- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
ott lattam mindig ilyet,
reggel 9kor meg a fel vajas zsomlet parizsival meg egy fel paradicsommal majszoltak az asztalnal
penteken 12:01kor mar senki nem volt bent,
de persze ha valami nem volt jo a gepkell akkor azonnal surgos, uristen nemtudunk dolgozni pedig nagyonsokdolgunk van es az adott szemely munkaja a legfontosabb nelkule megall Magyarorszagon az elet. -
kételkedem
addikt
A meleg és a meló mit ki nem hoz belőled!
#26028) Winner_hun
Imádom az ilyen női magazinos bölcseleteket. A tető fehérre festéséről írt valaki egy tanulmányt, miszerint az egész bolygónak jót tenne, ha a nagyvárosokban a toronyházak teteje nem szurokfekete lenne, hanem hófehér. Azóta igen felkapott a tetőfestés emlegetése!Egy szabványnak megfelelően, szakszerűen épített háznak gyakorlatilag mindegy, hogy milyen színű a teteje, ugyanis a födém vagy a tetőtér hőszigeteléssel van ellátva.
Egy cseréppel fedett ház tetejét gyakorlatilag nem lehet úgy fehérre festeni, hogy tartós és esztétikus legyen, a költségekről nem is beszélve.
A lakótelepi panel lapos tetejének fehér bevonattal való ellátása tényleg hasznos lehet, de ezt a tetőfestést belökni az éjszakai szellőztetéssel egy cikkben?
-
-
BlacKSouL
addikt
Függ attól is milyen autó, hány éves, hogy használták eddig, de nem mindegy, hogy 70 fokos belteret kell lehűtenie, vagy 50 fokosat. Én mértem egyszer hitelesített hőmérővel úgy, hogy az ablakok belülről le voltak fedve, a szélvédő a bolti fényes alus harmonika napellenzővel, az oldalsók meg házi készítésű (kartondoboz méretrevágva+ráragasztva hófehér leporelló) ellenzővel. Na így volt 53 fok. Ha nincs takaró, akkor kb 70 fok körül van, de a fekete-szürke műanyagok ennél melegebbre mennek fel.
Az meg hogy milyen kocsi...A Cityben 1.4-es motor van, kisautó, és a klíma is kicsi, de mindenesetre a befújt levegő 6-10 fok körül van, amit kb. 20 másodperc után produkál is.
A Civicben 1.8-as motor, és érzetre kb. kétszer akkora klíma van. Ennek 10 másodperc elég, és 4-8 fok körül fúj be.
Ma volt szerencsém utazni hosszabb távon egy 530d-vel. Na ebben olyan északi jeges szélvihar kerekedik, hogy az nem kifejezés.Az átszellőztetésnél meg az a lényeg, hogy a legelején nem árt 1-2 perc kereszthuzat, félig vagy teljesen leengedett ablakokkal. Aztán fel kell húzni mindet, és egyet(hátsót) résnyire hagyni, hogy a ventilátor könnyebben átnyomja az utastéren a levegőt. Ha már érezni a hatását, akkor ablak fel, és át lehet tenni belső keringetésre a klímát, majd 5-6 perc után mehet automatára, vagy akár külsőre is. De mindez semmit nem ér, ha nincs az MF. Azaz ha nem 100%-os a klíma: elszökött a gáz, nem jó a kompresszor tengelykapcsolója, nem jó a kompresszor maga, eldugult/elszennyeződött a légcserélő lamella, egyéb. Kompresszor vagy gáz problémát ki lehet szűrni, ha a klímacső-rendszer fém és burkolatlan, mert ekkor 3 perc járás után az egyik ágnak hidegnek (párásnak, nedvesnek) kell lennie, a másiknak langyosnak vagy melegnek.
-
lujó55
addikt
"szó szerint vizes lett a pólóm, ez normáis?"
abszolút! ha legközelebb így jársz, szólj nekem! vagy elég, ha küldesz egy fotót a pólódról. persze legyél benne te is!(#25931) Winner_hun: +1. pont így vagyok vele én is. nekem nem kell, amúgyis bírom a meleget, néha azért járatom meg, hogy ne legyen lerakódás a tömítésekben. amúgy lehúzott ablak, mert a benzinen spórolni kell.
-
-
BlacKSouL
addikt
Bizonyos határon túli alvásnál sokkal álmosabbnak fogod érezni magad, mintha kevesebbet alszol. Nekem a 7 óra a limit. Ha 8-9-et alszok, akkor már kómásabb vagyok délelőtt, mint pl. ha 5-6 órát alszok. Mostanában pénteken 11-éjfél körül lefekszem, és 9-fél10 körül kelek. Na akkor egész nap használhatatlan vagyok. Ha viszont éjfélkor fekszem, és 5:40-kor kelek, akkor teljesen normális éber ritmusban élem az aznapomat. Na persze ha mondjuk fél2-kor fekszem, és 5:30-kor kelek, az már más, olyankor már hiányzik az alvás, de mindig mindenkinek mondom, hogy az indokolatlanul sok alvás nem tesz jót.
-
FehérHolló
veterán
Azt ugye tudod, hogy törvény tiltja az ilyen melót, amikor nincs egyáltalán szabadnapod? Sőt, tizenkétórázásnál még szigorúbb is a szabadnapok kiosztási szabályozása.
Nem teljesen legálisan én is csináltam már nagyon hasonlót még fiatalabb koromban. Az a szívás, amikor késik/nem jön a váltás, mert akkor a 12-ből rögtön 36 lesz.
-
-
kételkedem
addikt
Tisztelt Autódoktor!
A Ford Focusom télen az alábbi hibajelenséget produkálta:
Álló helyzetben ha benyomtam a kuplung pedált és a fékpedállt, akkor a fékpedálon apró ütemes ütéseket éreztem, miközben kopogó hang hallatszott az autó bal oldala felől. Ha a motor nem alapjáraton járt, akkor nem tapasztaltam ezt a jelenséget, sőt a tél elmúltával azóta sem jött elő a hiba.Kérdéseim:
Mi okozhatja ezt a hibajelenséget?
Ősszel vagy télen ismét elő jön majd?
Autószerelőhöz kell vinnem, vagy házilagosan is javítható?Mielőbbi válaszát előre is megköszönve, tisztelettel: kételkedem!
-
-
bobsys
veterán
Sydneyben
Mar visszaertem. Junius 3an. Feleseg visszament meg 2 hetre Magyarorszagra o most vasarnap este erkezik.
Miota megjottem 1 napot nem esett, kezdem ugy erezni magam mint BlackSoul
Nagyjabol semmihez nincs kedvem, de most ebed utan raveszem magam, hogy intezzem a dolgokat -
Pedig nagy gond, a mai fiatalság a fél életét a facebook/iwiw/myspace/twitter/hi5/chat és társai előtt tölti/éli le. Nekem is volt egy cirka egy évig iwiw-em, azután mikor olyan emberek írtak és jelöltek be ismerősként akiket nem is ismerek és még olyan leveleket kaptam, amit zaklatásnak vehettem volna, szóval elegem lett belőle és töröltem a profilt. Eleve ezek a közösségi oldalak elég nyálas kategóriába mentek el, többen fake dolgokat osztanak meg, valótlanságokat állítanak, minden nap kiírják hogy xy-t hogy szeretik vagy épp éjszaka hogy itták le magukat a haverokkal. Ezzel addig nincs is gond, míg másokat nem zavarnak vele, de mikor az üzenőfal tele van kiskorú prostituáltakkal és szexuális fertőzéseikkel, vagy az épp "unatkozom" jellegű posztokkal, akkor nem látom értelmét, mert lényeges, értelmes, új információt nem kapok belőle, maximum csak azt hogy kivel nem érdemes szexuális kapcsolatot létesíteni, mert pl. ...kankós, a szomszéd Janitól, aki Csillától a kúrvától kaphatta el, még Bukarestben, mikor threesome-ban űzték, egy arab transzvesztitával a nagybetűs szexipart. Ahogy egyik barátom mondaná, a XXI. század nagy vívmánya a facebook, mert ez lett az új pletykaoldal, és ezzel egyet kell hogy értsek, sajnos.
-
lujó55
addikt
sok embertől hallottam már, hogy felmentek az autópályára véletlenül és már nem tudtak visszafordulni, aztán ment a kapkodás a mobillal, hogy váltsanak matricát, vagy csak izgulva várták a fizetési felszólítót a büntetésről, de nem történt meg.
lehet, hogy ők is megússzák, nem kell emiatt idegeskedni. -
-
BlacKSouL
addikt
Valamikor meg lehetett állni a hídról lekanyarodva, alá befordulva a fák alá a poros/homokos részen [link]. De szerintem azóta ezt már tuti megszüntették. Vagy leoszlopozták, vagy egyszerűen fizetősre táblázták. Tavaly nyáron még meg tudtam ott állni 5-6 másik autó között.
Kisétterem meg vagy Visegrádon ami a Fellegvár kereszteződésével szemben a parton van (de ez nem olyan olcsó), vagy Dömösön a Dunakanyar étterem. [link]
-
BlacKSouL
addikt
Ha felmondasz akkor le kell töltened a felmondási időt, és csak az arra az időre járó béredet kapod meg. Kivéve ha trükköznek valamivel, és már nem akarnák kifizetni, de ez más téma.
Ha kirúgatod magad, akkor két eset van. Találnak valami ürügyet, hogy fegyelmivel küldjenek el, és akkor nem kapsz pénzt csak addig amíg dolgozol, de szerződést meg kell nézni ez konkrétan mit is jelent. Ha elbocsátással szüntetik meg a munkaviszonyod, akkor munka törvénykönyv+szerződés alapján fizetnek (vagy nem jár) végkielégítést. Ha le kellene dolgozni a felmondási időt, akkor az arra az időre járó bér+a végkielégítés(ha jár).
Ha közös megegyezés, akkor mondjuk a felmondási időt nem kell kitöltened, csak egy részét, de nem is kapsz pénzt csak addig míg van munkaviszonyod. És megegyezés kérdése lehetne a végkielégítés, de praktikusan nem kapsz.Asszem kb. így.
-
lujó55
addikt
ma egy kicsit melegfront lehet.
téged se értelek. elmehetsz szabira! ez nem jaj, hanem wow! bárcsak én mehetnék már, de nagy a hajtás és nem engednek. ezért mondasz fel, mert pihenhetnél? vagy nem fizetik a szabit?
amúgy azt sem értettem, mi az, hogy nem adják ki a végzős papírjaidat? náluk van? miért? azt ki se adtam a kezemből, odaadtam a HR-esnek, hogy másolja le aztán vissza a táskámba. Miért vannak náluk az irataid? -
degu
senior tag
A hsz.-ed 1-so,es 2.reszevel teljesen egyetertek,mert en is ezert koltoztem le vedekre a Lipotvarosbol,es ugyanezt a feelinget erzem,amikor reggel a kutyam boldogan udvozol,es a kis,pelyhes csibek kibujnak a tojasbol...
Egesz nap el tudnam nezni,meg ahogy...egyszeruen...no a fu! Baromi megnyugtato erzes.
Es az sem zavar,hogy a szomszed kutyak ugatnak,es a kakasok hajnalban kukorekolnak.
A kertbol a hagyma,retek,eper,cseresznye,meg folseges!
De bizony ezzel egy kicsit egyutt jar a *beszukukles*
Mar zavar a pesti nyuzsges,orult forgalom,rohanas,es rogton mennek haza,ahogy elvegeztem a dolgomat.
De mire hazaerek...ha hiszed,ha nem hulla faradt vagyok!
Mert elszoktam a rettento sok stressztol.
De en is lelassultam,es egyre *lustabb* vagyok.Amit nem muszaly megcsinalnom,azt nem csinalom meg,inkabb lemegyek a Dunapartra a kutyammal,es nezem a vizet...
Szoval...hulyulok,szep lassan...
De...ritkan vagyok beteg...szerencsemre!Talan ettol a nyugalomtol is van!
De azert jo lenne egy kicsivel tobb mani,meg ha egy-ket koarc,taplo szomszedot /ket ko"oroszlannal a kapu elott/-akiket tavcsoves puskaval leszedhetnek...neha... -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest