- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #37413 üzenetére
2 beach chair, egy uveg viz, nemi szen a BBQhoz, potkerek+emelo es a AAA telefonszama
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #37415 üzenetére
Közben rákerestem, mi itt laktunk: [link]. Ez jó hely volt, de sokkal többet nem tudok róla, mert a cég rendezte/fizette. Ráadásul nem is Krakkó, mert nekünk a város mellett, Niepolomiceben volt programunk. Angolul beszéltek, a kaja jó volt, a szoba kimondottan szép és igényes. Sőt, a hely jellegéből adódóan elég különleges is, bár akkor éppen felújították a mellette lévő teret, ami miatt kicsit körben lehetett csak megközelíteni. Mondjuk nekem az is rémlik, hogy régebben még beszélt angolul a honlapjuk is...
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #37395 üzenetére
Javaslom még az ablaktörő kalapácsot. Főnökömnek volt a 4 automata ablakos központizáras kocsiban.
Ugyanis.
Tételezzük fel, hogy egy rossz környéken autózol, és a lámpáknál kellemetlen alakok tudják érintésközeli távolságra megközelíteni az autót. Ezért bezárod a központit, ne tudják kinyitni az ajtót. Felhúzod az összes ablakot, hogy ne is köpjenek be amikor nem adsz aprót. Ezek után elindulsz, és váratlanul belezuhansz egy csatornába, (tengerbe, folyóba, stb..) és elmerül az autó az akksiig, zárlatot okozva. Ettől megbénul az összes elektronika, tehát nem tudod letekerni az ablakot, de a központi zár sem nyit. Na ekkor lenyúlsz az ülés alá a kalapácsért, ripityára töröd az ablakot, és kiúszol még mielőtt teljesen elmerül a kocsi.
Mindazonáltal egy darab 15 x 35 cm-es sima deszka nálam is figyel a pótkerék mellett, ha túl laza(göröngyös, stb.) talajon kellene felemelni a kocsit kerékcseréhez. Valamint van még egy pokróc(takaró) ami főleg télen lehet hasznos, viszont még eddig csak nyáron volt leterítve valami kellemes csendes, kihalt, romantikus helyen, hogy ráfeküdjek valakivel (illetve valakikkel). A tűzoltóspray evidens. Papírtörlő, budipapír, melóskesztyű, fagyasztott áru váratlan vásárlása esetére hővédős szatyor (thermoszatyor vagymi), hátszóval effélék.
-
tbs
addikt
válasz
Kemény vagy! Bandus +1...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Nekem is van, de bele van bugyolálva a poroltó, hogy ha felrobban a tűző napon álló felforrósodott kocsiban, akkor lehetőleg védjen valamennyit
Hátrány, hogy ilyen esetben nem egy mozdulat kirántani. Amúgy tényleg ér valamit egy ilyen energiájú ütközésnél az a vékony anyag?
-
válasz
te aztán felkészültél a cserbenhagyásos gázolás nyomainak eltakarításához
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #37386 üzenetére
És a casco sem fizet rá...
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #37386 üzenetére
A zidőjárás bosszúja.
Jah, láttunk mi is utána horpadozott járgányokat. (Párat csak.)
Csodálkoztam is - otthon jól átnéztem, de semmi.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid #37373 üzenetére
En 2007ben vegeztem VGA szakon, azota sem pcm sem pc alkatreszem nem nagyon van hasznalhato, persze ehhez hozzajarul hogy nem is jatszom semmivel kb azota. Ennek megfeleloen en mar semmilyen pc alkatresz tekinteteben nem nevezhetem magam kompetensnek meg veletlenul sem
-
válasz
parandroid #37373 üzenetére
Itten nézelődj
Jó kis kártya "volt" az -
Winner_hun
félisten
válasz
parandroid #37318 üzenetére
Lehet lenne majd 1-2 apróság hozzátok ha nem gond
-
ladybug
őstag
válasz
parandroid #37284 üzenetére
Valljuk be őszintén - hogy ne csak a nyafogás menjen -, hogy tanultunk a dologból és most veszünk 2 Happy Mealt (a játékot természetesen megosztják, mindenki maga választ), amiből Borka megeszik másfelet, én meg felet, Réka kap egy Big Macet Fantával, te kettő Big Macet, és megeszed a maradékot. És tényleg nem gyakran megyünk, mert tudjuk, hogy amit én készítek jobb, olcsóbb és nem kell komplett ruhacserét végrehajtani utána. Az egyik problémám a mekibe járás miatt (de általában az étterembe járás miatt), hogy teleszívja a ruhám az ételszagot, és utána mindent ki kell mosni és hajat is kell mosnom. Gyakorlatilag teljes fertőtlenítést kell végezni.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid #37269 üzenetére
Kerlek nyugtass meg, hogy csak alkalmankent tevedtek be gyerekekkel egyutt az ilyen moslekaruldakba...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #37224 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy hosszú évek (5) óta bárhol bárkinek bármilyen FF-t telepítek, az első két addon az ABP és a Flashblock. Tehát a Fplayer fent van, mert sokszor kell, de alapból blokkolja a Flashblock, kattintásra tölt csak be.
Viszont van ami ezeken is keresztülverekszi magát. -
válasz
parandroid #37163 üzenetére
egyáltalán nem vezetői pozícióról beszéltem. és olyan hű de extra követelmények sincsenek.
párizsban pedig a lakásárak szerintem a legmagasabbak london és moszkva után, és mivel nem akarnék minden nap órákat metrózni vagy vonatozni, ezért ehhez közeli kecó kell, ahonnan gyorsan megközelíthető az eiffel torony és környéke, ott meg bizony ilyenek az árak.
németországba is lenne esetelgesen lehetőség kimenni, ott ennek kb a felét kapnám, münchen környékén (viszont fizetik a lakást), ez a b-terv, ha az elsődleges nem jön össze.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #37132 üzenetére
Orvosi ,mernoki teruleten nem elkepzelhetetlen azert sem nalatok, sem itt, de nem egy olyan embernek , aki epp most jott ki az MSC-rol. De nem is olyannak, aki 3 eve vegezte el.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #37132 üzenetére
Na végre leírja valaki.
Arról van szó, hogy vannak dolgok, amikban csak a bennszülöttek igazán pengék, mert ők ismerik a helyet és a helyi szokásokat, szabályokat. És amúgy - bár ez kimondatlan - pont ezért a bevándorlóknak hajlamosabbak (sokkal) kevesebbet fizetni.
PErsze, ha valaki zseni, vagy valami nagyon specko, és mobilizálható tudása van, akkor lehet kiemelkedő külföldön is.
Lehet, Bandus megvalósítja itt a plazmafúziót, aztán ki tudja
@Bobsys: el tudom képzelni :
Én ugye mindenről excel-t vezetek, és tegnap pont megnyitottam azt az excel-t, amiben benne van, hogy mennyi adót fizettem az elmúlt 8 évben, mennyi kamatot fizettem a lakáshitelem után, mennyibe került a lakás megszerzése (illeték, ügyvéd, közjegyző, stb.), felújítása, mennyit buktam a csodás unit-link életbiztosításon, és mennyi volt a rezsim, stb.Nem volt őszinte a mosolyom, mert ezekből nagyjából - emelkedjünk Montoya-i magasságokba - 2-3 Lexus kijött volna. Nem használt, hanem új.
Sőt, csak az adó a lakásom árának a másfélszerese.
És ez még nem teljes statisztika, mert ebben nincs benne az első munkaviszonyom ~12 évvel ezelőtt (pedig akkor is dolgoztam egy évet), és ugye, nincs benne az ÁFA, amit minden után befizetsz, és nincs benne a jövedéki adó (amit minden tankoláskor, vagy minden üveg sör-, bor, vagy pálinka vételekor betolsz a közösbe).
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #37103 üzenetére
...a mostani lakást is csak úgy kaptuk meg, hogy azonos neműek a gyerekek, ezért alhatnak egy szobában.
Keresem az állam, ha nem gond... Mégis mi a fenét képzelnek ezek a nyugat-európaiak a testvérekről?
-
válasz
parandroid #37103 üzenetére
Igen, igy meg lehet csinalni. Nekunk ez nem volt opcio sajnos, konkretan 3 nap alatt kellett lakast talalni. Ahhoz kepest eleg szerencsesek vagyunk. Az mondjuk segitett, hogy mindkettonknek volt munkaja, kaptunk referenciat helybol (ismert helyi emberektol marmint)
-
válasz
parandroid #37086 üzenetére
Az Ikeaban itt van 50 euroert hazhozszallitas, ami nagyon barati (foleg, a tenyleg majd' mindent megveszel egy menetben).
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid #37086 üzenetére
Mindennel tisztában voltam, csak a provízióval nem.
Viszlát: Akkor én is azt mondanám, amit montoja.
-
válasz
parandroid #37022 üzenetére
náluk nincsen sajnos.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #37034 üzenetére
Nincs szükségem hangmintára, viszont én is szeretnék venni majd egy fúrót és pont fürdőszoba-csempe átfúrása az első feladat vele (zuhanyfüggöny feltétele).
Eddig én is mindig haveroktól kölcsönkért Hiltivel oldottam meg, de mindig macera kölcsönkérni/visszaadni stb., stb.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #36895 üzenetére
Finánc kifejezéssel nincs bajom, az adóellenőr, okés, legyen. De a financiálisra annyival szebb kifejezés a pénzügyi, minek kell az undorítót használni, ha ott a szép?
Katica: nincs nekem olyan tartalmas bankszámlám, hogy Dr. Thornton Poole-ok járjanak nálam.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #36853 üzenetére
Nagyszerű! Végre értelmet nyer a topik.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36806 üzenetére
Na, én meg tizenötször, úgyhogy biztos elfogult vagyok.
Lengyelország viszont kimondottan nyugisnak tűnt, persze lehet, hogy ez főként a soha véget nem érő záróvonal miatt volt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36784 üzenetére
"Szlovákiában beteg módon betart mindenki minden szabályt "
érdekes. Ezt honnan vetted?
tapasztalataim alapján a szlovákok pl. símán leszarják, hogy városban 50-nel lehet menni, 70-80-nal dönget mindenki lakott területen is...
Ettől függetlenül magyarként érdemes mindent betartani, mert a rendőrök utaznak a magyarokra, engem pl. még csak szlovák rendőr büntetett meg, általában jogtalanul.
@Viszlát: emlékszem, régen volt olyan, hogy 600 Ft volt a matrica
nyilván azóta drágultak, meg nőtt az autópályák hossza is. De mondom, símán ki lehet kerülni a fizetős szakaszt, és legalább 5 perccel tovább tart.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #36784 üzenetére
Köszi szépen, ez igen alapos volt
Viszont a fizetős utakra nem is gondoltam. Azokat feladat lesz vagy elkerülni vagy kifzetni az útdíjat ha muszáj. Mi van, ha benézem a táblát?
Hogy vannak ezek kitáblázva, és mi a nyerő taktika? Itthon tudom, hogy mi fizetős, és mi nem, de ha nem tudnám, lehet ráfutnék. Van egy tábla, aztán oszd be, ha nem veszed észre IJ
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #36641 üzenetére
hm nekme nem tűnt fel, de tényleg, okt közepén vettem 9900-ért az most kb. 16-17K
proci kb. ugyan annyi, lapot meg nem keresem ki -
tbs
addikt
válasz
parandroid #36641 üzenetére
Egyéb nyűgöm: mosdó lefolyó ki/beszereléshez van-é vmi célszerszám, mert nem bírom leszedni/kiszedni. (Az a rész problémás, ahol a teknőből lefolyik a víz.)
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36579 üzenetére
Veszprem megye, Varpalota vonzaskorzeteben.
Mas: csak nekem ugral fel minden masodik klikkre ez a kozvelemenykutasasos hulyeseg? Vagy mindenki blokkolja a reklamokat?
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36579 üzenetére
a sötét már elmúlt Zalában
Amúgy PEsten én sem tapasztaltam áramszüntetet sok éven át. Most télen volt egy több órás, persze reggel, amikor mindenki ment volna dolgozni, de még sötét volt...
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36576 üzenetére
Ez Zala, ugye? Nagyon komoly...
Már csak azért is, mert itt mifelénk, kis kétezres faluban is már tizeniksz éve rendes csillagpontos kiépítés van, net akkor nem volt amikor elromlott a modem, de a legutóbbi áramszünet is a 2006-os nagy viharban volt.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #36560 üzenetére
A bbc-s sorozatot nem lattam, de azt igen, amirol kukac beszel. Annal volt az, hogy esm occse epp bejott a szobaba, es megkerdezte Esm mi a f...t keres abban a filmben?
Amugy nem oulok, meg akartam szivatni esmt, azt mondja, itt mindig szmotyi ido van, hogy majd lovok napsuteses kepeket, erre tessek. Szmotyi ido van.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36564 üzenetére
én is úgy láttam anno, hogy Mastercardot mindenhol elfogadnak.
Az egyedüli hely, ahol nem, az Ausztriában a Hofer/Aldi /Lidl üzletek, ahol vmiért csak maestro-t fogadnak el... -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36557 üzenetére
hát ja.
de ugye nem vagy depis..? :-) -
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36318 üzenetére
A gondom mindössze annyi, hogy az ilyetén hasonlítgatás leginkább annyiból áll, hogy bezzeg <a user aktuális tartózkodási helyén> mennyivel jobb, mennyivel másabb. Ha ilyen összehasonlításról van szó, akkor továbbra is tartom a véleményem, hogy semmi értelme egy Németországhoz, vagy bármelyik gazdasági nagyhatalomhoz hasonlítgatni a miénket, semmi jót nem szül, csak háborgást és elégedetlenséget. Bár ennek se látom sok értelmét, de ha ilyenről van szó, akkor azt mondom keressünk a miénkhez hasonló múlttal rendelkező országot és nézzük meg ők hogyan teljesítenek.
Persze ha motívációról van szó, meg a jövőkép kialakításáról, akkor már más a helyzet, de ilyenről meg nagyon ritkán hallok, mert ugye ez nem csupán hangzatos frázisok csattogtatásából áll, hanem kőkemény meló. Első körben fel kell mérni, hogy az adott helyen bevált módszert milyen változtatásokkal lehet átültetni. Kapásból itt el szokott bukni a mutatvány, mert az elmúlt 20 évben MO legnagyobb baja a múltban rekedtség mellett az eszetlen nyugat-majmolás volt, ami legalább annyi kárt okoz(ott), mint az átkosban magunkévá tett erkölcsi és mentális hozzáállás.
Egészen konkrétan egy embertől hallok olyat, hogy a tervezett külföldi tapasztalatszerzéssel egyértelműen az a célja, hogy azokat az ország, a magyar nép hasznára fordítsa. Őt is elég nehéz komolyan vennem, mert fiatal és szegény, márpedig akárki akar itt bármit is elérni, ahhoz brutális kapcsolatrendszer és böszme sok pénz kell. Meg még egy rahedli pénz. Ráadásul ki tudja, hogy mi lesz itt pár év múlva, mikor nagyjából azt is nehéz belőni, hogy a mostani degenerált banda mit talál ki holnap...
Egyébként hogy lehet az, hogy egyetlen német sem ment még innen úgy haza, hogy "Te, ezek mosnak kezet kis és nagy dolog után is, lehet nekünk is el kéne kezdeni..." ?
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #36331 üzenetére
Hideg van nalatok [link]
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36334 üzenetére
én csak tavaszt szeretnék. a kánikula ráér később is.
én már egy hete megrohadok öltönyben.... -
Winner_hun
félisten
válasz
parandroid #36331 üzenetére
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36290 üzenetére
No de éppen ez is arról beszél, hogy milyen iszonyatos szakadék van a két ország között, nem csak a gyakorlatban megmutatkozó dolgokban, hanem felfogásban is. Nem nagyon olvasgatok a témában, de biztosan vannak tanulmányok és fejtegetések arról, hogy tulajdonképpen miként is lehetne levetni több évtizednyi kommunizmus belénk taposott nyomát, pszichikai terhét és deformáló hatásait mind egyéni, mind társadalmi szinten. Az angolokat is kiosztom rendszeresen, hogy hanyagolják a lenéző dumákat, majd akkor pattogjanak ha végigszenvedtek 40 évnyi módszeres rombolást. Lehet, hogy csak én nem látom, de úgy vélem ez sokkal komolyabb dolog volt annál, hogy holmi politikai kérdéssé degradálva gondoljunk csak rá.
Abban biztos vagyok, hogy a nem szűnő fikázás, ostorozás és hasonlítgatás semmiképpen sem fog változtatni ezen. Főleg, hogy teljesen irracionális dolog a nyugathoz mérni magunkat.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #36290 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Sajnos ebben az orszagban ez a divat.
Lathato sokszor a kiskereskedokon is, hogy annyira pofatlanul dragan probalnak dolgokat eladni, hogy ott az arerzekenyseg mar reg 1 folotti. Tehat 20% arcsokkentes eseten lenne 40% forgalomnovekedesuk, de nem, akkor is inkabb dragan adjak. Itt mindenki holnapra akar sok penzt. Ilyen az allam is: doglott lovon a ketharmados nyereg is lotyog... -
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36279 üzenetére
Orszagosan nem merek nyilatkozni, de a varpalotai okmanyirodaban mar tavaly nyar ota lehet bankkartyaval fizetni az illetekeket, miegymast.
Amugy meg teljesen felesleges az Unio leggazdagabb orszagahoz hasonlitgatni MO-t, de ez nagyon mas teszta.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #36282 üzenetére
Én vagy utalok, vagy bemegyek a szolgáltatóhoz hitelkártyával kifizetni (mert az vásárlásnak minősül és Wizzair-pontokat kapok érte -> a 2011-es és a most május legelején esedékes londoni kiruccanáshoz is részben azok beváltásával vettem repjegyet).
Postán szerintem 5-6 éve álltam sorba/fizettem utoljára sárga csekket magamnak. (Anyám máig inkább lemegy a lakásától 50 méterre lévő kispostára, mert nem használ netbankot, a bankfiók meg messzebb van.
)
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36282 üzenetére
Én már 2001-ben is utaltam a sárga csekket
Ui. a kedvencem az volt, amikor olyan ~6 éve a raiffeisen csinált sárga-csekk menüpontot a kedves vizuális felhasználóknak, ott volt a sárga csekk képe, és mindenki töltögethette a rublikákat
nem tudom, megvan-e még, de hatalmas ötlet, a sötét magyaroknak -
bobsys
veterán
válasz
Most kepzeld el hogy visszaesne a posta sarga csekk forgalma, ha bevezetnek a bankartyas fizetest (ami nagyjabol mindenhol mashol letezik)
Meg kell jegyeznem Floridaban az autoatiraskor csak keszpenzt vagy bank csekket fogadtak el
-
Tim82
félisten
válasz
Azért ezt a részt már megoldották a sorszámos cetlit kiadó automatával, ahol kiválasztod a megfelelő menüpontot. Most már az összes nagyobb postán, illetve okmányirodánál is (Budapesten legalábbis).
Persze, ha jól rémlik, bankkártyával okmányirodán továbbra sem lehet fizetni, postán csekket kártyával fizetni meg nem vásárlásnak, hanem készpénzfelvételnek minősül. (Ebben az a vicces, hogy ha mondjuk egy szolgáltatói csekket a szolgáltató személyes ügyfélszolgálatán fizetek be bankkártyával, az meg vásárlásnak.
)
Btw, 2009/2010-ben a két évnél régebbi okmánybélyegeket már nem lehetett visszaváltani.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid #36193 üzenetére
Csak Win-es gépen illetve mediaplayer-ben lesz használva a pendrive,szóval nem gond az NTFS.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36078 üzenetére
jajjmár.
a hobbitok ügyesek, megoldják a lábujjukkal -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36024 üzenetére
jaja, de nyaraláskor azért még megvan a fíling
ui. amúgy tavaly már szállást is úgy választottam, hogy legyen plazmatévé...
vittem médialejátszót meg hdmi-kábelt, nagyon király volt@Viszlát: ne sértődjél már, elbeszéltek egymás mellett
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #35810 üzenetére
én is kapott bútorok között élek már 6 éve.
egy részüket szeretem, egy részüket meg nem, de ha másikat akarnék venni, egy vagyonba kerülne. persze előbb-utóbb muszáj lesz...
csak azt már nem itt, hanem egy másik lakásban gondoltam. -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #35777 üzenetére
"autóversenynek álcázott gumikímélő és benzinkímélő viadal"
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #35762 üzenetére
Ki. +3év 25eFt volt. De már az is lejárt. Kidobott pénz volt.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #35730 üzenetére
Ti merrefele vagytok? Majus elejen Koln kornyekere atugrom
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #35725 üzenetére
Magyar bankból utalni bárhova már más kérdés
Engem elegge megszivattott a magyar bank mikor utaltam penzt Ausztraliaba, mielott kikoltoztunk volna. Bementem a fiokba aztan meg felhivtam az ugyfelszolgalatot es atnyalaztam az ASZF 90 oldalat mielott utaltam volna ugyanis USD szamlarol ment az utalas. Direkt megkerdeztem, hogy hogyan mukodik. USD->AUD es kez vagy USD->HUF->AUD lesz valtas mielott elindul a vilag masik felebe? A fiokban es telefonon is mondtak, hogy USD->AUD konverzio lesz es kesz, az ASZF meg nem mondott semmit.
Elutaltam a trillio USDt es termeszetesen atvaltottak forintra majd forintrol Ozzi dolarra ami kurva sok penzbe kerult, sokott kaptam.
Telefonaltam meg visszamentem a fiokba es hat ez van, nem tudnak mit csinalni.
Irtam egy masfel oldalas levelet, fogyaszto megtevesztese, torvenyi idezetek stb., elkuldtem es a 30. nap lejarta elott a dupla konverzio miatti extra penzt visszaraktak a szamlara, de termeszetesen bocsanatot azt nem kertek. -
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #35705 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #35329 üzenetére
Ja nem, még egyáltalán nem kezdtem el, csak mivel eddig kimaradt, szeretném bepótolni.
Big Bang Theory-t nem is nagyon néztem, annyira nem jött be, szerintem ugyanúgy hamar tudtak önismételni, mint a HIMYM.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parandroid #35184 üzenetére
Nem tűnt el csak átalakult.
Fél nap és visszakerül. -
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #34977 üzenetére
Épp most beszéltem otthoniakkal, Fejér és Veszprém megye határán, a havazás közepén csücsülnek, minden út járható, már délután sóztak. De érted, erről nem fogsz a neten képet találni, mert nincs hírértéke, csak azokról az utakról amiket nem takarítottak. Esetleg valami világvégi útról van szó főútnak behazudva, vagy éppen chicago-i hóviharból átvett képekkel ámítanak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #34977 üzenetére
pedig van hókotró, csak azt ilyenkor nem használják, mert kopik. különben is, a következő elszámolási időszak még odébb van, a jelenlegibe meg nem lett betervezve. ezt most télen tényleg eljátszották Debrecenben.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid #34966 üzenetére
Tartos tejet mar te se vegyel
Netscape Navigator, fiatalok azt sem tudjak mi volt az
Penteken jott be hozzam a belso szervizes gyerek, azt mondja szetszedett egy pc-t de nincsen benne processzor
Mondom hozza az alaplapot, hozta is, ehun-e: AMD 386 SX -33
Nem tudta mi az, azt hitte az elso PC processor a Pentium volt. -
válasz
parandroid #34940 üzenetére
a)
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34894 üzenetére
Kulfoldi lepetlepedes intezese uj fejlemenyekhez erkezett.
Ma kaptam egy levelet a Pest Megyei Kormanyhivataltol amiben az uj lakcimkartyam lapult. A lakohely rublikaban a kulfoldi cim szavak szerepelnek. -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
parandroid #34894 üzenetére
Nem az én témám ha megnézed, akkor láthatod, hogy a Békéscsaba topicban írták..aztán olvasd én mit írtam ott erre
-
válasz
parandroid #34891 üzenetére
Ejj, ez nagyon impressziv.
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #34697 üzenetére
HI!
na majdnek:- )))
udv
neduddki
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid #34691 üzenetére
Hát a vicc az, hogy a lakásszövetkezetet hívtam és ők mondták. Amit akkor se értettem. Illetve azt sem, hogy miért kezelnek mindig ellenségként ha valamit megkérdezek.
MOndjuk az is vicc,hogy semmit nem lehet nekik mondani, mert reflexből perelnek be, ha másért nem, rágalmazásért.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #34684 üzenetére
http://ptk2013.hu/uj-ptk-torvenyjavaslat/uj-ptk-torvenyjavaslat-iv-konyv-csaladjog/711
4:160. § [A gyermek gondozása, lakóhelyének és tartózkodási helyének meghatározása]
(1) A szülők joga és kötelezettsége, hogy a gyermeket gondozzák, a gyermek megélhetéséhez és felnevelkedéséhez szükséges feltételeket biztosítsák.
(2) A szülők a saját háztartásukban kötelesek a gyermekük lakhatását biztosítani. A gyermek lakóhelye – ha a bíróság vagy a gyámhatóság eltérően nem rendelkezik – a szülei lakása akkor is, ha a gyermek átmenetileg máshol tartózkodik.
(3) A szülő vagy a gyámhatóság a gyermek kiadását követelheti attól, aki a gyermeket jogtalanul tartja magánál.
(4) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az érdekeivel nem ellentétes. A szülők lakóhelyének vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási hely elhagyása önmagában a szülői felügyeletet – a személyes gondozás és nevelés kivételével – nem érinti.
(5) A gyermek huzamos időn át – így tanulmányok folytatása, munkavállalás vagy más hasonló célból – önállóan vagy egyik szülőjével mindkét szülő egyetértésével tartózkodhat külföldön.
(6) A gyermek letelepedés céljából történő külföldre távozásához erre vonatkozó szülői engedély szükséges."Ditke2013. február 11. 23:17
Várjuk ki a végét. Reméljük, hogy úgy fogják értelmezni ahogy szeretnénk. :-)"p
-
válasz
parandroid #34684 üzenetére
Te melyik orszagban...?
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34654 üzenetére
Nem ertem. Eddig azt olvastam, hogy nem voltak lezarva az utak, M1 autopalyara fel lehetett menni, most meg az olvasom, hogy lezartak az utakat.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34617 üzenetére
Teljesen bizony. Es nem szabadulsz
BTW 2 honapja mar megkapta a kovetseg a papirokat de azota hiruket sem hallottamSzerk: Ma voltam szemvizsgalaton es megrendeltem az uj szemuvegem. Biztosito fizette a szemuveg+lencse picit tobb mint a felet, a vizsgalatot pedig 100%ban teritette.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #34609 üzenetére
simplicity ezerrel.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #34612 üzenetére
alapból mindenhol kérnek lakcímkártyát, pl bankban is.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #34581 üzenetére
van, akit árokbacsúszásért 15 ezerre büntettek a rend derék őrei, ahelyett, hogy kihúzták volna. agyrém. [link]
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
parandroid #34571 üzenetére
tavaly március 15-én én is lovas felvonuló voltam
jó buli volt. -
Csyppa
senior tag
válasz
parandroid #34568 üzenetére
Lehet az a baj, hogy van a neveden autó. Nálunk a családban csak az nem kapott, akinek van. Komolyan.
-
Tim82
félisten
válasz
-
válasz
Szori
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #34539 üzenetére
Tegnap közlekedtem az M3-on, és az volt a nagy szerencse, hogy ott nem esett a hó, ugyanis már az eső és a brutális széllökések is sokszor eléggé megnehezítették a közlekedést. Tényleg 100km/h fölötti sebességű oldalszelek voltak néhol, ha ez hóval találkozik, percek alatt dombot épít belőle.
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #34539 üzenetére
Nem olvastam el az egész index cikket, csak amit bemásoltál belőle, de megnéztem volna azt a munkáltatót aki mosolyogva fogadja a hírt tegnap reggel a munkavállalóitól, hogy bocsi, ma nem megyek be dolgozni, mert ideér az egész Európában tomboló hidegfront, elképzelhető, hogy sem autóval, sem tömegközlekedéssel nem lehet majd hazajutni munka után.
Ja egyébként hókotró a hófúvásban pofon a sz*rnak.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #34537 üzenetére
Azért ez csúnya, de az az érzésem, hogy ha nem álltak volna ott ugyanazok az autók egész éjjel, hanem néha jár arra egy hókotró is, akkor nem jut el a dolog idáig.
Szerk.: zalai vagyok, ismerem a környéket, dimbes-dombos vidék, jellemzően erős széllel a csőszerű völgyek miatt, minden télen gondot jelent a hófúvás, közel az Alpok, azért Vass-Zala, meg északabbra Sopron környéke mindig kap a jóból. Északabbra a Kisalföld meg ugye alapból szeles.
Épp most olvastam az indexen egy posztot, aminek az alapfelvetésével és a hangnemével nem értek ugyan egyet, de sok mindenben igaza van:
"Mégis milyen tájékoztatást kellene adni az elakadt autósoknak? Menjen végig valaki az autópályákon, és szóljon be mindenkinek az ablakon, hogy havazik? Napok óta ezzel van tele a sajtó, hogy mi van egész Nyugat-Európában. És azzal, hogy ez most érkezik ide hozzánk. Személy szerint mindenkit sajnálok, aki ilyen kellemetlen helyzetbe került, de erről csak saját maga tehet. Akkor viszont ne panaszkodjon, hogy őt nem téjékoztatták. De igen! És időben."
Hétfő óta ez megy már egész Európában, őket még meglepte (különösen a Belgákat, Hollandokat, meg Ny-Franciaországot), de Mo-ra csak most ért oda, lett volna idő felkészülni. Tisztában vagyok azzal, hogy a magyar közútkezelés sem anyagilag, sem eszközökben nincs úgy felszerelve és felkészülve az ilyesmire, mint a fejlettebb orzságok (márpedig ezen a télen azért volt probléma és hó bőven), de valahogy az emberekben sem tudatosul kellőképpen, hogy mivel jár a tél, és mindenkit jobban érdekelnek a politikai hírek, meg a pénzügyi gondok, mint a tényleges és szükséges elfoglaltságok. Most olvasom pl, hogy végre eszükbe jutott, hogy van még Mo-n hadsereg, talán még működő gépparkkal. Tudom, hogy a sorállomány megszűnése nagy érvágás a katasztrófavédelemnek (ingyen munkaerő, akivel bármit meg lehetett csináltatni - hozzáteszem, ahogy beszámolókból hallottam, a kiskatonák is szívesebben mentettek hóban, meg árvíznél, mint szívtak és unatkoztak a laktanyákban), de ha egy jól kialakított, önkéntességen alapuló hálózatot sikerült volna létrehozni helyette, meg egy alap hivatásos állományt (ha másért nem, akár a speciális járművek karbantartására, üzemeltetésére), azzal többre mentek volna, mint az állandó hisztivel a Grippenbeszerzések körül...
p
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid #34537 üzenetére
Nem önmagában a hó a baj, hanem ha vele párosul az erős, akár 100 km/h-s szél, ami percek alatt épít hótorlaszokat, korlátozza a látási viszonyokat, és leszaggatja a vezetékeket. Az áramkimaradás miatt voltak a legnagyobb késések vasúton, mert áram nélkül nem nagyon megy a vonat sem. Rengeteg kamion elakadt, keresztbefordult, akadályokat képezve a pályákon, főutakon, onnantól megáll a sor, menteni is nehéz ezeket, mert nem lehet megközelíteni. A legtöbb probléma Zala és Fejér megyében van, pedig máshol is esett nagy mennyiségű hó, akkor nem mindenhol hülyék a közlekedők, csak ott? Lehet, hogy tényleg kirívóan zord idő volt ott. Sok minden(ki)t lehet hibáztatni, és kell is, de elég pitiáner dolog lenne a bajba jutott embereket.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34477 üzenetére
2 hete 7-10 fok van napközt, 1-2 éjszaka. A fűtött garázs, és a melóhely között kell ingáznom.
A következő 3 hétben 10-12 fok lesz napközt, 3-4 éjszaka. A fűtött garázs és a melóhely között kell majd ingáznom.
Most két napig -10 fok lesz, hóesés, hófúvás, jég, fagy. Na melyik két napban kell hosszabb útra mennem, és szabad ég alatt tárolni a kocsit? -
Tim82
félisten
válasz
parandroid #34477 üzenetére
Igen, ebben is el vagyunk maradva a művelt Nyugattól.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #34122 üzenetére
Merre éltek? UK?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34122 üzenetére
Itthon először rengeteg érv volt a konyhai páraelszívó ellen, ahogy a légkondi ellen is. Most hogy mindkettő megvan, semmi nem valósult meg a félelmekből, viszont rengeteg pozitív hozadékuk van. Ááá, nem is kell az igazából annyira. Ez minden beruházás alap ellenérve
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34051 üzenetére
Megvettétek-e már a páraterminátort?
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #33760 üzenetére
gyere velünk leszbibárba, tán még hazaérsz holnapig..!
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
parandroid #33760 üzenetére
Na akkor engem se hagyjatok, mert sírva fakadok
-
Mawyx
őstag
válasz
parandroid #33718 üzenetére
ejj, ez ütött
-
Tim82
félisten
válasz
Szerintem meg egy laptopnak nem kötelező feketének lennie - mondom ezt hosszú távú Thinkpad-userként.
Pl. ez rohadtul jól néz ki. [link]
Szerk.: ja bocs, off, nehogy már a fótosmacska jól járjon.
-
fokukac
nagyúr
válasz
mostantól szólítsuk csak BeigeSoul-nak...!
))
-
Dylen
senior tag
válasz
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #33607 üzenetére
kurvajó ez a reklám
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid #33607 üzenetére
neduddki: nhh?
Ezt még én sem tudtam dekódolni. Szégyen vagyok a családomra. -
Dylen
senior tag
válasz
parandroid #33540 üzenetére
A lényeg nem ez, hanem hogy mikor!
Blacksoul: élvezném én, ha szakadna...de nem teszi
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #33537 üzenetére
Itt egyik sincs, viszont utalasnal felhiv az automata telefonon, ha uj kedvezmenyezettet adok meg.
Otthon a raiffeisennel meg uk-s telora kertem az azonositast. Cibnel meg token van, ami a huf melletti fontszamlam miatt vegul fizetos lett , 52 ft havonta.
-
Lortech
addikt
válasz
A belépéshez nem kötelező a mobil aláírás, csak tranzakciók indításához (jan 1-től).
-
kraftxld
félisten
válasz
Itt a helyi netbank nagyon komoly, se sms ellenőrző kód, se semmi, ráadásul a jelszónál tök mindegy, hogy kis vagy nagybetűk vannak-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest