Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
van egy kis nyúlvány ami befogja a gyűrűt, na az kitört az öntvényből, egyébként elég lett volna egy felújítókészlet.
Én nem féltem a bontottól sem, bele van öntve a gyártási év, illetve egy jó szerelő a kopásból látja hogy mennyire lestrapált. + a bontós srác 1 év garanciát vállalt rá. -
válasz
pempellini
üzenetére
mivel a kenés elég fontos szerepet játszik a motorban, én nem vennék se bontottat, se utángyártottat egyik alkatrészéből sem...
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
igen, az a felújító készlet, nekem az nem volt elég.

-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
A tünet egyszerű volt, nagy valószínűséggel az ügyes szerelő nem figyelt a függőleges tartókra, és lánccsere utáni első indításnál darabokra tört a szivattyú belseje, mert elmozdulhatott.
Én bontottan vettem, személyesen mentem el megnézni: ~15K volt. Érdemes újat venni, de nekem nem volt 60-100K-m. Meg úgy vagyok vele ha behal, 80K körül veszek bele egy másik motort.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Nem vagyok szaki (még
), de anno z12xe-hez én nem találtam utángyártottat, nekem kompletten a teljes szivattyúházat/kartelt is cserélni kellett. Felújító készlet van, de az sem olcsó.
Olajnyomás problémád van? -
fero02
nagyúr
válasz
pempellini
üzenetére
Motorkód, évjárat?

-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Éjszaka csak alszol? Reggel mikor indítod, ki fog derülni. Nem kell hetekig állni az atuónak, ej jó 12-16 óra elég
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Én is kompresszió mérést javasolnák, nálam 3 hengerben normális érték volt, az egyiknél viszont magasabbat mért a korábbi szerelő. Azt mondta hogy a gyűrű alá mehetett valami lerakódás és kitágult...
A kerregéses témával meg ott járok, hogy tettünk a motorba hidrotőke tisztítót, na azóta még gyakoribb lett és egyre hosszabb ideig csinálja. Márciusban szétszedetem szakival, ő láncfeszítő hibára gyanakszik, bár korábban mintha írta volna itt valamelyik kolléga hogy a feszítőnek vissza nem lenne szabad engednie
-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Ha a szelepszár szimering, akkor hosszú állás után, mondjuk reggel indításkor kormos fekete füstöt nyom, ami gyorsan meg is szűnik.
-
válasz
pempellini
üzenetére
nekem is így kezdődött az előző kanyar, hogy 3700 kilométeren eltűnt több, mint egy liter olaj... a végösszeg láttán levert a hideg veríték

a mostani kanyarról (már nem neked címezve).
én még ilyet nem pipáltam, hogy mennyire lerongyolódott az Újhelyi itt Debrecenben... múlt hétfőn vittem be a kocsit szokásos időszaki szervizre, meg volt egy kotyogás a futóműben, meg nem éreztem jónak a fékeket.az időszakit elintézték hamar (remélem, bár már azt se hiszem el, amit kérdeznek), de a fékkel egy hetet nyaralt bent az autó. Hogy miért? mert elment egy nap szabira az ügyintéző, aznap, amikor már bevittem, nem rendelték meg a fékbetéteket, csak mikor visszajött szabiról. ez bő két nap veszteség.
mikor kihoztam a kocsit, recsegett ropogott az egész, visszavittem, hogy mi baja. nem tudták. pedig tudhatták volna. közben kérdeztem, hogy a toronycsapágyakat cserélték? mert az is ropogott, kértem is, hogy cseréljék, erre az volt a válasz, hogy nem érnek ők rá arra...
lehet találgatni, hova nem viszem legközelebb az autómat, mert amit ott akkor magamban elmorzsoltam, az nem a katolikus liturgia szerint volt... még most is ősi mesterség űzőit gyanítom a nőági felmenők között... ilyen időben, mikor minden szerelő panaszkodik, hogy nincs munka, nem csinálnak meg egy megrendelést... ezeket is bezárassam?
-
sziada5925
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Kompresszióméréssel szerintem ki lehet deríteni, hogy kell-e gyűrűzni.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Azt hiszem benézek majd az ominózus festékboltba újra...

Négy felnire hány dl-t kentél fel?
-
válasz
pempellini
üzenetére
Az általad említett hibakódot nem ismerem, de a légtömegmérő hibája esetén annak is van hibakódja. Egyszerűbb módja nincs.
#20445: Valószínűleg a "szakik" nem megfelelően pattintották vissza a tükörlapot, illetve nem lett rádugva a fűtés vezetéke sem. Pattintsd ki a lapot, és meglátod. Mozgasd meg a motort így is, ha teker, akkor az volt a gondod. A fűtést is ki tudod mérni, ~12V-ot kell mérned az érpáron. Ha nem jó, akkor gond lehet a tükör/ajtó csatlakozónál, esetleg az ajtó/kasztni csatlakozónál.
-
wwhy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Akkor csak én jártam így
De nem panaszkodom, ha majd 200e-nél ismét kell cserélnem az említett 2 alkatrészt, hát még az is belefér 
-
akos86
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
szerintem nem
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Átmosást csináltál v. csak szimplán olajcsere? Ahogy írtam, nálam hirtelen lassítás v. éles kanyar után kerreg 1-2 percig, de magas fordulaton elhallgat. Nálad is ez van?
-
válasz
pempellini
üzenetére
megsúgom neked, ugyanazon motorok vannak a vectrában, mint az astrában, kb. 1-1 kivétellel.
-
wwhy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
és szerinted C Corsába jó a GM olaj /5w30/? mert azt kapja kb. 70e km óta, és még mindig nem prüszkölt, hogy fáj a torka tőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
pempellini
üzenetére
1999-es g astrába meg egy 2003-as vectrába.
semmi baja sincs. igaz, egyik autó sem kókányolt. -
válasz
pempellini
üzenetére
"Hosszú távról beszélek nem egy olajcserére.": fuss neki mégegyszer a hsz-emnek.
olaj kiszerelése kétféle lehet: dobozos (1-4 liter) vagy hordós (200 liter). Mindig veszek olajcserekor pluszban olajat, a hordósból nem tudnak adni, akkor nem olyan lesz a kocsiban. -
válasz
pempellini
üzenetére
elég sokáig 10w40-es olajjal jártam, semmi baja nem volt tőle a kocsinak.
a mobil1-es olajtól igen, attól volt dugulás.
tehát akkor nem a gm olajjal van a baj, hanem a hamisítvánnyal.
a gm olajról meg annyit, az utolsó olajcserét leszámítva mindig gm olaj volt az autóban (ja, nem, egyszer volt benne pár napig mobil1) és semmi baja. most valami castrol van benne, mert abból tudtak dobozosat adni.elfogadom, előfordulhat, hogy valaki nem ugyanazt a gm olajat kapja a mókolós sufni szervizben, mint én a hivatalos márkaszervizben áfás számláért. Mert ha van áfás számlám, garijegyem, és megáll az autó, akkor azt a szerviz saját költségén hozza rendbe, úgyhogy nem éri meg nekik mókolni.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
ettől féltem.
nem az első szerelő mondja hogy 10w40-et hasznájak. eddig mindegyik megkérdezte a km állást. szívem szerint én sem önteném bele, és sokan közületek sem ajánlják.
kevesebb olajfogyasztáson kívül van-e egyéb magyarázata annak hogy 10w40-et használjak (5w40, 5w30) helyett? Okozhat-e egyáltalán gondot ha szintetikust használok félszintetikus helyett?Kétszer cseréltem már olajat nagyon rövid időn/km-en belül. Most biztosra szeretnék menni. Lehet hogy a mostani GM 5w30 a silányabb fajtából van, mert nagy melegben alapjáraton nem volt a helyzet magaslatán... a másik hunyó még a szűrő lehet.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
akkor ott nem kellene vezérlés jellegű problémának lennie. Ha számlával csinálták, én reklamálnák.
Távvezérlő újraprogramozása tényleg csak ennyi?
Téves működés esetén a távvezérlő újra programozása szükséges.
Kapcsolja be a gyújtást: a rendszer 30 másodpercig programozásra kész állapotban van.
Röviden nyomja le az egyik gombot a távvezérlőn mialatt a kulcs a gyújtáskapcsolóban van. Ezzel megtörténik az újraprogramozás.
A központi zár be- és kikapcsolásával győződhet meg róla, hogy a programozás megtörtént.Mert ezt lazán megcsinálom szerelő nélkül
. -
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Nekem nemrég volt láncszett cserélve. Azt tapasztaltam hogy hideg motornál sokkal halkabb volt mint üzemfokon. Hidrotőke?
-
zolikaDB
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Én egy alkalommal, de kajált rendesen. (város)
-
Mikuland
tag
válasz
pempellini
üzenetére
Valami ilyesmi lehet, sajnos vannak akadályok is, mert kérdeztem ügyvédtől aki nem sok jóval kecsegtetett.
A kereskedés feje meg még a szabadságát tölti valahol melegen... majd ha elérhető lett, akkor mehet a harc öcsém és közte.
Most a lényeg, hogy müxik és remélhetőleg nem jönnek újabb meghibásodások.
Apánk erőlteti, hogy fel kell újítani a kiszerelt váltót, szerintünk nem éri meg a még több költséget.
Vagy lehet a difit külön javítani ( cserélni ) ?
Ezekkel az F17-es váltókkal lehet gyári probléma. Ha jól vettem ki, 1.6-tól 2.0-ig ezzel szerelik az atókat.
-
zolikaDB
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Nem tudom, az enyém az Astra G.
re...: remélem én is, jövő héten kiderül. Valós minden adata. -
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Olajbeöntő sapkánál van hab?
Nekem amikor csinálták a vezérlést, eltört(ék) az olajszivattyú(t). A szerelő váltig állítja hogy anyaghiba...stb. Felhívtam a maxabo szervíz vezetőjét, és náluk még ilyen nem fordult elő... szóval egy megbízható szerelő aranyat ér. Számla meg a garancia miatt tényleg nem ártott volna. Én pl. tegnap a parkolóházban láttam 1-2 olajcseppet a kocsi alatt, nem tudom enyémből jött-e, de ha igen, akkor viszem vissza... -
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Milyen márkájú vezérlést tettek rá, vízpumpát is cseréltek? Nekem z12xe-n pár hete cseréltek, szóval együtt érzek veled...
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
nem lennék most a helyedben

-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Kb igen, de nem vagyok szerelő, de szerintem cserélni kell.
Ha nem adtak számlát, akkor legyél határozott, munkadíjat ne fizettessenek, és tömítést sem, max. a csavarokat, de abból meg vegyél eredetit, és amikor csinálják akkor legyél ott... -
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Háát lehet, hogy ahogy írtad, nem helyesen húzták meg a hengerfejet, s nem cseréltek csavarokat..
Ha van számla, akkor kötelesek megnézni, ha nem akkor az szívás. -
pempellini
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Most ott tartunk hogy vigyem vissza ráhúznak a hengerfejre,de én már nem hiszek ebben.
-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Lehet, de biztos, hogy ott szökik a víz? Én megnézném a cső csatlakozásokat, és a csöveket is előtte. Habár a gyertya az meg árulkodó.
Milyen motor van a kocsiba, mennyi km-el? -
válasz
pempellini
üzenetére
lehet, nekem anno a vekim kifelé tolta a vizet és csak úgy bírtak rájönni, hogy felpumpálták az egészet. vidd el rendes szerelőhöz.
-
Imy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Annak máskor is fogynia kell.... csak sztem most vette észre.

-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
így nehéz lesz kideríteni. akkor legalább tegyél alá egy lepedőt, ülj be, indítsd be és nyomd a gázt padlóig, hadd pörögjön. akkor majd látod hol lett vizes a lepedő. szerintem kizárt, hogy a blokkon belül lenne törés
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
akkor is elfogy, ha be sem indítod? mondjuk leállítod a kocsit egy hétre pihenni
-
lujó55
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
az én hűtővizem rózsaszínű. az benne a fagyálló adalék. simán látszik ha esetleg elcseppenne. mégis mennyit eszik és mikor? pl. csak nyáron? vagy télen is tapasztaltad? lehet, hogy a kiegyenlítő tartályod törött, filléres dolog.
-
válasz
pempellini
üzenetére
emlékeim szerint a benzinszűrőn a folyamatosan keringetett benzin megy át, tehát felgyűlhet a szutyok a tankban, ha leállítod a tisztulást.
-
válasz
pempellini
üzenetére
ja, az ac-é igen, a motoré meg csökkenne sokat.
szerintem nem tudod lekapcsolni, mert az ecu raplizni fog. -
sziada5925
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
A képen a pirossal jelölt csövet és a mellette lévő vastagabbat tisztísd ki. Nekem ezek okozták az alapjárat ingadozást. A fojtószelepnél szerintem nem kell különösebben semmire figyelned, csak arra, hogy a végén minden a helyére kerüljön vissza. Ha nem vagy biztos magadban, akkor készíts 1-2 fotót.
-
csaresz002
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
miért? ingadozik az alapjárat?
-
sziada5925
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Azon Te semmit, mert ha jól tudom az 1.2-es Twinporton nincs alapjárati motor. A csöveg azért kell(ett volna nekem) elszorítani, mert az egyik vége nekem rácsatlakozott a fojtószelepre, és lehúztam, hogy hozzáférjek.
Csak ki akarod tisztítani, vagy van vele valami gond? -
sziada5925
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Milyen autód van?
Én G Astrán tegnapelőtt szedtem le, és kitisztítottam. Szerintem azon egyszerű. Tömítésre figyelj(én cseréltem), meg arra, hogy a kiegyenlítő tartály felől jövő csőt szorítsd el, vagy akaszd be jól, mert nekem is kiakadt és már kifolyt a fele a kiegyenlítőnek, mire észrevettem.
Ha már ott vagy, akkor a karter csöveket is nézd át, és az alapjárati motort(ha van benne). -
válasz
pempellini
üzenetére
mindig
himba -
válasz
pempellini
üzenetére
most erősen sarkítani fogok:
a prolongot és a hozzá hasonlókat az amerikai hadsereg arra találta ki, hogy ha tűzharcban találat ér egy járművet és elfolyik a motorolaja, annyit még menjen leolvadás nélkül a motor, amivel ki tud menekülni a frontvonalból.Tehát ha te nem lőtted tropára az autódat, mikor metabondot (nem az olajat, a súrlódáscsökkentőt) öntöttél bele, akkor nem előírás szerint használod

Egyébként én azt mondom: olajcsere márkaszervizben, gyári olajjal, számlával, áfával, ha mellényúltak, akkor gariban motorfelújítás.
Gondolom, a névtelent úgy értette, mint a gyári adidaas meg nikee termékek...
-
Fori23
őstag
válasz
pempellini
üzenetére
Mert a Metabond annak szánít. Olajgyártásban nincs múltja, gyára, ki tudja mit tesznek bele?
Az ilyen MLM-es termékeket a kocsi közelébe sem szabad vinni.
Használj inkább megbízható termékeket: Castrol, Valvoline....
De ez csak jótanács. Te tudod. -
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Ezért mondtam, hogy méress olajnyomást, kiderül rögtön, hogy hidegen elegendő-e. Amúgy látod amikor beleöntik az olajadat, vagy csak odaadod, aztán mikor kész, akkor szólnak? Sokszor elmarad a csere, vagy valami hitványat raknak bele.
-
Fori23
őstag
válasz
pempellini
üzenetére
Sose használj névtelen olajat [link]
-
glutamin
őstag
válasz
pempellini
üzenetére
Na erről a kelepelésről jutott eszembe. Az én Astárm produkál valami ilyesmit pár hét óta. Egészen pontosan padlógázas gyorsításkor jön ez a kelepelő hang a motortérből. A fordulatszámtól függetlenül, csak ateljesen lenyomott gázpedálnál. Ötlete esetleg valakinek, hogy mi lehet az oka?
-
glutamin
őstag
válasz
pempellini
üzenetére
Na, most már tudom, mi is az a hidrotőke. Hasznos kis írás. Opeleknél mnilyen motorktól jött be a hidrotőke alkalmazása? Nekem 14nz (1.4 8v benya) motor van a vasparipámban. ebben lehet már ilyesmi?
-
válasz
pempellini
üzenetére
Addig szokott zajongani, amíg rendesen fel nem épül az olajnyomás és be nem állítja a hidrotőkéket. Tehát amikor a hidrotőke elindul az elmúlás felé, akkor szokásos, hogy alacsony fordulaton kelepel, magason nem, vagy hogy induláskor zörög, később megszűnik. Lehet még ok az elkoszolódott olajfurat is, amin csak akkor jut át az olaj, ha már megnőtt az olajnyomás.
-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Milyen vasad van?? A 8 szelepsnél nem érintkezik a tőke a tengellyel, csak a himbával és nem kell kiszedni semmit, csak a himbát aztán a vez.tengely forgatva ki lehet szedni a terheletlen hidrotőkét. Amúgy lehet őket valamennyire ellenőrini nyomkodással, d Opelnél így csak a totálisan kuka tőkét lehet kiszúrni. Szal szelepfedél le, vez.tengelyt úgy fordít, hogy ne emeljen, aztán himba azon része nyomkod, ami a tőkére támaszkodik. Ha benyomható, akkor az kuka. A csak kicsit csattogó tőkéket így kiszúrni nem lehet.
(de VW-nél pl igen, amelyik benyomható az szar)
-
KrAt
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Enyimék kopognak, vagy a furat kopott ki a HF-ben (van másik HF-em is) vagy a tőkék.. Tőkéket pucolom, hátha azokat kell cserélni..

Mondjuk nekem 1 tőke 2500 ft, magamnak kicserélem, 25ből megáll mindenestül
Dehát ez nem 3.2-es Veki 
-
válasz
pempellini
üzenetére
infarktus elleni gyógyszer legyen nálad
Nekem negyed miller a teljes hidrotőke csere márkaszervízben, igaz, nem 1.2-es corsa... -
dokar
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
találtam infókat:

A hengerfejben, az égéstérben vannak a szelepek. A szelepeknek van tányérja és szára. A tányérjukkal zárják a likakat amiken a levegő bejut a hengerbe és amiken az égéstermék (kipufogógáz) kijut a hengerekből. Hogy mikor van nyitva, ill. zárva egy szelep, azt a vezérmű tengely (más néven bütykös tengely) dönti el. Teszi is aképpen, hogy elfordulásakor a rajta levő excentrikus bütykökkel felülről megnyomja a szelep szárát, belenyomja az égéstérbe, a szelep tányérja eltávolodik a szelep-üléktől (kinyit), szabaddá válik az út az áramló gázok számára.
Az vezérmű tengely bütykeinek alakja, mérete (előre eltervezett módon) határozza meg a szelpek nyitási pillanatát (főtengelyre fordulatra vetítve fokban), sebességét, nagyságát (szelep-emelés), zárás szögét. Ezáltal a motor megfelelő működését.
Hogy mindez tényleg a tervezett módon történjen, a bütyköknek pontosan a szelepszárakat kell nyomogatniuk, és ebbe a mechanizmusba bele kell kalkuláni az alkatrészek hőtágulásait! Ebből a legérdekesebb a szelep szára, ami 8-12 cm.Régebben, a motorok fejlesztése során, meghatározták a szelepek üzemi hőmérséklethez tartozó hosszát. Majd megadtak egy ún. szelephézag értéket amit hideg motor esetén a szelepszár és a vezérlés között kell lennie.
Egy valós példa: szívó szelep hézag 0.22mm, kipufogó szelep hézag 0.59mm. Ez esetben az is érzékelhető, hogy a kipufogó szelepen keresztül, egy szakaszon a szelep szára mellett kiáramló forró gáz jobban felmelegíti a szelep szárát, nagyobb a méretváltozása. Jó tervezés és beállítás esetén, üzemmeleg motornál 0.05mm alá menek a hézagok.Elég macerás. Hideg motor esetén zajosabb, meleg motor esetén OK. De az alkatrészek kopása miatt a kb. 10ekm-enkénti szervízek alkalmával ellenőrizni kellett és utánállítani.
Hogyan lehetne ezt megúszni?
A szelepszár és vezérműtengely közé (van ott még egy-két járulékos alkatrész, de ez most nem lényeges) betettek egy változtatható hosszúságú, üreges "rudat". Ez a hirdotőke.
Hogyan változtatják a hosszát? Amikor az adott szelep zárva van, nem nyomja a vezérműtengely, a hidrotőke alaphelyzetben van, egy ún. átömlő furaton keresztül a motor feltölti motorolajjal (olajnyomás 4-6 bar), a megfelelő irányba kitágul, ezáltal szinte nullára csökkenti a hézagokat. Amikor a vezérműtengely bütyök el kezdi nyomni két dolog áll fenn. A folyadékok tulajdonképpen összenyomhatatlanok, valamint a hidrotőke elmozdulásával lezárul az átömlő furat (nem lesz egymással szemben a hidrotőke furata és a hengerfejben levő átömlő furat). A szelepek a bütykök profilját fogják követni.
Ez hideg és meleg, új és kopotabb motornál is jól működik. Egyedül indításkor, az első 2-3 főtengely fordulatnál (amíg nincs olajnyomás) zajos.
Hidrotőke
Kritikus, hogy amikor zárva kell lenniük a szelepeknek, tényleg zárva legyenek. Ha nyitva maradnak, óriási lesz a munkaütem vesztesége, huzamosabb idő alatt beéghet a szeleptányér és a szelepülék. Ez túl szűk szelephézagok esetén állhat elő, hidrotőkék használatával kizárt (((más miatt még előfodulhatt))).
Másik véglet: később nyit és/vagy hamarabb zár a szelep mint kellene. Túl nagy a szelephézag, pl. a hidrotőke nem képes kiegyenlíteni (elereszti az olajat vagy sérült a belső szerkezete). A nem optimális hézagok miatti némi plussz kopást leszámítva, zajosságot és teljesítmény veszteséget okoz. -
dokar
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
nem, astra f

-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Hova lett a válaszom??? Egyszer már írtam?
Na mindegy! Azért a nyomást méresd meg, mert a lámpa akkor is elalszik, ha minimális a nyomás. Egyszerű művelet. Olajgomba kiteker, mérőóra beteker, motor beindít.
-
fero02
nagyúr
válasz
pempellini
üzenetére
Tuti, h a motorból jön az a bizonyos vmi? Csak mert azt írtad, h 5-600m megtételéig csinálja...ergo az menet közben van. Csak emelt fordulatú elindulsánál jelentkezik, vagy ha alapjáraton gurítod meg is csinálja? Csak első indítás után csinálja hidegen, vagy melegen is játsza?
-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
78 ezer km-nél csattog a hidrotőke
Én kizártnak tartom. Általában 2-300 ezer után kezdenek el,(ha elkezdenek egyáltalán) mikor hitvány olajjal jár valaki, esetleg extrém esetekben hamarabb, ha nem szokta lecserélni. Én méretnék egy olajnyomást az autódon, mielőtt bárminek is nekiállok, illetve e computer kiolvasást, hogy áll a kilóméterekkel a szekér.(már, ha használtan vettétek) -
fero02
nagyúr
válasz
pempellini
üzenetére
A hidrotőke csattogása nem fordulatszám függő.
Nekem is hangoskodik vmelyik...
marsu: Toyota Yaris és Fiat Punto a választék...

-
helkis
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
nem, astraG. metadon?
gondolom metabond-ot akartál írni..
-
helkis
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
márka szvsz majdnem mindegy, csak full szintetikus legyen.. én az erős városi használat miatt 10kkm-enként cserélem 5w30-as gyári-olajat, nem eszi, jól elvan vele..
persze más véleményeket is hallgass meg..
-
helkis
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
azért hallod csatogósnak, mert láncos a vezérmű. ergo nem kell szíjjcserére járnod 60kkm-enként.. az össze twinport ilyen. ezvan. esetleg nézesd meg valakivel, végülis én innen nem hallom

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de anno z12xe-hez én nem találtam utángyártottat, nekem kompletten a teljes szivattyúházat/kartelt is cserélni kellett. Felújító

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én kizártnak tartom. Általában 2-300 ezer után kezdenek el,(ha elkezdenek egyáltalán) mikor hitvány olajjal jár valaki, esetleg extrém esetekben hamarabb, ha nem szokta lecserélni. Én méretnék egy olajnyomást az autódon, mielőtt bárminek is nekiállok, illetve e computer kiolvasást, hogy áll a kilóméterekkel a szekér.(már, ha használtan vettétek)