- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Korcsii #10082 üzenetére
Amúgy azt írtam, csak 8 óta kicsit már tompulok
A lényeg amit szeretnég elérni, hogy ha nincs id , akkor echo-zza ki, hogy acolor, ha van id és az az id amit szeretnék ( tehát ha van id és about akkor echozza ki, hogy current, de ha van id és nem about akkor echozza ki ,hogy acolor)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Korcsii #9882 üzenetére
Ja, valszeg tök feleslegesen zabál úgy, mert gondolom a file_get_contents() is a háttérben valójában a fentihez hasonló módszerrel megy végig a fájlon (kb. C-s szintaktika), ez csak egy "wrapper" ahhoz, hogy még kényelmesebb legyen ilyen ismétlődő feladatok elvégzése (ne kelljen szarakodni a fájllezárással, stb.), meg hogy némileg beszédesebb legyen a függvény neve.
Ráadásul az nem feltétlenül egyértelmű, hogy milyen sortörés van a fájlban (Windows-os CRLF, vagy Linux-ra jellemző sortörés, stb.), így azzal is szarakodnod kéne, hogy azt megoldd.
Tehát ha kifejezetten a fájl soraira vagy kíváncsi, akkor nem érdemes ezt a függvényt használni, akkor a sonar által mutatotthoz hasonlót érdemes inkább alkalmazni, már csak erőforráskímélés érdekében is. -
dany27
őstag
válasz
Korcsii #8679 üzenetére
azaz
Az h nem fér a fejembe hogy ezzel miért nem megy: V6qqriqA
Ezzel meg jó: fV6qqriqA
Szval vmiért kell neki az elejére vmi olyan ami nem szám... Ha kiveszem azt a kis darabot amit az előbbi kommentemben írtam akkor meg jó. Ezért kérdeztem hogy milyen modosító az a #-os rész. -
sekli
addikt
válasz
Korcsii #8600 üzenetére
Nem tudom, hogy Te hogy próbáltad, de és lookbehind-dal próbálkoznék.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Korcsii #2063 üzenetére
Én olyat script-et ismerek, ami kép előtöltést csinál.
<script language="JavaScript">
if (document.images)
{
preload_image_object = new Image();
// set image url
image_url = new Array();
image_url[0] = "kep1.jpg";
image_url[1] = "kep2.jpg";
var i = 0;
for(i=0; i<=1; i++) //itt addig megy ahány kép van
preload_image_object.src = image_url[i];
}
</script> -
vakondka
őstag
válasz
Korcsii #2063 üzenetére
<?php
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Pragma: no-cache");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);?>
Így kell hogy semmit se gyorsítótárazzon, de hogy a képeket js-t, stb mégis gyorsítótárazza ?...nemtom...
-
fastervótam
tag
válasz
Korcsii #1006 üzenetére
Lényegében a "aaa" stringgel még történnek dolgok, mielőtt az echo kiírja az outputra, változóbehelyettesítés, vezérlőkarakterek, (illetve nem csak echonál, hanem mindenféle stringkonstans definiálásnál), a 'aaa' közötti string viszont változtatás nélkül kerül ki, nagyjából így lehet összefoglalni a lényegét. Én általában a '-t használom, mert így egyszerűbb html tagokat kiírni duplaidézőjelel.
echo '<form action="'.$_SERVER['SCRIPT_NAME'].'" method="post">';
például. Persze ilyen csak akkor van a kódban, ha nem használok template-kezelőt.
-
fastervótam
tag
válasz
Korcsii #1001 üzenetére
A böngésző nem látja, hogy te az echo során határolókarakternek ' vagy "-t használsz, ez csak a PHP-t érintő dolog.
" Ennyi darab: $x " - $x helyére behelyettesítődik $x változó tartalma
' Ennyi darab: $x ' - Ittt $x kerül kiírásra, nem változónévként értelmezi a PHP.
nagyjából ez a lényeg. Elméletileg a ' gyorsabb, mivel egyszerűbb kiírnia a php-nak, de a gyakorlatban nem tapasztalható sebességkülönbség.
-
cucka
addikt
output bufferben keresgélni lehet (ezt már írták), de leírásod alapján valószínűsítem, hogy valami brutális gányolást szeretnél elkövetni, tehát nem ajánlom
.
a cron-al kapcsolatos kérdésednek pedig semmi köze nincs a php-hoz, valamelyik nagy linux topikban minden bizonnyal tud majd valaki válaszolni rá, de google használatával is simán meg lehet csinálni.
-
loszerafin
senior tag
csak gondoltam valami nagy profi nagy tudományosan elmagyarázza hogy a program működéséből adódóan a....
Elmagyarázom én, csak előbb mondd meg, melyik a gyorsabb
Egyébként úgy látom, az 5000 túl kicsi, nyomd feljebb. Fél óra futásnál már talán lesz
különbség.Gyakorlati haszna persze nincs a dolognak, nem az echo-k miatt lesz lassú egy php program.
-
H.O.D.
senior tag
Próbáld ki ezt:
<?php
define(''C_ON'' , ''[CODE]'' , true);
define(''C_OFF'' , ''[/CODE]'' , true);
// ezeket kell lecserélni
$bbcodes = array('':)'' , '':D'' , '':DD'' , '':DDD'' , '':P'' , '':('' , '':(('');
// erre cseréli
$bbimages = array(''s1'' , ''s2'' , ''s3'' , ''s4'' , ''s5'' , ''s6'' , ''s7'');
// a kapcsoló, ami jelzi, hogy kell-e cserélni
$_replacing = true;
switch(true) {
case strpos(strtolower($_ENV[''OS'']) , ''win'') !== false:
$break = chr(0x0d) . chr(0x0a);
break;
case strpos(strtolower($_ENV[''OS'']) , ''mac'') !== false:
$break = chr(0x0d);
break;
default:
$break = chr(0x0a);
break;
}
$string = str_replace($break , ''<br />'' , $_POST[''t1'']);
$chunks = explode(C_ON , $string);
if(!empty($chunks)) {
$i = 0;
foreach($chunks as $chunk) {
if(strpos($chunk , C_OFF) !== false) {
$nocodes = explode(C_OFF , $chunk);
$non_replaceables[$i ++] = $nocodes[0];
$replaceables[$i ++] = $nocodes[1];
}
else {
$non_replaceables[$i ++] = '''';
$replaceables[$i ++] = $chunk;
}
}
}
if($_replacing === true) {
foreach($replaceables as $key => $replaceable) {
$replaceables[$key] = str_replace($bbcodes , $bbimages , $replaceables[$key]);
}
}
$newchunks = $non_replaceables + $replaceables;
ksort($newchunks);
$string = implode('''' , $newchunks);
?>
$_POST[''T1'']-ben van az ádatott szöveg, amit feldolgoz
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest