Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aphra2
senior tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
A zöld müanyagot pótólhatod megfelelő méretű lemezanyával is, vagy rendelsz gyárit, [link]
A bovdent pedig bontó , vagy márkaszerviz , ha van külön cikkszámon , esetleg vannak bovdenszervizek ablakemelőkhöz, lehet ők is tudnak segíteni , mindenképp vigyél mintát .
Most jut eszembe , astra h első lökhárító rögzitésnél is ilyesmi patent van ,(meg még sok helyen) mint a zöld, szóval bontóban találhatsz ha kiszedik.
Szerk: a link a lemezanyára van
-
aphra2
senior tag
Annyi , hogy melegen sokkal jobban felhigul az olaj , és akkor csökken a nyomás , tehát hidegen lehet megvan az 1-1,5 bar , de melegen már lehet 1 bar sincs alapjáraton.
Egyébként igen , normális esetben mindegy a hőfok , a nyomásnak normális érték között kell lenni.
Sokminden lehet, az olajpumpában is van szelep ami elengedheti a nyomást , lehet szűrő is , vagy olajgomba , vagy szar olaj.
Pl: mér egy nyomást, és megfelelő, de a lámpa vibrál akkor inkább olajgomba , vagy szűrő a tipp,....... mielőtt még szétborítják a motort megint
-
aphra2
senior tag
Fényezők használnak olyat , radír a neve , 2500-4000 ft-ig kapható, 1-2 embléma miat nem éri meg , marad a kapirgálás , a ragasztót pedig benzinnel , és nem nitróval.
-
-
aphra2
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Eddig nálam semmi , email-en jönnek reklámok , hol mi olcsóbb a kártyával, pl: ruha , gázszett beszerelés,vagy autómentés , ilyesmi .
Én is a benya, és az E85 miatt igényeltem , de miután az etanolt felemelték , és csak max felesbe használtam, kiszámolva már semmi előnye nincs az E85-nek. -
aphra2
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hülyeség , ..10 ft volt literenként az a 10% , de mostanra csak 8ft lett.
Viszont azon meglepődtem , hogy a környékünkön most a shell kút a legolcsóbb , agip ha 400 volt , akkor a shell 389 szóval nem sok sz@rt ér az a kártya mostanra, mikor kártya nélkül is olcsóbban tankolok
,....... de nekem is van ilyen kártyám, meg Mol-os is . -
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
proper
üzenetére
De lehet nem is kell neki generál ha csak 1-2 olajfolyás gondja van , csak mi szó szerint vettük a fogalmat

zsolthee
semmi extra a lambda csere ,.. csak nem otthon
ami fontos , hogy univerzális szarokat amire forrasztani , vagy hozzáadott kiegészitőkkel kell a csatit felrakni olyat ne.
Csak olyat amin tipusazonos a csati. -
aphra2
senior tag
válasz
zsolthee
üzenetére
Nem riogatásnak , de egy normális motorgenerál közelebb van a 300-hoz mint a 6 számjegy első feléhez
,....(mostanában nem is generáloztat senki)
Persze egy generálba sokminden belefér, és lehet felét nem is kéne csinálni, ill alkatrész árban is baromi nagy a szórás, vélelmezhetően gyári cuccokkal marhára nem fogja megérni.
Gumipókot vigyél
-
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Nem szószerint értettem , hogy egyforma, azért is írtam , hogy kb.
Tapasztalatom szerint alacsonyabb fordulaton könnyebb váltani mint magasabb fordulatnál, régebben próbálgattam ( vészhelyzet esetére) de 1-2 reccsenés után nem erőltettem, ráadásul lassabb is mintha a kuplungolnék,.. szóval értelmét nem látom. -
aphra2
senior tag
Azzal képbe vagyok , hogy bizonyos fordulaton megy a váltás kuplung nélkül , a linken is az látszik , hogy kb 2500-2800rpm között vált, a 2 fogaskerék fordulata akkor egyforma kb.
A kérdés még mindig az , hogy bármilyen fordulaton tud-e váltani kuplung nélkül pl 4-5000 rpm-nél is ? ill , hogy olyan gyorsan tud-e mint 2500-2800 között , mert az , hogy várok amig a fogaskerék lelassul a megfelelő foirdulatra az nem opció
.
Visszaváltásnál is látszik , hogy gázfröccsöt ad azért , hogy a fogaskereket a kellő fordulatra hozza. -
aphra2
senior tag
válasz
Cola111
üzenetére
Erre azért kiváncsi lennék,.. felfele bármilyen fordulaton tudsz váltani kuplung nélkül?
Visszafele csak egy bizonyos fordszámnál szokott sikerülni , mikor a fogaskerék fordulatok kb egyformák, mert ugye a szinkronnak kéne lassítani .
Egy szemléltető video sokat segítene
...bár nem vagyok opelos. -
aphra2
senior tag
Valami gáz van , hóban főleg kéne dolgozni, az szokott lenni úgy általában , hogy mondjuk beszarik a jeladó vagy az ABS motor, de marha drága, nem cserélik ki mondván "majd az új gazdája megcsinálja " a visszajelzőt pedig kiszedik , hogy ne lásd.
Nem tudom nálatok mi van, de ha a műszerfal sem jelez akkor erre is gondolnék. -
aphra2
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
OK,.. megbeszéltük, nincs harag
.fero02:ha nem lóg az ajtó, akkor neked lehet elég lenne a csapszeget kivenni, megcsiszolni a rozsdától, megolajozni, vagy zsírozni, és visszaütni.
Erről jut eszembe most írás közbe ,hogy már volt nálam H astra is nyöszörgő ajtózsanérral.
Azt nem szedtem ki, csak levettem a müanyagokat és adtam neki WD40-el, majd miután rengeteg nyitás mozgatás után kimosodott a rozsda, kapott olajat és utána már csendbe volt. -
aphra2
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
Nos, visszaolvastam megint, a lakatos "kasznis" ismerőst nem te emlitetted, hanem fero02,csak nem neki válaszoltam konkrétan, hanem csak úgy általában, mert több embernél is felmerült a probléma.
Nem tudom miért vetted magadra, nics szándékomban sértegetni sem téged , sem édesapádat, ha mégis úgy érzed hogy ez személyesen neked szólt, akkor bocsánatot kérek, kétségtelen ,hogy a stílusom nem mézes mázas, de majd igyekszem jobban moderálni magam."Arra pl. nem is gondoltál, hogy a zsanér belső furatából vesszük le a méretet???"
Szerintem azért bukik itt a dolog, mert a zsanér belső furata nem egyenletesen, körkörösen kopik, hanem oválisan, akármilyen pontos csapszeget csináltok, a lógás, kotyogás ha csökkenve is, de megmarad.
Erre írtam ,hogy ilyen esetben kell, lehet, hidraulikus nyomatóval a zsanért megnyomni, amely az ajtót emelve megszünteti a zárütközőre való lógást, vagy nagyobb méretü csapszeget rakni bele, átfurva, dörzsárazva a zsanért is."Látom rohadtul nem tudsz rólam leszállni...pedig már nem ártana"
Ha rád szálltam volna , akkor nem hagytam volna szó nélkül azt a csapszeg esztergálásnál felmerült, általad emlitett sárgaréz, vagy alu anyaghasználatot, ami valóban
nonszensz az acél csapszeg kiváltására, mivel sokkal puhább anyag, tehát hamarabb elkopik, mint az acél.Kerülöm a konfliktust az életben , és itt a fórumon is, igyekszem ezután csak lelkes olvasóként nyomonkövetni a topicot....béke..

-
aphra2
senior tag
Zsanér stiftelőknek: hiába esztergálnak tuti méretpontos csapot bele, ha nem csak a stift van elkopva , hanem az ajtó oszlopon, ill az ajtón levő hegesztett zsanér is ,(tapasztalat szerint mindkettő kopik, főleg az alsó) akkor ugyanúgy, vagy kevésbé, de lógni fog mint előtte.
Első körben: stift csere, gyári peremes kb 180-200 ft/ db, ha ezekután is lóg, akkor hidraulikus nyomatóval kell megnyomni az oszlopon levő zsanért, hogy emelje az ajtót, a kopásból fakadóan minimális logás-kotyogás marad de legalább jól záródik az ajtó.
A lakatos ismerős nagy "okosságot" mondott, mert az esztergált stiftel a zsanéron lévő kopást nem küszöböli ki, a dolog csak akkor müködne ha a zsanért is átfúrná egy nagyobb mérettel, és olyan stiftet esztergálna bele.
-
aphra2
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
De de , sok lesz az
, "szélvédő,katalizátor,első sárvédő hátsó ajtó festés" ez már sok, és nem is a teljes lista... 
-
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Hát amit eddig láttam, azokban az üveg egész felületén ( a 2 réteg között) olyan rombusz mintás nagyon vékony háló volt, mintha fűtőszál lene, de annál sokkal vékonyabb, alig észrevehető, bentről kifele nézve látható.
Szerk: aztán lehet hogy az esőérzékelőhöz nincs köze , csak fűthető az első szélvédő is.
-
aphra2
senior tag
-
aphra2
senior tag
A két alsó csavar az csak sima lemezcsavar, 2db (?) nem több?, mindegy, a kapaszkodónál ha jól megnézed akkor látni hogy van egy külső része, azt le-ki kell pattintani, azt is jó sz@r, mert szoros az illesztése, én lekerekitett sarkú spaklival szoktam, (G astráról beszélünk ugye
) és az alatt vannak a kapaszkodó csavarok, meg azt hiszem a tükör belső borítást is le kell venni.
Ha csinálsz egy képet akkor jobban eltudom mondani, mert most csak emlékezetből írok.
A patentoknak azért nem a fele törik el, de szokott néhány darab, van mikor egy se, pótólni vagy a gyári verzióval, vagy ha viszel mintát akkor sima autós boltba valami hasonlóval, gyáriba sem drága, néhány 100 forint. -
aphra2
senior tag
De fantasztikus,....
Csak arra volnék kiváncs , hogy a tervezőmérnök milyen anyagot szedett,
mikor a motor tiltást ezzel hozta összefüggésbe
vallas: én már szedtem le kárpitot, hol akadtál el? ha minden csavart kiszedtél, (kapaszkodónál is) akkor csak le kell tépni-húzni magad fele,az alját majdnem a tetejéig.
Majd a vizlehúzó guminál meg felfele kell tolni, hogy kiakadjon a peremből, ha nem volt még szétszedve akkor jó szorosan jön le.
És miután a patentok fele eltört
utána már csak a belső nyitót kell kiakasztani, meg az ablak vezetéket lehúzni. -
aphra2
senior tag
válasz
Tomazzo
üzenetére
Pedig azt úgy kell leszedni pengévell ill ilyesmivel ami meg van élezve.
Úgy próbáld, hogy a diszléc vonalával párhuzamosan húzod, közbe érzéssel nyomod befele, és akkor át lehet vágni a kétoldalu ragasztót.
Általában 2 ragasztó csik van minden lécen, tehát felül és alul is át kell vágni.
De az igazi szívás csak ezután jön , mert az átvágott kétoldalu ragasztó fele az ajtón marad, na azt lekapargatni nem túl nagy élmény
( viszont megkerülhetetlen)
Racionalizálva, és gépesitve a folyamatot, autófesték boltokban lehet kapni un: radirt,
amit fúróba fogva direkt arra találtak ki, hogy az ilyen ragasztót leszedje.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- BestBuy ruhás topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi 5 Max szinte új, 28 hó garancia + 210W gyorstöltő, 100% akksi
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, látom AWI és MMA is játszott, AWI nem vitte a vastag anyagott , vagy csak praktikusabb-gyorsabb a pálcás ?
....no offense

) és az alatt vannak a kapaszkodó csavarok, meg azt hiszem a tükör belső borítást is le kell venni.