- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zonusz
aktív tag
válasz
Pro Koryak #8138 üzenetére
Köszönöm Neked és Cuclii-nak!
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7322 üzenetére
Valóban jó ár...
Csak aztán nehogy "sírás legyen a vége", amikor a termék meghibásodik, és a garanciális ügyintézés során a vásárló az ott jellemző "korrekt" hozzáállással szembesül...
-
marilllyo
veterán
válasz
Pro Koryak #7292 üzenetére
MM! Felhívtam őket visszaadják az árát. Csak kérdés mikor tudok hozzájutni egy újhoz? Náluk nincs jelenleg tehát cserélni nem tudják.
-
marilllyo
veterán
válasz
Pro Koryak #7290 üzenetére
Hogyne lennék?! Még a három munkanapban is benne vagyok!
Igazából az bosszant, hogy mivel a termék már-már kifutott, hogy a p*csába kapok ilyenből újat? Jelenlegi palettájukon meg semmi olyan nincs ami hasonló ar/érték arányban lenne ilyen felszereltséggel. -
samu2062
senior tag
válasz
Pro Koryak #7228 üzenetére
Nem sikerült úgy sem.
Salapp ötlete lesz a nyerő.
Köszönöm. -
cl.aci
aktív tag
válasz
Pro Koryak #7233 üzenetére
Enyiért majd kb. 20 év mulva.
-
wierra
senior tag
válasz
Pro Koryak #7206 üzenetére
Összességében ez IS számít bizony. Mert nincs is szebb, mint egy bugos, ámde magára hagyott OS, ahol esélyed sincs arra, hogy a hibák valaha is javítva lesznek. FF sose fagyott még le, sose volt vele semmi probléma.
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7196 üzenetére
Azoknál a plazma tévéknél ezek közül bármelyik jobb. A mozgásmegjelenítés az egyetlen terület, ahol még a plazma "alkothat".
Viszont a két említett tévé már éppen elég jó ahhoz ezen a téren is, hogy ne érezd a korábbiakban megszokott technológia hiányát.
Ha csak emiatt vagy esetleg bizonytalan, akkor emiatt ne aggódj! Inkább próbáld ki őket, és győződj meg arról, hogy a képminőségre nem fogsz panaszkodni.
Egyébként, ha a Panasonic 58 colos képátlóval lenne ideális, és az ára miatt inkább a SONY 55 colos modellje jöhet szóba, amiatt se aggódj!
Az 55 col és az 58 col között nincsen annyira szignifikáns különbség, hogy "kicsinek" érezd az előbbit.
Egy ~30-40 col körüli tévéről 55 colra váltani pedig nagyon is szembetűnő lesz. Tapasztalatból mondom... a 72 cm-es Philips CRT után, 32 colos Philips CCFL-re, majd 42 colos LG LCD-re váltottam.
Mindegyik esetben abszolút érezhető volt a váltás.
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7195 üzenetére
"Valamivel jobb, mint az ex780[..]"
Mivel általánosságban értve használta a "jobb" kifejezést, az így nem igaz.
A SONY fényereje jobb, de mozgásmegjelenítésben a Panasonic nyer, és a "statikus" kép megítélésében is kb. 50-50%-ban megoszlanak a vélemények az egyik, vagy a másik javára; kinek-kinek ízlése szerint.
A 3D képesség pedig egy igazi "jolly joker" a tudástárban. Persze tény... ha valaki nem néz ilyen filmeket, akkor irreleváns.
A Panasonic EX780 és a SONY XE9005 két nagyon jó LCD tévé, és a kategóriájukban a legjobb képet adják. Bármelyikkel jól jár, aki megveszi.
Én személy szerint a jobb mozgásmegjelenítés és a 3D miatt a Panasonic modelljét preferálnám. (Kisebb méretekben az állítható és forgatható lábazat is nagyon jó dolog.)
-
wierra
senior tag
válasz
Egy android OS-szel mindenképpen "jobb" a Sony
-
marilllyo
veterán
válasz
Pro Koryak #7200 üzenetére
Nem fér el.
Már a 49-esért is szét kell bombázni a tv-s kredencet.
Eddig 40-es volt.
Mit gondolsz? Megpróbáljak felhajtani egy panát vagy samsung 9002? Úgy vagyok vele, hogy nem para ha egy hónap múlva ér ide akkor se...szóval megrendelném a panát aztán ha lesz akkor valamikor jön..
Vagy samu?! -
marilllyo
veterán
válasz
50" is elég lenne. Gondolom van belőle. Nincs az 50 és 55 között különbség? (A méretet leszámítva)?
Most látom, hogy van belőle 49 de miért drágább mint az 55? -
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7174 üzenetére
Milyen típusú plazma tévét váltanál le?
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7166 üzenetére
"HDR-re nem a legjobb az ex780, mivel a max fényereje csak ~500cd/m2, kellene legalább 900-1000, hogy kellően látványos legyen."
Alapvetően kellene vagy 4.000 is, de még attól is messze vagyunk.
(Bár, ahogyan az itteni tévés topic-okat elnézem, és a jellemző fényerő beállításokat, szerintem nagyjából én volnék az egyetlen, aki örülne neki...
)
Mindazonáltal, ahogyan az előbb is írtam, a tévé éppen hozza azt a fényerő szintet, amelynek (is) köszönhetően a HDR tartalmak azért pazarul mutatnak rajta. Tényleg érdemes jó minőségű HDR tartalmakkal nézni, mert remek élmény.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #7169 üzenetére
Hát, én használtam androidos Sony-t, azóta mindenre vágyom, csak androidos tévére nem. Amikor működött, nem volt vele gond. Csak az a gond, hogy elég gyakran fagyott, nem reagált, újra kellett indítani, volt, hogy loopolt az indításkor.
Inkább egy ilyen stabil Pana oprendszer (van már egy a házban) + egy Chromecast 2 és megvan a hawaii.
Vagy mi az a két androidos program, ami kellene neked? -
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #7169 üzenetére
Az apphoz nem tudok szolni mert mar b7esem van. A philips oled most 420k az mmben de az androidjarol sok rosszat lehet hallani. Epp most van cikk errol a tvrol a phn. Ennyiert jo vetel. Tagadhatatlan az oled elonye azert is csereltem de a pana ex780 es a sony xe9005 bizony nagyon jo tvk. A sony pl androidos!
-
Neck
veterán
válasz
A többi sima LED TV ezen a szinten szintén nem nagyon tud többet ennél.
A HDR igazából OLED-re való.Ettől függetlenül én megnéztem néhány HDR tartalmat, azért észrevehetően szebb, mint a normál - még ha az OLED szintjét nem is hozza. Nekem bejön.
Viszont 3D-t meg egyetlen más, ilyen szintű TV se tud.
-
wierra
senior tag
válasz
Ez a TV egy igazi all-rounder, semmiben sem emelkedik nagyságrendekkel a versenytársak fölé, viszont kb. mindenben egyenletesen jól teljesít, plusz nem android-alapú oprendszere van.
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #7157 üzenetére
Teljesen vállalható. Én 3 m-ről néztem kb. SD adás is megfelelő volt a többihez képesz. Nagyon-nagyon korrekt kis tv.
A mozgámegjelenítése ami nagyon figyelemreméltó. Kellemes volt nagyon a szememnek. 5év garival megvenni most megéri, mert max oledre cserélnéd, de az OLED-nél vannak jellemzői amiben jobb. Mondom ezt OLED birtokosnként.
-
cujo69
tag
válasz
Én 2,5m nézem,nagyon jó a kép(Digi kábel)
-
wierra
senior tag
válasz
~2-2,5 m -ről nézem és teljesen jó az FHD adás.
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #7082 üzenetére
Itt jegyzem meg, hogy a múltkor volt alkalmam alaposan letesztelni a Media Markt-ban egy kiállított, 58EX780 televíziót, és az alapján, amit láttam, gondolkodás nélkül elhoznám.
A jelenlegi SONY tévém is parádés ilyen téren, de az annyira tökéletesen homogén képet produkált, a felhősödés, bevilágítások legapróbb jele nélkül, hogy LCD kategóriában jobb nem is lehetett volna.
Nagyon jó kis tévé az!
Ha a 75 colos változat nem kerülne egy kisebb vagyonba, már be is ruháznék rá egyből.
Mondjuk adhatnák az 50 colos árában...
-
kezo0
addikt
válasz
Pro Koryak #7077 üzenetére
Már vagy kétszer leírtam, miként teljesülnének az igényeim a lehető legjobban, harmadszor nem fogom.
Ahogy azt is leírtam már, hogy a 65”-es méret nem fér el nálam. Sehogy sem.
A paraméterek pedig egy dolog, ugyanakkor maguk a szervizes emberek is azt mondták, hogy az AX800-as a mai napig a legjobban sikerült LCD-je a Panának, a feketéje pl. OLED-hez mérhető. Szóval ebből a szempontból mit sem számít, hogy mikori modell. Gondolom, nem nagyon van itt rajtam kívül olyan, aki össze tudja hasonlítani a mostaniakkal. Hát jó napot kívánok, én vagyok az, aki nem csak egy adatlap alapján ismerem, ezért mondhatom, hogy ha még most is kapható lenne, habozás nélkül azt választanám megint, és nem az új, (talán nem véletlenül) olcsóbb modellek valamelyikét!salapp: nyugodtan címezd nekem a véleményed, hiszen rólam beszélsz. Ne egy másik fórumtársnak minősíts engem, amikor itt vagyok én is...
Szóval kész mázli, hogy volt rá kiterjesztett garancia??? Már ne haragudj, de ez vicces. A Pana évek óta ezzel a rendszeresen futtatott promócióval adja el a termékeit, ez az ún. USP-jük (unique selling point, esetleg nézz utána). Azt üzenik vele a potenciális vásárlóknak, hogy – szemben a versenytársaikkal – az ő termékeik olyan jók és TARTÓSAK, hogy bátran vállalják rájuk akár 5 évnyi garancia nyújtását is, hiszen ezek a termékek sokáig nem fognak tönkremenni! De ha mégis, akkor ingyen megjavítják, vagy kicserélik. Ez utóbbi eset következett be nálam, és nehogy már mázli legyen, hogy amikor a készülék 3 éves korában bekapott egy javíthatatlan hibát, nem kellett fizetnem a hónapokon át tartó sikertelen javítási kísérletekért!
És nehogy már én legyek a problémás ügyfél, amikor január közepe óta rossz a tévé, hetekig nem tudtam használni a szervizelései idején, majd amikor már a szerviz is lemondott a javításról, onnan számítva újabb 36 nap kellett nekik, hogy előálljanak a megoldási javaslatukkal, miközben a saját garanciális feltételeikben max. 15 napos ügyintézést vállalnak ilyen esetekre. És akkor ennek az alternatíva nélkül felkínált megoldási javaslatnak itt néhányotok szerint azonnal, fenntartások nélkül tapsikolnom kellett volna, ugye. Hát szerintem meg ennyi szívás után egyáltalán nem fogom ezt tenni.
Valószínűleg elfogadom a felkínált tévét, mert nem akarom tovább nyújtani az ügyet (amit eddig sem én nyújtottam el!), de ha van rá mód, akkor igen, lesz hozzá pofám, és belealkudom az 5 év garit ebbe is. Mert nem fogadom el, hogy az a normális, ha 3 év után úgy romlik el egy közel milliós összegbe kerülő elektronika, hogy még csak meg sem lehet javítani.És akkor a magam részéről újfent közlöm, hogy a továbbiakban nem fárasztom a topik közönségét az ügyemmel, és külön kérem, hogy szíveskedjetek nem utánam lőni, mert ha valaki megint betámad és kvázi lehülyéz (pedig én csak véleményeket kértem), akkor a továbbiakban is kénytelen leszek megvédeni az álláspontomat – akkor pedig soha nem lesz ennek vége.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki építő jelleggel szólt hozzá. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #7077 üzenetére
Eddig nem foglalkoztam vele, de basszus, az 58AX800 egy négy éves modell.
Mázli, hogy egyáltalán van rá a kiterjesztett garancia (ami gondolom, akkor sem került extra maniba, mert a gyártó ingyen adta marketing célból), és nem egyből kukázni kellett vagy mondjuk 200-ért javítani!
Joga lenne a pana szervíznek cserélni egy hasonlóra/vacakabbra/refurbishedre, erre - oké, agyalogtak rajta, kellett pár belső engedély hozzá nyilván - felajánlanak helyette egy bontatlan OLED-et, hát, én rohadtul nem gondolkodnék.Szóval már értem, fentiek fényében miért akadtak ki páran "és még mindig sír a szája!" felkiáltással.
El kell fogadni, és ha van még bőröcske a pofikán, egy ötéves garit kisírni hozzá, aztán bontatlanul adja el itt a fórumon, és azt vesz, amit akar.
De ha már ennyire "problémás ügyfél" státuszt sikerült elérnie a szervíznél, akár megkísérelheti a csereutalványt, amit szépen visszavált pénzre és több évig volt egy jó tévéje ingyen, most meg költse a visszakapott pénzt inkább utazásra és nem kell tévé vásárlással vesződni.
Megsúgom, mind beszarik, ezek már nem olyanok, mint egy 5-8 éves Pana plazma, hogy ma is csak teszi a dolgát.
-
kezo0
addikt
válasz
Pro Koryak #7069 üzenetére
Nem a hozzáállásom véleményezését kértem, csak annyit kérdeztem, hogy ti hogyan döntenétek a helyemben. Nem kell valakit feltétlenül hülyének gondolni, aki egy helyzetet máshogy ítél meg, mint ahogy te tennéd. A dilemmám szerintem valós, tekintve a konkrét igényeimet: lehetőleg szeretném nem elveszíteni a 3D-t, nem veszíteni a kép általam megszokott méretéből, és nem veszíteni (legalábbis nem jelentősen) a tévém értékéből sem. Egyik igényt sem tartom túl nagy hülyeségnek.
Azt pedig, hogy szerintem mi lenne rá – a Panasonic jelenlegi termékskálája mellett – a számomra legelfogadhatóbb, már leírtam: ha egy utalványt adnának. Abból vehetnék egy EX780-ast, és meg is maradna kb. egy még egyszer akkora összeg, mint amennyibe az új tévé kerülne. OK, a kiterjesztett garancia feltételei szerint nem adhatnak utalványt, de ezeket a feltételeket már ők maguk is bőven megszegték, amikor túllépték az ügy elintézésére megszabott max. 15 napos határidőt.Mindenkinek köszönöm a véleményét, majd megírom, hogy végül is miként sikerült az ügyet rendezni.
-
kezo0
addikt
válasz
Pro Koryak #7041 üzenetére
Félreértesz, úgy – jobb híján – belemennék egy EX780-asba, ha mellé még megkapnám a két készülék árkülönbözetét is. Csak azt nem akarom, hogy egy az egyben lecseréljék nekem az AX800-ast egy fele olyan értékű tévére. Tehát ha utalványt kapnék, akkor valószínűleg EX780-ast vennék belőle, de a vásárláskor maradna némi „visszajáró” is a zsebemben. Ja, és nem mellesleg, most megint 5 éves garit kapnék az új készülékre, amit ugye nem fognak megadni, ha csak cserélnek nekem.
Piftuka: a DX800 vagy DX900 valóban jó lenne, csak ugye ezek felajánlása esetén még inkább attól lehetne tartani, hogy nem újat adnak, hanem valami javítottat... És sajnos az tényleg nincs egyértelművé téve a garanciális feltételek között, hogy csere esetén kötelesek-e gyári új készüléket adni.
Na mindegy, most már igazán kiváncsian várom, hogy több mint egy hónapnyi tökölés után mikor és mivel állnak elő. Mert ugye hivatalosan még mindig nem ajánlottak semmit.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6998 üzenetére
Azzal akart rábeszélni, hogy tud felvenni a régi meg nem tudott. :-)
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6845 üzenetére
Megirtam a reklamáló levelet a Pana központnak, hogy megint bogaras,és hasznalt tvt kaptam a múltkor is és nem szeretném a videopart kft-nek leadni, hanem küldjenek ki egy embert aki jegyzőkönyvet vesz föl hogy tényleg bogaras. És kérnem vissza az árát. Erre ők: Sajnálják a dolgot, kijönnek, elviszik, bevizsgálják és ha tudják kisebb költség függvênyében javítják/cserêlik. Ja és ha "újat" adnak, azt majd leszigetelik, hogy többet ne jusson be bogár. Rohadt pofátlanság szerintem hogy egy ilyen értékü tvt itt kokányolni akarnak. Mintha nem is írtam volna le semmit. Mivel sablon szöveget válaszoltak kb.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6843 üzenetére
Nem szóltam, mert azt tanácsolták, hogy a műtétem miatt ne idegeljem magam ezen.
De lefotóztam úgy hogy látszik az üzemóra és meg van nyitva mögötte a böngésző, amin látszik a dátum.Amúgy a Videopart hülyének nézett, mivel a bogaras tv-t bevették, hogy panelt cserélnek. 2 hét után felhívtam őket, de nem jött alkatrész, mert Németországból jön. Legyek türelemmel, mert augusztus révén szabadságolások vannak Németországban is. (Kamu duma) A 28-29. napon hívtam őket, amikor mondták, hogy még mindig nem jött meg. Majd a 30. napon hívtak, hogy megjött, de sajnos össze van törve.
Na ekkor pöccentem be és írtam a Panasonicnak, hogy cserét kérek, nem várok tovább. És így kaptam meg ezt a tv-t.Röviden ennyi.
De most vissza fogom kérni az árát, vagy legalábbis megpróbálom. Bár vannak félelmeim. -
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6841 üzenetére
Az lesz. Köszi.
Amúgy a múltkor a Panasonic korrekt volt, mert küldtek egy levelet, hogy az egy csereutalvány amit beválthatok a Videopart boltjában, csak éppen még aznap felhívtak a Videoparttól, hogy mehetek a tv-ért.
Mondom milyen tv-ért?
Hát kapok egy ugyanolyat mint volt, mert hogy 3D-s és nem is tudtak volna újabból 3D-et. És ők ugyanilyet akartak, hogy ne érjen kár. :-) (Milyen figyelmesek)
Nem is volt lehetőségem választani, hanem megkaptam ezt az "új", nem null km-est. -
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6839 üzenetére
Igazság szerint tudom. Akkor nem akartam balhézni, mert előtte volt műtétem pár nappal és úgy voltam vele, hogy hagyom a fenébe.
Most nem is ezen van a hangsúly, hanem a bogáron megint. A múltkor szétnyomtam és csak egy pacni maradt a helyén. Most nem nyúltam hozzá. Még a szárnyait is látni. Árnyékot vet. :-)
Hihetetlen számomra. -
modflow
veterán
válasz
Pro Koryak #6772 üzenetére
Mert untam a zoom-olást, hogy ne legyen beégés. Meg a 4K miatt.
-
kezo0
addikt
válasz
Pro Koryak #6738 üzenetére
Amennyiért vettem eredetileg a tévét, három évvel ezelőtt.
-
kezo0
addikt
válasz
Pro Koryak #6698 üzenetére
Akkor mindenkinek, újból: a tévé működik, a képének semmi baja, és ez talán az eddigi legjobb képminőségű lcd-panel, ami valaha Panasonic tévébe került, ezért is ragaszkodnék hozzá a végsőkig.
Aminek a javításával nem boldogul a szerviz, az az egyik modulfogadó slot, ami nem érzékeli a belehelyezett CAM-ot. Erre pedig nekem szükségem lenne. Mármint mindkét slotra, mert 2 db CI+ kártyát használok a tévéhez. De ennek semmi köze ahhoz, hogy egyébként milyen a tévé képe, szóval abban a szerviz nem „barmolt el”, és remélhetőleg ezután sem fog semmit elbarmolni.
Árban és minőségben most már valóban az OLED-ek vannak ebben a kategóriában, de az fel sem merült, hogy olyat adnának, mint ahogy az utalvány szó is csak egyszer hangzott el, amikor egy olyan telefonszámról hívott fel valaki a márkaképviselettől, amit ki sem írt a mobilom, tehát még csak vissza sem hívható. A szerviz embere pedig ki sem ejtette az utalvány szót, ő csak egy lehetséges cserekészülékről beszélt, de addig el se jutottunk, hogy az milyen lenne. Szép-szép az OLED, de ha van rá mód, én ameddig csak lehet, nem mondanék le a 3D-ről, tekintve, hogy elég sok pénzt öltem ilyen BD-lemezekbe is, amiket most dobhatnék ki, ha az AX800-as menne a levesbe. És ha most valahogy megjavítják, de később újból meghibásodik, még mindig van rá két év garancia az ötből, szóval legközelebb még mindig dönthetek úgy, hogy most már ne próbálkozzanak a javítással, ha nem megy. De akkor is kérdéses, hogy kötelesek-e egy szabadon levásárolható utalványt adni, vagy csak egy általuk adott, nagyjából hasonló tudású készüléket kellene-e elfogadnom.
Ja, és most már az új tévére is csak a normál két éves garit kapnám, mivel időközben az 5 év garis akció befejeződött. Két évnyi garancia pedig még az AX800-ra is van. Ha netán újból megbetegszik majd valamikor, az lehet, hogy épp olyankor lesz, amikor a Pana újból akciózik az 5 év garanciával, hiszen minden évben szokásuk ezt tenni. Na, akkor majd már lehet, hogy rámegyek a cserére, de úgy, hogy az új készülékre is meg tudjam kapni az 5 év garit. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak #6696 üzenetére
Azt is megpróbálhatnád, cserébe oled és fizetsz rá még 50-100e ft-ot.
-
sting2
addikt
válasz
Pro Koryak #6658 üzenetére
Olyan trükkök vannak, hogy elájulnál.
Bontottam ki olyan készüléket, amit elsőre, másodikra, és harmadikra sem mondtam meg, hogy 2 x esett már át javításon.
Minden értelemben, bontatlan, a kijelzőn buborékmentes fólia, a kiegészítők "szétszedés mentes merevségben" voltak -fóliázva, a doboza zsír új, ropogós, stb, stb...
Aztán rábaszol egy szerviz kódot a távra és jön a pofon, 600 óra a tévében, 500 softreset, stb..
Persze, ez nem minden esetben így van, tudom, de azért logikus, hogy a napi több száz hibás készülékkel, próbálnak a továbbiakban okoskodni, amennyire csak lehet. -
lancellott
tag
válasz
Pro Koryak #6606 üzenetére
Megtörtént. Köszönöm
-
lancellott
tag
válasz
Pro Koryak #6604 üzenetére
Köszi a válaszod.. igen. magam is rájöttem, hogy drágán vettem. Viszont 3De-s TV-t nem lehet már venni sehol szinte.. így megérte nekem. 3 hétig kutattam mire ez meglett. Egy ettől kisebb ugyanilyen Pana TV volt ugyanebben az árban akkor. Azért választottam ezt. Nem volt sajnos viszonyítási alapom.
Mit értesz az alatt, hogy a szervizbe vinni? A Panasonic szervizbe kellene vinni egyből? Nem a bolt gariztatja?
-
ztsoft
őstag
válasz
Pro Koryak #6500 üzenetére
Ja, ha tudnák angolul, akkor meg is tenném. A barátom (Google) ehhez kevés, fordítva is úgy kell kimazsolázni a szövegből a lényeget, ott meg sem értenék, hogy miről van szó.
-
ztsoft
őstag
válasz
Pro Koryak #6470 üzenetére
Elmondása szerint nem használta a 3D-t. Fel is ajánlotta, hogy vissza veszi, ha nem sikerül javíttatni.
-
ztsoft
őstag
válasz
Pro Koryak #6468 üzenetére
Igen, itt a hardveraprón, 2014 decemberében vásárolták (megvan az 5 év kiterjesztett garancia).
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #6196 üzenetére
"Az lehet, hogy az ex780-at az xe9000 széria ellen szánták, de kb az xe8505 tudását hozza = pl. edge led, fényerő."
Hiszen éppen azt mondom, hogy nem. Bár megjegyzem, a panel típus önmagában irreleváns a tévé "tudásának" megítélésében, mert az egy adottság, és alkalmasint akár jobb is lehet, mint a Direct LED.
A mozgás megjelenítésében például mindenképpen. Ezen a téren, az egyébként remek SONY modelleknél is jobb az EX780. Tulajdonképpen az, és a DX900 a jelenleg kapható legjobb tévék ebből a szempontból.
A fényerőben is jobb valamelyest az XE8505-nál, és a tesztek alapján a saját kontraszt megoldása és a homogén meglehetősen jól ellensúlyozza a kisebb fényerőt. Az a tévé még HDR-ben is nagyon jó látványt nyújt az esetek többségében.
Míg az XE8505-öt még Vincent Teoh sem ajánlja HDR tartalmakhoz.Summa summarum: Az XE9005 a Local Dimming szempontjából több, fényerőben jobb. Minden egyéb tekintetben - ha csak a technológiai jellemzőket nézzük - az EX780 felé billen a mérleg. A 3D-ről már nem is beszélve, ami egyedi képesség.
A gyakorlati használat során (ez is kiderül a beszámolókból) pedig meglehetősen szubjektív, hogy kinek miért melyik tetszik jobban. De bizony igencsak "egál" van a két tévé között, és jól lett pozicionálva a Panasonic modellje.
"Az idei pana lcd között az ex700 az ex780 széria alatt/előtt található. Mivel nincs közöttük más széria, akkor eggyel alatta helyezkedik el, neeeem???"
Csak nálunk, mert egyébként más európai piacokon ott van még az EXW754, és a 730-ak különféle variánsai (amelyek amúgy a 700-hoz állnak meglehetősen közel).
De ettől függetlenül a fentebbi összehasonlításod a tudásszintre utalt (javíts ki. kérlek, ha tévednék), abban pedig az EX700 -ahogyan már említettem - nem "egy szinttel", vagy "egy generációval" van az EX780, vagy akár az XE8505 alatt.
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #6133 üzenetére
"Az ex780 van partiban az xe8505-el.
Az ex700 eggyel alattuk helyezkedik el."Nem.
Az XE8505 egy nagyon jó kis tévé a maga kategóriájában, de távolról sincsen "partiban" az EX780-nal! Ahogyan az EX700 is korrekt a maga árával és tudásával, de nem csak "eggyel" helyezkedik el az EX780 alatt. Fényévekre van attól (és a SONY XE8505-től is) tudásban.
Ne tévesszen meg senkit a SONY és Panasonic készülékeinek számozása!
A Panasonic EX780 már prémium LCD készülék, és csakis a DX900 van felette, az egyedi, drágább FALD panel és szűrő, jobb színtér és fényerő miatt. És amely készüléket a SONY XE9305/9405, vagy a ZD9 ellenfelének szánja a cég még mindig. (Azért tartották meg a 2017-es palettájukon.)
Ha az EX780 készülék "SONY párját" keresed, akkor az az XE9005 készülék. És tényleg mindkettő prémium LCD, amelyek esetében abszolút az egyéni preferenciák befolyásolják, hogy kinek, melyiket érdemes megvenni.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Pro Koryak #6128 üzenetére
Köszönöm.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Pro Koryak #6125 üzenetére
A SONY KD-55XE8505 hez képest hol helyezkedik el?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Pro Koryak #6125 üzenetére
A 700-as képminőségben gyengébb vagy tunerek száma stb.?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Pro Koryak #6115 üzenetére
Igen, de a liftbe meg igy is be kell tenni es mashogy nem fer be. Holnap kiderul...remelem nem lesz baja a TV-nek.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Pro Koryak #6110 üzenetére
LoL
-
paraaa
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6034 üzenetére
alapbeállítás akart lenni.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Pro Koryak #6012 üzenetére
Amúgy tényleg az egészségem megőrzése miatt nem balhéztam velük, mert nagyon ki voltam akadva az egész 30 napon túlmenő várakozáson is. Most utólag filózok ezen hogy tényleg kár volt hagyni, de az egészség tényleg fontosabb mint az hogy ilyen "gyökerek" miatt idegesítsem magam. Engem is zavar hogy
ennyi pénzért megvesz az ember valamit a leadózott fizetéséből és utána még hülyének is nézik. Addig vagy partner amíg kifizetted a terméket, aztán utána mehetsz a pi...ba, főleg ha valami panaszod van a termékkel kapcsolatban.Nagyon sokat tudnék erről írni, mert az elmúlt 10 évben akármilyen műszaki cikket vásároltam, mindegyikkel volt szinte garanciális ügyintézésem. A legviccesebb utólag belegondolva (akkor nem volt vicces) egy kb. 20 ezer Ft-os kompakt Nikon fényképezőgép (Coolpix - már leírni se merem ezt a nevet, mert rosszul vagyok tőle). 4-szer cserélték, mert mindig egy év után tönkrement, 2 év gari volt rá mindig.
De általában már 5-6 hónap után elkezdett szórakozni. (A hibajelenség az volt a készített képeknek a sarkai mindig homályosak lettek, de csak a sarkok. Először szoftver frissítéssel leráztak, majd mikor visszavittem, hogy ugyanaz a hiba, akkor mondták hogy objektív hiba és az egészet cserélni kell.) Ilyenkor 30 napos bevizsgálás után mindig kaptam egy új készüléket, persze azért kellett harcolni a Nikon szervízzel is. Végül a 4. csere egy olyan gesztus volt részükről, amikor megírtam nekik, hogy jelezni fogom a külföldi Nikonnak, hogy milyen silány készülékeket kapok, hogy felajánlottak egy magasabb kifutott kategóriás készüléket, ami kb. 30 ezer Ft volt akkor 20 ezer helyett. De ehhez 4 év hercehurca és 4 csere kellett. De végül ezt a készüléket úgy kaptam meg, ha elfogadom csak 1 év garanciával.
Végül elfogadtam, nagyjából most fog lejárni az 1 év. Egyelőre még működik, bár keveset használom. -
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #6012 üzenetére
"mert 2 héttel előtte szívműtétem volt és ez az egész nem hiányzott."
Szerintem érthető, hogy nem kardoskodott.
-
tomspice72
tag
válasz
Pro Koryak #5938 üzenetére
sajnos a z ex780as nem direkt led, hanem edge
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #5943 üzenetére
ET60 képminőséget. Másban jó az IPS és másban a VA. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Szőke vs. barna.
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #5940 üzenetére
Vettem
Csak sajnos van egy hóbortom, miszerint szeretek tesztelgetni kütyüket. Leteszteltem és eladtam.
Volt egy Pana ET60-om (IPS), most azt a képminőséget szeretném megszerezni. A CX750-nél ez megvolt, csak sajnos nem tudok vadászni. Így tévedtem át a SONY/LG oldalra.
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #5938 üzenetére
AZ EX700-as meg is haladta a képminőségét. Durván Best-buy tv volt 185k-ért.
De kipróbálnék egy IPS panelosat
-
z123456z
őstag
válasz
Pro Koryak #5867 üzenetére
A displayspecification.com-on találtam ezeket, gondolom igazak. De átlagos célra történő felhasználásnál szerintem túl van misztifikálva ez az ips/va dolog, még a nyers adatokat látva is. Nincs olyan hülye, aki egymás állítja és úgy nézi.
-
z123456z
őstag
válasz
Pro Koryak #5864 üzenetére
A 40" 600-asok mva panelesek, pontosabban pont a 633-nál nem írják, csak a háttérvilágítás fajtáját. Ez és ettől felfelé edge, ez alatt direct. Nem tudom ennek van e bármi jelentősége. Viszont, mivel nekem ips van, mikor megvettem, hazavittem és kipróbáltam a 633-ast, szembetűnő volt, hogy mennyivel másabb az a fekete. Olyan, mint a fiam régi. 32C6000 samsungján. Ebből gondolom, hogy a 633 is va, pontosban mva.
Amire te gondolsz, hogy ips, az a 49" ha jól emlékszem.
-
z123456z
őstag
válasz
Pro Koryak #5862 üzenetére
Akkor meg főleg értelmetlen ezzel eltántorítani valakit.
Amúgy ezt hol olvastad? A 600 az va direct, ennél kimaradt a panel fajta, csak annyit találtam, hogy edge. Mondjuk nekem pont mindegy, nagyon tetszett amit láttam, nickelodeon ra jó lesz mindenképp. Sosem értettem azokat, akik állandóan a hibákat keresik vásárlás után.
-
kriszti@n
tag
válasz
Pro Koryak #5775 üzenetére
Én naponta nézegetem, ugyanennyiért láttam eddig is.
-
sting2
addikt
válasz
Ha ma 380, akkor holnap az barátok közt is 342....
Pont 10 éve ebben a hónapban vettem az első plazmát (42PV60) mert láttam a Gears of War-t 720P kijelzőn.
Lehet a jubileumra tekintettel, holnap besétálok és pontosan ezt a metódust ismételve, hazjövök egy 58EX780-al...
Vesszen a perselyem. -
Janek2599
csendes újonc
válasz
Tök mindegy, hogy "red friday" vagy "black friday"! Csodák márpedig nincsenek! 😃
-
Janek2599
csendes újonc
válasz
Pro Koryak #5747 üzenetére
Az elv miatt. Tudod, ha megveszek egy készüléket 4-500e forintért, akkor nem akarok plusz kütyüket azért, hogy plusz kütyükkel hozza azt, ami egy ilyen kategóriás tv-től elvárható lenne 2017-ben. A gyártók filléreskedése zavar. Mennyibe került volna a Panának az, ha a készülék nem csak billentyűzetet és egeret kezel bluetooth-on, hanem mondjuk fülhallgatót is?!
-
cujo69
tag
válasz
Pro Koryak #5690 üzenetére
Azért gondoltam hogy személyesen megrendelem,mert online rendelésnél ha kihoznák,nem biztos hogy meló végett itthon tudok lenni.De van ismerősöm,a tv részlegen,jövő héten utánanézek,köszi mindenkinek a hasznos infókat
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #5656 üzenetére
Nem. Nincs olyan paraméter, hogy van értelme vagy nincs értelme. Szerintem felesleges az ilyen tippelgetés, ha nem tudsz tapasztalatról beszámolni, és az értékeket se ismered, csak bedobtál egy szerinted eléggé alacsony számot előbb
, holott sokkal többet tudnak. Hol írják, hogy a kontraszttól függ a fényerő?
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #5646 üzenetére
Nem stimmel egyikre se.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #5643 üzenetére
Nem annyi a csúcsfény egyiknél se. Ezek milyen adatok, honnan vetted?
-
WP14
őstag
válasz
Pro Koryak #5642 üzenetére
Melyik futárcég volt az? Mert én tudok néhányat, ahol pont nem így működik.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #5628 üzenetére
Hogy érted, hogy kb.? Sacc/kb? Úgy látom, hogy a tapasztalatok érdeklik dantre-t.
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #5520 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy nagy valószínűséggel egy Samsung promóter volt az illető, így aztán nem lehet meglepődni azon, hogy a Samsung terméket reklámozza "minden áron". Ráadásul nagyon kemény elvárások közepette, mert ha eladásban nem hozzák a cég által elvárt darabszámot, akkor felmondanak nekik.
Hozzátéve, hogy szinte bárki lehet promóter manapság. Zömmel fiatalok, akiknek van szabadideje és suli mellett/helyett részmunkaidőben, vagy főállásban végzi ezt a munkát.
Az adott tévés vállalat központjában kapnak egy oktatást, elmondják nekik, hogy mit kell mondani, de attól függetlenül nagy általánosságban - saját tapasztalat - nem, vagy alig értenek a tévékhez technológiai szinten.
Panel típus, képfrissítés, képalkotási eljárások... ilyeneket sajnos nem lehet várni a legtöbbjüktől!
A Media Markt és a többi nagyáruház pedig nyilván örül, hogy ott dolgoznak, mert minél több promóter dolgozik náluk, annál kevesebb saját alkalmazottal tudják megoldani a tévé osztály feladatainak ellátását. Egy rakás költséget megspórolnak.
Mindezzel nem azt mondom, hogy jól működik így a rendszer, pusztán felvázoltam a jelenlegi viszonyokat.
(Én a magam részéről, ha bármilyen promóter volnék is, vagy akár főállású eladó, elképzelhetetlennek tartanám, hogy ne tudjak mindent a tévékről. Addig képezném magamat önszorgalomból is, amíg a lehető legjobb segítséget nem tudom adni a vásárlóknak.)
-
Sipka81
tag
válasz
Pro Koryak #5492 üzenetére
nem, hogy kihívóan nem jelzik, hanem szinte sehogy sem. ha jelezték volna, nem kérdezném, eddig én is eljutottam...
hogy kinek mi a lényeg, az megint csak szubjektív, nekem fontos lenne a 3D, ezért kérdeztem.
nem várok más megerősítésére, köszi mégegyszer! -
Sipka81
tag
válasz
Pro Koryak #5484 üzenetére
nem rosszból, de pana hivatalos oldalán pl. az ex780-nál is csak akkor látom, hogy aktív 3D-t tud, ha minden specifikációt végigpörgetem addig, sem a felsorolásoknál, sem az ikonoknál nem jelzi...
-
Sipka81
tag
válasz
Pro Koryak #5484 üzenetére
sajnos de, de lehet, hogy csak én néztem rossz helyen...
kérlek küldj egy linket, ahol oda vannak írva mellé!
köszi! -
bbmt
senior tag
válasz
Pro Koryak #5466 üzenetére
Köszi,
Akkor ez a cikk kicsit félrevezető.
-
tomspice72
tag
válasz
Pro Koryak #5409 üzenetére
Köszi szépen!
-
tomspice72
tag
válasz
Pro Koryak #5393 üzenetére
Meggyőztetek. Vettem egy 780ast 370-ért
-
tomspice72
tag
válasz
Pro Koryak #5363 üzenetére
Egy frászt nem. A 780 as jobb, de 140 ropival drágább. Baromság. Így is sok. Gyönyörű feketéi vannak a 700asnak
-
GRaul
őstag
válasz
Pro Koryak #5374 üzenetére
ha a felhasznalo olyan hulye, hogy ugy jelenti le, akkor meg is erdemli
De koszonom az epito jellegu hozzaszolasod -
G_P
tag
válasz
Pro Koryak #5356 üzenetére
Hát a kifakulást nehéz észrevenni, de azt tudom, hogy az egyik áruházban kb 8 hónap után beégett a kép, de annyira, hogy jött az LG, és el is vitt két OLED-et, és vittek helyette újakat.
Ez nagyjából 2500 üzemóra lehetett.
Igen, valóban annyiba kerül, de teljesen attól függ a dolog, hogy mire szeretnéd használni. Ha napi egy filmet szeretnél megnézni, arra még akár valós alternatívája is lehet egy hagyományos lednek, viszont ha napi 5-6 óra gamelésre szeretnéd, szerintem csakis a LED jöhet szóba, mert ott vannak állandó elemek a képernyőn, amelyek aztán tényleg viszonylag rövid idő alatt beégnek.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #4958 üzenetére
Mivel plazma nincs ezért az oled-et kell megközelíteni, a Sony is ezt szeretné a ZD9-es sorozatával, de az lcd erre még sokáig képtelen lesz. Csak azért írtam, hogy ezeket a híreket azért fenntartásokkal kell kezelni.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #4956 üzenetére
A Sony ZD9-et is OLED verőnek konferálták be, aztán pont ma láttam egy 65ZD9-et az MM-be, azért az OLED az OLED ám gyerekek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest