Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Ó, nálunk az 55-ös már kiverte a biztosítékot, "nem tudok ekkora képet befogni" felkiáltás mellett."
Nem irigyellek.
A legjobb cimborám is így járt... Segítségemmel kiválasztotta az akkor - még - elérhető, legjobb, valódi japán SHARP modellt, majd kb. pár óra használat utána adhatta el (jelentős buktával), mert az asszony "túl nagynak látta a fejeket benne", amikor sorozatot nézett...
Azzal a SONY tévével pedig valóban nem tudnak az IPS Pana tévék versenyezni.
-
Piftuka
veterán
"Akkor a 49XF85XX csak annyiban gyengébb az XF95XX-nél, hogy nem Triluminos-os?"
Nem. Ugyanis "FX80xx"-től felfelé már mindegyik megkapta a Triluminos panelt.
A fent említett kettő között a fő különbség, hogy a 85-ös Edge LED-es VA, a 90-es pedig FALD-os Direct LED VA panellel rendelkezik.
Illetve utóbbi már az "X1 Extreme" képfeldolgozó processzort kapta meg. (És elméletileg kontrasztban is erősebb.)"Ha jól emlékszem, a 75XX felettiek már mind natív 60(100)Hz-esek, ugye?"
Szerintem natív 120/100 Hz-re gondoltál...
-
Piftuka
veterán
Igen, benne van a pakliban, hogy engednek az árból.
Bár éppen jelen esetben, egy olyan készüléknél ami a még ezt a típus forgalmazó 3 üzletben fél millió forintnál is bőven többe kerül, nem valószínű.
Veszítenivaló nincsen, az biztos.
-
-
NoOne1976
őstag
Miért, mi a baj ezekkel a helyekkel? A garanciát nem a Panasonic adja? Az itt vásárolt készülékekre is él az 5 év, nem? Mert akkor nem értem a problémát. Nem velük kell intézni a garit, mint pl. egy hibás pendrive esetén.
Most látom, hogy nem él...
Így tényleg kuka az ottani vásárlás.
-
Piftuka
veterán
"Megsúgom, mind beszarik, ezek már nem olyanok, mint egy 5-8 éves Pana plazma, hogy ma is csak teszi a dolgát."
Ehh... Muszáj még mindig állandóan felemlegetni azt a halott technológiát?
Vigyázz, mert minden hozzászólásomban leírom majd, hogy "a Commodore 64-em, bezzeg 1986 óta teszi a dolgát, és még akkor is fog működni, amikor az összes plazma tévé a világon régen lerohadt"!
-
Draken
őstag
Én teljes mértékben meg vagyok elégedve az ex780-al, egy samu c650 után, ami úgy szintén VA paneles volt.
Egy két kisebb problémát érzékelek, ami inkább csak kényelmi szempont: a hdmi-nél nem teljesen egyértelmű melyik mit tud. Bár korábban lehetett olvasni olyat, hogy csak hdmi1-2 tud valós 4k-hdr pro-t. Nálam adott egy soundbar (hdmi2-n, ez tudja egyedül az ARC-t), egy xbox one s (hdmi1-n)+laptop néha rákötve. Kényelmi szempont alatt azt értem, hogy míg a samsung vagy lg meg tudta oldani, hogy ha adott hdmi-ről jel érkezik, azt érzékeli és rákérdez, hogy átkapcsol e, addig a panánál ez nincs meg. Kikapcsolt állapotában, ha jel érkezik, bekapcsolja a tv-t is, de nem vált át arra a hdmi-re, ahonnan a jel érkezik. Erre utaló beállítási lehetőséget nem találtam. Valószínűleg a panánál ezt nem lőtték be. Kérdés itt az is, hogy ezt szoftveresen lehet e fejleszteni vagy egyáltalán érkezik e rá valamikor a jövőben bármi jellegű rendszerfrissítés?! -
Piftuka
veterán
"Az 50-es panelben és háttérvilágításban megegyezik az 58-assal?"
Minden technikai jellemzőjükben megegyeznek. Attól függően, hogy melyik tesztben olvasol róluk, a kontraszt, és a fényerő értékek minimálisan eltérnek hol az egyik, hol a másik javára, ám a végeredményt illetően a különbség egyáltalán nem számottevő.
A Displayspecifications oldalon megtalálható összehasonlításuk alapján a kisebb modell jobb egy kicsit ilyen téren, illetve az input lag értékében.
-
Piftuka
veterán
"Összességében elég korrekt kis tévé benyomását kelti."
Gratulálok a választásodhoz, és kívánom, hogy sok örömödet leld az új tévédben!
"Ha egyszer - ne legyen ilyen - betojna a plazma, lehet, hogy bevállalnék egy 55EX780-at, ha legalább ezt a szintet hozza."
Sokat ne várj vele! Jön a Foci VB, lesznek dedikált akciók is, ez egészen biztos, és a tavalyi év tapasztalatai alapján (a DX sorozatot illetően), nagyon meg lennék lepve, ha karácsony után még kapható lenne bármelyik 2017-es Panasonic televízió modell.
Egyébként, a 600-as szintjét nem csak hogy "hozza", hanem bőven meg is ugorja. Klasszisokkal jobb készülékről van szó.
Az 58-as képátlójú változata a tudását, technikai paramétereit, összeszerelési minőségét, árát, valamint az 5 év gyári jótállást is figyelembe véve abszolút "Best Buy" a kategóriájában még nem akciós áron is.
"Ja: fontos, tükröződik."
Szerencsére. Annak köszönhetően kontrasztosabb, színekben teltebb, fényesebb, vibrálóbb képet láthatsz.
-
mzso
veterán
Hmmm... Úgy látom még van 2 hónap az akcióból, úgyhogy ez nem sürget. (Most nagyon nincs időm.) Már csak az a kérdés, hogy lefelé vagy felfelé megy az ára. Meg hogy meddig lesz készleten.
(Úgy látom 11-edikétől van némi árcsökkenés)Akkor a "tiszta mozgás"-t meg tudod nézni? Nekem fontos lenne a VA panelek gyengébb válaszideje miatt.
-
mzso
veterán
Majd írj róla, hogy milyen lett. Én is ilyennel szemezgetek (mert VA paneles elvileg).
Ha tisztességes lesz a kontraszt, a mozgás megjelenítés, a fekete meg, a betekintési szög és a késlelteés is akkor elképzelésem szerinte jó kompromisszum lehet monitor-TV-nek."Tényleg ez is széthomályosodik a p.csába, amint mozgókép lesz az állóképből?"
Talán mások meg tudják mondani, hogy van-e benne valami mozgás javítás technológia (konkrétan BFI-re gondolok). Egy 50-es 780-as szériáson "Tiszta Mozgás"-ként szerepel.
(#6942) salapp
Szerintem ez csak a garanciális időszakra vonatkozik. -
Neck
veterán
-
junior11
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest