- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peter Kiss #11616 üzenetére
köszi.
igazából az a kérdés hogy get_headers vagy curl a jobb/gyorsabb? -
Hello
Egy olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a legegyszerűbb módja annak hogy leellenőrizzem hogy egy linken lévő kép még ott van e.
Elsőre a get_headers függvényt találtam a neten ami jó is de lehet van ennél jobb is.
Most annyit csinálok hogy megnézem hogy 404-et ad e vissza és ha igen akkor feltehetjük hogy nincs ott.
(azt feltételezzük hogy a linkek tényleg képekre mutatnak nem usertől kapott linkek)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, tanácsa vagy véleménye? -
Csak egyszer kellene letrehozni vagyis mindig ujrageneralodna x naponta de most csak az egyszeri generalasrol lenne szo. Mysql adatbazis.
Coyot:
Mar megint nem ertem mirol beszelsz.
Irjal peldat mert nem ismerem a megoldast. Az insert utasitasokat azutan hozom letre hogy minden le van mentve tombokbe.
Vagy azt mondod hogy amikor szedem le az adatokat akkor ne tombbe tegyem hanem irjam ki oket egy sql fajlba kesz insert utasitaskent? -
Hello
Szeretnek egy kis segitseget/otletet kerni egy problema megoldasahoz.
Adott 4 adatbazis mindegyikben par tizezer rekord.
Ezekbol kellene egy 5. adatbazisba adatokat atmasolni kulonbozo feltetelek szerint.
Peldaul:
kell x feltetel szerint mind a 4 bol 500 rekord
kell y feltel szerint mindegyikbol 1000 rekord
es igy meg van vagy 10-15 ilyen feltetel.En azt a teljesen faek egyszerusegu megoldast hasznaltam hogy mindegyik adatbazisnak csinaltam egy tombot amibe belement az ahhoz tartozo osszes rekord.
Azert tettem igy mert ugy szeretnem felvinni az adatbazisba a rekordokat hogy azok keverve legyenek tehat ne legyenek egymas mellett az egy feltetel szerint letoltottek se illetve az egy adatbazisbol valok sem.
Ami a gond ezzel tobbek kozott az az hogy eleg sok memoriat eszik amit lehetoleg szeretnek elkerulni.
A kerdes az hogy hogyan lehet megoldani ezt az attoltest ugy hogy ne kelljen tombokbe toltenem az adatokat?Nem kizart hogy csak szamomra ertheto amit irtam szoval aki segiteni szeretne es nem ert valamit az nyugodtan kerdezzen tuti nem irtam le mindent.
-
válasz
PazsitZ #11302 üzenetére
Csak annyi történt hogy minap kialakult egy beszélgetés amiben szó volt többek között az ékezetes karakterek használatáról is. Én azon az állásponton voltam hogy lehetséges de nem voltam benne biztos hogy konkrétan milyen hátrányai lehetnek.
Rákerestem megtaláltam a már linkelt témát ahol ugyan írtak pár dolgot de gondoltam megkérdezem hogy itt tudnak e valamit mondani még ehhez mert ez egy 2006-os történet hátha azóta változott valami. -
válasz
Sk8erPeter #11291 üzenetére
Egy szóval sem írtam hogy nem tudtam elolvasni az általam belinkelt fórum hozzászólásait. Ne az én szellemi képességeimet se vond kétségbe kérlek.
Olyan problemak erdekelnenek amik azon tul elojonnek hogy valaki nem erti meg egy ekezetes valtozo nevet.
Nyilván nem teljesen pontos definició de azt hittem lehet érteni belőle mire gondolok. Szóval az én hibám.#11290
Tovább megyek, ha nem akarod használni, minek érdekel egy ilyen szélsőséges érdektelen probléma/kérdés?
Bocs nem tudtam hogy ilyen kérdést nem szabad feltenni itt a topicban.Ja igen és nyilván lezártuk a témát (remélem) és köszönöm mindenkinek aki választ adott.
-
válasz
Sk8erPeter #11286 üzenetére
Bocs befejezem inkább úgy látszik túlságosan bonyolult vagy értelmezhetetlen kérdést tettem fel.
-
válasz
Peter Kiss #11281 üzenetére
En ugy tudtam lehet.
[link]És általában, ha programozol, érdemes mindent angolul elnevezni, hogy gyakorlatilag bárki megértse?
Jo valasz csak nem ez lenne a kerdes. Olyan problemak erdekelnenek amik azon tul elojonnek hogy valaki nem erti meg egy ekezetes valtozo nevet. -
Hello
Lenne egy olyan kérdésem hogy milyen technikai hátránya van az ékezetes változónevek használatának?
Nem akarok ilyesmit csinálni mielött valaki belekezdene de mindenki úgy fél tőle mint ördög a tömjéntől de nem találtam konkrét infót arról hogy miért rossz ez.
Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged