- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9799 üzenetére
A rewriterrule megegyezik.
Milyen 2 flag? Ezt nem értem mire gondolsz.
Szerk.: Már, hogyne írtam volna át. Kipróbáltam amit írtál. De valami miatt, mindig controllernek akarja értelmezni a yii. Holott megvan neki adva a controller és az action watermark/watermark.
Szerk2.:
Hát jó volt a rewrite, mint sejtettem. Amit te írtál, meg amit én is. Csak ugye a yii-nek van egy beépített urlManagere, ami még a kéréseket külön bontja, és megpróbálja értelmezni.
Oda kellett még egy sort berakni.'kepek/<file>'=>'watermark/watermark',
Érdekes, hogy elég gyorsan lefut az egész itt a gépemen, ahogy beírom a kérést egyből berakja a vízjelet is.
A képek nem nagyok, 640*480 a maximális. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9796 üzenetére
Jó, de a RewriteRule-od is egyezik azzal, amit írtam...?
A Yii-nek a már átalakított request URI-t kéne megkapnia, nem az eredetit.
Ott van a végéről az a két flag is?
Itt még tök más RewriteRule-t írtál, ezért feltételeztem, hogy nem is másoltad át próbaképp, amit írtam. -
válasz
Speeedfire #9796 üzenetére
Routolás ok?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9795 üzenetére
Igen, így hívom meg, de valószínűleg a yii zavar be neki valami miatt...
2012/05/21 19:06:26 [error] [exception.CHttpException.404] exception 'CHttpException' with message 'Unable to resolve the request "kepek/7a720a3cd22d2aed261b05d03d74dd87.jpg".' in D:\munka\web\yiiframework\web\CWebApplication.php:280
Stack trace:
#0 D:\munka\web\yiiframework\web\CWebApplication.php(135): CWebApplication->runController('kepek/7a...')
#1 D:\munka\web\yiiframework\base\CApplication.php(162): CWebApplication->processRequest()
#2 D:\munka\web\projekt\index.php(13): CApplication->run()
#3 {main}
REQUEST_URI=/kepek/7a720a3cd22d2aed261b05d03d74dd87.jpgMintha controller/action-nek gondolná...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9794 üzenetére
Most nem tudom kipróbálni, de szerintem (most így elsőre ez ugrik be):
http://example.com/index.php?r=watermark/watermark&file=valami.jpg
Erre:RewriteRule ^kepek/(.*)$ index.php?r=watermark/watermark&file=$1 [L,QSA]
Persze az sem mindegy, hogy hívod meg.
Gondolom ilyen:
http://example.com/kepek/valami.jpg -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9793 üzenetére
Észrevettem.
Ez a rewrite miért nem megy?
RewriteRule (.*)kepek/(.*) $1index.php?r=watermark/watermark&file=$2
Error404 megy rá, de ha simán meghívom*, akkor okés.
*: http://valami.hu/index.php?r=watermark/watermark&file=valami.jpg
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9792 üzenetére
Tudom, csak gondoltam bedobok ilyet is.
Szerk.: amúgy ott vóót a gonosz köcsög smiley ().
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9791 üzenetére
Nem az, linuxon alapszik a szerver.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9790 üzenetére
Nem elég, ha IIS-ről van szó.
Egy web.config-os példa:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
<system.webServer>
<directoryBrowse enabled="false" />
<security>
<authorization>
<remove users="*" roles="" verbs="" />
<add accessType="Allow" users="" roles="Administrators" />
<add accessType="Deny" users="*" />
</authorization>
</security>
</system.webServer>
</configuration> -
válasz
Speeedfire #9788 üzenetére
Mondom... akkor az eredetit dugd el egy védett mappába. Mondjuk public_html "fölé".
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9787 üzenetére
De, kell a vízjel nélküli is.
Szóval...
Marad a + 1 kép verzió, de még ki kell találnom, hogy okoskodja ezt ki a htaccess meg a php.
Nem lenne jó ha lehetne látni a vízjel nélkülieket is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9786 üzenetére
És az adminnak mi a francnak lenne szüksége a vízjel nélküli képekre?
Előbb szerintem azt gondold át, érdemes-e egyáltalán tökölni vele. Vagy ez a megrendelő kifejezett kérése, vagy mi?Gondolod például, hogy a Vaterán minden képnek megvan a vízjel nélküli és vízjelezett változata is? Nem hiszem, hogy erre erőforrást pazarolnának, és bárkinek is szüksége lenne a vízjel nélküli változatra a Vatera crew-ból...
-
válasz
Speeedfire #9784 üzenetére
Az eredeti fájlokat, szerintem eredeti állapotba "dugd el", a generáltat meg csapd bele a public mappába. Bár gondold át, minek kell később az eredeti kép, hiszen aki feltölti annak meglesz, és valószínű admin.
Szerk.: én a képnek egy uniqid -vel generálnék nevet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9783 üzenetére
Most jelenleg md5.kiterjesztés. De akkor külön mappába raknám a képeket és a php döntené el, hogy melyik lenne a visszaadott érték.
Pl minden kép egy controllerre kerülne, vagy esetleg még valami gagyibb, egyszerűbb php fájlhoz és az irányítaná ahhoz a képhez amihez kell.
pl ha admin akkor /kepek/valami.jpg
ha nem admin, akkor meg /kepek/vizjel/valami.jpg
Ugye ez valami htaccess rewrite lenne, akkor talán nem látszódna a teljes url. Vagy a fene tudja...
Agyalok még ezen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9780 üzenetére
Ja, szerintem mindenképp egyszerűbb lenne előre legenerálni.
De akkor lehet, hogy ügyelned kéne arra is, hogy valami egyedi generált nevet kapjanak a fájlok, ne legyen könnyen megnézhető a kép mondjuk vízjel nélkül is (pl. leegyszerűsítve ne olyan legyen a neve, hogy kep_123_watermarked.png és kep_123.png).
-
Korcsii
őstag
válasz
Speeedfire #9780 üzenetére
Ez már csak ilyen, mindig mérlegelni kell, hogy sebesség vagy tárhely... adatbázisnál is, stb...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9779 üzenetére
Na, most már azon agyalok, hogy a terhelés miatt, csak kellene egyből generálni vízjeleset is..
Aztán php-val eldöntöm, hogy kell-e vagy sem vízjel és oda irányítom akkor ahova kell. Attól tartok, ha elkezdi 1000-2000 ember nézni a képeket akkor megugrik rendesen a terhelés. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9776 üzenetére
Ezt próbáltam ki még egy-két éve, és ez nagyon jól bevált akkor vízjelezésre:
Asido PHP Image Processing Solution
OOP-s kódja van, szerintem egész jónak tűnik (mondjuk jó rég láttam a kódját, de akkor asszem korrektnek találtam). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ja, jó, látszik, hogy ma egy kicsit tompa vagyok, őszintén szólva el sem olvastam, csak kapkodva belenézegettem, ezek szerint csak úgy generál cache-t, hogy egyszer fájlrendszer-szinten mindenképp elkészíti, aztán a webszerveres megoldás igazából csak lecsekkolja, van-e már olyan kép, ha nincs, akkor megcsinálja. Nem? Mondjuk ezt is csak abból következtetem ki, amit írtál.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #9776 üzenetére
Jo
Pont akkor kesseled ha mindegyiket tárolod vagy már feltöltéskor teszel rá vízjelet. Sőt szerintem méret szerint is kötelező kesselni,ne a szerver dolgozzon már vele minden egyes letöltéskor.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ezesetben nem is szenvedek vele. Marad a php-s verzió. Esetleg van valami cachelés erre a módszerre, hogy gyorsabb legyen a feldolgozás? Nem akarok vízjeles és vízjel nélküli képeket is tárolni a szerveren.
Coyot: Ígérem, ha rátalálok linkelek neked egyet.Egy ilyet találtam, nem tudom ez mennyire jó/rossz.
$wm_file = 'watermark.png';
$filename = $_GET['file'];
// Content type
header('Content-type: image/jpeg');
$watermark = imagecreatefrompng($wm_file);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
$img_width = imagesx($image);
$img_height = imagesy($image);
list($wm_width,$wm_height) = getimagesize($wm_file);
for($h=0;$h<=$img_height;$h+=$wm_height)
{
for($w=0;$w<=$img_width;$w+=$wm_width)
{
imagecopyresampled($image,$watermark,$w,$h,0,0,$wm_width,$wm_height,$wm_width,$wm_height);
}
}
imagejpeg($image, NULL, 100); -
akom
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Keresek olyan web file manager/browser-t, amely:
1. ingyenes
2. van lehetőség regisztrációraVan a FileRun nevezetű PHP File Manager, ami ezen kritériumoknak megfelel, de sajnos fizetős.
Néztem még az eXtplorert, de sajnos nincs benne regisztrációs lehetőség.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #9759 üzenetére
De még mindig nem derült ki hogy vízjelezel htaccess-el, ezt akarom látni
Ezért igazából nincs értelme a kérdésnek. Vízjelhez mindenképp kell php, ahhoz hogy normális linkek legyenek ahhoz meg a htaccess.
Én írtam már pár ilyen cuccot, nekem mindig egy php adja ki a képet, htaccess meg lekezeli a kép eléréseket és dobja a php nak, php eldönti van e jogod a képre, megvan e a kért méretben stb stb.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #9771 üzenetére
Ez a linkelt oldal is php-val dolgozik, mindössze megspórol annyi overheadet, hogy nem php-n belül vizsgálja, hogy létezik-e a vízjelezett változat a képből, hanem htaccess-ben. Ha viszont nincs vízjeles változat mentve, akkor ugyanúgy php-vel dolgozza fel.
A vízjel nélküli változat szintén egyszerűen megoldható, kell egy plusz rewriterule az eredeti képek könyvtárába, ami egy php-ra irányít, amiben le tudod csekkolni, hogy be van-e lépve az admin. Ha igen, akkor megy outputra a kép, ha nem akkor 403.
modal szerintem arra gondol, hogy feltöltésnél egy nem publikus könyvtárba rakja a képeket, onnan feldolgozza (átméretezés stb.) és a vízjelezett képeket teszi be a publikus könyvtárba, így megmaradnak az eredetik is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9771 üzenetére
RewriteRule-lal az is megoldható, hogy a DeltaPower által itt említett ocsmány cím problémája ne merüljön fel, úgy, hogy csak PHP-vel oldod meg.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9770 üzenetére
Pl ha az admin le akarja tölteni a rendes képet. De akkor szerintem csak php-val lenne a legcélszerűbb ezt megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9769 üzenetére
Ha hirdetéshez megy, miért ne lehetne "ráégetni" a vízjelet?
Minek tök más képet mutatni szerepkör szerint? -
válasz
Speeedfire #9767 üzenetére
Mondjuk ha nem képfeltöltőt csinálsz célszerű kategorizálni? De csak egy "ötlet" volt, rá se ránts.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9764 üzenetére
Jé, pedig korábban ezt a cikket már láttam pár éve.
DE báázeg, ezek szerint "a következő kérésnél már a webszerver szolgálja ki a fájlt, anélkül, hogy a php egyáltalán betöltődne".
Akkor bocsánatot kerék.Most hirtelen nem vágom, hogy ez hogyan is működik, még nem használtam, úgyhogy visszahúzódom a teknőspáncélomba, és utánaolvasok.
-
válasz
Speeedfire #9764 üzenetére
Idézek: "feltöltés után csak egy Galériát készítenék, amiben mind a thumb, mind a normál kép vízjelezett."
Tehát nem. Betenném egy mappába, lehetőleg olyanba ami nem publikus. Majd galériát készítenék belőle. Bár ha csak galériának kell akár, aztán mehet a levesbe.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9760 üzenetére
Itt van egy cikk erről. Elég fapados, szóval azért is írtam, hogy php-vel talán jobban meglehet oldani.
Neszójjábe!
DeltaPower: Az mát a php-hez lenne.
mobal: Te már feltöltéskor egyből vízjeleznéd is? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9761 üzenetére
Ja hogy így. Így már érthető - hát igen, nem árt, ha pontosan fogalmazunk, mert .htaccess-szel tudtommal nem lehet semmilyen vízjelet rátenni a képre.
Ezért néztem nagyot, hogy miről van szó.
Viszont akkor megint nem értem Speeedfire kérdését (bár lassan kezdem megszokni, hogy Speeedfire-rel ennyire nem értjük egymást), hogy mi az, hogy "PHP-vel vagy htaccess-sel?", mivel mindkettő általad említett megoldás PHP...
-
válasz
Szerintem PHP. Bár én ha megoldanám, feltöltés után csak egy Galériát készítenék, amiben mind a thumb, mind a normál kép vízjelezett.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #9760 üzenetére
Szoktak a képeket tartalmazó könyvtárba tenni egy htaccess-t, ami beérkező kérésnél átirányít egy php-ra, ami ráteszi a vízjelet a képre és kidobja outputra, vagy ha volt belőle vízjeles változat mentve, akkor azt küldi vissza. Szerintem elegánsabb, mint kép src-nek egy "img.php?id=asdfghjkl12345"-jellegűt megadni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
.htaccess-szel vízjelezni? Hogy mi van? Fejtsd már ki bővebben kérlek.
-
Speeedfire
félisten
Ti, hogy szoktatok képeket vízjelezni? PHP-vel vagy htaccess-sel?
Főleg a sebesség lenne az érdekes. Gondolom htaccess-sel gyorsabb lenne, de php-val többféle kivételkezlést tudnék csinálni.
pl az adminnak ne legyen vízjel stb -
válasz
Speeedfire #9757 üzenetére
Ez esetben fogalmam sincs mit akarsz. A tömb pedig csak egy példa volt.
-
Speeedfire
félisten
Nem tömböt generálok.
Egyesével hívja majd meg ezt a függvényt a CGridView controller (illetve itt a widget). A controllert így is, úgy is betölti a yii, akkor meg olyan mindegy, mert elvileg ez a függvény is benne lesz a memóriában, amit a view hívogat. Vagy nem? Na mindegy. Ha az okos yii-sek szerint így kell csinálni, akkor én is így csinálom meg. -
válasz
Speeedfire #9755 üzenetére
Nem értem. Itt most legenerálod a változókat tartalmazó tömböt a nézetnek? Na de hogy értsél: én a nézetben - sablon - szoktam eldönteni, hogy minek mi lesz az "értéke" példának okán rádiógomb és jelölőválasztó doboz esetében. Úgy gondolom - de lehet nincs igazam -, hogy a nézet esetén már nem a legjobb hívogatni függvényeket, oldd meg modelből. Ha nem akkor nem értelek
-
Speeedfire
félisten
Ezt a yii ajánlja így. [link]
$this->widget('zii.widgets.grid.CGridView', array(
'dataProvider'=>$dataProvider,
'columns'=>array(
...
array(
'name'=>'newColumn',
//call the method 'gridDataColumn' from the controller
'value'=>array($this,'gridDataColumn'),
),
array(
'name'=>'Address',
//call the method 'renderAddress' from the model
'value'=>array($model,'renderAddress'),
),
),
));Itt a value résznél, ahol az van, hogy :
'value'=>array($this,'gridDataColumn'),Itt a controller gridDataColumn funkciót hívja meg. Aminek van egy visszaadott értéke, ami a cella értéke lesz. Ezt mutattam én fentebb.
-
válasz
Speeedfire #9753 üzenetére
Miért ne lenne jobb view -ból? Feleslegesen meghívni egy funkciót. Átadod az adatokat a nézetnek, majd ott eldöntöd mi a sorsa.
Szerintem nem túl jó, ha nézetből vezérlő függvényeket hívogatsz. A nézetet csak "generáld". Az én elképzelésem.
-
válasz
Speeedfire #9750 üzenetére
Ez most a kontrollered egy funkciója? Nem ésszerűbb ha a nézetben lövöd be? Csinálsz rá három variációt, és azt nyomod ki ami kell.
return '<input type="radio" name="Profil" '.$checked.' value="'.$data->id.'">';
ez így nagyon buta[ Módosította: Ndruu ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #9750 üzenetére
Nem téma, így is jó.
-
Speeedfire
félisten
Alkotói válságban vagyok, kis segítséget kérnék.
Adott egy lista, amit adatbázisből kér le.
2 érték a fontos most jelenleg. Az elfogadva és a type.
Eddig úgy volt, hogy ha a type értéke 3 volt akkor ott egy radio be volt jelölve és csak 1 ilyen 3-as értékű volt.
Most volt lehet 1 vagy 2.
Ha 1db van, akkor nincs gond, de ha 2 akkor azt kellene bejelölni, ami nincs elfogadva.
Tippek? A nagy gondom itt, hogy ezt ugye úgy hívom meg mintha egy view lenne. Szóval itt nem is tudom, hogy most mennyi type 3-as van.
Kicsit hülyén hangzik, de ez van...public function TypeRadio($data,$row) {
$checked = '';
if($data->type == 3) $checked = 'checked';
return '<input type="radio" name="Profil" '.$checked.' value="'.$data->id.'">';
} -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, és még annyit hozzátennék, hogy ha nem akar egy gány fájlba írós megoldást választani, aminek eredményeként az adatok jóval nehezebben kezelhetőek, ergo a szavazás aktuális állása jóval nehezebben követhető, akkor elengedhetetlen egy tök ingyenesen elérhető és könnyen kezelhető adatbázis (MySQL).
Vagy legalább ha MySQL-szerver fenntartására nincs mód, akkor már SQLite, vagy hasonló.
Mondjuk ha már webes felületen szavaznak, akkor miért is ne lehetne mód telepíteni egy MySQL-szervert...Szerk.: meg szerintem vagy keressen egy normális scriptet, vagy annál még az online, ingyenesen megtehető szavazások is jobbak.
Pl. most ezt találtam: [link]
-
modder
aktív tag
válasz
Siriusb #9746 üzenetére
IP címre soha nem szabad hagyatkozni egyediségvizsgálatnál: dinamikus ip cím, nat.
Csak most kapcsolódtam be, de egy egyszerű, bárki számára elérhető anonim szavazásnál tényleg simán elég egy cookie. Az emberek nem törlik minden percben a cookie-kat, persze aki rosszindulatúan szeretné módosítani a szavazást, annak így is megvan a lehetősége.
Ha mindenképpen ki akarod kényszeríteni az egyedi szavazást, akkor elengedhetetlen a regisztráció.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Már joker is írta, de ennél ocsmányabb kódot tényleg ritkán látni. Nem tudom, ki írta, de biztos, hogy nem tud programozni. (Attól, hogy valaki megír egy látszólag működő kódot, nem jelenti azt, hogy tud programozni, mert mondjuk egy igénytelen béna f@sz.
) De hogy arra sem volt képes, hogy normálisan indentálja (behúzásokkal) a kódját...
Ezt a scriptet inkább felejtsd el.De ha mégis nagyon érdekel, van ez a sor (ettől a kódrésztől, ami erre vonatkozik, szintén gyomorgörcsöm lett):
if($ip==$temp[0] && strlen($answer)>0 ){
elvileg elég, ha ezt erre módosítod:
if( strlen($answer)>0 ){ -
j0k3r!
őstag
most hogy jon ide az IPv4? most nem az a lenyeg, hogy IPv4, vagy IPv6-os cimrol jon a keres, hanem hogy a halozaton belul, a belso halozatban mindenkinek mas az IP-je (ezt te nem fogod tudni megtudni), ezert lehet oket megkulonboztetni, de viszont kivulrol az osszes gep ugyanannak az IP-nek latszik. link: [link]
szoval, ahogy Tele von Zsinór is mondta - ha azt akarod, hogy egy ember csak egyszer tudjon szavazni, akkor muszaj leszel a felhasznalokat valahogy megkulonboztetni egymastol, erre az ip ellenorzes alkalmatlan, szoval marad a regisztracio szerintem is.
egyebkent ennel a scriptnel szerintem talalnal sokkal jobbat is, mert ehhez egy ujjal nem nyulnek hozza, annyira rossz. (inline css, nagybetus tagek, fileba iras adatbazis helyett, stb.)
-
Tukán
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #9743 üzenetére
Szia!
Tehát azt sehogy sem lehet megoldani, hogy a IPv4 címet nézze a gépről?
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy hogyan módosítsam, hogy működjön IP cím ellenőrzés nélkül?
Köszi!
-
Tele von Zsinór
őstag
A net felől nézve annak a két gépnek ugyanaz a címe, szóval helyesen utasítja vissza az ismételt szavazást.
Lehet próbálkozni egyéb értékek figyelésével is, mint a User-Agent, de akkor meg egy gépről, több böngészőből többször lehet szavazni.
Megbízható szavazást regisztráció és bejelentkezés nélkül nem fogsz tudni írni.
-
Tukán
csendes tag
Bocsi, rossz kódot másoltam be, inkább adok linket:
http://www.scriptsez.net/?action=details&cat=Polls%20and%20Voting&id=1077950606Előre is köszi!
-
Tukán
csendes tag
Sziasztok!
Netről beszereztem egy szavazó modult, ami figyeli az IP címet és beírja egy TXT-be, hogy ne tudjon egy ember 2x szavazni.
A problémám az vele,hogy az iroda IP címét rögzíti és így, ha Én szavazok, akkor az irodából más nem tud.A kód jelenleg a következő:
$lis= 0;
$plsr = file("ans.txt");
for($x=0;$x<sizeof($plsr);$x++) {
$temp = explode("|",$plsr[$x]);
$list[$lis] = $temp[0];
$lis++;
}
$ANSWER = $list;
extract($HTTP_GET_VARS);
extract($HTTP_POST_VARS);
$fname="ip_log.dat";A kérdésem az lenne, hogy van-e rá mód, hogy valahogy a gép IP címét kérdezze le a PHP, elkerülve így, hogy egy irodában többen is tudjanak szavazni.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #9739 üzenetére
Jó lett!
THX! -
Sk8erPeter
nagyúr
while(....){
$visitors_data['visitors']=array(
....
);
}Itt minden cikluslépésben felülírod a $visitors_data['visitors']-t.
Tehát inkább így kéne (lásd a szögletes zárójeleket):while(....){
$visitors_data['visitors'][]=array(
....
);
}Aztán a foreach-nél:
foreach($visitors_data['visitors'] as $visitor)
{
echo '<div>visitor\'s IP address: <strong>'.$visitor['ip_address'].'</strong>, date of visit: <strong>'.$visitor['visited'].'</strong></div>';
} -
sonar
addikt
Sziasztok,
Elkeveredtem a tömbökben. Az első kikommentelt echo-nál még jó. Viszont ha a végén ki akarom iratni akkor nem adja az IP-t
Mit néztem be?
while($online_visitors=mysqli_fetch_array($visitors))
{
$visitors_data['visitors']=array(
'ip_address'=>$online_visitors['ip_address'],
'visited'=>$online_visitors['visited']
);
# echo "ip: ".$online_visitors['ip_address']."\n";
}
}
echo "Total: ".$visitors_data['total'];
foreach($visitors_data['visitors']as $visitor)
{
echo "visitors:".$visitor."\n";
} -
Sk8erPeter
nagyúr
Miért kellene neked komplett osztályt létrehozni? Létrehozták neked a PHP fejlesztői, pont ezt linkeltem be, hogy mit tudnál felhasználni a célra. Csak használnod kell az előre megírt függvényeket, és ennyi. Nem nézted meg, amiket linkeltem?
Most gyorsan kipróbáltam egy szabályos HTML-tartalmú tesztfájllal, és ez tök jól működik, hogy egy adott id-t lekérve lecserélem a tartalmat:
<?php
$doc = new DomDocument();
$doc->loadHTMLFile('../testfile.php');
$lorem_ipsum = $doc->getElementById('lorem_ipsum');
$lorem_ipsum->nodeValue = 'pista';
$newHtmlContent = $doc->saveHTML();
echo $newHtmlContent;Így itt a <p id="lorem_ipsum">....</p> elem tartalmát módosítja arra, hogy "pista".
Nálad nyilván $doc->getElementById('headerBody'); lenne ennek megfelelője, és a nodeValue-ba a saját tartalmadat kellene pakolni - de akár azt is megcsinálhatod, hogy hozzáfűzöl/eléraksz a jelenlegi tartalomhoz még valamit, valahogy így:$lorem_ipsum->nodeValue = 'pista' . $lorem_ipsum->nodeValue;
Egyébként lehet, hogy ez a DOMDocument nem a leggyorsabb, de mint látható, nagyon jól használható XML- és (X)HTML-tartalmak feldolgozására, módosítására.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9735 üzenetére
Na de várjál, akkor most nekem egy komplett osztályt kellene létrehoznom?
Nincs valami DOM és XML használat nélkül?Mindig igyekszem ezt a két technológiát kerülni... XML-hez semmit nem értek, azon kívül, hogy létrehozni, de így nehezebbnek érzem.
Nekem csak a stringbe kéne beszúrni, semmi más -
Sk8erPeter
nagyúr
Nyomathatnál egy $doc->getElementById('headerBody')-t, és lecserélhetnéd a tartalmát.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene: Adott egy String-em ebben van egy ilyen rész:
'<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); ">És nekem ezután a rész után kellene mindig beszúrnom egy html taget.Sajnos a fenti rész dinamikusan helyeződik el a stringben, így pozicíóra nem tudok beszúrni.
(String meg egy külső oldalról jön és így a tartalmát nem tudom módosítani az alapváltozóban... Ezért kellene itt)
Első körben erre gondoltam:
$contentArray = explode('<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); ">',
$form_data["content"]);
$contentInsert = '<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); "> **TARTALOM**';
$form_data["content"] = $contentArray[0].$contentInsert.$contentArray[1];De az explode nem várt be...
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #9732 üzenetére
Oké, a másodikra: van olyan parancs a doctrine-ban, hogy doctrine orm:schema-tool:update --force.
Az első kérdés még fennáll.
-
Brown ügynök
senior tag
Szükségem lenne egy kis rálátásra. Adott egy elég nagy rendszer elég nagy adatbázissal (~900 tábla). Ezt a rendszert kell hamarosan újratervezni. Arra gondoltam, hogy lehetne alkalmazni orm-t ( doctrine 2-t) mert elég sok előnnyel járna. Felvetődött ezzel kapcsolatban pár kérdés.
- A doctrine új adatbázissémát kíván. Van-e mód arra, hogy az adatokat könnyen importáljuk a régi adatbázisból az újba?
- Ha később bővíteni kell az adatbázist, akkor kézzel kell felvinni az új táblákat? Nincs mód az új entitás szerint legenerálni az új táblát és kapcsolatait?
Ha ezenkívül van még valakinek tanácsa, az is jöhet.
-
Helló!
Tudok valamiféleképpen postolni adatokat úgy, hogy megegyezik a nevük és tömbként legyenek elküldve? Checkbox feldolgozás. Vagy hogy lehet a legegyszerűbben megoldani?
Aha: <input type="checkbox" name="checkbox[]" value="checkbox" />
-
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9729 üzenetére
Egyszerre 4 modulból akarnék törölni. Az első 3-nál könnyen megtudom hívni modul szinten. Hasonló módon, ahogy te is írtad a kódot. Viszont az 4. már tartalmaz fájlokat is, de akkor szerintem azt is modul szinten megoldom a törlését és nincs vele gond.
Erre nem is gondoltam. -
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9725 üzenetére
Mondjuk tegyük fel egy postot akarsz törölni.
Akkor mondjuk főleg ha külön van bontva a post kezelés modulra, tökéletesen jól megvalósítható a post module-ban a törlés funkció, amit azután a modul betöltésével (ami behúzza a szükséges modulokat is automatikusan)Vagy másik megoldás lehet, hogy pl. a post module delete metódusát felülírod. Így a post törlés elintézi a járulékos adat törlését is. Ez akár tranzakcióba is rakható természetesen.
public function delete()
{
$postInfo = PostInfo::model()->findByPk($this->post_id);
if ($postInfo->delete()) {
parent::delete();
}
} -
Speeedfire
félisten
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Közös ős Controller?
-
válasz
HMVC?! Igaz nem Yii hanem Kohana de itt egy példa: [link]. Szerintem ugyan úgy működik, csak mások az osztály és metódus nevek. A lényeg, hogy meghívod a törlés kérelmet
(Ha jól értem.)
class Controller_Static extends Controller
{
/**
* The following action loads page.
* A sub request is called to load a dynamic menu
*/
public function action_page()
{
$page_name = Request::instance()->param('page');
$this->request->response = View::factory('page/'.$page_name)
->bind('menu', $menu);
$menu = Request::factory('static/menu')->execute();
}
public function action_menu()
{
$page_name = Request::instance()->param('page');
$this->request->response = View::factory('page/menu')
->bind('links', $links);
$links = Kohana::config('menu')->$page_name;
}
}Itt most a $menu = Request::factory('static/menu')->execute(); rész az érdekes. Meghívja a static vezérlő menu akcióját
Más: rajtam kívül más is foglalkozik a Kohanával?
Szerk.: itt van még egy érdekes olvasmány [link]
-
Speeedfire
félisten
Controllerből szoktak másik controllert meghívni?
Ha igen, hogyan.
Adminon akarok egy törlést csinálni, de több modell kapcsolódik egy bejegyzéshez. Egyszerűbb lenne meghívni egyesével a controllerek törlés részét, mint az adminban megint felhúzni egy törlést.
Yii-ben eddig nem igazán láttam erre példát, csak azért kérdem. -
Speeedfire
félisten
Na, az volt a gond, hogy az svn-nel a framework ingored lett és emiatt nem volt benne a netbeans projekt mappában. A projektben inculoltam szépen a beállításoknál a framweork-öt. Most már szépen felajánl minden metódust nekem.
Végre megint felgyorsult a fejlesztés. -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9720 üzenetére
Az a fura, hogy eddig jó volt, tehát mindenre felajánlotta nekem a lehetőséget és meg is mutatta a metódusoknak az attributumát.
pl CHtml::link(); vagy CHtml::image(); vagy $model->findByPk();Mostanában, mióta váltottam a 7.1.2-re, azóta van így behülyülve.
mobal:DocumentRoot "/var/www/admin"
<VirtualHost *:80>
ServerAdmin webmaster@dummy-host.example.com
DocumentRoot "/var/www/admin/public_html"
ServerName localhost
#ServerAlias www.dummy-host.example.com
#ErrorLog "/var/log/dummy-host.example.com-error_log"
#CustomLog "/var/log/dummy-host.example.com-access_log" common
</VirtualHost> -
Hello!
Valaki tudna szolgálni egy VirtualHost példával, lenne egy mappa: /var/www/admin mondjuk. Azt hogy tudnám beállítani, hogy a gyökér a /var/www/admin lenne, továbbá a publikus mappa a /var/www/admin/public_html?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9719 üzenetére
Hátha segít a hivatalos oldal doksija azontúl, amiket PazsitZ az imént leírt:
NetBeans IDE and Yii projects -
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9719 üzenetére
Igen, a Yii sajnos nem úgy van megírva, hogy eléggé támogassa az autocomplete lehetőségeket.
Kommentezéssel tudsz segíteni pl. query-k esetében pl. a find-os fgv-ek ugye csak CActiveRecord-al térnek vissza, nem a konkrét modellel. Így az ősosztály CActiveRecord fgv-eket ki tudja egészíteni, de a konkrét model tagokat viszont nem.
A Yii::app()->getModule('module'); is csak általános CModule-al tér vissza.Az ilyen változók esetén a kommentelés segíthet.
$user = User::model()->findByPk(1); /* @var $user User */
$userModule = Yii::app()->getModule('user'); /* @var $userModule UserModule */
Ezután már ki fogja tudni egészíteni, ha a függvényeket is annotációs phpdoc-al látod el.Fontos, hogy az értékadás után legyen (ha elé teszed ki a változó deklarálás ugye felülírja a komment változó hint-et) és csak /* -al kezd az ilyen kommenteket.
Ha osztályt, osztályváltozót, metódus akarsz kommenttel ellátni, ott már a /** alakkal kezdődő komment kell! -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9718 üzenetére
Yii framework metótudokra.
pl $valami->getScenario(); //nem ajánlja fel ha elkezdem írni, hogy getS... -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #9717 üzenetére
Mi az, amire nem megy?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9715 üzenetére
-
MasOyama
őstag
Lenne egy programozói munka, weboldalra kellene egy lejátszót elkészíteni ami kezeli a pls fájlokat, kérem aki tud segítsen, privátban keressetek. Köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9714 üzenetére
"Remélem a jövőben a php is jelezni fog majd, ha ilyen hibákat vétek."
Megoldás: fejlesztés közben:PHP < 5.4.0:
php.ini:
error_reporting = E_ALL | E_STRICT
display_errors = On
display_startup_errors = OnPHP >= 5.4.0 ("5.4.0: E_STRICT became part of E_ALL.", [link]):
php.ini:
error_reporting = E_ALL
display_errors = On
display_startup_errors = OnPersze mindezt kódból is lehet vezérelni, akár egy index.php elejére vagy konfigfájlba rakott megfelelő error_reporting(), meg ini_set() hívásokkal: display_errors, display_startup_errors. Így akár feltételtől is függővé teheted a beállításokat, pl. egy booleannel jelezve, hogy épp fejlesztési fázisban vagy-e vagy sem.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9712 üzenetére
Persze
A Yii-nél a model() egy static osztálypéldáyosítás.
lásd pl. singleton pattern esetén. is static hívással pédányosítod az osztályt (persze ott a lényeg, hogy mindig csak egy objektum példány létezik).Lényegében ez egy shortcut. a példádban is első eset 2 sor második egy sor és rögtön fűzhető a query. sőt, mivel mindegyik query építő AR model fgv. az objektummal önmagával tér vissza így szépen fűzhetőek a hívások.
Modelnev::model()
->with('masikTabla')
-> ...
->findbypk(2);PHP 5.4-től viszont már lehet többek között majd ezt is:
(new Modelnev)->findbypk(2);De végiggondolva a static fgv. hívás valahol jogosan megengedhető akár példánycontext felől is.
$keresendo_elem = new Modelnev;
$keresendo_elem->model();
Modelnev::model();Mivel a static fgv nem függ az objektumtól miért ne lehetne hívni objektumból?
Visszafele nem igaz, mert egy objektum állapotától adattagjaitól függő metódust meghívsz egy osztályra, ami nem példány, akkor ugye mit kezdjen a method a nem létező példánytagok nélkül? -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9710 üzenetére
Igyekszem nem elfejteni.
Viszont akkor lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem még.
Yii-ben használják szintén mind a 2 esetet pl adatbázisban való keresésre.
pl$keresendo_elem = new Modelnev;
$keresendo_elem->findbypk(2); //id alapján keres az adatbázisban
//a másik
$keresendo_elem = Modelnev::model()->findbypk(2);Itt akkor ez azért van, mert a model() az static? A findbypk meg sima public function.
public static function model($className=__CLASS__)
{
return parent::model($className);
}public function findByPk($pk,$condition='',$params=array())
{
Yii::trace(get_class($this).'.findByPk()','system.db.ar.CActiveRecord');
$prefix=$this->getTableAlias(true).'.';
$criteria=$this->getCommandBuilder()->createPkCriteria($this->getTableSchema(),$pk,$condition,$params,$prefix);
return $this->query($criteria);
}
PazsitZ:
Ezt a mondatot nem teljesen értem:
De végiggondolva a static fgv. hívás valahol jogosan megengedhető akár példánycontext felől is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9709 üzenetére
Nem static függvényt nem hívhatsz static-ként.
Ha nem használsz semmi onjektum adattagot vagy nem static hívást, akkor viszont nyugodtan static-ra teheted a fgv-t.Fordítva működik a dolog úgy rémlik.
Példányosított onjektumpéldányból hívhatsz static fgv.-t.class Bar{
public static function staticfgv(){}
public function objMethod(){}
}
$foo = new Bar();
$foo->objMethod();
$foo->staticfgv();
// vagy
Bar::staticfgv();De végiggondolva a static fgv. hívás valahol jogosan megengedhető akár példánycontext felől is.
Míg fordítva nem, mivel optimális esetben a fgv. igényel objektumadattagokat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9709 üzenetére
Akkor az az összes kód egy szar.
Ne hallgass rájuk. Ilyenért egy normális nyelvben alapból egy ordas nagy hibát kapnál az orcádba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9708 üzenetére
Ilyet még nem is láttam kiírva.
Ja, hát eléggé szabad kezet ad a php. Pedig én mintha láttam már volna más kódokban is, hogy mind a 2-t felhasználták volna. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9707 üzenetére
Akkor ez van:
Strict Standards: Non-static method AngolClass::angol() should not be called statically in ... on line ...
Fatal error: Using $this when not in object context in ... on line ...A nem statikus függvényt ne akard statikusként meghívni...
Elég logikus.
Ez a szar a PHP-ben, hogy enged mindenféle gányolást, itt mondjuk pont nem működik a $this miatt, és kapsz egy fatal errort, de egyébként ha a $this nem lenne benne, nem szállna el... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9706 üzenetére
Szerver/böngésző függő a %20, %3B stb?
2eset:
echo AngolClass::angol('valami');
$angol = new AngolClass;
$szoveg = $angol->angol('valami'); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9705 üzenetére
Azt kitaláltam, hogy arra akarsz célozni kissé pongyolán fogalmazva, hogy valamiért nem működnek a címek azzal, hogy "nem lehet", de épp azért kérdeztem vissza, mert ez ebben a formában értelmetlen - nem is derül ki, hogy pl. nálad szóköz használata esetén milyen hibajelenség fordult elő.
Vagy a böngésző, vagy a szerver kódolja/dekódolja rosszul a whitespace karaktereket. De egy normális böngészővel+normális szerverrel nem kellene, hogy ilyen gond legyen."És ha mind a 2 esetet használom?"
Milyen 2 "esetet"....? Látom szereted, ha visszakérdeznek a kérdéseidre. -
CSorBA
őstag
Én url normalizálásra ezt használom (hosszas próbálgatásra, lecseréli amit tud, és kötőjelesít):
function normalize($string) {
$accent = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ', 'Þ', 'þ', '_');
$normal = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'ð', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o', 'B', 'b', '-');
$res = str_replace($accent, $normal, $string);
$res = preg_replace(array("/[^\w]+/i", "/\-{2,}/", "/^-|-$/"), array("-", "-", ""), $res);
$res = strtolower($res);
return ($res);
} -
varydave
tag
válasz
Sk8erPeter #9701 üzenetére
Volt szerencsém hasonlóhoz, az egyik hazai egyetem mikroközösségi site-ja létrehozása során. Ott szintén durván hashelve voltak a fájlnevek, force-download-nál pedig visszaalakítottuk vagy az eredeti fájlnévre, vagy ha volt képaláírás (caption), akkor arra.
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #9688 üzenetére
Használd egészséggel -> [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
varydave #9700 üzenetére
Ja, hát jó. Bár ha nem képmegosztó szolgáltatásról van szó, vagy valami másról, aminél a felhasználók durva mennyiségben töltenek fel (lásd pl. Facebook), nem árt, ha tartalmaz felhasználóbarát neveket is a kép neve pl. egy többfelhasználós blognál vagy hasonlónál. Ehhez meg kellenek a megfelelő karakter-átalakító függvények.
Na meg miért ne tartalmazhatna akár a cikked címe is pl. cirill betűket?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest