- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alukard
senior tag
Sziasztok!
A hétvégén kókányoltam egy űrlap generátort (és validálót, de az még nem 100-as)...
Szeretnélek megkérni titeket, hogy (ha van időtök és kedvetek) próbáljátok ki és mondjátok el a véleményeteket -
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13693 üzenetére
Tudom, hogy nem szó szerint mellékhatás, csak a saját favágó humorommal próbáltam kicsit alakítani
-
Alukard
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre
Gondoltam megosztok egy kis apróságot ami jól jöhet karakter kódolási problémáknál (ha már minden lehetséges forrást kimerítettünk, de a probléma még mindig megvan...)
setlocale(LC_ALL, 'hu_HU.UTF8', 'hu.UTF8', 'hu_HU@euro.UTF8', 'hun.UTF8');
ini_set("default_charset", "UTF-8");
date_default_timezone_set('Europe/Budapest');Mellékhatásként a date() kiíratás is magyarul lesz
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #9688 üzenetére
Használd egészséggel -> [link]
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #9659 üzenetére
Nem PHP, de nekem ez megoldotta a tábla rendezési nyűgjeimet...
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #7790 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint ezek mind egyedi fejlesztések, de rosszabbnak látszik mint amilyen... Viszont a szint darabolós képeket neked kell megcsinálni.
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #7517 üzenetére
.htaccess -el van a 404-es átírányítás, azért kell a header.
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #7507 üzenetére
Ízlések és pofonok, lényegét tekintve most variációkat taglalunk egy témára, szerintem teljesen fölöslegesen
A lényeg, hogy működik és szerencsére hiba mentesen.
Szép a drupal, de a vezetőség ragaszkodik saját fejlesztéséhez, szóval meg van kötve a kezem... a szolgáltató a mod_rewrite -ra meg azt mondta, hogy ezzel a szolgáltatás csomaggal nem elérhető, váltsunk nagyobbra és a vezetőség szolgáltató váltásról vagy csomag váltásról hallani sem akar... szóval 1 "picit" meg van kötve a kezem.... majd -talán- idővel...header("HTTP/1.1 200 OK");"
Ez meg mi a jó büdös francnak
amint később említve lett a 404es átirányítás végett
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #7505 üzenetére
Ez -szerintem- már csak megszokás kérdése
De ez legalább több helyen működik mint a mod_rewrite -os megoldás. Sok esetben futottam bele abba, hogy vagy le volt tiltva vagy nem apache futott. -
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #7503 üzenetére
domain.com/oldal/azon
$urlVar = explode("/",$_SERVER['REQUEST_URI']);
Persze a megfelelően formázott link elengedhetetlen, de ezek után $_GET helyett csak a megfelelő $urlVar -t kell behívni, jelen esetben:
$urlVar[1] = "oldal"
$urlVar[2] = "azon"Ezek után egy switch segítségével eldönthetem milyen oldalt szeretnék include-olni, a többi meg fantázia kérdése, de switch-el sokkal átláthatóbb mint 1 if rengeteg lenne...
Ja, majdnem lemaradt... egy szintén fontos apróság:
header("HTTP/1.1 200 OK");
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #7501 üzenetére
Én jobb szeretem azt a megoldást, hogy minden kérésr az index.php-ra irányítok (mondjuk egy nagyon csúnya módon egy error 404-el), és robbantok egyet az URLben
-
Alukard
senior tag
válasz
rolandekta #7487 üzenetére
Nem vagyok szakértő és megoldást sem tudok szállítani neked, de ez nekem AJAX szagú lesz... stackoverflow-n biztos van rá kész kód.
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #7420 üzenetére
Nekem hasonló a tapasztalatom az Integrity-vel... A CP-jük hulladék, és a supportjuk is hagy némi kívánni valót... egy open_basedir módosításért meg nagyobb csomagot akarnak rámsózni...
-
Alukard
senior tag
Az LDAP-ot mint egy lehetséges, a célt más, alternatív irányból megközelítő megoldásként vetettem fel, mert gyakorlatilag a felhasználó szemszögéből mind1, hogy hogyan történik a bejelentkezése az adott céges webes progiba...
Ebben az esetben is inkább a fő kérdés, az az, hogy intraneten kell -e, hogy működjön a dolog vagy VPN-en/WEB-en keresztül, továbbá, hogy az adott infrastruktúrába belefér -e az LDAP... nagyon sok kérdés van, ami nem feltétlenül a php fórumra tartozik...
Abban viszont igazad van, hogy az eredeti kérdés nem erre irányult.
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #7167 üzenetére
Tudom, nem betűztem ki, de a scriptem bekéri a docroot-ot és kiveszi belőle a publikus könyvtárat és helyettesíti az általam megadott amúgy a publikussal párhuzamos "upload" mappával... én így oldottam meg... viszont a dupla // -ekre figyelni kell, ez is okozhat problémát...
Viszont, most hogy megnézem jobban, ebben az esetben adatbázisból olvastatom ki
Nem baj, kicsit rendbe szedtem és elkülönítettem, így már jobban látható -
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #7160 üzenetére
Üdv!
Én ezt a scriptet használom képek betöltésére/letöltésére, ha gondolod használd nyugodtan. Annyit kell tudni, hogy a wwwroot az a frontend mappa és mellette van az upload mappa amire hivatkozik az elején.
Egy jogosultság ellenőrzés az elejére meg nem hiszem, hogy nagyon kemény téma lenne
-
Alukard
senior tag
válasz
Vesztor87 #7147 üzenetére
A javascriptes védelem egészen addig tart amíg a látogató böngészője futtatja a javascripteket...
A fórumhoz viszont kell valamilyen tech (php, stb...) és adatbázis (MySQL, stb...) ahhoz, hogy menjen... egy tárhelyen ahol egyik sincs, nem igazán fog menni... viszont egy webtárhely annyira nem drága... .hu-s domain címmel együtt átlag évi 10 ropi (áfa benne van).
-
Alukard
senior tag
válasz
Vesztor87 #7145 üzenetére
Hát, pedig a jelszavas védelemhez több kell mint a FrontPage, szóval kénytelen leszel jobban beleásni magad.
Mert egy normális webszerveren van szerver oldali futtatási környezet (nem HTML) ami lehetővé teszi a jelszavas védelmek kialakítását. De ehhez már több ismeret kell mint ami a FrontPage-hez...
Az általam belinkelt történethez meg a telekom nem adja azt ami kell. Szükséged lesz egy normális webszerverre/webtárhelyre ehhez.
-
Alukard
senior tag
válasz
Vesztor87 #7143 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak ott, de sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy: ide a rozsdás bökőt, hogy csak HTML megjelenítésre képes és semmi másra...
Ja, és korrekció: ez csak akkor a leggyakoribb ha sima HTML oldalakról van szó, ha már futtathatsz php-t, ASP.NET-et vagy valami szerveroldali történetet akkor már teljesen más a helyzet.
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7062 üzenetére
A következő szigorúan magánvélemény és úgy alkotom, hogy én sem vagyok guru, de fizetés kiegészítésnek jó munka és szeretem csinálni.
A probléma amit látok nálad az az, hogy maguk az alapok (HTML+CSS) is hiányoznak, és így vágtál bele egy nagyobb projektbe. Lásd mondjuk egy CSS fájl felépítését, hierarchiáját.
Ha elfogadsz egy baráti jó tanácsot, először inkább sima, egyszerű statikus oldallal érd el azt a kinézetet amit szeretnél, ha ez megy, azután kezdj bele szerkesztésbe, módosításba.
Én is ezzel kezdem a mai napig, akár sablont, akár sima oldalt csinálok, és a referencia könyv (vagy internet oldal) a legjobb barátom ilyenkor... a második meg a firebug. -
Alukard
senior tag
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7044 üzenetére
inkább pastebin linket küldjél
Csak azt nem értem, hogy mi az amit nem tudsz összekötni a dologban...
Adva van 2 CSS osztály amit korábban bemásolt php kód a helyzettől függően odabiggyeszti a linket tartalmazó HTML elemhez.
Csak annyi a dolgod, hogy megkeresed a CSS fájlodban, hogy melyik osztály felel a link kiemelésért és melyik a nyugalmi linkért és ezt megadni. Ha ezek az osztályok nincsenek benne a CSS fájlodban, mert egyedi sablon írsz akkor neked kell létrehoznod őket. Viszont ebben az esetben jó nagy fába vágtad a fejszéd.
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7042 üzenetére
nem elég kikommentelni csak.... meg kell adni neki a css osztály neveket pl.:
define('linkclass', "simaListaElem");
define('linkclass_hilite', "kiemeltListaElem");és az adott oldalhoz betöltött styleseheetben is benne kell lenniük ezeknek az osztályoknak...
.simaListaElem {
}
.kiemeltListaElem {
} -
Alukard
senior tag
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6934 üzenetére
Köszönöm a részletes elemzést.
Az biztos, hogy egyes elemeit alkalmazni is fogom az általad átadott és közszemlére bocsájtott tudásnak, de töredelmesen bevallom, hogy az OOP sosem volt az erősségem, persze belátom, hogy az a következő lépés, de valahogy a gondolkodásmódot sosem sikerült -még- elsajátítanom.A hibaüzenetek esete, meg... hát igen, most mit mondjak... elsősorban házon belüli a történet és nem ügyfél részére készül, és a szolgáltató szerencsére eléggé megbízható ezen a téren... hacsak az SQL lekérdezést nem rontom el nem nagyon szokott hiba lenni.
A mysql_real_escape_string -et, többek közt alkalmazom $_GET és $_POST változókra, tehát ami a felhasználó részéről érkezhet az átmegy némi feldolgozáson. Cookie-t nem használók, és a rendszer nem is keresi a gépen (elméletileg), és $_GET esetén nem hagyok elvarratlan szálakat, azokat is ellenőrzöm, hogy mit próbálnak megetetni a rendszerrel és amint valami ami nem illik a képbe kiürít minden olyan változót ami felhasználói adatot tartalmazhat és nem engedi vissza.
Persze csak gányolok és csak hiszem azt, hogy ez a tuti megoldás, de csak ez jutott az eszembe mint lehetőség, mert a legtöbb logout script amit találtam itt kezdődött és ért véget:
session_destroy();
és kicsit soványnak éreztem őket.A formokat is igyekszem védeni a mező tartalom szűrésen/ellenőrzésen felül, bár ez nem a legtutibb védelem, $_SESSION-ben random azonosító, form hidden értékként ugyan az és a 2 egyezésének figyelése....
Igazából ami a komoly problémám az az, hogy az adatbázisban tároltam le adatokat, mondjuk ügyfél adatokat azokat hogy tudom védeni... mert arra is gondoltam, hogy egyszerűen összekeverem a betüket valamilyen rendszer szerint. Olyan elemek ellen szeretném védeni akik -feltételezhetően- nem férnek hozzá a php kódhoz, hanem csak az adatbázishoz...
-
Alukard
senior tag
Én ezt használom, igaz mySQL adatbázishoz...
A kérdésem/kérésem az lenne, hogy hogy lehetne ezt jobbá tenni, vagy ez így -ha még szódával is, de - elmegy?
Működni működik
Csak érdekelne, hogy hozzáértők milyen kritikával illetik a gány munkám
-
Alukard
senior tag
válasz
DeltaPower #6880 üzenetére
A joint azért kerülöm ebben az esetben, mert átlag 22 kisebb csak az értékek szöveges megfelelőjét tartalmazó táblát kéne hozzá fűznöm ehhez a nagy táblához attól függően, hogy milyen típusú ingatlanról van szó...
A 11 kisebb tábla csak 1 alternatív 5let volt... -
Alukard
senior tag
Szóval, ha jól értem akkor az 51 oszlopost tábla 10e sornál sem lesz probléma ha megfelelően indexelem a táblát... És ha jól emlékszem a főiskolás tanulmányaimra célszerű azokat az oszlopokat indexelni amelyek szűrés végett legtöbbször kerülnek használatra...
Szerkezet szempontjából egy ingatlan adatbázisról lenne szó ami 11 ingatlan kategóriának tartalmazná a paramétereit, típustól függően kerülnének az egyes oszlopok feltöltésre (értelemszerűen helyenként kicsit foghíjjas lenne a tábla). Az elsődleges kulcs 1 auto increment szám lenne, utána min 13 fixen kitöltött oszloppal és a feltöltési érték lehet int, varchar, text... természetesen ahol lehet(int/tinyint/..., varchar) ott maximális mező méret is meg lesz adva.
-
Alukard
senior tag
Egy kérdés: szerintetek mekkora az a mysql tábla méret ami még gazdaságosan kezelhető?
Azért kérdezem, mert létre kell hoznom egy adatbázist ami vagy egy 51 oszlopos és indulásnak 400 soros táblázatból áll vagy 11, átlag 25 oszlopos táblázatból állna és a ~400 sor ezek között oszlana el...
Sajnos nem tudom már ennél jobban redukálni a dolgokat és ezek a számok nekem -mint kezdőnek- elég nagynak tűnnek....
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6858 üzenetére
A skype-nak van egy olyan rossz szokása, hogy szereti befoglalni a 80as és a 8080as portokat, ezt a skype beállításaiban ki lehet kapcsolni amúgy.
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6856 üzenetére
VH név ütközés? skype?
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6852 üzenetére
A host fájl csak az útvonalért felel, hogy az út végén melyik ajtón(port) tudsz bemenni az már a házon(szerver) múlik... Ergó a portokat a VH fájlban kell beállítani. A host-ban ahogy ArchElf kolléga is mondta csak az IP címet kell csak összepárosítani a a VH nevével.
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6850 üzenetére
docroot végén macskakaparás
ja és ilyen esetben a windows event-log több infóval szolgál, mert rosszúl beállított VH esetén nem szokott elindúlni az apache... legalábbis XAMPP esetén nekem szívózott typo hibáknál és nem indúlt el.
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #6846 üzenetére
Amióta elkezdtem php-vel játszani, azóta több kisebb-nagyobb projektel foglalkozom/foglalkoztam. Most momentán 6 VH-van beállítva, ebből 4 egy projihoz tartozik.
Azért van szükség a 4 VH-ra mert több domainen fut majd a proji különböző könyvtárakból és az egyes elemeket -mondjuk a frontendet és a backendet- szeretném annyira elválasztani egymástól amennyire csak lehet.
De tovább megyek, fősulin azzal úsztam meg a vizsgát, hogy megmutattam a tanárnak, hogy VirtualBox kliensként futó linux szerverről hogy lehet elérni a Windowsos VirtualBox host-on a linuxos apache VH-kat.
-
Alukard
senior tag
Ez inkább html... pontosabban CSS...
body
{
background-image:url('smiley.gif');
background-repeat:no-repeat;
background-attachment:fixed;
background-position:center;
}forrás: [link]
Amúgy lehetne olyan játszani, hogy adott a kép, intro oldallal meghatározod a használható terület méretét és php segítségével átméretezed a hattérképet, hogy passzoljon, de ilyenkor figyelni kell a CSS-re is...
A legjobban akkor jársz, ha egyszerű háttered van amit ismételtethetsz valamelyik irányban CSS-el és valamilyen alapszínben végsződik...
Mondjuk van 1 szín átmenetes felső rész, megcsinálod az átmeneted, mondjuk 50px magasan és 10px szélesen, CSS-el fölrakod a balfelsőbe és vízszintesen ismételteted és a végszínét adod meg alap háttérszínnek.
-
Alukard
senior tag
Üdv Ismét
Új projekt, új kérdések
Dolgozom egy galéria technológiai újításán... 13 évvel ezelőtti webes technológiákra épül és a tulajdonos szeretne egy kis modernizálást. Tartalmaz jó pár egyedi megoldást az oldal melyeket szeretne viszont látni... ezek jó része nem is gond, mert az oldalon lévő java/cgi scriptek 99%-át ki lehet váltani php-vel, de van egy pont ahol elakadtam és szeretnék némi segítséget/ötletet kérni.
A pont ahol elakadtam az a képeslap küldés. Nem találtam php5 kompatibilis postcard scriptet, és a kérdésem az lenne, hogy esetleg tudtok -e ilyen létezéséről?
Sajnos ezt a funkciót nem lehet kihagyni az oldalból, mert az oldalhoz tartozó statisztikák aktív használatról tanúskodnak.
-
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #6728 üzenetére
Köszönöm, úgy néz, ki hogy sikerült újra gondolni a dolgot...
Ha nem szólsz eszembe sem jut, hogy lehetett volna másképp is
Köszönöm
-
Alukard
senior tag
Lenne egy furcsa kérdésem...
Ha egy változóban eltárolok egy SQL lekérdezés eredményt és utána egy while ciklussal végig futok rajta mi történik a változó tartalmával?
Azért kérdezem, mert lenne 2 lekérdezésem és lenne 2 egymásba ágyazott while ciklusom
$result1
$result2
while ($item1 = mysql_fetch_array($result1)) {
echo $item1
while ($item2 = mysql_fetch_array($result2)) {
echo $item2
}
}Elgondolásom szerint ilyesmit kéne kapnom eredménybe
$item1
$item2
$item1
$item2
... amig az $item1 tömb tart
de amit kapok az az, hogy
$item1
$item2
$item1
$item1 -
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6696 üzenetére
Nem kapcsoltam ki, ezért is idegesített, de nem az, hogy van, hanem az, hogy nem tudtam megoldani...
Kérdeztem, voltak segítőkészek és a probléma megoldódottViszont a baj a gányolós projektemmel az az, hogy gyakorlatilag a korábban megmutatott függvények tömegével van működtetve, és biztos vagyok benne, hogy nem a legjobb megoldást választottam...
Mennyi előnyöm származhatna abból, ha egy mások által megírt framework-öt szednék elő és annak a segítségével írnám meg?
-
Alukard
senior tag
válasz
fordfairlane #6687 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget!
Áttanulmányozom és megtanulom, hogy hogyan ne gányoljak kezdőként (annyira)
Minden nap tanulok valami újat
-
Alukard
senior tag
Kezdek kiakadni egy notice-on...
function connectSQL($dordie) {
$sql_user = " ";
$sql_pass = " ";
$sql_db = " ";
$sql_host = "localhost";
if ($dordie == "conn") {
$connection = mysql_connect("$sql_host","$sql_user","$sql_pass");
if (!$connection) {
echo "Nem sikerül csatlakozni az adatbázishoz.";
}
mysql_select_db($sql_db, $connection);
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_general_ci'");
mysql_query("SET character_set_results = 'utf8'");
mysql_query("SET character_set_server = 'utf8'");
mysql_query("SET character_set_client = 'utf8'");
}
elseif ($dordie == "kill") {
mysql_close($connection);
}
else {
echo "connectSQL érvénytelen paraméter";
}
}A legfisebb XAMPP fut a gépemen php 5.3.5-el és ezt a hibát kapom :
Notice: Undefined variable: connection in C:\xampp\htdocs\core\db_connect.php on line 26
Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\xampp\htdocs\core\db_connect.php on line 26
a "kill" részben lévő $connectionnal van a baja, csak nem értem miért
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6659 üzenetére
Köszönöm, 90%-át ismertem, viszont sajnos nem voltam elég pontos...
A menühöz a linkek (név, url, sorrend) adatbázisban vannak tárolva, szóval a lehetőségek eléggé korlátozottak... a lényeg, hogy egy olyan megoldást keresek aminek a segítségével adatbázisból ki lehet szedni és megjeleníteni egy többszintes menüt, úgy, hogy minden a helyén is van... -
Alukard
senior tag
Üdv Megint
Esetleg nem tud valaki egyszerű megoldást egy 2-3 szintes menü létrehozására?
Fő kat
>Alkat
>Alkat
>>AlAlkat
>>AlAlkat
>Alkat
Főkat
Főkat -
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #6594 üzenetére
Köszi
Ez a változat eszembe sem jutott
Így a meglévő 3 táblámat, helyenként +1 oszloppal hasznosítani is tudom
-
Alukard
senior tag
Lenne megint egy csúnya kérdésem...
Létre kéne hoznom, egy relációs adatbázist... persze ebben nincs semmi extra, a fűszer csak most jön...
3 dolgot kell összehoznom, egy X azonosítót több Y azonosítóval és több Z azonosítóval.
Csak azt nem tudom, hogy hogyan csináljam...
Mert, hogy egy X mellé annyi Y, Z oszlopot hozzak létre amennyi optimálisan elég lenne és nézzem, hogy épp mi a helyzet vele és hol jár annyira nem megoldható...
Láttam olyan megoldást ami egy írásjel mentén szétdobja az értékeket, ez még használható is lenne, ezzel kapcsolatban csak az a kérdésem lenne, hogy hogy lehetne megoldani?Olvastassam be a táblát, nézzem meg, hogy az adott sor adott oszlopának mi a tartalma és irassam hozzá? Vagy esetleg van egyszerűbb megoldás is?
-
-
Alukard
senior tag
Újabb kérdés... keresgéltem, de nem igazán találtam rá megoldást...
Van egy SQL táblám, abban van egy DATETIME oszlop amibe eredeliteg egy date('YmdHis') függvénnyel kerül feltöltésre...
A kérdés az, hogy ebből hogy szerezhetem vissza külön az évet/hónapot/napot/... -
Alukard
senior tag
Köszönöm a válaszokat
-
Alukard
senior tag
Egy kérdés.... ürlap tartalmat mennyire bevett szokás a $_SESSION-ban tárolni?
Azt tudom, hogy gyakorlatilag meg lehet csinálni, csak az a kérdés, hogy van -e valami negatívuma? -
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6531 üzenetére
Bevallom, hogy nem vagyok programozó, és a szükséges szemléletem sincs meg hozzá, és egyelőre az a lényeg, hogy működjön... majd ha belejövök akkor biztos szebb és jobb kódokat tudok majd írni
Viszont a
$username = stripslashes($username);
$password = stripslashes($password);
$username = mysql_real_escape_string($username);
$password = mysql_real_escape_string($password);qvartetet már többször is láttam, és nem csak gányolt kódokban, de ha tudsz jobbat én mindenre nyitott vagyok
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6529 üzenetére
Egyelőre csak tanulom és a tutorial része volt php5-re... szóval gányolok jobbra-balra
-
Alukard
senior tag
Üdv!
Van egy kis gondom... az alább található kód működik Chrome alatt, de az összes többi böngésző alatt meg nem.
A cél az lenne, hogy sikeres bejelentkezés után tovább menjen egy másik oldalra (loginsuccess.php), de csak chrome alatt megy tovább, az összes többi a core mappa index.php fájlát akarja és emiatt 404-ben végződik... leszámítva az átirányatást a kód működik.
Az url amit behívna az http://localhost/ira-ms/core/loginsuccess.php, amikor beütöm manuálisan akkor sem találják, kivéve a chrome -t.A legújabb XAMPP fut mint szerver (talán hasznos lehet)
Minden segítésget nagyon köszönök!
<?php
ob_start();
require_once 'db_connect.php';
$username=$_POST['3i_uname'];
$password=$_POST['3i_upass'];
$username = stripslashes($username);
$password = stripslashes($password);
$username = mysql_real_escape_string($username);
$password = mysql_real_escape_string($password);
$encrypted_password=md5($password);
$sql="SELECT * FROM ira_users WHERE u_name='$username' and u_pass='$encrypted_password'";
$result=mysql_query($sql);
$count=mysql_num_rows($result);
if($count==1){
$_SESSION['username'] = $username;
$_SESSION['pass'] = $encrypted_password;
echo "Sikeres bejelentkezés <br />";
$host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
$uri = rtrim(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/\\');
$extra = 'loginsuccess.php';
$redir = "http://".$host.$uri."/".$extra;
echo "A továbblépéshet kattintson <a href=\"".$redir."\">ide</a>";
//header("Location: $redir");
}
else {
echo "Rossz felhasználó név vagy jelszó";
}
ob_end_flush();
?> -
-
Alukard
senior tag
Üdv!
Tudom, már kismilliószor volt szó az ereg() kontra preg_match() -ről, de sehol sem találtam megfelelő tutorialt a cserére... és sajnos még gyerekcipőben jár a php tudásom
remélem tudtok segíteni
function validateTextOnly($theinput,$description = ''){
$result = ereg ("^[A-Za-z0-9\ ]+$", $theinput );
if ($result){
return true;
}else{
$this->errors[] = $description;
return false;
}
}Ez kéne nekem preg_match-el (mert ha jól tudom ez kell hozzá)
Minden segítséget előre köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest