- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz
Piftuka #7514 üzenetére
Szia!
Szerintem bármilyen HDD megfelelő, nálam az FHD adásokból 3 óra felvétel kb. 10-11 GB. Tehát még 30 óra anyaghoz is elég egy 120 GB-os. Az SSD szerintem felesleges (sebességben egy USB 2.0-ás egység is bőven elegendő), és talán jót sem tesz neki az állandó felvétel-törlés-felvétel... (ez talán kb olyan, mintha egy Ferrarit vennénk arra, hogy lássa el árammal a konyhát).
Mindenképpen a kisebb, tehát 2,5 colos HDD-ket ajánlom, kevésbé melegednek és nem igényelnek külső tápot. Amit én erre a célra használok, egy immár 6 éves 500 GB-os, eredtileg laptopban vásárolt HDD. Még a márkáját sem tudom. De tökéletes. -
simico
aktív tag
válasz
Piftuka #7447 üzenetére
Ezt a tesztanyagot meg tudnád osztani valahol? Kipróbálnám a saját tévémen.
Egyébként olvasva a múltkori és a mostani jelenségeket azzal a pendrive-val... nem zárom ki, hogy a tévében (is) lehet a hiba, de ilyen dolgokat 90%-ban a silány és/vagy hamisított tárolóeszközök (pendrive, SD kártya, stb) szoktak produkálni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Piftuka #7450 üzenetére
Amúgy az, hogy később a laptopon sem láthatók a korábban a pendrive-ra másolt anyagok, illetve, hogy formázás után sem használható már a pendrive, szerintem nem csupán a fájlrendszer összeomlását jelzik. Ilyenkor valószínűleg hardveresen sérül a pendrive (habár az nem tiszta, hogy utána még tudtátok-e bármire is használni). Sajnos én több olyan eszközzel találkoztam már, ami egy az egyben kinyírta a pendrive-ot, vagy memóriakártyát. Volt köztük autós fejegység, profinak mondott navigáció, de médiajátszó is. Meg talán egyszer egy fényképezőgép... Ezek szerint tévé is képes ilyesmire...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Piftuka #7447 üzenetére
Nem akarom gerjeszteni a külső vagy saját médiajátszót használjunk a tévéhez, ezt mindenki maga eldönti.
Én, amikor két hónapja megvettem az EX700-at, nem is terveztem a sajátját használni. Igaz, hogy rajta van egy fél terrás 2,5 colos külső HDD, de csak azért, hogy a tévéből rögzítsen olyan adásokat, amikről másképp lemaradnék (sajnos még ezzel sem vagyok teljesen elégedett, mivel a Panasonic olyan érthetetlen korlátokat állít, ami szerintem 2018-ban nagyon gáz).Visszagondolva, nekem ez a tévé az első saját lapostévém, valamikor még a 2000-es évek első évtizedében egy 82 centis katódsugaras síkképernyős Panasonic-om volt, aminek a képe az akkoriban kapható lapostévéket könnyedén elverte a rosszabb felbontás ellenére is. Aztán mind a súlya, mind az egyre avuló technikája miatt eladtam. Azóta egészen most júniusig nem volt klasszikus tévém.
De médiajátszóm rengeteg féle. Volt több Pioneer BDP-450-em és BDP-LX55-öm, ami a maga nemében mindenben nagyon jónak számított, de súlyos gonddal küzdött mindkettő. Pl. az összes USB3-as eszközzel baja volt, és ha gigabites LAN-t kötött rá az ember, akkor hálózatról is olyan csigalassú volt, hogy nem hogy nem vitte BD anyagokat akadásmentesen, hanem lényegében semmit. Emellett egy film alatt akár tucatszor is lefagyott (csontra), így lényegében a hajam kitépése helyett inkább soha többet nem vettem magamnak ilyen masinákat. Sokáig egy Asus O!Play-t használtam, ami lényegében tökéletes volt (csak hát ugye nem éppen volt olyan hangja még külső DAC-kal sem, amit egy hifista ember elvisel), de azt ő is utálta, ha USB2-es eszköznél modernebbet köt rá az ember. Aztán tényleg kezdtem keresgélni a mindenben megfelelő médiajátszót, így nagyon sok fordult meg nálam. Nyilván a mostani újabb olcsóbb médiajátszókat nem ismerve kijelenthetem, hogy a Dune és az Oppo (ez utóbbi azért már messze nem az 50-100 ezres kategória, az árából hatalmas OLED tévét is vehetne az ember) kivételével egyik sem szerette az USB2-es eszközöknél újabbakat, mindegyiknek volt valami nyavalyája az USB-s eszközzel, akár a fájlrendszert illetően, akár más miatt. Szintén előfordultak meggyilkolt pendrive-ok, vagy az, hogy X márkájú pendrive-val hajandó volt működni, Y-na pedig nem.
Így engem nem annyira lep meg a barátod tévéjének a médiajátszója: nyilván egy egyszerű, nem éppen a legmodernebb egység dolgozik benne. És lehet, hogy az EX700 ugyanezt produkálná. Ezért amikor megvettem, nem is terveztem őt ilyesmire használni. Amúgy én csak .mkv-t vagy BD ISO fájlokat játszok le, azokat is leginkább NAS-ról, ritkábban USB-s HDD-ről a médiajátszóimmal. A többi formátummal miért kísérletezzek? Szerintem menne szinte minden a Dune-n is, az Oppón is. De minek?
Az viszont nagyon bassza a csőröm, hogy az EX700 legfeljebb 3 órás anyagot képes felvenni a tévéből! Ez röhej! És ha egy sportesemény ettől hosszabb? Miért ez a három órás korlát? Az nem érdekel, hogy a felvételt nemhogy más médiajátszó nem tudja lejátszani az EX700-én kívűl, de elviekben egy másik ugyanilyen tévé sem (gondolom, valami olyan kódolást ír a felvételhez, ami ezt megakadályozza). Ez nem érdekel, mert tényleg annak is örülnék, ha csak simán visszanézhető lenne egy akár hosszabb 4-5 órás anyag is! De sak legfeljebb 180 perc!
És ami még ettől is jobban zavar, hogy ezt a beépített médiajátszó-felvevő egységet nem lehet a szokásos módon használni arra, hogy az ember megállítja, visszatekeri a tévéműsort. Anyámnak is nemrég vettem egy nagyon olcsó, FHD tévét, a noname kategóriából, az simán tudja ezt. Korábban a szolgáltató set top boxát használtuk, azok is tudták ezt a funkciót (persze, szinténekellett hozzá egy USB-s eszköz), de ebben a Panasonic EX700 vagy 15 évet lépett vissza! Nem tudja!
Engem ez sokal inkább zavar, mint az a tudása, hogy az első bekapcsolás után wifivel azonnal felmászott az internetre, és ott viszont kőkemény stabil kapcsolatot tud! Sőt, így ő is képes a NAS-ra rámenni, és egyszer próbából meg is néztem vele egy nagyobb méretű mkv-t, és bizony semmi gondja nem volt vele wifis kapcsolaton keresztül, holott a magas bitrátás filmekhez kivétel nélkül kell a kábeles kapcsolat. A külső médiajátszóknál.
Nem, nem tudom megérteni, miért nem lehet egy tévé minden téren azonos színvonalú! Oké, az EX700 messze nem csúcskategória, de olyan dolgokat tud, amitől dobok egy hátast (csak az nekem éppen nem szükséges), viszont másban pedig még a kőkorszakban jár.
Azt gondolom, ti ugyanebbe futottatok bele kicsit más téren... -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #7417 üzenetére
No, kérem... a fejleményekről az EX633e és a pendrvide-ok kapcsolatáról...
A cimborámhoz bekötötte közben az internetet a DIGI, a tévét is rákötötték, amikor tegnap megnéztem, már a legújabb szoftver futott a tévén. (Nem tudom, hogy korábban is így volt-e, mindenesetre ezt "kipipáltuk".)
Az új, MEDION pendrive-ot exFAT-ra formáztam, az összes szokásos teszttartalmat rámásoltam, és ezúttal a tévé nem csak felismerte, de látta a mappákat, valamint azok tartalmát is. De..
Sajnos csak részben! Gyakorlatilag ennek a tévének a fájl ismerete gyalázatos. Az MP4-et nem játssza le, a .MOV-ot még csak nem is látja. Képekből csak a .JPG-t látta, sem a .PNG, sem a .BMP fotókat nem is mutatta a mappájukban. Ennek köszönhetően sajnos a teszttartalmak nagy részét nem is tudtam lefuttatni, mert nem volt mit.
A .TS fájlt gond nélkül vitte, de érdekes módon a .MKV és .M2TS HDR fájlokat látta (no és persze az .AVI fájlokat is), le is játszotta, de hibásan. A kép színes pixelekre szétesett, általában 1-1,5 perc után a lejátszás mindig megakadt, lefagyott. Ilyenkor próbált töltögetni, majd gyorsan kiírta, hogy "a fájl nem támogatott".
Gyakorlatilag egy nagy küzdelem volt bármilyen filmet is megnézni vele. Mindezeket követően, a sokadik HDR file-nál egyszer csak "eltűnt" a tévé rendszeréből az USB kulcs. Pont, mint a múltkor.
És ezt követően, már hiába próbáltam bármelyik USB csaltakozóján, nem ismerte fel. De utána már a cimborám laptop-ja sem.
Plusz, kipróbáltam, és ezúttal már az én számítógépem sem. Tehát "kinyírta" a tévé a pendrive fájlrendszerét.
A rendszer látja a pendrive-ot, de mintha nem lenne megformázva, vagy "RAW' formátumban lenne.
Nagyon nem jó ez így.
Még érdekesebb csavar a történetben, hogy az említett régi, MAXELL pendrive-omat NTFS-re formáztam (mint a múltkor a MEDION-t), és ezúttal azt, illetve annak tartalmát gond nélkül látja az EX633!!!
Egyszerűen érthetetlen, hogy a múltkor a másik pendrive-ot, akkor miért nem látta!?
Egy kis "site note" adalék... A cimborám "ezer éves", 2 GB-os Kingston pendrive-ját - amit a laptopja gyorsan, gond nélkül beolvas - egyáltalán nem látta a tévé. Mintha rá se lett volna csatlakoztatva.
Summa summarum:
Ha van tévé, aminél el lehet, sőt el kell felejteni a saját lejátszóját, akkor az a Panasonic 49EX633e televízió!Legalábbis nagyon remélem, hogy nem arról van szó, hogy valami furcsa dolog folytán, mindkét USB aljzat és/vagy a processzor hibás az adott tévében...!?
(Mivel cimborám akar hozzá venni USB-s HDD-t, vagy SSD-t, nagyon nem mindegy!)
-
Multibit
nagyúr
válasz
Piftuka #7418 üzenetére
Nem tudom, hogy az a tévé hogy viszonyul az exFAT-hoz. Az a biztos, ha a készülék kézikönyvében nézel utána, hogy milyen fájlrendszert támogat. Amúgy sincs sok gyakorlatom a tévék beépített lejátszóinak lelkivilágát illetően, mert amivel eddig találkoztam, az mind elmaradt egy korrekt külső mediaplayer mögött. Meg aztán rég nem használok forrásként pendrive-ot, HDD-t, kizárólag hálózatot.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Piftuka #7412 üzenetére
Szerintem sima primary-ként formáztam (pontosabban, ahogy írtam, semmit nem állítottam, magától csinálja - de az szerintem primary lesz) MBR-re. GPT-nél, ahogy írtam, kellett az EaseUs, azzal ment csak így a formázás, de szerintem ott is primary volt. Amúgy szerintem ez is tök mindegy... (és ha abból indulunk ki, hogy szerintem soha senki nem kezdi el birizgálni a pendrive-oknál a formázási beállításokat, hanem csak bedugjuk, töröljük - vagy éppen formázzuk -, szerintem biztosan errefelé keresendő a probléma)
Azon átsiklottam, hogy másik tévében és a gépedben működik... hm, ez innen tényleg érdekes, mert ahogy írod, másik PC-ben sem megy (vagy már nem értem).Tényleg kéne keríteni egy másik eszközt, vagy frissíteni a tévét...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Piftuka #7400 üzenetére
És ott a Windows segítségével formáztam.
Bár legjobb tudomásom szerint annak pedig rá kellett volna kérdeznie, hogy GPT, vagy MBR módba kérem-e, nemde?
Ha csak formáztad, akkor nem. Az MBR/GPT nem formázás, hanem partíció jellemzője. Azaz nem a formatterrel lehet változtatni ezt a beállítást, hanem a partíció kezelő programmal.Részemről ez csak egy felvetés volt, csak egy ötlet. Nem biztos, hogy ez a gond nálad.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Piftuka #7402 üzenetére
Ez pedig azért lenne érdekes, mert szerintem a problémához köze nincs az MBR/GPT kérdésnek. Ellenben nem egy olyan USB pendrive-al találkoztam, ami egyik pillanatban még működött, aztán bedugtam újra egy lejátszó eszközbe, és azonnal meghalt. Teljesen. Volt olyan, amin még lehetett látni a fájlokat, de aztán a későbbiekben már nem. Szerintem egy aldis eszköz nem éppen a királykategória, simán lehet, hogy az a pendrive bizony elhalálozott...
-
cserix
tag
válasz
Piftuka #7335 üzenetére
most aztán jól megkevertetek....
Egyébként most jöttem az MMból. Megnéztem a Sonyt. Panasonic meg egy db sem volt kirakva, hogy össze lehetett volna hasonlítani. Eltűntek....
Erre a képernyő tükröződésre tudtok valami infót.
Utálom ha magamat jobban látom a TVben mint a műsort. -
sakal83
addikt
válasz
Piftuka #7280 üzenetére
Sokat kipróbáltam. Xe80 xe85 ex700 ex780 eg910 eg9a7v es b7. Vegul az eg910 lett a befutó minden nyugjevel egyutt. De kedvencem lett az ex780. Ha kiegészült volna az oled kontraszjaval es betekintesi szogevel akkor az lett volna a tokeletes tv
Nem irtózom az ipstol. Sot Pana et60am volt es azt a minoseget kerestem ezert is probaltam ki a fenti tvket. Ha az 55os lett volna soha nem csereltem volna pedig ipses volt -
sakal83
addikt
válasz
Piftuka #7267 üzenetére
Igen garancian belul helyszíni. A gondoskodás kereten belul be kell vinni. Ha nem tudjak vagy nem gazdaságos a javítás akkor a hozza az aktualis modellek közül a legkozelebb allot kapod de rosszabbat nem. Csak cserekeszuleket kaphatsz. Ha jol emlékszem a garancia a hatralevo az otbol de legalabb 2 év. Korrekten es pontosan leírva a feltetelekben. Sokkal jobb ajánlat mint a biztosítás szerintem.
Nekem nagyon jok a tapasztalataim az lgvel. A panasoniccal mind az én mind a kollega tapasztalata nem epp rózsás. Mert bar a penzvisszafizetesben nincs igaza de az a tortúra amit atel az brutális. Nem is ertem a panasonicot. Eleve egy felsokategorias vásárló eeve meg kell hogy kapja az oledet de szivatjak aminek nincs értelme. Csak a reputaciojukat rontják mindenfele anyagi haszon elérésének esélye nélkül.
-
marilllyo
veterán
válasz
Piftuka #7210 üzenetére
Igen! Így tettem. Megrendeltem MM-ből. Bár most már nem elérhetőnek mutatják...de megmondom őszintén most várok egy picit. Pár éve volt nagy sláger TV a Samu H6400. Na..olyat szerettem volna de ugyanígy kifutott pont mikor venni akartam. Jó..vettem egy J6300-mat (amit igazából nem bánok mert szerintem jó TV). Szépek a színei...stb. viszont játékra nem az igazi. Kicsit magas az input lagja (53). . Ahogy megvettem, rögtön lehetett mindenhol H6400-et kapni.
A pana azért tetszik még mert emelhető. És a tv állvány mellett van két baromi nagy JBL hangfal amik 10 cm-mel magasabbak a közéjük fogott tv állványnál. Szóval a Panát meg tudnám emelni a JBL-ek "fölé". Mert egyébként lelóg egy picit az 50" róla. Így nem kéne széttolnom az egészet.
,---,_______,---, <- két hangfal és közöttük a tv állvány (ezt a műszaki rajzot b*szki
)
Nyugtassatok meg, hogy bekapcsolás után nem kell 2 percet várni, hogy "használhassam" a TV-t. Samunál ez nagyon idegesítő. Bekapcsolod és vagy másfél percig nem reagál semmire míg be nem "tölt" a rendszer.
-
-
sb
veterán
válasz
Piftuka #7141 üzenetére
Hát ez nekem túl általános... én nem látom azt a minőségromlást. Ill. amit látok az általános.
Én is visszasírom (meg is tettem régebben másik topicban) a régi 6-os 3D, 120Hz szériát. 150k-ért lehetett venni egy jó TV-t. Ma meg 50", de inkább 55" alatt nem is létezik 100Hz-es gyors paneles TV, semmilyen áron. Felette meg jóval drágábban... és a kedvenc példám, hogy ugyan drágább volt, 230k(+infláció), de a 10+ éves A656-om is 120Hz-es volt. gyakorlatilag nem is volt még 120Hz alatti TV-m... ez lesz az első, Welcome 2018.Viszont ez minden gyártónál így van, Pana sincs olcsó és kisebb modell sem 100Hz-cel. Minőség: EX600-at néztem először, VA panel az is, gondoltam minőségben, képminőségben egy Panaval nem lehet gond, de aztán olvastam róla, hogy gyenge az összeszerelés, a felhősödés pedig gyakori és látványos.
A Panel meg inkább méret kérdése, ott szintén keveset számít a TV gyártó. 43 és 49"-ban kb. mindegyik IPS (Pana 49EX600 is), 40" és 50" meg Samsungnál is VA minden típusnál kb. Legalábbis az utóbbi években... idén épp változik a helyzet ahogy látom, de ez meg pozitív: a 7100-as sorozatban VA a 43" és 49" is. (Az se zavarjon, hogy 7-es sorozat, mert az MU6400 is 7000-esként fut pl. az USA-ban, szóval van átfedés
)
Philips, Sony szinte nem is látok VA panelt.De idén kb. az összes Pana is IPS lesz. LG meg nyilván az idők kezdetétől a végéig mint IPS gyártó.
Lehet, hogy idén pont a Samsungnál lesz a kevesebb IPS panel.
Aztán ha nézem a többit: Az SW Pana oldalon elég kőkorszaki, BT nincs még a 700-asban sem, PIP nuku, DVB-S2 tunerest csak jóval drágábban látok (600-asból ugyanannyiba kerül). DTS-t nem tud (Samsung tudja). Itt is spórolnak rendesen...
A mozgásinterpolációról nem érte mit akartál írni. Rossz a Samsungnál? Erről még nem hallottam, nem tudom. Én használom 10+ éve.
Na mindegy, még rugózot rajta kicsit, az EX700 biztos nem rossz képminőségre, egyebekben kicsit elmaradott, több feature-t tud a Samsung szvsz... és nekem az 50" is kicsit nagy a hálóba. Az 5 év gar nagyon vonzó. Samuból a 2017 fordítva: olcsóbb, többet tud, képre kb. hasonló, kicsit gyengébb, de csak 2 év gar és most kipróbálnék szívesen vmi újat.
Az idei NU7100 meg 43"+VA ez jó kombó lenne, de ezt kicsit tovább butították és ha nem is nagyon, de gyengébb. Inkább kiegyensúlyozottabbnak tűnik de valahogy a papíron való visszalépés vagy toporgás (MU->NU) sem olyan szimpatikus, még ha nagy hatása nincs is.
szerk: Egyébként kiderítettem, hogy a 700-as 250Hz-es PWM-mel megy. MU61xx 120Hz, MU64xx 240Hz, NU71xx 240Hz. EX600 ?
-
sb
veterán
válasz
Piftuka #7135 üzenetére
Én is a 6-ost nézem még Samsungból, főleg, hogy elfogytak az akciós készletek.
Ill. 600-asból még van, de arról azóta olvastam rosszakat is, inkább a 700-as felé húznék.
Mire gondolsz, miben rosszabb a Samsung 6-os széria? Színtér, mozgás, kontraszt, stb... ezekben nem tűnik rosszabbnak. 24p hiánya fájó ill a PWM, de erről meg Pana oldalon sem látok tuti infókat. -
Neck
veterán
válasz
Piftuka #7088 üzenetére
Én megnéztem az enyémet (50EX780) néhány homogén kék, zöld, piros, fekete, szürke, és fehér háttérképpel, és én is erre a következtetésre jutottam. A feketéje is nagyon szép, és még a HDR tartalmak is szép dinamikus szinekkel jelennek meg, bár nyilván nem OLED szinten.
A mozgásmegjelenítése parádés, már-már túl jó is.
Te hogyan tesztel(t)ed a TV-t? Mi az, amit nézni kell ilyenkor?
-
Draken
őstag
válasz
Piftuka #7048 üzenetére
Nálam a kiterjesztett garancia utolsó pontjai így néznek ki:
8. A 4. pontban leírt Garancia Határidején belül bejelentett meghibásodást a Hivatalos Szerviz a lehető legrövidebb időben eltávolítja, a Termék a Hivatalos Szervizbe való
beszállításától számított maximum 30 naptári napon belül.
9. Amennyiben a Termék olyan alkatrésze hibás, amely a Termék a használati utasításban leírtak szerint működő részéről lekapcsolható, a Vásárló jelen Garancia által
biztosított jogai kizárólag a Termék hibás alkatrészére vonatkoznak.
10. A Vásárló a Terméket új példányra cserélheti le a Hivatalos Szervizben, ha a Hivatalos Szerviz írásban megállapítja, hogy a meghibásodás eltávolítása lehetetlen.
Amennyiben, kivételes esetekben (pl. a Termék nem szerepel a kereskedelmi ajánlatban), a Termék nem cserélhető le azonos típusú termékre, a Panasonic a Terméket más
típusúra cserélheti le, amelynek műszaki paraméterei a lehető legjobban hasonlítanak a hibás termékéhez. Amennyiben a Terméket újra cserélik le, a jelen kiterjesztett Garancia
feltételei nem érvényesek arra azon új Termékre, amelyet a Vásárló a csere során átvett. -
AL
addikt
válasz
Piftuka #7047 üzenetére
Sziasztok ! Az Én Panasonic tévémnél egyszerűen meg lehet nézni az üzemidőt : menü - súgó - rendszerinformáció és itt az állapot 4 - es sorban írja először az üzemórát, majd a ki - be kapcsolások számát . Lehet, hogy nem mindegyik Pananál van így . Ha kezo0 (őstag) cserekészüléket kapsz nézd meg, hogy van e ilyen lehetőség rajta . Nekem is volt TV cserém a Pananál, akkor a szerviz a központban lévő Ügyintéző Kollégához irányított, aki kijött és megállapította, hogy Típushiba ( működött a TV, de tervezési hiba miatt néha kissé torzult a kép ). Egy új TV - t kaptam cserébe, ami újabb típus volt . ( azonos sorozat, azonos szolgáltatások ) Üdv.
-
kezo0
addikt
válasz
Piftuka #7033 üzenetére
A tévét az akkor még létező több hivatalos Panasonic márkabolt egyikében, a bp.-i Westendben vásároltam, a hivatalos magyarországi forgalmazótól, a számla szerint a Panaudio Kft. volt az eladó.
Ennek megfelelően az ún. "Pán-Európai Garanciajegyet" kaptam hozzá:A kiterjesztett garanciát a Panasonic saját, hivatalos akciója keretében szereztem hozzá (pont ugyanilyen akció jelenleg is fut a Panasonicnál), tehát nem valamiféle külön megvásárolt biztosításról van szó. Egyszerűen meg kell adni az újonnan vásárolt készülék gyári számát egy Panasonic által működtetett weboldalon, és válaszként küldenek egy pdf dokumentumot, mely szerint a garanciaidőt ezennel kiterjesztették a vásárlástól számított 5 évre:
A pdf második oldalán van egy hosszabb, apróbetűs rész, és itt van - azt kell mondjam, sajnos - a lényeg:
"3. Ha a jótállási igény megalapozott, a Szervező saját kizárólagos döntése szerint és saját költségére:
a) kijavítja a Terméket vagy vannak bármely alkatrészét; vagy
b) kicseréli a Terméket egy hasonló utódmodellre.
A Kiegészítő Jótállás keretében a Résztvevő nem jogosult a vásárlási szerződéstől elállni vagy a vételár visszatérítését követelni, függetlenül a korábban felmerült hibák vagy elvégzett javítások számától. Ez a korlátozás azonban az irányadó magyar jog alapján a Résztvevőt megillető egyéb jogokat semmilyen módon nem érinti.
Amennyiben a Szervező a Terméket a 3. b) pont alapján új Termékre cseréli, e kicserélt új Termékre a jelen Kiegészítő Jótállás feltételei nem vonatkoznak.
Ettől függetlenül a cseretermékre a jogszabályon alapuló, és a Szervező által Magyarországon általánosan biztosított pótlólagos jótállás érvényes.
A jogszabályon alapuló, és a Szervező által biztosított pótlólagos jótállás érvényes a 3. a) pont alapján végrehajtott javítások során beépített cserealkatrészekre vagy részegységekre is.
4. A Szervező jótállási igényekkel kapcsolatos valamennyi döntésre végleges. Minden kicserélt Termék vagy hibás alkatrész a Szervező tulajdonát képezi.
5. A Kiegészítő Jótállás keretében a Résztvevő további igényt, főként, de nem kizárólag, közvetett vagy következményes kár, vagy bármilyen természetű veszteség megtérítésére irányuló igényt nem érvényesíthet. E korlátozás azonban az irányadó jog alapján a Résztvevőt a magyar jogszabályok alapján
megillető egyéb jogokat semmilyen módon nem érinti.
6. A jótállási igények elintézési határideje maximum 15 nap."Tehát, most, hogy alaposan elolvastam a szöveget, hamut szórok a fejemre, hiszen kiderült, hogy nem állhatok el a szerződéstől, és nem kérhetem vissza a vételárat.
Ha nem tudják megjavítani a készüléket, akkor kicserélik - és további opció nincs. Itt már csak az a kérdés, hogy kötelesek-e gyári új tévét adni helyette. Na meg az, hogy jelen esetben mit jelent a "hasonló utódmodell", mert a hasonlóság bizony elég szubjektív dolog, és én valószínűleg máshogy látom ezt, mint ők. (Szerintem egy 7-essel kezdődő szériaszámú modell nem hasonló egy 8-assal kezdődő modellhez. Talán nem véletlenül kerül csak feleannyiba...)
Nem mellesleg a 6. pont szerinti 15 napos ügyintézéshez képest most tart az ügyem a 33. napnál... De persze arra vonatkozóan nem áll semmi a szövegben, hogy mi van akkor, ha ezt a Szervező cég jelentősen túllépi. -
NoOne1976
őstag
válasz
Piftuka #6992 üzenetére
Megnyugtatlak, elolvastam.
Pont ez a gondom, amit te is írtál. Hogy csak egy helyen kapható. Ha normális webshopban, vagy MM-ban volna, fel se merülne bennem a kérdés, hogy kifizessem a felárat a 600-asért.
Az aggodalmam és a dilemmám oka az, hogy soha az életben nem rendeltem még az alza.hu-ról, nem ismerem őket, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak. -
mzso
veterán
válasz
Piftuka #6971 üzenetére
Mondjuk az francia nyelven van ami nem segít. Meg ellent mondtál neki, mert azt mondtad, hogy BFI biztos nincs. Szóval akkor te sem olvastad?
"Abban bizony az Edge LED mindig jobb lesz, mint a Direct LED."
Ebben nem látok semmi realitást. A háttérvilágításnak (a villogtatáson kívül) semmi köze nincs ahhoz, hogy jeleníti meg a TV a mozgást.
"EX780 10/10-nek számít, akkor az EX700 10/8, az EX600 pedig 10/6-os értékelést kap, "en bloc" mindent figyelembe véve."
Eddig nem róttál fel negatívumot a 600-asnak, miből jön ez a pontozás?
-
Neck
veterán
válasz
Piftuka #6974 üzenetére
Tegnap megérkezett az 50EX780
Visítva befér a helyére a szekrénybe (1200mm széles a szekrény, szóval nagyon necc).Eddig csak gagyi műanyag talpas tévékkel találkoztam, ez az állvány egy földrengést kibír!
Egyelőre kipróbáltam néhány 4K 60FPS HDR10 videóval (youtube), gyönyörű.
Amit észrevetettem, hogy néha egy-egy másodpercre röccen, de szerintem a sávszél kevés neki, emiatt bufferel.Ami egyelőre zavar, hogy lefuttattam a csatornakeresést, és M4 sportot nem találta
Az öt év garanciát hol / hogyan tudom aktiválni?
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #6970 üzenetére
Hú, nem terveztem mostanában cserélni a plazmát a nappaliban, de bevallom, ez a 780-as nagyon tetszik tudásában, és a 600as alapján, ami szintén elég jó, bitang jó lehet.
Az 58-ast nem tudnám lenyomni a család torkán, főleg, hogy gagyi SD tévéadás is menne rajta, ami azért két és fél méterről tuti rémisztő lenne 58"-on. Ha 55-ös nincs (ami már szintén nagy meccs lenne), akkor inkább 50-es.
Az 50-es panelben és háttérvilágításban megegyezik az 58-assal? -
NoOne1976
őstag
válasz
Piftuka #6910 üzenetére
Nem csak az jöhet szóba. De a tapasztalatom szerint az eddigi Pana tvk a csatornalista frissítésekor az új csatornákat betették a lista végére, csak azokat kellett rendeznem, míg a Samu szétcseszte az egészet és újból sorba kellett rakni az összeset. Az meg elég idegesítő
Keret akár 100 fölött is. Jó legyen és megérje az árát. Nem egy évre veszem.
-
Winne
nagyúr
válasz
Piftuka #6583 üzenetére
+ @(#6582) kezo0:
Köszi a válaszokat. Sajnos a szemem nagyon érzékeny főleg egy jelenségre, mégpedig ha lassan halad a kép valamelyik irányba és főleg, ha valamilyen recés, több vonalas cucc van (pl kerítés, téglás házak, ilyesmi) és ha eközben darabossá válik a kép.
A másik topicban azt kérdeztem is, hogy ugyan a 3D-t nem használom, de a nagyobb frissítés jelenthet-e bármi előnyt 2D-ben?
A 780 már pariban lehet vele?
-
wierra
senior tag
-
kezo0
addikt
válasz
Piftuka #6539 üzenetére
Egyelőre abban reménykedem, hogy sikerül megjavítani az AX800-ast. De ha cserélni kell, akkor bajban leszek...
Mert az EX780-as most pl. 375e az e-digitalnál, az AX800 pedig egy 800e Ft-os tévé volt, szóval abból a pénzből most két EX780-ast lehetne venni. És ilyenkor elvileg azonos értékűt kéne kapni, ugye. Azt pedig, hogy konkrétan melyiket szeretném ebben az értékben, nekem kéne kiválasztanom a jelenleg kapható készülékek közül. A DX sorozat szerintem már biztosan kifutott a Videopartnál, pedig esetleg ki tudnék egyezni egy DX900-assal. -
ztsoft
őstag
válasz
Piftuka #6532 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor én is sorban megyek.
1. Erről még nem olvastam, igaz nem beszélek más nyelvet, így a külföldi fórumokat a Google barátom segít megérteni (több, kevesebb sikerrel).
A kép majdnem jó, de, a tárgy képe jobb és bal oldalt is megjelenik (nem úgy mint a Tieden, hogy csak bal oldalt), sajnos most nem tudom kipróbálni, nincs itt a TV, de ha jól emlékszek, akkor a jobb szemem becsukásakor a jobb oldali tűnik el, a balnál a bal oldali szellemkép.
2. Ennyire nem néztem utána a Samsung-nak, így erről nem is tudtam, de a Panasonic feketéje sem elhanyagolható, főleg, hogy LCD. Kellett egy kis idő, mire sikerült kihozni belőle a számomra elfogadható képet (több fórum, több teszt videó, kép, és persze a Samsung-gal való összehasonlítás segített).
A csere egyik fő szempontja a Samsung fogyasztása (persze a plazma velejárója, sima TV adás ~100 W-tól indul, 3D filmnél ~380 W, mind ez bekapcsolt energiatakarékosság mellett, csökkentett cellafénynél). Ugyan ez a Panasonic-nál sokkal kevesebb (TV adás ~48 W, 3D film ~100 W).
3. A szemüveggel egyelőre nem foglalkozok, mivel a sötét szobában a Samsung is jó, a Panasonic talán kényelmesebb, nagyobb területet fed le.
4. Igen, a Half-OU-ról én is olvastam, ezért részesítem előnyben a Half-SBS-t (igaz kíváncsiságból ugyan azt a demót kipróbáltam mind a két verzióban, de nem nagyon vettem észre különbséget köztük, lehet a szemem sem a régi már).
5. Igen a Cívis-Tv Szerviz hozzáállása, hozzáértése számomra is kérdéses, már csak a telefon beszélgetések alapján is. Ellenben a Videopart szerviz telefon beszélgetés alapján hozzáértőnek tűnt, nem mellesleg, nem lekezelően beszélt velem.
Az anyacéggel kapcsolatban igazad van, de azért az elvárható, hogy valamilyen szinten figyeljék a kirendeltségek, szerződött szervizek hozzáállását, munkáját, mivel a márka megítélését is nagyban befolyásolják. Ezek fényében kíváncsi lennék, hogy mennyire vannak képben az itthoni folyó ügyekről.
6. Azt soha nem is vitattam, hogy a tökéletes 3D csak a jó lejátszó, és a gyári filmekkel érhető el (ezzel teljesen tisztába vagyok), volt már részem benne, de jelenleg ez nem kivitelezhető.
A két TV már luxusnak számít számomra, így ez nem kivitelezhető, meg az elhelyezés is macerás lenne.
-
ztsoft
őstag
válasz
Piftuka #6527 üzenetére
Szia!
Először is, köszönöm a válaszodat. Másodszor, nem vettem magamra.
A TV-kről, Panasonic TX-48AS640E, Samsung PS51F5500 (mind két TV aktív 3D-s, RF-es). A szemüvegekről, Panasonic TY-ER3D6ME (kompatibilis a Panasonic TV-vel, [link]), Samsung SSG-5100GB (Samsung gyári tartozék).
Kezdésnek, egy használt készülékről van szó, amihez az előző tulaj kettő darab Samsung szemüveget adott, amit a Panasonic és a szerviz sem fogadott el (mint utóbb kiderült, tökéletesen működik vele, ahogy itt a fórumon is olvastam), ezért vettem az ajánlott szemüveget. Ugyan úgy, ugyan azt a hibát produkálja mind a kettő szemüveggel a Panasonic TV.
A párosítás sikeresen megtörtén mindkét TV-nél, mindkét szemüveggel (működik a 3D hatás is), csak a Panasonic-nál szellemképes (ez forrástól, szemüvegtől függetlenül így van, ezt a szerelő is látta, aki elvitte a TV-t, meg is jegyezte, hogy valami nincs rendben).
A 2D->3D átalakítás úgy került a képbe, hogy a szerviz nem fogadta el forrásnak az internetről letöltött 3D demó videókat, mivel ez forrástól független (mellékesen a Samsung-on működik, nem szellemképes, mint a Panasonic, igaz nincs az a nagy élmény, mint a filmeknél, de ez most lényegtelen), így próbálkoztam ezzel.
Igen, Half-OU, Half-SBS filmeket néznék (utóbbit többségében, azt olvastam, hogy jobb az aktív TV-hez), de itt most nem a tökéletes élménnyel van baj, azaz, az "élmény" meglenne mind a két TV-nél, azzal a különbséggel, hogy a Panasonic szellemképes, nézhetetlen.
Most próbálok szerezni egy 3D-s Blu-ray lejátszót meg 3D-s filmet a próbához (igen, csak próbához, mert nekem elég az az "élmény", amit a Samsung-on látok, ha ezt tudná a Panasonic is, akkor nem lenne miről beszélni), ha azzal is jelentkezik a hiba, akkor ismét be fogom jelenteni hibára.
Amiért a Panasonic-ot szidom, leírom, az a szerviz hozzáállassa miatt van (amit leírtam, azt a szervizes mondta telefonon), ezt ki is fejtem. Ha a tervezéskor betesznek egy szolgáltatást (esetünkben 2D->3D átalakítás), gondolom nem azért tették bele, hogy használhatatlan legyen (mint ahogy a szervizes állítja, hogy ez csak ennyit tud, érdekes módon a Samsung-on jól működik). Ezek alapján vagy a Panasonic-nál rontottak el valamit, vagy a szervizes akar hülyének nézni.
Amit most leírtam, azt mind végig beszéltük a Videopart szerelőjével telefonon, mindenre kitérve (a virágboltot is ideértve
), és arra a következtetésre jutott az elhangzottak alapján, hogy valószínű a TV-vel lesz a probléma.
Természetesen tisztába vagyok azzal is, hogy a különböző márkák másként jeleníthetik meg a tartalmat, eltérés lehet az élmény között, de azt nem hiszem el, hogy az egyik TV-n az összes forrás (ide értve a 2D->3D átalakítást is) jó, míg a másikon nézhetetlen.
Meg lehet itt dobálózni a szak szavakkal, meg, hogy teljesen más szoftver fut a két készüléken, meg, hogy ez a modell 2014-es, már elavult, ne is várjak tőle többet (ezt mind a szervizes mondta, mellékesen a Samsung 2013-as). Mivel én is szerelő vagyok (csak más területen), így ezek a halandzsák nem hatnak meg, főleg az, ha hülyének akarnak nézni.A szakvéleményről még nem tudok nyilatkozni, mivel még nem láttam, ahogy a TV sem érkezett még vissza, de kíváncsi leszek rá (nem is értem, hogy hogyan lehet úgy szakvéleményt kiadni, hogy két azonos típusú, de eltérő átmérővel rendelkező TV-t hasonlítunk össze, ezt a szervizes mondta telefonban, hogy ez alapján nincs semmi baja a TV-nek, mivel a másik is ugyan az produkálja).
-
z123456z
őstag
válasz
Piftuka #6306 üzenetére
Köszönöm a felkérést, de hárítanom kell, nem vagyok tesztelős típus. Beüzemeltem a lányomnak, beállítgattam amit kellett, és láttam amit láttam. Most is azt mondom, hogy túl van lihegve a VA vs. Ips vita. Bár kétségtelen, hogy bizonyos helyzetekben szebb a feketéje, én tökéletesen elégedett vagyok az ips képével. A ds pedig nekem pont olyan oldal, mint akármelyik másik, mivel egyiket sem ismerem különösebben.
-
z123456z
őstag
válasz
Piftuka #6288 üzenetére
Hát pedig biztos lehetsz benne, hogy a 40ex633 az mva. Azt hozott a Jézuska a lányomnak. Az első bekapcsolásnál láttam, hogy teljesen más a fekete, meg amúgy a színek, mint az iPs lg-m, bár azzal sincs az ég világon semmi bajom. Fiamnak egy c6000 samu van, nem mai darab, de jó a feketéje annak is. Na, a pana is olyan. A Displayspecifications pedig pont annyira megbízható szerintem, mint bármelyik másik oldal.
-
-
Pro Koryak
addikt
-
Trash
tag
válasz
Piftuka #5816 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Nekem ez lesz igazából az első saját tv-m, 3 éve költöztem albérletbe egyetem miatt, aztán azóta nekem kiamaradt a tv az életemből.
Lehet, hogy mégsem olyan fontos számomra a blue. Jobban tetszik a pana, meg megbízhatóbbnak tűnik.
Azért ezt a 2 típust szemeztem ki, mivel telekomos otthoni előfizu mellé vennénk a tv-t, és ott ebben az 50" körüli méretben ezek vannak elfogadható árban. 130-140 K körül szeretném megúszni.
Főként játékra használnám, de természetesen néznénk rajta filmeket, esténként általános tévézgetés lenne.
2-2,5 méterről kb. -
sting2
addikt
válasz
Piftuka #5819 üzenetére
Elfér a 65" is persze, de 2,5 méterre ülök tőle, ez most egy darabig marad is így.
Sajnos egyik készülék sem volt , talán 3 hét múlva, de addig annyi minden történhet - meg nagyon tetszett ez a kamatmentes(tényleg semmilyen költség nem rakódott volna rá.) 10 egyenlő részletes lehetőség, 10 %-os kedvezménnyel.
Az 58" ára a zsebemben, de már a 65" összege nem lett volna meg, sem most sem holnap..Nagyon haragszom a gyártókra, hogy eltűnt a 60-as méret.
Napok óta ezen dilemmázom mert jelenleg 60" tévét nézek és nem akarok már kisebbet. -
janman
csendes tag
válasz
Piftuka #5719 üzenetére
Sajnos nincsen kábeltévés elérhetőségem egyik szolgáltatóhoz sem. (UPC, Telekom, Digi) Fizikailag nincs vezeték behúzva senkitől az utcába. Szombathely melletti kis községben lakok. Pár éve még az internet is problémás volt, de mostanra ez a kérdés már megoldódott.
Tévézésre tehát marad a földi, szabadon fogható csatornák + valamilyen műholdas szolgáltató. Műholdas Digitv-m volt pár évig (annak saját beltérijével), de a MotoGP (amit évek óta nézek) közvetítések jogát, ami jó sokáig a Digitv-n volt, átvette a vajna-féle SpílerTV, ami csak a UPC Direkt, műholdas szolgáltatónál elérhető. Ott is csak SD-ben... Na mindegy, ez van.
Van jelenleg egy Panasonic plazmám + egy AMIKO saját műholdas beltéri a UPC okoskártáyával. Ezeket szeretném egy készülékre leegyszerűsíteni, mivel a púpom már tele van sok irányítóval. Más okokból (feleségem tévézési szokásai) kell az egyidejű felvétel és másik csatorna nézése, vagyis egy két tuneres tévé. LG tűnt sokáig befutónak, de kiderült, hogy csak a marha drága, OLED tévéiben van két tuner, ott sem mindegyikben. Samsung alapból nem szimpi, és mivel már van egy Panasonic plazma tévém, és egy Panasonic HDD-s, régi, analóg tuneres felvevőm, és ezekkel maxira meg is vagyok elégedve, elkezdtem a Panasonic jelenlegi tévékínálatában nézelődni, végül így jutottam el a 780-as sorozathoz. Két tuner van, és ahogyan látom a Panasonic nagyon ráfeküdt a két tuneres lehetőségek kiaknázására, és sok okosságot tett még a tévébe. Tehát most várom, hogy jó ára legyen az 50"-os kivitelnek, és alighanem az itt olvasottaknak is köszönhetően, egyet fogok vásárolni.
-
janman
csendes tag
válasz
Piftuka #5707 üzenetére
Köszi a választ! Jelen pillanatban egy 4 éves, TX-P42X50, plazma tévém van, amiben nincs DVB-S, műholdas tuner, csak sima DVB-T/C-s tunere van. Valahogyan nézni akarom a műholdas csatornákat, mert ahol lakom, csak úgy tudom a Spíler-en lévő MotoGP futamokat nézni. Nem akartam UPC-s beltérit, hanem próbáltam megoldani saját beltérivel, így az UPC-s okos kártyára esett a választásom, lévén így egyrészt olcsóbb a havi díja a UPC-s csomagomnak, másrészt gondoltam, hogy a jövőbeni új tévémbe már lesz DVB-S, műholdas tuner, és akkor majd nem kell bajlódnom egy külön műholdas beltérivel.
Az "iker-tuner"-es cikk linkjét köszönöm!
Ma voltam a szombathelyi MM-ben, ahol volt egy 58EX780E-s tévé kiállítva, és ment rajta az MM-es reklám. Próbáltam a kirakott irányítójával a menüben kalandozni, de feltűnt, hogy mennyire lassan lehetett léptetni a menün belül. Nyomtam az irányító gombját, és semmi nem történt a képernyőn, egyszer csak hirtelen jó párat léptetett a menün belül a tv szoftvere. Kicsit lehangoló volt. A hasonló tv tulajokat kérdem: nálatok is aránylag lassú a tv menüjén belül a lépegetés?
Amúgy a tévé lába valami iszonyat erősnek tűnik! -
KraX
őstag
válasz
Piftuka #5667 üzenetére
Nagyon koszonom!
Egyedul szereltem ossze penteken a taplat es raktam fel ra a tvt majd az allvanyra. A tvt tarto rud tomor fem, konkretan olni lehet vele.A hdr beallitasoknak jobban utana olvasok, koszi. Meg sok az ujdonsag, de nem kerget a tatar, szep lassan eljatszok vele.
-
senki66
senior tag
válasz
Piftuka #5618 üzenetére
Ennél a nagyságrendnél többet nem áldozhatok, az asszony így is balhézik amióta csak megrendeltem. Viszont újra képbekerült az eredetileg is jelölt LG 55UJ6307, amit viszont a Samu meg aPana topikban is hátrasoroltak a fórumtársak, ma viszont egy szerelő ismerősöm, ha nem is ezt a típust, de az LG-t úgy általában ajánlotta, de nem tudtuk időhiányában kibeszélni, majd holnap, ha meggyőz lehet visszakerül a képbe. Másrészt nem tudom küldenek e egy kifogástalan csomagolású példányt, mert a sikertelen szállítás után hívtam a Telekomot és azt mondták űj rendelést kell jövő héten leadnom, mondjuk ennek ellentmond, hogy a számla meg a szerződés viszont már ott csücsül az e-dokumentumaim között.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Piftuka #5554 üzenetére
Köszi az infókat.
Ellenőrizni nem fogom tudni, mert a szerelő hozza ki, amikor köti be az optikát. Amúgy most is egy Panasonic plazmánk van, amit mindenképp megtartok, mert nagyon szeretjük, csak kíváncsi voltam, hogy viszik-e tovább azt a japános vonalat, amit megszoktam tőlük.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Piftuka #5529 üzenetére
A Corvin negyedi bolt volt az.
Vásárlás előtt azért nem tudom kipróbálni, mert nem bírom hazacipelni. Csak Online vásárlás jöhet szóba. Most már tudom miket kell nézni, legfeljebb 3 napon belül vissza küldöm és akkor nem önköltségből kell megoldani.
Igazából az EX700-nál volt úgy, hogy 1-1 gyors jelenetnél szétcsúszott a kép egy pillanatra (külső hdd-ről), míg számítógépen nem. Ezt sem tudom mire vélni. Viszont játékra tökéletes volt és nekem a színek is bejöttek.
350.000 FT-t áldoznék rá maximum, tehát még plusz 100.000 Ft-t, ha valóban jobb TV-t kapok ennyiért. Egyenlőre csak a Pana termékvonalát ismerem, ott elcsíphető akciósan az EX780 is, de talán nem ártana a többi márkát is megnézzem.
Ami az igényem:
- 50"
- játékra legyen olyan gyors, mint az EX700
- jól skálázza fel az 1080p-s anyagot (Ebben meglepődtem, hogy milyen jó volt az EX700)
- a fekete nagyjából fekete legyen
- lehetőleg minimális bevilágítás, folt, ilyesmi legyen, mert ezek nagyon zavarnak foci és játék közben -
jaanoo89
aktív tag
válasz
Piftuka #5508 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat.
Csináltam képet és videót is. Szabad szemmel egyébként jobban látni, de szerintem így is észrevehető.
Az is lehet, hogy én reagálom túl és ez nem hiba, de akkor meg inkább nem lesz tv-m, mert én ezt (főleg a videón látottakat) nem igazán nézem szívesen.
Mindenképp visszaküldöm (még benne vagyok a 14 napban), sajnos önköltségre lehet csak. Nekem nincs kocsim, bkv-val meg kissé nehéz ezt cipelni. Ez van, remélem nem horror áron fogják vissza vinni. Holnap kiderül. Aztán jó kérdés, hogyan tovább, mert ezt akciósan vettem, már nem ennyi az ára.
(Egyébként újonnan van rajta gyári fólia? Mert ezen nem volt, egy zacskóban volt benne a panel)
videó: https://www.dropbox.com/s/njqyule9jv848qb/skyrim1.mp4?dl=0
-
coleen
aktív tag
válasz
Piftuka #5500 üzenetére
Ezt jelenséget én is tapasztalom az EX700-nál, itt írtam róla: [link]
Viszont én monitornak használom és kizárólag csak akkor jön elő, ha egy FPS játékban gyorsan oldalra fordulok és közben nagyon a kép közepére fókuszálok, vagy sniper-rel zoom-olok. Youtube videók nézése során sosem futottam még bele, de gémingben sem zavaró, viszont tény, hogy jelen van.
Az EX780-as TV-mnél nem futottam bele ilyen hibába. Tény, hogy az EX700-at - hacsak valaki nem játszani veszi az alacsony input lag miatt - nem ajánlanám nyugodt szívvel. Az EX780-at annál inkább. -
Lalikaw800i
csendes tag
válasz
Piftuka #5475 üzenetére
Egy hónappal ezelőtt még nem szerepelt a Videopart kínálatában az EX780 . A MM akkor akciózta a legjobban 50" -ost sikerült megvenni 310.e-ért. Online értékesítés, egyedi szállítás. 3-4 hét alatt kiszállítva. A gyári szemüvegre még nem szántam rá magam de a samsung SSG-5100GB szemüveggel tökéletesen működik , míg az SSG-3050GB-vel ez nem mondható el. Mobil wincsi 1080p 3d mkv. nem okoz gondot . Wifi Youtube 2 órás 4k demó film döccenő mentes.
-
kezo0
addikt
-
coleen
aktív tag
válasz
Piftuka #5434 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mai napig azt vallom, hogy megéri áldozni a minőségi, tartós fogyasztási cikkekre - ha aktuálisan nincs pénze az embernek a jobbra, akkor inkább várni egy kicsit - mert éveken keresztül bosszankodhat, ha kompromisszumot kell kötni és olyan dolog esetében, amit naponta rendszeresen használ.
Nem csak a házimozi fronton, hanem a PC építés során is igyekszem erre törekedni - és lekopogom - de mióta a PC minden alappillére (táp, alaplap, ház, hűtés) mindig legalább felső-középkategóriás, neves gyártótól, azóta sosem volt instabilitási gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest