Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Igen, van klíma, és ez az átlag is úgy jött ki, h vidékre klímával mentem ki-be, 5-ben 80-100km/h. (útfüggő) Városban nincs értelme klímázni. Ebben most lesz 100000km. 95000-nél vettem, és a kopó alkatrészek, folyadékok, szűrők cserélve voltak. Súlyát tekintve ez szedán.
-
akos86
aktív tag
válasz
akos86
üzenetére
Az autóm kálváriája tovább folyatódik...
Egr szelepet ledugóztuk továbbá a levegőszívó jeladót kicseréltük egy másik ugyanolyan astrából(gondolatom szerint ez a levegőszűrő csövén található) de a hibakódok továbbra is ugyanazok 47-es és 71-es. Akksiról levettem a sarut kb egy órára hátha törlődnek a hibakódok de semmi.
Tudnátok valami okos megoldást ajánlani hogy mit tehetnék?
-
1F2X5
csendes tag
zolikaDB
Neked mennyit eszik az astra? -
válasz
zsolthee
üzenetére
Jó a Vibe. Ha nem akarsz sokat költeni a rendszerre, vegyél egy 3 vagy 4 csatornás (ebben az esetben 2 hídba köthető legyen) erősítőt (használtan olcsón kapsz), plusz egy mélyládát. Mindent a végfokról hajts meg. Le fogsz döbbenni, ugyanis a rendszerek achilles-sarka a fejegység erősítője. Amire ráírják, hogy 4x50W, ami valójában 4x5W körül van. A legdrágábbakra is igaz ez.
-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Annak máskor is fogynia kell.... csak sztem most vette észre.

-
akos86
aktív tag
válasz
zsolthee
üzenetére
Ha számít az én véleményem is én úgy oldottam meg hogy vettem előre 2db 16cm-es pioneer hangszórót hátra pedig 2db 10cm-es hangszórót és azt tettem a gyári helyére hátra továbbá egy mélyládát-> (JBL+Blaupunkt 600W erősítő) a kalaptartót nagy kár lenne szétvagdosni. Nekem nagyon szépen szól az egész ahogy van de egy komolyabb fejegység azért nem ártana nekem sem

-
akos86
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kivillogtattam a gépsárkányom (94évj. opel astra f X16XEL) a hibakódok az alábbiak
47es ez az EGR pozíció hiba ha jól tudom -> egy hónapja szétszedtük kitakarítottuk a computer kimutatta hogy működik azaz magasabb fordulaton a számítógép mutatott pár számot na mind1 ezt szeretném ledugózni mert a computer szerint ez rossz ismét
továbbá 71-es hibakód ami a beszívott levegő hőmérséklet fesz túl magas értékét jelzi. Ezt a kis jeladót merre találom? Talán a levegőszűrő csövén?
Az autó tünetei első indítás mindig nehézkes illetve néha picit gyorsításnál rángat az autó.
-
válasz
zsolthee
üzenetére
Az a baj vele, hogy nem a hangszóró méretének megfelelő űrméretű a láda, ami jelen esetben a teljes csomagtartód. HIFI-építők nem raknak oda.
Ha jó hangzást akarsz, előre egy normális komponens szettet kell raknod, hátulra pedig egy mélyládát.Mielőtt kérdezed, én évekig építettem HIFIket.
-
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
így nehéz lesz kideríteni. akkor legalább tegyél alá egy lepedőt, ülj be, indítsd be és nyomd a gázt padlóig, hadd pörögjön. akkor majd látod hol lett vizes a lepedő. szerintem kizárt, hogy a blokkon belül lenne törés
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
akkor is elfogy, ha be sem indítod? mondjuk leállítod a kocsit egy hétre pihenni
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
az én hűtővizem rózsaszínű. az benne a fagyálló adalék. simán látszik ha esetleg elcseppenne. mégis mennyit eszik és mikor? pl. csak nyáron? vagy télen is tapasztaltad? lehet, hogy a kiegyenlítő tartályod törött, filléres dolog.
-
pempellini
senior tag
Sziasztok!
Hátha tudtok nekem segíteni.
Corsám elkezte enni a vizet.
Már mindent megcsináltak rajta ,legalábbis szerelő szerint (remélem),mégis 500-600 km-em megeszi tartályból a vizet.
(Sikoltatták a hengerfejet,megnyomatták,bilincsek átnézve,vízpumpa csere,tömítések .)
valakinek van ötlete szívesen fogadom,Corsa c Twiport-rol van szó.Már arra is gondoltam hogy megfestem a hűtővizet hogy lássam hol ereszti ha esetleg ereszti valahol.
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
5 ajtós F Astra kalaptartójába szeretnék tenni 2 ovál hangszórót. Mit csináljak, hogy a terheléstől ne hajoljon el? Meg szokták valamivel erősíteni vagy szabni kell helyére egy másik lapot?
-
zolikaDB
veterán
Komolyan nem gondoltam, h ilyen jol sul el a felnizes, es ennyien dicseritek, koszonom, jolesik. Nem egy show car, nincs porba ultetve, nem is OPC (majd egyszer a kovetkezo), megis alakulgat
Eloben szebb ez a szin, sokaknak tetszik.
neduddki:
Biztos, h nem log ki, optikai csalas/telefonos kep hibaja. Az is tuti, h 195/55 R16, ketsegtelen, h a /45 iszonyat fosul mutatott volna a nagy bode alatt. Es jol latod, a fara kicsit magasabban van. Ha hatra is beul a kiccsalad, akkor lesz szintben a kocsi (vagy a 4 regi kerek, teszkos bevasarlas).
Szep. Orulok neki. Es koszonom!
Jo ejt mindenkinek! -
neduddki
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
HI!
meg kell ongyam furcsa elsore:- )
1. valszeg a fotomasina hibaja, de nem a feli inth akinnlenen az oldal sikbol /ne foglalkoz vele, nalunk a szem a csaladi atok, neha forditva latok, erre vezetik vissza pokoli kezugyessegem is:- )/
2. ez bisztos a /55os? mintha nem is 5.5mm lenne a kulomseg a ket gummedli kozott /lasd fazekfedo vs. Tijed/
3. nem kicsi tmagasn van az astra fara? /de a kerekjarati ivektol szemre nics nagy kulomseg/udv
neduddki
p.s. tod mit askell ondagym igy par perc nezelodes utan , hogy teccik /az hogy mutatos az mar az elso pillantban tiszta volt, mar csak a tecesne keelt unni, de hat kit erdekle, a lenyeg, hogy Nked tessen:- )/
mod: msot mar ne olvasgass tesztket:- )
-
zolikaDB
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
lujó55, Jim Tonic, neduddki és mindenki, aki segített: köszönöm szépen, h elviseltetek, és hasznos tanácsokkal láttatok el, aminek gyümölcse lett ez a jól megalapozott választás! Mondjuk, mosás és fotó után egy jó kis esőben érdekes lenne megtapasztalni, mit tud a gumi! Plusz, pénteken megyek haza, azon a szakaszon, ahol "meg van csinálva az út", kipróbálom, h remeg-e úgy, mint az előző felnivel.
Ja: ez nem búcsúzás akart lenni, jövök én még ezerrel
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
aphra2
üzenetére
HI!
tehat akkor megsem uzem szeru a rendszeres gorgoztetes ugye?:- )
nekem a futomuvet tolja arebb, a szerelo mar rutonbol teszi vissza meg is nezte , hogy mijjen felnijeim vannak, mondom neki majd ha a totoya fazekfedoit meglatja, azok igazan brutalisak:- ))) /sajna egyiken sincs semi utalas, hogy ki is aloban a gyarto:- (, pefig rohatt kivanci lennek/udv
neduddki
mod: a fazekfedo:- )))
-
-
zolikaDB
veterán
Irmscher felnik gyönyörűen helyrehozva, és az autón feszítenek a Falken gumikkal együtt.
Jó érzés
Főleg, h a régi alufelni a kopott Kleberekkel, amivel kaptam, olyan 110-nél úgy ráztak, h félelmetes volt az autó... Mostmár tudom miért. Az hagyján, h ET35, nade az agyméret... Az nem stimmelt, átmérőben 3-4mm eltérés volt, és csak a csavar húzta oda, ahova kell. -
-
-
hdman
őstag
Előzmény: [link]
Megoldódott a Cd30mp3 egységgel lévő problémám. Bevittem egy elektronikai boltba, a srác szétkapta, és kiderült, hogy nem a mikrokapcsolóval, vagy a fényhiddal volt gond, hanem a cd behuzó résznél volt egy közepes oxidáció. Kitisztitotta, bekente valami zsirral. Egyelőre müködik, nem kerregteti a cd-t, könnyen vált cd és a rádió között. Most még tesztelem, eddig 5*.
A srác 5k-t kért a javitásért.
-
lujó55
addikt
válasz
bambano
üzenetére
na ennyit a szilárdságtani alapismeretekről

hányszor fogod felújítani a könnyűfém felnidet? az első javítás, görgőzés, felszabályozás még annyi, de a második után óriási felkeményedések keletkeznek az anyagban és már nem lesznek szabad diszlokációk, minden további felújítás repedést idéz elő.
lemezfelni? ha úgy jár mint itt a képen, akkor kuka és fillérekért veszel egy másikat. -
válasz
lujó55
üzenetére
hanem hova? másik gumis meg azt mondja, hogy a könnyűfém felni legalább javítható, a lemezt meg kukázod egy nagyobb koccanás után.
(#18834) zolikaDB: a magam részéről maradok annál a gondolatnál, hogy felnit, gumit használtan nem. sosem tudhatod, mit kapott előtte és mégiscsak az életed múlhat rajta.
-
neduddki
nagyúr
válasz
aphra2
üzenetére
HI!
es ez evente esik meg vled?
udv
neduddki
mod: mongyuk ahogy elnezem a marhakat hogy kozlkednek heves kiemelt utjaon nem csodalom, hogy eglnek felenk a gumisok
van felen 1km ojjan igazi buli ut, en ugy 30-40nel vegiovakodok rajta, ezekmeg menenk mint a barom, lattam ar a falutablanal szetszakad gumival fogta a fejjet, pedig elotte egnagyon tolta:- ( amugy hevesre kifejezetten jelelmzo az utak telejs elhanygolasa, a katyuzasra kikuldott aszfalt erdekes mindig mashol landol:- ((( -
zolikaDB
veterán
Astrának milyen injektorcsatlakozója van?
-
zolikaDB
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
És mennyi az a teljesítmény?
Ui. helyzetjelzőbe szereztem ledest, a régi éppcsak pislákol, meg kicsit be is van sötétedve az üvege. Na nem a 3000ft/db-os, ultrakibeb.szott emelt fényerejűt, 3654 fokban világítót, csak pár száz ft, a tetején van 3 v 4 led, ilyesmi, csak a led nem ilyen formájú.
Apropó (ezt nem csak seth-nek): rendeltem gumit, Falkent, elvittem ma a felniket, h rakják fel, csak délután még nem érkezett meg a gumi. Holnap lesz feltéve, eljövetel előtt mondom, h nézzük már meg, nem-e kell görgőzni.
De. A 4-ből hármat. F.sza. Ütnek szépen. Csak tudnám, h mi a szart lehetett csinálni 4 gyári Irmscher felnivel, amikor ezek nem a tunerek kedvencei, nem peres csilli-villi felnik... -
Lenne egy kérdésem. Legális LED-esre cserélni a meglevő izzóidat? Végre vannak CAN-es megoldások. Én meg kicsit amúgy is techbuzi vagyok.
-
lujó55
addikt
válasz
Fokszmulder
üzenetére
szinte bármi.
a legváratlanabb helyzetekben
-
Fokszmulder
csendes tag
cső!
Most lettem tulajdonosa egy H Astra GTC-nek.A kocsi 2008-as 1.4-es.Milyen jellegzets hibák szoktak előfordulni ezeknél a tipusoknál? Z14XEP motortipus. -
erikke17
őstag
Üdv, az ilyen LED-es nappali világítások ugyebár úgy szokás bekötni, hogy mikor ráadod gyújtást egyből világít, majd amint parkolóra teszed már ki is alszik.. Persze olyan lenne ami rendes hitelesített, nem holmi ócska kínai..
Bonyolult az ilyet bekötni?
-
zolikaDB
veterán
válasz
lujó55
üzenetére
Tkp a lambda szondában milyen kárt tud okozni?
Amit én olvastam, az az, h az elektronika, pl az E85 power, bármilyen arányú keveréket felismer, ill. indításkor tovább nyitva maradnak az injektorok, többféle üzemmód van, létezik télen a hidegindítási módozat stb., saját magad is tudod egy laptoppal állítani. Érvelnek azzal, h kisebb hőmérsékleten ég és tisztább.
Tudjuk jól, h nem mindig a benzin a legdrágább, hanem a járulékos költségek, az avulás, karbantartás, kötelező szervízek. De évről évre robbanásszerűen ugrik a benzin ára.
Pl. figyelmebe véve a gázolajos autók karbantartási/szervíz költségeit, nem biztos, h a felárral és ezzel számolva megéri ilyet választani, hisz a dízel ára utolérte a benzinét. (és itt nem vesszük figyelembe egyéb tulajdonságait /jobban húz stb/)
És mi volt a hetvenes évek elején? 1L benya 4 Ft, 1L gázolaj 2 Ft. Ez a trend még a kilencvenes években is élt, hányan jártak át Ukrajnába nagy Mercivel gázolajért? Sokan...
Azóta meg nézünk ki a fejünkből.
Miért jobb a gáz? Ill.: jobb a gáz? Eltekintve attól, h a benzin a legjobb. -
lujó55
addikt
Én amint le is írtam az E85 topicban, szoktam a benyához etanolt adagolni, de nem ész nélkül. Egyszerűen tapasztaltam, hogy az 95:E85 = 3:1 arányú kúra után jobban megy a kocsi a tiszta benzinnel, vagyis kevesebbet fogyasztok. Utánaolvastam, hogy mitől lehet és az igazság az, hogy a benzinből mindenféle adalék, meg olajfrakció kiválik az üzemanyag ellátó rendszeren és ezért lesz egy idő után lomha, lusta a gép, bármennyire is pörgeted. Az alkohol meg lemossa ezeket a letapadt szennyeződéseket. Néhány kilométer alatt lehet érezni, hogy dolgozik az etanol, mert olyan, mintha csak 3 henger menne, vagy indulásnál rángat, esetleg más szagú a kipuf.gáz, de utána semmit nem veszel észre. Majd a tiszta benzines üzemnél tátva marad a szád, mert jobban húz a kocsi.
Ez nem jelenti azt, hogy állandóan ezt kell csinálni minden tankolásnál, mert az Astrám csöveit nem alkoholos üzemanyagra tervezték, képes az E85 megenni. Nyáron, amikor nincs gond azzal, hogy nehezen indul a kocsi, akkor megcsinálom kétszer. Télen meg messze elkerülöm az E85-öt, mert a lambda szondát nem szeretném kicserélni miatta. -
lujó55
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Nagyon egyet kell most veled érteni

El is hangzott az interjúban, hogy mi is az E85. Alkoholalapú üzemanyag, bioetanol kukoricából, de kap 15% ásványolaj üzemanyagot is, az alkatrészek kenése miatt! És ez a legfontosabb! Ha egy kocsit nem erre terveztek, akkor az összes műketyere kamu.
Én sem szoktam az izomzatomba indenféle nedűt pumpálni, hogy úgy nézzek ki, mint a terminátor. -
Oké, tehát egy olyan feltaláló véleménye mérvadó, aki el akarja adni a találmányát.
A fő kérdés egyébként nem az, hogy lesz-e többlet-befecskendezés, az a kutyát nem érdekli, mert ha ezt a problémát nem kezeli a motorod, akkor legközelebb benzint tankolsz és kész.A fő kérdés az, hogy rozsdál-e a motorod az etanoltól vagy nem, a keletkező savas dolgok megeszik-e a motorod egyes alkatrészeit vagy nem, lesz-e kenési problémád vagy nem... ilyenek. ezeken minimálisan sem segít az elektronika.
A weben ezekről bőven lehet olvasni, de elég csak megnézni a cikk íróját vagy a riportalany nevét, üléspontját, abból rögtön kiderül az álláspontja is. Egy dolog szokott közös nevező lenni: minél régebbi az autód, annál valószínűbb, hogy a tiszta e85 tönkreteszi és az, hogy teljes biztonsággal csak a gyárilag e85-re tervezett autókról merik kijelenteni, hogy semmi baja nem lesz.
Szerk: Szokjunk már hozzá, hogy ha látszik valakiről az anyagi érdekeltsége, akkor még azt se higgyük el, amit kérdez.
Szerk: egyébként remekbeszabott riport, a 430 forintos v-power ár melletti 11 literes fogyasztás az 4730 forint, a 332 forintos e85-ből 14.5 literrel az 4814. Bomba üzlet, a hülyének is megéri. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) vezetek (3 hónapos jogsi), Debrecen, többnyire zöldhullám, lámpánál leállítom a motort, vidék havonta 2-3 alkalommal 70km, az átlag 7liter.

Köszönöm a tanácsodat. A Vibe milyen szerinted?