- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vini011
csendes tag
Szia!
Kicsit böngésztem a netet és az avforums - on egy a tiedhez hasonló hibára azt írták többen hogy a Panasonicra amikor a 2021-ben a Disney és az Apple elérhetővé tették a 2017 - 2021 tv-re, akkor többen tapasztalták, hogy a 2017 - 18 modellek mind a Disney mind a Apple appok 2.0 küldenek ki, míg az amazon prime és a netflix appok ezeken a tv-ken is támogatott több csatornás hangot pl 5.1.
Azt nem találtam a 2021 fórumokon kívül, hogy ez javítottak e, vagy jelenleg mi a helyzet, de esetleg egy e-mail megérne küldeni a Panasonic képviselet részére, hogy hátha javasolnak vmit, vagy jelzik a szoftver fejlesztés felé, bár sztem lehet hogy azokat maga a szolgáltato pl Disney Apple fejleszti...,de egy email próbát megér. -
Vini011
csendes tag
Szia!
Nekem lejárt az Apple tv+ elofizetésem, de az 1. évad nyitó részeket ingyen is engedi vissza nézni, így megnéztem, de nálam nem pcm 2.0, hanem akár dolby atmos is, ahol elérhető, pl az alapítváy sorozat, illetve optikai kimeneten régi
5.1 erositore kötve 5.1 hangsavot jelez. -
greenday
csendes tag
Nekem is ugyanez a bajom, HBO Max sincsen ugye rá. Vettem egy Amazon fire stick-et, és kis szenvedés után (mert ugye a stick sem támogatott itthon hivatalosan, és hiába van fent mindkettő az app store-jában, nem letölthető nálunk) lett Hbo Max és SkyShowtime-om is
24e volt az Iponnál, és én sem cserélném le az 5 éves Pana TV-met
főleg, mert az utolsó 3D-s volt, és néha még szoktam 3D Blu-Ray-t is nézni rajta.
-
Vini011
csendes tag
Szia!
Igazad van, minden bizonnyal a különböző my home screen verziói 4, 5, 6, vagy az idei 7, biztosan változnak...
Valószínűleg ugyanarról beszélünk, de nekem a home gomb hosszan nyomva nincs külön funkciója, bár 2021 új távirányítót vezettek be mind az android mind a my home screen lcd és oled esetén is.
Az alábbi képeken látható változás lett a home gombra az appok felett egy ajánlott tartalom mely előtte csak a netflix YouTube volt tartalma elofizetéstol függetlenül.
Most a többi stream platformon is. -
Vini011
csendes tag
Szia!
Nekem nem oled van hanem egy 2021-es jx940 lcd (my home screen, nem android, így elvileg az oledek op rendszerrel egyező), és arra is érkezett a héten frissítés.
Nem tudom, hogy segít-e a mi változott kérdésre, de nekem annyi a szembetűnő változás, hogy eddig a home gombbal alsó sorban megjelenő appok közül csak a tv műsornak volt tartalom megjelenites és azon kívül csak netflixnek és a YouTube-nak volt ajánlott tartalma.
A frissítés óta a prime videó, Disney + is felad "ajánlott" tartalmakat.
Más felhasználóként is látható változás nincs a menüben, feltételezem, hogy így központilag frissítettek az alkalmazások ajánló részét... -
cujo69
tag
-
kezo0
addikt
Ha netán van itt más is, aki használja az Apple TV+ streaming-szolgáltatást a Pana tévéjén, az a kérdésem, hogy mindenkinél sötét a kép? Eddig két filmet és egy 10 részes sorozatot néztem meg, és mindegyiknél voltak olyan jelenetek szép számmal, ahol alig lehetett kivenni a kép tartalmát, annyira sötét volt az egész kép. A tartalmak jellemzően 4K HDR-ben jelennek meg, de ezzel a jelenséggel nem tudok mit kezdeni, a kép összes létező beállításának változtatgatásával sem lehet túl sokat segíteni rajta. Még az volt a leghatékonyabb, ha a gamma értékét 1.8-ra (!) levettem, de ilyen extrém beállításra egyetlen más forrásnál sincs szükség, általában 2.2-es értékkel használom a tévét.
(Egy TX-55EZ950-es OLED-ről van szó, ha ez számít.) -
kezo0
addikt
Úgy látom, ez a hír nem vert fel túl nagy port itt, de azért kérdezek egyet, hátha…
Szóval ha még van valaki rajtam kívül, aki használni szeretné az Apple TV+ appot egy Panasonic tévén, netán már el is kezdte használni, az árulja már el nekem, hogy miként lehet elérni, hogy a filmek ill. sorozatok feliratai is megjelenjenek? Az iPademen megjelennek, a tévén nem akarnak… -
kezo0
addikt
Ugyanerről, kicsit bővebben:
Ennyi, vége: hiába vannak az elitben, egy nagy játékos befejezi a tévégyártást -
AL
addikt
Szia. Ilyen hamar elment ez a pár év.
Emlékszem ( mintha nemrég lett volna ) sokat csűrték-csavarták a cserét.
Először nem az árat, hanem a besorolást nézték és valami gyengébb LED tévét akartak adni.
Sajnos a Panasonicnál és sok más gyártónál is kihalóban van a régi üzleti érzék, a Vásárlók megtartása céljából történő kedvezmények adása.
Üdv. -
AL
addikt
Szia. Kb. fél éve olvastam erről, itt valamelyik topickban, de bővebbet nem tudok.
A megadott telefonszámokon biztos adnak felvilágosítást.
Nekem a Sonynál és az MM - nél vett biztosításaim, garancia bővítéseim vannak.
Eddig még csak a Sonyét használtam fel, amikor egy korábbi tévémnél a 4. évre szinte minden okosfunkció megszűnt. Egy hónapig levelezgettem velük mire kicserélték, de meglett.
Az Ügyfélszolgálat szerint az okos funkciók megszűnése egy harmadik fél dolga, nekik nincs közük hozzá.
Amikor azt mondtam, hogy Én a Sonytól vettem a tévét, nem a harmadik féltől ( tehát velük vagyok üzleti kapcsolatban ) csak magyarázkodott. Majd kértem a panaszkezelést és ott Méltányosság alapján csereutalványt kaptam. Persze nem ismerték el, hogy Ők is hibásak.A Panasonicnál eddig csak garanciaidő alatt volt cserém. Üdv.
-
aswmaster
tag
Esetleg még úgy tudod, ha nem akarod kikapcsolni a jelszavazást (én is próbálkoztam vele), hogy csinálsz egy másik felhasználót (olyan karakterekkel, amiket be lehet írni a TV-n) és ezen felhasználó alatt csinálod meg a megoldásokat.
De nyilván ha van jobb megosztásod a fájlokra, akkor nincs is miről beszélni. Nem értem amúgy, miért ennyire gyenge a Panáknak ez a része...
üdv
ASWmaster -
aswmaster
tag
Szia.
Igen, a szóköz nélküli hiányt én is megszívtam
Esetleg próbáld végigcsinálni ezt a leírást (ha még nem próbáltad):
https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/tv/network/netfs/index.html
Nekem ez alapján megy, csak simán add meg guest nevet a felhasználónak, jelszó meg nem kell (csak akkor a beállításoknál a fenti link alapján is engedélyezni kell, hogy a hálózaton lévők jelszó nélkül is csatlakozhassanak). Nekem így működik, sztem - mivel a te TV-d újabb - azon is mennie kell(ene)
Csak akkor ezt az SMB1-et is engedélyezd mindenképp.Egybként hozzá kell tennem, többet nem veszek Panát, nekem nagy csalódás volt, már nem olyan, mint régen. Követlező OLED lesz LG-től, ott Droidos a rendszer, arról elég jókat olvastam. Nappaliból meg száműzöm a Panát, gyerekeknek még jó lesz
Köszi a visszajelzést!
ASWmaster
-
buhancs1
újonc
Köszönöm. Ma elmentem Bp. Bécsi úti MM-ba, egy árva Panasonic TV nincs kirakva, pedig még akciós is a HX830 ...
Nem gondoltam, hogy ennyire elhalt a márka
Régen vettem TV-t, de erre nem számítottam. Samsung és LG mindent ural, mellettük még van a SONY, de az volt az érzésem, hogy az is csak becsületből van kitéve. Pedig utóbbinak van számomra a legtermészetesebb képe.
Ez elszomorított...
Marad a régi Pana plazma ? -
Elmör
őstag
Sajnos a vlc-vel nem fogja érzékelni a dolby visiont a tv, legalábbis úgy sejtem, hogy csak mint kijelzőn fut akkor a kép, amit a win kezel, nem a tv, a tv-re telepített plex programmal működne streamből a film valószínűleg, de utána nézek a kábelnek is, bár azt olvastam, hogy nem kell új kábelt venni hozzá, igaz most csak a sima hdmi 30Hz megy ezzel a kábellel.
-
IP1954
aktív tag
A WiFi egy árnyalattal gyorsabb, de legfeljebb 150 Mbit (800-ra képesek a rooterek, egy ősrégi táblagép is többet tud).
Japánban senki nem használ DTS hangot, nem akar 10-12 MB/Sec-nél nagyobb adatsebességű videót lejátszani hálózatról?
A Panasonic probléma valahol ott kezdődött amikor sok éve egy merevlemezes felvevőnél kitalálták, hogy legfeljebb 4 órát lehet felvenni, pedig ráfért volna egy teljes hónap anyaga is egyben.
-
Downsampling
senior tag
Az USB 2.0 elméletben (és valószínűleg) gyakorlatban is bőven elég FHD tévéadások felvételéhez. Tehát valóban lehetséges, hogy az adathordozó mérete a probléma. Ennek némileg ellentmond, hogy a 64 GB-os USB 3.0 Sony pendrive-om minden probléma nélkül felvételre alkalmasnak ítélte az EX700-am. De a gagyi (Maxell USB 2.0-ás) pendrive-ot nem, holott anyám noname FHD tévéje jelenleg is azzal működik. Az igazság az, hogy ezt csak egyszer próbáltam a tévémmel (egyszer egy H265 kódolású, nagyméretű mkv-ba csomagolt UHD filmet néztem meg a Sony pendrive-ról, aztán utána formázta a tévém, mondván alkalmas adásrögzítésre), amúgy egy ezeréves (tényleg az, nem is értem, hogy még mindig működik) USB-3.0 500 GB-os külső 2,5 colos vinyóval rögzítem az adásokat.
Én arra gondolok amúgy, hogy ez a pendrive sérült. Erre utal, hogy az autóban sem működik. Nálam is megfordult többféle pendrive és autós zenehallgatáshoz sokszor olcsó, nem minőségi pendrive-ot használtam, amik 90 százaléka perceken belül meg is döglött autóban. Csak tippjeim vannak, miért, de ez tény - és nagyon sokféle autóban tapasztaltam ezt már. Aztán simán lehet, hogy valóban a mérete kicsi...
-
hunaqua
addikt
Egy tévét eladni nem nagy dolog,de a következőt már igen. Én akkor veszek újra,ha a cucc minősége a használati idő alatt megfelelt az elvártaknak,illetve amennyiben probléma volt esetleg (...és elfogadom,hogy lehet hiszen nagyüzemi tömeg termék) azt milyen gyorsan és szakszerűen kezelték.
...na itt látom panáéknál itthon jelenleg a legnagyobb problémát.
-
Downsampling
senior tag
Szia!
Én is a szolgáltatóra gyanakszom (annak ellenére, hogy édesanyám nem okos, noname tévéje ugyanettől a szolgáltatótól kapja a jelet, csak egy szoba választja el a két tévét), de ezt sajnos nem tudom már tisztázni velük, csak amikor hazajöttem. Így összesen négy olyan műsorról maradok le, amiről nem szerettem volna... (és hát az elgondolkoztat, hogy nála miért "lát tovább az EPG", ugyanannál a szolgáltatónál, ráadásul egyikünk sem set-top boxot használ, hanem kártyát...)
(amúgy az egy hetet is keveslem, miért nem lehet akár egy hónapra előre megoldani, amikor az összes csatorna közzé teszi a műsorkínálatát, legalább ennyi időtartamra előre)
-
Downsampling
senior tag
Igen, igazad van! És elnézést a rossz infóért!
A saját EX700-amból indultam ki, pontosabban abból, hogy 5GHz-es Wifi-vel jelenleg olyan 550-600 Mbit/s-ra képes (teszteltem), így csak feltételeztem, hogy akkor kábellel tudja a gigabitet. Ezek szerint nem - tehát jó wifivel magasabb bitráta érhető el vele. -
Downsampling
senior tag
Hát, általában én szoktam rábeszélni mindenkit, hogyha bármilyen apró baja is van a készüléknek, amíg van rá garancia, irány a szerviz. De most pont abban a helyzetben vagyok, hogy pár nap, és ismét indulok külföldre dolgozni (csak nagyon keveset leszek itthon a következő félévben). És a tévévásárlást is úgy terveztem, hogy majd csak a következő év elején lesz esedékes. Ám az nagyméretű IPS kijelző, ami nekem korábban tévéként szolgált, megadta magát június elején. Az EX700 tűnt a legjobb opciónak ár/értékben, pláne akciósan. Nagyon gyengét két napig nem bírtam volna, viszont túl sokat sem akartam rá költeni, mert mind méretben, mind minőségben is komolyabbat szeretnék majd. Szóval, valahogy el leszek vele a következő fél évben (pláne, hogy alig fogom használni), de nyilván utána sem fogom kidobni, valahol csak lesz helye - tehát jogos lenne a hibát orvosolni (ha ez valóban eltér a Panasonic-ok működésétől).
Esetleg mások megírthatnák, náluk miként működik ez a funkció, akár az EX6xx széria tulajok...
Köszönöm! -
Downsampling
senior tag
-
Downsampling
senior tag
Nézd, rendben, elfogadom, hogy neked ez a kényelmesebb, a megszokottabb. Valószínűleg azért, mert te csak ezzel találkoztál. Én pedig 48 éves létemre két hónappal ezelőtt találkoztam először ezzel a megoldással, tehát amióta létezik ilyen funkció, akár tévén, akár a szolgáltató boxában, én a másik verziót szoktam meg. És míg a Panasonic verziójában továbbra sem találok semmiféle logikát, a másikban lényegében csak azt. És azt sem teljesen értem, hogy más gyártók miért az én általam megszokott verziót használják, az én kábelszolgáltatóm boxai ugyancsak?
Mielőtt megvettem a Panasonicot (sajnos van egy olyan hibám, hogy eléggé ragaszkodom a már bevált márkákhoz - ami mondjuk a Panasonic esetében még a katódsugárcsöves időkre vonatkozott, más rendszerű tévéjükkel nem volt dolgom, illetve a más jellegű műszaki cikkeik szerintem (ebbe beleértve a Techincs-et is) kritikán aluliak), sok paramétert leellenőriztem, még a talp méretét, fajtáját is. A VA panelről olvastam rosszat-jót egyaránt, ezzel úgy voltam, majd kiderül, az én szemem kedvelni vagy utálni fogja (nos, nem egyértelműen, mert vannak számomra is látható hibái a technológiának, de ár-értékben inkább pozitív csalódásnak tartom az EX700 megvételét. Ha nem tűzoltásként kellett volna tévét vennem, hanem tervezetten - aminek durván bő félév múlva jött volna el az ideje - simán bevállalnám ezek alapján a 780-at is még nagyobb méretben, persze addigra feltehetően már nem lehet kapni). Aminek nem néztem utána, az a műsorrögzítés, a műsor megállítása, stb. Hát nagy hiba volt. Szinte biztosan más tévét vettem volna, ha ezt előre tudom, de még így is azt mondom, összességében megérte (pláne, hogy baromi akciósan csíptem el az utolsó példányt, amiből az MM a saját töketlenségük miatt további 5 százalékot írt jóvá).
Tényleg olyan érzésem, van, hogy ha ez a funkció ebben a formában itt mindenkinek ennyire természetes, akkor valami természetfeletti erőnek köszönhetően úgy alakult az én életem elmúlt 10-15 éve (vagy ki tudja, mióta létezik ez a szolgáltatás), hogy csakis a másik verzióval találkoztam. Így olyan szinten természetesnek vettem, mint azt, hogy egy új személyautót négy kerékkel adnak el. Hát, akkor ezt megszívtam. Persze, ezek után nyilván nem Panasonic lesz a következő tévém...Az meg hogy ez a fajta rendszer mennyire nem tesz jót a HDD-nek, azt jól mutatja bármely meghajtó monitorozó, ellenőrző program (pl. Sentinel): már egy egy-két éves HDD-nél is olyan magas üzemidőt és elindulás-leállást mutatnak ezek a szoftverek, amik egészen biztosan nem egészségesek. Talán te és mások még ezt nem néztétek így meg, illetve nem jelentkezett egyelőre hiba, de ez nem normális, hiszen egy ilyen HDD akár pár hónap alatt olyan mértékben használódik, mint egy normál használatú 3-4 év alatt. Amúgy a jelenség nem ismeretlen, a Dune médiajátszói sem kapcsolják le a merevlemezeket ha csak simán stand by-ba kapcsolja ki az ember a készüléket, és még a médiajátszó ventilátora sem kapcsol le, akár napokon-heteken keresztül "hűti" a HDD-t. Tehát vagy kikapcsolom teljesen (tehát maximálisan áramtalanítom), vagy pár hónap alatt hazavágom a HDD-t. Ez mondjuk csak a médiajátszó esetében lenne igazán fájdalmas, mert ott tárolok olyan médiatartalmakat, amik számomra értékesek, de persze egy tévé esetében egy 500 gigás meghajtót fillérekért lehet cserélni, félévente is simán belefér. De ez szerintem továbbra sem indokolja ezt a fajta "intelligenciát".
A "nyelvészkedést" nem én kezdtem, tehát részemről még egyszerűbb lezárni.
-
Downsampling
senior tag
Hát először is, én jóval több hibát számoltam meg a saját hozzászólásomban... hidd el, tisztában vagyok vele, hogy miként írok... és hidd el, a korrektúrát én sem úsztam meg sosem, de nem érdekes módon nem támadtam. Hogy miért? Mert ott azon volt a hangsúly, itt pedig nem! Ha valaki a szubládát folyamatosan szubb-nak írja, vagy az uszályra asszociálva muszályt ír, azért én is szólok, de ez alatti hibákért itt szólni nem más, mint...mindegy.
Szerk: nálam amúgy a nyelvtannáci nem sértés. Magam is annak tartom, és tudom, hogy sokan mások is. Habár ennyire nem vagyok kötözködő...A terra-tera pont olyan, mint a plusz, a legtöbb okoseszköz, de talán még a World helyesírás-ellenőrzője szerint is dupla sz-szel kell írniLehet, hogy a Panasonicnál (meg ezek szerint a UPC-nél) az a természetes, hogy a HDD állandóan pörög, és mindent felvesz, amit nem is kéne, de másnál ez sokkal fejlettebben is tud működni! Eddig ahhoz voltam szokva, hogy egészen addig, amíg pl. meg nem nyomtam a "pause" gombot, nem indult el a rögzítés. Ha viszont igen, azonnal, és meg is állt az adott ponton (sőt, a kábelszolgáltatónk boxa ilyenkor megkérdezte, hogy mit szeretnék: maradjon kimerevítve a kép, vagy menjen tovább, csak megjegyzi a felvétel kezdő időpontját (amúgy ezt menüből le is lehetett tiltani, tehát egyszerűen csak onnan indult a felvétel, míg a kép megállt). Ennyi. Tök érdekes, az anyámnak vett 54 ezer forintos noname tévén mindez ugyanígy működik, nem indítja el a HDD-t egészen addig, amíg mondjuk ki nem akar menni pár percre a konyhába, és meg nem nyomja a "pillanat-állj" gombot.
Tehát azért, mert te, vagy bárki, aki korábban is már Panasonic tévét használt, vagy UPC boxot, és ezáltal egy alapvetően kőkorszaki megoldáshoz szoktatok hozzá, attól még létezik intelligens megoldás. És ez bizony nem a Panasonic megoldása. Sőt, ismerősöknél, sok-sok gagyi tévén mind így működött ez a funkció, tehát továbbra sem értem, ez miért nem fér bele a Panasonic nagyvonalú árképzésébe.
Ráadásul ez a megoldás azért is kényelmetlen, mert bár én nem kértem, de ő rögzíti azt a csatornát is, amiről éppen szeretnék máshova kapcsolni. És ilyenkor először le kell okézni, hogy biztosan szeretném-e megállítani a felvételt? Igen, cseszd meg, szeretném, miközben elmegy újabb tíz másodperc gombnyomkodással! Aztán olyan 20-30 százalékban viszont a következő csatornán meg elfelejti elindítani a felvételt... szuper, modern, csúcstechnika!Arra pedig még szintén nem érkezett magyarázat, hogy a háromórás korlátnak mi értelme van? Miért kell menükön keresztül lépkedve pepecselni azzal, amit valóban el lehetne intézni egy gombbal? Amikor az pont bekapcsolom a tévét, és elindítom a felvételt (gyakran adódik így nálam), aztán hagyom a tévét, majd visszanézem, amikor már lesz időm... Hát ez így nem biztos. És ilyenkor te sem mennél az EPG-be gombokat nyomkodni, meg ráhagyásokat szerkesztgetni… Vagy igen?
Tudom, egy őskövület vagyok, aki 2018-ban vette élete első lapostévéjét. De korábban már megismertem (rengeteg helyen) azt a funkciót, amiről még csak nem is gondoltam, hogy egy Panasonic márka nem is ismeri. Naív voltam. Minden más tudja normálisan, de ezek szerint itt ez egy mára szintű probléma.
-
Downsampling
senior tag
Nos, ez a két beállítási lehetőségem van a tévéadások rögzítésére. A leghosszabb rögzíthető idő 180 perc. Vagy a másik menüpontban választhatok az automatikus felvétel és a manuális indítás között. Az automatikus mindig elindul, bárhova kapcsolok, tehát a HDD mindig dolgozik. Ezeken kívül még egy menüpont kapcsolódik a műsorrögzítéshez, az, ahol az USB eszközt tudom megadni, illetve formázni.
Ennyi! -
Downsampling
senior tag
Ó, a nyelvtannáci...szuper (csak ezt magyarázd meg az olyan eszközeimnek is, amelyek miatt előfordul az ilyesmi, illetve a rendszeres betűkihagyások, vagy, hogy a "plusz" szót nem dupla sz-szel írjuk). Nem hinném, hogy több mint húsz éves újságírói, főszerkesztői pályafutásom alatt rosszabb lenne a helyesírásom, mint a tiéd! Amúgy sokszor feleslegesen használsz vesszőket, tudtad?
Akkor örülj, hogy a te tévéidnek teljesen más a menüje, a működése, szoftvere! Nálam a rögzítendő maximális hosszak: 30, 60, 120 és 180 percesek. Ezt lehet menüből kiválasztani. Ennyi. Az EPG (tehát műsorújságból indított időzített felvétel) lényegében felejtős, amíg a különböző programok rendszeresen csúsznak, így az még hagyján, hogy az elején kapok egy csomó kéretlen reklámot, de a műsornak (ami érdekelt volna) a vége rendszeresen lemarad. Hol csak pár másodperc, hol akár tíz perc is. Arról nem beszélve, ha pl. a Formula-1-es közvetítés a tervezett két óra helyett lesz akár 4,5 óra is, mondjuk eső miatt.
Ha pedig azt csinálom, hogy az engem érdeklő műsort is beállítom az időzítésbe, akkor kapok két külön fájlt, tehát csak megszakítva nézhetem vissza.
A megállítás-visszatekerés két módon állítható be: vagy kézzel előbb el kell indítanom a felvételt, ekkor ugyan beletekerhetek, megállíthatom, de a felvétel ekkor is leáll 180 perc után. A másik verzió, hogy mindig el kezdi rögzíteni annak a csatornának az adását, ahova épp kapcsolok. Na, ez aztán a HDD-kímélő üzemmód. Arról nem is beszélve, ha csatornát váltok, először le kell okézni, hogy "igen, biztosan megszakítom a felvételt". Ilyenkor pedig ha megállítom a műsort (mert mondjuk a kutyámat be kell engedni, de nem szeretnék lemaradni egyetlen pillanatáról sem a futamnak), akkor a megállítás előtti rész automatikusan törlődik. Tehát visszatekerni már nem tudom attól ponttól korábbra.
Elhiszem, hogy nálad megy ez szuper módon, de nálam nem. Ahogy nyilván az EX700 nem ugyanazzal a szoftverrel működik, mint a te tévéd. -
Downsampling
senior tag
Nálam be voltak kapcsolva ezek a funkciók (EX700),nem is kaptam automatikusan semmit. Rányomtam a manuális keresésre, és azonnal jelezte, hogy van friss FW. Frissítettem.
Mondjuk nem tejesen világos, hogy ez a funkció miért függ a CEC és a Viera kapcsolók állapotától? És az sem, hogy ezek miért vannak automatikusan bekapcsolva. A Vierát hagytam, de a többit kikapcsoltam, nem kellenek, és általában is galibát szoktak okozni (sok ilyenről tudok). Mondjuk nem tudom, hogy a Viera mire jó?
Még nincs két hónapos a tévém, és alapvetően nagyon megkedveltem, de ezek az apró bakik kezdenek némi káoszra utalni... A tévé USB-s rögzítése nekem még mindig horror, a tévéadások felvétele, visszajátszása szerintem már 20 évvel ezelőtt is fejlettebben működött... -
kezo0
addikt
Jó lenne tudni, mit jelentenek a rendszerinformáció egyes sorai.
Ezt még az első napon mutatta:
Változás a 4-es és 8-as sorokban van. A számok alapján arra tippelek, hogy az Állapot4 első karakterei az üzemórákat jelzik, a második karaktercsoport pedig tán a bekapcsolások számát.
De vajon mit jelenthetnek az Állapot8 első és második karaktercsoportjai, amelyek szintén változtak? -
AL
addikt
Szia! Nekem is ilyen készülékem van . Szerintem jól jártál. Nagyon szépek a netes ( YT ) 4K természetfilmek rajta és sok más készülékkel ellentétben, ezen HDR megjelenítéssel is láthatóak YT filmek. Ezt is támogatja a TV . Sok örömet kívánok hozzá ! Megszenvedtél érte. Üdv.
-
sakal83
addikt
Enyhe vigasz lehet de sajnos en is igy jartam. Volt egy 2014es pana tvm amit csereltem. 1;5 evig kerestem a melto utodjat kb 10-20 kozotti tv szemelyeben. Rossz volt latni hogy egyre rosszabbak lettek a panak is. Egyedul az ex780 volt hasonlo minosegu. Sajnos elotte volt egy oledem es olyan szinten megszoktam a feketejet es a betekintesi szoget hogy bar az elozoeken tul mindenben jobb volt de visszavaltottam oledre. Es en is ereztem a 3 col hianyat. De legalabb a tvk palettajan a legjobbat kaptad. Es tenyleg vigyazz az oledrol lcdre valtassal mert hianyozna ha kb egy honapot hasznaltad mar
-
sakal83
addikt
Orulok hogy nem teljesen negativ a velemenyed. Es annak is hogy az en negativ tapasztalataimat is erzekelted az oleddel kapcsolatosan. En epp a skalazas miatt csereltem vissza a 4ks oledemet fullhdra. Borzalom volt es volt szerencsem osszehasonlitani egymas mellett. Nekem is jobban bejott az lcd mozgasa es mintha elesebb lett volna a kep lcdn. Amiben jo az oled az a betekintesi szog kontraszt es ezaltal a szinek. Szerintem erdemes lehet bekalibraltatnod az oledet. Illetve most van 500kert 65ex780 5 ev garival. Siman elpasszolod az oledet ennyiert ha esetleg az jobban bejonne a 3d es meret miatt. Volt ex780anam. Jo tv.
-
ztsoft
őstag
Tényleg szép a kép a Panasonic-ban (a mostaniban nincs meg, nem Panasonic), elismerem, jó készülékeket gyártanak, de ha egy kis porszem is bekerül a gépezetbe, akkor oda minden. A saját maguk által felállított szabályokat sem tartják be (most ez mindegy, hogy egy szerződött szerviz, vagy egy külképviselet, Ők a Panasonic márkanevet rongálják ezáltal).
Pont az ilyen hozzá állás miatt soha többé nem kell a portára Panasonic. -
kezo0
addikt
Meg is érkezett a válasz, ilyen gyorsan még sosem reagáltak:
„Tisztelt ...!
Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt, és a kérdésével az Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
A Panasonic központ tájékoztatása szerint az Ön TV készüléke várhatóan június 27-én érkezik meg a Video Part szervizhez. A készülékhez két év jótállást biztosít a Panasonic.
Üdvözlettel,
XY”A magam részéről pont erre számítottam. Még arra sem veszik a fáradságot, hogy elnézést kérjenek a késedelem miatt, nemhogy teljesítsék a kérésemet.
-
salapp
addikt
És nyilván azért írtam a problémás ügyfél szókapcsolatot idézőjelben, mert ez nem az én véleményem, hanem sejtem, hogy jó magyar szokás szerint még az ügyintézők érzik ugráltatva magukat.
(Ha visszaemlékszel, én éppen hogy azzal védtelek, hogy cizelláltam a korábbi dilemmádat.)
Na, de tényleg nem érdemel több szót és tényleg örülök, hogy elég korrekt vég felé közeledik az ügyintézés. -
salapp
addikt
Na, egyről beszélünk, kolléga úr!
Én csak jeleztem, megértem, ha valaki hetek óta olvassa a kálváriádat és már ott tart, hogy...
Opciók adottak , csináld és élvezd, mert ezzel a sztorival csak QRVÁRA jól járhatsz!Örülök az örömednek, természetesen, bár nekem lenne ekkora mázlim egyszer tévé gariztatással, mint most így neked!
Szóval Hallelújra és Hepinesz!
Ja, meg: szeressük egymást gyerekek!UI: Nekem csak az tűnt fel, mintha szándékosan csukott szemmel járnál a világban, értetlenkedsz, olyan dolgokra hivatkozol, amikről te is tudod, hogy csak egy álomvilágban működnek. (És nem, nem fogom mélyelemezni a legutóbbi szöveged, pedig megérné - nem nekem)
-
Pro Koryak
addikt
"a szervizes emberek is azt mondták, hogy az AX800-as a mai napig a legjobban sikerült LCD-je a Panának, a feketéje pl. OLED-hez mérhető. Szóval ebből a szempontból mit sem számít, hogy mikori modell."
Ezt te el is hiszed???!!!!
(A dx900 jobb, nem?)
Feketéje amúgy 0,04cd/m2, az ex780 is tud ennyit vagy kevesebbet.
Szerintem nem csak azért olcsóbb az ex780, mert szarabb, 4 év alatt jelentősen csökkentek a csúcs lcd tv árak! Kivéve a szutyok qled, de az csak a beetetés miatt drága."Gondolom, nem nagyon van itt rajtam kívül olyan, aki össze tudja hasonlítani a mostaniakkal."
Tehát már egymás mellett összehasonlítottad az ex780-al és az ez950-el. Nem tudtam!Amúgy sima 8bites panel + hdr-t sem tud, ha jól olvasom, azaz nem találom sehol.
-
Draken
őstag
Én megértelek persze, ahogy eddig is. A garanciáztatási idő miatt pláne és akkor még pöcsölnek is jó magyar módra (itthon semmi sem úgy működik, ahogy kellene), kint már minimum negyed ennyi idő alatt azt mondják vegyél a pénzből amit akarsz..Mindenesetre ha meglesz a tv, írhatnál rövidke beszámolót!
-
Pro Koryak
addikt
"A dilemmám szerintem valós, tekintve a konkrét igényeimet: lehetőleg szeretném nem elveszíteni a 3D-t, nem veszíteni a kép általam megszokott méretéből, és nem veszíteni (legalábbis nem jelentősen) a tévém értékéből sem. Egyik igényt sem tartom túl nagy hülyeségnek."
Ezek egyik készülékben sem teljesülnek egyszerre, már az elején leírtuk, de te csak nem fogadtad el.
Ezért írtam amit!Egyértelműen oled. Esetleg a 65ex780, szerintem képminőségben ez sem lenne rosszabb, lehet észre sem vennéd vagy kellemesen csalódnál. Sőt valahol még paramétereiben jobb is, mint az ax800, hiába olcsóbb.
-
Piftuka
veterán
"A szervizből hívtak, és közölték, hogy egy 55EZ950-est ajánlanak fel cserekészüléknek az 58AX800-as helyett.[..]
Szerintetek elfogadjam...?"Az én véleményem a következő:
- A képátló miatt ne aggódj! Ugyan minimális különbség van a kettő között méretben, de ez éppen csak annyi, hogy egy-két hét aktív tévézést követően, a megszokott optimális nézési távolságból egészen biztosan nem fogod kisebbnek érezni, mint a régit.
- Én a helyedben az alapján döntenék, hogy a 3D-t mennyire tudod nélkülözni!
1. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor kérj egy 65EX780-at cserébe, amely még valamelyest olcsóbb is, így véleményem szerint jó eséllyel teljesítik a kérésedet. Mert egyébként az LCD kategóriában az egy kiváló készülék, így érdemes fontolóra venned.
És oldd meg, hogy beférjen a 65 colos tévé is!
2. Ha nem tudod megoldani, és csak az 58 colos képátlóval rendelkező televízió jöhet szóba, akkor már pusztán a készülék értéke miatt is jobb választás az EZ950.
Az OLED beégése miatt ne aggódj; nem gondolom, hogy házimozi célokra használt készülék esetében ez szempont kellene legyen a jelenlegi technológiai szint mellett!
Az EZ950 az egyik legjobb OLED készülék, az A800-hoz képest szélesebb színtérrel, nagyobb fényerővel, szignifikánsan jobb kontraszttal, és még annál is jobb mozgásmegjelenítéssel.
A 3D lemezeidet azért nem kell eladnod, mert mindegyik ilyen film mellett ott van a 2D-s változat is.
(Aztán lehet reménykedni abban, hogy 1-2 éven belül lesz ismét 3D-s OLED, és akkor majd az lesz az igazán "nagy durranás".. arra érdemes gyűjtögetni, és beruházni, majd ha eljön az ideje.
)
-
Draken
őstag
Nagy dilemma egyedül a méretből való vesztés. A 3D talán még bőven nélkülözhető (filmeken túladsz) cserébe a jobb képminőségért! Hajrá! Remélem tetszeni fog az oled
neck: szerintem pontosan annyi csavart kaptunk hozzá, amennyi kell, nem?! Esetleg Panasonic boltban segítségedre lehetnek(vagy csörögj rájuk) -
AL
addikt
Szia ! Én aktív 3D Sonyt cseréltem OLED - re, nem bántam meg . A filmek többségét már eladtam és nem hiányoznak. A Panánál a többi tévével ellentétben 3D nélkül is van mélységérzet . A You tuben most találtam olyan 4K rövidfilmeket, amik HDR- ben láthatóak . Olyan csodás a kép, hogy bőven kárpótol a 3D elvesztéséért . Persze Én nem néztem olyan sokat, lehet, hogy azért nem hiányzik. A képminőség ámulatbaejtő, pedig nem is sokat állítgattam . Hangprojektorral hallgatom, de magának a tévének is sokkal jobb a hangja, mint egy átlag LED tévéé. Szerintem menj be az egyetlen márkaboltukba és nézd meg, próbálgassad személyesen, akkor hátha könnyebb lesz a döntés . A talpa stabil, nem billeg, jól meg van csinálva. A beégéstől Én is félek, de csak azért, mert írnak róla .
A LED tévéknél meg más baj van. Üdv. -
Pro Koryak
addikt
Az a gond a hozzáállásoddal:
1. az ex780 nem jó, mert olcsóbb mint az ax800, de van benne 3d.
2. oled nem jó, mert kisebb, mint az ax800, viszont mindenben sokkal jobb kb megeszi uzsira az ax800-at, kivéve nincs 3d.Miért kérdezed mit vegyél, ha egyik alternatíva sem jó???
Vegyél qledet.
-
sakal83
addikt
En gyakorlati tapasztalatot osztottam meg mert sokan szeretnek reszlehajloak lenni a tvjukkel kapcsolatban valodi tapaztalat nelkul. Mozgásban az ex780at folyamatosabbnak ereztem es a párom is. Egy nagyon jo tv az ex780. Azt akartam irni hogy ha egyszer volt oledet a sima lcdre valo visszatérés nehézkes. En probaltam. Nem jott be. A feketeszint es a betekintesi szög annyi pluszt ad hozza hogy a tobbi tulajdosagot amiben az lcd jobb egyszerűen feledteti. Sot sajnos nélkülözhetetlennek fogja tartani a szemed es az agyad az oled kepet. Pedig vannak hiányosságai sajnos. A nappali tv nagyon necces. Tenyleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Napelem
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest