- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sürgős segítség kellene okosóra választásban, segítsetek légyszi (utolsó napos karácsonyi ajándék).
Egy 70+-os illetőnek kellene, fő cél a lépésszámlálás és nyilván idő mutatása, jelzések mutatása lenne. Az illetőnek egy xiaomi Note (11?) van, a xiaomi watchot néztem, nem tudom jó választás lenne-e. Másik is jó, a pár napos üzemidő szintén jól jönne.
A lényeg, hogy előnyben olyan modell, ami decathlonban kapható, mert az elérhető közelségben van.
Szerintetek? -
válasz
blaca83 #2132 üzenetére
“a beltéri + kültéri úszást is támogatja és nem csak az applikációra támaszkodik, hanem a GPS-el pontosít”
Hát, szerintem a Fenix is. Nekem volt vele nyílt vízi úszásom és használta a GPS-t. De próbáld ki, elég ha elindítasz egy nyílt vízi úszás tevékenységet az órán, egyből elkezdi keresni a GPS pozíciót. -
A suunto-t nem ismerem, a garminról elmondható, hogy rengeteg dolog teljesen jól működik bennük netkapcsolat nélkül is (pl. az offline térképek és navigáció), de ha ki akarod elemezni, akkor - bármennyire is logikátlan, mert minden adat bőven elférne a telefonon - kell hozzá a netkapcsolat, és a felhőben tárolt adatok. Jó lenne ha a mostani leállás miatt elgondolkoznának rajta, hogy nem így kéne csinálni.
-
Szerintem egyáltalán nem rossz kérdés.
Az összes adatod felszinkronizálódik a Garmin szerverére a felhőbe. Ennek nagy része valószínűleg nem érdekes, de pl abból, hogy hol kezded és hol végződik a futás stb, lehet látni hogy hol laksz. Általában nagyon részletes statisztikákat és adatokat látsz a telefonon az appban, de az elmúlt hetek leállása megmutatta hogy online szerverkapcsolat nélkül a funkciók (adatok) kb kevesebb mint negyede elérhető. Tehát online kapcsolat nélkül szerintem ne is gondolkozz a használatában. Elég sok privacy jellegű beállítás van az appban, így pl meg lehet adni egy biztonsági kört amin belül nem látszódik másnak a tevékenység helye, így a lakhely elrejthető. Nálam nagyon kevés adat van beállítva láthatóként (nyilvános / csoporton belül / ismerősök / csak nekem látható).
Helyben alig tárolódik valami, ezt a leállás megmutatta. Szinte minden online van és az app is online tölti le, alig tárol valamit helyben. -
Bizonyos funkciók helyreálltak a Garmin connectnél, kezd működni. Az első szinkron nagyon sokáig tart.
-
-
válasz
bringasisti #2048 üzenetére
Az a baj hogy a cég nem mond erről semmit. Csak találgatások vannak meg pletykák. Ez így elégtelen kommunikáció a részükről. És vajon mi van az adatainkkal?
-
válasz
gulyasa #2044 üzenetére
“Valójában minket, Garmin óra használókat csak annyiban zavarhat a dolog, hogy az órákat nem lehet szinkronizálni,”
Nem csak ennyiben érint.
Mint ahogy több külföldi fórumon is írták, ez az eset rávilágít arra, hogy mennyire szerverfüggő sok Garmin szolgáltatás és funkció, még bizonyos esetekben feleslegesen is. Nekem egy Fenix 5X-em van, az alkalmazás a szerverek leállása óta két adatot mutat a telefonon: a napi lépésszámot és a napi kalóriát. Nem látom be, hogy pl a folyamatosan mért pulzust miért nem tudja kijelezni az app, ahhoz miért kell szerverkapcsolat. Vagy az óra által mért tevékenység adatainak a megjelenítéséhez miért kell szerver, ott van az órán, átmegy az appba és látnom kéne, de nem.Ezeket és más funkciókat feleslegesen köti a gyártó a szerverkapcsolathoz.
Ezen kívül, miután a személyes adatainkkal babrálnak éppen, nagyon nagy probléma hogy semmit sem kommunikálnak, az érdemi infók pletykák alapján jelennek meg. Én csalódtam bennük. -
A Garmin szerverek nem mennek kb 24 órája, ha valami ilyesmibe beleszaladtok, nem az eszköz hibája.
-
-
-
válasz
zharkanyi #1991 üzenetére
Érdekes, pedig úgy látom mind a ketten ugyanazt a márkát használjuk. De akkor is elfogadom, hogy lehetnek ilyen eltérések. Egyébként nem lehet, hogy ez az említett anomália nálad is akkor volt, amikor ez - úgy látszik - egy rossz firmware verzió miatt nem volt jó? Mert egy időben nekem is furcsa értékeket mért a csuklón, aztán megoldódott.
Úgy lenne igazán jó összemérni, hogy mondjuk rajtad van az én órám is, és a te óráddal mellkaspánttal mérjük, az enyémmel meg csuklón, és akkor "lebukna" lehet az órám, hogy mégse pontos.
-
válasz
zharkanyi #1989 üzenetére
Terheléses teszten lett összemérve (szobabicikli és futógép - ez volt kéznél). Nálam, az én csuklómon jól működött, igazából nem akartam többet beletenni ebbe, nem teszt akart lenni, hanem csak arra voltam kiváncsi, hogy nekem jól mér-e.
De egyébként biztos van olyan is (nálam is) amikor rosszul mér. Sőt most ugrott be, volt is egy olyan firmware verzió, amikor rosszul mért, egyértelműen.Futás(inkább erőltetett sétának nevezném a konkrét esetet) esetén gyanúsan irreálisan magas volt a mért érték, igaz pánttal meg túl alacsony (igaz hogy egy legolcsóbb árkategóriás decathlon pántom van). Szóval biztos, hogy nem 100%-ig pontosak ezek, de szerintem (nálam legalábbis) elfogadható volt a pontossága. -
válasz
icecave #1984 üzenetére
Nekem hosszabb tapasztalataim csak a Garmin termékekkel vannak, abból bátran ajánlom a Fenix sorozatot. Pont az, amit te keresel, inkább sportóra mint okosóra. Amire te használnád, egy Fenix 3 HR pont jó lenne, de úgy látom már nem lehet kapni.
Árban ebben a sávban van most az Instinct, vagy a Vivoactive 4. Lehet inkább ez utóbbit ajánlanám.
Nekem Fenix van, annak a beállításai között kikapcsolható a csuklón mért pulzus, ha nem kell.
Másokkal ellentétben, nálam és szerintem pontos a Fenix csuklón mért pulzusa, orvosi műszerrel lett összemérve és hibahatáron belüli volt az eltérés, félre ne érts nem leszólni akarom a többieket, én elhiszem hogy van aki érzésre mondja meg hogy neki nem annyi a pulzusa, de mi meg összemértük rendes orvosi műszerrel, én hiszek a saját tapasztalatomnak. Olyan esetekben, amikor az aktivitás az alkar izmainak az igénybevételével jár (a szobabicaj nem, de a súlyzós edzés igen), ott válhat pontatlanná a csuklón mért pulzus, és főleg akkor, amikor a gyorsabb pulzusváltozások vannak.
A többi gyártó termékeit sajnos nem ismerem, biztos ott is vannak jók, én évek óta Garmint használok, bevált és megszoktam.
Még annyi, hogy alváskövetés a Fenixben biztosan van, a többit nem tudom, de szerencsére a kb 1 hetes üzemidő miatt éjjel nem kell töltőre tenni, így erre is nagyon jól működik.
-
Én csak 5x-ről tudok beszámolni, az nagyon strapabíró. Ütődött már neki korlátlan biciklizés közben, illetve itthon bútornak, de nincs nyoma semmilyen sérülésnek, nagyon jól bírja.
A szíjat lecseréltem, egyrészt mert kicsit megkopott, másrészt mert az a gumi jellegű szíj nekem nem is volt annyira kényelmes, így szövetszíjat vettem rá és az sokkal komfortosabb. -
-
Nekem Fenix 5x van, mi erdőben gombászás közben tévedtünk el kicsit egy csoporttal, jó volt hogy van benne a térkép mellett iránytű is, tehát nem kellett próbálkozni a haladási irányokkal, hanem egyből ki tudtunk jönni. Amúgy legtöbbször biciklizés közben használom a GPS részt, ránézek csak hogy ha ismeretlen helyen járok hogy az utak, utcák hogy jönnek, hogy nagyjából ne menjek be a csőbe.
-
Épp tegnap segítettem valakinek egy beépített GPS-szel nem rendelkező Garmin kütyünél, elindítottuk a tevékenységet az órán, megkérdezte hogy használja-e a telefon GPS-ét, azt választottuk hogy igen, és a tevékenysége szépen megjelent a térképpel együtt mikor végeztünk.
Amúgy magasságot - ha van benne - barométerrel is tud mérni némelyik, de ezt nem tudom hogy a tiétekben van-e. -
Heló! Böngészőben szerintem nem tevékenységfajtát, hanem edzésprogramot tudsz hozzáadni, ezért jön az automatikus séma szerinti súlyzós dologgal pl.
A tevékenységek között "egyéb"-et nem találsz? Vivomove pont nem volt még a kezemben, de nálunk is van a családban olyan, amin csak pár fajta edzéstípus van, de ott van egyéb. -
válasz
bringasisti #1919 üzenetére
A Bluetooth kapcsolat instabilitását hogyan okozza egy teljesen más kapcsolódási szabvány hatótávja? Pláne mondjuk egy olyan (gagyibb) eszközben, amiben nincs inkább ANT+? 🤔
Nem kötözködésképp, de vagy nem írtad le pontosan hogy mire gondolsz, vagy teljesen irreleváns a válasz. -
-
Nem kérdezted rosszul, én írtam túl tömören.
Úgy értettem, hogy amiket én használtam eddig (azok mind különböző Garmin modellek voltak) ott ha megnyitom az appot akkor az valós időben mutatja az aktuális pulzust, és a kijelzett érték változik is a pulzus változása függvényében. -
válasz
bringasisti #1831 üzenetére
De érted, hogy mi a különbség aközött amit leírtál, és aközött, amit írni akartál
-
válasz
Yoshida #1828 üzenetére
Én úgy látom hogy az az ár a 6x pro-ért nem olyan vészes, az 5x-em annak idején ha jól emlékszem 250 volt (de lehet hogy 230?), ahhoz képest ha a forint romlását is a képbe vesszük, nem drágult jelentősen.
Én nem bántam meg hogy zafírüvegeset vettem, volt 1-2 olyan helyzete az órának amikor gyanús, hogy a nem zafír erősen karcolódott volna, de így megúszta bármiféle nyom nélkül.Az akku nálam is hibátlan a mai napig, ha így folytatja az óra a külsejét és az akkut akkor még pár évig nagyon szeretném használni.
Az egyetlen kiegészítő amin elgondolkoztam a wattmérő volt a biciklihez, mert állítólag a véroxigénszintet csak azzal méri (és kinti futással), erre rászántam volna egy max 10e Ft-ot, de láttam hogy árban ezek olyan 100-120 körül vannak, annyiért meg ottmarad.
-
válasz
bringasisti #1827 üzenetére
Az nekem is van, reggelente rendszeresen, néha délután is, mégse írom ki a fórumra.
Ez tipikusan az az eset volt, amikor egy vessző meg tudja változtatni a mondat értelmét. -
válasz
Yoshida #1824 üzenetére
De durva, ezen most nagyon meglepődtem. Mármint azon, hogy ilyen elhasználódása van az órádnak. Én így már nem mernék benne úszni.
Nagyon sokat használtad? Intenzív használat volt? Nekem 2 éves az 5x-em és még semmi baja, semmi elhasználódás nincs rajta (az üveget féltettem volna a legjobban, de ez a sapphire változat, nyoma sincs semminek), a gombjai hibátlanok, pedig van használva. Bő egy hónapja tengerben úsztam és merültem vele (oké nem mély, csak szabad tüdős), nem ázott be, szóval 1.5 év intenzív használat után még teljesen jó a vízállósága."(Ettől amúgy többet vártam egy ilyen kategóriás órától)"
Hát én is, teljesen egyetértek veled. Érdemes lenne megkérdezni, hogy mennyiért szervizelik. Utánanéztél a neten, hogy mit írnak hosszú távon elhasználódás, és használat terén?
-
válasz
zharkanyi #1822 üzenetére
Teljesen egyetértek mindennel amit most leírtál, csak azért írtam be az én tapasztalataimat, hogy meglegyen a másik infó is (általában a kérdezők nem olvasnak vissza). Tehát elsősorban nem neked szólt (bár neked válaszoltam), hanem a kérdezőnek.
Kíváncsi lennék egyébként az Apple Watch-ra, hogy az mennyire pontos, de olyanom nincs, és nem is ismerek senkit a környezetemben akinek lenne. Azért lennék rá kíváncsi, mert annak a mérését valami kardiológiai társaság (elnézést, nem néztem utána mélyebben) is elfogadta talán.
-
válasz
zharkanyi #1819 üzenetére
Nekem meg ezzel ellenkező a véleményem. Szerintem a csuklón mért pulzus kifejezetten pontos az olyan tevékenységek esetén amik nem súlyzós és ehhez hasonló tevékenységek. Például futás és biciklizés alatt én pontosnak tartom, nagyon kicsi eltérések voltak a ténylegeshez képest, ha erre kell én önmagában ezért nem adnék pénzt mellkaspántért.
-
Nekem most adta fel a 14.20-ra frissítést, figyelni fogom az elkövetkezendő napokban, kíváncsi leszek.
-
válasz
zharkanyi #1810 üzenetére
A tenyéren elektródákkal mért pulzus azért szerintem ha nem is annyira komoly dolog, mintha a mellkason mérjük elektródával (a mellkaspánt így mér, ugye?), de azért nem gyerekjáték kategória. Te hogy látod? Ekkora különbség lenne a tenyéren és a mellkason elektródával való mérés pontossága között?
-
Ma csináltam egy tesztet, hogy pontosan mér-e az óra csuklón pulzust ezzel a mostani szoftverrel, mivel volt róla szó a napokban többször is.
Gondoltam megosztom, mert vegyesek, érdekesek a tapasztalataim. Tehát (garmin fenix 5x):
Egy elliptikus gépen tudtam tesztelni, mert azon van tenyérérintkezős mérés edzés közben. Érdekes, számomra furcsa eredmény jött ki.
Az edzés első harmadában nem stimmeltek az értékek. Az eltérés a 2 ütemtől 6 ütemig terjedt. Mivel folyamatosan, állandóan mentem a gépen, nem voltak hirtelen váltások, a csuklót nem igazán vette igénybe a gép, így a mérésnek pontosnak kellett volna lennie. Az 1-2 ütem eltérést még okénak éreztem, a 6-ot már nem.Eltelt az edzés első harmada, és onnantól telibe pontos volt. Nagyon ritka volt, hogy 1 ütem különbség lett volna az óra és a tenyéren mérés között, de általában stimmelt teljesen pontosan. Nem értem, hogy ez mitől lehetett.
Betudható esetleg annak, hogy a tenyér izzadásával javult a tenyér elektródáinak a mérése? Ez lehet az egyetlen magyarázat, mert más nem jut eszembe, hogy eleinte miért nem volt pontos, utána miért lett az. Persze az is lehet, hogy az óra mért rosszul, mert a tenyéren mérésnek véleményem szerint jobban lehet hinni. Nem? Mi a véleményetek?
-
válasz
bringasisti #1792 üzenetére
Elhiszem de ő órához keresett pántot és ha rajta van a pánt, feltételezhető hogy az óra is rajta van, tehát a távolság nem lesz olyan nagy. Meg edzés közben se sörözzél
-
-
válasz
bringasisti #1766 üzenetére
Ezért írja a használati utasítás hogy húzd szorosra a szíjat.
Egyébként az valóban tapasztalat hogy az alkar izmait is igénybe vevő tevékenység közben is romlik a mérés pontossága. -
válasz
bringasisti #1758 üzenetére
Inkább fordítva mondanám, van benne valami amit írtál, de max 10%. Annyi, hogy a csuklón mért pulzus kevésbé pontos, főleg annyiban hogy kevésbé pontosan követi a pulzus gyors változásait, mint a mellkaspánt, illetve a csuklóra nagy terhelést adó mozgásformáknál nem szerencsés.
De azt hiszem ez már ki volt beszélve a topikban. Elfogadom, hogy neked ez a véleményed, de sarokigazságként adod elő, ami megtévesztő. -
válasz
bringasisti #1752 üzenetére
"Csuklón nem tudsz mérni."
Miért ne tudna...
De kár ilyeneket írni. -
válasz
hitman77 #1749 üzenetére
Szia!
Én tengervízben is használtam, az sem ártott meg neki ilyen téren, igaz normál csapvízben meg szoktam mosni utána. Az izzadsággal ugyanez a helyzet, szerintem néha érdemes lemosni a hátulját. Erősebb ruhával próbáld meg törölgetni a töltőcsatlakozó tüskéit, nekem egyszer-kétszer volt, hogy a számítógép nem ismerte fel tárhelyként (de tölteni töltött). A tisztítás után rendbe jött.
-
válasz
sz_abika #1746 üzenetére
Menet közben nem mutat semmit a strava garminnal, mert csak akkor szinkronizál a strava-ba, amikor a garmin connect-be fel van töltve a tevékenység. Megkockáztatom, hogy olyan nincs, amit te keresel (órában), csak valahogy úgy, ha övvel kapcsolódsz a strava apphoz, és nem óra, hanem az app mér.
-
válasz
zharkanyi #1734 üzenetére
Szóról szóra egyetértek veled. Én is ezt szoktam mondani ismerősi körben, amikor felmerül a téma.
Annak idején mikor órát választottam, akkor a teszteket nézve alig akartam elhinni, hogy egy garmin fenix árkategóriás óra és nem érintőképernyős. Szóval oldalsó gombokkal kell mindent megoldani? Hááát....
Aztán kezdett derengeni, amikor télen kesztyűben is hibátlanul ment a kezelése, vagy merüléskor víz alatt (ahol az általam ismert érintőkijelzők nem működnek).
Szóval igen, el kell dönteni, hogy mire használja az ember, és mi fontosabb. Minden az egyben, mindenre jó megoldás jelenleg nincs a piacon, amennyire én szétnéztem. -
válasz
cuebler #1696 üzenetére
Igen én is úgy tudom, hogy a plus-oknál mindegyikhez jár.
Az X azért jó választás szerintem mert nagyobb ház, nagyobb akksi.Majd írjál a suunto-ról használatot követően, hogy milyen, én kíváncsi lennék rá. Főleg az érdekelne, hogy annak milyen a telefonos app-ja, milyen további szolgáltatások jönnek hozzá, mennyire egyszerű strava-val, runtastic-kal használni meg ilyenek.
Akár egy blogbejegyzést is megérne. -
válasz
cuebler #1690 üzenetére
Nem az 5s-t kellett volna nézned garminból hanem az 5X-et vagy 5X plus-t. De ezt írtam is.
De nem biztos hogy neked megérte volna a fenix felára. Ha a térkép nem kell, akkor nem biztos. Én pl használom, de más lehet hogy nem. Az 5X-eknek zafír az üvege, nekem ez volt már hogy jól jött, a suunto-t nem ismerem ebből a szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest