Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha két külön számítógép, akkor nem hinném, hogy ez az ok.
Nekem is a TV-re van kötve a gép, és amikor közé volt ékelve HDMI-n egy házimozi, akkor elég érdekes dolgokat művelt bekapcsoláskor (ki-be kapcsolta a képet stb.) de még az sem vágta haza.Amúgy direkt van a gép a 4-es HDMI-n ? Arra gondolok, hogy azt mondja a Pana "pc-readynek" vagy ilyesmi ?
Mert akkor már csak arra tudnék gondolni, hogy az a csati tényleg könnyebben döglik valami feature miatt -
IP1954
aktív tag
A dinamikus háttérvilágítás leegyszerűsítve úgy működik, hogy kikapcsolja azokat a területeket, ahol nincs fény. Így lesz valóban fekete a fekete. Amikor megjelenik egy újabb felirat, azon a részen visszakapcsolódik.
A háttérvilágítás szintjét is lehet állítani (nálam 20).
Az adaptív háttérvilágítás vezérlés a minimumon van.
A környezet érzékelő ki van kapcsolva.
Gamma BT.1886.Nekem nem feltűnő a háttérvilágítás ki/bekapcsolása.
Fényerő: 0
Képélesség: 50
Kontraszt: 70(A HDR mindezeket felülbírálja!)
-
AL
addikt
Szia ! Ha még nem csináltál gyári visszaállítást, akkor érdemes megpróbálni, de a Tévét megzavarhatják a csatlakoztatott eszközök is. Ha több készülék van csatlakoztatva, akkor érdemes egyenként kihuzigálni őket ( teljes áramtalanítás után minden készüléknél )
Persze a TV is lehet hibás. Üdv. -
kezo0
addikt
(Közben pont lejárt a szerk. idő, bocs.)
Persze, hogy tudom, melyik szervizben van (Bp., Kalotaszeg u.), szerinted a másfél hónap alatt hányszor beszéltem már velük?
Néha ők hívnak, néha én hívom őket. Ma pld. megtudtam, hogy a főpanelt megint kiküldték a németekhez, annak a visszaérkezésére várnak. Amúgy ami a kommunikációt illeti, velem is mindig teljesen korrektek, normálisak voltak eddig.
-
wierra
senior tag
Mindig az adott kijelző natív felbontását érdemes használni, hiszen akkor adja a legélesebb, pixelpontos képet a kijelző.
A képjavító eljárások közül én csak az Intelligent Frame Creation-t és a Tiszta mozgást szoktam használni a sportműsorokhoz. egyéként minden OFF. Egyébként azért nehéz kérdés, mert a HD adások és az SD tartalmak egyaránt mást kívánnak meg. Ami az egyiknek optimális, az a másik esetén feleslegesen rontja a minőséget.
Egyénileg, ízlés alapján tudod csak kitapasztalni, hogy mi az ami a Te szemednek megfelelő. -
wierra
senior tag
Ide akartad ezt a kérdést?
Az FHD (2K) felbontas klasszikusan 1920x1080.
A 4K ennek a duplája, 3840x2160.
1024 többszörösei inkább textúraméretekre jellemző.Draken: nekem a Beelink GT1-re gond nélkül átvált. Inkább a kikapcsolással vannak gondok. Mármint kikapcsolom a mediaplayert, de a TV nem mindig kapcsol ki.
-
Piftuka
veterán
"A 780 már pariban lehet vele?"
Abszolút partiban lehet vele, viszont úgy lecserélni, ahogyan te szeretnéd, nem érdemes.
Sajnos a használt tévé az egyik legrosszabb befektetés! Amikor a gyártók minden évben új modellekkel jönnek ki, nem ritkán újabb, modernebb fejlesztéseket eszközölnek az egyes modelleken... amikor a legtöbb nagyáruházban pár hónappal a megjelenést követően már folyamatosan különféle akciós árakon lehet megvásárolni az új tévéket, akár részletre, 3-5 év jótállással...
Akkor épeszű ember nem ad sok százezer forintot egy 4-5 éves, használt felső-közép kategóriás, vagy prémium tévéért.
(De az alsó kategóriában is megvan mindez. Miért fizetne valaki ~60-80.000-et egy 3-4 éves 32-40 colos tévéért - ami egyébként új korában 120.000 forint volt -, amikor abból a pénzből hasonló képességű és méretű új tévét kap.)
Ha jó az AX800-ad, kedveled, és nincsen pénzed arra, hogy annak eladása nélkül egy újat vegyél, akkor szerintem ne add el.
-
Winne
nagyúr
Vannak azért különbségek azt látom.
Kérdés nyilván az is, hogy a mostani AX800-at vajon mennyiért lehet eladni használtan, tehát mennyit kell rádobni az új TV-re.. Hmm.
-
Piftuka
veterán
Ha olyan szerencsés vagy, hogy nem érzékeny a szemed a jelenségre, akkor talán semmit, vagy nem sokat...
De én biztos nem cserélnék, mert mozgásmegjelenítésben (BFI + Backlight Scanning, 120 Hz) az egyébként a kategóriájában remek kis EX700 a fasorban sincsen az AX800-hoz képest.
Azért persze a színpaletta is szignifikánsan jobb, és biztos lehetsz benne, hogy az általános képminőség is. Az AX800 egy felső-közép kategóriás/prémium készülék volt, az akkori legjobb technológiákkal teleaggatva, az EX700 pedig csak egy közép kategóriás modell.
-
kezo0
addikt
Nem tudom, ez egyéni érzékenységtől/igényektől is függ, szóval még az is lehet, hogy semmit. De az biztos, hogy az EX700-asnak kisebb a fényereje, és csak 60 Hz-es panel van benne, szemben az AX800-as 120 Hz-es paneljával. Az az igazság, hogy az AX800-as egy nagyon eltalált képminőségű sorozat volt a maga Innolux gyártotta „super MVA” paneljaival (jelentsen bármit is a „super” jelző a névben), ezért a mostani LCD-knek igencsak fel kell kötniük az alsóneműt, ha versenyezni akarnak vele. Nekem is AX800-as van, bajban is lennék, ha le kéne cserélnem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest