- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Overwatch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekünk van egy "öregfiúk" DC csopink, ami főleg Apex, és kb mostanság alakítjuk az OW2 teamet. Középszerű casual playerek vagyunk, 30 és a halál közt.
Ha van kedved, illetve bárkinek van kedve, akkor csatlakozzon. Bár ma Apex lesz, mivel új season, új map, ... stb.Itt egy meghívó, a csatlakozás után légyszi pipáljátok ki a szabályzatot, azután fognak látszódni a szobák.
1 nap, korlátlan:
https://discord.gg/GteMV2dQVagy vegyél fel, vegyetek fel barátnak:
Verjembele #5001 -
Derrewyn
senior tag
Szerintem még mindig a Defense Matrix-ben van a hiba. D-Va a main-em, és érzésre időnként túl sok mindent megfog, néha a leengedése után is elakad benne egy-egy ulti.
Amúgy Symmetrát miért nem veszik ki? Az elpusztíthatatlan teleport elég nagy bug, mégha tudatos exploit is kell hozzá.
-
-
Jinxb1rd
addikt
D.va pick sose rossz. Egyedül csak akkor, ha enemy Zarya folyamatosan feedelve van. Az egy safe pick
Reinhard erősen heal függő. Nincs heal, nincs rein, nincs def, hullik a csapat. D.va rein kombó sokat tud ezen segíteni, csak ezt a párost ritkán szoktam látni, illetve ha látom is, akkor a d.va-k általában kevésbé koncentrálnak a csapat védelmére, mint kellene.
-
Kiratheonly
tag
Ezt a tápot néztem ki magamnak:
Corsair RM650xSzerintem ez már elengedő lesz.
-
f3rdzs0
senior tag
hát a premade nem premade is változó. főleg hogy mióta van a stay as a group gomb, azóta a legtöbb premade se annyira premade.
én alapvetően szeretem ha van normális premade a csapatban (szóval nem a 3 dps instapick fajta), mert nem szoktak hülyeséget pickelni az esetek nagyrészében. sőt a legtöbbször kifejezetten vicces ha egy 5ös premade mellé rak be, azok általában a legnormálisabbak
-
leviske
veterán
A korábbi itteni állításaimmal szembe menve én is úgy gondolom, hogy a comp úgy jó, ahogy van. VISZONT nem szabad egyéni skillre következtetni belőle, mert a csapatmunka messze hangsúlyosabb.
Persze vannak olyan hősök (Widow, ill pályánként és pozíciónként 1-2 másik), amiket ha profi szinten tol az ember, az ellenfél részéről kell egyfajta csapatkoordináció. Így, ha ilyesmikkel jó az ember, akkor lehet vele mászni (50% esély csak van rá, hogy a csapat elég legalább az ellen zavarására
)*. De ezekkel se lehet a végtelenig jutni. Amennyiben tovább akarod 50% felett tartani a W/L arányod, akkor annak az esélyét kell 50%-ról növelni, hogy olyan embert kapsz magad mellé, akivel össze tudsz dolgozni, mert a solo lutri master-ig (elég pár streamert követni, hogy ezt levonja az ember).
*Illetve fontos, hogy az ember betudja látni, hogy mire van szüksége egy csapatnak és kimerjen mozdulni a komfortzónájából. Én is anno lazán megcsináltam anno, hogy ha kellett tank, akkor D.Va-t vittem, függetlenül attól, hogy az enemy mondjuk Zarya-val és Roadhoggal operált, mert nekem nem fűlött a fogam Reinhez. Meg tudni is kell nem csak meghalásonként/ultinként váltani, ha valami nagyon nem megy.
Személyesen neked meg még azt tudom mondani, hogy rohadtul keveset játszol quickben, pedig az eszetlenkedés sokszor több tapasztalatot eredményez, mint a ctrl+c/ctrl+v comp összeállítások.
mod: közben túl sokáig írogattam.
-
f3rdzs0
senior tag
már most is fair a competitive rendszer. vannak kisebb bajai, és a win/lose streakek alapvetően nem kellenének bele (főleg hogy hidden MMR mellett néha semmit sem érnek), de azért fair
az hogy mindenki boldog legyen, lehetetlen. a gold játékosok nagy része azért sír, mert meggyőződésük, hogy Masterben lenne a helyük, és inkább a rendszert hibáztatják, ahelyett hogy megpróbálnának feljebb jutni valahogy/valami más taktikával.
-
freeknight
őstag
Ezeken kívül is számtalan módszer kínálkozik: pharahh mercy páros gyorsan ráad pár rakétát, junkrat fedezék mögül kioldalazva bedobál pár gránátot, dva gyorsan berepül, bármelyik flanker dps belopakodik mögéjük, sombra meghekkeli reint, disznó egy jó pillanatban oldalról érkezve ráhookol bastionra, plusz még ott vannak az ultik is. Vagy amit írtál, rein mögül koncentrált tűz. Még csak megölni se kell bastit, elég, ha be kell futnia fedezék mögé healelni, és máris nyílik egy ablak, amit gyorsan ki lehet használni és pusholni.
Mindez pálya és pozíciófüggő is, lényeg a jó kommunikáció és csapatmunka, ami most ugye nem volt meg nálatok
-
bazs0811
tag
Amikor én megakadtam 1700 körül S3-ban Soldier-rel toltam mert egyedül is túlél, viszont a helyezkedésre figyelni kell. Kicsit vissza is billentette a lelki békém az a pár win.
Akik 1600-ról hipp-hopp felszaladtak 2500-ra, azok soloban csinálták?
Én soloban be lettem rakva S3ban 2000-re, aztán azonnal lezúgtam 1600-ra, utána szenvedés, de lett egy jó random csapat akikkel együtt maradtunk és egy délután felmásztunk 2000 fölé. S4-ben soloban a besorolókon lerakott 1700-ra és 2 nap alatt másztam vissza 2200-ra (solo szintén) de egész héten talán 1 win ha volt. Érdekes ez is, de a legnagyobb gond nekem még mindig a leaver társadalom...
-
f3rdzs0
senior tag
hát értem, hogy miért raktad be, inkább arra írtam, hogy abban a kontextusban is nehéz értelmezni, hogy megteszel-e mindent vagy sem. mind a heal mind a dmg számok nagyon magasak, ami azt jelenti, hogy kb senki más nem healel csak te. abban az esetben viszont kb akármelyik másik healer jobb opció, mint Lucio (kivéve ha nem defensive Lucio vagy)
mondjuk ettől függetlenül Lucio még mindig fun, mert ha szar is a játék, legalább elvagy a wallrideolgatással, úgyhogy ezt megértem
(#10447) Joezyka: +1, Ana overall jobb, viszont nehezebb is. bár ettől függetlenül hozzájön, hogy ki mivel jobb, projectile vagy hitscan (bár Ana mindkettő tudja
). ha Zen megkapja a buffját kedden, hogy nincs rajta spread, akkor sokkal megbízhatóbb DPS is lesz (főleg ha magát kell megvédenie)
-
saen
veterán
Ana nem rossz, de szerintem nehezebb vele ezen a szinten, mint Zen-nel. Az ultija itt nem sokat ér, mert nagyon sokszor a nanoboost megy a levesbe, míg Zené itt is hasznos.
Lúciot meg azért itt is hozhatod olyan pályán ahol jól lehet lökdösni az ellenfeleket. Az kompenzálni tudja az alacsony sebzést. -
saen
veterán
Megnéztem a statjaidat és nagyon nem értem miért Lúcioval játszol ezen a szinten. Lúcio ereje a csapatjátékban van, amit ezen a szinten nem tudsz kihasználni, azt majd akkor vedd elő ha feljutottál magasabb szintekre. Itt support vonalon Zenyattát nyomd és amíg nincs gold elim, damage és heal addig szarul csinálod. Ezen a szinten olyan hős kell aki egyedül is tud ráhatni a meccs végeredményére.
-
f3rdzs0
senior tag
nem igazán kell egyedül carryzned mindent. alapvetően az az elv, hogy ha a te csapatod tele van hülyékkel, mert az egész rank tele van hülyékkel, akkor az ellenfél is csak azzal van tele. viszont a te csapatodnak ott vagy te. persze van luck factor, meg az ellenfél is lehet jó, de azért ha elég sokat játszol, akkor nem nagyon ragadsz lent.
főleg hogy a játék aktívan a statjaidat nézi, és az alapján ha nem akarja hogy ott legyél, akkor nem leszel ott. ezt az évadot 2600on kezdtem, de volt hogy 3 vereség után, a rendszer szimplán egy győzelemre több SR-t adott vissza. sőt igazából nekem még most is többet akar adni, csak én vergődöm, mert hét közben nem kéne játszani (szóval ezt neked is ajánlom, hogy találd meg azokat az órákat, amikor úgyahogy normálisabbak vannak online)j
a statokon meg nem igazán akadnék fenn a helyedben, mert nem sokat mondanak, főleg Lucionál
(#10431) knoxhu szerintem az 500as limitet simán kezdhetnék már 3000 felett. ha a diamondot is verik ezzel a 7nap 7játék rank decay hülyeséggel, akkor legalább megkaphatnák az 500as limitet is
-
knoxhu
senior tag
Azt nem vitattam, hogy nem jók az alacsonyabb szinten játszó playerek, de ha TE jobb vagy akkor feljutsz. Minél jobb vagy annál könnyebben. Én kipróbáltam 1050-ről, mert nagyon furdalt a kíváncsiság és röhelyesen könnyű volt eljutni 2500ig. Pedig nem vagyok egy nagy player, 3000-3100-on már én is vergődök rendesen.
Az 1000-es limitet szerintem máshogy kéne tagolni. Pl. én nem szeretnék 3000 felett olyan premadekkel lenni, ahol gold playerek vannak.
-
Jinxb1rd
addikt
-
xPraetoriaNx
senior tag
Szerintem Overwatchban pont nem fura az ilyen, ha csak nem vagy több kategóriával jobb, mint az ellenséges csapat játékosai, akkor igazából egyéni teljesítmény nem számít, ha csimpifon a csapat, bukni fogsz, sajna.
Amennyire imádom Overwatchot, annyira fel tud idegelni néha, pont emiatt... Amikor azt látom, hogy egyedül megölök (vagy legalábbis lefoglalok) 3 embert az ellenséges csapatból, közben meg a másik 3 begyalázza a csapatom 5 tagját, és épp befoglal, akkor általában meccs után ki is lépek a játékból
-
saen
veterán
Nalátod
Egyébként Lúcio nem elsősorban healer, hanem support, a speed boost nagyon fontos. Elsősorban akkor amikor bizonyos pontokon kell átmenni és speed boost mellett a kocsi is gyorsabban megy. Ilyenkor van rá esély, hogy Reinhardt pajzs pl túléli a szűk helyet és utána tudtok haladni. Persze néha gyógyítani se árt -
saen
veterán
Ha nekem nem hiszel akkor nézd meg ezt. A srác bronzból felmászott grand masterbe, csak supporttal és rettentő rövid idő alatt. A harmadik meccs Mercy, meg később is van, érdemes meghallgatni mit mond róla.
Szerk: (#9392) fuvi: Mercyvel két baj ban, az egyik, hogy csak gyógyít, a másik pedig az, hogy nem tud burst healt. Anával egy sima képességgel (sleep dart) akár ultikat is tudsz counterelni, a gránát iszonyat durva és akkor még ott a nano boost meg a normál sebzés is. Annyival többet ad a csapatnak az Ana, hogy az valami félelmetes. Persze ha mindig mellélősz akkor nem sokat ér, de a lehetőség ég és föld.
-
Pocok256
veterán
MMR folyamatosan fejlődik első season volt csak kissé elcseszve de ez a mostani teljesen jó egyetlen hiba van, hogy nagy mmr különbségű csapattagok is lehetnek 1 csapatban, tehát a boostolás még mindig él. Hiába maximalizálták 1k mmr -re a max difit ez eszméletlen sok inkább 500 körülire lőném be bár már az is nagyon zavaró...
-
Edem05
őstag
-
leviske
veterán
Azért az aktuális silver jelentősen erősebb, mint volt. Szóval azt nem mondhatod, hogy a többiek csak állnak egy helyben.
Meg mint már megannyiszor jeleztem: egy összeszokott duó/trió tagjaként máris több esélyed volna a fejlődésre, mert -1 vagy -2 potenciálisan hülye emberrel kell együtt játszanod. (Tudom, nincs időd groupban tolni. Akkor se, mikor fent vagyunk 6-an online.
)
-
leviske
veterán
Nem vontam kétségbe azt, hogy tudod a prioritásokat, csak azt magyaráztam, hogy miért nem ér sokat önmagában a DMG gold. Ráadásul, ha egy olyan meccsen, ahol kiszeded folyton a healereket és a tankokat és közben mégis vesztetek, valami gáz akkor is van. Vagy group up nincs meg, vagy nem tudom.
-
leviske
veterán
Vegyünk két képzeletbeli esetet:
I. - Egy team fight során leosztasz ~4000dmg-et (a többiek nézelődnek), kiszeded vele Rein/Zarya/Reaper/McCree/Zenyatta ötöst, viszont egy ultis Mercy kimaradt. -> Mercy feléleszt mindenkit és annak ellenére nullázza azt a 4k sebzést, hogy a statisztikáid közt megmarad.II. - Egy team fight során leosztasz 400dmg-et (előbbi tizedét), kiszeded vele Lúciót és Mercy-t (vagy bármelyik másik healer duót). -> A többieknek lesz esélye megnyerni a fightot, mert a D.Va/Rein lövései/ütései sokkal jobban fájnak az ellenséges csapatnak.
Melyik esetben tettél nagyobb szolgálatot a csapatnak? Nyilván nem ennyire fekete-fehér a helyzet, de nem szabad elfelejteni, hogy az OW-ban nem tehetetlenek a tankok és a healerek sem. Sokszor nem azzal carryzed a meccset, hogy dps-ként gold vagy, hanem azzal, hogy kifókuszálsz megfelelő szereplőket a meccsből. Erre értettem korábban, hogy gold és alatta lévő tierekben DPS-el lehet a legnagyobb befolyásod a meccsre, mert ezekben a tierekben idő (ha egyáltalán megtörténik), míg ráfókuszálnak arra a szereplőre, aki a csapat supportjait mindig kiiktatja.
-
Sirandrish
legenda
Én nem vagyok profi, sőt...viszont az már én is látom hogy önmagában a 4 arany medal nem sokat ér.
Volt már szerencsém olyan csapathoz, hogy nekem healerként a kocsin kellett csücsülnöm, mert a másik 5 résztvevő azt hitte hogy csak ellopni kell a verdát, aztán meg önfeledten vadászni. Hiába ölt le valaki 28 enemyt ha a kocsi 1 centit sem mozdul...attól még a csapat veszít.. -
f3rdzs0
senior tag
erre nem tudom mit mondjak. őszintén csak annyi változott, hogy blizz lejjebb tolta a trollokat platinából, így el tudtam onnan rugaszkodni. jelenleg a meccseim igen nagy része, mérhetetlenül szoros, és elég sok az OT.
előző évadban pont azért szenvedtem, mert DPS-ként azért nem vagyok kiemelkedő, healerként viszont túl nagy volt a különbség teamek között ahhoz hogy tudjak teljes mértékben számítani egy egy McCree-re, hogy el tudja találni a Phara-t aki felettünk van.
mivel most kb mindenkit lentebb toltak, az itteni Soldier-ek McCree-k már mechanikailag jók (sokkal de sokkal jobbak nálam), én meg tudom őket úgy támogatni hogy ki tudjanak bontakozni és nyerjünk -
leviske
veterán
Párizsi szerókon vagyunk, ezeken van nyelvileg a legdiverzebb közösség. Nem "alap", hogy valaki szofisztikáltan kér angolul bármire is.
A rankkal meg tényleg nem kell foglalkozni. Remélhetőleg pár season elteltével kiforrja magát és mindenki a maga helyére kerül. Viszont a továbbiakban is azt mondom, hogy egy összeszokott duó/trió tagjaként nem lenne ennyire nehéz fejlődni.
Amúgy én miért nem kaptam sapkát? #FeelsBadMan
(#7549): Ez is korábban téma volt. Amire a többség jogosan rávilágított az az, hogy ez egy csapatjáték. Pont akkor szokott lenni a legnagyobb gond, mikor átmegy a meccs TDM-be pontfoglalás helyett. Ráadásul hol lenne az igazság olyan esetekben, mikor az első és utolsó helyezett között van mondjuk <100 pont DMG/heal különbség?
Az általad említett problémát azzal lehetne orvosolni, ha a játék nézné az adott tierben az adott karakterrel adott módban nyújtott átlag teljesítményeket és az attól való eltérés alapján számolná a a +/- SR-t.
(#7546) xPraetoriaNx: Nincs helye "polkorrektségnek" a rankedben. Az illető, aki nem talál el senkit, idővel lekerül bronz aljára és ott fog 50-50 aránnyal játszani. Erről szól a ranked. Idővel veled egy szintű játékosokkal kerülsz szembe és 50-50 lesz az esélye, hogy Ti nyertek. A linkelt találati lista kapcsán is a quick play kerül elő, ott pedig még logikus is volna ilyen subalgoritmusokat futtatni. Rankeden viszont csak szimpla csalás lenne.
(#7554) f3rdzs0: Igen, pont erről kérdezősködtem korábban, hogy ez akkor végülis 7 játék, 7 nap, vagy a korábbi season high eléréséig tart? Az idézett szöveg megfogalmazásából ítélve még a "7 meccs" járhat a legközelebb a valósághoz (de sanszos, hogy több).
-
MK VII
veterán
100 alatt játszhatatlan??? Akkor kell vennem még egy RX460-at a másik mellé...
Csak valaki tesztelhetné a játékot CF alatt, hogy mennyire díjazza.
Máskülönben 40-60fps körül játszol vele és számomra egész elfogadhatóan pörögnek a képkockák. Igaz high beállításokkal. Lehet visszább veszem.
-
leviske
veterán
Nem hiszem, hogy megnyitnák a competitive-et a próbakörösöknek is.
Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy Sombra PTR-ra érkezésével normálisabb lett a ranked, vagy csak az emiatt bekövetkezett minimális nézőpontváltozás (higgy benne és jobb lesz) éreztethette ennyire a hatását?
-
leviske
veterán
Pedig tudnod kéne, hogy a variancia rád is érvényes. Ugyanolyan eséllyel kapsz gyökereket, mint más. Ha nem így tapasztalod az azért van, mert nem érted.Elég durva tudásbeli különbségek vannak a játékosok közt minden szinten. Valószínűleg ezzel nem is fog és nem is akar a Blizz ténylegesen érdemben mit kezdeni. Pláne, hogy sokszor egy-egy tapasztalt tank vagy healer, akik jogosan vannak azokkal a szerepekkel azon a SR szinten, bepickelnek egy dps karaktert, amivel van percekben mérhető tapasztalatuk. Az ilyesmit meg a Blizz részéről nem is tudják sehogy kivédeni.
Mint játékos, te is csak annyit tehetsz, hogy pár emberrel összeszoksz és mentek 6-an. Más esetben mindig megvan az esélye annak, hogy kapsz egy/pár olyan társat, aki csak lehúz.
-
X Factor
addikt
Cégnél volt ötlet, miszerint csapatépÍtésre néha benn maradnánk meló után, aztán másoknak is megtetszett az elképzelés, Így egész sokan lennénk már.
A dobozost utána vagy szétkell osztani, vagy a kulcsokat felvinni egy táblába, mind a kettő macera
saen legszivesebben én is a blizzardtol vennem, az ár is ok lenne. De kivitelezhetetlen, mert nonszensz, h. nincs gift lehetőség. Az se állapot h. 20 embernek adsz meg kártya adatokat, vagy h. 20 embertől kérsz el login cuccokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest