- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
Bocs, első körben a Vívoactive 4S-el hasonlítottam össze a Swim 2-t, mert azzal kb: 1 árkategória.
Összességében a Fenix a legjobb véleményem szerint.
Nézegettem a hazai és a külföldi lehetőségeket, de fehéret persze nem találtam jó áron...!"GSM boltból" már a Vívoactive 4S is beszerezhető itthon fekete színben 72E-ért.
-
blaca83
őstag
Köszi a választ!
Ma este olvasgattam egy kicsit és találtam egy olyat is, ami kifejezetten az úszókat célozza meg.
Garmin Swim 2
Előnye, hogy a beltéri + kültéri úszást is támogatja és nem csak az applikációra támaszkodik, hanem a GPS-el pontosít.
Tudásban és ár/érték mutatóban talán még mindig a Vívoactive 4S a jobb vétel.Kicsit azt is nézem, hogy melyikből van olyan modell ami nőies és ha azt is mellétenném, hogy az akkumulátor üzemidő sem elhanyagolható akkor meg a Fenix 5S lenne a befutó.
-
StLui
veterán
de, szerintem orvosi, mert nem hobbiból nézegeti, hanem post covid miatt nem kéne fölé engednie a pulzus a 120-130-nak (ami nem könnyű, egy hobbista esetében)
Ha arra kéne hogy edzeget, és köbe törekszik egy alacsonyabb pulzuson tartáson, arra elmenne, bár oda is a mellkaspántot választanám, de semmi nem történik ha pontatlan az biztos. Tény, hogy nekem legtöbbször sokat mutatott a csuklós. -
zharkanyi
tag
Rohat pipa vagyok a Garmin-ra (nem feltétlenül a mostani miatt, hanem ami mostanában zajlik; Express leállás...), de azér kommunikál:
https://www.garmin.com/en-US/outage/ -
gulyasa
őstag
És hogy pontosítsuk a dolgot:
Tegnap-tegnapelőtt valamikor ransomware támadás érte a Garmin szolgáltatásait (a szervereket) és most "tűzoltanak".Valójában minket, Garmin óra használókat csak annyiban zavarhat a dolog, hogy az órákat nem lehet szinkronizálni, vagyis pl. az azóta elvégzett és az órán elmentett tevékenységeket nem lehet feltölteni a Connect fiókba és így onnan sem küldődik tovább a "3rd party" tracker szolgáltatásokba (Strava, Endomondo, stb.)
Viszont a legtöbb órából manuálisan ki lehet másolni magukat a FIT fájlokat az "ACTIVITY" mappából és azokat már fel lehet tölteni akárhová (vagy előtte átalakítani GPX-be, stb.)A nagyobb baj a flyGarmin szolgáltatás kiesése. A repülőfedélzeti Garmin navigációs eszközök adatbázisát (ha jól értelmeztem) minden felszállás előtt frissíteni kell (sok helyen légügyi hivatali/hatósági előírás az ilyen rendszer megléte és használata), csak ez most nem lehetséges...
-
zharkanyi
tag
Hát nem, hanem a cégé. Nem mondom, hogy egyedi az eset, mert akinek volt Suunto-ja az tudja, hogy milyen idegesítő az ilyen.
Ugyanakkor ha egy kütyüs cég képtelen az egyik szoftverét (Express) 1 hónap alatt kijavítani, vagy legalább visszatenni az előző működő verziót, aztán az eszközeik használatát lehetővé tévő alap szoftverük áll le egy napja, akkor az nem sok jót jelent.
Garminom van, nem is tervezek cserélni, de azért remélem lesz akkora a bukta a Garminnál, hogy megérezzék és változtassanak a hozzáállásukon. Nem tetszik ez a "mi vagyunk a piacvezetők, a többiek is bénák így nekünk még ez is belefér hozzáállás".
-
tknof1871
őstag
Inkább arról van szó, hogy orvosi szemszögből (ami nyilván egybeesik az alanyéval vagy páciensével) a mérésnek időben elég hosszúnak kell lenni, és 1 csatornánál sokkal többre van szükség. Elég sok és elég pontos adat kell különben nincs értelme a mérésnek. (Biztos itt is jobb a több.)
Úgy tűnik jelenleg nem létezik otthoni EKG készülék aminek értelme van. Az orvosi EKG-k megfizethetetlenül drágák és körülményes a használatuk.
A HOLTER minimum 24 órás de lehet 48 órás vagy annál is hosszabb vizsgálat. Amit összeolvastam a 12 csatornás HOLTER az alap de lehet még több csatornás, akár 24 csatornás.de az szerintem rettentő kényelmetlen, nem hiszem hogy egy sportoló hajlandó lenne nap mint nap viselni.
A QardioCore-t, ami olyan mint két bumeráng összeragasztva, pont a sportolókra próbálrák rábeszélni (meg mindenki másra). De az is csak 1 csatornás. Az árához képest nem túl jó az értékelése amazon-on. -
tknof1871
őstag
Köszönöm a választ!
Néhány órát olvasással töltöttem és nekem ez rajzolódott ki.
Apple Watch:
Az Apple Watch EKG vagy ECG funkciója egycsatornás (one-lead or single-lead ECG or EKG).A kardiológusok egyhangú véleménye jelenleg az hogy senkinek se tudják ajánlani. Egészséges vagy tünetmentes (tünetmentes alatt arra gondolok van egy kicsi szívprobléma amit még nem fedeztek fel olyan jelentéktelen) embereknek nem ajánlják mert nem elég pontos nem elég megbízható. Nem képes 24 órán át folyamatosan mérni és a mérést eltárolni adathordozón. Csak 1 csatornás.
Egy készüléket kiemeltek a kardiológusok, ami elérhető áron kapható, laikus is tudja otthon (majdnem bárhol és bármikor) egyedül önállóan használni és olyan pontos, olyan minőségű mérést végez, ami már a kardiológusoknak is értékelhető eredményt ad, de ez se tud hosszabb ideig mérni:
AliveCor® KardiaMobile 6L | FDA-Cleared | Wireless 6-Lead EKG | Works with Smartphone | Detects AFib or Normal Heart Rhythm in 30
(A 6L arra akar utalni, hogy ez már 6 csatornás.)
Youtube videón bemutatta egy hölgy hogyan használja. Méréshez szükség van mindkét kézről a mutatóujjakra és a középsőújjakra plusz az egyik lábra boka felett amire a készüléket kell fektetni.
iOS és Android támogatás (nem támogatott mindegyik OS verzió, nem támogatott mindegyik telefon még ha az OS verzió jó is lenne).
Ára: USA-ban $ 149.00; Amazon.de 280,00 €.Végül is egy kardiológusnak a belépőszint egy EKG vagy ECG készüléknél (ahogy nekem lejött) az a minimum 12 csatorna, 12-elvezetéses EKG készülék. 12 csatorna a minimum a hordozható kivitelnél is ami 24 órás folyamatos mérést végez és eltárolja az adatokat (Holter-vizsgálat).
-
zharkanyi
tag
Mire gondolsz pontosan?
Pontosítsuk akkor, mert én igyekeztem tényszerű lenni.
Én ezt úgy értettem, hogy mondjuk egy futóversenyen (legyen akár 10, 21km, vagy maraton) egy egészséges ember nem fog összeesni és meghalni. Kiszáradhat, begörcsölhet, elájulhat a hőségtől... érheti baleset...
Ha nagy baja lesz (maradandó, vagy halálos), akkor vagy nem volt egészséges (pl. meglévő keringési problémája volt), vagy valamivel befolyásolta a szervezetét (drog, dopping, fájdalomcsillapítók).Az ember maga is tud extrém hülyeséget csinálni, de ez nem a túl gyorsan, vagy túl sokáig fut típusú hülyeség. Ezekkel max. bedől az árokba és ott vagy magától heveri ki, vagy a mentősök kötnek be neki egy infúziót. (ha egyedül volt a sivatag közepén és ott hal meg az árokban az más típusú hülyeség)
Ezek nagyon durva extremitások szerintem. Szóval ha úgy tetszik pontosítom magam: Aki józan ésszel felméri a dolgokat és egészséges annak nem lesz baja.Extrém esetre példa: Volt pár éve valaki aki az ásványi anyagok hiányába halt bele egy futóverseny után. Nem ivott verseny előtt/alatt csak vizet, abból viszont vagy 10 litert és ez vezetett a halálához. Felhigult a vére vagy mi, de tuti nem jól fogalmazok.
-
zharkanyi
tag
Összesen kb. 10x sportoltam csuklón mért pulzussal az elmúlt 2,5 évben. Mindig rosszul mért. Többnyire teljesen rosszul, de volt 1-2 alkalom, mikor az edzés első felében még csak gyanús volt, hogy valami nem stimmel. Egyiknél pl. azt hittem beteg leszek, mert a szokásos pulzusom plusz 10-et mért kb. és ismerem magam annyira, hogy tudjam: ha az valós lett volna, az egy betegséggel küzdő szervezetre utal.
Amúgy, hogy pozitívat is mondjak a csuklón mért pulzusról. Remekül jelzi azokat az időszakokat, mikor valami nem stimmel. Egyszerűen a szokásos pulzusom megemelkedik és ezt a nap bármely időszakában, nyugalomban mért időszakban is látni lehet.
Mondjuk valami riasztás lehet nem ártana erre, lehet is van rá ConnectIQ megoldás, mert magamtól többnyire csak utólag, hosszabb időszakot nézve állapítottam meg, hogy pl. a stressz szint már előre látta, hogy beteg leszek. Az persze nem derül ki, hogy épp kicsit túlfeszítettem a húrt és simán 1-2 napot pihennem kellene, vagy betegség miatt van. Többnyire azért kiderül, mert előre is tudja az ember, hogy ha a terhelés épp a határait feszegeti, vagy sem. -
zharkanyi
tag
Ok. Nyilván mindenkinek a saját élménye a leginkább befolyásoló.
Nekem ezek szerint pont ellentétes, mint neked.
Szombaton lemerült a pántban az elem, így az órám csuklóról mért. Fölfelé futásban (szinte mászás) kiköptem a tüdőm az óra meg 130-as pulzust írt. Lefelé (nagy rázkódás) meg örültem a szusszanásnyi lazaságnak és 170-180 között mozgott a pulzusom.
Pedig mikor észleltem az anomáliát direkt húztam a szíjon egyet, hátha segít. Nem segített.Nehéz úgy venni órát, hogy biztos lehess a sikerben. Valószínű mindenkinél csak használat közben (és nem egy 5 perces próbára gondolok) derül ki a dolog.
-
zharkanyi
tag
Félre ne érts. Elhiszem, hogy amikor összemérted, akkor pontos volt. Nekem is pontos a Fenix 5-öm és egy Samsung okosóra is az volt. Egészen addig, amíg nem csinálok benne semmit. Ennek a határa kb. a séta. Ott többnyire jó, de néha már ott se. Lépcsőzés, fölfelé, lefelé gyaloglás, bringa, bármi egyéb már nem.
Te nézted úgy, hogy ha izzadsz akkor is jó?
A baj az a csuklón mért pulzussal, hogy nagyon laborkörülmények közt kell legyél, hogy jól működjön.
Nem mindegy a csukló alakja, a bőröd színe, szőrösség... Mindenkinek más a tapasztalata, mikor jó és mikor nem. Ha meg elkezd az ember keze rázkódni akkor jön a teljes káosz. Ezen még van akinél segít a kényelmesnél egyel szorosabbra húzott szíj, de van akinek nem. No és akkor jön az izzadság, ami az optikai szenzort szintén befolyásolja.Szóval persze. Jól mér az optikai szenzor is, nálam is és nálad is. Csak épp lesz az a pont, amitől már nem. Pl. első 20 percben még ok, aztán az izzadság miatt már nem. (sokan vannak, akiknek edzés közben válik rosszá a pulzusmérés)
Kísérleteztem vele én és még sokan mások is eleget. Én odáig tudtam max. jutni vele, hogy egy +-5 pulzusos tartományban bent tud lenni, ha minden klappol (jól meghúzva, nem rázkódva, nem izzadva) Persze késleltetéssel, tehát a pulzuspánttal mért pulzusemelkedést mondjuk 5 másodperccel később követi le.
Kolléga felesége nagy konditerem, fitnesz őrült. Mikor divatba jött náluk a pulzus alapú edzés, akkor sokat beszélgettünk milyen órát vegyenek. Próbáltam lebeszélni őket a csuklós pulzusmérésről. Megvették végül az egyik Polar-t, ami elvileg ebben a legjobb a csuklón mért pulzusban és 3 hónap után már a kollégám hordta az órát, a feleségének meg vettek egy pulzuspántosat.
A szobabiciklin egyébként ha szerencséje van tényleg mérhet egész jól (nincs rázkódás), de ez egyénfüggő. Sok más szempont ronthatja még el, de ezt még egy 10 perces próba során sem biztos, hogy kiderül.
-
Az óra persze, hogy mutatja, de a telefonos app nem.
Lehet, hogy rosszul kérdeztem, neki futok újra. Szóval adott egy Polar M430.
Mikor elkezdek egy tevékenységet, akkor elindítom az órán rögzítését, persze hogy rögzíti a pulzusszámot, és visszatudom nézni a telón, miután szinkronizáltam illetve az órán látom folyamatosan. De ha a tevékenység közben a telefonos appon akarom nézni akkor ott nem mutatja, míg egy mellkaspánttal már igen. Tehát az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan bármilyen pulzusmérő óra, amivel tevékenység közben a telefonon látom a pulzusomat?! -
Yoshida
aktív tag
hát, az importőrnek van a facebook csoportja, ott vagy valaki kérdezte, vagy én kérdeztem úgy másfél éve talán, de nincs hozzá semmi, se aksi, se gombok. Azóta lehet, hogy változott, nem tudom.
Esetleg lehetne egy elektronika hibással összeházasítani, bár órát sose szedtem szét, így nem tudom mennyire bonyolult újra vízállóvá tenni. (lehet nézek valami videót hátha van neten)Anno Xperia Z nagyjából vízálló telefont szedtem szét, na az utána már sose volt a régi, el-el vált a hátlap a sarkánál
. Igaz nem gyári ragasztóval lett összerakva, ez is lehetett gond. (fenix meg csavaros ahogy látom)
Fenix 6x nekem nagyon bejön, de hogy a 6x pro zafír 280 ezer forint legyen...
(bár a 3-asom se zafíros, egy 3m kijelzővédő van rajta új kora óta, van rajta már karc, de még nem zavar annyira hogy cseréljem a fóliát)
Igazából egy vivoactive 4 elég lenne, HA több lenne az üzemideje.
A fenix 3 használata: első két évben elég aktív volt (számomra
) évi 5-6e km bringa ant+ seb és pedálfordulat jeladóval, meg mellkas pánttal, nyáron balcsin kis úszás, télen uszodában heti 2x 1 óra, nagyon kevés szobabringa télen, meg sok túra, 3 síelés osztrákoknál. De igazából a gombokat nem ilyenkor bántottam szerintem, mert bringán 90%-ban a pulzus/pedálfordulat kijelzőn van, úszáskor volt pár pause mindig, de sós vízben sose volt pl.
utóbbi 2 évben (kisgyerek jött a képbe) viszont nagyon light-os a használat, alig bringa, alig túra, no úszás. Napi 2 ébresztő van, meg gerinc nyújtáshoz 4x1 perc visszaszámlálás, akkor nyomom mindig a gombokat.
Nem fürdök benne, mindig leveszem. Éjjelre átrakom a jobb kezemre, de akkor se nyomkodom a gombokat
úgy látom kijelzőt, alaplapot, elemet, gps antennát lehet szeparálni ifixit alapján, a gombok az óraházhoz tartoznak valószínűleg akkor.
Szóval ha találok egy halott órát, akkor abba átrakva az én belsőségeim, még használható lenne tovább. Bár így is használható, de én is félek úszni benne.
szerk: találtam ali-n csak óratestet, 16 dolcsi
-
zharkanyi
tag
Most én is ki lennék akadva, ha a 2 éves Fenix5-ömmel ilyen gondok lennének.
Viszont magamat ismerve a Fenix8 megjelenésének a környékén már lehet azt látnám benne, hogy legalább van miért beszerezni az új modellt.Még szerencse, hogy a Fenix 6 számomra semmi olyat nem kínál, amit a Fenix5-ből hiányolnék.
-
zharkanyi
tag
Ezt már megvitattuk itt. Eltér a véleményünk és valószínűleg azért, mert a tapasztalatunk mást mutat.
Szerintem pont ez a baj, hogy sok tényező nagyon komolyan tudja befolyásolni a csuklón mérést.
Alkat (csontozat), bőrszín, izzadság, szőrösség, mennyire van meghúzva... Elhiszem, hogy van akinél mérhet viszonylag pontosan az óra, de másoknál meg nem.Én rengeteg embert hallottam panaszkodni, rengeteg teljesen fals adatot láttam (amiről sokan egyébként állították, hogy pontos) és a saját tapasztalatom is pocsék a csuklón mért pulzusról.
Szerintem ebben is kérdezzen meg valakit. Mondanám, hogy Zergét, de tudom ő mit fog válaszolni.
-
zharkanyi
tag
Igen, a mellkaspánt a szív elektromos jeleit érzékeli. Szerintem nem véletlen, hogy a szenzor mondjuk 3-4 centire ha van a jel forrásától. Tenyéren nem tudom hogy mérnek, de az kb. egy méterre van a szívtől és nem olyan stabil az érintkezése sem, mint a mellkaspántnak.
A fenix 5 egy jó Garmin mellkaspánttal egyébként rengeteg egyéb dolgot is mér a sima pulzusadaton túl.
-
zharkanyi
tag
Azt is tudod, hogy miért írtam?
Merthogy a Fenix5-ünk a Tour de France, a kismotor és a futóbicikli pedig a csuklón és tenyéren mért pulzus.
Van egy tök jó óránk. Használjunk hozzá illő komolyságú eszközt ha érdekel minket a pulzusunk.
A gyerekjátékokat használjuk szórakozásra és ne a sporthoz. -
hitman77
senior tag
Persze annak eleve gondolom nagyobb az akksija. Most viszont a 13.40 , 14.10 software verzióval előjött akksi merülés mizéria miatt jobban figyelem a töltöttséget és feltűnt hogy amikor napközben itthon hagyom mert más órát veszek fel délutánra sokkal többet merül mintha nálam lett volna. Erre gondoltam hogy ilyenkor érdemes lenne kikapcsolni az órán a Bluetooth-ot hogy ne keressgéljen egész nap.
-
zharkanyi
tag
Ne legyenek. Már 25 éve is a pulzusomat mértem még kézzel számolós módszerrel. 22 éve pedig van folyamatosan pulzusmérő órám. Lefutottam ezekkel úgy 60.000km-t.
Persze ez csak a normál megszokott edzéstartományokra vonatkozik. Illetve nem szélsőséges esetekre (hőség, betegség...)Garmin Fenix 5-öm van és azzal kapcsolatban írtam. Nyugalomban jól mér nekem is, de futás közben nem. (orvosi műszerrel gondolom nem a hegyekben futva hasonlítottátok)
Ettől függetlenül azért írtam, hogy ez egyénfüggő, mert van aki állítja, hogy neki jól mér és bár nem vagyok efelől teljesen meggyőzve, de alapvetően hiszek nekik.
-
zharkanyi
tag
Elég vegyes ezzel kapcsolatban a kép. Van aki szerint jól mér csuklón, van aki szerint nem. Egyénfüggő.
Nekem nyugalomban jól mér, de terhelés alatt teljesen rosszul. Mindegy mit teszek teljes hülyeség amit mutat. Nem csak késik, hanem konstans fals adatokat mutat. Ha rászorítom akkor csak 20-30 a különbség, ha nem akkor mer 150 helyett 90-et, vagy 200-at is.
A gond az, hogy 10 bpm pontossággal meg tudom tippelni is. Aki pedig pulzuskontrollal akar edzeni ott ez a 20-30 eltérés két teljes zónát, vagy többet is jelent. -
cuebler
senior tag
5S plust néztem a zene miatt. de elriasztott, hogy pont a zene miatt nagyon gyenge az üzemidő. aliról rendelt füles tudja az önálló mp3 lejátszást 16gb beépített memóriáról, kb 26 dodóért...
Snoop-y: ha annyira "frusztrálna", akkor sem vennék garmin-t, mert magamnak veszem, nem nektek (vagy a szomszédnak). akkor vennék garmin-t, ha 60k pluszt indokolna számomra a fentebb leírt három fícsör (topomap, garminpay, zene). a zenét megoldom, a másik kettő pedig bőven nem ér meg 60 rugót. kérlek, ne vitatkozzunk ezen. van egy véleményed, amit tiszteletben tartok (legalábbis nem gondolom, hogy fikáztam volna), te is tartsd tiszteletben az enyémet. a tanácsotokat kértem, elolvastam, értelmeztem, nekem megéri a suunto, főként, hogy szeretem a ritkább, "egzotikusabb" dolgokat.
pacsi
-
b4zsi-
őstag
Köszi. Most nézem a Decathlon honlapján a Kalenji órát, ami igaz 15 000 Ft, de cserébe nem kell mellkaspánttal bajlódni és elvileg pontos is a vevői vélemények alapján. Nekem nincs tapasztalatom ilyen órákkal, de biztos, hogy szívesebben használok csak csuklón mérő órát. Eredetileg feleségem szeretné spinninghez, de nekem is jól jönne kerékpározáshoz-teniszhez-focihoz. Kérdés ez a decathlonos cucc mennyire tárolja el az edzéseket, mert azért foci-tenisz közben nehéz követni az adatokat.
-
bringasisti
őstag
A legnagyobb tragédia hogy azt az app-ot amit használok és mutatja azokat az értékeket ami a fenti képen látható senki nem tesztelte szakmai szinten! Ez azért gond mert mivel egy fizetős megoldás ( és ha az egész világon használják 3700 forint milliomos lehet a gazdája ) lehet hogy vannak olyan paraméterek amit csak ír az app hogy jobban el lehessen adni , és van amik tényleges értékek. Ezért ha a beteg lenne szempont az orvosok számára akkor valamelyik klinika csinálna egy adott pánttal egy tesztet hogy melyik érték pontos és melyik a humbuk, publikálnák a házi orvosok felé és ugyanúgy be lehetne a diagnózis felállítása a építeni mint a házi vérnyomásmérőt. Csak ehez ahogy írtad szemlélet váltásra lenne szükség! Ami azért akadozik mert a beteg az Istennek számító orvos diagnózisát kontrollálni tudná ami egy kész katasztrófa volna mármint az orvosok számára.
-
Coc@s
őstag
És egy rövid történet.
Egy hete felébresztett minket az órám (Garmin Fenix3 HR) csipogása.
Mint kiderült, a beállított alacsony pulzusérték miatt riasztott, 32-es pulzust mutatott.
Vérnyomásmérő "Lo"-t jelzett a pulzusra, feleségem 35-öt számolt.
Viszont nem éreztem magam rosszul, "csak" éreztem, hogy lassan ver a szivem ill. 1-1 ütem kimarad.
Másnap kinyomtattam az éjszakai mérés pulzus részét (a Garmin saját rendszeréből, mint tevékenység) és mentünk a sürgősségire a Városmajorba.
Mondtuk a dokinak a helyzetet, és hogy az óra riaszott ill. az 32-t mért. Arra legyintett, és kérdezte, hogy másvalami?
Mondtuk a vérnyomásmérőt, azt is ignorálta, aztán mondtuk, hogy egy perces számolás mennyi volt,arra mondta, hogy ok, akkor az annyi volt.Lehet ez a hozzáállás már a másik véglet, de az órás mérést nem vette komolynak.
Az ambuláns lapon megemlítette, hogy a "rajta lévő sportóra is hasonló értéket mért".Hamarosan HOLTER következik.
A "poén" az, hogy azóta volt egyszer egy 40-es pulzusom, de egyébként éjszaka is tartósan 50 fölött.Persze azért azóta is viselem az órát folyamatosan, mert azért tudom én, hogy az a 32 az valóban kb. annyi volt.
Ha megint előjönne, kiabáljon csak! -
bringasisti
őstag
-
lancia75
tag
Ezt nem én döntöttem el "sajnos", ezek a tények:
https://www.cbsnews.com/news/fitness-tracker-heart-rate-accuracy-study-fluctuations/Ez a tecnológián van még mit fejleszteni. Ettől függetlenül éjjel-nappal viselek egy garmin vivosmart 4 aktivitásmérőt, a sportórák mellett. A véroxigén szint mérője viszont nagyon pontos. Az alváskövető funkciók is nagyon meggyőzőek. Edzéseken viszont csak mellkaspántot használok.
-
lancia75
tag
Ez így ebben a formában nem igaz. Alacsony tarományban egyenletes intenzitásnál a csuklós pulzusmérés lehet szinte azonos a mellkasi jeladóval mért értékkel, de váltakozó intenzításnál már nem tudja olyan pontosan lereagálni az optikai pulzusmérő a szív összehúzódásait.
"a csuklónkon vett perifériás pulzust a bőr átvilágításával méri az óra/ karkötő, a lüktetést a hajszálerek tágulással reagálják le, amit egy algoritmus segítségével mutat az óra/karkötő"
A mellkesi jeladó viszont a szív elektromos jeleit veszi, így az szinte EKG pontosságú.
Nekem voltak és vannak is Garmin fenix HR, vivoactive 3, vivosmart óráim, de egyik sem pontos magasabb pulzusszámon. Sőt! Teszteltem őket polar H10 mellkasi jeladóval, és jó nagy eltérések jöttek ki magas intenzításon a garmin órák esetében. Egyedül a Polar M430-as óra tudta valamelyest követni a magasabb tartományokat, de már ott is voltak 5-15 pulzusszám eltérések. A polar 430 alján 6db érzékelő led található, a garminon max 3db.
Egy szó mint száz, akinek fontos a pontos pulzusmérés, az úgy is mellkasi jeladót fog használni. A többi még eléggé gyerekcipőben jár. Bár a Polar Vantage széria már jó irányban indult el.
-
-
zharkanyi
tag
Ez cáfolnám. Garmin, Polar, Samsung alapján.
Nagyon egyén és helyzetfüggő. Nyugalmi és laza helyzetekre még OK. Ha pl. sétálok és közben nézem az rendben van.
Nálam bármi aktívabb tevékenység közben már hülyeséget mér. Van amelyik teljesen (Samsung) és van ami csak 10-15-el eltolt értéket. Ez laikusként kis eltérés (10% alatt), de ha az ember figyeli a pulzusát és ez alapján terhel, akkor hatalmas különbség.Sokan állítják, hogy nekik rendben van, de ők alapvetően "nice to have" pulzusfigyelők.
-
monroe8609
aktív tag
Igen,valószínű hogy ez a pihenés közbeni kalóriát szamolja így. Fél 11-től reggel 6.45-ig.Ami elképzelhető. Bár azota csak a gyereket vittem be oviba,es mar 2240 lépést mért es mar 885 kalorianal tartok..Amúgy meg sportolok,napi 2 óra intenzíven,akkor meg termeszetesen elindítom az edzést hiszen elsosorban ezert vettem.Csak ezzel a napi aktivitás méréssel nem vagyok teljesen kibékülve..Egyébként pedig az alvásomat szépen monitorozza,abszolút korrektul méri mikor aludtam el es keltem fel, illetve hányszor "mocorgok" éjjel, szóval összességében elégedett vagyok.
-
Yoshida
aktív tag
Valami van ebben amit bringasisti mond, mert a fenix3 leírásában konkrétan benne van, hogy ne párosítsd az órát a telefonnal, hanem indítsd el a connect appot, és ott keress rá az órára, és úgy párosítsd őket. (ezek utána persze ha a telefon beállításoknál a bt-nél megnézed, ott lesz a párosított óra is...)
Én se értem miért jó ez...
Szabvány az szabvány, aztán mégse.(androidon)
-
bringasisti
őstag
A lényege a dolognak hogy ha a telefont párosítod egy másik telefonnal akkor bármelyik alkalmazásból tudsz adatot küldeni. Ha az adott telefonra felteszel 10 fitness alkalmazást akkor egyénként az alkalmazásba belépve az adott app- ot kell párosítani mert a többire nem vonatkozik. Ezért írtam hogy nem a " telefon" hanem az app kapcsolódik nyilván a telefon rendszerén keresztül
-
bringasisti
őstag
Előző Hsz-ben volt egy kis irónia. Azért tettem idéző jelbe hogy a telefon nem kapcsolódik mert következő a történet: Ha a Bluetooth kapcsolódási lehetőség opciót nézzük akkor vagy mutatja az övet vagy sem, de kapcsolódni ott sose fog a telefon a pulzus jeladóhoz úgy mint ahogy két telefon vagy a füles csatlakozik! Meg kell nyitni valamelyik fitness alkalmazást a settings opciót választani, közösülni a nedvesített érzékelős felrakott jeladóval és ekkor az app a telefon hardver segítségével ha tudja az adott adatátvitelt kommunikálni fog. Ezért írtam hogy nem a " telefon " csatlakozik. Geonaute pántom volt 2 hónapig bírta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest