- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Kezdő webfejlesztő vagyok. Egyszerűbb oldalakat tudok megcsinálni. Ezért kérnék szépen egy kis segítséget, hogy egy ILYEN weboldalt hogyan kell megcsinálni ?
Tudom, hogy Symfony segítségével, de valami kezdő löketet tudnátok-e adni ?
Például valahogy fel kell telepíteni symfony-t ?, és legenerálható egy ilyen fenti oldal ?Vagy inkább nem is írok hülyeségeket, csak valami kezdő löketet és leírást keresnék és kérnék szépen, hogy mihamarabb meg tudjak valósítani egy fenti oldalt.
köszönöm szépen.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16092 üzenetére
igen , termeszetesen be is irtam valamit es csak utana ''kuldtem el.''
19.Norbika nem ertem hogy mit akarsz mondani,ha beirom hogy "localhost/index.html" vagy azt hogy "localhost/index.php"
akkor nem tortenik semmi,ami nem is csoda hiszen meg kell adni neki a azt a mappanevet is amiben el van helyezve. -
19.Norbika
tag
válasz
19.Norbika #16094 üzenetére
Sikerült rémesen megfogalmazni, ezért sorry. Nem vagyok kiemelkedő formában ma
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16086 üzenetére
Ha xampp-ot használsz, akkor a kód tesztelésénél ne a valós path-t használd, ahol a file elhelyezkedik, hanem az url legyen localhost.
localhost/index.html
localhost/valami.phpHa egy nyers xampp-ról beszélünk, akkor a file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/valami.php url nem fogja a php fájl futtatását végrehajtani, hiszen a webszerver ki lett hagyva a folyamatból.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16090 üzenetére
Ez esetben akkor valami tényleg nem jó.
De ugye, megint beírtál valamit az űrlapba és elküldted? Különben persze, hogy nem jó.(#16091) PumpkinSeed -> 16088
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Csinál valamit, csak te nem látod.
echo $email;
Ha még ezt beírod akkor ki is írja azt amit a formba megadtál.
Látom megelőztetek.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Igazából, de csinál, csak nincs kimenete.
PumpkinSeed példájában ennyi van összesen:
<?php
$email = $_POST['email'];
?>Gondolom, egy az egybe ezt használtad fel. Ez pusztán elmenti az $email változóba az űrlappal átadott értéket. Attól mert semmit nem írt ki, még valószínű működik. Egészítsd ki ezzel:
echo $email;Így ha minden rendben megy ki kell írja az űrlapba beírt szöveget.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Az e-mail elküldéséhez szükséges smtp szerverről majd valaki felvilágosít mert annyira nem értek hozzá de ha el is küldi az e-mailt akor is fehér képernyő fog fogadni... ha azt akarod, hogy mondjuk visszatöltse az eredeti oldat akkor ezt mg kell írnod php-ben...
Ez valahogy így néz ki:
header('Location: index.htm');
Egyébként ha már van xamp használhatod a localhost/elérésiutvonal/... url-t a file:///E:/xampp/xamp1... helyett... pusztán azért mert szebb
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16055 üzenetére
hali.
na csinltam egy html fajlt,amiben a html kod van,illetve van egy php fajl is,amiben a php kod van.
ez az egesz pedig benne van a xamp "htdocs" mappajaban.
a html fajlt megnyitottam, megjelent a kis urlap ,amibe beirok egy szoveget.
rakattintok a kuldesre,es utana csak egy feher ablak fogad.viszont miutan rakattintottam,a bongeszoben latom hogy a
file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/index.html helyett
file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/valami.php
jelenik meg.tehat php is mukodesbe lep,de valamiert nem csinal semmit.
en naiv pedig azt hittem hogy majd elkuldi nekem emailben amit elkuldok xd
elosszor a html kodban az
''email''helyett beirtam az email cimem,mert ugy ertelmztem a leirasodat. xdmajd amikor nem tudtam mit kitalalni ,megprobaltam hogy az elkuld mezobe beirom a sajat email cimemet ( nehogy itt elkezdjetek rohogni )
de tenyleg igy ertelmeztem a leirast.
-
_ak_
addikt
válasz
19.Norbika #16084 üzenetére
Remek megoldások, csak valami automatábbra gondoltam, kevesebb gépeléssel.
(nem mintha ebbe beletörne az ujjam, de nem árthat megismeri több módszert.)Végül is foreach ($arr as $foo => $bar) ként járom be és úgy mentem el. Egyelőre így könnyebb felhasználnom a listámat.
-
19.Norbika
tag
No erre több megoldási lehetőség is van.
1.
County::create(array(
'id' => 1,
'name' => 'Pest megye',
'code' => 'PE'
));
County::create(array(
'id' => 1,
'name' => 'Budapest',
'code' => 'BP'
));2.
countries = array(
array('id' => 1, 'code' => 'BP', 'name' => 'Budapest'),
array('id' => 2, 'code' => 'PE', 'name' => 'Pest megye')
);
DB::table('countries')->insert($countries);Kell más fajta is?
-
_ak_
addikt
Egy kis útmutatásra lenne szükségem.
Még mindig Laravel, de a kérdés ezen felül áll.Adott egy Counties táblám, amibe seeder segítségével szeretném felvinni az adatokat, ami a megye + rövidítése lenne.
Csak a megyéket egyszerű:
public function run()
{
$counties = ['Bács-Kiskun',
'Baranya'...
];
foreach ($counties as $county)
{
County::create([
'county' => $county
]);
}
}De mi lenne a célszerű, ha hozzájuk tartozó kódot is hozzá akarnám adni?
Már az elején gondban vagyok, hogy legyen vajon egy nested tömb ['bács', 'ba'] és akkor talán? egy ilyesmi:
foreach($counties as $key => $county)
{
$code= $code[$key];
}, de jó lehet az is, ha külön két tömböt hozok létre és:
foreach (array_combine($counties, $codes) as $county=> $code)?
Csak az utóbbit, hogy mentem el a táblába?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16081 üzenetére
Fél 4-kor letöltöttem a PHPMailer-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16078 üzenetére
Láthatóan elgépelés... Amúgy sosem néztem a magyar részét.
(#16080) PumpkinSeed :
"Már előre látom, hogy várhatóan mást fogtok javasolni, hogy ne a mail() függvénnyel csináljam, de egy sima URL-t kell csak elküldjek amire kattintva megnyit egy új oldalt.
Na szóval a mail() függvénnyel szenvedek már tegnap este óta."
Ha azóta szenvedsz vele, akkor most komolyan, van még kérdés? Egyszerűen annyira nem éri meg szarakodni a sima mail() függvénnyel, rájönni, mi a nyűgje, amikor vannak ilyen library-k, mint a PHPMailer vagy a SwiftMailer, amik pár sample code átírása után csak úgy simán működnek, hogy nyilván azt fogjuk javasolni, hogy ne a mail() függvénnyel csináld.Attól, hogy a két említett library közül valamelyik ott csücsül a tárhelyeden, nem lesz lassabb a szervered, vagy nem tudom, mi miatt aggódsz.
-
PumpkinSeed
addikt
Már előre látom, hogy várhatóan mást fogtok javasolni, hogy ne a mail() függvénnyel csináljam, de egy sima URL-t kell csak elküldjek amire kattintva megnyit egy új oldalt.
Na szóval a mail() függvénnyel szenvedek már tegnap este óta. Otthoni szerveren ssmtp van telepítve melyről tudok is küldeni email-t, illetve meg is kapom. Ez alapján állítottam be bár Gmail-s fiókot de működik. php.ini-ben is az a beállítás van.
$msg = '<html></html>';
$subject = 'Verification mail';
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$headers .= 'From: PhotoShare <noreply@photoshare.com>' . "\r\n";
mail($email_addr, $subject, $msg, $headers);Ez egy függvény amely megkapja az $email_addr-t és arra küldi. A függvény lefut és tesztelésképp kiírattam az $email_addr-t is az is oké, de valamiért nem küldi el a levelet.
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16078 üzenetére
Ha meg nem magyar lenne, az lenne a baj
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16077 üzenetére
"...teljes egészében HTML, JavaScript, és egyébb webes alkamlazás API-k segítségével íródtak."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #16075 üzenetére
Azért azóta biztos sokat változott a helyzet, a w3fools.com-on már "megengedőbben" fogalmaznak: "W3Schools still has issues but they have at least worked on the primary concern developers had. For many beginners, W3Schools has structured tutorials and playgrounds that offer a decent learning experience. However, it would be a mistake to continue your education without learning from more reputable sources, so when you're ready to level up, move on."
Mindenesetre én továbbra is inkább a Mozilla Developer Networköt (MDN) ajánlanám. -
DNReNTi
őstag
válasz
tothjozsi96 #16068 üzenetére
Ja bocsi, nem néztem mire ment a választ.
Egyébként akkor is hülyeség, de erre rájöttél.(#16072) PumpkinSeed
Igaz, de nem egy kezdőnek, hanem neked írtam. -
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #16074 üzenetére
Na ezt pl. még senki nem mondta nekem
Megjegyzem...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Ez a valami.php POST metódussal fogadja az email nevű inputban megadott karaktersorozatot"
Nem, a kliens küldte POST-metódussal a szerver felé. A valami.php nem "fogad" POST-metódussal semmit; legfeljebb feldolgozza a kapott adatokat.(#16058) kemkriszt98:
"Mi baj a W3Schools - al?"
https://web.archive.org/web/20130501070306/http://w3fools.com/Itt még régebben leírtam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
19.Norbika #16021 üzenetére
Sok erőszakosan önigazoló és kioktató megjegyzést tettél, mint a "falba csak akkor verd a fejed, ha tájékozódtál is", "Márpedig ha kicsit is utána néztél volna ( amit vélhetően nem tettél meg ) akkor belátnád", "Az már végképp érdekes, hogy ezzel neked mi a bajod. Keveset aludtál?", amikre igazából nem tudom, mi szükség (az ilyen oviszintű vitakultúrából sztem kinőttünk, és ezek nélkül is szerintem tök jól lehet vitázni
), de inkább felnőtt módjára lépjünk tovább, az érdemi kérdésre továbbra sem válaszoltál: szerinted jó, ha valaki 2014-ben úgy tanul PHP-ben MySQL-adatkapcsolatot kezelni, query-ket küldeni az adatbázisszerver felé, hogy még csak nem is hall a prepared statementekről? Ha igen, akkor szerinted mi lenne a megfelelő módja ennek? Fűzögessen össze stringeket, escape-elgessen, mint az ősidőkben?
Hogy ne érje megint szó a ház elejét, utánanéztem, milyen is ez a könyv (már kíváncsivá tettél): csapnivaló.Pontosan azt csinálja, amit nem szabadna: konkatenálja a query-ket, de tudod, mi a legrosszabb? Hogy még csak nem is escape-eli a $_POST-tömbből érkező változókat!
(pl. 439-441. o.) Tényleg remek ez a könyv kezdőknek!
Ja, nem. De továbblapozgattam, gusztustalanok a kódok, komplett óriásformokat echóz a kódban, escape-elgetve az idézőjeleket, erőlteti a táblázatok használatát, elavult attribútumokat használ a HTML-kódban a formázásra, ahelyett, hogy a CSS-formázást javasolná, magyar változóneveket használ a kódokban, de van, hogy inkább aktuális kedvétől függően keveri az angol változónevekkel (akkor már legalább lenne következetes
), közvetlenül használja fel a szuperglobális változók indexeit (amit szerintem nagyon nem illik, még ha ellenőrzi is a kulcsok meglétét + validálja azok értékét (remélem, azért művel ilyeneket), egyszerűen rossz szokásra nevel), a tömböket nagyon sok helyen nem bejárja, hanem azok indexeit "szépen" egyenként átadogatja változóknak, tovább nem volt kedvem nézegetni. Ezeket csak így random módon belelapozgatva fedeztem fel, nem is nagyon kellett sajnos keresni.
Na, szóval utánanéztem "kicsit is", és nem tudom belátni, hogy milyen remek ez a könyv.Az is tök mindegy, hogy mi volt régen, és hogy nem minden van benne egy könyvben, amit mi jónak tartanánk, születtek 2010 óta is könyvek/e-bookok/tutorialok/akármik (bevallom, nincs kedvem más helyett guglizni), és a fenti hibák régen is hibák voltak. Ha meg már a nyelvi alapokat elmagyarázó anyagokról beszélünk, a BDD, TDD, stb. nem nagyon kapcsolódik ide.
Remélem, ezúttal nem fogod úgy érezni, mintha téged sértegetnének.(#16031) honda 1993 :
"És mi az a form?"Erre a kérdésre már nehéz szavakat találni... Itt még azt írtad, hogy a HTML is "normálisan megy"...
Néha abban reménykedem, hogy csak trollkodsz, és egyszer beírod, hogy na jó, bocs mindenkitől, csak szopattalak titeket. -
tothjozsi96
addikt
Bocsi, most nézem erre van topik, áááá!
Sorry! -
tothjozsi96
addikt
Valaki itt tud nekem olyan php oktató könyvet vagy internetes dokumentumot mutatni, de főleg magyar kellene.
Tehát ami az OOP-vel foglalkozik.
Objektum Orientált Programozás.
Roppantul érdekel, főleg azért mert akarok írni egy saját mysqli class-t ami kiírja hogy mennyi a lekérdezések összesített ideje, és mennyi darab lekérdezés fut le egy lapon.Ha valaki tud akár oktató könyvet is tud ami lehetőleg magyar akkor az jöhet!!!
Én csak neten kerestem, de mindenhol csak az alapok vannak ...
Az meg már megvan. -
DS39
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16068 üzenetére
ok, így már világos.
-
DS39
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16066 üzenetére
a scriptjében nincs email formátum ellenőrzés, vagy mire gondoltál?
-
DNReNTi
őstag
válasz
tothjozsi96 #16064 üzenetére
Nem jól gondolod. Nem is tudom, ezt most hogy hoztad össze, már a kérdést.
A nullával való osztásról beszélünk.
Arról, hogy nullával osztás eredménye nem nulla, hanem nem értelmezett, figyelmeztetéshez vezet a program futása során, és hamis eredményt (nem nullát) hoz. Ezt pedig kezelni kell. Emlékeztetőül: innen indultunk.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Köszi ez hasznos és érthetőbb is.
-
válasz
PumpkinSeed #16057 üzenetére
A komplex számok halmazában sem értelmezett.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Kicsit kiegészíteném a kódot, így elkerülhetőek a hibák (nincs post, üres input):
$request_method = $_SERVER["REQUEST_METHOD"];
if ($request_method === 'POST') {
$email = isset($_POST['email']) ? $_POST['email'] : false;
if ($email) {
/itt csinálok valamit az email-el.
}
}A komplex számokkal meg haggyá', vót belőle elég analízis, kalkulus és diszkrét matematika előadásokon.
-
kemkriszt98
tag
Ez esetben valamiről lemaradtam? Mi baj a W3Schools - al?
-
DNReNTi
őstag
A nullával való osztás nincs értelmezve a valós számok halmazán.
PHP-ban ezt kapod rá: Warning: Division by zero in...
A változó az eredmény nulla helyett false lesz. Ezt elkerülendő írtam, hogy ellenőrizze megoldható e az adott művelet. Asszem ezt kiveséztük.(#16054) kemkriszt98
Na csak várjá' majd jön Brian oszt ad neked -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16050 üzenetére
index.html
<form action="valami.php" method="post">
<input type="text" name="email"/>
<input type="submit" value="Elküld"/>
</form>
valami.php
<?php
$email = $_POST['email'];
?>Ezt úgy kell értelmezni, hogy van az index.html ami megjelenik. Itt van az űrlap vagy form ahogy tetszik amibe meg tudsz adni egy karaktersorozatot ami az email cím lesz (ezért a név, hogy email). Ha az elküldésre kattintasz a karaktersorozat megadása után akkor lép veled kapcsolatba a valami.php ugyanis a from action részében ez van megadva. Ez a valami.php POST metódussal fogadja az email nevű inputban megadott karaktersorozatot és az $email nevű változóban letárolja ezt.
Lényegében csak rövid magyarázat, hogy a <form> még nem PHP az a HTML egy tag-je. De viszont a form-ot PHP dolgozza fel.
(#16054) kemkriszt98
Hiba volt ezt az oldalt ajánlani.
Mindjárt kapod a negatív kritikát.
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #16052 üzenetére
Az ilyen "hogy néz ki a kód" kérdésekre a leggyorsabban úgy kapsz választ, hogy bemész a W3Schools.com-ra, kiválasztod a nyelvet és az oldalsó menüből kikeresed ami neked kell (esetünkben a form-ot) lehet, hogy kezdésnek a magyarázatok nem túl érthetőek de a példakódokból láthatod, hogy hogy is néz ki a kód... és ha rámész a "Try it your self" gombra ott játszadozhatsz is a kóddal...
-
honda 1993
senior tag
válasz
tothjozsi96 #16048 üzenetére
Nem tudom hogy mi fog kelleni xd
Ezért kérdeztem.Majd holnap megnézem hogy vannak e tutorial videok a YOUTUBE-on.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
honda 1993 #16046 üzenetére
<form method="post">
Ez kell?
vagy az action? -
-
honda 1993
senior tag
válasz
19.Norbika #16039 üzenetére
Hmmm ez érdekes.
Még annyi hogy a form-hoz szügséges kódot minek hívják?
Sajnos egyáltalán nincs ötletem.
Mert gondolom ez is úgy működik mint a bejelentkező felület, amit szintén meg lehet írni html-el, de utána ahoz is kell a php
-
19.Norbika
tag
Minden végrehajtható ami a selectben is van. Bármilyen más művelet nem.
Pl.: egy tömb tartalmazza a valid műveleteket. Abból select generálás, és majd validálás.
Plusz a tömb bejárása elé a select-ben egy invalid option tag, a demonstráció miatt.Valami ilyesmire gondolhatott szerintem - vagy mégsem?
-
Lacces
őstag
Hali.
Keszitenek ket frameworkkel egy alap webstore fele alkalmazast. Es szeretnem a sebesseguket lemerni, erre milyen eszkozt ajanlanatok?
- Egy oldal betoltes
- Lista oldal betoltes
- Szures, kereses.
Ezek ugye meg Apache Branchel menne. Bar ahogy olvastam nem mindegy milyen parameterekkel merem a teljesitmenyt.Na de peldaul a belepes, regisztracio mentes, egy "termek adat" mentesenek a gyorsasagat mivel lehetne merni?
Kinek mi a szemelyes tapasztalata? -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16033 üzenetére
Akkor adok neked egy feladatot, aminek az elkészítése során egy csomó alapdolgot meg lehet tanulni. Persze nem fogom számon kérni.
Csak úgy gondolom, hogy ennek a megvalósítása segít abban, hogy ráláss a php meg úgy egyáltalán a programozás alapjaira.
Készíts el egy űrlapot amely 3 adatot kér be:
- egy számot
- még egy számot
- és egy műveletet lenyíló listából (alap matematikai műveletek)Add át a bekért adatokat POST metódussal.
Ellenőrizd:
- hogy van e POST
- hogy minden mező ki volt e töltve
- hogy a számok számok e
- hogy a kiválasztott matematikai művelet végrehajtható eHa minden rendben akkor:
- végezd el a kiválasztott műveletet az átadott változókkal
- küldd vissza az eredményt URL-ben paraméterátadással az eredeti fáljnak
- írasd ki az eredményt ottNa most ezt elolvasva azt mondod kapjam be, mert így első olvasatra ez magasnak tűnik, ráadásul megsúgom, semmi haszna nincs is a való életben, de meg fogod tanulni általa:
- hogyan illessz PHP kódot a HTML kódodba
- változó és típus ellenőrzést
- a POST és GET kezelését és a kettő közötti különbséget
- paraméterátadást URL-ben
- alap matematikai műveleteket
- feltételkezeléstTermészetesen hülyeség lenne ennek így egyből nekiugrani, de ha már túl vagy az első "hello world" meg hasonló példákon, akkor nyugodtan belevághatsz. Nem fog magadtól menni, de ahelyett, hogy idegeled magad, kérdezel, keresel, olvasol, tanulsz.
Na hajrá -
tothjozsi96
addikt
Valaki esetleg ismeri a real time működését és használatát?
A google-ben túl sok mindenre nem akadtam még eddig. -
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16037 üzenetére
Most nagyon nem zavarnálak össze, de a megjelenítést ne keverd a logikával. Erre jó példa az MVC. Egy kis alap összefoglalás, ami most még biztos kínai lesz, de azért próbáld meg értelmezni.
-
kemkriszt98
tag
válasz
19.Norbika #16036 üzenetére
Lemaradtál 9 mp-el
-
honda 1993
senior tag
Basszus...
Tényleg... Pedig találkoztam már vele xdÉs a php részét a kódnak a html - be szoktátok írni amikor formot írtok, vagy egy külön php fájlban mentitek?
-
19.Norbika
tag
válasz
kemkriszt98 #16034 üzenetére
Majdnem egymás szavába vágtunk
-
19.Norbika
tag
válasz
a form az html. Pontosabban html űrlap. ( <form></form> )
-
kemkriszt98
tag
válasz
A form tag a html része...
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #16032 üzenetére
Nekem ez egyenlőre még magas.
Csak a html és a css az amit valamennyire ismerek.
A php-val csak most kezdek el ismerkedni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
honda 1993 #16031 üzenetére
Adatbevitelre szolgáló elem a weboldalba beágyazva.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16029 üzenetére
Jó tanulási módszer lehet az is, ha már a nagyon alapok megvannak, hogy kitűzöl magad elé egy célprogramot, amit meg szeretnél valósítani, mondjuk egy form elküldését és a kapott adatok ellenőrzését. Mire megcsinálgatod, megnézel pár tutorialt a neten, csomó minden rád ragad. Aztán lehet bővíteni, teszem azt, adatbázisba mentéssel, olvasással, satöbbivel. Így mondjuk már el is jutottál oda, hogy egy regisztráció és login formot össze tudsz dobni.
Azért annyira nem lesz egyszerű, mint ahogy most leírtam
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16025 üzenetére
Igen amit mondasz hogy közben írogassam be a kódokat, az tényleg hasznos és ezt szoktam alkalmazni magam is.
Csak most a munkahelyemen vagyok és itt olvasgatom.
Majd holnap viszont megint átolvasom és akkor majd írogatok is -
PumpkinSeed
addikt
válasz
19.Norbika #16027 üzenetére
Ezekkel próbálkozom most. De igazából jobban tetszik az asszociatív tömbben tárolt adat mint ez a bind_result-os téma.
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Lesd meg ezeket:
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Mert nem jól telepítetted
Én azt tanácsolom hogy, egy nem támogatott dolgot ne nagyon akarj használni. Ne erőltesd a kör alakú lyukba a négyzet kockát
Még mindig azt tanácsolom, hogy ismerkedj meg a PDO-val. Ennek hosszabb távon csak az előnyét élvezheted.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16022 üzenetére
Mit nem értesz belőle? Vannak részek amit érdemes kétszer elolvasni, illetve úgy érdemes a könyv elejével foglalkozni, hogy párhuzamosan nézed és kipróbálod a példakódokat, hogy a működésüket is lásd.
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16022 üzenetére
Ne vedd sértésnek de nem vehetjük érdemleges értékelésnek ezt. Nem azért mert bármi baj lenne veled, csak nem ismered kellően a nyelvet. Így aztán az is lehet, hogy jól megvezettelek és rossz a könyv
Szerintem nem az csak gondoltam trollkodok egy kicsit
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16016 üzenetére
Megkaptam a hibaüzenetet.
Fatal error: Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/img_share/reg_log.php on line 29
Rákerestem, de mindenhol a mysqlnd driver hiányára hivatkoztak, amit telepítettem is, de így sem változik semmi.
-
honda 1993
senior tag
XD.
Nekem tetszik a könyv, ezzel nincs is gond.
Csak az a baj hogy ahogy olvasgatom, csak nagyon keveset értek meg belőle úgy igazából.
Remélem hogy ez nem csak velem van így.
XD
-
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #16020 üzenetére
A könyv tartalmából elég egyértelműen következik, hogy kezdőknek szól. Gyorsan rákerestem a tartalomjegyzékre.
Mi a PHP? 2
Mi a MySQL? 2
Miért használjunk PHP-t és MySQL-t? 2
A PHP legfőbb erősségei 3Várhatóan aki már találkozott magával a nyelvel, annak nem kell bemutatni sem. Szóval fogadjuk el, hogy ez egy kezdőknek szóló könyv. A legtöbb magyar nyelvű könyv már több éves. A piacon található könyvek közül ajánlottam olyat, ami a lehető legtöbb témával foglalkozik. Márpedig ha kicsit is utána néztél volna ( amit vélhetően nem tettél meg ) akkor belátnád, hogy ez a könyv elég sok témát érint és így nagyobb rálátást ad a nyelv lehetőségeire. Mivel mind tudjuk, egy nyelvet csak könyvből nem lehet megtanulni, így az sem elvárható, hogy mindennel foglalkozzon amivel te vagy én szeretném. Nem MVC pattern szerint fejlesztenek benne, hozzá sem szagol a TDD vagy BDD-hez, meg sem említi mi az az ORM és DAO, stb. Ha rajtam múlna, akkor egy sor procedurális kód nem születne benne, hanem a hello world is OOP lenne. Már csak a hozzászoktatás miatt is. De itt nem arról van szó, hogy szerintem mi a jó. Pedig 2014-ben a rendes OOP szintén alap.
A kérdező válaszára én is válaszoltam. Ezzel nem cáfoltalak meg téged, sőt még csak meg is erősítettelek. Az már végképp érdekes, hogy ezzel neked mi a bajod. Keveset aludtál?
Ötlet. Zárjuk le ezt a végtelenségig húzható témát
Ha egyszer valamikor összefutunk, akkor egy sör mellett megvitatjuk
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
19.Norbika #16018 üzenetére
És az általad ajánlott "PHP és MySQL webfejlesztőknek" című könyv címében, összefoglalójában hol kellene látni bármilyen utalást arra, hogy kifejezetten "kezdőknek szóló könyv" lenne? De tök mindegy, basszus, 2014 augusztusa van, te egy 2010-es könyvet ajánlasz, ami egész konkrétan a PHP és MySQL kapcsolatát taglalgatja, és komolyan elfogadhatónak tartod, hogy egy büdös szó nem esik a prepared statementekről (aztán még ki is oktatsz, hogy én tájékozódjak)?
Miért, mégis szerinted hogy kéne oktatni BÁRKINEK azt, hogy hogyan paraméterezzen fel egy query-t? Fűzögesse össze a stringet, escape-elgessen csak manuálisan? Ezt nem gondolhatod komolyan.
Igenis essen már szó egy PHP-ről és MySQL-ről szóló könyvben a prepared statementekről, nehogy már ez az elvárás legyen túlzott.(#16019) :
"$stmt->get_result() -> ez a metódus tudomásom szerint csak 5.0 - 5.3-as verzió között volt elérhető. Mérget nem vennék rá, csak félig"
Itt még be is linkeltem a hivatalos oldalát (meg a hibák elnyomását is írtam, de mindegy), idézem: "(PHP 5 >= 5.3.0)". A fél mérget nem javaslom, de ahogy érzed.
A PDO-preferálással legalább egyetértek. -
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16015 üzenetére
$stmt->get_result() -> ez a metódus tudomásom szerint csak 5.0 - 5.3-as verzió között volt elérhető. Mérget nem vennék rá, csak félig
Ha ehhez ragaszkodsz, akkor kicsit játszani kell szerver szinten. Ellenkező esetben ajánlom inkább a PDO használatát, vagy nézd át a mysqli doksiját újra.
P.S.
A hibaüzenetek el vannak nyomva nálad. Ezt biggyeszd a kód elejére.
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1); -
19.Norbika
tag
válasz
Mondjuk a legtöbb kezdőknek szóló könyv nem foglalkozik komolyabban ezzel a témával. Ahogy sok mással sem. De a piacon elérhető magyar nyelvű könyvekből ez az egyik legértelmesebb. Persze mint mindennek ennek is van hibája, de azért falba csak akkor verd a fejed, ha tájékozódtál is
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tutira nem említi azért azt a 20 oldalt amiben az OOP-t tárgyalja átolvastam. Megnéztem egy pár magyar nyelvű PHP-val foglalkozó könyvet, és ez volt a legfrissebb és jobb is szerintem. Attól függetlenül, hogy a prepared statmenteket nem tárgyalja egy jó alapot ad és abból már könny elsajátítani a továbbiakat.
Megnézem, lehet a rPI-n ki van kapcsolva.. 5.4.4 van fent.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16013 üzenetére
Erről beszélsz, amire azt írtad, hogy még a prepared statementeket is b@szik megemlíteni a könyv?
Hát valóban remek lehet... Mondjuk ha teljesen kihagytad ebből a könyvből az OOP-részt, akkor nem tudom, miért állítottad nagy magabiztossággal, hogy nincs is szó bennük erről, lehet, hogy ott említésre kerül (még ha a mysqli-t procedurális stílusban is lehet használni, lásd mysqli_prepare())...
(#16015) PumpkinSeed :
Különösebben nem gondolkodtam el a kódodon, de
1. a hibajelzések tutira nincsenek elnyomva? Vágod, az fejlesztés idején mindig legyen E_ALL értéken (E_ALL | E_STRICT).
2. a get_result miatt kérdezem, hogy 5.3.0-s vagy annál magasabb verziószámú PHP-d van telepítve? -
PumpkinSeed
addikt
Eljött a prepared statment ideje.
Új hobbi projekt amihez már kértem segítséget is lokalizáció terén mindegy nem ez a lényeg, elkezdtem benne használni prepared statmentet, kimásoltam a régebbi projektből ahol ment rendesen. Nem ment, semmi hibaüzenet csak a teljes PHP rész kihagyásra került a szerver részéről. Megnyitottam a hivatalos doksit ahonnan kimásoltam ezt:$mysqli = new mysqli("example.com", "user", "password", "database");
if ($mysqli->connect_errno) {
echo "Failed to connect to MySQL: (" . $mysqli->connect_errno . ") " . $mysqli->connect_error;
}
$stmt = $mysqli->prepare("SELECT id, label FROM test WHERE id = 1");
$stmt->execute();
$res = $stmt->get_result();
$row = $res->fetch_assoc();Persze a megfelelő helyeken kicseréltem mindent. Megint ugyan az a PHP rész kimarad mintha nem is lenne előző echo utasítások se működnek stb. kikommenteltem a sorokat. A $res = $stmt->get_result(); résztől adja meg magát folyamatosan, de semmi hibaüzenet vagy valami. MySQL kapcsolódás rendben van a lekérdezés elvben végig megy hiba nélkül.
Ugyanúgy doksiból kimásoltam ezt:if (!($res = $stmt->get_result())) {
echo "Getting result set failed: (" . $stmt->errno . ") " . $stmt->error;
}Hátha kapok valami hibaüzenetet, vagy hogy miért nem megy végbe a folyamat, de ugyan az. A PHP rész kimarad és a nyers HTML-t kapom vissza, mintha egy sor PHP-t nem írtam volna.
Bemásolnám a kódrészletet, de szerintem felesleges, mert ugyan az amit már bemásoltam csak más az SQL lekérdezés és az adatbázis kapcsolódás.
SQL lekérdezés:
SELECT * FROM users_login WHERE id = 1
Ha valaki tudna segíteni, hogy hol rontom el megköszönném.
-
honda 1993
senior tag
hmmm.
koszi
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
19.Norbika #16012 üzenetére
+1 én is ebből tanultam/ok.
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16004 üzenetére
Én ezt javaslom. Ezzel nagyon nem lőhetsz mellé.
-
válasz
honda 1993 #16008 üzenetére
Van benne még MySQL és Javascript is, a 285. oldalon pedig a tartalomjegyzék.
A Kozmajer Viktoros könyv pedig túl olcsónak tűnik, a szerző is egy zsebkönyvnek nevezi. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16008 üzenetére
Pontosan arra a könyvre írtam amit írtam.
Mármint: Kozmajer Viktor - PHP és MySQL az alapoktól. Erre.
A 24 órásokról nem tudok nyilatkozni, többen vannak ellene mint vele. -
honda 1993
senior tag
azt neztem mar,de
nem talaok semmi fele php tutorialt az oldalon.dede megvan kozben. csak azt nem tudom hogy a tobbi az is php,vagy vannak mas nyelvek is az oldalon
csak ezek a menu pontok vannak
1. Az alapok
2. A tartalom és a kinézet
3. Szerver oldali működés
4. Kliens oldali működésnem tudom hogy (B)DNReNTI(/B) melyik konyvre mondta amit mondott. de ezt a konyvet kezdtem el olvasni,errol mi a velemenyetek ?
Kozmajer Viktor - PHP és MySQL az alapoktól
-
válasz
A 24 órásat ne, 2005-ben adták ki. Korábban linkelt fordfairlane egyet azt nézted már?
-
DNReNTi
őstag
válasz
A neten az első vélemény róla amit találtam:
"Nagyon hasznos kis könyv, leszámítva, hogy a benne lévő anyag kb. 1998-ban íródott."
Scribd-en belepörgettem, az adatbáziskezelés pl kapásból a nyugdíjazott mysql_ parancsokkal van kivitelezve. Én maradnék továbbra is a naprakész blogok, netes tutorialok böngészésénél. -
honda 1993
senior tag
hali.
ezek kozul a melyiket erdemesebb elolvasni?
Kozmajer Viktor - PHP és MySQL az alapoktól
Matt.Zandstra-Tanuljuk.meg.a.PHP4.hasznalatat.24.ora.alatt
Matt.Zandstra-Tanuljuk.meg.a.PHP5.hasznalatat.24.ora.alatt
ezekrol a 24 oras konyvekrol valaki azt mondja hogy nem jok,valaki szerit igen.
viszont errol nem tudok semmit
Kozmajer Viktor - PHP és MySQL az alapoktól -
19.Norbika
tag
-
DNReNTi
őstag
válasz
19.Norbika #16001 üzenetére
Na hát oszt arra meg kinek van ideje?
Egyébként tesztelve volt az az elején, csak természetesen bővíteni kellett, aztán jöttek a furcsaságok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged