Új hozzászólás Aktív témák
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Hétvégén pár dolgot sikerült kitapasztalnom az 50ex780e-vel kapcsolatban, így leírom a tapasztalataim, hátha valakinek hasznos lehet még....
Felirat: Feliratot, NEM a távirányítón lévő STTL gombbal (felül) tudsz hozzátenni, hanem ugye szokásosan másold a film mellé a feliratot, ugyan azzal a névvel, indítsd el a filmet, majd nyomd meg az OPTION gombot, majd ott megtalálható a felirat, és be is lehet kapcsolni.
Itt egy gond lehet, ha ékezetes feliratot használsz (magyar pl.) 1-2 esetben nem támogatja a srt formátumát a készülék így az nem fog rendesen megjelenni. Amit tenni kell: tölts egy notepad 2-őt, nyisd meg vele az srt-t, file / encoding és válasz az ANSI formátumot. Mentsél rá és ezt másold a film mellé, menni fog. Ált. angol hanggal és subbal nézem a filmeket / sorozatokat de egy House of Cards meg tudja dolgoztatni a nyelvtudásom így néha azt magyar subbal nézem, szóval nekem ez fontos volt, hogy menjen.
DTS:
Egyelőre nem sikerült rájönnöm, hogy DTS mi alapján megy, de... ideiglenes megoldásként (akár végleges?) talán megfelelő lehet a következő:
Itt egy youtub link, ez pár perces videóba megnézheted, hogy tudod az MKV fájlban a DTS hangot átkonvertálni AC3-ra. Egy 11 gigás film kb 5-6 perc. Pár konvertálót kipróbáltam, nem jöttek be, túl sok beállítás, elveszel benne ha nem értesz hozzá (és én nem értek hozzá), de ez csak a hanghoz nyúl, a kép továbbra is gyönyörű marad, gyors, működik, pont. Arra már nem emlékszem, hogy honnan töltöttem le, de a youtub link alatt lehet asszem találni leírást, hol lehet beszerezni. Egyelőre nálam így lesz kezelve, de nálam ez csak ideiglenes buli lesz az biztos.
https://www.youtube.com/watch?v=qbLy7LrvbRE
Mindenképp szeretnék hozzá valami "hangot", de nemszeretnék 100k kat költeni hangrendszerekre... A médialejátszó még működhet, de talán egy kicsit jobb hangszóró megérheti... Ezt még a jövőben ki kell találnom, ha vkinek erre van vmi jó kis megoldása és nem túl drága, szívesen veszem az ötletet
Nagyon vájt fülű se vagyok, tényleg csak egy best buy (jo ár érték arányú) hang kéne...
Amiben viszont kérném a segítségetek:
Van vmi program, app, amivel wifin keresztül ki lehet lőni a PC képét a tv re? vagy csak HDMI vel összekötve lehet ezt?
Köszönöm
Gergő
-
Piftuka
veterán
Gratulálok a kiváló választáshoz! Kívánom, hogy sok örömöd leld ebben a remek készülékben!
Egyébként jelenleg a piacon ez a tévé rendelkezik a legjobb talapzattal. (Nagy fekete pont az összes többi gyártónak, amiért leszoktak a zseniális, masszív, forgatható tévé talpakról!)
A HDR-t illetően érdemes elolvasni a vonatkozó review-t, mert abban legjobb emlékezetem szerint leírják a megfelelő beállításokat.
Ilyen szempontból ugyanis nincsen jelentősége, hogy játék, vagy film a HDR tartalom. Annak működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest