- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #12086 üzenetére
Melyik keretrendszer/nyelv kódbiztonsága a nagyobb?
Ezt nem hagyhatom ki: Az amelyiket biztonságosabban írják meg...Plusz az ingyenesség azért nagy szó mellette, mert általában az ügyfél dönt, hogy legyen minél olcsóbb. Ha valakinek nincs x HUF-ja, fejlesztési eszközökre, akkor inkább a linux, php vonal felé megy, és nem a win felé (igen ott van a visual studio express, de windowst venned kell...)
Plusz PHP-ra épül a legismertebb ingyenes CMS rendszerek (Wordpress például, más kérdés, hogy szerintem nem olyan jó... - de az emberek használják)
Személyes tapasztalatom, hogy ASP.NET-es kezdő fejlesztőt nem látnak szívesen a magya álláspiacon, vagy csak én voltam szerencsétlen, hogy nem tudtam 1 éves munkatapasztalot felmutatni.
Én a saját közepes méretű projekteimnél majdnem az ASP.NET-et kezdtem el használni
. De a Webmatrixot szívesen alkalmaznám bemutató oldalakhoz, mert kellemesebb használni, mint a PHP-t
f.balazs - na, ácsi, olyat akarsz, mint egy lapozó funkció, de mindig 1 oldalon jelenik meg a "lapozó" tartalma?
Pl.: index.hu/?page=10, akkor az 1. oldalon jelenik meg a tartalom, index.hu/?page=14 is az 1. oldalon?
És az oldallapozó egy dropdown menü listában lenne elérhető? -
f.balazs
csendes tag
Sziasztok, PHP-MySQL témában lenne egy kérdésem.
Egy lekérdezés után az adatokat laponként jeleníti meg az oldal, mivel több szám rekord van.
Elhelyeztem egy szűrő dropdown/lenyíló menüt. Eddig minden tökéletesen működik.
Ha viszont a teljes listában pl a 17. oldalra lapozok és ekkor adom meg a szűrő feltételeket akkor szűr is rendesen, de marad a 17. oldalon. Holott a szűrésnek lehet csak egy találata van, így nem jelenik meg semmi a 17. oldalon. (index.php/?page=17)A cél az lenne hogy az SQL szűrés/lekérdezés után mindig az 1. oldalt jelenítse meg.
Köszönöm
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #12096 üzenetére
Tudod, de mégis következetesen ASP-t írtál.
Na, majd tőle megtudjuk, miért vált. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #12095 üzenetére
Tudom, hogy nem ugyan az.
Nem feltétlenül vált, az is lehet hogy újat tanul. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #12091 üzenetére
Az ASP és az ASP.NET NEM ugyanaz. Itt bővebben: http://programmers.stackexchange.com/questions/44810/relationship-between-c-net-asp-asp-net-etc/44828#44828
(egyébként ezt írta Athlon64+ is, hogy "ASP-ről nem is volt szó")Én sem értem a váltás okát, egyetlen elfogadható magyarázat az lehet, hogy ingyenes környezetre akar váltani, mert egyébként teljesen értelmetlen.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Peter Kiss #12089 üzenetére
Köszi, működik.
De ha mondjuk más mappát szeretnék használni, akkor ezt mindig át kell majd írni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12089 üzenetére
Ha nekem megvan már a Windows-környezetem, miért dobjam ki az ablakon?
Senki sem mondta, hogy dob ki. De mindegyiknek megvan a maga helye. Az ingyenes környezet miatt olcsóbb a tárhely szolgáltatás is. Gondolom a legtöbb kis cég nem fog ASP-t kérni. Ha meg teljes VIR kell, akkor meg úgy sem érdekli, hogy most ASP vagy PHP, mert akkor áldoz rá többet ha kell. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Inv1sus #12085 üzenetére
Hirtelen Apache-ra tippelvén:
.htaccess a gyökérbe:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteRule ^$ Public/ [L]
RewriteRule (.*) Public/$1 [L]
</IfModule>---
@(#12088) Speeedfire
A PHP kb. egyetlen előnye, hogy ingyenes infrastruktúrára is fel lehet pakolni akármilyen alkalmazást. Ha nekem megvan már a Windows-környezetem, miért dobjam ki az ablakon? -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12086 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem tudja. Nincs se jobb, se rosszabb. Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Felesleges ezen vitázni szerintem. -
Coyot
őstag
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #12084 üzenetére
ASP-ről nem is volt szó, de mit tud akármelyik PHP-s MVC rendszer, amit a .NET nem tud, helyből, mindenféle kiegészítő nélkül? Melyik alatt van Entity Framework vagy NHibernate? Melyik keretrendszer/nyelv kódbiztonsága a nagyobb?
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani, hogy egy honlap ne a http://localhost/-ot tekintse root-nak, hanem annak egy almappáját?
Tehát szeretném a honlapomon a dolgokat a gyökérkönyvtárhoz képest linkelni, pl:
href="/css/standard.css"
href="/js/jquery.js"
href="/img/termekek/thumbs/terkkepe.jpg"de szeretném ha rootnak ezt látná:
http://localhost/subdirectory/
és nem ezt
http://localhost/ergo így ezek linkelések működnének.
És jó lenne, ha ugyanígy a localhostban lévő többi mappát is tudnám így használni, több projectként.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #12082 üzenetére
Ez miért olyan dolog? Az ASP meg PHP két külön dolog, 2 külön környezetet alatt fut, más komponensekkel.
Szerintem felesleges hasonlíthatni is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #12081 üzenetére
Csatlakoznék Athlon64+ kérdéséhez, ez engem is nagyon érdekelne.
A másik, ami foglalkoztat, hogy azt hogyan csináltad, hogy "nem találtam meg ezt a hivatalos dokumentációt" - most komolyan, a Google-ben milyen keresőszavakkal próbálkoztál, amikor a Yii framework kezelésével kapcsolatban kerestél? Beírtad, hogy kiskutya, és nem adta ki, hogy yiiframework.com? -
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #12081 üzenetére
ASP.NET MVC-ről váltani? Mi indokolja ezt?
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #12077 üzenetére
Speedfire + Lacces
Köszönöm!
Igazából én nem találtam meg ezt a hivatalos dokumentációt, azért kérdeztem. Nagyon tetszik, főleg, hogy asp.net MVC-ről váltanék erre, a struktúra nagyon hasonló(Asszem ez is MVC patternt használja)
-
Lacces
őstag
válasz
WolfLenny #12078 üzenetére
Esetleg ezt beépíteni?
(Meg ugye milyen excel-ről van szó? Microsoft Office (akkor nagyon gyanús a .net környezet használata), Libre Office, Google Docs?)
trisztan94 : Amit Speeedfire javasolt első link az alapnak jó, tanulmányozd át, esetleg csináld meg 2-szer (mint ahogy én is tettem anno, és onnan már egyszerűbb lesz) (Elsőre én csak nagyon átfutottam...)
Amúgy ha van már asp.net mvc vagy jsp tapasztalat akkor könnyű lesz az alap filozófiáját elsajátítani.
Ez a könyv jó, de én a tesztelés részét a végén kihagytam... -
WolfLenny
senior tag
Üdv.!
Kérdésem a következő:
Tervezünk egy PHP+mySQL kombót linux-os környezetben. Jelenleg egy Foxpro-s alapú rendszert szeretnénk lecserélni, ami képes excel-t "programozni" hasonlóan mint egy makró.Linux alapon ezt hogy lehetne megcsinálni ha linuxra ugye nincs excel? Jó lenne, ha emiatt nem kellene windwos-os környezetet választani.
Előre is köszi a választ!
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #12076 üzenetére
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy jó YII tutorialt, esetleg screencastot? (Lehetőleg ingyeneset) -
CSorBA
őstag
Oké, alakul, de:
Uncaught Exception: 604: Your statement is not indexable. The WHERE clause must contain an indexable column. Such columns are marked with * in the tables linked from http://developers.facebook.com/docs/reference/fql
Pedig csillagozva van.
-
CSorBA
őstag
Nem nem, a legelején akadok el. Van egy ilyen példám, amit fentebb is linkelt a fórumtárs. Így kezdődik:
require '../src/facebook.php';
// Create our Application instance (replace this with your appId and secret).
$facebook = new Facebook(array(
'appId' => '344617158898614',
'secret' => '6dc8ac871858b34798bc2488200e503d',
));Vagy ez a rész nekem nem kell? Hova írom be a querymet, azt nem vágom.
-
CSorBA
őstag
Várjatok, az elején akadok el. Ehhez mindenképp kell app id?
-
sztanozs
veterán
válasz
CSorBA #12065 üzenetére
Ez nem PHP hanem inkább javascript (azaz igazából egyik sem).
Az FQL egy HTTP GET alapú kérés, ami egy JSON formátumó stringet köp ki válaszként. Ezt elküldeni bármilyen nyelven el tudod és feldolgozni is bárhogy fel tudod.Amúgy a behivatkozott script nem működne, mivel az object_id numerikus típusú, te meg stringgel akarod megfeleltetni...
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne facebook - php vonalon. Annyi változatot találtam már rá, hogy nem is tudom min kellene elindulnom, így inkább megkérdem itt. Annyit szeretnék csak, hogy kilistázzam egy page lájkolóit.
Azt tudom, hogy ez az FQL kell nekem:
SELECT user_id FROM like WHERE object_id="page_id"
Szóval ehhez keresném a megfelelő környezetet. Köszönöm.
Itt találtam egy komplett kódrészletet: [link]
De minek ehhez app_id, meg ilyenek? -
STony
csendes tag
Otthon, székben.
Lehetőleg éjszaka, mert akkor kuss van, sok Coca-Colával*... és sok türelemmel...Bár így belegondolva az alapvető vezérlési szerkezeteket elmagyaráztathatnád valami ismerőssel, úgy azért jóval könnyebb.
De tutorialokat ha keresel, amik 0-ról indulnak ("Hello World!"), az is jó lehet...------
*Ez a műsorszám termékmegjelenítést tartalmaz -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát nem a "hol" a lényeg, hanem a "mit".
Arra gondoltam, hogy azért felelősséggel bíró melót (szenzitív adatok védelme) bevállalni elsőre, ujjgyakorlatnak szerintem kissé túlzás.
Kezdésnek jó, ha az ember megtanul egy formot validálni, feldolgozni, adatokat bevinni az adatbázisba, stb. Aztán jöhet képfeltöltés, stb. Mondjuk első lépés eleve az, hogy az ember megtanulja dinamikusan kiíratni az adatokat, külső tényezőktől (pl. aktuális oldal lekérése) függően...A CMS-ek sem betörhetetlenek, sőt, de azért a piszkos meló nagy részét elintézik helyetted, kattintgatós módszerrel (is).
-
Ryle
tag
válasz
Sk8erPeter #12059 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Igyekszem körbe nézni ezzel kapcsolatban.
Egyébként hol lenne érdemes elkezdeni a programozást ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem tudom, a "theme szinten átalakítani" alatt mire gondoltál, mindenesetre nem szabad belehekkelni a core-ba, létre kell hoznod egy saját "alsminket" pl. a Zenből, aztán úgy szépítgeted, ahogy akarod. Vagy vannak jó kész sminkek is, hogy még egyszerűbb legyen.
Jaja, pár modul telepítésével, meg hosszú beletanulási idővel megoldható.
Ne arra számíts, hogy 2 perc alatt megoldod, de ilyesmire szerintem kezdőként nem érdemes elölről belevágni (pontosabban NEM ilyesmivel kell kezdeni, ahol szenzitív adatok múlhatnak a programozási tudásodon).
Van Drupal topic, ajánlom még a drupal.hu-t, meg a Drupal Answers-t.Már ha ez lesz a szíved választottja.
-
Ryle
tag
válasz
Sk8erPeter #12057 üzenetére
Akkor a drupal nevű cms-t theme szinten átalakítani ?
És ez megoldható lenne benne valami plugin telepítéssel ?
Válaszodat előre is köszönöm
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Ryle
tag
Sziasztok!
Van egy civil szervezet, akiknek szeretnék segíteni egy online adatbázis létrehozásában.
Az lenne a kérdésem hogy miket kéne átnézzek hogy sikerüljön egy php + mysql alapon megírt oldal...ami ezeket a célokat szolgálná:
Login felület ( több user ) +1 admin aki tud usereket hozzá adni.
Loginolás után hozzá lehetne adni 2 különböző csoporthoz Nevet, lakcímet, személyigazolvány számot.
Két különböző csoport lenne csak benne, és ha az Y-ba berakom akkor ne írodjon bele a Z-be.Kvázi hogy ha új tag regisztráció lenne akkor vagy a Z vagy az Y csoportba kerüljön.
Illetve a tagokhoz lehessen írni "közleményt".Illetve azt is kéne tudnia a kis oldalnak hogy külön listázni a Z-t azon belül a férfiakat illetve a nőket és ugyan ezt az Y-ra.
Aztán egy összesített statisztika készítése az Y és a Z-ről...amit ha lehet akkor nyomtatott formába lehessen.
Ez az egész csak egy táblázat lenne minimum grafikával.
De még az is fontos tényező lenne hogy minden user csak a saját maga által létrehozott tagokat lássa...és az admin tudjon csak összetett statisztikát készíteni.
Tag = adatbázisban szereplő ( név + lakcím + szig szám )
User = oldal hozzáféréssel rendelkező emberAz utobbit csak azért írtam le, hogy könnyebb legyen engem megérteni hogy mit szeretnék.
Teljesen kezdő vagyok sajnos, de remélem tudtok valami tanácsot adni hogy merre induljak el.
Válaszokat előre is köszönöm.
UI: Ha esetleg nem voltam teljesen érthető, amit elő fordulhat...akkor kérlek kérdezzetek.
-
válasz
Sk8erPeter #12053 üzenetére
Most őszintén, ezzel az árral ki tud versenyezni...?
-
v_angelus
tag
válasz
Vision #12047 üzenetére
Igazából az ár nem nagyon számít, ami fontos, hogy nem akarok drágán olyan rendszert venni, ami mögött csak marketing van, használható megoldás nincs.
Az ideális az lenne, ha a számlázás mellett fuvarlevelet is tudna generálni a rendszer, és persze az illesztés, lehetőleg xml, de az se baj ha valami egyedi módon lehet vele kommunkiálni.
A készletnyílvántartás, raktárkezelés megvan már. -
v_angelus
tag
Nem feltétel az ingyenesség, sőt, csak mint opciót írtam, utánna néztem a törvényi dolgoknak, és ezért keresek egy olyan rendszert, céget aki felelősséget vállal mindenért. Magának a rendszernek a megírása nem okozna problémát, csak a felelősséget nem akarom/tudom válalni, főleg így hogy elég sűrűn változnak a törvények.
-
STony
csendes tag
válasz
v_angelus #12045 üzenetére
Arra azért vigyázz, hogy ha megvesznek tőled egy rendszert, amibe integrálsz egy "leszedem a netről az ingyenes PHP-s számlázót" modult , neked kell aláírnod, hogy az márpedig minden jogszabálynak megfelel, ami a vevőd számlázására vonatkozik.
Egy számlázó rendszerhez hozzá tartozik a megfelelő jogszabálykövetés, és a felelősség vállalása, hogy tényleg úgy működik, ahogy kell... -
v_angelus
tag
Sziasztok,
egy webshop fejlesztése során felmerült az igény egy számlázó programra, ami webes alapú, ha jól láttam van a piacon pár, amit lehetne használni, feltétel lenne hogy php-ban legyen megírva. Melyik szerintetek a legjobb alkalmazás (fizetős/ingyenes), amihez könnyen lehet webshop-ot illeszteni, rendelkezik valami interface-szel (xml).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sztanozs #12043 üzenetére
Na, itt említették, eddig ezt nem is ismertem:
http://www.iis-aid.com/
IIS+PHP gyors összehozásához ez elég jó lehet.
Bár a Web Platform Installeren keresztül sem túl nehéz. -
sztanozs
veterán
válasz
pvt.peter #12042 üzenetére
google, első találat...
-
coco2
őstag
PHP-ban ha csomagról külön telepítem, létezik thread safe meg nem thread safe. Azt hogyan kell érteni? Mert ugye a php az nem multi szálas.. Lehet erről olvasgatni valahol átfogó doksit? Gondolom azzal van összefüggésben, ahogyan a webserver a bejövő kapcsolatokat kezeli, de én olyanról még nem hallottam, hogy a scriptek egymásra tudnának futni.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #12039 üzenetére
Igen, én is átírtam még akkor... célszerűbb úgy én is rájöttem menet közben. Visszatérve a DATE_FORMAT-ra nem volt rá szükség, mert igazából nem is fontos szempont hogy DATE vagy DATETIME típus legyen a dátum. Csak a dátum volt fontos számomra. De azért köszi mindenkinek!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SektorFlop #12036 üzenetére
$row_count['count(date)']
Uhh, hát ilyen helyett inkább adj egy aliast a meződnek:
SELECT COUNT(date) AS date_count FROM....
vagy ilyesmi. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
SektorFlop #12037 üzenetére
Ilyenkor tud rajtad segíteni a DATE_FORMAT mysql függvény.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop #12036 üzenetére
Már nem tudom módosítani. Közben meg van, rájöttem hogy az idő zavart be.
-
SektorFlop
aktív tag
Igazából nem tudom melyik topicban lenne a helye, mivel van benne php írom ide. megszeretném számolni hogy egy naphoz mennyi tartalom tartozik. Első nekifutásnak így próbálkoztam:
$count_news = mysql_query("SELECT date, count(date) FROM news GROUP BY date");
while($row_count = mysql_fetch_array($count_news)){
$content .= $row_count['date'].' - '.$row_count['count(date)'].'<br>';
}eredménynek viszont nem azt kapom amire számítottam:
2012-11-02 20:30:29 - 1db
2012-11-02 20:31:01 - 1db
2012-11-03 20:30:52 - 1db
2012-11-04 20:30:47 - 1dbLáthatjátok, hogy 2012-11-02-én van kettő tartalom is, de külön írja őket. azt szeretném valahogy egybe vonni.
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #12029 üzenetére
Ha valaki esetleg meghallgatja, nagyon röviden leírhatná a konzekvenciákat, hogy mit hoznak ki a dologból.
Elolvastam a leiratot, csak fűrészelik a fingot, simán kihagyható az egész. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #12032 üzenetére
lehet, sose volt rá szükségem
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #12028 üzenetére
Bakker, mar erre is van bepitett fv?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11865 üzenetére
Nekem még nem volt időm meghallgatni vagy egyáltalán huzamosabban belehallgatni, de hátha elhangzanak érdekes információk ebben a beszélgetésben a korábbi téma kapcsán, amikor arról beszéltünk, hogy mennyire jó vagy mennyire nem PHP-ben is erőltetni a Java-szerű vonalat:
Ha valaki esetleg meghallgatja, nagyon röviden leírhatná a konzekvenciákat, hogy mit hoznak ki a dologból.
-
Sk8erPeter
nagyúr
dehogyis
Ennél jóval egyszerűbb, egyszerűen elosztod a darabszámot a csomagegységgel, aztán ceil()-lel felkerekíted, majd beszorzod a csomagegységgel ezt a számot, az lesz a korrigált darabszám.Például én 34-et tettem be a kosárba, a csomagegység nálatok meg 12, tehát akkor a legközelebbi felfelé kerekített, csomagegységnek megfelelő darabszám a 36 lenne. Ez így ki is jön:
$package_unit = 12;
$pieces_in_cart = 34;
$pieces_corrected = $package_unit * ceil($pieces_in_cart/$package_unit);A $pieces_corrected értéke tehát 36 lesz.
-
biker
nagyúr
Van-e valami elegáns tippetek a következőre
adott egy termék, aminek a csomagolási egysége pl 6db
ha én darabárat akarok feltenni, (hogy árgépen szép legyen pl) akkor ugye db mezőbe be tud írni akár 4-et, vagy 8-at isazt szeretnénk, ha ilyenkor a gép felkerekítené a következő legkisebb csomag mennyiségre
tehát ha db < cs.e akkor dab=cs.e lene
de ha nagyobb mint cs.e akkor meg kell nézni osztva 1-e, ha nem, akkor legyen annyi, hogy osztható legyen maradék nélkül, pl 10-et ír be, akkor 12-t tesz a kosárba
de az ok, megnézem egész szám-e, maradék nélkül osztható-e, nem, ok, de utána hogy kerekítem fel X * cs.e összegre? ciklussal adogatok hozzá 1-et amig maradéktalanulem osztható?
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Van egy feladatom amiben egy statikus honlapot kell létrehozni, de meg kell valósítanom egy Front Controller mintát.
A könyv amiből tanulunk tartalmaz egy statikus megoldást ami nekem jó is lenne, ha érteném hogy mit miért hogyan.<?php // index.php
switch ( @$_GET['action'] ) {
case 'edit':
include ('actions/edit.php'); break;
case 'post':
include ('actions/post.php'); break;
case 'delete':
include ('actions/delete.php'); break;
case 'default':
include ('actions/view.php'); break;
} ?>Próbálgatta keresgélni egy hasonló megoldást, de nem sikerült. Tudnátok segíteni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #12024 üzenetére
Na, hát az is valami.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #12016 üzenetére
Semmi logolás nincs. Ez a kód nem embernek való. Átneveztem az osztályokat amiket behúzok és most működik.
-
válasz
Sk8erPeter #12017 üzenetére
Persze, ez itt a probléma. Ezért szenvedtem ennyit vele...
Amúgy szerintem marad a DOM, legfeljebb felnyomom a max_execution_time-ot a szerveremen. Úgyis csak naponta egyszer, éjszaka fog lefutni a kérés.
Más:
Van valami jól bevált megoldásotok távoli szerverről kép átmásolására, átnevezésére, és átméretezésére? Eddig csak kliens oldalról feltöltött képet manipuláltam, és nem tudom, hogy van-e érdemi különbség a kettő között?
-
oleslie
aktív tag
válasz
Vision #12014 üzenetére
DOM-al nem tudtam megoldani, hogy 2 percen végezzen az adatok megemésztésével.
Feldolgozás közben figyelni kellett hol tart a script futásidőben, és a 2. perc letelte előtt paraméterezve header('Location...') -al visszairányítani saját magára különben ... különben csöcs, mert a listát/-kat van ahonnan csak óránként 1x, de van ahonnan NAPONTA csak 3x lehet letölteni.
regex -el bőven időn belül végez.
Persze szervere válogatja. -
Swifty
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #12019 üzenetére
Igen...
Bocs...
Tapsi-nak szerettem volna
Sorry
-
Swifty
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #12016 üzenetére
Ez segíthet...
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #12015 üzenetére
pedig ez a "másodjára azonban már nem tudok behúzni semmilyen fájlt ugyanabból a könyvtárból" nem túl beszédes, mert most nem tudjuk, hogy a require_once-nál mi a baj, az elérési út a gáz vagy jogosultságok vagy egyéb... localhostra nem tudod ugyanezt tükrözni?
az éles szerveren egyébként nincs semmi logolás a hibáknak?
-
oleslie
aktív tag
sok adat -> timeout. DOM felejtős. regex a barátod
-
válasz
Sk8erPeter #12008 üzenetére
Átírtam, de nyilván nem ez volt a gond. Kösz, hogy szóltál.
Ezt a classt használtam végül: [link]
A kód jelenleg így néz ki:
$client = new SoapClient('http://....asmx?WSDL',array("trace" => 1,"exceptions" => 0,'features' => SOAP_SINGLE_ELEMENT_ARRAYS));
$result=$client->GetCikkekKeszleten(array('web_update'=>'2012-11-20-11:00'));
$t1 = new XMLSerializer;
$re = $t1->generateValidXmlFromObj($result->GetCikkekKeszletenResult,"","");
$re = htmlspecialchars_decode($re);
$re = str_replace(array("</valasz>",'<valasz xmlns="" verzio="1.0">'),array("",""),$re);Ez már egy normális XML-fát ad vissza. Egyelőre fájlba írom, de lehet, hogy kihagyom ezt a köztes lépést, és rögtön feldolgozom. Továbbra is a nagy adatmennyiség a probléma.
Az XML feldolgozó:
$z = new XMLReader;
$z->open('tmp.xml');
$doc = new DOMDocument;
while ($z->read() && $z->name !== 'cikk');
while ($z->name === 'cikk'){
$node = simplexml_import_dom($doc->importNode($z->expand(), true));
$ki .= '<tr><td>'.$node->cikkid.'</td><td>'.$node->cikkszam.'</td></tr>';
$z->next('cikk');
}
?>Az XML pedig így néz ki:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<any>
<cikkek>
<cikk><cikkid>93038</cikkid><cikkszam>SKNB52</cikkszam></cikk>
</cikkek>
</any> -
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #12007 üzenetére
Hiba keletkezik vagy egyszerűen nem éred el a file-t ? Most megprobáltam igy :
test.php :
include 'test2.php';
echo __FILE__ . '<br>';test2.php :
include 'test3.php';
echo __FILE__ . '<br>';test3:
include 'test3.php';
echo __FILE__ . '<br>';Tökéletes . Ha ezt megprobálod mi történik?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12006 üzenetére
Nem ártana, ha az UFT-8 helyett UTF-8 lenne használva.
Mondjuk ettől még gondolom nem ez a para. Az a baj, hogy eléggé általánosságokat írsz, szóval nehéz kitalálni, most mi a pálya. Végül is most akkor a $result objektumodban mi van? Azt írtad, valamiért htmlentities-zel nálad üres string jön vissza, pedig az nem túl normális, de lehet, hogy korábban rossz sorrendet mutattam, már nem emlékszem
szóval próbáld meg megint kiíratni (vagy fájlba, mindegy):echo ' <pre>', htmlentities(var_export($result, TRUE)), '</pre>';
erre mit kapsz eredményül?
-
Brown ügynök
senior tag
Órák óta küzdök egy problémával, valami nagyon bagatell dolog lesz megint de egyszerűen nem látom a hibát.
Adott egy fájl amibe behúzok egy másikat - ami egy osztályt tartalmaz- ugyanabból a könyvtárból. Ebben a fájlban szintén behúzok egy másikat ugyanabból a könyvtárból. Illetve csak behúznék mert nem húzza be.
Tehát a 3 fájl egy könyvtárban van, másodjára azonban már nem tudok behúzni semmilyen fájlt ugyanabból a könyvtárból. Az egyel kijjebb lévőből viszont igen. Szóval nem értem. Hibaüzenettel nem tudok szolgálni. A fájlok jogosultsága 644.Jöhetnek az ötletek.
-
válasz
Sk8erPeter #12005 üzenetére
Természetesen hamarosan megírom a teljes kódot, de még nem vagyok vele kész.
A gond az, hogy SOAP-on keresztül távoli szerverről kapok egy objektumot, ami egy XML-fát tartalmaz. Férfiasan bevallom, hogy ez teljesen új terület számomra, és örülök, hogy egyáltalán sikerült megoldani, mert a határidő bizony sürget. Szóval szeretném először átlátni nagyjából ezt az egész témakört, és utána majd reszelek még a kódon.Hab a tortán, hogy elég sok adatról van szó, amelyet SQL-be kell közben írni (több tízezer node).
Szerk:
Érdekesség, hogy az XMLreader csak akkor működött, amikor a stringből kinyestem ezt:
<valasz xmlns="" verzio="1.0">...</valasz>
Ezt követően tökéletesen beolvasta a fát. Erre valami ötlet a szakiktól?
<?xml version="1.0" encoding="UFT-8" ?><any><valasz xmlns="" verzio="1.0"><hiba><kod>3</kod><leiras>Túl sok kérés </leiras></hiba></valasz></any>
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12000 üzenetére
(#11999) Tapsi :
ha már rákérdezel fórumon, segítséget is kapsz, akkor illik azt is megírni, hogy végül mivel oldottad meg.Amúgy igazából nem értem, miért jó ez így neked, hogy XML-ben adod vissza a választ, ha már meglenne a módszer arra is, hogy szépen objektumokban és/vagy tömbökben kapd meg a választ, ami könnyen kezelhető...
így csak raksz egy tök felesleges overheadet az egészre. Mármint a kliensoldalra, a szerveroldalon nálad nem tudom, mi a helyzet (pl. miért így XML-ben kell visszaadnod). -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12003 üzenetére
Közben megoldottam beépített log-olással.
A probléma meg annyira egyszerű volt, hogy csak nem bökte ki a szememet. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12002 üzenetére
Erre valóak a debug szintű logüzenetek.
-
Speeedfire
félisten
Ki, hogy szokott háttérben lefutó dolgokat tesztelni/debuggolni?
Modelben mentés után akarok még csinálni valamit. Elvileg mennie kellene, de mégsem megy le. Lehet valami adatot nem kap meg, vagy hasonló.
Ötlet erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest