- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyot
őstag
Ellenőrizni max abból fogod tudni hogy mikor volt az utolsó megmozdulása, de mivel a web stateless nem tudod azóta mi történt.
Egyszerűen mikor másik userid_session_id_ip_ + tetszőlegesen browser agent, mert miért ne - azonosítóval akar belépni akkor szépen a többi helyről kilépteted aztán annyi.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #17754 üzenetére
-
Coyot
őstag
Akkor nem jött át jól amit írtam. Ctrl+Space kombóra is olyan lassan nyílik, hogy inkább begépelem. Gyakorlatilag "lagg" érzése van.
Az meg a földhöz vágós verzió mikor már tudom pontosan a kombót amit le kell ütnöm hogy egy 30+ karakteres method-ot hívjak - nem történik semmi - elkezdem begépelni és egyszer csak gépelés közben kiegészíti a kódot. Up to date verzió természetesen. A winem mondjuk már marha régi lassan megérett a telepítésre, de ez a lassulás sokszor előfordul.
-
Coyot
őstag
Ha már netbeans. Egy valamivel nem tudok egyszerűen kibékülni vele kapcsolatban. Gyorsabban gépelek mint ahogy a code completion működik. Gépem elég erős hozzá 8giga ram, I5 660, SSD.
Ötletek?
Régen használtam Komodo-t, azzal ilyen gond nem volt.
Speeedfire:
Én kérek elnézést! -
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #13995 üzenetére
És mire megtanulsz minden parancsot elbaszol egy fél életet, je
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #13503 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem állok szemellenzősen a dologhoz. A végigcseszik az oldalakat pedig pont egy joomlás példára írtam amúgy.
Nekem ahhoz hogy hatékony legyen a Drupalban nagyon sokat kellene tanulnom a működését, jelenleg mivel erre nincs időm, nyilván nem érné meg egy percet sem belefeccölni. Erre mondtam hogy a szentgrálja mindenkinek megvan, neked ez, nekem meg a saját kis szarom.
Viszont ha van egy linked hogy tudok marinéni egszerűségű admint kirakni az jó lenne, legalább segítenék az oldal használatában amiről lejjebb beszéltem
"Ti kezdtetek el nagyon vicces érveket felhozni amellett, hogy márpedig ez NEM megoldható CMS-sel, és jöttek a gyökérségek, hogy dehát az nem olyan rugalmas, mint a saját ki tudja milyen tákolmányom."
Szerintem senki nem mondta hogy nem megoldható csak azt hogy lehet egyszerűbb egy direkt erre a célra összerakott rendszer, legalábbis én így értettem. És szerintem a 100%-ban saját kódodat is sokkal könnyebben módosítod, tehát igen rugalmasabb vagy vele mint pl egy modullal amiben ha hiba van először meg kell nézned mi a baja, megismerni hogy működik, aztán javítani, míg saját kódban egyből tudod hol a hiba, gyakorlatilag így az azonnal javítható. Szerintem a többiek is valami hasonló módon közelítik ezt meg.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #13501 üzenetére
Tudod ez olyan dolog, hogy kinek mi. Te belefeccöltél nem kevés időt a Drupalba, ragaszkodsz is hozzá foggal körömmel
(legalábbis a hozzászólásaid alapján), megismerted annyira hogy Te ezzel tudnád a legegyszerűbben összerakni a projectet. Én most hogy csak elkezdtem ismerkedni vele, semmiképpen nem állnék neki, már csak abból az okból kifolyólag sem, hogy egyáltalán nem user friendly az adminisztrációs felület (ez amúgy mennyire módosítható van hozzá "faék egyszerűségű" modul?).
Mindenkinek megvan a maga "szent grálja", ismerek olyat aki Joomlával tud nagyon nagyon gyorsan összerakni ilyen jellegű oldalakat, ő arra specializálódott, ismeri az összes ilyen modult vagy nem tudom ott minek nevezik. Más kérdés hogy jön egy exploit hullám és végigcseszik az összes oldalát
Valamint én nem szeretem azokat a modulokat sem egy ilyen rendszerben amiket nem én írtam, ha bármi gond lesz (bug, biztonsági rés stb) az ügyfeled megoldást fog várni, nem mondhatod azt neki, hogy várjál majd a közösség megoldja, mert az van mögötte. Jobb esetben türelmes és vár 1 munkanapot rosszabban meg nem, és joggal fog tőled elfordulni. Nekem ez elég ahhoz hogy a saját kis rendszerem tegyem alá, mert abban biztos vagyok.
Na szájtépés OFF, használd a szent grálod, én is azt teszem
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #13497 üzenetére
Szerintem itt nem az én általam írt(amúgy az is MVC alapú csak én azt máshogy értelmezem, de ez az én dolgom
), hanem arról van szó (szerintem) hogy ilyen feladatra jobb megoldás egy erre a feladatra írt motort használni.
Amúgy pont a napokban kezdtem bele a drupalba, 7.15 ha jól rémlik, de az az admin bar amit oda kirakott, hát elsőre látszik hogy a fejlesztőknek van készítve és nem a végfelhasználónak. Kedves ismerősöm kért meg mert nem sikerült neki kiigazodnia a rendszerben. Nekem amúgy tetszett, de egy ilyen feladat megoldására, mint ami a példa is volt ennél is saját modulokat kell írnod, ami nem teszi épp átláthatóvá a rendszert. Főleg hogy alapban is annyi modul van felrakva, hogy fél órát görgőzöl mire megtalálod amit keresel.
Ismétlem ez nem gond, sőt jó, csak szerintem nem a felhasználóknak van készítve.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #13495 üzenetére
Pedig az állítás 100%-osan igaz volt. Akkor is ha Drupal szerető vagy.
-
Coyot
őstag
válasz
CSorBA #12857 üzenetére
http://thecodinglove.com/
van még egy, de az most nem jut eszembe, pedig az volt az első ilyen oldal.
-
Coyot
őstag
Nálunk régen egy másik kóddal de hasonló vírus jött be francia IP-ről. Ezért leírom nagyjából az mit tudott hátha segít valamit:
Minden index.php fájlba beillesztette a kis base64es img ből visszafejtett kódját.
FTP-n jött be, első próbálkozásra belépett, tehát tudta a hozzáférést. Minden bizonnyal kiküldött ftp hozzáféréseket szereztek meg, mert a szerveren futó több 100 rendszerből csak néhányat sikerült fertőzni és teljesen más fajta rendszereket (WP, Joomla, egyedi fejlesztések ).
Tehát mindenképp módosítsátok az összes FTP fiók jelszavát, mert hiába pucolod ki a kódot visszamásolja magát.
Ha ettől különböző támadást fogtál ki, oszd majd meg itt kérlek, hogy többet tudjunk a témáról
-
Coyot
őstag
válasz
CSorBA #12564 üzenetére
Ha a piros szín kulcsa kell akkor: array_search. De ez itt már több kérdést vet fel mint választ
array_pop ki is szedi az elemet a tömbből, ráadásul csak a legutolsót amit beletettél, erre azért érdemes odafigyleni.
Sk8erPeter
Rosszul fogalmaztam, tipikusan ilyen ahogy a php.net példáiban van a needle és haystack, egyszer az első paraméter a keresett érték második amiben keresel, más függvénynél meg már fordítva van. Sosem tudom megjegyezni mikor melyik eset áll fenn -
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #12172 üzenetére
a tooltipben
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #12159 üzenetére
Nem fértem a módosításba bele, asszociatív tömbökön oké, azon jó lesz
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #12159 üzenetére
Akkor rossz a példád, mert nálad az első tömböd 0-ás indexű értéke ami 'egy' volt eltűnt.
array_merge-el újraindexeli az első tömbödet és folytatja az indexelést a második tömb elemeivel és így tovább.tehát a te kimeneted ez lesz:
array(5) {
[0]=> string(3) "egy"
[1]=> string(5) "ketto"
[2]=> string(5) "harom"
[3]=> string(5) "nulla"
[4]=> string(5) "harom" }te pedig ahogy írtad ezt szeretnéd:
0=>nulla,
1=>ketto,
2=>harom,
3=>haromMarhára nem mindegy csak azért mondom
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #12155 üzenetére
Neked az kell hogy a kulcsok maradjanak és azonos kulcsok esetén valami prioritás szerinti érték kerüljön bele? Szerintem erre írj egy saját függvényt.
Az előbb említett array_merge újraindexel teljesen, szerintem nem arra gondolt, már csak azért sem mert szeretné a létezőt felülírni.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #12144 üzenetére
Mennyé má' szt ASP-z inkább
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #12122 üzenetére
S lőn legyen meg a PHP mint script nyelv. S varázsoljunk bele nagy egyszerűséget, kíméljük meg a népet a típusoktól. Legyen hát. Így lett. S a népek láták hogy ez jó vala, fejlesszétek az nyelvet mely immáron úgy kinőtte magát, hogy annak elsőre nagy egyszerűséget adó típustalansága lett legnagyobb hátránya.
Na szóval a php mikor elkészült /tanulányaim homályos emléke szerint/ ezzel a típustalansággal és egyszerűséggel szerezte meg az emberek bizalmát, ezért fejlesztik ilyen nagy léptékben, és ezért ilyen jó nyelv. Amugy mióta fejleszti közösség a PHP-t? Ez azért nem Drupal.
Ha belegondolsz mi volt a 4esben (egyáltalán használtál e rég php-t?) ? Hát azért nem volt egy nagy eresztés na, az 5ös újításaihoz képest meg végképp nem. Arra próbáltam célozni, hogy ha egy átlagos típusos nyelv lett volna a kezdetektől akkor lehet nem jut el idáig. Igazából ennyit akartam mondani, lehet csak most sikerült jól megfogalmazni (az alvás segít).
Egy szónak is 100 a vége, kódoljunk szépen string var-ba csak ritkán tegyünk tömböt
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #12116 üzenetére
Igen a php egy scriptnyelv, és nem típusos, pontosan ezért használják annyian és emiatt az egyszerűség miatt lett ilyen népszerű. Tehát igen ez a nagy kényelmesség előny, ha nem lenne ilyen egyszerű lehet nem is ez terjedt volna el.
Az a baj félreértesz, 100%-ban igazad van, én sem használom ilyen szinten szarul a php-t (és nem szoktam gányolni azt nem tudom honnan szedted
), de, és ott a de és mindig ott lesz ez a de: amíg a nyelv nem típusos addig marha sokan fogják így használni, mert engedi.
Sok régi kódot írtam újra, és tele volt ilyenekkel, biztos bennem van a hiba, hogy nem akadok fent rajta, de mint mondtam a komment hiány és a semmitmondó változónevek engem ezerszer jobban zavarnak, mert anélkül aztán tényleg nehéz kiigazodni mások kódjában.
A tömbbe stringes példa nagyon aranyos meg minden, de te is tudod szerintem hogy mire gondoltam
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #12114 üzenetére
Tudod, erre szokták azt mondani, hogy a megrendelő nagyon nagy ívben szarja le, hogy milyen minőségű a kódod, működjön.
Tudom és értem miért kell okosan kódolni, de azért a php legnagyobb előnyéből ne csináljunk már hátrányt.
Ha fáj hogy bármibe bármit tehetsz és imádod a compiler error tényleg menj .NET-reHozzáteszem én is a szép kódolás híve vagyok, és nem szoktam gányolni, de engem nem zavar ha egy tömbbe stringet teszel, csak legyen ott az a rohadék komment hogy az miért jó úgy (pedig igazad van általában nem jó úgy...), nomeg a változók és függvények neve ne a,b,c legyen. Szerintem ezek sokkal nagyobb hibák, mint az előbb említett.
Szigorúan szerintem
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11603 üzenetére
Szerintem igazából innen ízlés kérdése, kinek melyik tetszik. Nálam a debug modul print_r el rakja ki az infókat, de valószínű a var_dump-al is pont ennyire meg lennék elégedve
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11597 üzenetére
Meg mertem volna esküdni hogy a var_dump és a print_r uabban a formában adja vissza az adatot, de ha nem, hát nem
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11593 üzenetére
de a var_export más formában adja vissza a vizsgált változókat mint a másik kettő, tehát alapműködésben teljesen más.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11590 üzenetére
print_r úgy működik,mint a var_dump, de tudod visszaadatni vele az értéket( a var_dump azonnal a kimenetre tol mindent).
var_export, meg php-ban felhasználható formában jeleníti meg az értékeket.
nem biztos hogy jól tévedek, de lehet
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #9776 üzenetére
Jo
Pont akkor kesseled ha mindegyiket tárolod vagy már feltöltéskor teszel rá vízjelet. Sőt szerintem méret szerint is kötelező kesselni,ne a szerver dolgozzon már vele minden egyes letöltéskor.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #9759 üzenetére
De még mindig nem derült ki hogy vízjelezel htaccess-el, ezt akarom látni
Ezért igazából nincs értelme a kérdésnek. Vízjelhez mindenképp kell php, ahhoz hogy normális linkek legyenek ahhoz meg a htaccess.
Én írtam már pár ilyen cuccot, nekem mindig egy php adja ki a képet, htaccess meg lekezeli a kép eléréseket és dobja a php nak, php eldönti van e jogod a képre, megvan e a kért méretben stb stb.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #9371 üzenetére
hova redirectelsz?
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #8841 üzenetére
szóval a prohardver meg a mobilarena meg a logout meg a többi oldal is hülyeség?
-
Coyot
őstag
Írsz egy obfucalót nem nagy kunct az sem, weblaboron volt is kész példa rá.
vagy: obfuscatephp a progi, nem ingyenes így belerak egy kódrészt amitől 7 nap után leáll a kód. Írtam rá egy reguláris kifejezést ami kibombázza belőle np++al pikkpakk ki lehet pucolni, ha kell szólj
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7473 üzenetére
gányolás? láttál már wp template kódot egyáltalán?
csak rajtad múlik mennyire fog szarul kinézni a kód, a motor meg megcsinál mindent helyetted és van hozzá rendes dokumentáció. innen engem nem érdekel mennyire gány a belső kód. ami amugy a régi időkre emlékeztet, sima strukturált szerkezet, néhány újabb okosabb megoldással.
de megsúgom halkan, hogy a kutyát nem érdekli hogy gány-e a kódod ha jól működik.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7469 üzenetére
Template-en mindent megoldasz wp-ben, nem kell a kódban turkálnod. Szerintem fasza
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7095 üzenetére
tuti hogy a ciklusban felülvágod az értékét... mivel 1 hírt kitett a másodikat már nem tudja.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7090 üzenetére
nem vágtad felül a $lekerdez változó értékét?
mod.: sorry elírtam a változónevet
-
Coyot
őstag
válasz
Brown ügynök #6995 üzenetére
<base href="http://localhost/projekt" />
-
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #4842 üzenetére
Így van a kiválasztott value-t fogod megkapni belőle.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #4625 üzenetére
Attól még mindig duplán escapel, inkább azt kerülje el min utólag mókolni az adattal...
-
Coyot
őstag
válasz
8nemesis8 #4588 üzenetére
google első találat, és szépen le is rajzolja hogy csinálj sheduled jobot
http://www.oracle.com/technology/obe/obe10gdb/manage/scheduler/schuser.htm -
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4488 üzenetére
ne írass ki semmit header() előtt, naggyából és egyszerűen ennyit tesz
nah kicsit pontosabban: a header kell hogy legyen az első információ amit a szerver elküld a böngészőnek, tehát sem hibaüzi sem echo, print nem lehet előtte.
-
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4485 üzenetére
header('Location: http://www.example.com/');
Ez lesz a te embered, de arra figyelj, hogy csak akkor ha még semmi output nem volt előtte.
Megelőztek
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #4100 üzenetére
mysqli használata ajánlott, és teljesen mindegy hogy 3 ezred másodpercel gyorsabban fut vagy nem, nem azért szeressük mert gyorsabb/lassabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest