Hirdetés
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android Autót minden mobilra!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Pontosan ugyanolyat, amilyen a gyártó határozott meg és ami a forgalmiban benne van

Na most akkor pontosan melyik is?
Opel Zafira A, 2002, 1.6 benzines.
A használtauto.hu katalógus szerint EURO III
Itt azt írja, hogy az EURO III az 6-7-8 besorolásúAkkor miért van a forgalmiban 4-es szám a V9 mezőben

Nem lehet, hogy a kocsi régebbi, mint a jelenlegi szabályozás, és még a régi érték kerül bele?
Itt egy 6 éves cikk erről.
"...Azaz az esetből és a válaszból kiderül, több koros autó környezetvédelmi besorolás − a szabályzás átírása miatt − megváltozott az elmúlt években, melyet − kérésre − az okmányiroda a forgalmi engedély cseréjével rögzít..."Vagy ma már minden műszakinál mérik, és gondosan felvezetik a megfelelő értéket a forgalmiba, változás esetén cserélik azt?

-
becsitibi
senior tag
Sziasztok
Szakmai kérdés:
Adott egy 98-as G Astra teljes motorgenerállal+új katalizátorral+új lambdaszondával+új üzemanyagszűrővel+új legtömegmérővel+új légszűrővel.
Akkor én most milyen besorolást kapok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trassher
addikt
Holnap hozza ha minden igaz a futár a ge megalight ultra +130-as tompított szettet és az osram cool blue intense helyzetjelzőket. Ha van rá igény dobok fel képet, hogy hogyan mutat kívülről és hogyan világít.

-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Utolsó bekezdés ugyanígy van G esetén is, csak akku-kivétel után kell megejteni a fenti ceremóniát, mert elfelejti mi a dolga.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az adók itt is megmaradnak.

G-ben ilyenkor gyújtásnál vagy járó motornál 5mp-ig nyomni kell az ablakemelőt le vagy fel, hogy később ha megnyomod teljesen le/felvigye az ablakot. Enélkül csak addig mozog, míg nyomva tartod a gombot.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
H-ban mi a menet, ott már csak órát kell aktualizálni és ablakot, rádiót tudja továbbra is?
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem. Ha leveszed a sarut, akkor órát, ablakokat és rádiót is észhez kell téríteni újból.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Összekevertem mással, rádiót kellett egyszer kivenni majd vissza, de asszem még is csak meg lesz a kártya, [ez az].
Köszi mindenkinek a gyors információkat

-
-
Az akkor baj lesz, mert azt hittem a rádió könyv tartalmazza. Egyszer ki lett a kocsiból szedve az aksi, kérte is a kódot, úgy emlékszek pedig, hogy a rádió könyvben lévő kóddal aktiváltam.
Lehetséges egyáltalán, hogy aksi cserekor nem is kell aktiválni a rádiót? Emlékszek hogy valami kódot pötyögtem is a rádión.
-
Sziasztok!
Opel rádió gyári könyvben szereplő 4 jegyű szám a rádió kódja igaz? Ezt kell első bekapcsoláskor beírni, hogy a rádió használható legyen? A könyvben van 4 jegyű szám, de úgy ír róla, mint egy lehetséges példa kód az aktiváláshoz, nem pedig úgy mint hogy ez a rádió kódja.
-
-
bim
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére

Mindössze ennyi?
Ezzel megvárom a nyarat...
(remélem megtalálom majd a linked)LaciCRM: használtan vettem és nincsenek meg a papírok. Nem tudom motoros e mert még nem néztem meg.

-
lsebestyen
addikt
Így. Én megcsináltam, annyi, h az index karokat nem kell leszedni. + ugye az óracsoportot sem, ha az jó. Amúgy ha nincs garázsod, akkor ne mostanában szedd le, mert hideg van, régi műanyagok nem fogják bírni a feszegetést stb. A rádiót amúgy érdemes kiszedni az egész herce-hurca előtt, nekem a tartóját sikerült eltörnöm, igaz anélkül is teljesen jó.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Remélem örökre eltiltják a vezetéstől. -
Markizmark
addikt
A múltkori autós kamera témára:
Nekem úgy tűnik, hogy a felvétel alapján került bajba a tag, szóval talán ér valamit a kamera.
-
gban
veterán
Külső hőmérő cseréje szabad kézzel 1 perc, bal elöl lóg ki lefelé a lökhárító alján.
Könnyű meghúzni, ilyenkor a kilógó kis pöcök letörhet, de az is lehet hogy kontakthibás csak a csatinál.
Egy új pár ezres.
Fogyasztás: ez ilyen, nekem is pont ilyen volt.
Középső konzolban van 2 izzó, ha látod hogy világításra nem kapcsol be, akár az egyik oldal, akár tök sötét az egész, akkor kiégett egy vagy 2 izzó.
A hátsó ablak fűtésének a kapcsolója is innen kapja a megvilágítást, ha kihúzod, optikai megoldással lesz erősebb a fény. -
törölt tag
ha újonnan vetted akkor a papírjai között kellene lenni egy külön egyszerűsített bekötési leírásnak. Antennád motoros? még lehet hogy vezérelni is tudja..
az ablakfűtésedben lehet hogy csak a világítás égett ki, ami előfordul
a hőmérséklet érzékelőt meg már leírták, csak annyit tennék hozzá hogy kb 2 ezer ft
Beugrott még közben hogy van olyan sal cucc ami halványan világít, nem lehet kikapcsolni csak ha ténylegesen megszünteted az áramellátást. Sajnos az ilyen olcsó kategóriásoknál van ez. Nekem MNC overdrive csinálta ugyanezt kamionba. ( ennek utána kéne nézni)
-
bim
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Kipróbálom.

-
urban racer
senior tag
ISO szabvány szerint a sárga állandó 12V, míg a piros ACC, azaz kulcs 1-es pozícióban ad le +12V-ot. (régi)Opelnél ez fordítva van.
Ha mindkét ágon állandó 12-t kap, akkor nem kapcsol ki soha.
Ha felcseréled a pirosat a sárgával, akkor elvileg kikapcsol ha kiveszed a kulcsot.
Általában erre a nagy gyártók gondolnak, és raknak rá sarut

-
bim
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Ez azt jelenti ha mindkét ágon (sárga-piros) ugyanaz a 12V tápot kapja akkor jó lesz?
-
bim
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az a bajom azzal hogy akkor folyamatosan világít a rádió.(megpróbáltam) Ezzel gondolom meríti az akkut és éjszaka elég figyelemfelkeltő a parkolóban.

-
bim
veterán
Üdv urak.
Nemrég hozzájutottunk egy F astra sedánhoz és az előző tulajdonos kicserélte a gyári rádióját és csak gyújtáson kap áramot. Észlelte ezt a hibát és valahonnét egy fekete vezetékkel próbálta megtáplálni a "sárga" vezetéket eredménytelenül. Ebben az a bosszantó hogy a memóriája is elmegy és elfelejti az adókat. Egy egyszerű SAL rádió van benne de nekünk megfelel.
1,4L sima 60Le Az erő picit lehetne több benne de nekünk elég. Fogyasztása elég érdekes. 7L feletti átlag jön ki vegyesben de autópálya 110km/h nál 5,5L volt a fogyasztása.
Másik problémánk hogy nem működik vagy össze vissza mutat a külső hőmérséklet érzékelő. Ez hol található és honnan közelíthető meg. Esetleg házilag mennyire nehéz cserélni.
3. hiba-hátsó ablakfűtés kapcsolója ha ki van húzva nem kellene égnie a kapcsoló közepén lévő lámpának? (van e ott lámpa?) esetleg cseréje?
Válaszokat előre is köszönöm. -
HoaryFox
őstag
Valaki használ esetleg ilyen lámpát az autójában? Vagy legalábbis ettől a cégtől való lámpát?
-
gban
veterán
Igen. Megnézettem apámmal is a G-jét (2004-es talán, 1.4, 90 ló, motorkódot nem tudok), az 6-os.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ja, valóban.

-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az van benne.
-
-
Phobion
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megnéztem, azért dühöngök.
4-es besorolás, kék matricám van, X16SZR, benzin. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi, akkor engem 14-es kóddal nem érint...

-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerencsétlen kocsi, mondjuk -30 itt nem lesz soha, de én OMV MM tankolok, az -40be is pöcc röff... (vagy nem)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
PhobioNN7: Erről lemaradtam, miről van szó?
-
Phobion
addikt
sziasztok
most ez komoly, hogy ha holnap elindulok az f astrámmal munkába, akkor 150 ezerre megvágnak? mit lehet ez ellen tenni? mit cseréljek ki? a pofám leszakad

-
-
tutis
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
Nem is olyan rossz, rácsozott mintázatú is van?
Szerk, mondjuk ez nem olyan vészes,mert a cromaxnál van keret is. Csak a lámpa test felfogatását nem tudom az általad linkelté hogy erre kell felfogatni és ha igen illik-e egymáshoz. -
tutis
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
nem olyan drága ez, csak jó helyről kell venni, 20-22-ből megvan a teljes szett
facelift előtti
facelift -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Osram silverlight kerek 1 èvig bírta nálam ezután kerülöm az ilyen emelt fènyű izzókat. Nem tudom akksi meghalásnak volt e szerepe abban h tönkrementek mindkèt oldalon 2 hèt különbsèggel ègtek ki.
Most nèzek egy Adac izzó tesztet azt írják vagy cserèled èvente az emelt fènyerejüeket vagy 4-5 èvig elvagy egy longlife izzóval.
-
-
HoaryFox
őstag
Én is gondolkodtam, hogy teszek DRL-t a Vectrára, nem is nézne ki rosszul:
De jelenleg jobb helye lesz a pénznek fontosabb dolgokra, szóval majd egyszer

-
válasz
Calogero
üzenetére
Ha jól rémlik több fajta ködlámpa kiosztás van a H astrák évjáratai és kiadásai között. Amúgy isten ments hogy vitázzak, csak szeretem kivesézni a dolgokat. Szóval:
Az első kiadásnál van egy kis műanyag színre fújt elem.
Amúgy tényleg nagyon drágák, ha még csak a gyári árrakakt is nézzük, nem csak a ledesseket,mert vannak 70-80k
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az első linken lévő, az jó lett volna az enyémbe is csak sokallottam az árát és még ronda is.
-
válasz
Calogero
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ezekhez mind oda van írva, hogy "Nem passzol a GTC verzióba és a Facelift-be sem" És Bodrik autója faceliftes, és a ködlámpa burkolata sem olyan elvileg. Ezek még az első genes H astra első karosszéria eleméhez vannak ki építve. faceliftes változata egy picit másabb.
-
trassher
addikt
Ha valakit esetleg érint akkor megint akciós hétvége van a lumenet-nél.
[link] -
lsebestyen
addikt
Holnap szmogriadó.
"Hétfő hajnali 6-tól tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot." -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
//törölve//
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Annyi tetszik benne,hogy nem sárgult be még neki, meg nem csak fele világít meg nem is hiányos.
De azzal egyetértek hogy nem nagyon illik az autóhoz.
Mert eleve széles és csak is a ködlámpa borkolat alsó részéhez lehet csak feltenni hogy legalább jól is nézzen ki.
De a ködlámpa meg a Led, eggyüttesen meg Szerintem ronda és zsúfolt.De mondom ez szubjektív.
-
szabonagyur
félisten
válasz
üzenetére
Szerintem extra bazári ha csak az autó elejére, kívülre oda van biggyesztve.
Annyira elüt a kocsi jellegétől.
Illetve ennyi pénzből veszel háromszor is új tompított égőt az autóba és nem is bazári legalább.
Valamint figyelni kell, hogy szabályosan legyen bekötve, ne mint valami karácsonyfaégő.
-
-
Megvolt a szerelői szemle, melynek eredménye, az első ajtó és a hátsó idom festhető, a hátsó ajtó csere.
Talán szerencsém van és sikerül fekete hátsó ajtót találnom. -
Kickass
őstag
Ha minusz 10 fokban nem melegszik rendesen a hűtőviz és fűtésem is max langyosnak mondható, illetve városban lámpánál sokat álldogálva az országúti menettel összeszedett kis + hőt is elveszti akkor vegyem fel az alkatrészlistára a termosztátot is igaz?

-
-
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Na akkor ha nem túl ismétlődő a kérdés: mire jutottatok a melegítéssel? Mert mint írtam nem szükséges, de ha hosszabb útra megyek pakolászás előtt már beindítom, így indulásra már meleget fúj.
Egyébként az új vectrámban a fűtés is valami eszméletlen (nagyon el vagyok szállva mennyire jó kocsit fogtam ki
) már városon belül pár kör után bemelegszik, míg sem az 1.6 veki sem az 1.4 f astra nem melegedett be ezen a távon. Elég hamar elkezd langyosat fújni.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélem örökre eltiltják a vezetéstől.