Új hozzászólás Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
Ez jó hír, így legalább asz asszony nem öl meg azonnal
Tudtam, hogy régebben nem volt HBO Go app a Panákra, de olvastam egy márciusi tesztet, ahol ez van leírva (nem pont amit én vettem, de ez a széria):Annak, aki számára a tévézés már nem feltétlenül a kábelen érkező csatornákat jelenti, használja az előfizetős szolgáltatásokat (Netflix, Amazon, HBO GO), videojátékozik, és szereti a kiváló minőségben letöltött filmeket, ez a tévé a nyilvánvaló hibái ellenére is remek vétel lehet.
Én voltam a béna, mert nem olvastam pontosan utána, de kifejezetten a HBO Go miatt vettem új tévét. Akkor egyelőre marad a tükrözés (persze iPhoneról nem megy), de azért ez így elég gáz...
-
LeonAran
tag
Hali!
Örömmel olvastam, hogy az általam kiszemelt készülékkel (EX780) rendelkezel. 310 ezer körül elhozható a MM- ból. Ebben az árkategóriában ez mennyire számít jó vételnek? Főleg játék pcről, Nintendoról, sorozat, film. FullHD és afölött. Pana plazmáról váltanék.
Válaszodat előre is köszönöm! -
kezo0
addikt
Igen ám, de neki egy EX700-asa van, ami szerintem csak egy tuneres, 1 db modulfogadó slottal.
Innen kezdve bármit rögzít, amíg a rögzítés tart, csak azt a csatornát tudja nézni...Szóval ahhoz, amit te írsz, két tuner kell (műholdas szolgáltatáshoz két DVB-S, kábeleshez két DVB-C). Ez a minimum. A teljes szabadságot pedig a két modulfogadó nyílásba helyezett 2 db modul + 2 db kártya biztosítja, ekkor lehet bármit nézni (akár kódolt csatornát is), miközben egy bármilyen másikat rögzít az ember (akár kódolt csatornát is).
Minden más esetben korlátokba ütközöl, így pl.:
– ha csak egy tuner van a tévében, akkor csak az éppen rögzített csatornát lehet nézni (de ezt már írtam);
– ha a tévében van két tuner, de csak 1 db modulfogadó nyílása van, vagy 2 db modulfogadó nyílása van, de csak az egyikbe teszel egy modult + kártyát, akkor egy szabadon fogható csatorna rögzítése közben bármilyen más csatornát lehet nézni (akár kódoltat is), de egy kódolt csatorna rögzítése közben csak egy olyan másikat lehet nézni, ami kódolatlan.
Remélem, érthetően sikerült megfogalmaznom.Ja, még annyit, hogy ha egy két tuneres tévével egyszerre két csatorna műsorát rögzíted (működik ez is), akkor közben természetesen csak e kettő valamelyikét lehet nézni, tehát nem tudsz egy harmadik csatornára kapcsolni – már ha ez valakinek nem lenne egyértelmű.
-
MPM
tag
No az a helyzet, hogy beléptem a DVB-C csatornalista-szerkesztőbe, és két oszlop van benne:
bal oldalt: talált csatornák
jobb oldalt: összes DVB-C csatornaKitöröltem mindent jobb oldalról, és kiválasztottam egy tetszőleges csatornát bal oldalt, és beraktam az immár üres jobb oldalra, itt nem az egyes számot kapta, hanem a korábban elmentett csatornaszáma megmaradt. A számot csak akkor tudom módosítani, ha jobb oldalra berakott csatornát kijelölöm és a zöld gomb megnyomása után megadom neki az új számát (ekkor a régi és új számokon lévő csatornák kicserélődnek).
Ennek a jobb oldali oszlopnak annyi értelmét látom, hogy csak ezek a csatornák jelennek meg a guide-ban, de ha egy csatorna nincs a jobb oldalt, és beütöm a korábban hozzárendelt számot attól még ugyanúgy bejön.
A kedvencek listát ha szerkesztem, ott a zöld gomb megnyomása után lehet mozgatni egy adott csatornát a listán belül, na ilyen kellene a csatornaszerkesztőbe is, de én nem találok ilyet.
Most lehet én vagyok a béna, de hogy lehet akkor egy adott csatornát beszúrni egy adott helyre?
(Ha nem érthető a problémám, akkor azt szeretném megoldani, hogy pl. ha van 100 csatornám 30-tól 40-ig vannak a sportcsatornák, és ha van egy új sportcsatornám, és be akarom rakni a 41.-ik helyre, akkor ne kelljen már 41-100-ig hatvan db csatornát egyesével átírni, hogy az eggyel nagyobb számnál legyenek... Még annak is örülnék, ha berakási sorrendben kapnák meg a számokat a csatornák, de még az se működik...)
-
-
janman
csendes tag
Ma megérkeztek az Irdeto kódolású CI kártyák.
Betettem a tévébe a CI foglalatot és bele az UPC okoskártyát. Tévé észlelte, hogy új CI kártya van a tévébe, és gond nélkül fel is ismerte. Rákerestettem a műholdas csatornákra, és a Thor műholdon talált is vagy 7xx csatornát + egy rakat rádiót. A UPC csomagban lévő adókat ki is kódolja az Irdetó kártya, eddig nincs is gond. Csak most ki kellene gyomlálnom a többi kódolt csatornát, vagy összegyűjteni a használatban lévőket.
Tudtok adni valami tippet, hogy melyiket egyszerűbb? Köszi! -
janman
csendes tag
Délután kicsit tovább ismerkedtem a tévémmel. Feliratos filmek lejátszása WIFI-n keresztül, laptopról.
Kicsit ez már döcögős volt. Első blikkre a win7-es gépem alap DLNA szerverét ugyan láttam a tévén, de a megosztott mappákból csak párat, és azon belül a fájlokból is csak párat látott a tévé. Visszaolvastam a fórumban, és láttam, hogy nem egyedi probléma ez. Kipróbáltam pár más média szervert (Serviio, Playon, UMS), és nekem legjobban az Universal Media Server (UMS) jött be eddig a legjobban. Jól teszi ki a feliratot, ráadásul a felirat egy csomó tulajdonságát tudom változtatni (nem mintha az alapbeállításon kellene bármit is változtatni).
Épp most néztem meg egy Chicago-PD részt, és minden tökéletes volt.
Ismerkedést folytatom... -
Piftuka
veterán
Abszolút megértelek. És sajnálom, hogy nálatok még ilyen "cudar" a helyzet!
Azért a UPC az utóbbi időben megint dinamikusabban terjeszkedik a nagyvárosok melletti kistelepülések irányába is. Bízzunk benne, hogy hamarosan neked sem kell "trükközni" mindenféle műholdas vevőkkel, mert egyetlen UPC médiakártya segítségével eléred majd az összes, neked tetsző, digitális csatornát!
Azt gondolom, hogy az EX780-nal nagyon nem tudsz mellényúlni. Az egyik legjobb 4K tévé, és még ár/érték arányban is egyre kedvezőbb.
Szerintem a "Black Friday" akciókat, és/vagy a karácsony előtti készletkipörgetést érdemes megvárni most már a vásárlással.
-
Piftuka
veterán
Értelek.
Nem gondolkodtál el azon, hogy egyetlen UPC médiakártyát használsz, és olyan csomagot, amelyben az összes, számodra fontos csatorna megtalálható?
Azért kérdezem, mert a "Spíler TV" a UPC digitális kábeltévé csatorna kínálatában is megtalálható. (Még HD változatban is.)
-
speedmetal
tag
Nagyon meg vagyok elégedve a TV képével, minden alkalommal, mikor megnézek rajta egy UHD HDR filmet, egy picit elcsöppenek :-)
Mivel csak filmeket (Blu-ray, 1080p mkv, 2160p hdr mkv) nézek rajta, nem tudok adekvát véleményt adni az SD adás képéről, de mikor véletlenül átkapcsolok a Comedy-re, nem hányom el magam rögtön ;-) -
Lalikaw800i
csendes tag
Semmi gond nincs a távirányítós barangolással. Egyáltalán nem lassú. SD adás kielégítőnek gondolom. Az öreg Pana plazmán valamivel jobb volt , de a ex780-on sem nézhetetlen. Ennek ellenére előnyben részesítem a HD csatornákat, T-home- nál a CoolHD szerintem eszméletlen jó. Filmeknél a 4K a neki való. Lehet gyönyörködni.
-
Piftuka
veterán
"Eddig jól tudom, igaz?"
Jól tudod, viszont nem értem, hogy ha van médiakártyád, miért használsz beltéri egységet is? Van olyan csatorna, amit csak azon keresztül érsz el?
Egyébként az "Iker HD Tuner" lényegét egy pár évvel korábbi PH!-s hírben remekül ismertetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest