Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz
Multibit #7423 üzenetére
Egyébként ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem:
Én sem használom a tévém saját médiajátszóját (nem is érdekel, milyen minőségű, milyen fájlokkal birkózik meg, mivel van eleve két sokkal jobb, egy Dune és egy Oppo). De! Mivel korábban hozzászoktam, hogy a set top boxok tudták a tévéműsorok megállítását, visszatekerését, stb., ha rádugtam egy külső vinyót, így a Panasonic EX700-ra is rádugtam. Aztán kerestem a menüben, hogy miként lehet beállítani ez, vagyis a külső fél terrás vinyót erre használni? Amit találtam, azzal lehet, de nem úgy, hanem sokkal bénábban. Vagy minden esetben elindul a felvétel (ami azért hülyeség, mert így állandóan terhelem a nem éppen fiatal, de még tökéletes 2,5 colos HDD-t, ezen kívül pedig csak úgy tudok csatornát váltani, hogy le kell állítanom a felvételt - tehát nem csak egyetlen kattintással máshova kapcsolok -, viszont így meg a következő csatornán el sem indul a felvétel).
A másik opció, hogy manuálisan indítom el, de ilyenkor pont az veszik el, ami a cél lenne: a felvétel leállításáig nem lehet beletekerni, visszanézni jeleneteket, megállítani, stb. És az időzítő is legfeljebb csak háromórás anyagot képes felvenni (minek akkor egy 500 GB-os HDD? Egy elhúzódó F1 futamot, vagy egy hosszabb sporteseményt nem is lehet vele felvenni!!!).
Szóval ez tényleg ilyen béna, és akkor lényegében ennél a tévénél nincs a klasszikus tévéműsor megállítás, visszatekerés funkció?
Mondjuk csak ezért nem fogom visszakérni a szolgáltatótól a set top boxot, de azért ez gáz. Pláne úgy, hogy az enyém előtt édesanyámnak is vettem egy kisebb, lényegében noname tévét harmadennyiért (neki aztán semmiféle okosszolgáltatásra nincs szüksége), de az ugyanúgy tudja a rádugott nagyméretű pendrive-val azt a funkciót, amit a set top box.
Tényleg a világ legtermészetesebb funkcióját felejtette ki a Panasonic??? -
Downsampling
senior tag
válasz
Multibit #7415 üzenetére
Igen, jogos. Formázás nélkül is be lehet állítani a partíció fajtáját. De szerintem a lényeg átment. Tudom, mit akartam írni, és tudták, mit akartam mondani. És pont ezért, mert alapvetően (minden buhera nélkül) egy Win7 és Win10 is MBR partíciót hoz létre formázás után, kizártnak tartottam, hogy ez a hiba. De még GPT-vel is minden ugyanúgy működött.)
-
Downsampling
senior tag
válasz
Multibit #7405 üzenetére
Teljesen mindegy hogy Win7 vagy 10, alapesetben mindkettő (rákérdezés nélkül) MBR-re formázza a pendrive-ot. Mindjárt megnézem egy valóban minőségi, Sony USB 3.0-ás 64 GB-os pendrive-val egy EX700E-n. (De most biztos vagyok benne, hogy a tévét nem érdekli az MBR/GPT kérdés...Lehet, hogy hülyeség, de az MBR/GPT partíció leginkább akkor fontos, ha a rendszer (pl. Windows) onnan indul. Az UEFI vagy hagyományos BIOS miatt lehet érdekes.)
-
Piftuka
veterán
válasz
Multibit #7398 üzenetére
Így értelek.
Természetesen az én gépemmel MBR alapú volt, hiszen Windows7 alatt kreáltam. Ráadásul a Partition Wizard segítségével.
(És a korábbi pendrive-om is éppen ezzel, éppen így lett megformázva. Az is ALDI-s volt, éppen ekkora kapacitású, szerintem még belsőre is változatlanul tök ugyanez.)
A cimborám laptopját illetően jogos lehet a kérdés, hiszen Windows10 fut azon a gépen... És ott a Windows segítségével formáztam.
Bár legjobb tudomásom szerint annak pedig rá kellett volna kérdeznie, hogy GPT, vagy MBR módba kérem-e, nemde?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest