Hirdetés
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
R8MR-T2GH-9QBT EU
K269-752K-QPTN US
beta fw, 5x használhatóak. Aki kapja marja
-
VTom
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Jelentős különbséget ne várj, hiszen a pro kb. 40%-kal erősebb, mint a sima.
Olyasmiket lehet elképzelni, mint pl. az AC Shadows-nál, hogy a PS5 quality mode-ot magasabb minőségű ray tracinggel 40fps-sel tudod játszani, ami sokkal folyamatosabb érzetet ad.
Vagy ha dinamikus felbontással dolgozik egy játék, akkor lehet, hogy a 60fps mode-ban folyamatosan a legmagasabb felbontáson tud renderelni, így élesebb képet kapsz. -
Lackooo84
nagyúr
Tegnap jött a téli béta kódom, no PSSR 2.0....
-
bmakszim
őstag
válasz
feca1130
üzenetére
Itt egy lista a PS5 Pro enhanced játékokról és hogy miben tudnak többet.
Fusd át, nézd meg, hogy ezek közül téged melyik érdekel. De a youtube is tele összehasonlító videókkal. A konzol árának ismeretben el fogod tudni dönteni, hogy neked megéri-e. -
TCr
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igen.
-
LÁZ
addikt
válasz
feca1130
üzenetére
ami tény, hogy a masina erősebb (pro), és pssr 2.0 is jön majd rá, de alap esetben a kérdés, hogy az adott különbözet mértéke belefér e neked, vagy sem
én gyanitom szűk keresztmettszet vagyok a ~300k-s ps5pro+vr2 bizniszemmel
,annyiért megérte pro-ra váltani, itthon ph-n már belefutni néha 250k környékén a proba (amikor legutóbb néztem), de kb 100-150k közé tenném most a difit (ph viszonylatban), de a lényeg úgy is az, hogy mikkel játszol, és ott mi a helyzet.jutubon valszeg lesz is adott játékos pro video, meg tudod nézni, hogy mi a helyzet, ha meg neaggyisten ps6 jövőre, akkor meg úgy is tele lesz a ph jóárasitott prokkal
-
F-ECT$
titán
válasz
feca1130
üzenetére
Jelenleg néhány játéknál éri meg igazán.
A pssr 2.0 ígérete erős, de kérdés, hogy pontosan mit fog hozni és hogy hány játékban lesz érezhető hatása.
Én pro-t csak akciósan vennék (volt 300k körül a lemezes verzió), és akkor ha jól el tudod adni a simát, akkor egészen megéri.
@crue: ja igen, ha nem jön 2027-ben a PS6, az is egy jó érv lehet az 5 Pro mellett, mert elképzelhető, hogy még 2.5 évig ezt a generációt fogjuk élni.
-
crue
őstag
válasz
feca1130
üzenetére
Én most cserélem le az első napos fat-emet pro-ra a dráguló hardver árak, a következő generáció valószínűleges csúszása, a pssr 2.0 ígérete és az ezután megjelenő játékok miatt. Tartok tőle, hogy előbb-utóbb felmegy az ára vagy csökken a háttértár mérete vagy valami más sumákolás következik be.
-
feca1130
csendes tag
Sziasztok !
Biztos sokadik kérdés ez már ezzel kapcsolatba. Kérdésem az lenne, hogy van itt olyan aki PS5-röl váltott PS5 Pro-ra ? Megéri azt a felárat ? Játékoknál látszódik különbség vagy akkora nem ? -
TCr
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Pont ez a lényege a kalibrálásnak, hogy hiába a meleg színhőmérséklet a kiindulópontja, a kalibráció által helyesen beállított fehéregyensúlynak köszönhetően (pl.) a hó az bizony fehér lesz, nem sárga.
-
S e t h
nagyúr
A Reanimal tényleg nagyon rövid, a little nightmare aktuális része után hosszabbra számítottam.
-
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!A Reanimal-t lehet egy gépen ketten local coopban játszani?
A demot letöltöttem, de ott úgy látom csak online lehet. -
Raga
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Köszönjük a beszámolót.
Most már tenyleg nagyon érdekel. -
cyberkind
félisten
What the **** did PlayStation just do?!
Akkor is live service van, ha 9\10 Concord bukik meg, és ezért bármit képesek beáldozni, ne legyenek kétségeink, ha odajutnának a jövőben a live service hajszolás miatt, hogy Naughty Dog off vagy még egy last round free to play szar, az utóbbira mennének ezerrel, amíg Hermen papa itt van. -
madgie
titán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Nem sárga, ha igen, akkor a kijelzővel van a baj. D50-re kalibrált kijelzőt láthatsz sárgásnak, de a D65 nagyon nem az.
-
PTM
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Én ilyet nem láttam még tbh, hogy színhelyes kijelzőn sárga vagy csak sárgás lenne a hó.
-
-
Snike
aktív tag
Valaki össze tudná foglalni, hogy milyen magyar nyelvű játék elérhetőek a store-ról?
(Knowledge is Power és a Franatics lekerült az google Play áruházból)Köszönöm!
-
Gigicuci
senior tag
Segítsetek kérlek, hátha emlékszik valaki, hogy mi volt annak a cyberpunk nyomozós játéknak a neve ami most akciós a Store-van.
Egyik fórumtárs ajánlatotta, de nem találom sajnos. 1800 körül adják ha jól emlékszem. -
Moby
veterán
-
Imre9211
aktív tag
+++
Meg azt se felejtsük el hogy nem mindenkinek ugyanolyan a látása. De ezért is van a tévéken 97612314567 fícsör meg gyàri képmód.
Nyilvàn vannak komolyabb oled qled panelek csilliárdokért de alapvetően ma már nagyon nem lőhetsz mellé egy baràti àrcédulàs tévével sem ha nem fullvakon vàsárolsz és gyanúsan olcsón.Én nagyon szeretem a LG-m pl. 3éve volt kb az a 170-180ezres kategória de egy ponton nem tudnék belekötni. Annyi van hogy hdr ugye alap, jàtékoknàl viszont szoktam váltogatni a képmódot mert pl ea fc 26-nak a jàtékoptimalizàló mód áll jobban, míg akciójátékoknàl inkàbb az éles.
Aztán lehet hogy X Jakabnál ez pont fordítva lenne. Úgyhogy szerintem ez itt egy parttalan vita ami itt kikerekedett.
-
Ha személyeskedés nélkül nem megy, akkor elég lesz ebből a témából!
-
madgie
titán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Igen, persze, keressek fel valakit, aki a szemmel foglalkozik... ó, várj, az eredeti szakmám optikus
A 2000/2010-es években volt divat ez a borzalmas hidegfehér, sem előtte, sem azóta, épp ideje lenne túllépni rajta, semmi menő meg csodálatos nincs abban, ha 7500-8000K fehérrel sütitek szét a szemeteket. Sem fiziológiailag, sem esztétikailag, sem szabvány oldalról nem vállalható, kb olyan, mint a Delikát az ételekben: akkor érzed meg rendesen az ízeket, ha elhagyod.
Én tökre megértem, ha a saját ízlésednek a megfelelő a hidegfehér + túlszaturáltság, csak ne próbáld meg bemesélni azt, hogy a másik (a szabványos) a rossz, a sárga, a fakó, mert te ülsz fordítva a lovon. -
sting2
addikt
Én nem ezt a részét "vitattam".
A napokkal ezelőtt elindult " a kalibrálás után nem minden esetben láttam a javulást, sőt, számomra inkább laposabb eredményt hozott" témára írtam..
Hiába a műszerpontos eredmény, a lehető legjobb ami a panelben van, attól még szemre, rendszeresen minimum vegyes, az elégedettségi eredmény. -
válasz
madgie
üzenetére
Már bocs, de k*rvára nem érdekel sem a rendező, sem semmilyen colorist vagy ki a t*köm munkája, ha nekem egész egyszerűen úgy nem tetszik😳 Amúgy pedig minden tévémet normál alap beállítások mellett használom és nem "tekergetem" sehová, teljesen jól van az úgy, a fehér az fehér és minden szín olyan mint annak lennie kell, nekem legalábbis olyan, és a szememnek is így a jó, ennyi! És csak halkan jegyzem meg, ha valakinek ez a munkája, és nála az a normális, hogy a fehér az sárga, nos eléggé ajánlott egy szem orvos felkeresése, vagy más munka végzése 😂😂😂
-
Moby
veterán
válasz
sting2
üzenetére
Nem kérlek, ez fizika. A színek akkor is léteznek ha nem látjuk őket, a fénynek van hullámhossza, az, amit mi színeknek hívunk. Azt nem a stúdióban találták ki, hanem bemegy valamilyen hullámhossz a rendszerbe, és onnan kijön valamilyen hullámhossz(a kijelzőn). Ez az a bizonyos Delta E, amit a kalibráció leszorít olyan kicsire, ami a rendszerből kinyerhető. Ehhez nem kell egyforma szem, sőt, szem sem kell hozzá.
-
-
_drk
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Ha a többi OW is ilyen akkor ugyan ilyen gyengék.
Egyébként ha már CDPR a Witcher 3 egész faszán volt felépítve, white Orchid kis OW terület epilogus ott kifejezetten jó volt és kellett is betanulni. Ide is kellett volna egy olyan.
Skill tree-nél meg felhoztad a már kötelezőként betett Sony-s hülyeséget amikor az alap dolgokat tanulja meg a karakter nagy részt, hogy tud Dodge-olni pl. Azt már elfelejthetnénk... -
Imre9211
aktív tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nekem ezzel nincsen gondom. A rosszabb köntös meg szerintem totál szubjektív. Persze ezzel pl egy #mindersz#rhívőnek# hiába érvelsz. Az arany középút az amikor vki megérti hogy szimplán csak nem ő a célközönség.
Én pl elengedtem a Souls címeket már rég mert nekem nem adnak élményt. Fps-ek ugyanez. De ettől nem fogom lehúzni őket mert màsnak meg azok adnak egyfajta katarzisélményt.A játékosközösség sokszínű ahogyan a piac is. És nincs is ezzel semmi gond. Csak ha valakinek nem zsànere valami nem kell stigmatizálni bődületes baromságokkal mint pl dlc és társai.
-
VTom
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Óriási a map, és rengeteg a tennivaló. Ebben normálisan megírt küldetések vannak, nekem a sztori is tetszik.
Sok a mellékszál, a szereplőknek megvan a saját története, van itt mindenféle dráma meg fordulat, mellékküldetés-rendszerek, bázisfejlesztés. Választhatsz, hogy nindzsakénk vagy szamurájként nyomsz le egy-egy küldetést, és mindkettő élvezetes.
El lehet ütni az időt egy-egy területen, főleg exploration mode-ban, ahol igazából Neked kell megkeresni a küldetéseket, nekem nagyon tetszik ez a rendszer.
A grafika meg olyan, hogy ha lenne petíció arra, hogy mától minden open world játék ezzel a motorral jelenjen meg, azonnal aláírnám. A dinamukus évszakváltás meg hab a tortán.A Valhalla világa ehhez képest nagoyn üres volt, abban kár volt kiherélni a mellékküldetés rendszert, főleg az Odyssey után, ahol kivételesn jó volt ez a rész.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Imre9211
üzenetére
Én még a régi ps1/ps2-es (nem tudom már melyiken volt) pókit is imádtam. Mély dolgokat szerintem nem kell belelátni, itt gameplay volt a lényeg mindig is.
A pókinál valahogy kimaradt az első rész, így ott nem tudok nyilatkozni, de ha jobban megnézzük ezeket a második részeket jobbik esetben kb az elsők folytatása. Rosszabik esetben meg új sztori, ugyanabban vagy rosszabb köntösben.
A legjobb eset a Rdr1/Rdr2, ott 2 különböző játékról beszélhetünk. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Kinek a pap meg a paplan
Yotei-t pl vagy a pókot dlc-nevezni olyan mint a második kiló kenyeret zsemlének. -
pzstm
titán
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Shadows az nekem bejött. A Valhalla viszont masszív dögunalom volt nálam uh azt el is engedtem. Origins, Odyssey, Shadows viszont nagyon adták.
-
Farkassacred
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Én is megvagyok az alap beálításokkal általában. Egy Sony és egy Lg tv is van a családban, de színhűséggel sose volt eddig gondom náluk. Ellenben az öcsémnél a Samu tévéjénél az a felfoghatatlan zöld.. Na majd ha felugrok hozzájuk legközelebb meglesem milyen Netflixen.

A Shadows-ra visszatérve, ha leköti az embert hasonlóan a Vallhallához, akkor egy végigjátszás simán lesz benne nálam is. De kapkodni nem kell benne az biztos, óriási a map úgy láttam.
Phoen|x.
Köszi, már várom a következőt.
-
Imre9211
aktív tag
Végére konkrétan epilepsziás tüneteim voltak XD
Szuper cucc volt
A ps5-ömet viszont ilyen vadul még nem hallottam süvíteni mint 1-2 szünet alatt a menüben. Mint a repülő ami fel akar szállni
Aztán egy idő után visszaállt normàlra. Hát voltak olyan dolgok ami miatt biztos rá kellett turbózni a hűtésre.
Majd még maxolgatom a térképet. Van még tennivaló bőven. -
válasz
Farkassacred
üzenetére
Gratkó!
-
Farkassacred
őstag
Én tegnap vittem végig a Lords of the Fallen játékot. Tetszett nagyon.
Ma még megnéztem gyorsan egy másik befejezést, meg meglesem a harmadikat is szerintem valamikor jövő héten. Két bonyolultabb (youtube szükséges hozzá feltétlen) küldetés is érdekel mellette, tehát pötyögök vele egy kicsit még. Aztán a Ds2-őt veszem elő ismét.
Eleinte a Wuchang hasonlóság ellenére nehéz fokozaton szerencsére ízig-vérig Dark Souls élményt kaptunk. Kicsit megfűszerezve újdonságokkal, könnyítésekkel. De összeségében még farmolás ellenére is szépen megizzasztott helyenként a játék. A bossok mondjuk egyszerűbbek az átlag souls játékoktól, de nehéz fokozaton lesz egy két nehezebb eset itt is szerencsére. Két karddal játszottam összesen, egy könnyebbel aztán áttértem a kétkezes nehezebbre, végül az utóbbi vált be. De a választási lehetőség brutál nagy.. Plusz a mágia se gyenge itt..
A pályák hihetetlen jók, nagyon kreatívak. Itt a Dark Souls 1 befigyel azért rendesen.
Nem gondoltam, hogy ez egy ennyire jó játék lesz, cirka 5200 forintért meg főleg.. Összeségében a Dark Souls-ok valamivel mégis többek, de ez is egy hihetetlen élmény volt. -
Farkassacred
őstag
Hatalmas élmény lehet ezeket társaságban végigvinni.
Ha mindketten először nyomjátok, akkor valszeg ugyanolyan nehézségekbe is ütközhettek, de ha a másik persze ismeri már, akkor úgy könnyebb lesz egy kicsit.
Egy valami tuti, 2026-ban a Dark Souls1-el nem szabad kezdeni a stílust, mert ez az a játék ami elsőre egy életre elintéz.
Tapasztalat mellett is majdnem otthagytam, aztán persze kedvenc lett. -
ProEvoFan
nagyúr
Akkor próbáld ki a Lies of P-t (benne volt tavaly PS+ban). Tegnap értem a végére, a könnyített módnak köszönhetően nem annyira vészes a nehézsége, persze igy is meghaltam minimum 100x.
Kb 36 óra volt az első végigjátszás, azóta belekezdtem a new game+ba. Nem open world, szerintem nem lesz neked nehéz falat, főleg egy Demon Souls után. -
Raga
senior tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Nekem a DS Remake volt az első SL játékom.
Először egy tapasztalt veterán vitt végig benne, ő erőltette, hogy játszak ilyen jellegű játékokkal is mert ez az igazi Hard Core:-)
Közvetlen utána ugyanúgy Coopban nyomtam ki vele az Elden Ringet.
Azután idegesített, hogy egyedül nem tudom kijátszani, így vissza DS Remake egyedül és végigvittem. Nagyon élveztem, nagyon tetszett, hozzáteszem az eredeti kimaradt.
Elden Ringre azóta is vágyom, hogy egydül játszam ki, de az már nagy falat nekem az open world miatt elveszek benne egyedül. -
nincsnév007
addikt
köszi a válaszokat akkor jó hogy nem csak én gondolom így
-
PTM
senior tag
-
Gondoltam letöltöm meglesem ezt a Test Drive játékot, gyerekek mi ez a förtelem úr isten, láttam, hogy nagyon lehúzták, de azt nem gondoltam volna, hogy ez ennyire tré, ez a széria meggyalázása, a régebbi részek azért jók voltak, mondjuk lehet a készítők vissza akarták az embereket repíteni a 90-es évekbe, nos ez sikerült nekik😂😂😂
-
bmakszim
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ugyanez a problémám csak Samsunggal. Mindenhol a 2.meleg színhőmérsékletet ajánlják, ami nálam is sárga. Ez állítólag egy adott környezethez, Európában jellemző felhős időjáráshoz van belőve. Mindegy, én leszarom és 1.meleggel használom, mert nekem úgy tetszik. És egyetértek, a fehér az legyen fehér!
-
polonic
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én kalibráltattam és olyan a kép, amilyennek lennie kell.
-
Alarikman
senior tag
Na megkaptuk a konzolt. CUH-2016 van a dobozon, akkor ez egy slim modell. Másfél éves kb, alig használták. MediaMarkt-os. Mákom van. Most néztem, jó drága a lemez meghajtó hozzá. Egyenlőre nem veszek. Nem nagy a lemezes gyűjteményem.
Marad a Series S is, meg a PS4. Idővel úgy is a PS5 lesz a fő irány. A komolyabb játékok már csak azon fognak jól futni. Ki játszom ami még van Box-on aztán már csak ide fogok vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- PS2 slim (freemcboot) + guitar hero gitár
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Retroid Pocket Flip 2 - Snapdragon 865 8/128 játékkonzol több emulátorral
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(várnám)
Lehet inkább várnom kellett volna, időnként 10-20 másodpercre belaggolt a game 1-2 fps-re. Azt hittem konzol nélkül maradok már.

A második részek sajnos ritkán többek/jobbak, sok esetben csak dlc-k.

Kendek
RangerFox