ennyi pénzt szán rá, akkor számomra nem kérdés, mit kellene venni....
-
0xmilan
addikt
-
matepalfi
aktív tag
Hét nem tudom, lehet hogy el kellene menned az üzletben ahol vetted és megmondani hogy merül az aksi nagyon gyorsan. Én nekem az ot 990 úgy hogy nem használtam sokat kicsit wifiztem, telefonáltam úgy kibírt 4-4,5 napot.
Lehet hogy adnának egy másik akksit.
De a te döntésed, ha nem akarod még szervízbe vinni akkor ne vidd -
matepalfi
aktív tag
először ahogy akarod úgy töltöd, annyi a lényeg hogy 100%on legyen utána kalibrálod, a programmal és utána lemeríted. és utána a végén töltöd fel kikapcsolva 100%ra
Az ADBhez telepíteni kell az ADB-t
Utána.:
1. SD kártyánk gyökérkönyvtárába felmásoljuk a Recovery Clocwork.img-t,[link]., illetve ha kell akkor a telepítendő ROM-ot.
2. ADB progit elindítjuk.
Windowsban, start menü/futtatás- beírjuk: cmd - enter (Linux alatt nyitunk egy terminált menüből, vagy shift+F2)
3. Parancssorba beírjuk: fastboot flash recovery Recovery Clockwork.img (az utolsó tag ugye természetesen az SD-re felrakot recovery img fájl pontos neve) - enter
4. beírjuk parancssorba: exit.
5. újraindítjuk a telefont Recovery üzemmódban, s ahogy fentebb le van írva s kiválasszuk az elébb az SD kártyára feltmásolt ROM-ot a telepítéshez.
6. Várunk míg újraindul a telónk s ha kell akkor örülünk -
matepalfi
aktív tag
letöltöd a netről/marketről a battery calibration nevű alkalmazást.
Feltöltöd 100%ra a telefont
ezután lépsz be a battery calibration programba és rányomsz a gombra. //100%on legyen az aksi
utána ha megvan teljesen lemeríted.
ezután kikapcsolva feltöltöd.Röviden:
100%ra töltés
kalibrálás
lemerítés
kikapcsolva 100%ra töltés
Remélem tudtam segíteni. -
Lordus
senior tag
nekem eddig nem volt akku problémám, csak most a hétvégén.
1 nap alatt lemerült, 2x is.
Aztán átnéztem mindent, kikapcsoltam autokillt, meg újraindítottam vagy 5x, és azóta jó.
Nem értem mi a tököm lehetett, mert semmit sem futtattam, szó szerint!!!
kb 5 perc telefon volt benne.
akku használtat: 60% android rendszer, 3% kijelző, 30% készenlét...de 1 nap után rendbejött, szóval nem értem mi történt a hétvégén vele...
R verzió van rajta, és eddig tökéletesen ment, ált. 2, max 3 naponta töltöm.remélem többet nem jön elő ez a jelenség, nincs kedvem 2 hétig nélkülözni...
-
mkRoland
senior tag
Nekem szinte tökéletesen fut. Az egyetlen gondom, hogy a magyar karakterek közül nem mindegyiket kezeli megfelelően pl.: LENYŰGŐZŐ helyett LENYGZ. De ennyi gond legyen, PC-n már végigtoltam, kitalálom, hogy mit akar írni a "Feliratfest"!
Szerkesztés: Uuuupsz... most nézem csak ez nem a táblagépem topicja... -
mkRoland
senior tag
Nekem tableten volt ilyen gondom: nem tudtam telepíteni semmit, sem Marketből, sem pedig "ismeretlen forrásból". Egyszer sikerült házilag megoldani egy Belső SD formázással, de másodszor már sehogy sem tudtam szervizen kívül orvosolni a problémát. Sem FR, sem ROM-csere nem használt akkor, még a belső SD-t sem sikerült formáznom Service Menüből sem. Tehát bármit csináltam, csak egy alap android rendszerem maradt, mert sehogy sem lehetett telepíteni progit... Szerviz lett belőle, cserélni kellett. Nekem ekkor volt ilyen "Számítás..." gondom - bár nekem ez a felirat órák múlva is megmaradt, nem írta ki az alkalmazások méretét (szerintem a belső flash memória halhatott meg nekem akkor)!
Bocs, Tabletről vagyok, csak egyesével tudok válaszolni, hogy elkülöníthető legyen.
-
nonolada1
senior tag
-
mkRoland
senior tag
Nem akarod lecserélni a gyári launchert, amíg nem találsz másik megoldást? Zeam nagyon gyors és alig foglal valami helyet, van belőle magyarított változat is (a legutolsó jobb oldali oszlopban van a legfrissebb)!
-
mkRoland
senior tag
Indítsd újra a telefonodat! Meglepődsz, mennyi szabad helye lesz utána!
Ha a későbbiekben pedig link2sd-zésre adnád a fejed, akkor is miután átlinkeltél egy csomó progit, csinálj egy restart-ot. Nekem pl. tegnap 42 mega volt, bármit csináltam (újralinkelés, dalvik cache ürítés) a belső szabad, gondoltam, hogy ennél több lesz, ezért újraindítottam a telefont, és egyből 60 fölötti szabadom lett!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest