- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #10896 üzenetére
Az mindegy mi van a teszt osztályban. Itt a kérdés, hogy lehet egy objektum tömb egyes elemeire hivatkozni.
Valami ilyesmi a vége.
$model =>
[0] => ertek = 1
[1] => ertek = 2
Sk8erPeter: Persze, a for.
De igen, tömböt ad vissza. Hova kellene átadnom? Nem értem. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10897 üzenetére
Aham, értem. Igazából az oldalon belüli navigáció teljesen mindegy. Magyarul arra gondolok, hogy ha mondjuk egy user a beállításait akarja elérni akkor lehet .com/settings/Xyz vagy teljesen mindegy.
Az se rossz amit te mondasz, csak valahogy ütősebb a .com/Malvin .
Még elgondolkozom rajta
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #10894 üzenetére
Itt van valami iterátor implementálva, vagy ez mitől működik egyáltalán?
A findAll nem egy tömböt ad vissza? Csak mert azt semminek nem adod át... Nem azon kéne végigrohangászni, és nem csak ismétlődően kiíratni ugyanazt az értéket? Legalábbis ha itt nincs valami fasza iterátor, akkor ez nem jó, bár nem is úgy néz ki, mint egy implementált iterátor...Soak:
"Nem értem hogy mire gondolsz azzal ,hogy Nem egyértelmű, mit szeretnél lekérni"
Arra, hogy pl. lekérhetnéd azt is, hogy
www.example.com/cikkek
Akkor ez nálad azt fogja jelenteni, hogy a "cikkek" felhasználónevű júzer után fogsz kutakodni?
Ezért mondtam, hogy legyen akkor már
www.example.com/users/józsi -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #10894 üzenetére
Nem lehet erre válaszolni anélkül, hogy látnánk a Teszt osztály dokumentációját vagy kódját.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10893 üzenetére
Mármint az nem jó megoldás, hogy www.example.com/xyz? Szép tiszta linket szeretnék. Nem értem hogy mire gondolsz azzal ,hogy Nem egyértelmű, mit szeretnél lekérni . A profile.php-t akarom lekérni ?username=xyz változóval .
szerk: Speeedfire : Egy if-el tudsz hivatkozni az $i-re .
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10893 üzenetére
Na, akkor:
$model = new Teszt();
$model->findAll();
for($i=1;$i<=100;$i++) {
echo $model->ertek; //ide kellene valami amivel hivatkozok, az xyz.-edik elemre
}A foreach nem jó, for kell.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #10891 üzenetére
"Adatbázisból lekérek 100 elemet egy objektumba és egyesével akarom kiíratni az adatokat.
pl az i.-edik $model->ertek"
Mármint gondolom nem "egy objektumba", hanem objektumok tömbjébe.Azé' nem mindegy.
De mutass konkrét kódot, hogy csinálod. Gondolom valami ciklusban, nem? Ahhoz meg van egy változód, amit lépésenként inkrementálsz (ha foreach, akkor tedd bele, azt' kész), így megtudod a 123. elemét a ciklusnak, most akkor mi a kérdés igazából?
Vagy ha van egy tömb, aminek mondjuk a 123. eleme kell (és van is ennyiedik eleme), akkor azt használod, ha kell... de lehet, hogy csak félreértelek.===========
(#10892) Soak : ez miért lesz így jó megoldás?
Nem egyértelmű, mit szeretnél lekérni, így ez majd később nehézségekhez vezethet, amikor minden URL-t keresőbaráttá akarsz tenni, nem csak a users-t.
Kérdésre: könyvtárba bepakolni meg akkor nem sok értelme van, akkor maradjon inkább a jelenlegi megoldásod. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10890 üzenetére
Igen, csak én azt szeretném, ha www.example.com/Username lenne az elérés. Nem pedig .com/users/Username .
Vagy arra van lehetőség, hogy mondjuk a profile php-t beteszem a users könyvtáramba és az url-ből kiveszem a /users/-t ?
Szerk: Speeedfire , gondolom foreachel csinálod, ha beiktatsz egy számlálot akkor csak az x-edik Objectnek írja ki az értékét.
pl :
$i = 1
foreach($models as $model){
if($i == 3){
//blabla
}
$i++
}Vagy arra gondolsz, ha van egy tömb ami Objecteket tartalmaz csak egy x-edikel foglalkozni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10890 üzenetére
Objektumok tömbje, vagy mire gondolsz?!
Igen, erre gondolok.
Adatbázisból lekérek 100 elemet egy objektumba és egyesével akarom kiíratni az adatokat.
pl az i.-edik $model->ertek -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem úgy kéne, hogy ez csak akkor igaz, ha a /users/valaki címet nyitják meg.
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^users/(.*)$ profile.php?username=$1 [QSA,L]Nem próbáltam, de sztem így nézne ki.
Vagy egyszerűen futtass rá minden kérést az index.php-ra, és PHP-vel intézd el a kiszolgálást: keress URL aliast adatbázisban, stb.
(#10889) Speeedfire :
"Ha van egy objektumhalmazom, akkor hogyan tudok hivatkozni az xyz.-edik elemére?"
Nem értem a kérdést. Milyen "objektumhalmazról" van szó? (Egyáltalán mi az az "objektumhalmaz"? Objektumok tömbje, vagy mire gondolsz?!) -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10887 üzenetére
Lesz időm jobban rálesek.
Más:
Ha van egy objektumhalmazom, akkor hogyan tudok hivatkozni az xyz.-edik elemére? -
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #10882 üzenetére
Szia !
Köszi, nem rossz leírás. Végülis így oldottam meg:
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.php
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !.css
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !.js
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !.png
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !.jpg
RewriteRule ^(.*)$ profile.php?username=$1 [QSA,L]Csak ez még mindig nem az igazi
szerk: Kicsit most pihentetetem, de utána megcsinálom rendesen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #10886 üzenetére
Én a DateTime-mal elég sokat szarakodtam, megéri vele foglalkozni, nagyon egyszerű használni, komplex dátumkalkulációkra is.
Szívesen! -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10885 üzenetére
Na, lol.
Ilyenkor jövök rá, hogy mennyi függvényt nem ismerek még.
Köszi. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #10884 üzenetére
Ne viccelj, ennél jóval egyszerűbb.
DateTime használatával:$date = new DateTime();
$date->setISODate(2012, 42);
$weekFirstDay = $date->format('Y.m.d');
$date->modify('+6 days');
$weekLastDay = $date->format('Y.m.d');
echo $weekFirstDay . ' - ' . $weekLastDay;Kimenete:
2012.10.15 - 2012.10.21Ez tetszőlegesen és kényelmesen formázható.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #10883 üzenetére
A php date oldalán meg is találtam.
function getWeekOffsetTimestamp($year, $week, $useGmt = false) {
if ($useGmt) {
// Backup timezone and set to GMT
$timezoneSettingBackup = date_default_timezone_get();
date_default_timezone_set("GMT");
}
// According to ISO-8601, January 4th is always in week 1
$halfwayTheWeek = strtotime($year."0104 +".($week - 1)." weeks");
// Subtract days to Monday
$dayOfTheWeek = date("N", $halfwayTheWeek);
$daysToSubtract = $dayOfTheWeek - 1;
// Calculate the week's timestamp
$unixTimestamp = strtotime("-$daysToSubtract day", $halfwayTheWeek);
if ($useGmt) {
// Reset timezone to backup
date_default_timezone_set($timezoneSettingBackup);
}
return $unixTimestamp;
} -
Speeedfire
félisten
Meglehet valahogy tudni, hogy pl 2012-ben a 42. hét milyen napok vannak? pl okt. 8-14
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Probálom megcsinalni a .htaccess filet úgy, hogy ha www.example.com/Xyzcímet kérik akkor a php-nek át tudjam adni a username változót (lehetőleg $_GET-el) . Tehát mintha így nézne ki : www.example.com/profile.php?username=xyz , jelenleg ez van a .htaccess fileban :
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.phpEzzel elérem, hogy a kiterjesztést nem kell megadnom. Kerestem tutorialokat de eddig nem nagyon jótt össze egyik sem.
-
Speeedfire
félisten
Php-val lehet videóból képet lopni? Vagy ahhoz már kellene más program is?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
RootRulez #10878 üzenetére
JavaScripttel meg lehet oldani (ha úgy oldod meg, hogy a popup-blokkolók ne tiltsák azonnal), de én ebben nem segítek, mert utálom az ilyen ugrálós, hatmillió linket megnyitó oldalakat.
Inkább akkor valami igényesebb megoldást javasolnék, mondjuk több modal ablak megnyitását jQuery UI vagy hasonló segítségével. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Olyat lehet, hogy egy link ami megnyit egy másik oldalt és egyúttal egy új lapon még egyet?
Amolyan felugró ablak lenne, csak nem felugrik, hanem egy likkel két oldal jönne be...
Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
laracroft #10876 üzenetére
Szívesen!
De most látom, hogy az előbb elírtam az alábbit:
"
if ($account=="")
{
$account=" and ACCOUNT like '%".$account."%'";
}
ekkor a query-d vége így fog kinézni:
... and ACCOUNT like ''"
Helyesen:
... and ACCOUNT like '%%'tehát futtat egy feleslegesen erőforrás-igényes keresést, ami nagyon nem jó.
-
laracroft
senior tag
válasz
Sk8erPeter #10875 üzenetére
Aha köszi!
Kipróbálom!
üdv -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
laracroft #10873 üzenetére
Nem ártana tudni, mi van az egyes változókban.
De annak abszolút semmi értelme, hogy ha üres egy változó, akkor a LIKE-hoz berakod, mint pl. ez:
if ($account=="")
{
}ekkor a query-d vége így fog kinézni:
... and ACCOUNT like ''
Ez miért jó?
Ha üres, akkor egyszerűen ne rakd hozzá.
Az már másik kérdés, de szerintem rossz szokás, hogy pont a mezőidet csupa nagybetűvel használod, ha már nagybetű, akkor már a nyelvi elemeket (mint a LIKE) szokták inkább MySQL-ben nagybetűkkel írni (persze ezt sem kell feltétlenül, csak megszokás kérdése).Mindenesetre a debuggoláshoz gyűjtsd egy változóba az összefűzött query-det, írasd ki, hogy megnézd, hogy néz ki a végeredmény, és csak utána futtasd rajta a mysql_query-t:
$query = 'SELECT .......';
$naplo_res = mysql_query($query); -
Brown ügynök
senior tag
válasz
j0k3r! #10869 üzenetére
Ezt azért szerettem volna tisztázni, mert a PHP manual szerint vannak hibák amik fordításkor (compile-time) és vannak, amik futáskor (run-time) időben születnek és tudni akartam, mi történik az egyes "időkben".
Compile-time-ban van tehát az értelmezés és fordítás, run-time-ban pedig maga a futtatás. A folyamat tehát helyesen:
scan -> parse & compile -> execute
Most már befejeztem.
-
laracroft
senior tag
Sziasztok!
Van egy "egyszerű" php -lekérdezésem, melyben van egy hiba (vagy több), amire egyszerűen nem tudok rájönni. Reméltem, hogy Ti pillanatok alatt tudtok segíteni
Az oldal nem csinál mást, mint a NAPLO táblából lekérdez értékeket, ami működik is. Ha ACCOUNT-ra vagy LINE-ra keresek minden frankó, de ha Dátumtól/dátumig, akkor rögtön megdöglik, a mysql_error szerint szintaxis hibával a dátum körül... Az IDO mező DATETIME. A $datumtol/$datumig változó értékét kiírattam, az jónak tűnik. A phpmyadmin-ban minden renben volt a lekérdezéssel.if ($account=="")
{
}
else
{
$account=" and ACCOUNT = '".$account."'";
}
if ($line=="")
{
$line=" and LINE like '%".$line."%'";
}
else
{
$line=" and LINE = '".$line."'";
}
$datumtol=" and IDO >='".$datumtol."'";
$datumtig=" and IDO <='".$datumig."'";És ez a mysql lekérdezés:
$naplo_res = mysql_query("SELECT ACCOUNT, LINE, RADIOSZAM, IDO, LEIRAS
FROM NAPLO
where 1".$account.$radioszam.$line.$datumtol.$datumig." order by IDO; ")Előre is köszönöm a válaszokat!
-
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #10863 üzenetére
Mondjuk ilyesmit első gondolatra pl. xml-ben küldenék, bár igaz pazarló formátum, de könnyen kezelhető.
Nagy adat esetén bizonyos méret, query sor után csak simán flush-olnám az adatot a php://output -ra.szerk.: Bár ha nagy az adat feldolgozni, meg megint csak memóriaigényes.
Egyébként meg ugye kérdéses milyen query-t akar futtatni, de sima lekérdezés esetén elég pár paramétert átadni (select, from, where, ...) és simán felépíthető a query.
-
modder
aktív tag
válasz
pakriksz #10859 üzenetére
azt hiszem pl. dotcloud mysql adatbázisához hozzá tudsz férni kívülrűl.
Egyébként szerintem nem olyan bonyolult összehozni egy ilyet, amiről beszélsz. egy szimpla REST apival megoldható, pl json-ben adná vissza a sorokat. szerintem még egy több megás result setet is simán vissza lehet adni egyben, miért is ne.Ha nem szimpi egyben visszaadni, akkor szerver oldalon csinálhatsz olyat, hogy a query-d végére fűzöl (a távoli kliens számára transzparens módon) OFFSET x LIMIT y -t, session változóban eltárolod a query-t egy egy referenciával és egy iterációt számláló változóval.
Miután a kliens elküldte a query-t, visszakapja a referencia számot, és erre hivatkozva csak next-next-next-eket küld a proxynak.
A proxy a referencia szám alapján kikeresi a query-t, növeli az iterációs változó értékét, majd ez alapján az érték alapján új offsetet ad az előzőleg letárolt query-nek. Az új offsettel lefuttatja a query-t, majd elküldi a választ.
A kliens a referencia számra hivatkozva a next-next-next... kérésekben visszakapja pl json-ban a választ.Ami itt rettentő fontos, hogy mivel plain SQL lekérdezéseket küldesz a proxynak, legalább a requestet kezdeményező klienst autentikálni kell valahogy. Pl egy egyszerű szimmetrikus kulcsú HMAC algoritmussal aláírni az elküldött SQL query-ket, majd a proxy oldalon ellenőrizni, hogy tényleg a megfelelő kulccsal lett-e aláírva a query. ha igen, akkor futhat, ha nem, akkor hitelesítetlen felhasználó próbálja meg elérni a proxy-t
-
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #10857 üzenetére
regebben olvastam evvel kapcsolatban, ugy latszik nem maradt meg minden
koszonom a linket
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10863 üzenetére
Kozben leesett, hogy neki nem lenne eleg az urlben atadott queryre valasz utan letoltetni a valaszt, mert valoszinu felhasznalna meg a sajat php scriptjeben
-
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #10866 üzenetére
Valóban, de ettől még illik tisztán dolgozni.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10865 üzenetére
Hát elég csúnyán néz így ki, de a PHP tudtommal nem érzékeny a változókra annyira, mint más nyelvek.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #10864 üzenetére
Erre gondoltam, hogy csak így be vannak tolva, aztán majdcsak lesz velük valami.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10861 üzenetére
hát egy nagyon egyszerű példa, ha erre vagy kíváncsi:
sablon.php:
<html>
<body>
<?php echo $tartalom; ?>
</body>
</html>index.php:
$tartalom = "Az index tartalma";
include 'sablon.php';szóval szerintem így nem lógnak a levegőbe a változók, vagyis nem is igaz értem hogy mire gondoltál igazából.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #10861 üzenetére
"gyakorlatilag a levegőbe lógnak különféle változóid, amelyeknek aztán értéket adsz"
Ezt hogy érted?
Azért kérdezem, mert végül is pl. a Drupal template-ezés is úgy működik, hogy adott .tpl.php fájlok (ezek a template-ek), kapnak különböző változókat (vagy csak egy tömböt, ha az úgy praktikusabb). Ezeket ki lehet írni vagy manipulálni a széjjelbontott template-fájlokban. -
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #10856 üzenetére
A megközelítés jó, a megvalósítás nem az igazi, mert, ha jól értem, gyakorlatilag a levegőbe lógnak különféle változóid, amelyeknek aztán értéket adsz, illetve arra is kíváncsi lennék, hogyan is épül fel a teljes mutatvány (nem csak a megjelenítés része, hanem minden). Én is ilyen megoldást használok, de olyan módon, ahogyan az ASP.NET/Razor view engine teszi .NET-ben.
-
pakriksz
őstag
hello
ismer valaki olyan szerű megoldás, hogy egy egy php script-nek egy külső forrásból sql lekérdezést küldök, ami pedig végrehajtja a tényleges lekérdezést, és visszaküldi az adatokat? Tehát egy php alapú sql proxy szerűség.
A célom az vele, hogy a külső programmal hozzá kéne férni az adatbázishoz, de ugye a free php+sql hostingok olyanok hogy az sql hozzáférést csak localhostról (tehát csak php-ból) engedik, és ezt szeretném meg kerülni.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #10856 üzenetére
Így szoktam én is, csak gondoltam kiprobálom újszerűen, de azóta már megírtam rendesen.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
j0k3r! #10855 üzenetére
Találtam egy jó diasorozatot: [link].
A 18. dia mutatja a folyamatot magát:
(scan) -> parse -> compile -> execute
Tulajdonképpen a értelmezés (parse) után lefordítja (compile) gépközeli nyelvre a kódot, így jön létre az opcode. Úgyhogy szerintem nem voltál messze az igazságtól.
-
SektorFlop
aktív tag
én megoldásom erre a célre az szokot lenni, hogy csinálok egy úgynevezett sablon.php-t. Ez a fálj tartalmaza a html fő részeit, az oldal szerkezetét, és az állandó php elemeket. és különféle változókat íratok ki div-enkét amiknek az aktuális oldalon adok értéket, és ezek után már csak be includ-olom a sablon fájlomat. Ezek után ha a szerkezetbe építed az admin részét, még akkor is teljesen átlátható az egész.
Már korában is kérdezni akartam, mivel kevés tapasztalattal rendelkezem, és nem tudom a komolyabb helyeken hogy működnek ezek a dolgok? Pl. ez a megoldás mennyire elfogadott? Vannak-e hátrányai? Lenne egy pár szakmai kérdésem igazából, ha már egyszer eljutok egy olyan szintre és elhelyezkednék ezzel a dologgal, mire számítsak? Miket kellene igazán tudnom? Szóval szívesen elbeszélgetnék ezekről valakivel, akinek már nagyobb tapasztalata van ebbe, sajnos suliba ilyenket nem mondtak el az embernek
-
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #10854 üzenetére
ha jol tudom, valahogy igy:
van alapbol a php scripted, ezt parseolja (nem compileolja!) a nyelvi fordito, ekkor letrejon az un. opcode (ezt akar lehet is cachelni is, ha nem valtoztatsz a php scripten), ezt az opcode-ot a "Zend Engine" vegrehajtja/futtatja, ami vegul kiad magabol valami kimenetet.ha baromsagot irtam, majd megirjak az okosabbak
-
Brown ügynök
senior tag
A php script életciklusát szeretném jobban megérteni. A kézikönyvben három(?) állapot van. parse, compile, run. Ezek hogy követik egymást? Én így értelmeztem:
parse -> compile -> run
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem hallottam még ilyen definíciót.
Amúgy ha neked van igazad, akkor biztos a Drupal kitalálója, fejlesztői, a hozzájárulók olyan hülyék, hogy rossz elnevezést adtak:
Drupal Themes
...Szerk.: látom közben frissítetted a hsz.-t.
Nemcsak a WordPress-nél meg CMS-eknél hívják így, hanem még számtalan helyen. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10851 üzenetére
Jó, csak mert a theme magyarul téma ami jellemzően csak színekre/effectekre korlátozódik.
De értem amúgy amit mondasz.
Szerk: Most megnéztem a WP-nél pl tényleg themenek hívják.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Dehogy színeket értek
Inkább "sminkekre" gondolok, amiket le tudsz tölteni netről, vagy kreálni tudsz pl. CMS-ekhez. Csak lazán kapcsolt elemek, ezért cserélhetők, mivel csak a kinézetet befolyásolják (legalábbis jó esetben nem nyúlnak hozzá az adatokhoz - bár van rá lehetőség, ha nagyon akarom - hanem csak a megjelenítéshez nyúlnak). -
Speeedfire
félisten
Na, nekem megint nem frissítette a netbeans magát...még manuálisan sem talált frissítést.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10848 üzenetére
Jah, inkább összelegózom, így is jól managelhető.
Ha a theme alatt színeket értesz (esetleg betütipús, stb.) az variálható, könnyen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha valaki nincs bejelentkezve akkor bizonyos funkciók nyilván nem jelennek meg"
Igen, de attól még az oldal struktúrája nagyjából ugyanaz. Legalábbis ha pl. arra gondolunk, hogy van egy oldalad, és ha be vagy jelentkezve, és admin is vagy, akkor egy adott tartalomnál megjelenik egy "Edit" link a szerkesztéshez...
Szerintem az, hogy teljesen különválasztasz mindent, nem túl praktikus, mert csak nehézkesebbé teszed a kódod kezelését: az esetek többségében van egy csomó tartalom, amit bejelentkezett és "anonim" felhasználónak is szeretnél megmutatni, de a bejelentkezetteknek csak több/más tartalmat adsz, attól még a megjelenés hasonló.
Persze megint másik kérdés, hogy teljesen különálló admin-felületed van, ami nincs "összekötve" az alapvető megjelenéssel, hanem full máshogy néz ki, de akkor meg azt érdemes valami alkönyvtárba rakni (pl. fantáziadúsan /admin), és ott engedni a bejelentkezést, meg minden egyebet.
Mondjuk megint egy szempont: a theme elvileg egy külön "réteg", tehát elvileg a theme-nek akár váltogathatónak is kéne lennie."plusz jobban átláthatóbb, ha nem egy oldalon van minden"
Itt most nem tudom, mire gondoltál pontosan. -
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #10844 üzenetére
Tiszta, csak mondom, en nem programozom. Azt lattam, hogy nem talalja, csak gondoltam lehet, hogy valami rendszer bizbasz. Csak nem gondoltam, hogy a forrasbol felejtettek ki
.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10845 üzenetére
Ha valaki nincs bejelentkezve akkor bizonyos funkciók nyilván nem jelennek meg, plusz jobban átláthatóbb, ha nem egy oldalon van minden.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Alex91 #10840 üzenetére
De a kérdésed kb. olyan volt, mintha azt kérdeznéd, hogy "van egy asdkljaew.asdjh nevű fájl a gépemen, ez mi?"
Legalábbis a qx.php számomra kb. ennyit mondott.
Érdemben válaszolva a kérdésre:
require_once "qx.php";
Ez a qx.php nevű fájlt kísérli meg include-olni, és ha a fájl nem létezik, vagy más könyvtárban van, akkor annak "Fatal error" a vége. [link] -
Soak
veterán
Az mennyire életképes ötlet, hogy van egy index.php-m ami csak annyit tartalmaz, hogy ha van session akkor melyik indexet includeolja? Tehát nem a lap részeit "cserélgetem", hanem az egész oldalt?
-
Alex91
félisten
QuiXplorer nevu prg-t raknam fel egy NAS-ra. Egy regebbi verziot mar szepen megcsinaltam, de ez egy ujabb. Itt meg a letoltheto allomanybol kifelejtettek par dolgot. Amiben meg benne van, azt nem tolti le, bar a forras ott van, tehat ha nagyon akarom megcsinalom.
Szoval inkabb csak az volt, hogy nem tudtam, hogy ez a qx.php valami standard cucc, ennyire nem vagyok benne
. Csak utana lattam, hogy masik verzional ott van a file, csak amit letolteni tudok, abban nincs...
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #10836 üzenetére
Ok, nem vagyok expert ilyen teren
. De arrol nem tehetek, hogy az expert se tud rendesen osszerakni valamit... Csak nem talaltam semmit google-ban, mondom ki tudja, lehet, hogy valami alap valami, amelyik valami php verzioban megjelent, csak az en cuccomon eleve egy regebbi van...
-
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #10836 üzenetére
Gondoltuk, hogy te nem tudod, mikor még a php.php-t sem ismered
-
Alex91
félisten
válasz
trisztan94 #10833 üzenetére
Ugy nezem, hogy kihagytak a forrasbol, masik verzioban megvan, majd megprobalom osszehozni a kettobol
.
-
Alex91
félisten
Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a qx.php?
Van egy ilyen sorom egy progiban, de nem talalja...
require_once "qx.php";
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10830 üzenetére
Szívesen!
Viszont azért arra figyelj, hogy simán lehet, hogy egy e-mail-címet valamilyen oknál fogva többször is fel akarnak használni, azért egy ilyen keresést még az adatbázisba való feltöltés előtt csinálhatnál. Ha nincs még ilyen, akkor mehet, ha van ilyen, akkor visszadobod, hogy "kösz, de ilyen már van, anyáddal szórakozzá'".Most jövök rá, hogy azt elfelejtettem neked mondani, hogy az id mező ne csak auto increment (automatikusan növekvő) legyen, hanem primary key is! (elsődleges kulcs)
Nem kell megadni a query-ben az id-t ilyen esetben, ha amúgy is auto increment. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10828 üzenetére
Na itt a vége a koncertnek !!
Most már a karakterek is jók!Minden OK!
Nagyon köszi a segítséget, és Neked is SektorFlop!!Notepad++-t használok én is, és bár ezt előre nem tudtam, de megnéztem és már alapból UTF8 BOM nélküli kódolásra volt állítva.
Az "id" mezőm auto_increment-re volt pedig állítva ... nem értem ... minden esetre nekem ez bőven elég amit így tud, mivel egy épülő weboldalba akarok csak egy buta kis hírlevélre való feliratkozást!
Ezeket meg szépen össze tudja gyűjteni így az adattábla. Egyszerű oldal, kis volumen ... szóval nekem ez egyelőre megfelel.
A html-t meg majd tovább "rajzolgatom" ...
Még 1x nagyon kösz a segítséget!!
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10828 üzenetére
jah igen bocsánat, van különbség
rosszul emlékeztem
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10825 üzenetére
Akkor nem csináltad meg, amit korábban írtam, hogy legyen auto_increment.
Az id márpedig nem baj, hogy ott van, sőt.Karakterkódolásra: jó az utf8_hungarian_ci, de a dokumentumaid is legyenek UTF-8 kódolásúak BOM nélkül, ezt Notepad++-ban tudod lecsekkolni és konvertálni, meg az elején kiadhatnál egy ilyet, a csatlakozás után: SET NAMES utf8
Szerk.: na, most látom, előttem már írták is pont ugyanezeket.
Csak nem "DOM nélkülire", hanem BOM nélkülire.
A DOM kicsit más. -
SektorFlop
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #10826 üzenetére
mysql_query("SET NAMES 'UTF8'"); nálam megoldotta a problémát mindig, mikor configolod az adatbázis kapcsolatot tedd hozzá ezt is, még amit szoktam ilyenkor csinálni hogy Notepad++-ban átálítom a fálj kódolását UFT8 DOM nélkülire, őszinte leszek nem tudom hogy ezek pontosan mire valóak, de eddig beváltak.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Nnna ... most úgy fest ez a karakter-kódolás is gondot okoz. Már vagy 4x töröltem és újracsináltam a táblát, mindig más kódolást használva: latin2_hungarian_ci ... utf8_unicode_ci ... utf8_general_ci ... utf8_hungarian_ci ... de a végeredmény sosem lett jó.
kép
A html <head> tagjában is benne van a "charset=utf-8", és ott jól is jelennek meg a karakterek, de Elküld-re kattinva a táblába már krix-kraxok vannak a csodás magyar magánhangzók helyett !kép
Ennek mi lehet az oka? -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10822 üzenetére
juhéééééjjjj ... működik!!
És nem a SQL szerver nevével volt a gond, hanem az id mezővel ... ugyanis azt kitöröltem az adattáblából, maradt csak a name & email ... és így már megjelennek a rekordok a táblában.
Abból gondoltam h talán ez lehet a gond, mert a$mysql = mysql_query("INSERT INTO `táblanév` (`name`, `email`) VALUES ('$name', '$email')");
sorban sem szerepel a $id ... vagyis azt nem kéri beírni a html form sem ...
már csak a nevekben szereplő ékezetes betűkkel van gond, de már látom a fényt az alagút végén! -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10822 üzenetére
hát fogalmam sincs h nekem új v. régi, de mivel 'sql'-el sem akarja a tutit, így kipróbálom a 'felhasználóinév.sql.freeweb.hu' verzióval is.
Szóval nem találtad fantáziadúsnak a php.php elnevezést???
Pedig ne tudd meg mennyit agyaltam rajta !!
Nnna, küzdök tovább, most már remélem összejön!
Nagyon köszi a rám pazarolt időt!!
-
trisztan94
őstag
válasz
Forza_JUVE #10800 üzenetére
Szerk:
Hoppá,
Úgy néz ki egy korábbit írt ki utolsó hsz-nek, így ez már tárgytalanBocsánat
Előbb kapcsolódni kell az adatbázishoz, utána tudsz vele dolgozni, így néz ki://itt lemented a dolgokat, ajánlatos külső fájlba csinálni, mondjuk egy kapcsolodas.php-ba és amikor dolgozol vele akkor csak egy require 'kapcsolodas.php';-t mondasz neki. Ez azért is jobb, mert egy forráskód nézettel nem tudják leolvasni ezeket:D
$host="localhost"; //Host neve - ez mindig localhost, vagy 127.0.0.1
$username="felhnev"; // Mysql Felhneved
$password="jelszo"; // Mysql jelszavad
$db_name="adatbázis"; // adatbázis neve
$tbl_name="tabla"; // Tábla neve
//Csatlakozunk az ab-hoz
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("Nem lehet csatlakozni");
mysql_select_db("$db_name")or die("AB-t nem lehet kiválasztani");Az insert into `valami`-be az megy, ami a tábla neve. Szóval ha a tábla neve 'pistike', akkor INSERT INTO `pistike` ...$mysql = mysql_query("INSERT INTO `pistike` (email) VALUES (`$email')");Azt hogy honnan tudja, melyik sor kell neki, ha használod akkor kiválasztod azt a sort, ahol pl név = felhnév
Szóval pl, emberkének 'pistike' a felhneve, akkor így néz ki egy ilyen kiválasztás:INSERT INTO `tabla` (email) VALUES ('$email') WHERE username = 'pistike'A Where paranccsal mondod neki, hogy oda insertelje, ahol a felhnév egyezik azzal, hogy pistike. A pistike lehet egy változó is.
Remélem mindent jól és világosan leírtam -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10821 üzenetére
A query lefuttatása után is használd a mysql_error() és mysql_errno() függvényeket, mondjuk ahogy a példákban látható, hogy kiderüljön, van-e hiba. Legalábbis addig hagyd bent, amíg rá nem jövünk.
Meg van ez a rész:
if (isset($_POST['name']) && isset($_POST['email']))
egészítsd ki egy else ággal is:
if (isset($_POST['name']) && isset($_POST['email'])) {
.......
}
else {
// debuggolás erejéig
echo 'blabla';
}Gondolom egyébként ezek a kódok a fantáziadúsan elnevezett php.php fájlban vannak.
Ezt találtam a Freewebes cuccosról:
http://freeweb.hu/informacio/mysql.htmlMySQL beállítások
Az adatbázis-szolgáltatás kizárólag a FreeWeb-en PHP programokkal érhető el.MySQL adatbázis szerver neve: felhasználóinév.sql.freeweb.hu
MySQL felhasználói neved: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod neve: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod jelszava: adatbázis jelszavadHa régi Freewebes adatbázisod van, akkor:
MySQL adatbázis szerver neve: sql
MySQL felhasználói neved: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod neve: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod jelszava: generált sql jelszavad<?
mysql_connect("felhasznaloinev.sql.freeweb.hu","felhasznalo","jelszo");
mysql_select_db("felhasznalo");Neked régi vagy új adatbázisod van?
Jó adatbázist választasz ki? -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10819 üzenetére
Ez a Freeweb tárhely, a konfigurációs felület a: https://my.x3.hu/
a form pedig jelenleg így fest:
<?php
$link = mysql_connect('sql', 'user', 'pwd');
if (!$link) {
die('Not connected : ' . mysql_error());
}
$db_selected = mysql_select_db('adatbázis', $link);
if (!$db_selected) {
die('Can not use : ' . mysql_error());
}
$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$mysql = mysql_query("INSERT INTO 'táblanév' ('id', 'email', 'name') VALUES ('$email', '$name')");
}
?>ez pedig a html:
<!DOCTYPE html>
<html lang="hu, hun, hungarian">
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="">
<title>PHP</title>
<!--[if IE]>
<script src="http://html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
<![endif]-->
</head>
<body>
<form action="php.php" method="post">
<div>
<label for="name">Név: </label>
<input type="text" name="name" id="name">
<br />
<br />
<label for="email">E-mail: </label>
<input type="text" name="email" id="email">
<br />
<br />
<input type="submit" value="Elküld">
</div>
</form>
</body>
</html> -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
SektorFlop #10818 üzenetére
Azért nem hiszem h az IP-vel lehet baj, mert amíg 'localhost' volt, addig azt írta h nem tud kapcsolódni a szerverhez, mikor átírtam 'sql'-re, akkor már nem írta ezt ki.
És én is úgy tudom h a localhost általában a 127.0.0.1 IP-t takarja.
Huuuh, most nagyon okosnak tűnhettem, pedig k-ra nem értem ezt az adatbázis-témát! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10817 üzenetére
Ez melyik tárhely?
Ezek szerint találtál leírást a megfelelő adatokról...A mysql_errno() és mysql_error() segíthet valamennyit a hibafelderítésben.
Az előzőnél legalább kiderült, hogy eleve csatlakozni nem tudott.Ja, és megmutathatnád a teljes formodat, mert lehet, hogy az isset() feltétel nem teljesül, így meg sem próbálja feltölteni az adatot.
(#10818) SektorFlop :
sok ingyenes tárhelynél pont, hogy megfelelő a "localhost", és ez ugyanaz, mint a 127.0.0.1.
"Localhost-ot helyi hálózat esetén szoktuk használni"
... és a localhost még mindig ugyanaz, mint a 127.0.0.1, és igen, "helyinek" minősül a tárhely szempontjából az adatbázisszerver is, ha ugyanott üzemel (pont erről írtam korábban, hogy általában nem választják szét ingyenes tárhelyeknél, de nagyon sokszor a fizetőseknél sem). Csak a mysql_connect a megfelelő portot (default: 3306) használja a kapcsolódáshoz. -
SektorFlop
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #10817 üzenetére
Lehet butaságot mondok, de ha tárhelyen vagy akkor általában valamiféle IP címet szoktak adni elérési útnak, pl. 10.0.0.3, vagy asszem az ingyenes atw-nél 127.0.0.1., de ez természetesen mindenhol más és más lehet. Localhost-ot helyi hálózat esetén szoktuk használni, Pl USBWebserver esetén ez a pontos adat: localhost, root, usbw.
-
Forza_JUVE
aktív tag
változás azóta:
a php-ban a $link = mysql_connect résznél a 'localhost'-ot átírtam 'sql'-re (a tárhely GYIK-jában olvastam)
Most nem kapom a korábbi hibaüzit, rányomok az Elküld gombra, a böngésző címsorában meg is jelenik a php fájl elérési útja, fehér képernyő.
Már-már kezdtem örülni, hogy OK ... de az elküldött adatok nem íródnak bele az adatbázis táblájába!Brühü-hüüüüü ...
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10815 üzenetére
Öööö ... igen, az id mező auto_increment, és sztem már jó is lenne a php kód (amiért tényleg nagyon hálás köszönet
) ... azonban az adatbázishoz való kapcsolódáskor még mindig vmi bibi van, ugyanis ezt az üzenetet kapom, amikor a html oldalon rányomok az "Elküld" gombra: (persze név és e-mail mező kitöltve)
Not connected : Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
Tehát a php kód eléggé az elején már megáll.
Magát a php-t elmentettem php.php névvel & kiterjesztéssel és feltöltöttem a szerverre, majd a html-be ezt írtam:
<form action="http://www.sajátdomain.hu/php.php" method="post">
Nekem úgy tűnik nem itt vétettem, hiszen nem azt írja h nem találja a "motort", hanem a database-el van baja.
Esetleg annak az elérési útját kéne másként megadnom?? Mert ugye erre csak simán az adatbázis nevével hivatkozom, semmi elérési út nincs a kódban ... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10810 üzenetére
Az action attribútumba a feldolgozó fájlod elérési útját írd. Ha üresen hagyod, az is valid, az annyit jelent, hogy akkor ugyanabban a fájlban fog megtörténni a feldolgozás, tehát "önmagára" irányítja át az űrlap (form) feldolgozását.
Igen, a "foo" helyére írd az adatbázisod nevét.
A későbbi kódban viszont az `adatbázis_neve` felesleges, mert már korábban kiválasztottad, melyiket fogod használni. Az akkor lenne érdekes, ha nem választanád ki előtte."de pl. a localhost helyére már nem tudom h mit kéne írnom?!"
Ha a helyi szerveren van az adatbázisszerver is, akkor jó a "localhost". Akkor kell ide explicite kiírnod egy másik szerver IP-címét, ha másik szerveren van az adatbázisszerver.
A hostingcégek nagy részénél a "localhost" a jó beállítás, mert az esetek többségében nem külön van az adatbázisszerver.A kódodban lemaradt egy kapcsos zárójel a végéről (ez: }).
Előszűrőnek jó ez a kódformázó is, kidobja a hibákat:
http://beta.phpformatter.com/A kódod remélhetőleg így már jó lesz - nem teszteltem, csak gyorsan hozzádobtam a lezáró kapcsos zárójelet, plusz a másik változót is ($name):
<?php
$link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');
if (!$link) {
}
$db_selected = mysql_select_db('foo', $link);
if (!$db_selected) {
die('Can\'t use foo : ' . mysql_error());
}
$mysql = mysql_query("INSERT INTO `tábla_neve` (`id`, `email`, `name`) VALUES (`$email, $name')");
}Remélem, az id meződ auto_increment.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #10809 üzenetére
Hányas PHP-vel tesztelted ezt annak idején?
Mert az isset($_GET['edit']) TRUE-t ad vissza pl. PHP 5.3.8-cal, amennyiben így hívod meg az oldalt:
index.php?editGyorsteszt:
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
function my_var_export($var, $text = '...', $output_type = TRUE) {
if (gettype($var) === 'string') {
$var = htmlentities($var);
}
return '<p>' . $text . ($output_type ? ' (' . gettype($var) . ')' : '') . ':</p><pre>' . var_export($var, TRUE) . '</pre>';
}
echo my_var_export(isset($_GET['edit']), 'isset($_GET["edit"])');
echo my_var_export($_GET, '$_GET tömb:');az "edit" nélkül:
edittel (index.php?edit):
====
Szerk.: OK, látom módosítottad az álláspontodat.
Amúgy ja, szerintem is érdemes inkább értéket adni neki.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #10811 üzenetére
Valóban rosszul emlékeztem, mert ilyenkor a PHP nem NULL-ra, hanem üres string-re húzza az érték nélküli paramétereket, amire az isset() már jól reagál, de ettől függetlenül is értelmesebb értékkel együtt használni.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
azt hiszem elnézést kell kérnem, másodszorra átolvasva már értem a hivatkozásod lényegét.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Az isset-el tökéletesen működik, én úgy tudom hogy az isset azt vizsgálja hogy létezik-e ez a paraméter(akár üres akár nem), és amiről te beszélsz az szerintem az empty, vizsgálja hogy van e value értéke a paraméternek... bár én csak egy kezdő vagyok nem tudhatom.
Sk8erPeter: a $menu csak egy id-t tárolt. elképzelésem sincs, hogy mi lehetett a baj
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10803 üzenetére
Áááá ... az istennek nem akar összeállni. Nem csoda, nem vágom még ezt eléggé!!
Igyekeztem úgy csinálni ahogy mondtad ... ez sült ki belőle, de sztem tuti nem jó!<?php
$link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');
if (!$link) {
}
$db_selected = mysql_select_db('foo', $link);
if (!$db_selected) {
die ('Can\'t use foo : ' . mysql_error());
}
if(isset($_POST['name']) && isset($_POST['email'])){
$mysql = mysql_query("INSERT INTO `adatbázis_neve`.`tábla_neve` (`id`, `email`, `name`) VALUES (`$email')");
?>A user, password, adatbázis & tábla név OK, de pl. a localhost helyére már nem tudom h mit kéne írnom?! A sajátdomain.hu -t, vagy a tárhelyre mutató IP címet, vagy micsodát?
Az adatbázis kiválasztásánál a 'foo' helyére az adatbázis nevét kéne írnom?!
Illetve mondtad, hogy a queryt az isset()-be írjam ... de gondolom nem így értetted!
Nagy kérés lenne, ha a hibákat kijavítva leírnád itt nekem a helyes programot?
Illetve a html-be sem tudom, hogy pl. a <form action="" method="post"> sorban mit írjak az "action"-höz ?Nem sürgős nekem, holnap du. leszek legközelebb csak gépközelben ... de nagyon megköszönném ha segítenél még 1 kicsit h gatyába rázzam ezt a kis progit!
Ciao
Jóéjt! -
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #10804 üzenetére
Valóban hibás a HTML kód, de ezzel a megoldással ez:
if(isset($_GET['edit'])){
betöltendő tartalom...
}nyilván nem fog menni.
A page.php?menu=akarmi&edit meghívása a $_GET tömbben ezt fogja eredményezni:
"menu" => "akarmi", edit => NULL
Az isset alkalmazása itt helytelen, mert helyesen FALSE-t ad vissza, magyarázat, megoldás itt. Az array_key_exists() mellett a megoldást az jelentheti, ha az edit-nek adsz valami értéket (ne 0-át):
page.php?menu=akarmi&edit=1
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SektorFlop #10807 üzenetére
Akkor jó.
Azt nem írtad le, mi van a $menu-ben, lehet, hogy az is bekavart, franc tudja.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop #10806 üzenetére
most már működik. de őszinte leszek, nem tudom hogy mi volt a baj, már egy kicsit ingerült vagyok és írtam át az egész oldalt, de a lényeg hogy most már jó.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10805 üzenetére
közbe én is észrevettem az aposztrófot, de nem azzal van a baj, más paramétert is hozzáfűztem. nem okoz problémát, de ez a menu=$menu bezavar... ráadásul át is neveztem ezt a paramétert és változót, de úgy se jó... biztos vagyok benne hogy valami olyasmi lehet ami kiszúrja a szemem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SektorFlop #10804 üzenetére
"problémám az hogy így nem működik a linkem:
<a href=page.php?menu=$menu&edit'>Módosítása</a>"
kihagytad a kezdő aposztrófot - aminek igazából szebben idézőjelnek kéne lennie, de ez most a lényeg szempontjából mindegy.Meg érdemes HTML-kódként megadni hivatkozásnál az &-jelet a validitás érdekében, aminek a megfelelője: &
Ezenkívül sztem érdemes inkább a változókat hozzáfűzni a jobb láthatóság érdekében
Szóval próbáld valahogy így:echo '<a href="page.php?menu='.$menu.'&edit">Módosítása</a>';
-
SektorFlop
aktív tag
sziasztok!
valaki segítsen ha tud mert én már a hajamat tépem lassan... admin felületet csinálok, már a sokadik ugyan ilyen fájlt írom, de ez nem akarja az igazat...lényeg az lenne hogy alapesetbe ha megnyitjuk a fájlt akkor kihozza az oldal tartalmát, de elhelyeztem egy módosításra mutató linket, ami szintin ugyan arra az oldalra mutat csak tartalmaz 2 paramétert, vagyis tartalmazna...
egyikkel megadom hogy a szerkesztés form jelenjen meg az oldalon, másikkal pedig egy adatott adok tovább form-nak.
problémám az hogy így nem működik a linkem:
<a href=page.php?menu=$menu&edit'>Módosítása</a>így pedig működik:
<a href=page.php?edit'>Módosítása</a>Az oldal újratöltésénél vizsgálom egy isset-el az edit paraméter létezését.:
if(isset($_GET['edit'])){
betöltendő tartalom...
}ui.: jah igen, a nem működik alatt azt értem hogy nem hozz be semmi... valamiért nem ad igazat a feltételnek szerintem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10802 üzenetére
Szívesen, majd írd meg, mire jutottál!
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10801 üzenetére
Hálás köszönet, tényleg !!!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #10800 üzenetére
Előbb csatlakozni kell a szerverhez, itt van példa erre az ELAVULT módszerre: mysql_connect(). Majd így választod ki ELAVULT módszerrel az adatbázist: mysql_select_db().
Az isset()-en belülre pakold a query-t.
A query-d viszont rossz. A phpmyadminon belül a táblára kattintva menj az Insert/Beszúrás gombra, adj hozzá egy sort admin-felületen, az beilleszt neked egy sort, és megmutatja a hozzá tartozó query-t. Ebből tudsz így tanulni.
Ezt a query-t másold ki, majd alakítsd át megfelelően.De még mindig inkább használd a PDO-t, inkább ahhoz szokj hozzá.
Kiindulásként Tele von Zsinór kolléga erről szóló rövid cikke: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest