- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZP67
tag
válasz
Piftuka #9091 üzenetére
Köszi a választ!
Kár... Az öregségem nem csak arra vonatkozik, hogy több, mint 25 éve vettem az első "fabetés" Panát...
Igen, az idei LX600 az tényleg török, a tavalyi JX800 az meg még cseh.
Végül is megvettük a 58"-os JX800-at, működik, "teszi a dolgát"
Az androidos menüje természetesen teljesen más, mint az eddig megszokott régi Pana menü (ott csak az volt a gondom, hogy szinte ahány tv, annyi féle sorrendben tárolta el a csatornákat), de azért fényévekkel jobb, mint a GX530 Vestel-es menüje.
Az nem tudom, hogy bug vagy feature, de beüzemeléskor semmilyen hálózatra, sem vezetékes, sem wifi, nem volt hajlandó csatlakozni, állandóan hibát írt ki. Amikor meg tovább léptem, akkor meg szépen működött minden netes dolog.
-
gizi30
csendes tag
válasz
Piftuka #8984 üzenetére
Bocsi hogy ennyi késéssel írok de nehezen hiszem az olvasottakat.
A pana 75GX942 valószínűleg a földkerekség legjobb feketéjét tudja. (az oledet leszámítva)
A REAL BLACK panel miatt OLED szintű feketét tud. Nálunk voltak egymás mellett , nem láttál különbséget!!!!!
Évekig árultam (EURONICS) és nekem is sikerült ilyet vennem.U.i.
Béke -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Piftuka #8984 üzenetére
Hát ezzel nagyon nem értek egyet...
A saját szememnek jobban hiszek. A GX830-amban az MVA panel mindent tudott, csak fekete közeli képet nem....Nem sokkal volt jobb a helyzet, mint az LG IPS monitoromnál.
Kapásból hirtelen belenéztem 2 külföldi tesztbe, kiváló TV-nek tartják, ajánlott vétel, annak ellenére, hogy a gyenge fekete megjelenítést ezekben is leírták.
Ugyanazt a filmet néztem a belépő D5000-remen, a belépő Samsung olyan feketét tud, hogy alig tudom megkülönböztetni, hogy hol kezdődik a keret...ugyanennél a Panasonic MVA panelja "világított".
És akkor még beszélhetnénk arról, hogy szemből nézve már torzultak a színek a TV sarkainál, ráadásul az amúgy is gyenge fekete még tovább szürkült....Samsungnál ezt még oldalról nézve sem tapasztaltam. Hozzáteszem a "D" sorozat egészen jól sikerült anno a Samsungnak, de akkor is azóta eltelt jó néhány év. Nem gondoltam, hogy nem hozza azt a szintet.
És ezeket nem csak én látom, az erős torzulást, a gyenge feketét szinte minden teszt leírja."Márpedig, ha ilyen szempontból homogén a panel, akkor bizony pazar fekete szintet tudnak ezek a tévék produkálni."
Nem, még egyszer leírom, a GX830-as nem tud semmiféle fekete közeli képet megjeleníteni. -
P1eTr0
aktív tag
válasz
Piftuka #8977 üzenetére
Az az igazság, kicsit el vagyok keseredve. Nagyon szeretem a márkát, a családban több Pana TV van és volt is. Azonban a 2021 évi típusokat nézve.... Lehet nekem egyediek az igényeim.
A panel legyen valós 10bites és legyen a készüléken 2.1-es HDMI csatlakozó. Méretben 75"-osat akartam, mert az pont befér, kb. 2 méterről nézném, így az 50"-oshoz képest nagy lépés lenne. És mivel nem 2 évre veszem, akkor már legyen max. Na a méret miatt már bukta van, mert 75"-osból most nincs 10bites (tavaly volt, de azon meg a 2.1-es HDMI csati hiányzott...).
A 65"-osból pedig csak JZ sorozat 10bites. Érdekesség, hogy a displayspecification oldalon a 2000-es széria tunerben gyengébb, mint az 1500-as (utóbbiban van DVB-C), szóval innentől kb. egy választásom van.
Így most lehet gondolkodni... A méretet nagyon nehezen tudom elengedni, mert mégiscsak... Viszont ha a Pana is LG panelt használ, lehet ott egyszerűbb/több választásom lenne. Igaz, az elektronika is számít, de lehet ennyit nem. Fura lenne egy LG készülék a nappaliban...
Bocs, ha kicsit off lett a téma, bár talán belefér
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Piftuka #8974 üzenetére
Én is pont erre a típusra vártam... De engem a 8bit+FRC zavar jobban. Panel témában nem mélyedtem el...
Úgy voltam vele, ha már veszek TV-t, akkor mindent tudjon (HDMI 2.1, valós 10bit). Az nem is zavart, hogy nem OLED.
Ja és ebből létezik 75-s változat, mert ekkorát szeretnék. Lehet a végén 65-s lesz, és OLED, vagy átnyergelek egy másik gyártóhoz (nagyon nem szeretném...).
A specifikációk amúgy 1000% biztosak? Korábban mintha más adatok szerepeltek volna... Hátha -
mikrofon
veterán
válasz
Piftuka #8912 üzenetére
Szia,
lenne pár kérdésem .
Én az alábbi 2-t néztem:
PANASONIC TX-58DX730-DEMO
PANASONIC TX-55FX633-DEM
Az 50dx780-at azért nem választanám mert a 3D nem érint hanem akkor már inkább legyen nagyobb.
Ezeket megéri még megvenni, úgy hogy már 5 éves technológia?
illetve mi a véleményed erről a két nagyobbról? Vagy az 50dx780-nem annyival szebb a képe hogy inkább az kéne választani? Igazából kb 3m-túl nézném. Na jó lehet hogy 2,75-2,8m-ről.viszont ha jól látom az 58dx730 már nincs úgyhogy marad az 50 vs 55...
-
Gino20
őstag
válasz
Piftuka #8878 üzenetére
Ha a nézési távolság miatt fontos a méret és nincs ~1.5 millája, akkor nem biztos, hogy OLED-et vesz
hanem egy jobb LCD-t, amit a látottak alapján ez a Pana is hoz, de bolti körülmények között komoly tesztelés nélkül engem az EDGE LED aggaszt kicsit plusz a triluminhoz képest látott színek (de mint írtam lehet, hogy ebből több is kihozható kalibrálással). Itt írnak róla egy keveset [link] ahol az EDGE LED-re is is kicsit kitérnek.
XH9000-es szériánál rtings-en ~4500-as kontrasztot látok és MM-ben sem éreztem, hogy elmaradna a pana-tól, de pl itt is jókat írnak róla [link] , így engem nem ez, hanem a mozgásmegjelenítés aggaszt kicsit (ebben tényleg pazar volt a GX942).
24p tartalom miért volna "nézhetetlen": Egyszerűen számomra ,,akad" a kép. Valószínűleg ott csesztem el, hogy a régi natív 120Hz-es samu TV-men a több év felhasználás mellett végig be volt kapcsolva az interpoláció (az a TV szintén baromi jól oldotta meg az interpolációt, ezért soha eszembe sem jutott, hogy kikapcsoljam, hisz nem esett szét a kép), így mára sajnos olyan szinten szoktam hozzá, hogy ha kikapcsolom, akkor mást sem látok csak, hogy akad a kép 24p esetén.
Pana esetén minimálisan, de a további aggodalmam, hogy LCD vonalon nagyon halottnak tűnik a cég és nem tudom ez milyen hatással lehet esetleg a megbízhatóságra és ebből adódóan a szervízháttérre (persze tudom egy samu is tönkremehet 1 év alatt, stb).Az 75XH9005 novemberben volt kerek 500 ezer, annál szerintem olcsóbb sosem lesz, de Pana esetén sem érzem azt, hogy jövőre 550-nél olcsóbban oda adnák, de ez majd kiderül.
Tavaly dec 31.-én vettem a mostani TV-met baromi jó áron. Remélem most is lesz valami hasonló opcióEgy kis időre amúgy azt hittem, hogy a Sony számomra javarészt kompromisszummentes tud lenni, de ma elbizonytalanodtam és mivel a keretet nem tudom (és jelenleg nem is akarom) növelni, így a DV miatt valószínűleg az említett 2 TV marad.
Mondjuk ezzel a Vizio-val is megbékélnék 1500-2000 dollárért [link] ~3000nit körüli fényerővel és ~500 LD zónával, de ilyen sose lesz itt, főleg ennyiért.
-
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8853 üzenetére
Szerintem ebben a témában mi, nagyon "két malomban őrlünk".
Ha visszaolvasol a kezdetekhez én NEM két típust -jelesül a Pana 942-est és a Sony XH9xxx -est hasonlítottam össze (megjegyezném szvsz , hogy nem érvelés, hogy a szövegkörnyezetből kiragadva állítasz valamit) HANEM pusztán csak azt jegyeztem meg, hogy az árához képest ez a típus baromi drága és hogy ennyiért ezt és ezt is lehet kapni, tehát részemről nem volt konkrét összehasonlítás!
(érdekes, én azt hittem, hogy az LG OLED említése fogja csípni a szemed, nem a Sony, de én sem vagyok tévedhetetlen)
Azt is meg kell jegyeznem, hogy nem vagyok elvakult Sony fan sem, valamikor még a Trinitron korszakról ismerem őket, azóta TV-m sem volt tőlük. Elolvastam vagy 100 tesztet, ahol elég jól szerepelt a típus. Megkérdeztem pár kollégát /promótert (furcsamód LG-st és Samsungost is) Kipróbálva sem tűnt rossznak.
Sajnos az igényemnek megfelelően a szeretett márkámból nem találtam olyat, ami jó lenne (mindketten tudjuk, hogy ennek a márkának már nem áll annyira a zászlója, mint a '90-es és a 2K-s évek elején, sőt ugye már panelt sem gyárt, még a profi vonalának sem, így az innováció sincs meg már sz LCD LED vonalon. Nem úgy, mint az OLED vonalon, de az már más tészta) Mivel a jelenlegi AS640-esem van (100Hz/VA Panel/FALD), nem szeretném lejjebb adni, CSAK ezért jött képbe később a Sony. (vicces, de ezek a fenti speckók 5-6 éve a panának a középkategóriájában voltak)
OLED meg a felhasználási igényeim miatt esett ki már az első körben (laptop monitorként kicsit drága lenne pár év után a beégés miatt kidobnom)
Az LG ugyebár nem egy VA panel gyártó (kevés típusa van ilyenben és azokat sem 65"-ban gyártja)
Érdekes, hogy az abszolúte VA paneles gyártótól (nem nehéz kitalálni kire gondolhatok) nem tudom miért, de idegenkedem. Nem szeretnék Samut.
Ennyi
Visszatérve írásodhoz::
1 Amiben még meg kell cáfolnom téged: nem annyira drága a Pana.
Jelen pillanatban az 55HX810 és uezt, de 65"-ban 210 ill. 300K-ban méri a Euronics, A másik véglet az MM-es HX830-as (65") Ott jelenleg 435K uez (azt bizonyára te is tudod, hogy a két 8xx-as sorozat között csak annyi a különbség, hogy az "olcsóbb" szögletes, a másik meg lekerekített" talpat kapott) OLED-ben sem annyira elszállt árakkal dolgoznak (ismerve azt a tényt, hogy évről-évre ezt a márkát szokták megválasztani az "ÉV TV-jének" nem egy elérhetetlen B&O áron dolgoznak Mivel mindig más fórum/szervezet/lófütty csapat ítéli oda nekik a díjat, elfogultsággal/megkenéssel sem lehet őket vádolni)
2. Amit nem értek, a hsz-edben, idézlek: "GX942" kontrasztja jobb ilyen módon, mint az "XH90"-é, és nagyobb esély van arra, hogy kevésbé szenvedjen bevilágítási problémától, mint a SONY Direct LED-es tévéje esetében"
Tehát kijelented, ha nem is konkretizálod, hogy jobb lehet a Pana a Sonynál, de az előző hsz-ednél (amikor kijavítottál) meg azt írod, hogy "Nagyon remélem, hogy legkésőbb tavasszal lesz módom személyesen, és alaposan letesztelni! Én ugyanis még mindig nem vetettem el (éppen a fentiek miatt), hogy ez lesz a következő tévém. Most akkor, hogy van ez, még nem tesztelted le, de máris van véleményed, vagy én vagyok nagyon szőkenő?
3. Valamit te nagyon félreérthettél. Én nem istenítettem a Sonyt, csak jelenleg ebben az árkategóriában, s főleg ebben az átmérőben sajnos nincs más alternatívám, amit megtudnék venni, mert ugyebár én most TV vásárlás előtt állok és nem egy okoskodó szaki lennék a több tucat közül, akinek feltétlenül hozzá kell szólnia mindenhez,
(S hogy mennyire nem vagyok elfogult,a 9606-al kérlek -ha van időd rá- nézd meg az itteni és a Sony topikban lévő hszeimet. Itt is vannak ám gondok: lefagyó op, gagyi beép. player, stb...) -
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8850 üzenetére
Nem értem, hogy mire megy ki nálad ezt a mostani "kóstolgatás"
Kérlek , csak fogadd el az én véleményemet. Talán jobban ismerem a márkát, mint azt gondolnád. Igaz, 1 éve kiestem a pixisből, ezért is kértem a napokban a HX 8-cal kapcsolatban véleményt és igen, tévedtem a 9-es szériával kapcsolatban (utólagosan is mea culpa) -
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Igazad van, ezt benéztem (
)
Valóban nem 50Hz-esek és ez a 94x-es család egyetlen tagja, ami tényleg VA paneles. (a többi méretben már tudtommal IPS-es)
Ettől függetlenül fenntartom a véleményemet: ennyiért már más kategóriában játszó TV-t lehet kapni (akinek OLED-re "áll a haja", annak meg ott az LG nagyon jó CX3-a , igaz "csak" 65"-ban))
Nagyon szeretem a márkát, nem egy-két termékük van itthon (most is erősen gondolkozom egy ilyen TV besszezésén, mert baromi jó ára lett) -
cujo69
tag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Aprón van garis TX-75 GX942E 400eft,nem rossz ár érte.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Én is csatlakozom Piftukához az Edge LED-es MVA paneles Pana 50CS630 5 év aktív használat után kezdett láthatóan felhősödni, előtte semmi és szép feketéi voltak nagyon. Bizony, ha nem lenne eszement tükrös a GX és HX sorozat, egészen biztos, hogy gondolkodás nélkül újra vettem volna egyet.
Így maradt az XH90 és a sötét jó (4786 : 1 a rtings.com szerint), számomra csak picit jobb mint a Panán volt és ez is mutatja, hogy tényleg nagyon jó kombináció ez az MVA+edge led. Az androidtól én is féltem, de villámgyors és a Sony nagyon jól kitalálta a kezelését, nekem tetszik. Buggal eddig szerencsére még nem találkoztam.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Piftuka #8813 üzenetére
Az érdekes amúgy, hogy az új HX sorozatban a 9-es széria IPS panelt kapott (kivéve a 75-ös modell, az VA), mert általában pont a drágább kategóriában használják a VA-t. Nem tudom mit csinált a Panasonic, de azért egy félmilliós TV-ben IPS panelt nem szeretnék látni. De persze nem láttam mit tett az IPS panellal, meg kellene nézni.
-
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8781 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat (látom, főleg a Sony topikban tevékenykedsz, mivel elkezdtem azt is olvasni)
Amit még nem értem (ill. meg kéne erősítened):
1. Igaz-e (talán Joshi fórumtárs írta), hogy a Sony-nál nem teljeskörű a DV támogatottság és csak -úgy emlékszem- 5 profilig jelenítik meg (bármit is jelent ez)?
Gondolom, ezen a Sony nem fog/tud már szoftveresen változtatni.
Olyan készüléket szeretnék választani ami az én igényemnek "jövőbiztosabb"
2. Jól értem azt is, hogy ez a HDMI 2.1-nek nincs köze a mozizáshoz, azaz a filmekhez, hanem ez a gamerek egyik ficsöre lesz jövőre (ha végre megjelenik a PS5)?
Mindentől függetlenül lehet, hogy mégis maradok a Panánál, részint mert a kiszemelt Sony vagy 120-150k-val drágább és félmilkát nem szeretnék kiadni egy TV-ért. -
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8775 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszodat. nem akarom teleszemetelni az oldalt, de hátha valaki ugyan ilyen cipőben mászkál és hasznos lenne neki az infó.
Szóval, lassan már 25 éve csak Pana Tv-k vannak otthon (igen, több okból is elfogult vagyok a márkával), de már vagy 1 éve nem vagyok a "szakmában", így nem tudom, hogy milyenek a mostani Pana TV-k. A megbízhatóság és a megszokás ugye nagy úr. Ezért is gondolkozom -újra- egy Panában.Ami a Pana 8xxx mellett szólna:
- a multi HDR.
Ezt más márka nem tudja (most hagyjuk a TCL-t és a Hisense-t)
Kipróbáltam -áruházi körülmények között- pár Samut is (UE8502, Q60/70T), s bár letudták játszani a Dolby Visiont, de nem tudom, hogy mennyire konvertálják át "HDR helyesen" a képet. (ha veszek TV-t és én nem 1 évre szoktam venni a cuccaimat, legyen már up to date)
- VA panel
A mostani is az (AS640) Sötét, belvárosi lakásban használnám, így az IPS szóba sem jöhet (pá LG, pedig nagyon szimpi a márka) Mivel film mellett nagyon sokat használom monitorkánt is a jelenlegi TV-met , így az OLED is kilőve (állítólag az LG, gari időben 1x cseréli a panelt, de ez sem szentírás, mivel nincs leírva a garancia jogosultságukban + a vásárolt garinál (legalább is az MM féle G+-nál) sincs a beégésre biztosításom.
- Hotel mód ill személyre szabhatóság
Az 640-esnél megtudom csinálni, hogy a bemeneti forrásokat személyre szabhatom, ami nem kell (HDMI 3, AV 1/2, TV/DVB-T) azt kikapcsolhatom, tudtommal a Samunál ilyen nincs
Mivel nem nézek TV műsort (minek ott az internet) és a filmeket is "alternatív módon" szerzem be, így nem kell a tuner sem.
-Egy esetleges, ismételt 5 éves garancia promóció
(ezt hagytam utoljára, lehet, hogy az idén már nem lesz. Általában a Pana ezt -mivel főtámogató- az olimpia éveiben szokta megejteni, vagy vmi nagyobb sporteseményeknél)Ami viszont nem:
-nincs HDMI2.1
Bár ez nem biztos, hogy nekem fontos lenne, mivel nem szoktam játszani és tudtommal 120-as filmet, még OTT sem kínálnak a júzereknek
- ÉL LED
Sajnos az idei TV-k mint ÉL LED technológiával rendelkeznek, amit a Pana j"ól" megmagyarázott, viszont az is igaz, hogy FALD TV-ket 400k alatt semelyik cég sem dob utánam (talán Jézuskára vagy fekete napokra, de ez sem biztos)Hát kb. ezek lennének az én Pro vs Kontra érveim, egy Pana TV vásárlása esetén.
Az általad említett Sony TV-t (tévéket) már én is nézegettem, mert a kollégáim istenítik a márka képi tulajdonságait, csak hát a Sony Tv-k baromi drágák és bár tudják a DV-t, de nem Multi HDR-esek.Ezzel kapcsolatban: kipróbáltam egy Sony Tv-t (USB, néhány HDR demóval és filmmel) 1. A HDR10 nél úgy kifagyott, hogy ki kellett kapcsolni (?) 2. Érdekes módon, még a kollégáim sem találták meg, hogy távról, hogy az istennek kell az USB mappát kezelni (biztos, hogy lehet, de nem nagyon találtuk) Ettől függetlenül tervezek a napokban egy utat az egyik -még megmaradt- SONY boltba. Egyébként tényleg pazar a Sony LCD képvilága (úgy tudom, hogy sajátot használnak, főleg ebben a kategóriában) Tavalyi modell volt, talán az
XG8xx valamelyike.Bocs, ha túl terjedelmes voltam, de ezek nekem nagyon is fontosak.
-
BTom1970
aktív tag
-
bikfic1
tag
válasz
Piftuka #8729 üzenetére
6 hónap garanciát adott rá.
de amint jeleztem neki ezt , mondta hogy vihetek másik tévét tőle cserébe.
Csupán azért mertem venni tőle, mert előre olvastam hogy garanciát ad rájuk. Meg hát papirt is irt róla.
Köszi.
Ha nem túl nagy költség a javítása , akkor megtartom, ha meg igen, akkor megy vissza egy cserére. -
royal63
tag
válasz
Piftuka #8716 üzenetére
Én is sajnálom.
Vasárnap mentem tv nézőbe de ez már szombaton nem volt
Megrendeltem a Sony kd55xg7096-ot, ( tudom gyengébb mint a Pana.)
ma hozzák, a MM-ban erről is lemaradtam, úgyhogy buktam az 1 hónap Hbo Go-t is
Köszönöm szépen a segítségetde még a beállítások biztosan nem megy simán akkor majd írok a Sony topikba
-
royal63
tag
válasz
Piftuka #8699 üzenetére
Néztem a videót és még egy párat a 800-as sorozatról , volt bennük , hogy oldalról ( középponttól oldalra ) is mutatták a betekintési szögeket de én nem mondanám annyira rossznak a képet mint ahogy Gurabli fórumtársunk írta a tesztjében. (Ami egyértelműen idegesítő, az a betekintési szög.)
Mustadjoci is írta a betekintési szög tényleg botrány
Sztem egész elfogadható ( Persze lehet videóban sokkal másabb mint élőben )
150.000-ért ez ténylegde lehet megvárom míg az 58" lesz akcióban
-
royal63
tag
válasz
Piftuka #8694 üzenetére
Köszönöm szépen kimerítő választ
Elnézést de linkeket viszont nem találom(lehet én vagyok béna , figyelmetlen )
Hétvégén összevetem a Sony kd55xg7096-tal ha lesz Pana a MM-ban Miskolcon
Miért nem a nagyobb Pana akciós
(Felhívtam a Sonyt lehet emailban is a +3 évet intézni és 150k-s tv-nél kb 15-20k a +3év) -
royal63
tag
válasz
Piftuka #8685 üzenetére
Szia !
A történet ott kezdődik , hogy van 1 LG42LF5800 ( IPS , Direct led ) a hálóban és egy Pana TX40DS400
( VA , Edge led ) a nappaliban .
Egy másik tv van tervbe véve a nappaliba , hasonlitgattam a 2 tv-t és a VA panel a nappaliban ( sötét ) jobban bejön sokkal szebb a kép így az LG 50UN74003 mellett döntöttünk ( VA , Direct Led )
De kiváncsiságból megnéztem a Panákat is , azért kérdeztem , hogy az alap vagy egy kicsit jobb , mert kb 1 árban van az LG-vel .
Az LF5800 nekünk eddig minden formátumot lejátszott és gond nélkül kezeli az 1Tb winchestert a Ds400 még a 320-as winyót sem kezeli kell hozzá külön betáp.
A lényeg , hogy kiváncsi voltam a Panára , de sztem marad az LG ( többet is tud , Bluetooth , magic remote stb)
Ma meg megakartam nézni mindkettőt az Expertben persze egyik sem volt
Azért köszönöm szépen , hogy válaszoltál !!!További szép estét !
-
Mustadjoci
tag
válasz
Piftuka #8676 üzenetére
Köszönöm szépen. még győzködöm magam akkor, hogy maradjon, pedig már összecsomagoltam
a netflixes rész amugy tényleg gyönyörű. csak a tv adás "gyengébb" minősége zavar
megnézem, hogy a gx830-nak esetleg fekete e a távirányítója, mert akkor mindenképp cserélem. ez a szürke kicsit gagyi hatású nekem. -
ngaba
aktív tag
válasz
Piftuka #8652 üzenetére
OK, értem. Őszintén szólva nekem is az az érzésem, hogy elromlott. (Már a kiinduló kérdésfeltevésnél az volt, de inkább megkérdeztem, hátha van valami könnyen elnéznető dolog / trükk itt...) Egyébként nem az enyém a tévé, tehát fogalmam sincs, hogy az a port valaha működött-e / mikor működött utoljára.
-
gurabli
őstag
válasz
Piftuka #8641 üzenetére
Azóta is alapvetően elégedett vagyok. A 4K HDR/DV tartalom az bámulatos. Pl. Planet Earth 2.
Judder: relatíve érzékeny vagyok rá. Nem azt írtam, hogy nem észlelhető, hanem azt akartam mondani, hogy nem zavaró. Pedig valóban legalább 15 éve minőségi plazmáim voltak.
A 60/50 Hz vs 100/120 Hz panel azért nem ennyire egyértelműen hátrány vagy előny. Egyrészt elsősorban a forrástól függ. Másodsorban pedig a képfeldolgozó egységtől. Nyilván jobb a 120-as panel, ez nem kérdés. De önmagában a panel nem garancia, hogy nem lesz jadder. És tudtommal elsősorban 24p tartalom esetén fontos különösen, ahol 3:2 pulldown kell 60Hz panel esetén. De pl egy DVB-C kábel esetén, ahol 25/50Hz a forrás, ott nem kellene jelentős különbséget érezni. Ezt több helyen is megerősítik, de ellenkező véleményt is olvasni. Nehéz úgy. Az biztos, hogy focinál korrekt a GX800. Pedig ettől tartottam igazán. Megprobálom a hétvégén a plazmát mellé tenni és azonos forrást nézni.
Néztem a Sony Xf9005-at, igaz, 55" méretben. Nem tűnt érezhetően jobbnak, pedig a 120Hz panel mellett a Sony a csúcs mozgásban (is).
Kicsit kezdek "kapkodni", mert a 14 nap ketyeg. Most még tudok váltani a 9005-re. De akkor 55" lesz a 65" helyett. Üzletben (ami messze nem ideális) nem láttam érezhető különbséget. És drágább és kisebb a Sony. Nehéz ügy.
Az biztos, hogy a kb 4-5 évvel ezelőtti LCD tévék (és még az akkori csúcs modellek is), amikor néztem, köszönő viszonyban nem voltak a plazmával. Kb most érzem azt, hogy normál tartalom esetén nem látom a hátrányt, hanem sokszor az előnyt. 4K HDR pedig tényleg nagyon szép. Ahogy írtam, a betekintési szög az vicc, de ez kb minden VA panel esetén így van. -
schumy1
aktív tag
válasz
Piftuka #8611 üzenetére
Ne várd a beszámolót, egy jó darabig nem lesz másik tv.
Viszont kérdeznék valamit.
Hogy ne kelljen szerencsétlenkedni a média lejászóval a páromnak mikor nem vagyok itthon (analfabéta ezekhez), így arra gondoltam hogy letöltöm a gyerekdalokat youtuberól és átkódolom avchd formátumba, hogy a tv-n nézhessék, ne a telefonon.
Régebben próbálkoztam kisebb nagyobb sikerrel, de elfeljtettem, hogy milyen mappa rendszernek kell hogy legyen hogy lássa a videókat a tv.
Az Any Video Coverterben van olyan hogy Panasonic avchd kódolás, gondolom azzal átkonvertálom őket, és utána...……..? -
modflow
veterán
válasz
Piftuka #8593 üzenetére
Elvileg azt mondták alaplap hiba és 130k-ért javítanák meg.
Hát ha az enyém lenne, biztos én keresnék hozzá alkatrészt és gondolom pár perc alatt cserélhető, mert feltételezem ezek a TV-k már olyan puzzle szerűek, kihúzod, bedugod...
Csak ugye nem egy lap van a TV-ben, több lap is van szerintem, kitudja melyik a rossz.
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
Piftuka #8571 üzenetére
Köszi szépen az ajánlást Vincenthez. :-)
Este megnéznem majd rendesen a tesztet.
Amit lattam így a szabad ég alatt, hogy ez a 800-as széria általános tesztjének tekinthető akkor.
Ez lenne egyébként a szóban forgó készülék:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-40gx830e-4k-uhd-smart-telev%C3%ADzi%C3%B3-1292697.htmlEgyebkent ratapintottal a lenyegre.
A 60 Hz fura számomra még a középkategóriás készülékek esetében is, főleg úgy, hogy 8-10 évente cserelek tévét.
10 éve meg sem fordult még a remalmaimban sem, hogy 2020-ban 150k ár fölött a 60 Hz-et viszontlathatjuk. :-) És ez a tévé 200k fölötti áron debultalt 2019-ben itthon. -
mzso
veterán
válasz
Piftuka #8560 üzenetére
"Jut eszembe... Ezt a hirdetést láttad már?"
Nem. De azóta beszereztem egy C szériás 3D TV-t.
(Gyanítom ennek az ára még feljebb megy, vagy ment is már a háttérben)Amúgy egy 50-es EX780-as volt amivel próbálva lett a Samsung szemüveg és nem ment.
Amúgy jó TV-nek tűnt. (Talán kontraszt meg a színek nem voltak a legélénkebbek (például a 50PUS6162-vel szemben amit sokat láttam) , de legalább nem halványodik, vagy sápad teljesen már kis szögből is)A Panasonic okosrendszer viszont egyre inkább gyengusnak tűnik. Főleg a médialejátszás meghajtó böngészés része.
-
mzso
veterán
válasz
Piftuka #8558 üzenetére
"Nem, hannem az alábbi hozzászólás: #41513"
Bah, véletlenül azok számát másoltam amikre válaszoltál.
"Tehát nem a gyártó a lényeg, hanem a technológia."
Értem én. Nem is azzal volt a baj. Hanem hogy nem volt szinkronban és olyan hülyén jelent (mintha az egyik szemre vibrált is volna), meg 3D hatás nélkül.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Piftuka #8347 üzenetére
Köszi! Bármilyen TV lehet, még az LG 9-re gondoltam. Drágább GZ2000-al szemben állta a versenyt. Persze a felhasználói vélemény az igazi, ilyet még nem találtam, csak ezt. MM-ben nem láttam fakó Oled-et, tehát valószínűleg túlzás.
Panasonic 37G10 TV-m van. Nem tudom, hogy a saját IPS Alpha panel vagy a CCFL miatt, de nagyon jó a TV. Szabályszerűen "ragyog", gondolom a kontraszt miatt. Vettem tavaly pár TV-t, de egyik sem tudta utolérni. Ezen a felvételen a színpadból a G10 több részletet mutat a sötét színpadból, reflektor fénye is jobban látszódott a zenészeken. Szerintem az Edge LED miatt, ezért gondolom, hogy az Oleddel nem lesz ilyen probléma. Csak a beégéstől tartok. Nehogy már a fekete sávok is beéghetnek. Szinte mindent felsorolnak, ami TV nézéssel jár.
Illetve szerintem 120Hz-el is gond volt. Ennél a filmnél 1:22:09-19 akárhogy állítottam, vibráltak az oszlopok, illetve ezt a felvételt sem tudták folyamatosan lejátszani.
Külső Amlogic S905-el játszom le. Régi TV-n soha nem láttam semmilyen akadást. Egyébként mi ez a képkockadobálás? 24P-s filmeknek fordul elő ha TV adásban megy vagy külső lejátszónál is? Azért gondolom, hogy a 120Hz a gond, mert a lejátszó maximum 60Hz-en megy, viszont 60Hz is tudnak váltani, ha olyan jelet kapnak. Így nem értem. -
P1eTr0
aktív tag
válasz
Piftuka #8346 üzenetére
Egy dolgot elfelejtettem mondani, aminek jobban utána olvastam. Ez pedig a HDR formátumok kezelése.
Közben rájöttem, hogy az én esetemben nem számít, mit tud a TVMivel én 4K lemezeket szeretnék nézni a TV-n, azokat értelemszerűen egy lejátszón fogom megtenni. És ha a lejátszó tudja a formátumot, akkor a TV már ennek megfelelően fogja megjeleníteni a képet.
Magyarul a TV által támogatott HDR formátumok akkor számítanak, ha azokat a TV saját, belső lejátszójával jelenítem meg. Ez eddig nem esett le...Így valszeg egy FZ-800E OLED-es TV lesz a kiszemelt, illetve egy olyan 4K UHD lejátszó, ami a DV formátumot is támogatja. Probléma megoldva, mert így 4K felbontás van, OLED van, jó panel van, minden van
Már csak a költség kell hozzá, de az is lesz.
Szóval köszönöm a hosszas elmélkedést. Noha nem vagyok pro a 4K-s TV-k terén, mindenképp nőtt a tudásom az itteni beszélgetések során.
A TV-t kell csak kivárni, mert nagyon kíváncsi vagyok a nagyobb méretre, illetve az OLED képére.
-
albi31
aktív tag
válasz
Piftuka #8339 üzenetére
Igen,de úgy is beakad 3%-nál,pontosabban rögtön 3% jelenik meg...a furcsa,hogy egy majdnem ugyan ilyen SMART-s Tv-m,szó nélkül befrissült...most kikapcsolom a jelszót a routeren,hátha,de kevés esélyt látok rá,félek,ez alaplap hiba lesz...mindegy,megy sima Tv-ként...csak kár érte mert brutál szép képe van,ezen a Tv-n érhető tetten a Full HD vs HD képminőség!!!
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Piftuka #8338 üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Igazából pont az utolsó bekezdés az érdekes számomra, mert valóban 4K filmekben gondolkodom, ha nem is hegyekben, de lesz 1-2...Ha most döntök a TV vásárlás mellett, akkor marad a LED-es kivitel, mert az minden tekintetben megfelelő és árban előnyösebb.
A másik lehetőség, hogy várok, amíg az OLED ára csökken, de azt meg ki tudja mikor fogMűszaki termékeknél viszont alapvetően igaz, hogy megvettem és már kint is van az újabb... Szóval sosincs vége a dolognak
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Piftuka #8313 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, hasznos volt. Néhány dolog, ami már tiszta bennem
Androidos tv-t biztosan nem szeretnék, mert nekem nem jön be. Családban van egy Sony, a típusát meg nem mondom, de nem szeretem kezelni. A képe szép, meg minden, de az android miatt vannak dolgok, amiket nem tudok rajta megszokni.
LED-OLED verseny. Tényleg szép az OLED képe, de még mindig zsebbe nyúlós történet. Bár már van elérhető áron, abban mindenképp lesz kompromisszum (pl. valamelyik HDR hiánya). Amit néztem, és még a belefér kategória, a TX-65FZ800E. Ez "egyedül" a Dolby Vision-t nem tudja. Panel és minden egyéb tekintetében tök jó.
Ami bennem felmerült kérdés, hogy ha ez nem tudja a Dolby Vision formátumot, akkor mit fogok látni a képen, amit megjelenít? Nem lesz olyan szép? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Illetve ha a 4K lejátszóm tudja a Dolby Vision-t, akkor az mennyiben jelent mást?
Az eddig megjelent filmek jellemzően HDR-esek és talán nem is láttam Dolby-sat, de nem szeretném, hogy a mozi élménye nagyban csökkenjen (ha csökken egyáltalán) egy ilyen miatt.
Nem tudom, erre tud-e valaki valamilyen tapasztalatot mondani. -
imi123
őstag
válasz
Piftuka #8296 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az infót.
Ha esetleg Te előbb szerzel be egyet szívesen meghallgatom a tapasztalataidat.
Én még lehet hogy teszek egy próbát az ALZA-nál az LG TV-m gariztatásával. Valószínűleg elhajtanak vele úgy hogy kénytelen leszek jóval áron alul eladni. Szégyen hogy egy Tv-nek nem egészen 2 év alatt ennyit romlik a képminősége. -
válasz
Piftuka #8048 üzenetére
Lehet, de most ezzel a módszerrel úgy tűnik működik. Próbáltam azóta SSD-vel, kártyaolvasóba dugott microsd-vel is, mindent olvas szépen.
A youtube app viszont beszart, sehogy nem tudom működésre bírni, csak tölti a videót a végtelenségig.
Eddig pöcre indult mobilról, pc-ről, saját app-ból, most sehogy. Reseteltem, újratelepítettem az appot, továbbra sem működik. Net van. Van esetleg ötlet, mitől lehet? -
South Velen
addikt
válasz
Piftuka #7885 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a honor hiperszuper AI-je világosította fel így a képet, êlőben tényleg nem vészes, sőt.
Én azért lehet, mégis megválok majd tőle, így egész napi használat után érzem a PWM-et a fejemben, de én hiperérzékeny vagyok rá. Ez ne tántorítson el senkit, így is jobb mint a Samsung meg az LG "csodas" 120Hz PWM-je..azok előtt 5 percet bírok..
-
South Velen
addikt
válasz
Piftuka #7877 üzenetére
Lőttem fotókat.
Egyet 50, egyet 75, egyet 100-as fényerőn (lehet, nem sorban lesznek mire berakom)
[kép]
[kép]
[kép]Hát a 100% háttérvilágítással készült az brutális, de ebből élőben nem sok minden jön át. Sőt, kb semmi. Ilyen az IPS... nincs sok feketéje, pláne max fényerőn, de a kép kb 20-szorosára erősíti a jelenséget
Meg ami látszik is, nem bevilágításnak gondolom, hanem az IPS glow-nak, hiszen ahogy mozgattam a kamerát, változott. Normál használat közben semmi nem látszik.
Szívesebben vettem volna VA panelest, sokkal előrebbrevaló technológiának gondolom, de ennyiért nem tudtam nem megvenni..és elégedett vagyok.
Ja és a honor 8x kamerája egy hulladék úgy látom
-
hunaqua
addikt
válasz
Piftuka #7878 üzenetére
Jelen szoktam lenni,el is mondtam ott is a tavalyi nagyon pozitív esetemet.Ezért lett az új tv is az (xe85). Nem mertem a Videopart-ot bevállalni,pedig a ex780 volt a kiszemelt .Ez a mostani rendelés más,ennyiért nincs konkurenciája szerintem a 49fx600-nak amennyiért a T adta. (persze nem az xe85 helyett,hanem második tv-nek)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Piftuka #7856 üzenetére
Lehet, de én inkább elonyben reszesitem egy ismertebb gyártó termékét. Mar csak support, gariztatas miatt is. Egyebkent keresgélés kozben eszembe jutott a Telekom, hisz naluk is van TV, es elofizu melle igen jo aron meg tudom venni. Igy jelenleg az LG 32LJ500V a nyerő. FullHD, VA panel, es down firing hangszóró...talan egy fokkal jobb minta hatrafele lövi a hangot.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Piftuka #7840 üzenetére
Nem fér be! Még a 32" is kérdéses, meg kellesz majd nézném mennyi hely van.
Szerintem sima TV nezesre egy konyhába oly mindegy hogy HD ready és nem full HD. Pláne hogy nem 1-2 m-ről lenne nézve, hanem inkább 2-3. Vagy talán 4 is.
LG 32"-os TV-kel pedig az a baj, amit szintén írtam: 2 oldalt van a lába, nem közepén. Nem túl sok alternatíva van ezek alapján. Még a Philipsnek lenne alkalmas TV-je, de ott a képminőséget és a kép/szinbeallitasok korlatozottsagat kifogásolták.Esetleg még ezt találtam:
Samsung UE32M5522 -
runner 125
nagyúr
válasz
Piftuka #7831 üzenetére
Az rendben van, de nekem 5 kilót egy 50"-os OLED Pana nem ér.
Majd ha realizálódik a vételáruk, veszek OLED-et, de most még szvsz túlértékelt kategória.
Köszi a tippet, írtam az összes egy mailt, hátha van bontott, viszsaküldött, vagy kiállítási db valahol. Videopart már reagált, nálunk sajna nincs.
Használtan is vennék, de ezek után ki az aki megválna egy EX780-tól..
-
runner 125
nagyúr
válasz
Piftuka #7817 üzenetére
Rendben, köszönöm nektek! Pana-ból akkor nincs is az EX780-nak minőségben, teljesítményben megfelelő utód?
Draken
Őszinte leszek, az építkezésem elhúzódott, most kerültek le a burkolatok, bútorokat még várom, ezért ki sem csomagoltam még.
Akkori kedezményes ára baromi jó volt, ezért is csaptam le rá.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Piftuka #7807 üzenetére
Azért jobb lenne ilyen "holdudvar" mentes TV-t venni. Persze lehet amit korábban javasoltak, a local dimming kikapcsolása a megoldás.
Panasonic TV-d van? Szerintem nagyon jól működik a fényerőszabályzása. Te ugyanazzal a beállítással használod éjjel- nappal? Kézzel állítani állandóan azért eléggé macerás lehet.
Feleségem sokszor oldalról nézi a TV-t, lehet a saját paneles G10 valami csoda, de szinte semmi torzulás nincs ilyen szögből. FX633E, ES400E rosszabb volt. -
salapp
addikt
válasz
Piftuka #7805 üzenetére
Ó, nálunk az 55-ös már kiverte a biztosítékot, "nem tudok ekkora képet befogni" felkiáltás mellett.
Szóval egyelőre 50" felé kell mocorogni.Be tudtam szaladni ma a Mammut MM-be, 55XF9005-öt láttam, mindegyik 55-ös Pana lcdnél jobb képe volt (gondolom, a Panák ips pamelje miatt), látószög is jobbnak tűnik.
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #7786 üzenetére
Köszi neked is.
Volt nálunk pár hónapig 55W809C, aminek imádtam a színeit és szerintem szuper munkát végzett már az a proci is, de 2,5 méterről sajnos a rendkívül gyenge betekintési szöggel nem tudtam együttélni.
Mindenképpen jó lenne eljutnom egy szaküzletbe, ahol meg lehet nézni működés közben a 49FX-9005-öt, mert a technikai paraméterek szerint nagyon bejön és az OLED-vonatra még sokáig nem kívánok felszállni. -
Stehe
aktív tag
válasz
Piftuka #7769 üzenetére
Egy 42"-os, 9 éves Panasonic plazma tv-t cserélnék le, az eladók szerint még a csúcs LED-es TV-k sem fogják megközelíteni a képminőségét, az Oled pedig árban arrébb van... Nagyobb TV kellene, mert már messzebbről nézzük a TV-t, és a 42 colos kicsinek tűnik...
Sokat hezitáltam a bemutató modellen, így utólag nem bántam meg, hogy nem azt vettem, bízok benne hogy találok egy optimális lehetőséget. Üzemidőt én is kérdeztem, mivel minden tv esetén van egy kód, amivel a szervízmenübe be lehet lépni, de az eladók szerint ha belépnek a menübe, az garanciavesztéssel jár. Én ezt nem nagyon akarom elhinni, de nem erőszakoskodtam... :-)
Én félek tőle, hogy a LED fényereje csökken idővel, de lehet ezek szerint ez alaptalan...
-
Stehe
aktív tag
válasz
Piftuka #7760 üzenetére
Szia,
Köszönöm a részletes választ!
Ráhibáztál, pont ezt az említett bemutató példányt néztem én is Budapesten a Duna Plaza Media Marktban... Ott lekérdeztük a készletet, és látszódott, hogy az országban csak ott és Fehérváron van egy darab készülék... :-) Eladók korrektek voltak, Red Friday miatt a 400e-s ár 340-re lement volna, viszont én félek a bemutató készülékektől... Lekérdezni nem tudták, hogy hány üzemóra ment bele, elvileg kb. egy éve érkezett. Ha napi 10 órát ment egy év alatt, ez kb. 3600 üzemóra, mivel vasárnap is ment. Mivel én kb. kétnaponta nézek megy egy filmet, ez azt jelenti, hogy nálam 10 év alatt megy bele ennyi óra. Illetve lehet alaptalan, de én a garancia ellenére is félek attól, hogy a ledek fényerőssége idővel azért csökken, ilyen szempontból meg olyan, mintha egy 10 éves tv-t vettem volna. Sokat hezitáltam a fentieken, de végül nem vettem meg.
Kivárom a Black Fridayt, illetve utánajárok az általad említett LG 70UK6950PLA típusnak. Keretbe beleférhet, Va Paneles, de úgy látom Edge Ledes és 60 Hz-es, ami már annyira nem hangzik bíztatóan...
-
Fisher007
csendes tag
válasz
Piftuka #7561 üzenetére
@AL @Piftuka: Köszönöm a válaszokat.
Igazából a kérdés jelenleg tényleg csak az, hogy más meg tudná-e erősíteni, hogy neki is ilyen vagy csak nálam jelentkezik a dolog. Már jártam úgy, hogy a hiba bejelentve, szerviz körbejárta, készülék cserélve, aztán kiderült, hogy konstrukciójából eredően olyan. Ha a hiba valós akkor majd a Panasonic lesz szíves intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest