- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Az már kevésbé idegesít
3 hét múlva tudom vinni a másik székesfehérváriba, diózzák és kimérik őket... Majd kiderül, az NSZ nagyon mondta, hogy nincs köze a koksznak a befecskendezőkhöz, de ha azt is szokták tisztítani, akkor nemtudom elképzelni mértne jönne helyre tőle ha tud tömődni
-
BigBlackDog
veterán
Kijelzőtisztító lesz az szerintem, elengedhetetlen a nyugodt vezetéshez.
Mondjuk én hasonló feladatokra tartok 3 féle mikroszálas kendőt a könyöktámaszban már régóta (+ 3 féle van a csomagtérben is), szóval egyszerűbben is megoldható.
-
bandi0000
nagyúr
Már így is rajta vagyok, de most mégjobban ...
Viszont ugye nem is attól tartok, hogy én hogy szállok be, csak egy erősebb ajtókinyitásnál telibeverem az oszloppal, úgyhogy majd rakni kell oda valamit
426os: Majd kiderül, azért még odébb van, aztán lehet semmi baja sincsen, csak én nem vagyok hozzászokva
Corsa02,zoo8800:
Most rádugtam az obdelevent-t 3 dolgot mutattott, azt a comfort levegő ellenőrző szenzort, valamit az ülés állításban, meg talán valamit ajtónyitásnál. Kitöröltem őket és másodjárta nem találta őket. Gondolom majd egy kis utazás után kiderül, hogy visszajönnek-e
Más:
Eletromos az ülés és memóriás, azt meglehet oldani, hogy ne álljon vissza alapheylzetbe mindig kiászálláskor? Nyilván komfortos a dolog, csak feleslegesen izgatom a motort -
Jah és kerüld a hosszú folyamatos azonos tempójú haladást.
Az fasza amikor 95 szazalekban palyan megyek tempomat-al evi kb 35k km-t.koszi mindenkinek, akkor meg kimelem egy kicsit. Mondjuk ennek a motornak nem is nagyon kell rugni mert harmad gazon is megindul a vagon. Fel gaznal meg mar morog az anyos.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
Meg Bubival is elmegyek mellettuk. Pedig az emelkedőn visszagurul.
Más:
Kicseréltem a vízhőfok jeladót és megnéztem az új motort, hogy mit megy.Bubi felkötheti a nadrágot.
-
bandi0000
nagyúr
-
Immy
őstag
Sajnos gari lejárt.
Kicsit kezdek kiábrándulni a vw-ből. Korábban volt már polo, jetta stb a családban, de mostani golf 8-ban mindenféle fura dolog jön elő. Ugye volt már olyan, hogy a sebváltó műanyag része eltörött, aztán a jött (és még mindig itt maradt) motor ugrálás gyorsítás során. -
ArthurShelby
addikt
-
Pikaa
aktív tag
-
bnorci71
addikt
Vita indítása nélkül, előző hsz ezért is lett rövid, de csak leírom
A mérnök meghatároz egy méretet a szűrésre legyen 5micron
ami attól kisebb nem okoz gondot, a szűrő élettartama során ahogy tömődik ettől kisebb szennyeződést is megfog, DE -és itt jön amit focvis is írt- mikor jön el az a pont amikor az ellenállása nagyobb lesz mint az elvárt. Ezt hasra mérés nélkül senki nem fogja megmondani mert más más az üzemeltetési körülmény. Én annak a híve vagyok inkább sűrűbben cserélem és akkor biztos, hogy az elvárt/előírt működési tartományon belül vagyok mint, hogy pl. egy olajszűrő megkerülő szelepje nyisson és szűretlen olajat kapjon a motor.Így értettem a teoriát ami tény valóban.focvis
Ha a VW 90 ezer km-t ad meg, akkor bizonyára európai, normál használati körülmény között kibír 90 ezret eltömődes nélkül.
Igen ,de egyszer mondjuk tankol az ember egy kis magán kúton és máris felborul az elmélet. Vagy pl. gyerek Írországban él azt mondja katasztrófa a gázolaj tisztasága pedig EU lehet van a kezelésibe kivétel ország na meg ha ott él az ember tudja és sűrűbben cserél.
De az is biztos a 90eKm nem az élettartam vége hanem ahogy írtad is ott jön el az a pont ahol az ellenállása már megnő és ebbe is van biztonsági tartalék. -
426os
őstag
Szerintem 4es Octavia lesz az, amit kérdez. A csendesség meg szvsz attól függ, miből ül át az ember.
Ja amúgy most letoltam egy 2x 4 órás utat egy 2021-es 2.0 Tdi DSG Passattal és számomra csalódás, legalábbis a Golfomhoz képest nem érzem azt a pluszt. DSG szerintem buta (valószínűleg az előző használók miatt, de ki tudja), a dízel meg hangos és vibrál (96e km). Pályán a szélzaj meglepően nagy. Elégedett vagyok a Golfommal, marad továbbra is -
gippazoid
senior tag
Tudom hogy nem sok Seat Ateca tulaj van itt, de hátha...
2024-es gyártású és modellévű.
A belső térben minden gomb megvilágítása az ablakemelőtől a klíma konzolig, fehér színű.
De az ajtóbehúzón lévő tükörállító gomb piktogramjainak háttérvilágítása meg sárga.
Ez most szándékos, hogy ne zavarjon éjszaka, vagy sikerült egy hibás kapcsolómodult beépíteni gyártáskor?
Másnak is ilyen? -
vlevi
nagyúr
Azelőtt manuális klímám volt, 3 nagy tekerőgombbal.
Fogalmam sincs, hogy hány fokra volt állítva, csak azt tudom, hogy, amikor nem tetszett, akkor tekertem valamin valamit, úgy, hogy oda se néztem.Az Oktávban viszont kénytelen vagy oda nézni, mert csak tapicskolópanelen lehet állítani. Ezért mondom, hogy menet közben nem merek hozzá nyúlni.
-
vlevi
nagyúr
"Ablakra lábhoz irányítva 1-esen megy a befúvás"
Én pl. elindultam reggel Szolnokra, valamikor márciusban, kb 2-3 órás út. Valahol menet közben, amikor már besütött a nap, és felmelegedett az utastér, vagy, legalábbis a hőmérséklet érzékelő, akkor elkezdett jégkását fröcskölni az utastérbe.
Nem tudtam, mitől fázik a térdem. Hát attól. -
scream
veterán
Hát, az a baj, hogy utána realizáltam, hogy ez nem az a motor, mint aminek hittem. Nyilván igyekszem ebből tanulni... Amin csodálkozom (nem igazán követem az autós fejlesztéseket), hogy ilyen aktókba (mmint Octavia RS, A3 Sportback, Golf GTD, Leon SC) és ennyi ideig gyártott motornak ilyen nyűgje van...
Nekem a gyári VW oldalaknál eddig egy VIN-re sem sikerült lekérdezni semmit sem (se a sajátra, se hahu-s VIN-ekre) - se visszahívás, se pl gyári kézikönyv vagy gyári felszereltség lekérdezésénél.
Ameddig megvan a szervizelőélet, ott rendszeresen volt a DSG és haldex is karbantartva, de azóta már ment picit több, mint 50k km-t. Volt rajta 246k km-nél nagy szerviz, de sajnos arról nem volt papír. Én most terveztem megcsinálni minden cserét, hogy 0-ról induljon nálam - mmint, ha megtartottam volna - de így valszeg már nem költök rá.
-
rbalint88
addikt
Hat en eddig betetbol mindig csak tengelyenkent 1 szettet vettem
kauffer irja, hogy betetbol 2 kerekre (tengelyenkent) kell 1 csomag, tarcsabol kerekenkent 1db.
hdanesz: Bardit hagyjatok, kauffer sokkal olcsobb. Zimmermann jo betetbol es tarcsabol is. Tarcsa bevonatolt legyen! Erdemes fekfolyadekot is cserelni. Ha hatul ennyire gatya a helyzet, raneznek az elsokre is alaposabban.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest