- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
kemkriszt98 #15836 üzenetére
Apache basic auth [link]
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #15784 üzenetére
Nem értem, mi értelme ennek. Directory alias-t nem tud a win server?
-
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #15673 üzenetére
Ha pl. path kinézetű nice url-t használ az ember, akkor erősen meg tudja szopatni magát azzal ha nem állít cookie path-t. Tudom mert nekem sikerült
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #15671 üzenetére
Tippelek a kódrészlet alapján, nem állított cookie path-t.
-
DeltaPower
addikt
válasz
helpmepls88 #15645 üzenetére
Ha a $valami-ben levő valami helyesen lett lekérdezve, akkor ennek működnie kellene. Természetesen 4 sor kódból nem lehet látni, ha máshol van a hiba.
trisztan94: na? na? mit mondtam?
-
DeltaPower
addikt
válasz
helpmepls88 #15642 üzenetére
-
DeltaPower
addikt
Ha jól emlékszem a fősulin tanított dolgokra, akkor se az xml struktúra, se a termékkategória-szerkezet nem tartozik a bináris
fuckfák közé. A binárisnak ugyanis az a lényege, hogy vagy 0, vagy 2 leágazása van egy csomópontnak. -
DeltaPower
addikt
válasz
fordfairlane #15528 üzenetére
jogos, azt észre se vettem a gyors kopipészt közben
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #15524 üzenetére
class propertynek nem adhatsz változó értéket deklarálásnál. így próbáld:
class feldolgoz{
public $name;
public $password;
private __construct()
{
$this->name = $_POST['name'];
$this->password = $_POST['password'];
}
public vizsgal()
{
echo $this->name;
echo $this->password;
}
} -
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #15492 üzenetére
A regexp betűiből szándékosan maradt ki az i és l (mint ló), I (mint Ilona) és O betű, meg a 0-s és 1-es szám, mert valaki azt gondolta, ettől biztonságosabb lesz a dolog?
Ez mintha egy captcha generátor lenne, azokban szokták ezeket a betűket kihagyni a vizuális hasonlóságuk miatt...
A $QUERY_STRING-re nem csoda hogy sikít az interpreter, se paraméterként se global-al behúzva nincs ott a függvényben
-
DeltaPower
addikt
válasz
csabyka666 #15378 üzenetére
fordfairlane jól írta, nem kell ezt jobban bonyolítani:
$str = mb_substr($str,0,10)."*"; -
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14744 üzenetére
Ami még így hirtelen feltűnt:
$kapcsolat = new mysqli('localhost','root','usbw','news');
A classnév alapján itt mysqli kapcsolat van. Itt viszont sima mysql, nem mysqli:
mysql_query("SET character_set_results = 'utf8', character_set_client = 'utf8', character_set_connection = 'utf8', character_set_database = 'utf8', character_set_server = 'utf8'");Valszeg egyszerűbb lenne ide is $kapcsolat->query()-t használni, akkor nem lenne keveredés.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14738 üzenetére
Ez ránézésre utf8-utf8 konverzió... próbáld meg úgy hogy ezt szedd ki:
$title = utf8_encode(trim($title));
$content = utf8_encode(trim($content)); -
DeltaPower
addikt
válasz
Joci93 #14684 üzenetére
1. Nyisd meg inkognitó ablakban, ha úgy is egyből beenged akkor a kódban rossz valami.
2. Ennek miért kellene leszedni a .php végződést a linkekből? Ez azt csinálja, hogy minden nem létező fájlra mutató kérést átirányít az azonos nevű php-ra. Nyilvános tárhelyre így fel ne tedd az oldalt.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #14676 üzenetére
ini_set("display_errors","on");
error_reporting(E_E_E_E_E_EEEEEEVERYTHING); -
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14662 üzenetére
Ne a $fp file pointert explode-old, hanem a $beolvas stringet.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14660 üzenetére
Tömböt ad vissza, ezért gondoltam egyértelmű, hogy $arak[0], $arak[1] stb. mivel a sorból egydimenziós tömb lesz.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14658 üzenetére
fgetcsv egyszerre egy sort olvas
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14648 üzenetére
usort ha pozitív számot kap visszatérésnek akkor az első nagyobb mint a második, ha negatívot akkor a második nagyobb mint az első, ha nullát akkor egyenlőek
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14608 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy és milyen szempontok szerint válogatsz, de egy közepesen bonyolult programozási mintafeladatra emlékeztet, szerintem ez egy 21 elemű fifo tároló.
Tegnap találkoztam egy hasonlóan bonyolultnak tűnő, de valójában egyszerű problémával: véletlen számú és sorrendű, 2x2, 1x2 vagy 1x1 méretű cellákból szabályos, 4 oszlopos html táblázatot összerakni. Először valami rekurzív rendezési megoldásban gondolkodtam, aztán rájöttem hogy 1 db for ciklussal megoldható
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14606 üzenetére
Ha csak bizonyos karaktereket kell kiszedned, akkor miért olvasod be az egészet? Stream módszerrel is meg lehetne oldani: fgetc, karakter vizsgálata, ha megfelel a feltételeknek akkor egyből fwrite egy másik fájlba, ha nem akkor jöhet a következő karakter beolvasása.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14575 üzenetére
alapértelmezésben kiveszi, vagy beírod így, ha csak a newline-t akarod kiszedni (spacet, tabot nem):
trim($str, "\n\r");
ha pedig csak a sor végéről, akkor rtrim-et használsz -
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14573 üzenetére
beolvasás után trim-eled?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #14444 üzenetére
Egyetértek. Én azt szeretem legjobban, mikor a netbeans indításnál a "scanning projects" résznél megfagy.
-
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #14267 üzenetére
mert így működik a foreach?
-
DeltaPower
addikt
Kellene nekem egy script vagy algoritmus, ami 1x1-es, 1x2-es és 2x2-es téglalapokat (tulajdonképpen különböző méretű thumbnailek) rendez táblázatba. Valaki ismer ilyet? Az se baj ha js, átkódolom php-ba.
-
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #13723 üzenetére
rossz htaccess?
-
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
válasz
WolfLenny #13683 üzenetére
Még szép, hogy nem működik. PHP függvényt próbálsz futtatni mysql-ben.
így kell:
$zzz="select date,{act_week($date)} from proba_tabla";
vagy ami biztos működik:
$zzz="select date,".act_week($date)." from proba_tabla";
az elsőben nem vagyok biztos, hogy stringen belül lehet függvényt is vagy csak sima változónevetszerk: az első nem jó, max így:
$zzz="select date,{${act_week($date)}} from proba_tabla"; -
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13643 üzenetére
Megszakítható és folytatható, vagy mindenképp egyben kell lefutnia?
Olyan tárhelyet még nem láttam, ahol ne lett volna limit, és szerintem ez így jó. Nagyon speciális cucc az, aminek ekkora futásideje van.
-
DeltaPower
addikt
válasz
#68216320 #13602 üzenetére
mysql string függvények és/vagy regexp replace, szép feladat amúgy
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13582 üzenetére
Nem semmi, de ennél sokkal kacifántosabb sztorit is tudnék mondani
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #13489 üzenetére
Minimum 2.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13412 üzenetére
Az adatbázist. Vagy az már utf-ben van?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13410 üzenetére
Az nem járható, hogy a forrást konvertálod utf-be?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13406 üzenetére
Ha jól értettem a google találatok közt olvasottakat, ez a "buffer" félrevezető. A problémát az okozza, hogy a single byte char adatot multibyte char adattá konvertálod/konvertálódik fetchAll-nál, akkor az eredeti bináris méreten túlcsordulhat, erre viszont buffer overflowot jelez. A yii pedig lehet hogy a buffer overflowot hackelési kísérletnek veszi és inkább elszáll 500-al, vagy ha valami security plugin van telepítve, az is ráugorhat.
-
DeltaPower
addikt
válasz
spammer #13388 üzenetére
Ilyesmi lesz:
$itemlist[] = $item;
usort($itemlist, 'datum_rendez');
function datum_rendez($elso, $masodik)
{
// ellenőrzések (tömb-e, kulcs létezik-e, stb)
if(
(!is_array($elso) || !is_array($masodik)) ||
(!array_key_exists('date', $elso) || !array_key_exists('date', $masodik))
) return 0;
// ez a rész attól függően változik, hogy milyen formában van a dátum
$elsodatum=strtotime($elso['date']);
$masodikdatum=strtotime($masodik['date']);
// sort fgv lényegi rész
if($elsodatum == $masodikdatum) return 0;
else return $elsodatum > $masodikdatum ? 1 : -1;
}
Fejből írtam, lehet benne hiba. -
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #13376 üzenetére
Én is ezt tartom a legértelmesebb megoldásnak, mindent az indexre (illetve majdnem mindent, kép-js-stíluslap-stb szűrhető), aztán validálni, stringként feldolgozni.
ztajti: a hosszú kódsor elé RewriteRule kell, nem RewriteEngine, illetve a vége inkább [QSA,L] mint simán [QSA]
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13231 üzenetére
Hibakezelést szabályzó operátor [link]. Ha egy kifejezés, értékadás elég írod, akkor nem generál látható hibaüzenetet.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #13202 üzenetére
Netbeans pluginként létezik.
tildy: ahogy nézem ezt a less-t, funkcionalitásra szinte ugyanaz a kettő
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13197 üzenetére
Egy css-hez hasonló szintaxisú leíró nyelv, lényegében a css-t egészíti ki változókkal, hierarchiával stb. és szabvány css a kimenete.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13183 üzenetére
YiiShopCustomer táblába az userid-t honnan veszi? Nem véletlen úgy működik, hogy az alap user tábla adatait bővíti ez a tábla a cím, irányítószám stb. mezőkkel?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #12995 üzenetére
Soak megoldása is kivitelezhető, sőt láttam már rá működő példát is. Külön lock kezelés se feltétlen kell hozzá, ha pl. meg van adva hogy 30 percenként (1800s) 50 mana töltődik, akkor:
UPDATE character SET mana=LEAST(max_mana, mana+((NOW() - last_mana_timestamp)/1800)*50), last_mana_timestamp=NOW() ...
szerk: oleslie: megelőztél, kb ugyanarra gondoltunk
-
DeltaPower
addikt
válasz
Dave-11 #12982 üzenetére
A kifejezés, amit keresel: cron job.
Megjelenítés: veszel egy divet, ami az életerő csík lesz, mondjuk 200 pixel széles, adsz neki háttérszínt. Ha nem teljes az életerő, akkor 200*(aktuális_életerő / max_életerő) pixel szélesre kell állítanod. Ezt berakod egy 200 széles, 1px borderes divbe, hogy látsszon, hogy hol van a max.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #12971 üzenetére
Tortoisegit telepítésnél megkérdezi, hogy a saját ssh kliensét használod, vagy openssh-t. [link] Nekem openssh-val soha nem sikerült működésre bírni, a sajátjával viszont simán betallózod neki a key-t és örömbódottá.
-
DeltaPower
addikt
2. Én még nem láttam olyan projektet, ahol megkövetelték volna, vagy időt adtak volna arra, hogy ilyesmivel szarakodjunk.
Ez engem például rettentően zavar. Arra viszont volt már több példa, hogy visszajött egy projekt néhány hónap után, mert olyan terhelést produkált az ez idő alatt felhízott adatbázisával, hogy a hosting szolgáltató egyszerűen lekapcsolta az oldalt. Ilyenkor aztán lehet fejvesztve kapkodni hogy mit is kellene módosítani rajta. -
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12819 üzenetére
Ilyenre gondolsz? [link]
-
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12815 üzenetére
Link beszúráshoz nem feltétlen kell html, inline szövegként beilleszti az urlt, lefuttatsz egy preg_matchet url-re és az illeszkedő részek köré raksz egy <a>-t, max előtte validálod.
További megoldás lehet a bemenetet domdocumentként kezelni, a nem kívánt tageket, attribútumokat kidobálni belőle, aztán savexml-el menteni, így kiszűrhetők a direkt szintaxishibás tagek is.aposztróf és idézőjel nélkül nem fognak neked működőképes javascript kódot írni
fromCharCode -
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12812 üzenetére
Arra ott van a strip_tags, én a felhasználónévre írtam lehetséges megoldást. Mondjuk a strip_tags se elég magában, ha teljesen biztosra akarsz menni.
-
DeltaPower
addikt
Nálunk is kapott ilyet az egyik ügyfél, de log persze semmiről sincs, úgyhogy nem igazán tudtam lenyomozni a belépési pontot. Ha nem az ftp jelszavuk került ki, akkor php exploitra gyanakszom még, mert azon a tárhelyen 5.2 volt, a mi saját kezelésű tárhelyeinken pedig 5.3+ van és nem találkoztunk ilyennel.
-
DeltaPower
addikt
válasz
it_service #12705 üzenetére
Az update előtt select és php-ben összehasonlítod.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #12566 üzenetére
A napokban bénáztam fél órát egy nem működő kóddal, a hiba oka az volt, hogy a logikus feltételezéssel ellentétben az array és a string keresőfüggvények (pl. in_array, strpos) paraméterlistája totál ellentétes...
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #12527 üzenetére
Igaz
Erről jutott eszembe, vajon lehetséges túlindexelni egy táblát? Nemrég találkoztam egy olyan táblával, amin összetett index volt egy primary és egy unique mezőből, az index mérete 2,4mb volt, a tábla 2,6mb-os.
-
DeltaPower
addikt
válasz
SektorFlop #12461 üzenetére
Ez jónak tűnik, pedig a hibaüzenet alapján arra gondoltam, hogy rosszul tárolod le vagy felülírod valamivel a resource linket.
-
DeltaPower
addikt
válasz
SektorFlop #12459 üzenetére
A $this->connect lesz a probléma. Másold be a kapcsolódás részét a classnak, akkor meg tudom mondani mit rontottál el.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #12428 üzenetére
Na ezt örömmel hallom
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #12425 üzenetére
Idehaza kb minden ismeretlennek számítható, ami nem msword
-
DeltaPower
addikt
válasz
kkdesign #12227 üzenetére
Az ob_startot mindig a fáj legelejére kell tenni, a doctype-html-head elé. A legelső sorba írd a php nyitó taget, még üres sor vagy szóköz se lehet előtte:
<?php
ob_start();
session_start();
...
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>Az output az, ami a fájlból a php részek feldolgozása után megjelenik.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #10964 üzenetére
Valóban, a H-h csere még nekem se tűnt fel hirtelen. Akkor ezért lett a 00-ból 12 óra, a 23-ból pedig 11
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #10961 üzenetére
Y-m-d h:m:s ez nem jó, szerintem Y-m-d h:i:s-t akartál írni. "m" az a hónap 2 számjeggyel.
-
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #10774 üzenetére
Ha már hosszabb ideig foglalkozol fejlesztéssel, előbb-utóbb mindenképp belefutsz egy-két komolyabb projektbe, amiknél a teljesítmény javítása miatt muszáj lesz ilyeneken is gondolkodnod, hogy minél kevesebb kérés, átadott paraméter, lekérdezés, redundancia stb. legyen.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #10767 üzenetére
Itt valóban fölösleges php-val piszkálni a js kódot, csak érzékeltetni akartam vele, hogy a js kód kiíratását a while-on kívülre kell hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest