Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #47951 üzenetére
SZéntablettát nyugodtan bevehet, mert az nem fogja meg az igazi fosást (tapasztalat), ellenben megköti a káros mikroorganizmusokat is.
Amit ne vegyen be az a hasfogó tabletta (Lopedium és társai), ami úgy szünteti meg a hasmenést, hogy kvázi ideiglenesen lebénítja a bél izmait. Na, ez az, ami káros, és valóban, bent tartja a fertőzést is.
Ui. ezt az orvos barátom mondta, és teszteltem, sokszor sajnos.
-
válasz
DeFranco #47951 üzenetére
Egész nap várrtam, biztos kijött, aminek ki kell.
(#47954) DeFranco
Sajnos nincs szabad 2-3 napom, ha hétvége, vagy ünnepek környékén történt volna, akkor nem lenne probléma. Miután bevettem, most hihetetlenül melegem van, meg minden, ez alapján gondolom, hogy már rendben leszek
Azon gondolkodom, hogy kamilla tea és háztartási keksz nyammogása éjszaka gondolom ilyen esetekben is rendben van. Értelemszerűen nem tervezem, hogy nekiállok tömni a kínai kaját meg a rántott húst -
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #45796 üzenetére
Hehe.
Még két meeting volt az ügyben és heves fejtörés után arra jutottak, hogy akkor inkább nem írnak semmit és bíznak benne, hogy senkinek nem fog feltűnni. Helyette írtak egy nagyon hangzatos kis szöveget arról, hogy én vagyok az első foreigner alkalmazott a cégnél és bla bla bla.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #45482 üzenetére
Kicsit előreszaladtatok, egy árva szó nem esett arról, hogy ez problémát jelent a pozíciómat illetően, csupán a HR-es izgul, hogy majd mennek hozzá a népek, hogy de ez meg há' hogy meg. Egyébként sem eszik olyan forrón a kását, mert amellett, hogy ez simán peralap (szó sem volt iskolai végzettségről mint feltételről a felvételkor, sem interjún, sem sehol és mivel nem is kérdezték, én nem is mondtam semmit, de ha kérdezik, akkor simán megmondom, hogy technikum van csak), ha elküldenek, akkor 6 havi bért ki kell pengetniük.
(#45481) EQMontoya: höhö, nem is rossz, ismerkedjenek egy kicsit a magyar humorral.
Btw, tényleg lehet amúgy diplomát venni, olyat ami nem csak falidísznek jó?
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #45475 üzenetére
Mert van egy virtuális lídörsipvoll ahova felteszik, rövid életút, macska neve meg ilyen információk társaságában a gyönyörűséges fotómat is és az mindenki számára látható.
(#45478) bandus: na az úgy elég gáz lenne, meg én biztosan nem veszek részt ilyesmiben, tipikusan olyan dolog ami egyszer akkor üt vissza, amikor nagyon nem hiányzik. Meg én ezt nem is szégyellem, az ő problémájuk, oldják meg ők maguk.
-
concret_hp
addikt
-
válasz
DeFranco #45250 üzenetére
Ad 1: Miért késik ?
Ad 2: Akkor engedjék ki, amikor szabad a pálya
Ad 3: Nem látok bele hogy mit kellene tenni és miért történik, de szerintem csak józan gondolkodás és szervezés, na meg nem kellene ellopni a pénzt a vasúttól, és nem menne úgy, hogy itt most lassítani kell, mert sz@r a sín (meg hasonlók)
Ad 4: Ellentmondok magamnak, tényleg nem egyzserű a helyzet, de azért kapják egyesek a fizetést, hogy ezt megoldják, vagy nem ? -
-
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #45093 üzenetére
Az igazából ugyanolyan offtopik-jellegű izé, mint a számtech boltosoké. Ez a szaktopik. (szerk.: elsőre csak átfutottam, amit írtál, közben leesett, hogy valószínűleg onnan hiányolod a megbízható szakikat.)
Én dobnék egy privátot Moonguru-ra, ha ő nem foglalkozik ilyennel, akkor old_artist-ot kérdezném meg, hogy ő kit ajánl.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #44777 üzenetére
A céges, amiről most írok ebben ugyanaz a Kingston van amilyet vettem is, tehát azt tudom már mit tud.
MOst még az x64-en hezitálok mert mindenhol írják, hogy kicsit inkább előnyös, de átlagfelhasználással csak inkább nehézségekkel szembesülnék mondjuk egy elcseszett nemlétező driverrel, vagy effélével. Persze lehet hogy nem, de ahogy írod is, nem tapasztalsz különbséget. Végülis, azt megtehetném, hogy felrakom, aztán nem lakom be nagyon, és ha nem stimmel, akkor felrakom a 32-est... -
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #44705 üzenetére
SSD már eleve 0-ban volt, de már raktam mindenhova. Használtam az alaplap adatkábeleit, próbáltam a régebbi adatkábeleimet is, semmi nincs rádugva, csak az SSD a 0-ban(sata3), meg a DVD az 1-ben(sata2).
Próbáltam az SSD-ben a táp mindhárom tápábelét is.
BIOS-ban nem nagyon van RAID-es dolog, ami érdekes lehet, az csak hogy az IDE helyett AHCI-t állítottam be az SSD miatt. De ez nem lehetne neki gond. Vannak még ott olyan Boot ROM opciók, hogy Legacy only, meg LEgacy first, meg Legacy és UEFI is. Azt is próbáltam minden lehetséges kombinációban is.
De akkor most nyomok egy reset-et... -
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #44514 üzenetére
Holnapra kiderul, hogy virus vagy csak gyomorrontas. Ha az elso, akkor meg jobban elmelyulunk mer' o is csatlakozni fog a mai attrakcio utan.
szerk: ha a masodik, akkor meg kapja be a Wetherspoon...
Amugy meg rohogj nyugodtan, en is azt teszem, ezen nagyon nem lehet mast. Mondjuk bobsys konnyen bator, hozza nem tudok csak ugy beugrani.
Mawyx, Nolf: koszi
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #44365 üzenetére
Nem ugyanolyan kételyeink, problémáink vannak, úgyhogy nem is érzem úgy, hogy 1:1-ben rám lehet húzni az elméletedet.
Konkrét gondjaim vannak és ezek pénzkérdések:
- két hitel (diákhitel és személyi kölcsön) kifizetése
- lakásfelújítás
- szeretnék továbbtanulni és kézzelfogható, hasznos szakmát elsajátítani, amivel akár itthon, akár külföldön tudok valamit kezdeni, mindezt úgy, hogy a barátnőm is be tudja fejezni a most elkezdett képzését.Ezeket a szűkebben vett összeg is megoldaná, a jelenlegi munkahely/fizetési szint mellett. Ennél több vagy más gondom jelenleg nincs és nekem ennyi elég. Jóstehetséggel nem rendelkezem ahhoz, hogy megállapítsam, hogy ezzel elértem-e az "örökélet-ingyensör"-achievement-et vagy azért még van pár rög az odavezető úton, de szerintem azt azért te is érzed, hogy erről szó sem volt.
A "hawai-dizsi"-"jajmileszhadrogosleszagyerek-megcsalazasszony" stb. részeket kihúznám, én enyhén szólva nem parázok ennyire ezektől, hogy ezek számomra súlyos problémák legyenek. Ha meg állandóan attól retteg valaki, hogy mikor jön a rák/tájfun/alien invasion/random negative lifechanger event, az szomorú, de a lapostévével/jégkockatartóval/magamért-vagy-a-pénzemért-szeretnek problémakörrel egyetemben simán first world problemnek tartom. A "gyerekből a jövőben Mad Max lesz-e vagy mutánskaja"-témakör még csak az sem, de legalább sikerült idekeverni a nyugati ember összes tudatalatti félelmét is.
Gyakorlatilag egy hatalmas +1-et kell adnom PeterkeT hozzászólására amúgy.
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #44372 üzenetére
"Hogyan eszköz..."
Abban mondjuk hajlamos vagyok egyetérteni, hogy ha nem munkára megy el napi 10 óra, további napi 2 meg munkába járásra, és emellett nem esz meg a stressz, meg a gyomorfekély, hogy elég lesz-e a havi 85k, amit apa keres, meg mellette a 25k gyes és ugyanennyi családi pótlék a téli tüzelőre, meg a gyereknek csizmát meg új kabátot venni télre, mert a régit már kinőtte, az azért egyrészt az életminőséget is javítja, másrészt hozzáad pár évet a várható élettartamhoz. Elismerem, hogy soha semmi nem elég, és mindig többet akarunk (mint ember, általában), de azért hidd el, nagy élmény belecsöppenni egy olyan jóléti társadalomba, ahol teljesen jól elkülönül az a réteg, aki nem azért nem ér el többet, mert nem tudna, hanem mert kis túlzással, és persze a pillanatnyi hibahatárokat és fellángolásokat leszámítva eljutott odáig, ami neki elég, és innét inkább kényelmesen él, és élvezi az életet. Nem véletlen, hogy a németeknél is a bevándorlók, és az újonnan jöttek azok, akik bucira hajtják magukat, mert teljesen máshonnét indultak, és kell kompenzálni a vadasúj audival, vagy bömössel, ha végre jól megy, az egyszeri német meg ellakik a sorházban, vagy a kis társasházában, amit vagy bérel, vagy már rég letudta a részleteit (vagy örökölte) 6-8 évente lecseréli a családi kombit, aztán ahogy a gyerekek elköltöznek (errefelé elég korán), akkor eleve vesz egy max golf-kategóriás kisautót, és eljárogat nyaralni télen (!) valami napsütötte vidékre. Ez így nekem rendkívül szimpi és sokat segített a világ megértésében. Persze itt is vannak béemvés-öltönyös-jog-pénzügyes-háromdiplomás munkamániások, akik fogalmam sincs, mit kezdenek a havi pártízezer megkeresett euróval azon kívül, hogy kifizeti a belvárosi loftlakása horribilis bérleti díját, ahova csak napi 4 órát aludni jár haza, de én nem erre hajtok.
p
-
e=mc²
őstag
válasz
DeFranco #44372 üzenetére
Termeszetesen elvont akart lenni, igen. Minek a megoldasat kerdezted?
Ha van "megfelelo" mennyisegu penzem, akkor tudok "elegendo" idot biztositani magamnak arra, ami arra kell, hogy az altalanos stresszben elok korebol kibujva azzal foglalkozzak, ami fontos nekem. Ha ez az, hogy megtalaljam eletem parjat, akkor az, ha az, hogy a gyerekemmel joval tobb idot tolthessek el (mely alatt olyan kapcsolat alakul kozottunk, amilyet egyikunk sem ban meg utolag), mint masok ezt teszik, akkor az.
Minden egyes szukseglet kielegites egy problema, amit meg lehet oldani. Ha kielegitetted az adott szuksegletet, kelleni fog majd ujabb. Ha megoldottal egy problemat, jonni fog egy ujabb.
-
e=mc²
őstag
válasz
DeFranco #44370 üzenetére
Mivel az embereknek a problemai nem mindig ugyanazok es nem mindegyik ugyanolyan sullyal van a szemunk elott, ezert az altalam hasznalt "megoldas" egy egzakt fogalom.
Mindenki keres valamit, amitol jobba tehetne (vagy legalabbis ugy hiszi) az eletet, ennek a jobba tetelehez tokeletesen jo eszkoz egy lotto otos.
Az megint mas kerdes, hogy az ember rettentoen buta es onzo. Neki semmi sem eleg, ha megvan amit akart, akkor ujabb kell es megujabb, es megtobb es meg...
Ennek az ellentete a problemak jelenlete, ha megoldasz egyet, jon harom masik. Lehet, hogy konnyebb legyurni ezeket, lehet, hogy nehezebb.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #44361 üzenetére
Nekem pl. a jelenlegi összes problémámat megoldaná a lottónyeremény irgalmatlanul pici töredéke (mondjuk 15-20 millió forint), sőt, a szigorúan vett problémáimat úgy 6-7 millió. Milliárdokkal én sem tudnék mit kezdeni saját használatra, úgyhogy kénytelen lennék belőle létrehozni egy alapítványt vagy ilyesmi.
-
NoLF
veterán
válasz
DeFranco #44328 üzenetére
Hmm, lemaradtam. Milyen tesztagolyok ezek? Vagy lehet feluletesen olvastam vissza es nem talalaom a hszt.
Ok, hulye nolf, a sajat hszdre valaszoltal ea ott is van. Ez bizony isteni lehet, meg is fogom csinalni. Otthon van tapiokaliszt? Itt kell, hogy legyen. Mmm isteni fokhagymas-snidlinges tejfolos martogatost hozza, vagy jalapeno-s salsa... Csorog a nyalam
Ps: beertunk Londonba vegre, talan 1 ora alatt be is jutunk a kpba... Agyrem ez a varos.
-
DeFranco
nagyúr
-
törölt tag
válasz
DeFranco #44292 üzenetére
Nem akartam semmit elindítani, csak van egy határ aminél többet már nem tudok nyelni peterkeT-től.
Ne érts félre, nem művészet ez.. és ahogy írtam én is tudom, hogy tele van hibával az egész, sőt. Én is kezdeménynek nevezem ha visszaolvasol párat. Nagyképűnek nem tartom magam, meg ezt az egészet sem, az én kezdésem pont hogy nem arról szól, mert míg mások az első szarjukban motyogják hogy ők a királyok, én mást motyogok.. szép az élet, csak előre, tök pozitív szarok ezek ha belegondol az ember.
De értem amit mondasz, persze.
A spam pedig tényleg sok volt, nem kéne így mások elé tolnom valóban.
sry mindenkinek. -
törölt tag
válasz
DeFranco #44272 üzenetére
nyugodtan told arcba, nem zavar. sokkal jobb így.
csak azért mégis kezdő vagyok ilyen téren (is). fejlődök és próbálom, három hét alatt ennyi sikerült.
elismerést sem várok senkitől, bár azért 1-2 hajrá nekem is jobban esik, mint a "defos, baszdmeg, szar".
egyébként a nulla önálló gondolatot erősnek találom kicsit. ennyi.Integra:
-
NoLF
veterán
válasz
DeFranco #44205 üzenetére
itt Albionban, legalábbis a nyugati részen elég cidri már jó ideje az idő, nappal 12 fok, este 9... és mint említettem, semmi szigetelés. ráadásul a legalsó szobát bérlem, s az esetleges nap sem éri, úgyhogy (mint általában) ismét enyém a leghidegebb szoba a házban, ahol lakom. de mivel eleve így nevelkedtem, túl sok gondot nem okoz
-
Tim82
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #43860 üzenetére
Annyit mondott a fickó, aki ma megnézte, hogy nem felel meg a Gázművek jelenlegi előírásainak
1, a konyhában a tűzhelyet a gázat elzáró szeleppel összekötő gázcső
2, a fürdőszobában pedig maga az elzáró szelep.Elvileg ezek cseréjénél az anyagköltséget kellene állnom, az 14k, ami nem annyira nagy pénz persze.
Viszont anno 3-4 éve, amikor a konyhát, majd a fürdőszobát felújíttattam, elvileg olyan alkatrészek kerültek oda, amik megfeleltek a Gázművek részéről történő ellenőrzésen (azóta ugyanis volt ilyen). Valamint lövésem sincs, hogy miért is nem volna jó az eddigi flexibilis cső, illetve szelep...
Bennem van, hogy a gázvezeték cserét intéző mesteremberek akarnak lehúzni, szóval ennek utánakérdezek a közös képviselőnél azért.
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #43676 üzenetére
Jó, akkor specifikálom neked. Hetekre előre nincs, és amikor megjelenik, hogy ezen napokra van, és beírom a kapcsát, akkor hibaüzenet a válasz, tehát nem is működik.
Amúgy meg lehet, hogy inkább leszarom, ezt az útlevelet kétszer használtam: amikor Amerikába mentem, és amikor Bosznia-Montenegro túrán voltunk.
Csak, ha netán disszidálnék orbanisztánból, akkor lehet, hogy szükségem lesz rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest