- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13492 üzenetére
"Egy belvárosi ~40 szobás panzió számára" miért is nem lehetne megfelelő?
Feltételezem, nem óriási forgalomnak lenne kitéve. Nagy forgalomnál valami nagyon minimál CMS lehet a megfelelő, hogy optimalizálni lehessen, és ne legyen a CMS által kínált sallangokkal annyira terhelve.
Persze az is kérdés, pusztán előítéletből nyilatkozol, vagy használtál is már valami normális CMS-t, igényesen megírt modulokkal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13489 üzenetére
Azért egy CMS esetén talán ennél olcsóbban is ki lehet hozni, vannak foglalós modulok, meg reszponzív sminkek, meg mobilra optimalizáltak is; bár igaz, nyilván van egy alapára, de pontos igénytől, specifikációtól függ sztem, valóban 2 misi lesz-e a vége...
De végül is simán el lehet menni odáig is.Erről most az jutott eszembe, hogy egyszer egy volt főnökömhöz jött valaki, de épp nem volt ott, így addig is velünk beszélte meg, mit szeretne, mondta, hogy árajánlatot szeretne kérni egy ingatlan.com-hoz hasonló oldalra. Lehessen ugyanúgy szépen szűkíteni és rendezni a keresést, legyenek szép galériák, térképbeágyazás, lájkgombok, bejelentkezés, regisztráció, mindenféle adat nyilvántartása, ehhez tartozó komplex admin-felület, lájk-gombok, apjaf@sza. Aztán a legvégén hozzátette, hogy nagyon reméli, hogy mi itt megoldjuk neki úgy 35 ezer Ft környékén, de max. 40-et szánna rá.
Hát nem bírtuk ki röhögés nélkül. Pont ilyen árakon vesztegetik az ilyen oldalakat...
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #13489 üzenetére
Minimum 2.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #13472 üzenetére
Ez így nem igaz, mert mondjuk elég a wget http://localhost/foobar.php parancs (nyilván a wget path alá másolása után).
Ütemezésre szánt scriptet pedig érdemes úgy megírni, hogy véletlen se kelljen szerveren keresztül futtatni.
-
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #13447 üzenetére
Csak, hogy a topicból idézzek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13450 üzenetére
De nem értem, ez most javaslat akart lenni, hogy használja azt?
Mert akkor tényleg nem értem még mindig, miért lenne az neki jó... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13447 üzenetére
Itt miért kéne már htmlentities()?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13440 üzenetére
Akkor másképpen fogalmazok: kezdő ne akarjon adatbázis-wrappert csinálni, mert csak egy katyvasz lesz belőle.
Meg amúgy is Dunát lehet rekeszteni az ilyenekkel.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13415 üzenetére
Köszi
Azt hittem, valami bonyolultabb dolog lesz
-
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #13363 üzenetére
Jade
Csupán csak két hszt kellett volna visszaolvasnom, hogy hogyan generálódik a struktúramondjuk ott el van b*va a kód, mert a rekurzív hívásnál nem jó a $level++, hanem $level+1 kell helyette. Azért nem találta a szintet, mert hülyeség volt a változóban
$feladat['sub'] = isset($feladat['sub']) ? $feladat['sub'] : GenerateArray($arr, $feladat['id'],$level++);
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #13363 üzenetére
Nem, a szintben az egy szintben lévőeknek a "sorszáma", az egy szinten lévőeket számolta az enyém... nem pedig a mélységet számolta.
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #13334 üzenetére
Akkor marad az első
Köszönöm szépen
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #13332 üzenetére
Szóval akkor nyugodtan írjam bele így?
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
-
válasz
Peter Kiss #13318 üzenetére
Hát persze, mert ez a PHP programozás lényege az asszociatív tömbök alkalmazása. Hagyjuk már...
-
válasz
Peter Kiss #13316 üzenetére
Ez már csak ízlés kérdése. Én nem szeretem az asszociatív tömböket.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13286 üzenetére
Köszi, felraktam. Hát nem mondom, hogy egyszerűbb, mint az EasyPHP, viszont az tény, hogy elég sok minden konfigolható. Na majd ha lesz időm, ismerkedek még vele
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13284 üzenetére
Oké, akkor más fájlnevek lesznek.
Bár az nem tudom, hogy ha egy input (vagy textarea) mezőből jól írja bele a fájlba a karaktereket, akkor ugyanúgy az input mezőben megadott névből miért cseszi el a fájlnevet. Én azt hittem, hogy ha nem jó az encode, akkor a txt fájl tartamában is is rossznak kellene lennie az ékezetes karaktereknek.
EasyPHP azért, mert évekkel ezelőtt ezt kezdtem el használni, aztán ennél is maradtam, erről az IIS-ről nem is hallottam még
De meglesem mi ez, aztán ha egyszerű, akkor belövöm egy próbára.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13282 üzenetére
Widows 8, localhoston csinálom, EasyPHP-t futtatva.
PHP 5.3.9
De a txt tartalmában jók a karakterek, meg mindenhol, csak fájlnevet cseszi el.
szerk: azért nem a legfrissebb, mert a friss EasyPHP valamiért dög lassú volt (valami bug, vagy nem tudom, mi volt a kínja), így visszatértem erre, mert ez megy normálisan.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #13279 üzenetére
Igen, koszonom. Kozben pont hasonlorol beszelgettem itt privatban es elo is jott a json_decode. Elfelejtettem a nevet. Tokeletes lesz.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13248 üzenetére
Köszi, épp az előbb sikerült megoldanom.
array_slice-szal szívtam, mert így hiába írtam:
array_reverse(array_slice($output, 0, 5));
Így működik:
$output_reverse = array_reverse($output, true);
$output_slice = array_slice($output_reverse, 0, 5); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13204 üzenetére
De elég félrevezető a Notepadhez és a NetBeans-hez hasonlítani, mert a SASS/SCSS se nem szövegszerkesztő, se nem egy komplex fejlesztőkörnyezet
, ez igazából olyasmi, mint egy szkriptnyelv, ami szabványos CSS-re "fordul", megfelelő előfeldolgozóval.
Amúgy közben itt találtam egy nagyon gyors összehasonlításra (LESS vs. SASS vs. Stylus) elég jó diasort: http://www.slideshare.net/presidento/css-elfeldolgozk.
Kissé hosszabban:
http://net.tutsplus.com/tutorials/html-css-techniques/sass-vs-less-vs-stylus-a-preprocessor-shootout/ -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13200 üzenetére
"mint a Notepad vagy a Netbeans"
Heh?Ezt most ugye csak poénnak szántad?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #13190 üzenetére
Arra gondoltam, hogy például a PHP-ben van-e beépített függvény arra, hogy megnézze az aktuális felhasználó felbontását és aszerint változtassa meg az adott oldalfelépítést. Akár egy SWITCH elágazással meg lehetne adni, hogy ha pl.
'a esetben' 800*600 a felbontás, akkor használja a stíluslap1.css-t;
'b esetben' 1024*768 a felbontás, akkor használja a stíluslap2.css-t;
és így tovább...Szeretnék egy használható sablont készíteni a későbbi munkáimhoz.
Az lenne a lényeg, hogy szépen jelenjen meg a legtöbb felhasználó számítógépén.
A layout-ra kétféle megoldást találtam itt a fórumon, mindenki a következők valamelyikét ajánlja:
egy nagy táblázat, amely felosztása után újabb táblázatokat és esetleg div tageket használj
div tagek és css, csakúgy mint a w3 schools oldalán.A táblázatos megoldásról azt olvastam, hogy 'nem erre találták ki', a div tageket meg egyesek nem szeretik.
Van esetleg egyéb megoldás is, avagy ez a kettő a jelenlegi technológia csúcsa?
Én inkább szeretném az esetlegesen bonyolultabb div-es megoldást, ha az a jobb, később meghálálja az magát szerintem.Kérdés még, hogy a SEO szempontjából melyik ideálisabb?
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #13152 üzenetére
Átnéztem, átírtam, minden működik.
Ezek szerint ez a szokás, hogy olvasás, stb. előtt feltöltöm a file-t és utána buherálok?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13160 üzenetére
2-3? Kicsit túlzol nem? Egy alap rendszer szerintem nem telik ennyi időbe egy normális framework-kel.
-
Dave-11
tag
válasz
Peter Kiss #13160 üzenetére
Most miért?
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #13149 üzenetére
Tegyük fel, hogy van ez a php oldalam:
test.php
<form method='post'>
<input name='file' type='file' />
<button>submit</button>
</form>
<?php
if( isset($_POST['file']))
{
$f = fopen($_POST['file'],'r');
while(!feof($f))
{
$sor = fgets($f);
echo $sor;
}
fclose($f);
}
?>Minden olyan file-ra működik, amely a test.php-val megegyező mappában van. Azokra a file-okra, amik ezen mappa felett(nem belül) vannak, nem működik. Ezt lehetséges orvosolni valahogy?
Próbálkoztam olyannal, hogy jQuery-vel az input file változására írtam egy függvényt, ami kihalássza a mező értékét ( val() ), de az is csak a fájlnév.kiterjesztést adta vissza.
Ötlet?
-
válasz
Peter Kiss #12797 üzenetére
hol lehet ilyen optimalizálással kapcsolatos infókat beszerezni, hogy mi hogyan gyorsabb? Tartalomkezelő keretrendszeremben megérné ha optimalizálni tudnám főleg, hogy 100-200 weboldalt szolgál ki a szerverünkön...
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #12797 üzenetére
Minden byte memória számít, mint ahogyan minden processzoridő.
Szerintem meg ami igazán számít, az a programozó ideje. Tehát kétszer is gondold meg, hogy tényleg megéri-e kevésbé jó minőségű, nehezebben érthető kódot írni és erre pazarolni az idődet pusztán azért, hogy megspórolj 5 ms-t oldalletöltésenként. -
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #12795 üzenetére
Plusz info, hogy a _once verziók sokkal lassabbak
Ezt nem is tudtam, jól jött, köszi!
Bár itt azt mondják, hogy elhanyagolható a különbség: [link]
-
Mbazsika
tag
válasz
Peter Kiss #12741 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #12686 üzenetére
Melyik nem klappol, csak h tudjam
Update: Értem, köszi. Csak egy példa volt, hogy miért is jó a konverzió. Egyszer valakinek így indokoltam és úgy látszik bevésődött.
-
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #12668 üzenetére
Hát igen. De azt tiltom hogy 0ft termék kerüljön be, ezért a - jel
De ezek szerint 0=-=""=NULL
Fuckn php -
rezme
tag
válasz
Peter Kiss #12677 üzenetére
Melyik topicban kérdezhetek akkor ilyen témában akkor? Köszönöm a segítséget de sajna nem ez a probléma:S
-
rezme
tag
válasz
Peter Kiss #12672 üzenetére
Mire van még szükségetek, milyen információra?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #12662 üzenetére
Köszönöm. Viszont kiderült, hogy a reguláris kifejezésekre vonatkozó ismereteim hiányosak. Keresek tutorial-t, de ha van amit ajánlanál, akkor azt megköszönném. Már emlékszem, hogy JS alatt is szívtam ilyesmivel, de akkor valahogy megoldottam, most viszont utánajárnék rendesen.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #12660 üzenetére
Megpróbálom. utf8 nem kavarhat be szerinted?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #12658 üzenetére
Ezzel nem pont a nyitó, záró tagokat cserélem le? Elképzelhető, h rosszul értelmezem, de nekem úgy tűnik, hogy gyakorlatilag az str_replace-hez hasonló.
Egészen pontosan azt kellene megoldanom, hogy egy változó mysql query-t kellene átalakítanom.
pl. erről:
SELECT id, tag1, tag2, inf FROM adatok
erre:
SELECT COUNT(id) FROM adatokA SELECT és FROM közti rész változatos, de mindig COUNT(id) menne a helyére.
-
válasz
Peter Kiss #12637 üzenetére
Erre egy szép scream-mel válaszol a php. Holnap lövök pontos infókat róla.
-
lali1969
csendes tag
válasz
Peter Kiss #12447 üzenetére
Bocsi! Teljes mértékben Igazad van! Felejtsd is el az "EGYSZERŰT"!
Akkor LEGYETEK SZÍVES olyat mondjatok amit felhasználhatok ötletszerzéshez, olyat amit érdemes utána olvasnom.
Csak php jöhet szóba!Lali
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #12438 üzenetére
jah igen amúgy, foreach után kapcsos kell nekem
ha nem mondod fel se tűnt volna
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #12374 üzenetére
Ez így van, de mondjuk ez már a kötekedés része, és akkor még fel lehetne pár ilyet sorolni, echo, print, unset, satöbbi.
-
válasz
Peter Kiss #12366 üzenetére
Megvizsgálja, hogy létezik-e a változó. Mi a baj vele?
-
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #12176 üzenetére
Na ebbe a "minden nyelvben" dologba inkább had ne kössek bele...
De ettől függetlenül a PHP-ben is pontosan erre IS jó ez a mágikus metódus...
-
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #12164 üzenetére
Kijavítalak: TE nem írsz ilyen kódot. Mások igen... És függetlenül attól, hogy mit tartasz megfelelőnek, ez a megoldás működik, használható.
De! Oktass, miért nem jó, miért nem "írunk" ilyent?
The __toString() method allows a class to decide how it will react when it is treated like a string. For example, what echo $obj; will print. This method must return a string, as otherwise a fatal E_RECOVERABLE_ERROR level error is emitted.
Direktben SOHA nem kell meghívnod a __toString() metódust.... (Persze meg lehet, ha létezik az adott objektumban.)
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #12151 üzenetére
Akkor ettől ennek még nem lesz egyetlen __ metódusa sem, mivel nincs base object (saját rendszerben mindenki csinálhat magának, nyilván).
Te a programozó vagy, a te szemszögedből a két megoldás teljesen ekvivalens.(#12150) Sk8erPeter
Oké, felfogtam, tényleg elbeszéltünk egymás mellett.(#12152) Swifty
Hanem hogy egyes esetekben (pl. __toString) el tudod érni akár azt is, hogy egy MVC-ben az objektumod legenerálja mondjuk a View-ot...
Egyrészt nem javaslom, hogy így használd az mvc-t, másrészt ezt egy tetszőleges metódussal is meg tudod valósítani. -
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #12151 üzenetére
Ez a magic methodos dolog sántít, mivel, ha csinálok egy ilyet:
class Foo {}
Akkor ettől ennek még nem lesz egyetlen __ metódusa sem, mivel nincs base objectPersze, de nem is ez a lényeg... Hanem hogy egyes esetekben (pl. __toString) el tudod érni akár azt is, hogy egy MVC-ben az objektumod legenerálja mondjuk a View-ot...
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #12101 üzenetére
Ez igaz
+ jobban is olvasható, hogy mit fog visszaadni az adott függvény, ez borzalom PHP-ban, hogy sosem tudom, hogy mit ad vissza, és ha nincs dokumentálva, hanem barkácsolt, akkor meg .... nagyon-nagyon utána kell olvasni.
Biztonsággal kapcsolatban pedig értem én, hogy mit akarsz mondani.
Egyébként én már főleg Java-ban utazom, azt is tudom javasolni ASP.NET mellett.
A Grails (másik nevén: Groovy and Rails ) nagyon jónak tűnik így első ránézésre. Persze aki core C#-os annak nem javasolt
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #12086 üzenetére
Melyik keretrendszer/nyelv kódbiztonsága a nagyobb?
Ezt nem hagyhatom ki: Az amelyiket biztonságosabban írják meg...Plusz az ingyenesség azért nagy szó mellette, mert általában az ügyfél dönt, hogy legyen minél olcsóbb. Ha valakinek nincs x HUF-ja, fejlesztési eszközökre, akkor inkább a linux, php vonal felé megy, és nem a win felé (igen ott van a visual studio express, de windowst venned kell...)
Plusz PHP-ra épül a legismertebb ingyenes CMS rendszerek (Wordpress például, más kérdés, hogy szerintem nem olyan jó... - de az emberek használják)
Személyes tapasztalatom, hogy ASP.NET-es kezdő fejlesztőt nem látnak szívesen a magya álláspiacon, vagy csak én voltam szerencsétlen, hogy nem tudtam 1 éves munkatapasztalot felmutatni.
Én a saját közepes méretű projekteimnél majdnem az ASP.NET-et kezdtem el használni
. De a Webmatrixot szívesen alkalmaznám bemutató oldalakhoz, mert kellemesebb használni, mint a PHP-t
f.balazs - na, ácsi, olyat akarsz, mint egy lapozó funkció, de mindig 1 oldalon jelenik meg a "lapozó" tartalma?
Pl.: index.hu/?page=10, akkor az 1. oldalon jelenik meg a tartalom, index.hu/?page=14 is az 1. oldalon?
És az oldallapozó egy dropdown menü listában lenne elérhető? -
Inv1sus
addikt
válasz
Peter Kiss #12089 üzenetére
Köszi, működik.
De ha mondjuk más mappát szeretnék használni, akkor ezt mindig át kell majd írni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12089 üzenetére
Ha nekem megvan már a Windows-környezetem, miért dobjam ki az ablakon?
Senki sem mondta, hogy dob ki. De mindegyiknek megvan a maga helye. Az ingyenes környezet miatt olcsóbb a tárhely szolgáltatás is. Gondolom a legtöbb kis cég nem fog ASP-t kérni. Ha meg teljes VIR kell, akkor meg úgy sem érdekli, hogy most ASP vagy PHP, mert akkor áldoz rá többet ha kell. -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12086 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem tudja. Nincs se jobb, se rosszabb. Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Felesleges ezen vitázni szerintem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12082 üzenetére
Ez miért olyan dolog? Az ASP meg PHP két külön dolog, 2 külön környezetet alatt fut, más komponensekkel.
Szerintem felesleges hasonlíthatni is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11865 üzenetére
Nekem még nem volt időm meghallgatni vagy egyáltalán huzamosabban belehallgatni, de hátha elhangzanak érdekes információk ebben a beszélgetésben a korábbi téma kapcsán, amikor arról beszéltünk, hogy mennyire jó vagy mennyire nem PHP-ben is erőltetni a Java-szerű vonalat:
Ha valaki esetleg meghallgatja, nagyon röviden leírhatná a konzekvenciákat, hogy mit hoznak ki a dologból.
-
coco2
őstag
válasz
Peter Kiss #11915 üzenetére
Ki volt kapcsolva. Átállítottam "On"-ra. Azt persze nem tudom, hogy így IIS esetében a php.ini átírása mennyi idő múlva lép érvénybe. Wamp-nál volt "restart all services", itt mi van erre a célra?
Nekiszabadítottam a fiddler-t az index.php-nak, és már gyanítom, hogy hol lesz a bűnös. Kutya baja van a webszervernek. Nem hibás sem az IIS, sem az apache. Az a gnu-c lib lesz a bűnös, amit használok. Szerintem nem küldi normálisan a kötelező request értékeket, és a webszerver támadásnak veszi a csonka adatokat. Ezt persze nem fogom tudni bizonyítani addig, amíg nem tudom keresztülküldeni az NSURLConnection hívásait valami proxy-n, ami megmutatja, hogy mit küldök kifelé, amire a válasz visszaérkezik. Ez a fiddler ügyes kis találmány, de sajna webbrowserbe épülő plugin. Létezik ilyesmi binárisban is, ami a rendszerbe épül bele és natív alkalmazásokat lehet vele kukucskálni?
-
coco2
őstag
válasz
Peter Kiss #11897 üzenetére
Hát ha elég gyakorlott vagy benne, biztos csak két perc. Esetleg megemlíthetnéd a lényegesebb dolgokat, te mit szoktál abba a két percbe belesűríteni.
Találtam egy ilyen linket:
http://www.php.net/manual/en/install.windows.iis7.php-Bepippantottam windows összetevőknél azt a CGI pöttyöt.
-Leszedtem egy php 5.3 non thread safe msi installert, és telepítettem iis fast cgi-vel.SQL kapcsolatra jelenleg nem tartok igényt. Most csak a session id van nagyító alatt. Ezt az index.php-t:
<?php
session_start();
if (!isset($_SESSION["counter"])) $_SESSION["counter"]= 0;
$_SESSION["counter"]++;
echo "*".$_SESSION["counter"]."*".session_id()."*";
?>szeretném elérni http://127.0.0.1/index.php -val. Kell még nekem valami arról a fentebb linkelt cefet hosszú leporellóról, vagy a fenti két lépés már elég lesz? Apropó, merre találom a php root dir-t jelen esetben?
(Több alkalommal szerkesztve, bocsi, valami mindig kimaradt.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11897 üzenetére
+1, de annyival korrigálnám, hogy telepítse nyugodtan a MySQL-t, összekattintgatós módszerrel, a Microsoft Web Platform Installer segítségével, összesen kb. 10 másodperc, megkérdezi azt is, hogy milyen root-jelszót szeretnél.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11891 üzenetére
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11889 üzenetére
Aha, köszi.
Van erre ajánlott általános séma, hogy hogyan kell egy ilyen session osztályt implementálni, vagy kezelni a session-t, ha adatbázisban akarom tárolni őket? Valami példaprogram / kód, amit ajánlasz tanulmányozásra?
Ahogy szétnéztem a neten, többféle is van, de hogy melyiket használjam azt még nem tudom. -
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #11879 üzenetére
Jaja, az fopen végére kell egy "or return array()". (Vagy lehet dobni kivételt is, ízlés szerint)
Plusz a html összerakó rész megcsinálható 2 sorban, kell hozzá 1 darab array_map meg 2 darab implode és megspórolható a dupla ciklus. Ha valakinek van kedve, elszórakozhat ezzel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11867 üzenetére
Nem, szerintem ezt meg tudjuk oldani mi is, moderátorok nélkül...
Remélhetőleg eléggé rászálltunk ahhoz, hogy megértse a lényeget (hogy menjen innen, ha nem tetszik a rendszer
).
Miért szereted te ennyire a modikat?Tök felesleges bevonni őket, most mondják ugyanazt neki, mint mi? Semmi értelme, ez csak ilyen nevetséges erőfitogtatás lenne (korábban is ugyanezt magyaráztam neked, amikor ezt velem szemben játszottad el, vagy mással, azóta sem változott a véleményem erről
).
(#11866) PazsitZ :
"Én lassan emiatt a hozzáállás miatt fogom törölni már az értesítést erről a topikról"
Na igen. Örültem, hogy végre érdekes témáról van szó, erre valaki ebbe is beleugat, hogy ne. (ráadásul újonc, 25 szakmai topicban tett hozzászólással, 6 ebből itt született, és csupán 1 db (!!) vágott ténylegesen a témába)Amúgy bocsi, itt a felsorolásban véletlenül fordfairlane-t írtam PazsitZ helyett.
(pedig az említett illető nem járt errefelé régóta)
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #11862 üzenetére
"~2 éve nem is fejlesztek php-ban" - így egy kicsit világosabb, miért írtad azokat, amiket.
Márhogy pontosan mi lett világosabb ettől az információtól?
(Amúgy igen, maradtam a szkriptnyelv vonalon, de lehet, hogy 1 éven belül már java fejlesztő leszek, legalábbis ez a valószínű forgatókönyv) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11862 üzenetére
Hát ja, mióta belépett, kábé a topic fele szürkebetűs lett...
-
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #11851 üzenetére
Nehéz kérdés, de legyünk őszinték: Ide azért írnak a kollégák, mert valami nyűgjük van és segítséget keresnek... Ha így nézem, akkor minden hozzátartozik... (Persze azért ne ott kezdjük, hogy hogy kell IP címet beállítani egy gépnek.)
Másik oldalról a TDD és társai említése szerintem már a ló másik oldala... Tényleg lehet róla vitázni, elmélkedni, stb... De az "átlagközönség" fikarcnyit sem ért belőle... Na most ezeknek szeretnéd megtanítani az egyes tematikákat??? Nem hiszem, hogy a legtöbbjük tudja, hogy milyen egy interfész vagy egy absztrakt osztály...
Félre ne érts! Beszélgessünk ilyenekről, de (szerintem) nem ezért van itt EZ a topik.... Vagy tévedek?
Semmi gond azzal, hogy tűzzel-vassal védesz valamit... De azért ne haragudj meg, ha valaki a Te tüzedre-vasadra ágyúval-atombombával fog válaszolni... (Azt gondolom, hogy több megértést kellene mutatnod a "pórnéppel".)
Kétségtelen, hogy sok pongyola megfogalmazású, elsőre érthetetlen kérés merül fel... De azért mindenre OOP-t zengeni...
Azt gondolom, hogy a körülmények ismerete nélkül a tömben tárolás is jobb megoldás (főleg, ha egy kezdőnek IDŐRE kell elkészíteni valamit, aminek "csak" mennie kell), mint hogy végigvezessük a különféle tematikákat....
Csapatban fejleszteni, és mindenféle szabályokat betartani közben teljesen más, mit a "most kell - egyszer - nekem" kategória... Ehhez meg én ragaszkodok foggal-körömmel...
Még egyszer elnézésedet kérem, ha túl erősek voltak a szavaim... De nekem tényleg kötözködés, és szerintem nem ide tartozik az amit írsz... És ezt mondom úgy, hogy nem akarom becsmérelni azt, hogy mit tudsz vagy mit tartasz ésszerűnek...
-
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #11842 üzenetére
Igen, ez PHP topik... De a PHP foglalkozik MySQL-el és kötődik hozzá az Apache...
Ha nem szeretnéd ezt olvasni, akkor javaslom, hagyd ki a kérdést.
Igazad van, én is kihagyhatnám, hogy Neked válaszoljak...Benne vagyok én is a témában (már ha itt arra célzol, hogy programozok-e PHP-ben vagy más nyelven, esetleg ismerem-e az OOP-t).
Természetesen enyém volt az "első" offtopic, de ha jól emlékszem, akkor meg is jelöltem, hiszen arra próbáltalak rávezetni, hogy nem csak beszélni kellene a howto-król, hanem meg is kellene mutatni hogy mit hogyan.... Javítom magam: inkább szerintem pont ezt kellene "erőltetni", és nem az elméleteket gyártani...
Személyes véleményem, hogy szép az OOP, de vannak olyan esetek, amelyikben teljesen "ágyúval a verébre" effektust generál, ha mindent objektumban kell legenerálni...
Már ne is haragudj, (és elnézésedet kell kérnem, ha úgy vetted) de nem kiabáltalak le... Nem annak szántam, hanem inkább annak, hogy légyszi gondold át, hogy mit írsz... Elhiszem, hogy milyen nagy dolgokat írtál már, illetve hogy milyen szuper tematikákat ismersz, de azt gondolom, hogy ez nem segít mindenkinek...
Itt problémák merülnek fel, amikre megoldásokat kell(ene) találni, akár a google segítségével, akár azzal, hogy elmondjuk, mennyire szarul képzeli el a delikvens az adott problémát...
Köszönöm, hogy elolvastad a válaszom és hogy bekattintottad az offtopic-ot !!!
-
Swifty
csendes tag
válasz
Peter Kiss #11833 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de:
- Pár oldal óta ez a topic nem a PHP-ről szól, hanem hogy milyen fika, milyen szar az egész...
- Azt olvasom, hogy te milyen nagy programozó vagy, és aki nem úgy készíti el a programjait, mint te, aki már a magzatvízzel is kódokat szívtál magadba, az mekkora szar...
- Aki mást mond mint te, az hülyeséget beszél, belehány valamit valahova, egy szóval fikagép...Na ezek után nem értem mi a f*szt keresel itt... Merthogy nem segítettél senkinek "PHP kérdések"-ben, azt bárki láthatja...
Még offtopic-ként sem jelölöd meg a kötözködéseid...
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #11821 üzenetére
Nem írtam le a szkriptnyelveket, de a PHP pont olyan, ami simán le tudja vetkőzni magáról a szkriptnyelvségét
Nem kell levetkőzze magáról. A szkriptnyelv nem alacsonyabb rendű, mint a hagyományos, típusos, fordított nyelvek, hanem más.
Az egyik kedvenc tech blogomon pont ma jött ki egy bejegyzés, amivel maximálisan egyet tudok érteni, lásd itt . (Érdemes a többi bejegyzést is olvasgatni, nagyon jók)Mit vett át funkcionális nyelvekből?
Utánanézve azért túl sokat nem. Vannak lambdák, van closure, már csak valamiféle "list comprehension" kéne (tervezik), továbbá ott vannak régről a map, filter, reduce, stb. eszközök. Persze az új dolgok szintaxisa igazi kendácsolás, de hát az egész php nyelv ilyen, meg van kötve a kezük a sok évvel ezelőtti rossz döntések miatt.Java-ban nem szeretnék fejleszteni, .NET-ben lehetőségem van minden nap
Na, hát csak kibújt a szög a zsákból. Igen, a .net (vagy a java, mindegy) tisztán oop-s szemléletet kényszerít rád, ez van, amikor előnyös és van, amikor annyira nem előnyös.
Mellesleg nagy feladatokat mostanában mindenhol oop elvek mentén fejlesztenek, igen, még szkriptnyelvekben is. Ami a szkriptnyelvek előnye itt, hogy a java/c# jellegzetességének számító boilerplate kódok hiányoznak.Overgeneralization-től még nagyon messze vagyunk, nyilván nem kell minden üzleti problémára egy mindent tudó solver-t írni, de azért arra oda kell figyelni, ne legyen semmi sem túlságosan összedrótozva.
Azokat a komponenseket, amelyek megállnak a saját lábukon és újra felhasználhatóak, azokat lib-eknek hívjuk. Egy egyedi szoftver egyedi megoldásaiból sosem lesz lib, sosem fogod újra felhasználni őket. Szóval akkor miért kéne magad azzal sz*patni, hogy úgy írd meg a szoftvert, mint ha egy csomó részét újra fel szeretnéd használni?
Nem azt mondom, hogy írjunk direkt szar kódot, hanem hogy a fejlesztés során megcsinált általánosítások nagy része teljesen fölösleges.Azért, mert dolgoznod kellett egy rosszul megírt keretrendszerrel, még nem jelenti azt, hogy mindenhol rémeket kell látni.
A keretrendszer jól volt megírva és elméletileg k*rvajó kellett volna legyen, a probléma, hogy a valós igények nem pont olyanok, mint amit elméletileg előre el tudsz képzelni.TDD-hez nem elég a modularitás, mert simán tudsz olyan kódot írni (OO vagy nem OO), amit egyszerűen nem bírsz tesztelniű
Miért, oop-val nem tudsz nehezen tesztelhető kódot írni, ha nagyon akarsz? -
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11815 üzenetére
(csak nehogy egyszer én legyen a projektvezetője )
Ha nem titok akkor hol dolgozol?
-
cucka
addikt
válasz
dupla
-
cucka
addikt
válasz
Tudom, hogy a PHP script nyelv, de az is baj, hogy ebből nem bír kinőni
A szkriptnyelveknek nagyon is van létjogosultsága és jövője, ne írd le őket.
A php baja leginkább az, hogy egy inkompetens fickó tervezte és mai napig a régi verziók rossz megoldásait nyögi a visszafele kompatibilitás miatt.a Zend is próbál mindig jobban arra sarkallni, hogy objektumokkal dolgozzunk
A Zend nem tudom, mire sarkall. Én úgy látom, hogy a php-ban egyre több a funkcionális nyelvekből átvett megoldás, ez pont nem az a tisztán oop-s irány.Ezt annyira komolyan gondolom, hogy hobbiként fejlesztett rendszeremben a super global tömböket se kell használni.
Úgy érzem, hogy te a lelked mélyén java-ban szeretnél fejleszteni (esetleg c#), a kérdés, hogy miért ragaszkodsz a php-hoz? Átveszed azt, amitől a java nem túl jó és kidobod azt, amitől meg a php igen. Hobbi szinten végül is mindegy, szerintem inkább érdemesebb minden eszközt arra használni, amire való.Emellett nem is szeretek úgy gondolkodni, hogy van egy feladat, aztán azt a lehető legegyszerűbb, legrövidebb módon oldjuk meg, mert mi történik akkor, ha jön egy hasonló?
Világos, viszont a túlzásba vitt általánosítás komoly veszély. Angolul "overgeneralization" néven fut ez az anti-pattern, amikor a lehető legáltalánosabb kódot szeretnéd írni anélkül, hogy tudnád, szükséges-e (kapcsolódik még ide a "premature optimization" nevű antipattern is).
Dolgoztam már ilyen, lehető legáltalánosabbra megcsinált php-s framework-el. A tapasztalat, hogy a korai általánosítás inkább ront a helyzeten, mint javít - nekünk folyamatos szopóroller volt, hogy ott volt a nagy, bonyolult keretrendszer, ami minden eshetőségre fel volt készítve, kivéve arra, amire épp szükség lett volna, tehát lehetett áttervezni/refaktorálni. A lehető legáltalánosabb kód írása papíron hangzik csak jól.Mikor van hatalmas előnye annak, ha mindent a lehető legabsztraktabb módon írunk le? Akkor, ha tesztelni is akarjuk a kódunkat
TDD-hez elég, ha moduláris a kódod, pl. globális függvényeket pont ugyanolyan jól fogsz tudni tesztelni. Persze, azért itt már előnyös az oop.
Smoke test-nek meg nincs igazán köze ahhoz, hogy oop-s vagy nem oop-s a kódod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11807 üzenetére
Alapvetően egyetértek, szerintem is adott esetben sokkal szebb és átláthatóbb lehet egy OOP-s kód, ha valaki tényleg jól tud kódolni.
Arra gondolok viszont, hogy pl. a Drupal magja sem teljesen OOP-s még, elsősorban örökség miatt - lásd PHP 4-es idők; nem egyszerű egy ilyen "rendszert" teljesen lecserélni; legalábbis a 7-esig, bár ott már sok minden OOP-sre lett alakítva, a 8-asnál meg még több dolgot ültettek át OOP-re, ezért van egy bizonyos keveredés egyelőre -, mégis alapvetően egész jól követhető a kód, amennyiben valaki már érti, miről is szól az egész, és itt is egy "rendszerről" beszélünk (azt írod, "rendszer nem lesz abból se", most erre reagálva mondom).
De én pl. a még jobb követhetőség miatt sokkal jobban örülnék, ha a modulfejlesztés is például osztályok leszármaztatásából, interfészek implementálásából és hasonlókból állna, mert számomra is jóval áttekinthetőbb lenne a kód. De van ilyen szinte full OOP-s modul: Views.
Igazad van abban, hogy így elég sok minden lóg a levegőben, ezt a hátrányt Drupalnál is érzem, a debuggolás is talán nehézkesebb emiatt. De a fejlesztők tudják, hogy van min javítani, ez is az irány. Itt és itt nálam sokkal jobban elmagyarázzák a miérteket.Ettől függetlenül szerintem picit túlzás, hogy csak az OOP-s kód a jó és mérvadó.
Szerk.:
cucka az előző hsz.-ben pedig elég tömören elmagyarázza azt is, amit én is éreztem a konkrét kérdés kapcsán, csak ő sokkal jobban megfogalmazta. -
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #11807 üzenetére
Az eredeti hozzászólásban írt, 20 sorban megoldható feladathoz talán mégiscsak túlzás a te próbálkozásod, ahol hosszú oldalakon keresztül csak az oop kód zaja látható. A megoldásod elsősorban nem a feladatot oldja meg, hanem azt próbálja demonstrálni, hogy ismered az php-s oop kulcsszavak használatát - lényegében pont azt mutatja be, hogy hogyan ne írj jó oop-s kódot.
-
Louro
őstag
válasz
Peter Kiss #11803 üzenetére
Uh, osztállyal.... - kezdő programozó vagyok - erre nem is gondoltam. Átnézem a kódot, hogy értelmezzem is.
Köszönöm a gyors megoldást.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11768 üzenetére
Sikerült elérni a kívánt eredményt, köszi
-
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11768 üzenetére
elmés megoldás, kipróbálom és megnézem mire jutottam vele
Köszönöm szépen -
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11766 üzenetére
Úgy lenne, hogy a megjelenítő réteg fogadna egy bizonyos lekérdezés eredményt, amit egy metódussal adunk át, melynek első paramétere maga a nézet, a második pedig a lekért adat.
Lehet kicsit túlzás az MVC, de most ebben lett elindítva a feladat.szerk.: az adott nézet *.php fájlban maga a táblázat fejléc, illetve ciklus lenne ami végzi az adatok kiíratását a lekérdezés eredményéből.
-
tomchy
tag
válasz
Peter Kiss #11753 üzenetére
Köszi, megoldódott, kicsit máshogy. A hibát kiírta és ezért sem így csináltam.
"És melyik iskolában garázdálkodnak mysql_ cuccokkal plusz escape-eléssel? A gányos megoldásról nem is beszélve."
Iskolában? Abszolút kezdő vagyok és a fent linkelt oldalon találtam hasonló megoldást, mint amire nekem lett volna szükségem. Max. magam garázdálkodok, gányolok (vagy nem veszem észre, ha más).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11756 üzenetére
OK.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11753 üzenetére
"Minden fájlod elejébe nagyon gyorsan:
error_reporting(E_ALL | E_NOTICE);"Ennek így nincs túl sok értelme, mivel az E_ALL-ban eleve benne foglaltatik az E_NOTICE is. Akkor már
error_reporting(E_ALL);
De aminek még több értelme van:
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
Mivel az E_STRICT csak 5.4.0-tól felfelé van benne az E_ALL-ban.===
(#11754) sss : nem ártott volna kicsit több infót közölnöd, pl,. hogy hogyan szeretnéd fájlba íratni.
Legegyszerűbb pl. egy tömbön végigiterálni, és minden kulcs-érték párt akár rekurzív módon kiíratni fájlba, ha épp az kell. Pl. file_put_contents() is megfelelő lehet. -
Inv1sus
addikt
válasz
Peter Kiss #11702 üzenetére
Nem fogom engedni képfeltöltéseknél, csak automatizált funkciót akartam, ami mindent képet beolvas egy könyvtárból és berakja slide-ba. De akkor megoldom annyival, hogy átnevezem, úgy is csak programozó nyúlhat majd hozzá a jövőben. Csak kíváncsi voltam meglehet-e csinálni fájlátnevezgetés nélkül.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Peter Kiss #11697 üzenetére
hát csak azt nem tudom, hogy akkor oda mit kellene írjak, a változót ami felvenné az értéket ? jelen esetben $szév $szhonap $sznap ?
-
kkdesign
senior tag
válasz
Peter Kiss #11687 üzenetére
Köszi a segítséged, így már működik ahogy kell
a kérdésedre elküldtem a választ privátban.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11687 üzenetére
En arra lennek kivancsi, hogy mennyibe kerul.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Peter Kiss #11685 üzenetére
Köszönöm szépen
hát annyit bújtam, hogy már nem vettem észre... Most felvitte szépen. Illetve a dátummal akadnak még gondok, de az most a legutolsó szempont nekem. Ami fontosabb lenne, az az, amit fentebb írtam, a törlős rész és a 2 vele járó hibaüzenet. http://pastebin.com/N0YvTerr ez a lista és ez a törlő -> http://pastebin.com/nv6hQNg6
Notice: Undefined index: torlendo in C:\...\torlo.php on line 11
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\...\torlo.php on line 13 ez pedig a 2 hibaüzenet és hát nem is törli le sem akkor ha checkboxal törlök, sem ha kijelölök és úgy a törlő gombbal. -
kkdesign
senior tag
válasz
Peter Kiss #11683 üzenetére
Rendben, előre is köszi. http://pastebin.com/60PEiRwL ez lenne az, ez a felvitel, itt mikor megnyomom hogy felvigye, látszólag felviszi, ám mégsincs az adatbázisban. a másik ahol kapok hibaüzenetet az ráérősebb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #11680 üzenetére
Már meg is találtam a megoldást rá. Nem voltam elég körültekintő.
[link] -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #11678 üzenetére
Közben én is rájöttem, hogy felesleges nekem az array_push, mivel úgy is egy asszociatív tömb kell nekem.
$ajaxResult = array();
$another = array('foo' => 'bar', 'baz' => 'long');
$ajaxResult['ment'] ='Sikeresen mentve a hozzászólás!';
$ajaxResult['error'] = 0;
var_dump($ajaxResult);
var_dump($another);
echo '<pre>'.json_encode($ajaxResult).'</pre>';
echo '<pre>'.json_encode($another).'</pre>';--------------------------------------------
array
'ment' => string 'Sikeresen mentve a hozzászólás!' (length=31)
'error' => int 0
array
'foo' => string 'bar' (length=3)
'baz' => string 'long' (length=4)
{"ment":null,"error":0}
{"foo":"bar","baz":"long"}A foo/bar meg megy, nem értem. Nincs valami limit a json hosszra?
Vagy nem kell valamit beállítani hozzá? php 5.3.10Őőő. Megvan a hiba oka, az ékezeteket nem szerette a ment változóban. Lecserélve sima angol karakterekre, már ki is írta.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11657 üzenetére
Nem pont ugyanezt éri el azzal, amit itt linkeltem?
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11632 üzenetére
Egyáltalán nem, de ha van valakinek jobb ötlete/tippje, ne tartsa magában
.
-
válasz
Peter Kiss #11616 üzenetére
köszi.
igazából az a kérdés hogy get_headers vagy curl a jobb/gyorsabb? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11595 üzenetére
Na, ez a szempont még nem jutott eszembe. Mondjuk resource-okhoz tartozó változókat nem is túl sokszor debuggolok szerencsére...
Rájöttem, hogy még a var_dump() nagy előnye lehet, hogy kiírja a stringek, tömbök, stb. hosszát is, ez legalább informatív. Ezenkívül még egy nagy plusz a var_dump() mellett, hogy az Xdebug defaultból szépíti az ilyen módon kiíratott változókat.
Mondjuk ha valaki szépen akarja látni ezeket a változókat, használjon például Krumo-t: [link].A print_r() mellett viszont eddig kb. semmi nem szólt.
(#11596) Coyot :
"de a var_export más formában adja vissza a vizsgált változókat mint a másik kettő"
És szerinted én korábban miről beszéltem?
Pont ezt mondtam, hogy a másik kettő nem használható fel kódrészletként, tehát IDE sem highlightolja, ha bemásolod a kimenetet, viszont a var_exportnak megvan ez az igen nagy előnye. Plusz szemre is könnyebb átlátni szerintem, mint pl. a print_r() kimenetét."alapműködésben teljesen más"
A kiíratás módjában vannak különbségek, a cél hasonló.Vegyünk konkrét példát, kiíratom a $_GET változót, úgy, hogy mondjuk az alábbi címet írom be:
http://test.local/index.php?asd=tenisz%C3%BCt%C5%91&id=123&blabla=qweqwe&foo=bar&data[]=rtetz&data[]=ertwer&data[]=423
print_r() kimenete (előny: számomra ismeretlen):
var_dump() kimenete (előny: informatív adatok, pl. tömbök, stringek hossza; valamint a default Xdebug-támogatottság):
var_dump() engedélyezett Xdebuggal:
var_export() kimenete (előny: a kód egyből felhasználható kódként):
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11583 üzenetére
Hogy lehet a leggyorsabban megoldani az oldal feldolgozást?
Adott egy 300ezer karakteres sztring..
Most úgy keresek , hogy strpos-sal adott szintaktikára keresek, és for ciklussan ezen szintaktikák közötti láncot karakterenként átmásolom egy másik változóba. K. lassú. 30 sec alatt sem végez.
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11577 üzenetére
Ok. Ma csinálok rá egy tesztet. Köszi a tippet
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11575 üzenetére
Gondolod, hogy a parser ennyire tetü?
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11570 üzenetére
Lennének ötleteim a gyorsításra, de azért lecsuknának. Maradok az ajaxnál, megnézem
. Köszi a tippet.
szerk:
#11572 Sk8erPeter: Sajna nem lehet tudni pontosan, dinamikusan történik az egész.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11560 üzenetére
Bízz bennem az a rész jó.
Sk8erPeter Nem lehet valahogy több infót kiszedni, hogy mi a gáz?
(ha legalább adatbázisban nem működne a lekérdezés... plusz egy teljesen jó lekérdezést is lemásoltam, csak a queryString-et változtattam meg... de ugyanúgy semmi eredmény.
Meg engem az 'a' értéke érdekel, hogy miért az...Átírtam az egész lekrédezést mysqli-re és pdo-ra.
mysqli kód:
$q = "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id`
FROM `scms_ws_label`
WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`";
$DB_NAME = 'cipoplaza_bettle';
$DB_HOST = 'localhost';
$DB_USER = 'bettle';
$DB_PASS = 'KKsh3c7W6T6Fb46N';
$mysqli = new mysqli($DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS, $DB_NAME);
$r = $mysqli->query($q);
while ( $a = $r->fetch_assoc() )
{
$datas[$a['label_description']] = $a['l_id'];
}mysqli kimenete:
r: object(mysqli_result)#16 (0) { }
a: NULL
datas: NULLPdo kód:
$q = "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id`
FROM `scms_ws_label`
WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`";
$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=titkos;charset=utf8', 'titkos', 'titkos');
$stmt = $db->query($q);
while ( $a = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) )
{
$datas[$a['label_description']] = $a['l_id'];
}Kimenete:
$stmt: object(PDOStatement)#16 (1) { ["queryString"]=> string(231) "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id` FROM `scms_ws_label` WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`" }
a: bool(false)
datas: NULL -
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #11500 üzenetére
+1 a paraméterezett lekérdezésre (hátha jobban rögzül)
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #11500 üzenetére
Erre gondolsz?
$query = $conn->prepare("SELECT * FROM news");
$query->execute();Tehát ha ezt használom nem kell quotelni? Így pl nem kell a 2 quote?
$username = $conn->quote($_POST['username']);
$password = $conn->quote($_POST['password']);
$securepass = md5($password);
$query = $conn->prepare('SELECT * FROM admins WHERE username = :username AND password = :password');
$query->execute(array('username' => $username, 'password' => $securepass)); -
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11495 üzenetére
Jahhogy így. Okok, megnézem és kipróbálom, majd hétvégén jelzek. Köszönöm.
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11492 üzenetére
És ezt hogy vitelezem ki, azaz hogy csinálok ilyen proxyt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- alza vélemények - tapasztalatok
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- VR topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest