Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz lugosi #2006 üzenetére

    Köszönöm a választ!

    Néhány órát olvasással töltöttem és nekem ez rajzolódott ki.

    Apple Watch:
    Az Apple Watch EKG vagy ECG funkciója egycsatornás (one-lead or single-lead ECG or EKG).

    A kardiológusok egyhangú véleménye jelenleg az hogy senkinek se tudják ajánlani. Egészséges vagy tünetmentes (tünetmentes alatt arra gondolok van egy kicsi szívprobléma amit még nem fedeztek fel olyan jelentéktelen) embereknek nem ajánlják mert nem elég pontos nem elég megbízható. Nem képes 24 órán át folyamatosan mérni és a mérést eltárolni adathordozón. Csak 1 csatornás.

    Egy készüléket kiemeltek a kardiológusok, ami elérhető áron kapható, laikus is tudja otthon (majdnem bárhol és bármikor) egyedül önállóan használni és olyan pontos, olyan minőségű mérést végez, ami már a kardiológusoknak is értékelhető eredményt ad, de ez se tud hosszabb ideig mérni:
    AliveCor® KardiaMobile 6L | FDA-Cleared | Wireless 6-Lead EKG | Works with Smartphone | Detects AFib or Normal Heart Rhythm in 30
    (A 6L arra akar utalni, hogy ez már 6 csatornás.)
    Youtube videón bemutatta egy hölgy hogyan használja. Méréshez szükség van mindkét kézről a mutatóujjakra és a középsőújjakra plusz az egyik lábra boka felett amire a készüléket kell fektetni.
    iOS és Android támogatás (nem támogatott mindegyik OS verzió, nem támogatott mindegyik telefon még ha az OS verzió jó is lenne).
    Ára: USA-ban $ 149.00; Amazon.de 280,00 €.

    Végül is egy kardiológusnak a belépőszint egy EKG vagy ECG készüléknél (ahogy nekem lejött) az a minimum 12 csatorna, 12-elvezetéses EKG készülék. 12 csatorna a minimum a hordozható kivitelnél is ami 24 órás folyamatos mérést végez és eltárolja az adatokat (Holter-vizsgálat).

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák