- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van itt valaki aki amazon ses-t használt már smtp kapcsolódással? Elvileg mindent megcsináltam de smtps levélküldésnél az alábbi hibaüzenetet kapom: SMTP Error: data not accepted.
csatlakozás tuti megy mert akkor auth hiba van...
-
Kiszedtem a filename tag-et és így se jó (a régi szerveren filename taggal is jó volt ... most még a kép visszaadott headerjét iderakom hátha segít ...)
Új szerveren: itt rossz a kép
Cache-Control:max-age=604800
Connection:Keep-Alive
Content-Encoding:gzip
Content-Type:image/jpeg
Date:Fri, 23 Oct 2015 09:14:06 GMT
Expires:Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Keep-Alive:timeout=2, max=100
Pragma:no-cache
Server:Apache/2
Transfer-Encoding:chunked
Vary:Accept-Encoding,User-Agent
X-Powered-By:PHP/5.6.14Régi szerveren: itt jó a kép
Cache-Control:max-age=604800
Connection:Keep-Alive
Content-Type:image/jpeg; filename="img-promo.jpg"
Date:Fri, 23 Oct 2015 09:16:24 GMT
Expires:Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Keep-Alive:timeout=15, max=100
Pragma:no-cache
Server:Apache/2.2.16 (Debian)
Transfer-Encoding:chunked
X-Powered-By:PHP/5.3.3-7+squeeze19 -
nem az img src-kkel van baj maga a képet visszaadó php script ami az src-be van megadva az nem adja vissza az új szerveren a képet míg a régin tökéletesen működik...
kb a fájl visszaadását végző kód részlet...:
$data = $_db->queryRow("SELECT * FROM #prefix#srm__files WHERE id = " . $rowFile[0]);
header('Content-Type: ' . $data["type"] . '; filename="' . $data["name"] . '"');
echo file_get_contents("files/" . $data["id"]);ha a headert kikommentelem akkor meg visszaadja a kép forrását, de ugye header content-type nélkül nem tudja, hogy kép és nem jelenik meg míg vele se akkor azt mondja hogy hibás kép...
ha a headert cserélem erre
header('Content-Disposition: attachment; filename="' . $data["name"] . '"');
akkor meg letölti a fájlt és a kép tökéletes...
-
Sziasztok,
van egy problémám és remélem valaki közületek tud jó ötletet adni...
1. Adott egy weboldal ahol a feltöltött képeket csak login után lehet letölteni / megtekinteni tökéletesen működik... a feltöltött képeket php script adja vissza...
2. Ezt az oldalt költöztetnénk új szerverre
3. Az új szerveren a letöltés jól működik, de ha a kép megjelenik az oldalon akkor nem töltődik be (hibás képként jelenik meg) -
sziasztok esetleg járt már úgy valaki, hogy yahoo-ra nem tudott phpmailerrel e-mailt küldeni? Minden szolgáltatóra megy csak a yahoora nem ... s nem igazán van már ötletem mi lehet a gond
-
olyan editor érdekelne amivel online lehet komplett html fájlokat szerkeszteni (<html></html> érszt is) elég a text editor ... tyne fck nem jó mert itt konkrétan a templateeket szerkesztené az ügyfél ...
elképzelés:
bal oldalt egy fájl browser amiben mappák / fájlok bejárhatóak biztonsági okokból csak a .html és .css fájlok lennének elérhetőek és ezeket tudná módosítani... módosításkor én egy mod mappába menteném a módsított fájlokat s maga a tartalomkezelőm innen töltené be ... -
belefutottam egy hibába aminek a hatékony javítására nincs túl jó ötletem (ötlet van ami működik, de nem hatékony
)
szóval van egy php fájl ami CSS-eket tölt be és az összerakja és "tömöríti" a css-t. Viszont kaphat paraméterként is fájlt a webről:
pl: <domain>css.php?fajl=css/teszt.css
viszont amire eddig nem gondoltam (illetve gondoltam de azt hittem evidens, hogy a ../-rel ne lehessen mászkálni a fájlrendszerben, de lehet) ezt hogyan lehet hatékonyan kivédeni?
arra gondolok, hogy nincs valami apache / php beállítás ami a document rootból nem engedi ki a phpt? -
Egy kérdés merült fel az egyik megbízómtól... Volt egy csodás konferencián ahol beültették a fülébe, hogy a cookiek használata rossz és csak akkor lehet ha az ügyfél tudtára hozzuk és ő engedélyezi... Ezt hogyan lehet szépen és egyszerűen megcsinálni?
Általában cookiekat gép azonosításra használok pl webshopnál a kosár használata bejelentkezés nélkül esetén...
van valami jó kis tutorial, example, bármi ahol ezt lehet látni, hogy hogy nézne ki normálisan? -
olyan problémám lenne, hogy a visszapattanó mailer daemon leveleket kéne elemeznem, hogy milyen e-mailről pattantak vissza és milyen okkal (az okokat meg 2-3 részre kell osztanom és osztályoznom). Tudnátok abban segíteni, hogy hol találok hasznos infót? Illetve azt jól tudom, hogy a mailer-daemon a replyto-ként megadott e-mail címre jön vissza?
-
válasz
Vision #13223 üzenetére
ha egy mezőben ALT+ENTER-t vagy CTLR+ vagy SHIFT (nem tudom melyik) új sort raksz akkor azt így exportálja ami szabványos a mezőhatárolók miatt de a régi phpk nem kezelik. Elvileg kezelhető lenne str_getcsv-vel de az a 5.3... -as phpban van és sajnos a szerveren ahol meg kéne oldanom a gondot nem az van
-
csv fájlt szeretnék feldolgozni, de a mezőben lévő új sor karakterek miatt nem igazán sikerül
php verzió 5.2.6
-
Remélem tudtok segítein. Van egy oldal, amiben a tartalomban span-ban, p-ben, divben, th,td,ben lévő szövegeket ki kell cserélem linkre. Ezt hogyan tudom megcsinálni. Most jelenleg preg_replace-t használok de img-ben meg a-ban is cserél aminek következtében szétesik az oldal a hibás html miatt
-
válasz
lordjancso #12801 üzenetére
ilyen apróságokat itt ott találtam de együtt összefoglalva még nem
-
válasz
Peter Kiss #12797 üzenetére
hol lehet ilyen optimalizálással kapcsolatos infókat beszerezni, hogy mi hogyan gyorsabb? Tartalomkezelő keretrendszeremben megérné ha optimalizálni tudnám főleg, hogy 100-200 weboldalt szolgál ki a szerverünkön...
-
kellene egy olyan funkciót csinálnom egy doki ismerősömnek, hogy az ügyfelek főként képeket (esetleg videókat) tölthetnek fel (a leleteiket) és nekem ezeket úgy kellene tárolnom, hogy kapjanak időbélyeget (de ne a szervertől, hanem valami hitelesített digitális aláírás szerűen) ezt hogy lehet megcsinálni? Azért fontos a feltöltés ideje, mert kutatáshoz kellene és mindent dokumentálni kell és bizonyítani a feltöltött adatokról hogy mikor lett feltöltve ... és honnan...
-
rendszeresen okoz gondot, hogy oldal frissítés közben hibákat dob az oldal (éles oldalon), hogy lehetne valami automatikus témát kitalálni, hogy frissítés közben azt mondja a honlap, hogy frissítés folyamatban gyere vissza később? ( viszont jó lenne ha én esetleg elérném a honlapot valahogy
-
válasz
Speeedfire #8401 üzenetére
közben rájöttem, hogy jól csináltam, csak rossz fájlban
-
válasz
Speeedfire #8399 üzenetére
rákeresek a jquery topicra én a cursor: progress css állításával próbáltam de az nem változtatta a kurzort
-
Hogyan lehet az egész oldalra cursort állítani? Pl ha egy ajax kérés elindul akkor a cursor legyen progress ha befejeződött akkor auto...
elég sok variációt kipróbáltam de egyik sem akar müködni
-
válasz
Sk8erPeter #4201 üzenetére
RewriteBase-tal lett jó de kiderült, hogy a gond nem ez volt, hanem hogy a saját cms-em mikor kirakta a linket akkor ugye csak annyit rakott ki hogy pl.: kezdooldal akkor is amikor a fejlécben az volt hogy domainname.hu/kategoria/termek és ugye ilyenkor a link a domainname.hu/kategoria/kezdooldal lett ... ezt javítottam és máris ok ...
-
válasz
Sk8erPeter #4199 üzenetére
ha RewriteBase -t használok és annak / -t adok (tudtommal ekkor a htaccess file helye határozza meg a base-t akkor nem jö mert pl a jquery-t a /kategoria/ ... -en keresi ...
elvileg jó lett
mégis ... még tesztelem
köszönöm a segítséget, ha valami nem ok akkor még kérdezek
-
látom szokott szó lenni apache .htaccess-ben mod_rewriteos cuccokról namost nekem egy ilyen van most:
RewriteEngine On
RewriteBase /_fs-cms
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1 [QSA]ez ugye a www.domainname.hu/blabla-ból csinál egy www.domainname.hu/index.php?page=blabla-t ami jó, viszont felmerült egy webshopnál az, hogy a kategóriákat is az elérési útba kell raknom, s a www.domainname.hu/kategoria/alkategoria/termek-ből kellene nekem ilyen: www.domainname.hu/index.php?page=kategoria/alkategoria/termek
ezt már sikerült elérnem de változott a könyvtár így a nem teljes hivatkozások elromlottak css és egyéb fájlok betöltésénél...
azaz valami olyan kellene, hogy átírja és a bázis könyvtár utánna ne a www.domainname.hu/kategoria/alkategoria legyen hanem a www.domainname.hu ... remélem érthető voltam
-
köszi mindenkinek a segítséget, s a gyors válaszokat...
-
hogyan tudhatom meg, hogy a látogatóm melyik országból jött?
csak mert ez alapján raknék ki neki reklámot: német, olasz, angol, magyar nyelven ...
-
egy feltöltött jpg fájlra szeretnék vízjelet rakni- Png file lenne a vízjel amiben van átlátszó rész ... Eddig nem sikerült jó eredményt kieszközölnöm tudnátok valami pl kóddal segyteni?
-
válasz
DeltaPower #1429 üzenetére
anno én is néztem az adodb-t de bonyolultabb mint kéne, ezért írtam egy újat
. Egyenlőre mysql és postgres megy alatta, de lehet majd bővíteni
-
a register globalst ne kapcsoljátok, be mert a szerverek többségén ki van kapcsolva, illetve átláthatatlanabb kódot eredményezhet, illetve a $_POST["retek"] és a $_GET["retek"] felülírja egymást, ezért a biztonság kedvéért ne használjátok ugyanazt a változónevet globális változókban, mert ha olyan helyre pakoljátok fel, ahol viszont be van kapcsolva a reg glob akkor ott szívhatjátok a fogatokat...
(tudom ezt mindenki tudta, de gondoltam csak leírom...)
-
köszi a segítséget ...
olyat már sikerült csinálnom, hogy a letöltött fájl nevét headerrel arra állítottam amire szerettem volna reméltem hogy ilyen képe esetén is lehet ilyet. Mert anno azt a fájlt is az adatbázisból vettem ki....
-
felmerült bennem egy kérdés
. Generálok phpvel egy képet, és mikor azt szeretném megjeleníteni, akkor jó lenne a headerjét átírni, hogy ne a xy.php legyen a neve, hanem a mondjuk retek.jpg
-
lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék egy egyszerű kis számlálót írni az oldalra. A problémám az, hogy olyan megoldást szeretnék ami a leginkább releváns eredményt ad, azaz a legpontosabb.
egyenlőre az ip és session_id-ben gondolkodok.
remélem van valakinek nyerő ötlete
.
másik ehez kapcsolódó kérdés, azaz lenne, hogy honnan lehet megtudni hogy egy ip helyileg honnan jött. olyasmire gondolok mint a google analytics
-
válasz
DeltaPower #1335 üzenetére
maximális müködő képfelbontás átméretezés után 4800x3200 utánna elszál
az eredeti kép az 3888x2592...Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 5000 bytes)
ezen a destroyok sem segítettek ...
-
válasz
VladimirR #1333 üzenetére
de ott van a feltöltött jpg ami
4,5 MB ebből lesz img ami
28 MB átméretezés esetén a nagy méret miatt
28 MB szintén, majd ezt kiprintelem obre, ahol
kb 3-4 mega lehet.Szerintem is valahol gáz lehet, de nem tudom, hol. Ez most egy függvény ami az osztály része, s mysql függvényeket használ..., mivel postgresnél nem blobban lesz tárolva a kép, hanem base 64gyel kódolva textként ...
-
válasz
DeltaPower #1331 üzenetére
nem értem miért foglal annyit beolvas egy 4,5 megabyteos képet, majd abból elkezd különböző méreteket csinálni 160x, 640x, 1280x, 1600x, 2400x, (ezt már nem csinálja meg) 3200x, 6400x. A képeket memóriában tárolja, img-t csinál belőle átméretezi, kirakja jpgként a ob-be, majd ezt az obbe lévőt beteszi az adatbázisba ... majd kiüríti az ob-t s újra meghívom ezt a függvényt ... így csinálja minden méretnél ...
-
válasz
VladimirR #1328 üzenetére
oksi javult a helyzet ...
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 25600 bytes) in C:\wamp\www\_modul\_db\class.mysql.php on line 56
erre ötlet?
, hol és mit kell átállítani?
csak mert ez akkor fordul elő, ha a 3500x2800-as képet 3200x valamire akarom átméretezni ...
-
válasz
DeltaPower #1324 üzenetére
úgy tünik csak a méretétől ...
-
egy parancs futtatása esetén kapok warningot, azt csak ebben az egy esetében le lehet tiltani? mármint, hogy ne írja ki? csak mert én a hibát formázva megjelenítem, így a warningra nincs szükség ....
-
kérdés: szerintetek miért van az, hogyha feltöltök egy fájlt, majd átméretezem kiprintelem ob-ba majd onnan kimentem adatbázisba, akkor ha a feltöltött fájl mérete nagyobb mint 1 megabyte akkor nem tölti fel a fájlt, de errort se dob ...
ha kisebb a fájl akkor akár a képet átméretezhetem 6400x4200ba vagy mekkorába akkor sincs gond, ha viszont ennél nagyobbat töltök fel akkor már gáz van, de ez nem gond (gondolom a második esetben a mysql blob méretével van a gond...)
Az első esetben nem nagyon van tippem, esetleg a ob mérete lehet a gond, de arra, meg hogyan tudok hatni?
-
hát vagy marad a frames megoldás. átlag user azt nem veszi észre, viszont az ügyes user, így meg tudja hackelni a rendszered.
Mondjuk ajaxos akkor is, mert ha letiltja az ajaxot akkor nem fog menni
.
Milyen honlap ez? mert ha nem egy oldalt bámul x ideig, akkor megfelelő lehet, ha minden futásnál ellenőrzöd, hogy neki van-e még joga böngészni az oldalon, ha nincs akkor kidobod ...
-
újabb problémával találtam szembe magam
.
A kérdésem az lenne, hogy ugyanahoz a mysql szerverhez lehet egy php kódból kétszer (különböző connection-nal) kapcsolódni? Csak mert én kétszer kapcsolódok, s a queryk-nél használom az adott kapcsolat kapcsolódásakor kapott $conn értéket, de mégis mindig az utolsó kapcsolattal hajtja vérge a queryket.
Ötlet?
-
ha egy objectum egyik változója objektum akkor arra hogyan tudok hivatkozni az osztályon belül?
$this->objekt_valtozo_nev->elem ? ? ?
még annyi:
- van 3 osztály (A, B, C)
- a C osztály konstruktorát attól függően, hogy milyen paraméterrel hívjuk meg úgy példányosítjuk az A vagy a B osztályt. És ez az objektum lesz a C osztály egyik változójának az értéke -
akarok csinálni, egy database layert ami tud mysql és postgress adatbázist is kezelni.
Fontos a layerrel kapcsolatban, hogy egy kód esetén is kell mind a két kapcsolat, jelenleg olyan van hogy A vagy B osztályból származtatom a C azaz a database layert, s attól függően lesz mysql vagy postgress ...
Illetve még amit tudnia kéne, hogy több féle (mysql, postgress) kapcsolatból egyszerre több is lehessen élő ...
Esetleg egy két ötletet szívesen fogadnék ...
-
szerintem a gond az lehet, hogy ugyanazzal a username-mel és a passworddel csatlakozok ugyanahoz a szerverhez.
-
válasz
Tele von Zsinór #1223 üzenetére
a gáz az, hogy megadom. az objectumot mikor példányosítom, akkor a kapcsolódásnál a conn értékét belerakom az objektum egy változójába, s mikor az adott objektum query függvényét meghívom, akkor a második paraméter ként a függvény megadja a conn értékét
-
van egy osztályom phpban, ami a kapcsolódást végzi, illetve ellátja az adatbázisréteget a többi modul alatt. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy szeretném megvalósítani azt, hogy egyszerre több kapcsolódásom is legyen adatbázishoz. Az adatbázis osztály tartalmazza a var $connection-t amiben tárolom a conn értékét, de ha egy másik objektumot is létrehozok belőle, akkor már az először létrehozott objektumhoz nem férek hozzá ...
, hogy tudnék egyszerre két kapcsolatot is létesíteni phpból? Vagy ugyanahoz a mysql szerverhez csak 1 kapcsolatom lehet?
-
minden table nyitótagjéhez írd oda, hogy cellspacing="0", ha akkor se jó akkor a cellpadding = "0"-t is.
raczger: szerintem meg pont a divekkel kellhet több mókolás, hogy ugyanúgy nézzen ki
. Föleg, ha azt vesszük, hogy egy oldalon belül lehet akár 3-5 mélységű div vagy table is.
-
olyan gondom van, hogy adatbázisban kell fájlokat tárolni, s ha képet kapok, akkor meg lehessen mondani neki, hogy milyen felbontással legyen eltárolva a kép.
A kép átméretezésével nincs gond, sőt azt is sikerült megoldanom, hogy több formátummal is müködjön, a gondom az, hogy méretezés után át kellene konvertálni jpgbe, s úgy belerakni az adatbázisba. De nem tudok olyan függvényt ami a képet jpgbe konvertálná, de nem mentené ki egyből fájlba, vagy nem nyomná ki az alapértelmezett kimenetre.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy egy image-et hogyan tudok jpgvé konvertálni majd berakni blobként egy mysql adatbázisba
-
válasz
DeltaPower #852 üzenetére
szerintem az ilyen placemarkoknak ajánlott html kommentet használni.
<!-- MEZONEV -->
ennek az az előnye, hogyha valamiért bennemarad a echozott face-ben akkor mivel html komment ezért nem jelenik meg, persze bizonyos esetben fejlesztés közepette lehet hátrány is.
-
hogyan tudok úgy kiküldeni levelet a phpmailerrel, hogy ha nem tudja kézbesíteni, akkor adott emailcímre jöjjön vissza a mailer deamon?
-
$f = implode('''',file(''fájl neve''));
ebben az esetben a fájl neve-vel jelölt fájjl tartalma a $f-ben lesz, amit echo val lehet kiküldeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest