- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
DeltaPower #15785 üzenetére
Kicsit korai volt az öröm :-)
Csináltam Directory alias-t, mutat a d:\ megfelelő könyvtárra, a linkek jók lettek, viszont a php műveletek (filesize, upload, stb..) most nem működnek az alias mappára hivatozva.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
De tud. Végülis így is jó, köszi. :-)
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Utánnanézek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #15734 üzenetére
Egyetértek, főleg, hogy nem a szerveroldal feladata az egész konkrét megjelenítésbeli dolgokkal foglalkozni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #15734 üzenetére
Szerintem is.
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #15696 üzenetére
Ez is suhoshinnel fut...
-
norby10
csendes tag
válasz
DeltaPower #15672 üzenetére
JA ez volt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #15674 üzenetére
Hú basszus, látszik, hogy rohadt fáradt vagyok, pont ott van a lényeg, abban, amit én magam idéztem, hogy "The default value is the current directory that the cookie is being set in", és így már összeállt, hogy miért mondtad, amit mondtál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #15672 üzenetére
Na várj, de a path pont opcionális paraméter:
http://www.php.net/manual/en/function.setcookie.php
bool setcookie ( string $name [, string $value [, int $expire = 0 [, string $path [, string $domain [, bool $secure = false [, bool $httponly = false ]]]]]] )"path
The path on the server in which the cookie will be available on. If set to '/', the cookie will be available within the entire domain. If set to '/foo/', the cookie will only be available within the /foo/ directory and all sub-directories such as /foo/bar/ of domain. The default value is the current directory that the cookie is being set in." -
helpmepls88
csendes tag
válasz
DeltaPower #15643 üzenetére
Köszi a választ!
Ezzel próbáltam, ha jól látom /értelmezem te is valami ilyesmit linkeltél. Nem működött. Elírtam volna valamit?
if (mysql_num_rows($valami) > 0)
{
echo "<div class=\"egy\"></div>";
}
else
{
echo "<div class=\"ketto\"></div>";
} -
DNReNTi
őstag
válasz
DeltaPower #15639 üzenetére
A feladat nem kötötte ki hogy egy karakter csak 1x szerepelhet.
Pl van egy szóközök nélkül 75 karakter hosszú stringed amiből 1000 db random karakter kell.
Mi az akadálya? Semmi.Csomó karakter majd többször szerepel, a második paraméter csak azt adja meg hányszor fusson le a for() ciklus.
Arra pedig hogy a random szám ne legyen nagyobb mint a string hossza kitértem.
-
norby10
csendes tag
válasz
DeltaPower #15623 üzenetére
kösz, mükszik
-
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #15568 üzenetére
Igen. Mondjuk az adatbázis index az konkrétan egy keresőfát épít fel az adott mezőben található értékekből.
Na ha üres a táblám és belerakom az első sort, az egy egy elemű keresőfa lesz. Ha berakom a második sort, akkor egy két elemű keresőfa.(#15562) DNReNTi
Ezzel nálam nem mennél át egy interjún -
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #15527 üzenetére
__construct-al már jó, csak nem private hanem public-ként. Köszönöm a segítséget.
(#15528) fordfairlane
Köszönöm a segítségeket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #15529 üzenetére
Nem csak nálad, hanem az oktatóoldalon is.
-
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #15493 üzenetére
Ez mintha egy captcha generátor lenne, azokban szokták ezeket a betűket kihagyni a vizuális hasonlóságuk miatt...
Jelszónál is érdemes. El sem hinnéd, hogy hány 1bites felhasználó van, aki a generált jelszót kézzel írja át, nem kopipészteli.
Amit érdemes kiszedni: 0,1 számjegyek, L, O, I betűk (kicsi és nagy) és p,q betűk.Ez a kód amúgy olyan, mint ha a "legszarabbul megírt jelszógeneráló függvény" versenyre készült volna. Nem működik, olvashatatlan, tesztelhetetlen és legalább még lassú is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #15493 üzenetére
"Ez mintha egy captcha generátor lenne, azokban szokták ezeket a betűket kihagyni a vizuális hasonlóságuk miatt..."
Jogos, hogy emiatt lehet, ez már valahogy fél 3-kor eszembe se jutott.Amúgy a pwdgen() névből ítélve inkább jelszógeneráló lehet. De lehet, hogy csak a név félrevezető, és neked van igazad, és a CAPTCHA-ban megadandó szöveget is jelszónak hívják náluk.
"A $QUERY_STRING-re nem csoda hogy sikít az interpreter, se paraméterként se global-al behúzva nincs ott a függvényben
"
Az egész függvény tele van undormány megoldásokkal, úgyhogy ez csak egy része a sok parának... -
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14745 üzenetére
Most már tökéletes annyi kivétellel, hogy ő,ű helyett kérdőjelek vannak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14743 üzenetére
Sajnos így sem sikerült. Az eredmény ugyan az.
-
Joci93
senior tag
válasz
DeltaPower #14687 üzenetére
1.Így is beenged egyből. De, akkor miért működik jól localhoston?
2. Azt hiszem, hogy újra át kell néznem a .htaccess beállítását...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14663 üzenetére
Köszönöm. Már csak a karakterkódolással van probléma.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14661 üzenetére
Most így néz ki:
$i=0;
$DOCUMENT_ROOT = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$fp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../arlista.txt",'rb');
while(! feof($fp))
{
$beolvas = fgets($fp);
$arak[$i] = explode(",",$fp);
$i++;
}
fclose($fp);
$arak[1][2];Ezt a hibát kapom:
Warning: explode() expects parameter 2 to be string, resource given in C:\Users\looow\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\shop.php on line 29Mit lehet tenni, ez ellen?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14659 üzenetére
"$megrendeles = fgetcsv($fp, 100, "\t");
Ez a kód lekér egy sort a fájlból, majd ahol tabulátort (\t) talál, felbontja azt. Az eredményeket tömbben adja vissza (aminek
példánkban Smegrendeles a neve). A tömböket a 3. fejezeeben fogjuk részleeesen megtárgyalni."Ez volt a könyvben, és mivel én tabulátorokkal adtam meg, így felbontja azt. Tudom, hogy ciklussal kellene a többi sort beolvastatni, de nem az volt a kérdés hanem, hogy hogyan hivatkozom rá?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14607 üzenetére
Amúgy hülye vagyok, mert azt nem mondtam, hogy a karaktereket az alapján kell kiszedni, hogy mi van a környezetében. Például van egy karakter akkor ha előtte egy bizonyos karakter van akkor az off, ha pedig mögötte kettővel egy másik van akkor megint off. Ez most le van egyszerűsítve de minimum 10 index távolságba mindkét irányba vizsgálni kellene a környezetét.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14574 üzenetére
Nem, de erre nem is gondoltam viszont a newline-t mivel tudnám akkor jelezni, hogy azt vegye ki?Megvan.
-
chop
őstag
válasz
DeltaPower #14416 üzenetére
Közben utánaolvastam és igazából nincs nagyon mit csinálni, mert a PHP burkoltan a nem indexelt tömbelemeket is indexeli, tehát ha bármilyen vezérlési szerkezettel lekéred a kulcsot, akkor mindig fogsz kapni indexértéket és nem lehet megállapítani, hogy ez korábban deklarált indexérték vagy a PHP hozta létre futásidőben.
Amúgy semmi extra, csak egy, a var_dumphoz hasonló rekurzív tömbbejáró függvénnyel kínlódom és azt akartam megoldani, hogyha úgy adok hozzá elemet, hogy az nincs indexelve, akkor a szkript ne írja ki a PHP-tól kapott indexet (kulcsot), csak magát az értéket. De úgy tűnik, hogyha te kulcsot kérsz, akkor bizony fogsz is kapni a PHP-től.. .
Usertől rémálom lenne ilyen tömbbel dolgozni...
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #14268 üzenetére
Van benne logika.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13882 üzenetére
Akkor inkább már a pdo szerintem.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
DeltaPower #13872 üzenetére
Majdnem, egy csipetnyi módosítással. A $_FILES globális tömb szerkezete ilyen, ha egyetlen elemet tartalmaz:
Array ( [file] => Array ( [name] => Array ( [0] => Naplemente.jpg ) [type] => Array ( [0] => image/jpeg ) [tmp_name] => Array ( [0] => *itt elérési út van.tmp* ) [error] => Array ( [0] => 0 ) [size] => Array ( [0] => 71189 ) ) )Az általad írt módon csak a fájl nevének legelső karakterét kaptam meg, ezért a következőképp módosítottam:
$tomb=array();
foreach($_FILES['file']['name'] as $row) $tomb[]=$row;Így már működik rendesen. Köszönöm a gyors választ!
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13865 üzenetére
Vagy esetleg:
$ext=end(explode(".",$filename));
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #13760 üzenetére
Server szolgáltatóm ül a hétvégi pihenésén, hogy rohadna meg.
Szerintetek mi lehet a hiba, ha hónapok óta futó cron folyamataim egyik percről a másikra meghaltak.
ha kézzel meghívom az adott php filet, lefut, elvégzi a dolgát, ha a cron hívja meg, akkor csak ennyi megy a log-ba:
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)ugyanaz a file, nyilván semmi baja az sql kapcsolatnak, ha
- meghívom a domainem.hu/xy.php-t akkor lefut
- meghívja a cron, nem fut leés 27-én 00:00-ig lefutott fél éven át, most meg nem
csak nyugtassatok meg, mielőtt ezzel jönnek, én rontottam el.
ja, ha én rontottam el, akkor el kellett volna rontsam 10 filet egyszerre -
trisztan94
őstag
válasz
DeltaPower #13724 üzenetére
Volt egy htaccess ami html5boilerplate-tel jott, de azt ki is toroltem.
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #13686 üzenetére
Oh, akkor én olvastam rosszul, bocsi. Visszavonva
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #13684 üzenetére
Szerintem meg mivel "-jelek között van, így előbb be fogja oda a dolláros változóba helyettesíteni az értéket a php.
illetve az act_week() nem php függvény, hanem saját sql rutin (Ha visszább olvasol, láthatod - először engem is megtévesztett)
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13644 üzenetére
Egyben kellene lefutnia.
Oracle tárolt eljárás kb 10percig fut a folyamat, elég nagy az adathalmaz. Viszont azt sem akarom, hogy mondjuk véletlen valami performancia miatt túlcsúszna 20 percre, akkor leálljon a php.
A tárolt eljárásnak van egy visszaadott értéke, amit fel kell használni.
Én is a set_time_limit(0)-t, találtam de azt írja a php, hogy nem a legjobb dolog.
Igaz ez belső alkalmazás, többszörös autentikációval, így illetéktelen nem fogja tudni használni. -
törölt tag
válasz
DeltaPower #13603 üzenetére
Igen, tudom hogy húzós lesz
DNReNTi: Egy editorral raknak össze cikkeket és abban vannak a képek. Nem tudok külön tárolni csak kép útvonalakat, hisz majdnem teljes HTML tartalom van tárolva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13583 üzenetére
Elhiszem, de nekem ez is épp elég volt mára.
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13513 üzenetére
Igen, a válaszban is írják
Én is úgy írtam, csak ha == 1, akkor checked, kész
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13413 üzenetére
Az adatbázis utf-8-ban van természetesen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13411 üzenetére
Milyen forrásra gondolsz?
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13407 üzenetére
Én is hasonlókat láttam. Mivel varchar4000 a legtöbb, emiatt sokat magát az oci8 fájlt forgatták le ismét azzal a módosítással, hogy ezeket a ba varchar4000-reket levágják és nem csordul túl.
Az error kérdés még mindig érdekes, nem találtam rá eddig értelmes megoldást. Pedig biztos van valami amivel le tudom tiltani a yii error kezelését.Mindenesetre ezt a dolgot rövidre zártam azzal a megoldással, hogy az excel-t az oracle generálja le nekem egy blob mezőbe amit kistream-elek magamnak. Így nem gond az 50-100k sor sem.
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13391 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg, valószínűleg még túrni kellene valamit, de mindegy, nem szeretném sem a ti időtöket rabolni, sem a sajátomat, egyelőre visszaálltam fájlnév szerinti rendezésre, majd ha lesz sok felesleges időm, akkor elszórakozok vele
Természetesen hálás köszönet a kódért, elraktam későbbre
(Lehet, hogy majd kipróbálom egy teljesen "tiszta" teszt oldallal a jelenlegi helyett).
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13389 üzenetére
Köszi, de sajnos valamiért nem jó. Lehet, hogy én bénázok, de nem jól rendezi. Próbáltam csak 2 db txt fájllal is, de most éppen:
20131012
20131013Nagyobb van alul.
Na még kísérletezgetek, megpróbálok rájönni, aztán majd meglátjuk, mi lesz
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13377 üzenetére
Átírtam erre, most már betölti az oldalt, de az új linkeket nem érti így sem
pl. valami.com/about.html (.html nélkül sem)
Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
Sorry ha bénázok
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13232 üzenetére
Köszi!
-
tildy
nagyúr
válasz
DeltaPower #13198 üzenetére
Ezekszerint hasonlo lehet mint a LESS.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13198 üzenetére
Ez oké, de tudom-e esetleg használni osztott tárhelyen? Kell-e valami csomagtelepítés vagy csak elég valami extension?
-
oleslie
aktív tag
válasz
DeltaPower #12998 üzenetére
Na igen
Bár az én második megoldásom sem tökéletes (már rájöttem hol van benne a hüba), meghagyom annak megtalálását és kijavítását Dave-11 -nek -
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #12983 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb akkor frissiteni mikor meg van jelenitve ? Kell egy aktuális manna érték, egy legutoljára frissités, egy növekedés/óra (vagy ami tetszik), felesleges egy cronjobot létrehozni, mert ennek real timenak kéne lennije, a cron meg nem arra való hogy 30sec-enként lefusson, akkor inkább daemon.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
DeltaPower #12848 üzenetére
Ha ilyen történt, akkor az adatbázis-indexelési gond volt, ez az esetek többségében nem sikerül senkinek sem normálisan megcsinálnia (nincsenek indexek vagy haszontalanok).
Persze a query-k is lehetnek sz.rok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #12817 üzenetére
"aposztróf és idézőjel nélkül nem fognak neked működőképes javascript kódot írni
fromCharCode"
De ez mitől fog lefutni, ha előtte kiszedted a HTML-tageket, különös tekintettel a <script> tagekre? -
lordjancso
senior tag
válasz
DeltaPower #12820 üzenetére
Igen. Tud ilyet a tinymce?
Ja, most látom, hogy ez egy plugin.
-
törölt tag
válasz
DeltaPower #12820 üzenetére
Ez az!
Legtöbb helyen TiniMacit használok úgyis.
-
lordjancso
senior tag
válasz
DeltaPower #12813 üzenetére
Na igen, de tegyül fel, hogy egy olyan fórumot írsz, ahol nincsenek saját tag-jei a hozzászólásoknak, mint mondjuk itt a PH!-n, hanem van egy sima WYSIWYG text editor, amiben szeretéd engedélyezni a hozzászólásokban a link beszúrását. Így a strip_tags függvénnyel nem szedheted ki a linkeket, tehát minimális trükközéssel lehet onclick eseményeket létrehozni a linkekre.
(#12814) PeachMan:
Erről az jutott eszembe, hogy ha JS-sel nem engedsz beírni pár karaktert (gondolok itt a ' (aposztróf) és " (idézőjel) karakterekre), az már jó, viszont csináld meg ugyanezt a szűrést szerver oldalon is, tehát keress a sztringben aposztrófokat és idézőjeleket, ha van, vedd ki mindet.
Tehát ha kikerüli a JS ellenőrzést, akkor is ott lesz a PHP védelem.
Aztán szerintem problem solved, mert aposztróf és idézőjel nélkül nem fognak neked működőképes javascript kódot írni. -
lordjancso
senior tag
válasz
DeltaPower #12810 üzenetére
Na igen, csak mi van akkor, ha az adatbázisban html szöveget akar tárolni az illető?
Mert oké, hogy db-be mentés során úgy rögzíted a html szöveget, ahogy a htmlspecialchars függvény konvertálja, de azt amikor meg akarod jeleníteni az oldalon, akkor dekódolni fogod, majd simán juttatható lesz a javascript. -
törölt tag
válasz
DeltaPower #12808 üzenetére
Az escapelésen mit értesz?
-
it_service
csendes tag
válasz
DeltaPower #12706 üzenetére
Igen, így lesz, köszi
-
törölt tag
válasz
DeltaPower #12648 üzenetére
Igen, ez az. Rég csináltam, köszönöm;
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #12567 üzenetére
Ja, hát igen, ez igaz, sajnos a könyvtári függvények tele vannak ilyen következetlenségekkel...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #12526 üzenetére
Na, akkor már hárman mondtuk, hogy nincs rendesen indexelve.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
DeltaPower #12460 üzenetére
public function open_connection(){
$this->connect = mysql_connect(
$this->host, $this->username, $this->password);
if(!$this->connect)
die("Sikertelen kapcsolódás: ". mysql_error());
else{
$db_select = mysql_select_db($this->database, $this->connect);
if(!$db_select)
die("Sikertelen kapcsolódás: ". mysql_error());
else
$this->query("SET NAMES 'UTF8'");
}
}Alapvetően nem volt gond eddig a db osztállyal, csak ezt az egy sql parancsot nem akarja eddig futtatni. Nem lehet hogy az aposztrófok és társai bekavarnak?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DeltaPower #12426 üzenetére
Informatikaban eleg ismert azert a latex (illetve a tex rendszerek altalaban). Nalunk az egyetemen ha erintolegesen is, de szo esik rola az egyik oran, tanitjak, szamonkerik. En ebben irom most a szakdolgozatom is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #12422 üzenetére
Miért, a LaTeX halott vagy Magyarországon ismeretlen?
-
kkdesign
senior tag
válasz
DeltaPower #12229 üzenetére
köszi, a hibák egy része megszűnt, de még mindig jelenvannak és a session-ös az oldal elején még mindig ott van, php.ini fájlal megszűnt a gond egy oszt társamnak, de itt az nem működik nálam :S ...Warning: mysqli_real_escape_string() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in /login.php on line 75
Warning: mysqli_real_escape_string() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in /login.php on line 76
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in /login.php on line 78
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /login.php on line 79
Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /login.php on line 81
Nem jó a jelszó!
Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in /login.php on line 108
ezek még mindig itt vannak és hibát adnak, ezekkel mit kezdhetnék? ( az oldal elején ami van sessionos hiba az nem számít a jegybe hibának, de furdalja az oldalam, tehát az is érdekelne, hogy azt hogy küszöböljem ki.) -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #10965 üzenetére
Jaja, pedig még azt sem mondhatom, hogy fáradt vagyok már és ezért nem vettem észre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #10963 üzenetére
Valóban elrontottam, de még a h-t is. Az meg nagy. Most már jó.
$v_ido = $date->format('Y-m-d H:i:s');
2012-09-03 00:00:00 - 2012-09-09 23:59:59
-
trisztan94
őstag
válasz
DeltaPower #10775 üzenetére
Hát addigra nyílván
Reméljük lesznek komolyabb projectek, bár most is vannak ügyfelek, de eggyik sem ilyen nagyon nagy dolog.
Egyik biomedencét akar árulni, csak egy leírás kell, hát nem egy nagy meló(bár mondjuk 120at fizet, szal
)
De igazából még nagyon sokat kell gyakorolnom, hogy egyáltalán bele merjek kezdeni egy nagyobb projectbe. Majd csak összejön -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #10768 üzenetére
Igen, ez teljesen igaz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #10765 üzenetére
Igen, abszolúte felesleges ezeket átadni.
Leírást, képlinket, árat átadni GET-paraméterként?
Ha ezek módosításáról van szó, azt meg nem GET-metódussal kéne elintézni, hanem POST-tal. De itt csak megjelenítésről van szó, tehát legfeljebb tényleg csak a termék id-ját kellene átadni GET-paraméterként, meg azt, hogy milyen módon szeretnéd megjeleníteni, erre lehet különböző megjelenítési módokat definiálni. De a többi felesleges.
Főleg, hogy egy termékhez normális webshop esetén több kép is tartozhat.Az viszont megint csak nem jó megoldás, hogy PHP-vel íratod ki a JavaScript-kódot.
Ez szemantikai keveredés. JavaScript-kód menjen csak a JavaScript-fájlba. PHP-vel JavaScriptnek legfeljebb beállításokat szabadna átadni, pl. nekem eléggé bejön, ahogy a Drupalnál megoldották, maga a JavaScript-fájlok csatolása, a beállítások átpasszolgatása is moduláris módon történik. [link], [link]
JavaScript Module Pattern: In-Depth -
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10765 üzenetére
Azt viszont nem értem, hogy a termek_reszletes.php-nek minek átadni ennyi paramétert. Egy termék id szerintem bőven elég lenne, a többit lekéred adatbázisból id alapján.
Ugyan ezt írtam a jQuery topikba neki.
-
trisztan94
őstag
válasz
DeltaPower #10762 üzenetére
Köszönöm, tökéletes!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #10757 üzenetére
Én sem értem, minek az oda.
De szerintem elég jól körbejártuk a témát itt és a másik topicban is, hogy hogyan lehet értelmesen kialakítani a struktúrát.
Az utóbbi mondattal is egyetértek, alapvetően adatbázis-tervezési feladatot nem tudom, minek kell a PHP topicban megbeszélni (miközben abszolúte semmi köze a PHP-hoz). -
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10660 üzenetére
Mindenképpen azzal fogom, csak még nem jutottam el odáig. Addig meg nem fogyaszt annyi erőforrást, hogy érdekeljen.
-
orkester
őstag
válasz
DeltaPower #10657 üzenetére
Köszi, arra felé volt a hiba, ugyan nem ez, de segített rátalálni.
-
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10657 üzenetére
Van, de nem ez volt (viszont ebből találtam meg). A probléma az, hogy írtam egy functiont,hogy ha valaki .php-t kért akkor automatikusan átirányitotta kiterjesztés nélkülire és ott veszett el a dolog, mivel a siteon belüli linkek még .php-re mutattak és ugye az átirányításnál eldobta.
Át kell írnom minden linket.
Köszönöm a segitséget
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #10532 üzenetére
12 ezred.
-
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10527 üzenetére
Nekem csak így magában ez jött ki jó sok alkalommal:
0.012153148651123s
0.00029802322387695s -
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10524 üzenetére
Az összes adatbázis jelengleg a gépemen ez az egy
.
Megcsinálnám a tesztet amint írtál, csak nem tudom hogyan csináltad
-
Soak
veterán
válasz
DeltaPower #10515 üzenetére
Az adatbázis 8 tábla és kb 50sor (szinte üres) . A winchester nincs a helyzet magaslatán, de nem tördezetett (legalábbis a töredezettségmentesítő szerint) . Nem tudom ,hogy egy fájlos tárolás van-e beállítva. Melyik paraméter határozza meg?
-
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #10418 üzenetére
Jobban megnézve igazad van, elnéztem a zárójelezést.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ja, jó, látszik, hogy ma egy kicsit tompa vagyok, őszintén szólva el sem olvastam, csak kapkodva belenézegettem, ezek szerint csak úgy generál cache-t, hogy egyszer fájlrendszer-szinten mindenképp elkészíti, aztán a webszerveres megoldás igazából csak lecsekkolja, van-e már olyan kép, ha nincs, akkor megcsinálja. Nem? Mondjuk ezt is csak abból következtetem ki, amit írtál.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ezesetben nem is szenvedek vele. Marad a php-s verzió. Esetleg van valami cachelés erre a módszerre, hogy gyorsabb legyen a feldolgozás? Nem akarok vízjeles és vízjel nélküli képeket is tárolni a szerveren.
Coyot: Ígérem, ha rátalálok linkelek neked egyet.Egy ilyet találtam, nem tudom ez mennyire jó/rossz.
$wm_file = 'watermark.png';
$filename = $_GET['file'];
// Content type
header('Content-type: image/jpeg');
$watermark = imagecreatefrompng($wm_file);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
$img_width = imagesx($image);
$img_height = imagesy($image);
list($wm_width,$wm_height) = getimagesize($wm_file);
for($h=0;$h<=$img_height;$h+=$wm_height)
{
for($w=0;$w<=$img_width;$w+=$wm_width)
{
imagecopyresampled($image,$watermark,$w,$h,0,0,$wm_width,$wm_height,$wm_width,$wm_height);
}
}
imagejpeg($image, NULL, 100); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9761 üzenetére
Ja hogy így. Így már érthető - hát igen, nem árt, ha pontosan fogalmazunk, mert .htaccess-szel tudtommal nem lehet semmilyen vízjelet rátenni a képre.
Ezért néztem nagyot, hogy miről van szó.
Viszont akkor megint nem értem Speeedfire kérdését (bár lassan kezdem megszokni, hogy Speeedfire-rel ennyire nem értjük egymást), hogy mi az, hogy "PHP-vel vagy htaccess-sel?", mivel mindkettő általad említett megoldás PHP...
-
Lacces
őstag
válasz
DeltaPower #8618 üzenetére
Ott, a function2() jól működik!!!
Azt külön leteszteltem, konkrét értékkel az működik! -
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #8614 üzenetére
Jah, szóval sztem előbb adj konkrét összeget a $valami-nek, pl a 7000-et
És nézd, h. megkapod-e az eredményt.
-
Lacces
őstag
válasz
DeltaPower #8533 üzenetére
Kedvencem: "Látom tanultál Java-t akkor a Java nyelvek mennek neked, mint a Javascript, jQuery".
A Java-nak semmi köze nincs a JS-hez... Tévhit erősen megvan. (max a névben van hasonlóság de amúgy meg semmi) -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #8533 üzenetére
Lehet, hogy ezért kellenek az új emberek.
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #8120 üzenetére
Sőt szerintem lehet, hogy a JAVA jobb választás lenne ilyenre...
-
Bencom ™
őstag
válasz
DeltaPower #8120 üzenetére
Igen, ezzel az egyetlen részével a dolognak tisztában vagyok, de úgy néz ki, ha sikerül időben megtanulnom valamennyire, akkor lesz rá kb 3-4 évem, hogy megvalósítsam... aztán ki tudja, talán kerítek addigra pár embert aki ért is hozzá meg részt is venne ilyenekben
Magyarul tudom, hogy ez baromi összetett feladat, és időigényes, nem is egyik napról a másikra akarom összehozni, de valahol csak el kell kezdeni, nemde?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
DeltaPower #8054 üzenetére
Ahhá, értem!
Egyébként a könyv huncut módon megjegyezte, hogy az általad javasolt paraméterezés is helyes, de bővebb magyarázattal nem szolgált.
Egyébként ez mitől függ, hogy mysqli-t vagy szimpla mysql-t használunk? A verziószámtól?
-
Lacces
őstag
válasz
DeltaPower #8039 üzenetére
Hm... Nekem nagyon gyanús, hogy valójában a mutatókat próbálja visszahozni a C/C++ nyelvből.
Köszönöm a segítséget!
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DeltaPower #7962 üzenetére
hát ez cool, közben lefejlesztettem azt a részt, hogy minden okés a belépéssel, és kipróbáltam az egészet, és jé, működik ez is, 1x fut le, meg az ami kell. x akta.
-
rt06
veterán
válasz
DeltaPower #7768 üzenetére
az order ertheto, ev-honap alapjan akar rendezni, azon belul pedig nev alapjan
attol pedig, hogy nem a vegen, hanem az elejen csinalja meg a 300000 datumkonverziot, nem lesz gyorsabbakkor mar jobb megoldas, kulon eltarolni az evet es a honapot (a leheto legkisebb egesz tipussal, esetleg enum-mal), majd azok alapjan szurni
igaz, hogy az adattarolas szempontjabol nem a legszebb megoldas, de a sebesseget nagysagrendeket fog dobni -
wolandino
tag
válasz
-
wolandino
tag
válasz
egyszerűség.
ezért nem akartam betenni, mert ha kiszedem az ordert úgy ahogy van, akkor se sokkal jobb a helyzet, 15 mp körüli.
és nem szeretnék olyan lekérdezést tenni az alkalmazásba, ami több mint fél másodperc, mert engem már nagyon szokott idegesíteni, amikor többet kell várni. -
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #7676 üzenetére
azon hogy tudnék javítani?
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #7613 üzenetére
Igen, de hol a hvg-nél?
Nem teljesen értem... -
D@ni88
addikt
válasz
DeltaPower #7605 üzenetére
Nem pontosan ezt értem
Azt szeretném elérni, hogy pl "sok" egymást követő insert/update-k ne akadjanak meg valahol.
Pl csak akkor történjen meg a mentés, ha lefutott az összes insert/update -
Jógyerek
csendes tag
válasz
DeltaPower #7428 üzenetére
a telepítésben tudnál segíteni mert amikor telepíteni szeretném (MDB2 2.5.0b3
elméletileg ez a legfirsebb) azt írja ki, hogy"Skipping package "pear/MDB2", already installed as version 2.4.1
No valid packages found
install faild"Hiába tölröm a MDB2 könyvtárat akkor sem telepíti fel! Töröljem a PEAR könyvtárat a XAMPP-ból és telepícsem valahogy fel (van erre valami telepítőcsomag) a pear.php.net-en nem találtam?
A go-pear.phar-t próbáltam újratelepíteni de nem nagyon sikerült. Mindenféle pearcmd.php-t keresettVálaszod előreis köszönöm
üdv.: egy kezdő (Norbi) -
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #7348 üzenetére
Akkor bizony beszélni kell a rendszergazdával.
Egyébként ez teljesen általános dolog, ha nem házon belül van a szerver. A paranoid rendszergazda mindent letilt és lekorlátoz, a fejlesztő meg emiatt nem tudja elvégezni a munkáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Renault, Dacia topik
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged